összes fejlesztési pályázat - pályázatok - pályázati hírek - forrásfigyelés

Hol vannak a menüpontok? Ha menüpontokat hiányol, húzza az egeret a „Pályázati hírek” menüpontra!


Kiemelt pályázatok

Megjelent a szociális intézmények fejlesztési pályázata

Természettudományos pályázat felső tagozatosoknak ingyenes tehetséggondozó nyári táborban való részvételre


MProjectPályázat nyilvántartás:


Pályázat hírek

fejlesztési pályázatok

A korábbinál sokkal inkább felhasználóbarát lesz az uniós pályázatok rendszere

tegnap 10:50 

Az eddiginél egyszerűbb, kevésbé szigorú és olcsóbb lesz az európai uniós fejlesztési források elnyerésének pályázati rendszere - közölte a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

A 2014-2020 közötti Vidékfejlesztési Program és Stratégiai Környezeti Vizsgálat társadalmasításához fűződő szakmai esemény

tegnap 10:25 

A 2014-2020 közötti Vidékfejlesztési Program és Stratégiai Környezeti Vizsgálat társadalmi egyeztetése lezárult. A Miniszterelnökség szakmai fórumot biztosít a programmal kapcsolatos vélemények megvitatására. Az eseményre várják az érdeklődő szakmai szervezetek képviselőit.

Megjelent a 2014-2020-as fejlesztési időszak első felhívásaihoz kapcsolódó konzorciumi megállapodás minta támogatásban részesített projekt megvalósítására

2015. március 24. 

A 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet szerint elkészült a 2014-2020-as fejlesztési időszak első felhívásaihoz kapcsolódó konzorciumi megállapodás minta támogatásban részesített projekt megvalósítására.

Megjelent a szociális intézmények fejlesztési pályázata

2015. március 20. 

A nemzetgazdasági miniszter - a belügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben - pályázatot hirdet a települési önkormányzatok (illetve társulásaik) által fenntartott, szociális szakosított ellátást és a gyermekek átmeneti gondozását szolgáló intézmények fejlesztésére, felújítására.

830 milliárd forint uniós forrás támogatja a gazdaságfejlesztést az idén

2015. március 13. 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében csaknem 70 pályázati felhívást tesz közzé mintegy 830 milliárd forint összegben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idén - tájékoztatott Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Elérhető az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) végleges dokumentációja

2015. március 6. 

Megjelent az Európai Bizottság által jóváhagyott, 2014-20-as fejlesztési időszak EFOP programjának végleges verziója.

Kerékpárosbarát Település 2015

2015. március 1. 

A pályázat célja: a Kerékpárosbarát Település 2015 megtisztelő címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a települések kerékpárral közlekedőkért tett intézkedéseit, fejlesztéseit kívánja értékelni, amellyel a települések a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez járul hozzá

Még rugalmasabb feltételek a háztartási nagygép-csere programban

2015. február 26. 

A nemzeti fejlesztési miniszter január végi döntése alapján 15 812 pályázó vehette kézhez az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere pályázatának támogatói okiratát. Néhány esetben a vissza nem térítendő támogatás felhasználását akadályozza, hogy a kiválasztott berendezés Magyarországon már nem szerezhető be. A szakminisztérium a támogatói okiratok módosításával biztosít több időt a kedvezményezettek számára a hűtők, fagyasztók megvásárlásához.

Non-profit Vezetői Akadémia 2015

2015. február 17. 

A Non-profit Vezetői Akadémia 2015. célja, hogy olyan, szemléletében, felépítésében és módszertanában egyaránt a legmodernebb vezetőfejlesztési gyakorlatnak megfelelő 5 napos vezetői kompetenciafejlesztő programot valósítsunk meg, mely egyaránt fejleszti az egyéni vezetői készségeket és a vezető önismeretét, hatékonyan szolgálja a résztvevők által elsajátított tapasztalati tanulás eredményeinek beépítését és továbbadását a szervezetben, valamint lehetőséget teremt egy, a különböző szervezetektől érkező résztvevők tudás- és tapasztalatmegosztására nem csak a képzés keretein belül, de azon túl is.

A közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézmények nevelési tevékenysége - 1 forduló

2015. február 14. 

A kiíró a 2014. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és Intézkedési Terv keretében pályázatot hirdet A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása - a közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési tevékenység - 1. forduló címmel, melynek célja az általános iskolák támogatása olyan közlekedésbiztonsági program megvalósításában, melyek alkalmasak a tanulók és a szülők együttes megszólítására, a legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretek széles körben történő terjesztésére a pályázat időszakában, a 2014/2015-ös tanév II. felében.

Forráskimerülés miatt szünetel a háztartási nagygép-csere pályázatok benyújtása

2015. február 2. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Háztartási nagygépek energia megtakarítást eredményező cseréje alprogramban a pályázatok benyújtását a forrás kimerülése miatt 2015. február 2. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Tervezői válaszok a Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása című kiíráshoz kapcsolódóan

2015. január 28. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent ,,Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása című (TÁMOP-6.1.5/14 kódszámú) kiíráshoz kapcsolódóan megrendezett 2015. január 22-i információs napon, illetve az ügyfélszolgálaton keresztül beérkezett pályázói kérdésekre az alábbi dokumentumban találhatóak meg a tervezői válaszok.

Innovációs Projekt Verseny 2015

2015. január 26. 

A verseny célja: az Entrepreneurship Foundation Hungary - EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány 2015-ben első alkalommal hirdeti meg a nagy sikerű TiJöttök! Program folytatásaként innovációs projekt versenyét és a gyakornoki programot.

Társadalmi Megújulás Operatív Program - Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása / TÁMOP-6.1.5/14

2015. január 8. 

A pályázat közép- és hosszútávú célja: - A lakosság foglalkoztathatóságának javítása az alapvető életvezetési készségek javításával és a lelki és fizikai egészség fejlesztésével. - Az elmaradott térségek gazdasági és társadalmi hátrányainak csökkentése, tőkevonzó képességük és gazdasági teljesítményük javítása az ehhez szükséges humán erőforrás bázis megteremtésével, a gazdaság fejlesztéséhez szükséges egészséges munkaerő biztosítása. - Foglalkoztatási (vállalati és önkormányzati) igényekhez igazodó egészségfejlesztési programok meghatározása. - Egészségfejlesztési igények definiálása.

Tájékoztatás biztosítékmentesség esetéről

2014. december 30. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Kedvezményezetteket, hogy a 358/2014. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján, a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 33. § (8) bekezdés l) pontja és a 2014-2020 programozási időszakban egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 84. § (1) m) pontja értelmében 2015. január 1-jétől nem köteles biztosítékot nyújtani az a kedvezményezett, amely rendelkezik legalább egy lezárt, teljes (12 naptári hónapot jelentő) üzleti évvel, és szerepel az Art. 178. § 32. pontja szerint közzétett köztartozásmentes adózói adatbázisban.

7 milliárd forint a közvilágítás fejlesztésére

2014. december 18. 

A napokban várhatóak a Közvilágítás energiatakarékos átalakítása című pályázat (KEOP-2014-5.5.0/K) támogatói döntéseiről szóló értesítések. A helyi önkormányzatok közvilágítási feladatainak 100%-os, vissza nem térítendő támogatását célzó pályázatot a fejlesztési tárca a Széchenyi 2020 program keretében írta ki.

Segítünk indítani, hogy sikerrel pályázhass!

2014. december 16. 

Segítünk indítani, hogy sikerrel pályázhass!

Segítünk felkészülni a következő időszak fiatal vállalkozókat segítő pályázati lehetőségeire minden Erdélyi határmenti régióban élő fiatalnak a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) ingyenes programjában.

Az előző pályázati ciklusban 4,94 milliárd forint összeget nyertek el 18-35 éves fiatalok Magyarországon vállalkozásuk indításához. Az MVA célja, hogy a következő uniós költségvetési ciklus határon átnyúló pályázati rendszerén belül is biztosíthassa ugyanezt a lehetőséget.

Ha nincs még ötleted:

Zárkózz fel! A képzési alkalom során segítséget kapsz az üzleti terved elkészítéséhez. Az üzleti terv elemeinek ismertetését (piackutatás, marketing terv, stb.) követően segítünk az ötletelésben, és az ott elkészített terved megvalósíthatóságának elemzésében.

Ha van már ötleted:

Hozd magaddal! A képzést követően nemcsak hogy tovább formálhatod azt a helyszínen megszerzett módszerekkel, de munkatársaink segítenek annak elemzésében is, illetve meghatározzák a szükséges későbbi cselekvéseket, hogy sikereket érj el.

A programra regisztrálók:
 első kézből értesülhetnek a határon túli pályázati lehetőségekről, és felkészülhetnek a következő időszak fiatal vállalkozókat segítő pályázataira,
 szakmai anyagokat tölthetnek le,
 1 napos felkészítő képzésen vehetnek részt,
 módszert kapnak üzleti tervük elkészítéséhez,
 értékelést és cselekvési javaslatot kapnak üzleti tervükhöz.

A 10 legjobb üzleti tervet készítő között közel 2000 Euro kerül kiosztásra.

Helyszín: Határmenti település – szervezés alatt

Elérhetőségek és online regisztráció:

http://vallalkozasfejlesztese.hu/

www.facebook.com/vallalkozasfejlesztese

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a dél-dunántúli régióban

2014. december 6. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a dél-dunántúli régióban a forrás kimerülése miatt 2014. december 6. napjával határozatlan időre felfüggeszti a pályázatok benyújtását.

Fontos, hogy az önkormányzatok nyertesei legyenek a fejlesztési pályázatoknak

2014. december 4. 

Pogácsás Tibor fontosnak nevezte, hogy az önkormányzatok nyertesei legyenek a 2014 és 2020 közötti uniós ciklus fejlesztési pályázatainak, s ezzel hozzájáruljanak a gazdaságélénkítéshez.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a nyugat-dunántúli régióban

2014. december 3. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a nyugat-dunántúli régióban a forrás kimerülése miatt 2014. december 3. napjával határozatlan időre felfüggeszti a pályázatok benyújtását.

Társadalmi egyeztetésen a területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programokat támogató felhívás tervezete

2014. november 28. 

Elindult a ,,Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása című (TÁMOP-6.1.5/14 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Módosult a Komplex Térségfejlesztési Környezettudatos Munkáltatói Program a hátrányos helyzetű, alulképzett munkaerő tömeges foglalkoztatása érdekében című kiemelt projekt felhívás

2014. november 26. 

A ,,Komplex Térségfejlesztési Környezettudatos Munkáltatói Program a hátrányos helyzetű, alulképzett munkaerő tömeges foglalkoztatása érdekében című (TÁMOP 2.4.3.F-14/1 kódszámú) kiemelt projekt útmutatójának módosítása vált szükségessé a Társadalmi Megújulás Operatív Program prioritásaira rendelt források felhasználásának részletes szabályairól és egyes támogatási jogcímeiről szóló 32/2012. (VI. 8.) NFM rendelet módosításáról szóló 5/2014 (X.31.) MvM rendeletben foglalt, az új állami támogatási szabályok alkalmazására vonatkozó követelmények miatt. A módosítás okán egyéb adminisztrációs, illetve jogszabályi változásból adódóan szükséges módosítások is átvezetésre kerültek.

Fejlesztés Európai Éve (EYD2015) / KKM-2014-NEFE

2014. november 25. 

A pályázat célja - a határozatban foglaltakkal összhangban - olyan tevékenységek támogatása, amelyek alkalmasak arra, hogy a) tájékoztassák a magyar állampolgárokat az Unió és Magyarország által folytatott fejlesztési együttműködésről, kiemelve az Unió és Magyarország által az eddigiekben elért eredményeket, és azt, hogy Magyarország és az Unió a jövőben is hasonló eredményekre törekszik a 2015 utáni időszakra vonatkozó és jelenleg alakuló átfogó globális fejlesztési és fenntartható fejlődési keretrendszerrel (Post-2015 Agenda) összhangban, b) ösztönözzék a magyar állampolgárok és érdekelt felek közvetlen bekapcsolódását, kritikus gondolkodását és aktív érdeklődését a fejlesztési együttműködés terén, többek között a szakpolitikák kidolgozásában és végrehajtásában,felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar és uniós fejlesztési együttműködés nemcsak a magyar és uniós segélyek kedvezményezettjei számára, hanem a magyar és uniós polgárok számára is rejt előnyöket, hogy szélesebb körben megismertessék a politikák fejlesztési célú koherenciáját, illetve, hogy erősítsék Európa és a fejlődő országok polgáraiban a felelősségérzetet, a szolidaritást és az adandó lehetőségek iránti fogékonyságot ebben a változó és egyre inkább egymásra utalt világban,bemutassák a Post-2015 folyamatot, különösen a fenntartható fejlődési célokat, kiemelve Magyarország szerepét a folyamatban,mindezt speciálisan a magyar társadalmi-gazdasági környezethez igazítva.

Öt cég nyert jogosultságot bányászati koncessziós szerződés megkötésére

2014. november 21. 

A nemzeti fejlesztési miniszter a pályázatok értékelésére létrehozott minősített bizottságok javaslata alapján döntést hozott a második körben meghirdetett bányászati koncessziók megadásáról.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a közép-magyarországi régióban

2014. november 19. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a közép-magyarországi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 19. napjával határozatlan időre felfüggeszti a pályázatok benyújtását.

Felsőoktatási fejlesztési projektek

2014. november 19. 

A pályázattípus célja: a Felsőoktatási fejlesztési projektek (Capacity Building in the Field of Higher Education) célja, hogy támogassa a partnerországok (korábbi szóhasználat szerint harmadik országok) felsőoktatásának modernizációját, elérhetőségét és nemzetköziesítését, így hozzájárulva az Európai Unió külpolitikai célkitűzéseihez.

Művészeti vállalkozások fejlesztése

2014. november 17. 

INNOCRAFTS európai uniós projekt – INNOvatív vállalkozásfejlesztési politikák az IPARMŰVÉSZ és KÉZMŰVES ágazatban. A kézműves ipar, az alkalmazott képzőművészet és az iparművészet területén működő vállalkozások fejlődésének segítése, láthatóságának javítása a célkitűzése a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány INNOCRAFTS európai uniós projektjének. Kreatív iparágak - A Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ definíciója szerint - azok a kreativitáson alapuló gazdasági ágazatok, […]

Megjelentek a 2014-2020-as fejlesztési időszak KEHOP felhívásainak kitöltőprogramjai

2014. november 13. 

Elérhetőek a honlapon a Széchenyi 2020 keretében, 2014. október 10-én megjelent Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program felhívásaihoz tartozó kitöltőprogramok.

Megjelentek a 2014-2020-as fejlesztési időszak első felhívásaihoz kapcsolódó támogatási szerződés és támogatói okirat minták

2014. november 12. 

A 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet szerint elkészültek a 2014-2020-as fejlesztési időszak első felhívásaihoz kapcsolódó támogatási szerződés és támogatói okirat minták.

Módosultak a 2014-2020-as fejlesztési időszak GINOP felhívásai

2014. november 3. 

A 2014-2020-as fejlesztési időszak 2014. október 10-én megjelent Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program felhívásai a beérkezett ügyfélszolgálati visszajelzések alapján pontosításra kerültek.

Tájékoztatás a Környezet és Energia Operatív Program módosításához kapcsolódó stratégiai környezeti vizsgálatról

2014. október 29. 

A Környezet és Energia Operatív Program 4. módosítását kezdeményezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága. A módosítás során 4 milliárd Ft kerül átcsoportosításra a KEOP 7. (Projekt előkészítési) prioritásáról a 8. (Technikai segítségnyújtás) prioritásra.

Módosult a kazáncsere-pályázat benyújtási határideje

2014. október 22. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 22-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramot. A pályázat keretében a lakóingatlanok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését eredményező energiahatékonysági beruházások részesülhetnek támogatásban. Az e célok megvalósításához rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint. A pályázatokat benyújtani - elektronikus úton - 2014. október 22-én, 0:00 órától lehet. A pályázati […]

Még többen pályázhatnak hűtő- és fagyasztócserére

2014. október 21. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 25-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramot. A tárca a pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosítja a pályázati feltételeket, és minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély számára lehetővé teszi a programban való részvételt.

Módosul a kazáncsere-pályázat benyújtási határideje

2014. október 17. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 22-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramot. A pályázat keretében a lakóingatlanok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését eredményező energiahatékonysági beruházások részesülhetnek támogatásban. Az e célok megvalósításához rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint. A pályázatokat benyújtani - elektronikus úton - 2014. október 22-én, 0:00 órától lehet.

Szennyvíz-elvezetés és -tisztítás, szennyvízkezelés megvalósítása

2014. október 13. 

Magyarország Kormányának felhívása a Települési önkormányzatok, önkormányzati társulások, víziközmű-szolgáltatók és víziközmű-tulajdonosok támogatása a szennyvízkezelési fejlesztési feladatok megvalósítása érdekében. A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a települési vízellátás, szennyvíz-elvezetés és -tisztítás, szennyvízkezelés fejlesztését. A cél elérését a kormány víziközmű tulajdonosok, víziközmű-szolgáltatók, önkormányzatok, önkormányzati társulások együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Megjelentek a 2014-2020-as fejlesztési időszak első felhívásai

2014. október 10. 

2014. szeptember 11-én Magyarország kormánya aláírta a következő 7 évre szóló Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottsággal, és ezzel formálisan kezdetét vette az új, 2014-20-as fejlesztési időszak. Az új periódus nyitányaként a mai napon kilenc új kiírás jelent meg 116,5 milliárd forintos támogatási keretösszeggel.

Üzletfejlesztési Díj, II.

2014. október 6. 

A kiírók meghirdetik a 2014. ÉVI ÜZLETFEJLESZTÉSI DÍJ PÁLYÁZATOT. Pályázni lehet új termékkel, új szolgáltatással, marketinginnovációval, innovációval a stratégiában, technológiai innovációval, folyamatinnovációval, új termelési-vezetésikereskedelmi eljárás bevezetésével, a piaci eredményességet elősegítő szervezeti változtatással (új szervezet, kultúraváltás, stb.) vagy új üzleti modellel.

Értékelés alatt a bányászati koncessziós pályázatok

2014. október 3. 

A nemzeti fejlesztési miniszter bányászati koncessziós felhívásai a szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére (Ebes, Nádudvar, Nagylengyel nyugat, Újléta, Okány kelet és nyugat) és a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására (Battonya) 2014 júniusában jelentek meg. A kiírásokra a kijelölt napokon beérkező, összesen nyolc pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült.

Felhívás közösségi művelődés területén dolgozó fiatal szakemberek számára a Nemzeti Művelődési Intézet hálózatfejlesztési műhelyében és szakmai pályafejlesztési programjában való részvételre

2014. október 1. 

A kiíró a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény III. Fejezet - A közművelődési szakmai szolgáltatás, a területi, fővárosi közművelődési szakmai szolgáltatás - 85. § g) pontja alapján jogosult közművelődési tevékenységek szervezőinek, vezetőinek szakmai képzés és továbbképzés tartására, szakkiadványok megjelentetésére.

40-50 ezer pályázat valósulhat meg a következő uniós fejlesztési ciklusban

2014. szeptember 30. 

Nagyjából 40-50 ezer pályázatot lehet megvalósítani a 2014 és 2020-as uniós fejlesztési időszakban rendelkezésre álló forrásokból - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden Nyíregyházán.

Pályázat hálózatfejlesztési műhelyben és szakmai pályafejlesztési programban való részvételre

2014. szeptember 29. 

Felhívás a közösségi művelődés területén dolgozó fiatal szakemberek számára a Nemzeti Művelődési Intézet hálózatfejlesztési műhelyében és szakmai pályafejlesztési programjában való részvételre. A Nemzeti Művelődési Intézet a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény III. Fejezet – A közművelődési szakmai szolgáltatás, a területi, fővárosi közművelődési szakmai szolgáltatás – 85. […]

Magyarország a következő fejlesztési ciklus egyik legnagyobb nyertese

2014. szeptember 25. 

Október elején 9 pályázat jelenik meg 120 milliárd forint keretre a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési forrásokból - jelentette be Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön kormányszóvivői tájékoztatón.

Pályázat fűtéskorszerűsítésre

2014. szeptember 22. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 milliárd forinttal támogatja a lakások önálló fűtésrendszerének kazáncserével megvalósuló korszerűsítését.

Pécs nyerte el elsőként a ,,Fogyasztóbarát Település címet

2014. szeptember 18. 

A települések fogyasztókért tett intézkedéseit kívánja elismerni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közelmúltban meghirdetett pályázatán - jelentette ki Koszorús László 2014. szeptember 18-án, Pécsett. A fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár az első ,,Fogyasztóbarát Település címet Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének adta át.

Módosult a fenntartható városfejlesztési programok előkészítését támogató felhívás a Közép-magyarországi régióban

2014. szeptember 17. 

Módosult a KMOP-5.1.1/D2-13 kódszámú, ,,Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című felhívás ,,C4. A projektmegvalósítás időtartama és a pénzügyi elszámolás végső határidejére vonatkozó speciális előírások, valamint az ,,E4 Monitoring mutatók fejezete.

Szeptemberi hajrá a Kerékpárosbarát címekre pályázóknak

2014. szeptember 7. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben idén nyolcadszor hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat.

Közlemény az ÁROP és EKOP projektek pénzügyi lebonyolításának rendjéről szóló útmutató kiadásáról

2014. szeptember 4. 

Elérhető a honlapon az ,,Útmutató az Államreform Operatív Program, illetve az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program pénzügyi lebonyolításáról az Új Széchenyi Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló projektekhez című dokumentum 2014. szeptember 1-jétől hatályos új verziója.

Pályázat kiadó üzlethelyiségek kedvezményes hasznosítására

2014. szeptember 1. 

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány szakmai közreműködésével üres üzlethelyiségek hosszú távú, kedvezményes bérlésére írt ki új szemléletű pályázatot Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és Csepel Önkormányzata Rögtön jövök néven. A pályázatok benyújtásának határideje 2014. szeptember 15. A pályázat keretében mikro- kis- és középvállalkozások a kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő utcai vagy udvari bejáratú, földszinti, jelenleg üresen álló, de hasznosítható helyiségeket […]

Módosult a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató felhívás pénzügyi tájékoztatója

2014. augusztus 25. 

Módosult a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című (GOP-2011-1.1.1 kódszámú) pályázati kiírás pénzügyi tájékoztatója.

Docler Holding Új Generáció - Gábor Dénes ösztöndíj

2014. augusztus 16. 

A kiíró kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék Docler Holding Új Generáció Gábor Dénes ösztöndíjra azokat az általuk szakmailag ismert, 1978. december 31. után született, magyar állampolgársággal rendelkező, kreatív, az innovációt aktívan művelő (kutató, mérnök, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik az informatikai/infokommunikációs szakterületen: - kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak, - jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre, - innovatív tevékenységükkel hozzájárultak cégük/intézményük innovációs készségének és képességének megalapozásához és fenntartásához.

Tájékoztatás az irányító hatóságok által elfogadott, kezességvállalást nyújtó garanciaszervezetek listájáról (EZ A HATÁLYOS!)

2014. augusztus 14. 

A támogatás visszavonása, a támogatási szerződéstől történő elállás, illetve szabálytalanság esetén visszafizetendő támogatás kifizetésének biztosítéka - a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Kormányrendeletben és a felhívásban meghatározottak szerint- garanciaszervezet által vállalt kezesség is lehet.

Trafikadatok: a fejlesztési tárca jogszerűen teljesítette minden kötelezettségét

2014. augusztus 1. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a dohánykoncessziós pályázatok kapcsán, közérdekű adatok kiadásáért indított perben hozott jogerős ítéletben foglalt minden kötelezettségének eleget tett. A tárca már korábban tájékoztatta Molnár Csaba felperest a bíráló bizottsági tagok nevéről. A minisztérium a pályázati dokumentumok személyes adatok kitakarásával készített másolatait is hiánytalanul átadta 2014. augusztus 1-jén.

A minisztérium átadja a dohánykoncessziós pályázati anyagokat

2014. július 30. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium eleget tesz a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásával kapcsolatban, közérdekű adatok kiadása iránt indított peres eljárásban hozott jogerős ítéletben foglaltaknak. A tárca 2014. augusztus 1-jén, 11 órakor átadja a pályázati értékelő lapok és települési értékelési jegyzőkönyvek másolatait.

Egy hónapon belül kiírják az új uniós fejlesztési időszak első pályázatait

2014. július 29. 

Várhatóan az eredetileg tervezettnél korábban, egy hónapon belül kiírják a 2014-2020 közötti új uniós fejlesztési időszak első pályázatait - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Bicikliben is lehet jó a nyolcas

2014. július 3. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben nyolcadszor hirdeti meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A tárca az elismerésekkel arra ösztönzi az önkormányzatokat és vállalkozásokat, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára.

Dohánykoncesszió: a minisztérium kiadja a pályázati értékelő lapokat és a Bíráló Bizottsági tagok nevét

2014. június 24. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium eleget tesz a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásával kapcsolatban, közérdekű adatok kiadása iránt indított peres eljárásban hozott jogerős ítéletben foglaltaknak. Közlemény.

A Mi utcánk, a Mi jövönk rajz- fotó-, családi és csoportos kreatív pályázat

2014. június 23. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ismét rajz-, fotó- és családi és csoportos kreatív pályázatot hirdet az Európai  Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából. A pályázaton ,,A MI UTCÁNK, A MI JÖVŐNK jelmondathoz kapcsolódó alkotásokkal lehet részt venni. I. Rajzpályázat: (3-6 éves korcsoport) kisiskolás kategória (1-4. osztály, 7-10 éves korcsoport) […]

Tájékoztatás a 2013-2014-es támogatói döntéssel rendelkező mikrovállalkozások fejlesztését támogató pályázatok záró kifizetési kérelmeinek végső benyújtási határidejéről

2014. június 16. 

Tekintettel a 2013-2014-es támogatói döntéssel rendelkező Mikrovállalkozások fejlesztése című (GOP-2011-2.1.1/M kódszámú) pályázatok esetében felmerült záró kifizetési kérelmek végső benyújtási határideje okozta teljesítési nehézségekre a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága Közreműködő Szervezete (továbbiakban:GFP KSZ) saját hatáskörben eljárva engedélyezheti a Támogatói Okirat hatálybalépésétől (Támogatói Okirat keltétől) számított 12 hónapos fizikai megvalósítási, illetve a projekt fizikai befejezéstől/megvalósítástól számított további 30 napos - a pénzügyi elszámolás (záró kifizetési igénylés) benyújtására vonatkozó - határidőt, azon Kedvezményezetteknek, akik erre kérelmet nyújtanak be, vagy a benyújtott kifizetési igénylésük alapján indokolt.

Fotópályázat hazánk legidiótább, legbutább, legfeleslegesebb vidékfejlesztési beruházásaiból

2014. június 4. 

A kiíró a magyar vidékfejlesztés elmúlt 10 esztendeje címmel országos fotópályázatot hirdet hazánk legidiótább, legbutább, legfeleslegesebb vidékfejlesztési beruházásaiból.

Októberre várhatóak az új GINOP pályázati kiírások

2014. június 4. 

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkárának elnökletével ülésezett a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) Monitoring Bizottsága 2014. június 3-án, Szegeden.

Pályázat Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda cím elnyerésére 2014

2014. május 26. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pályázatot hírdet óvodák számára. A pályázat célja: A Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: EMMI) - a hazai és a nemzetközi tapasztalatok alapján - fontosnak tartja, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenységorientált környezeti nevelésben […]

Módosult a központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásait támogató kiírás

2014. május 19. 

A ,,Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai című (KEOP-2012-5.6.0 kódszámú) pályázati felhíváshoz kapcsolódóan a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság a 1235/2014. (IV.10.) és a 1259/2014. (IV.22.) Korm. határozatokban nevesítette a KEOP-2012-5.6.0 konstrukció pályázóinak körét. A felhívásra a központi költségvetési szervek és intézményeik nagyobb támogatási igényű pályázatainak benyújtására van mód.

Titokzatos sün-történetek mese- és képregényíró pályázat

2014. május 16. 

A Vadonleső Program valamint a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályával, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a Magyar Természettudományi Múzeummal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve, 2014. A KELETI SÜN ÉVE alkalmából ,,Titokzatos sün-történetek címmel mese- és képregényíró pályázatot hirdet. A keleti sün, hazánk egyetlen őshonos sünfaja, Magyarország majd […]

Meghosszabbított határidő a komplex intézményi mozgás- és egészségfejlesztési programokat támogató kiemelt projektjavaslat benyújtására

2014. május 13. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.1.2.A-14/1 jelű, ,,Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával című kiemelt projekt esetében meghosszabbításra került a projektjavaslatok benyújtásának határideje.

Módosult az innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása érdekében kiírt felhívás pénzügyi tájékoztatója

2014. május 12. 

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása című (GOP-2012-1.2.1./B kódszámú) kiírás Pénzügyi tájékoztató című dokumentuma, amely a Segédletek mappában érhető el.

A pályázatkezelés intézményrendszerének új rendszere

2014. május 8. 

A 2007-2013 közötti európai uniós programok lebonyolítását támogató intézményrendszer szervezeti kereteiről szóló 1152/2014. (III. 20.) Kormányhatározat, valamint a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Kormányrendelet 3. melléklete értelmében egyes operatív programok tekintetében a közreműködő szervezeti feladatok ellátása […]

Megjelent a Komplex Térségfejlesztési Környezettudatos Munkáltatói Program a hátrányos helyzetű, alulképzett munkaerő tömeges foglalkoztatása érdekében

2014. április 25. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP 2.4.3.F-14/1 kódszámú,Komplex Térségfejlesztési Környezettudatos Munkáltatói Program a hátrányos helyzetű, alulképzett munkaerő tömeges foglalkoztatása érdekében című kiemelt projekt felhívás.

Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben, valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az i

2014. április 24. 

A konstrukció alapvető célja, hogy a kultúra részeként, az egészséges minta nyújtását, gyakorlati megélését támogassa az általános iskolás korosztályban. Jelen program közvetlen célja az egészséges életmódot támogató életmódtényezőket befolyásoló pozitív közösségi minták elterjesztése. A kiírás keretében olyan összetett eszközrendszerű intézményi egészségfejlesztési programok valósulnak meg az általános iskolai tanulók részvételével, melyeknek fő pillérét az életkornak megfelelő energiaegyensúlyt szolgáló testmozgás és életmód programok jelentik.

Rajz-, fotó- és családi pályázat a környezettudatos, közösségbarát közlekedés jegyében

2014. április 23. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is közös kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét alkalmából. A pályázat témája megegyezik a szeptember 16-22 között Európa-szerte megvalósuló közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozat szlogenjével: ,,A mi utcánk, a mi jövőnk!

Egyszerűbb lesz pályázni az EU forrásokra

2014. április 15. 

A Kormány döntése értelmében a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. feladatainak jelentős részét mától a Nemzetgazdasági Minisztérium látja el. Az intézményrendszer átalakításának célja, hogy hatékonyabb legyen az uniós fejlesztésekkel és pályázatokkal kapcsolatos feladatok ellátása és megvalósuljon az ,,egyablakos pályázatkezelési rendszer - mondta a cég állománygyűlésén Komoróczki István, tervezéskoordinációért felelős államtitkár.

Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) pályázatainak átvétele a MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési központ Zrt-től

2014. április 14. 

A közreműködő szervezetek útján ellátott feladatok központi költségvetési szerv által történő átvételéről szóló 96/2014 (III.25.) Kormányrendelet 1. § alapján 2014. április 15-től a MAG Zrt. által ellátott közreműködői feladatokat költségvetési szervek veszik át.

Megvan a győztes rajz, ami az Iskolagyümölcslé dobozokra kerül

2014. április 10. 

Közel 5000 gyerekrajz érkezett a Nemzeti Iskolagyümölcs-program és legnagyobb beszállítója, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett, ,,Dobozra fel! rajzpályázatra. Az öttagú zsűri Czirják Aletta Zsanna, 4. osztályos tanulónak ítélte az első díjat. Jutalomban részesült továbbá a győztes osztálya, a legtöbb rajzot beküldött iskola és - a nagy érdeklődésre való tekintettel - 100 diák kapott különdíjat országszerte.

Idén is lesz fiatal gazda pályázat

2014. április 4. 

4,5 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg idén az eddig is sikeres és nagy érdeklődésre számot tartó fiatal gazda pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Még több mint 120 milliárd forintot oszt ki a Vidékfejlesztési Minisztérium

2014. április 2. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a megmaradt uniós pályázati pénzek utolsó fillérét is kifizeti. 2013. év végén még számos pályázatot hirdetett a tárca, amelyek kifizetése még nem zárult le teljesen, azonban hozzávetőleges számadatok már rendelkezésre állnak.

A kormány pár napon belül benyújtja az operatív programokat az Európai Bizottságnak

2014. április 1. 

Véglegesítés előtt állnak a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszak operatív programjai, a kormány pár napon belül benyújtja ezeket a Európai Bizottságnak - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai helyettes államtitkára kedden a Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) rendezvényén.

Megszületett a 2014-es Zöld Forrás pályázat eredménye

2014. március 26. 

70 millió forint értékben támogatja a környezet-és természetvédelmi céllal létrejött Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket a Vidékfejlesztési Minisztérium.

II. Üzletfejlesztési Díj

2014. március 17. 

A kiírók meghirdeti a 2014. ÉVI ÜZLETFEJLESZTÉSI DÍJ PÁLYÁZATOT.

Ötletpályázat fiataloknak! – Innovatív startup vállalkozásfejlesztési pályázat

2014. március 12. 

Innovatív startup vállalkozásfejlesztési pályázat - Active Ageing innovációs megoldások/szolgáltatások támogatására. A pályázat célja, fiatal kutatók, vállalkozni szándékozók üzleti koncepciójának elindításához /megvalósításához szakmai/tanácsadói támogatásnyújtása annak érdekében, hogy a kifejlesztendő innovatív termék/szolgáltatás segítse a dél-kelet európai régiókban élőszép korúak önálló és aktív minőségi életvitelét. A pályázat 75 000 Euró összdíjazású, ahol a nyertesek max. 7500 EUR vissza nem térítendő támogatást kapnak saját Active Ageinghez […]

Ember a természetben - kampány indul a nemzeti parkok népszerűsítésére

2014. március 6. 

Magyarország ökoturisztikájának legnagyobb letéteményesei a nemzeti parkok - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet-és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a magyar nemzeti parkok ökoturisztikai kampányáról szóló sajtótájékoztatón. A Természettudományi Múzeumban tartott rendezvényen átadták a Varázslatos Magyarország fotópályázatának díjait is. A minisztérium a szervezettel közösen új pályázati kategóriát hirdet, Ember a természetben címmel.

A Norvég Alap független szakértők jelentkezését várja pályázat értékeléshez

2014. március 4. 

Az NFFKÜ – Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. - független szakértők jelentkezését várja a ,,Kétoldalú Kapcsolatok Nemzeti Alapja” program pályázati felhívásra benyújtott pályázatok értékelésére. Regisztrációs felhívás a Kétoldalú Kapcsolatok Nemzeti Alapja program pályázati felhívására benyújtott pályázatok értékelésére Az NFFKÜ-Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt, mint Ajánlatkérő a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel kötött szerződése alapján a jelen […]

Műszaki Egyetem űrtechnológiai fejlesztési ötletek

2014. február 20. 

A kiíró pályázatot hirdet a Műszaki Egyetem űrtechnológiai fejlesztési ötletekre.

EU forrásokkal a romák integrációjáért 2014-2015

2014. február 14. 

A program céljai: - Olyan helyi kezdeményezések támogatása, amelyek a településen élő romák integrációját, a roma és nem roma lakosság együttélését segítik elő. - A 2014-ben megnyíló európai uniós források hatékony felhasználásának elősegítése a kiválasztott szervezeteknél, projektötletek, koncepciók, fejlesztési stratégiák, majd konkrét pályázati anyagok kidolgozásának támogatása. - A kétéves program végére szeretnénk elérni, hogy a támogatott szervezetek megerősödjenek, működésük hatása (mikro)térségi szintre is kiterjedjen, és a projektfejlesztésben szerzett tudásukat kevésbé tapasztalt szervezeteknek is tovább tudják adni.

Az új uniós ciklusban 200 milliárd forint juthat a turizmus fejlesztésére

2014. február 14. 

Az új uniós fejlesztési ciklus hétezer milliárd forintos támogatásából pályázatok útján 200 milliárd forint juthat a turizmus fejlesztésére - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Esztergomban a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációjáért felelős államtitkára.

TANDEM Fejlesztési Alap harmadik kiírás 2014 - hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációja

2014. február 12. 

A pályázati program átfogó célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációjának elősegítése és a magyar szociális ellátórendszer meglévő hiányosságainak pótlása. A támogatás konkrét célkitűzése gyermekek és szüleik azon képességeinek a fejlesztése, mely révén az információs társadalomban jelentkező modernizációs veszélyekkel szemben minél inkább felkészültebbek, védettebbek lehetnek.

KREATÍV EURÓPA - MEDIA alprogram / Videojátékokhoz kapcsolódó koncepció- és projektfejlesztési támogatás / EAC/S31/2013

2014. február 12. 

Az audiovizuális ágazat kapacitásának megerősítése terén a MEDIA alprogram egyik prioritása a következő: - az audiovizuális szereplők azon kapacitásának növelése, hogy az Unióban és az Unión kívül forgalmazható európai audiovizuális alkotásokat fejlesszenek ki, illetve európai és nemzetközi koprodukciókat hozzanak létre például televíziós műsorszolgáltatókkal közösen.

TANDEM Fejlesztési Alap – Pályázat hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációjának elősegítésére

2014. február 12. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet  ,,TANDEM Fejlesztési Alap  néven 2012-ben pályázati programot indított, melynek keretében 2012-2014 között több pályázati körben, vissza nem  térítendő  támogatásként összesen  több  mint  200 millió forinttal  támogatja  a  magyarországi szociális szektort. Jelen (harmadik) kiírásban körülbelül 25-30 pályázat támogatására lesz mód. A PÁLYÁZATI PROGRAM CÉLJA A pályázati program átfogó célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családok […]

Pályázat az alföldi tanyák, valamint tanyás települések megőrzése és fejlesztése érdekében villany nélküli tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések támogatására

2014. február 7. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Tanyafejlesztési Program keretében az alföldi tanyák,  valamint tanyás települések megőrzése és fejlesztése érdekében a közcélú villamos-hálózati csatlakozással és sziget üzemű villamosenergia-termelő berendezéssel sem rendelkező tanyák lakás céljára használt épületének ellátására, legfeljebb 3,5 kW névleges teljesítményű villamosenergia-termelésére alkalmas berendezés és belső fogyasztói hálózati berendezések támogatására nyílt pályázatot hirdet. Pályázat kódja:  TP-2-2014 A pályázat célja Szociális  alapú […]

Újabb 300 millió forint a Tanyafejlesztési Program keretében

2014. február 6. 

Február 7-én reggel 8 órától pályázható a már negyedik alkalommal meghirdetésre kerülő Tanyafejlesztési Program biztosította támogatás. A Program idei pályázatát a mai napon megjelent Tanyafejlesztési program előirányzat keretében nyújtott támogatás 2014. évi igénybevételének feltételeiről szóló 7/2014. (II. 6.) VM rendelet szabályozza.

Közönségfejlesztési támogatás / EAC/S27/2013

2014. február 4. 

Az alkotások országok közötti forgalmának előmozdítására irányuló konkrét célkitűzés keretében a MEDIA alprogram egyik prioritása a következő: - a közönségfejlesztés támogatása az európai audiovizuális alkotások iránti érdeklődés felkeltésének és az azokhoz való hozzáférés javításának eszközeként, különösen promóción, rendezvényeken, filmműveltség kialakításán és fesztiválokon keresztül.

Duplájára emelkedett a kereskedelemfejlesztési pályázat keretösszege

2014. február 3. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) duplájára, 600 millió forintra emelte a magyarországi kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) értékesítési és beruházási lehetőségeinek bővítését segítő kereskedelemfejlesztési pályázat keretösszegét.

Megjelent a 2014. évi pályázati felhívás a nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtésére, népszerűsítésére

2014. január 31. 

A vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság elnökeként nyílt pályázatot hirdet a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására.

Országimázs-pályázat kisborászatok számára

2014. január 30. 

Közösen hirdet országimázs-pályázatot kisborászatok számára Cégér-Ab Ovo néven a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) azzal a céllal, hogy a nyertes tételekből összeállított Carton Hungaricum borcsomagot külföldön is bemutassák.

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatás

2014. január 27. 

Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről.

A fiatal erdők állományneveléséhez nyújtandó agrártámogatások

2014. január 23. 

Jelen Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal erdők állományneveléséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 25/2012. (III. 20.) VM rendelet (továbbiakban: támogatási rendelet) alapján nyújtott támogatás igénybevételének részletes rendjét határozza meg, illetve a támogatás igényléséhez használható nyomtatványokat rendszeresíti.

Módosult az Új Széchenyi Terv Közlekedésfejlesztési Programjának keretében megvalósítandó kiemelt projektek felhívása

2014. január 23. 

Módosult az Új Széchenyi Terv Közlekedésfejlesztési Programjának keretében megvalósítandó kiemelt projektek felhívása.

Erdős Pál Fiatal Kutatói Ösztöndíj

2014. január 22. 

Az ösztöndíj célja a fiatal, tehetséges oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedő kutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.

Pályázat a közigazgatásfejlesztéssel kapcsolatos hallgatói elképzelések összegyűjtésére

2014. január 21. 

A Közigazgatási Minisztérium pályázatot hirdet egyetemi hallgatók számára, az ÁROP-1.1.26-2013-0001 partnerségi program keretében. Pályázat egyetemi hallgatók számára: A Tanulmányi Versenyre minden 27. életévét még be nem töltött, nappali tagozatos hallgató pályázhat. Témakörök: a.) Közigazgatás-fejlesztés korábbi eredményei és további lehetőségei Magyarországon Például: A hallgató által eddig megismert közigazgatási-fejlesztési programok elemzése, eredményei, hatásai, továbbá a közigazgatás-fejlesztési programok […]

Átadták a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat

2014. január 15. 

Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár ünnepélyes keretek között átadta a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat Zombor Gábornak, Kecskemét polgármesterének. A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont közös pályázatát 2013-ban hirdették meg először.

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása / NFA-2014-KKV

2014. január 10. 

A pályázat célja: a területi különbségek csökkentése, térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepük, piaci pozícióik bővítése, új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása; a vállalkozások számára többlettámogatás biztosítása a gazdasági, társadalmi és munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetű területfejlesztési-statisztikai kistérségekben, településeken; az álláskeresők foglalkoztatásának ösztönzése kiemelt összegű kiegészítő támogatással; a foglalkoztatás regionális különbségeinek mérséklése kiegészítő támogatás biztosításával.

Iparfejlesztési Pályázat 2013 (Hulladékgazdálkodás)

2014. január 9. 

Az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság pályázata önkormányzatok és gazdasági társaságok számára, (1.) Hulladékgyűjtési rendszerek fejlesztése, (2.) Gumiipari hulladék anyagában hasznosítási fejlesztések, (3.) Elektromos és elektronikai hulladék anyagában hasznosítási fejlesztések és (4.) Csomagolási hulladék anyagában hasznosítási fejlesztések témakörökben.   A pályázat kódja: OHU-IFPR-2013-001 A pályázatok keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: […]

Emelkedett a VM a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítására kiírt pályázatának keretösszege

2014. január 8. 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás zavartalanságának biztosítása érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdetett a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítására.

Az energiatudatos vállalkozások elősegítik a kormányzati célok megvalósulását

2014. január 7. 

,,A kormány számára kiemelt törekvés az energiatudatosság elterjesztése, a szemléletformálás - mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a ,,Vállalkozások energiatudatosságáért pályázat bejelentő rendezvényén 2014. január 7-én, Budapesten. A program keretében azok a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek energiahatékonyságukat növelő intézkedéseiknek köszönhetően csökkentették energiafelhasználásukat.

Iparfejlesztési Pályázat / OHU-IFPR-2013-001

2014. január 6. 

A pályázati kiírás alapvető célja a hulladékgyűjtési- és hasznosítási rendszerek fejlesztése. Az OHÜ a 2012-es induló finanszírozási évben részletes piacelemzést hajtott végre az egyes általa finanszírozott hulladékáramok tekintetében.

Méhészeti pályázatok

2013. december 28. 

Megjelent a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján igénybe vehető támogatások végrehajtását szabályozó 118/2013. (XII.16.) számú vidékfejlesztési minisztériumi rendelet, amely alapján az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) tagsági viszonnyal rendelkező méhész-gazdálkodói 2014. január 6-ától benyújthatják a 2013/2014. végrehajtási évre vonatkozó kifizetési kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Letölthető dokumentumok 118/2013. (XII. 16.) VM rendelet alapján […]

Zöld forrás 2014 pályázat

2013. december 21. 

Megjelent a  a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek részére, állami feladatok átvállalására, a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítása érdekében. A Vidékfejlesztési Minisztérium meghírdette a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, a nemzeti környezet- és természetvédelmi célok elérésében közvetlenül feladatot vállaló civil szervezetek (egyesületek és alapítványok) számára nyilvános Pályázati Felhívását. A pályázat forrás: A tervek […]

A Vidékfejlesztési Minisztérium meghirdeti a Zöld Forrás 2014 pályázatot

2013. december 20. 

A minisztérium 2014-ben is meghirdeti a Zöld Forrás pályázatot. A tervezett keret 70 millió forint. Egy jelentkező legalább 400 ezer, legfeljebb 2 millió forintot igényelhet.

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból egyes jogcímek esetében technológiai berendezések korszerűsítés céljából történő beszerzése

2013. december 19. 

Jelen közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból egyes jogcímek esetében technológiai berendezések korszerűsítés céljából történő beszerzéséhez a 2013. évben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 116/2013. (XII.12.) VM rendelet alapján nyújtott támogatás igénybevételének részletes rendjéről szól, és a támogatás igényléséhez kapcsolódó elektronikus felületen benyújtandó űrlapokat rendszeresíti.

Pályázatot hirdet a VM a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítására

2013. december 19. 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás zavartalanságának biztosítása érdekében pályázatot hirdet a Vidékfejlesztési Minisztérium. A Hulladéklerakási járulékból finanszírozott feladatok előirányzatból mintegy 428 592 000 forint támogatásra lehet pályázni egészen január 20-ig. A támogatás keretösszege várhatóan januárban kiegészül - még a pályázati felhívás idején belül -, amelyről a pályázókat közleményben értesítjük.

Kemény Bertalan falufejlesztési díj

2013. december 17. 

A Falufejlesztési Társaság 13/2008. (VII.17.) számú határozatával, Kemény Bertalan tiszteletére, mint a Falufejlesztési Társaság megalapítója és a falugondnoki szolgálat létrehozója emlékének megőrzésére, ,,KEMÉNY BERTALAN FALUFEJLESZTÉSI DÍJ -at alapított. A díj alapításának célja, hogy erkölcsi elismerése legyen mindazon természetes személyeknek, országhatáron belül, illetve a Kárpát-medence területén, akik falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon végzik, valamint […]

Pályázat állattenyésztési és élelmiszeripari technológiafejlesztésre

2013. december 17. 

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból 2013. december 16-tól vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe az állattenyésztés és az élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztése céljából támogatható gépek beszerzéséhez. Támogatási  célterületek: 1. célterület:   az állattenyésztés technológiai fejlesztése céljából támogatható gépek beszerzéséhez, 2. célterület:   az élelmiszer-feldolgozás technológiai fejlesztése céljából támogatható gépek beszerzéséhez. A támogatási kérelmek az adott célterületen belül, az értékelés […]

Tájékoztatjuk a támogatás jogosultjait, hogy a kötelező év végi zárási és év eleji számlanyitási feladatokat a lebonyolítási szervezet 2013. december 16. és 2014. január 6. között végzi el.

2013. december 16. 

Hivatkozással a 2007-2013. programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások fogadásához kapcsolódó pénzügyi lebonyolítási és ellenőrzési rendszerek kialakításáról szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet (továbbiakban Rendelet) 59.§ szakaszára, tájékoztatjuk, hogy a fenti időszak a benyújtott kifizetési igénylések hiánypótlására, valamint kifizetésére meghatározott időtartamába nem számítanak bele.

A szennyezett területek kármentesítését támogató konstrukció felfüggesztése

2013. december 7. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Szennyezett területek kármentesítése című (KEOP-2.4.0/09-11 kódszámú) konstrukció keretében kiírt pályázatok beadását a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség forráshiány miatt jelen közlemény megjelenését követő 3. munkanaptól felfüggeszti.

Kemény Bertalan falufejlesztési díj 2014

2013. december 6. 

A díj alapításának célja, hogy erkölcsi elismerése legyen mindazon természetes személyeknek, országhatáron belül, illetve a Kárpát-medence területén, akik falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon végzik, valamint a vidék és falufejlesztés elkötelezettjeként, a vidék és falufejlesztés tekintetében, szűkebb környezetükben, vagy országos szinten kiemelkedő eredményeket értek el.

Módosítás az államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek szervezet fejlesztését támogató felhívásban

2013. november 29. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára című, ÁROP-1.2.18/A-2013 kódszámú pályázat beadási módja az igazságszolgáltatási szervek esetében a kitöltő program mellőzésével, a kitöltött csatolt dokumentumok papír és elektronikus formátumban történő beadásával lehetséges. A projekt adatlapot módosítás miatt lecseréltük a honlapon.

Az agrárgazdaságok támogatására 60 milliárdos pályázat indul

2013. november 28. 

Hatvanmilliárd forintos pályázat indul a jelenlegi, már zárás előtt álló uniós agrárpolitikai keretből december 9-én - közölte a vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Kiskunfélegyházán sajtótájékoztatón.

Beadási határidő hosszabbítás a lakhatási beruházások támogatása érdekében megjelent pályázat esetében

2013. november 28. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TIOP-3.2.3.A-13/1 kódszámú, ,,Lakhatási beruházások támogatása című konstrukció 1. szakaszának benyújtási határidejét meghosszabbította, az alábbiak szerint:

Az állami tulajdonú árvízvédelmi fejlesztéseket támogató konstrukció felfüggesztése

2013. november 26. 

A rendelkezésre álló forrás kimerülésére való tekintettel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felfüggeszti az ,,Állami tulajdonú árvízvédelmi fejlesztések című (KEOP-2.1.1/09-11 kódszámú) konstrukciót.

Turisztikai tevékenységek ösztönzése a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével

2013. november 24. 

A kiíró 104/2013. (XI. 14.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.

Új dokumentum az államigazgatási szervek szervezet fejlesztését támogató felhíváshoz

2013. november 20. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára című, ÁROP-1.2.18/A-2013 kódszámú pályázati felhíváshoz Nyilatkozat ajánlatkérő státuszról és gazdálkodási formáról címmel új melléklet került feltöltésre.

Pályázat a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére

2013. november 19. 

2013. november 25-én 8 órától forráskimerülésig, de legkésőbb 2013. december 13-án 18 óráig lehetőség nyílik az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 103/2013 (XI. 8.) VM rendelet alapján támogatási kérelmek benyújtására a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz . A támogatás a fenti jogszabállyal […]

Beérkeztek a bányászati koncessziós pályázatok

2013. november 18. 

A nemzeti fejlesztési miniszter bányászati területekre vonatkozó koncessziós felhívásai négy szénhidrogén kutatási (Szegedi medence délkeleti és nyugati, Battonya-Pusztaföldvár északi és déli) és három geotermikus energia kutatási területre (Ferencszállás, Kecskemét, Jászberény) jelentek meg 2013 augusztusában. A kiírásokra a kijelölt napon, 2013. november 15-én beérkezett, négy területre irányuló összesen hat pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült.

A települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése érdekében kiírt pályázat lezárása

2013. november 15. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség lezárja az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése című (KEOP-1.1.1/09-11- kódszámú) pályázati kiírást.

Állatartási és élelmiszeripari technológák fejlesztésére új pályázatok nyílnak

2013. november 15. 

Állattartási és élelmiszeripari technológiák bevezetésére és korszerűsítésére írnak ki újabb pályázatokat a vidékfejlesztési alapba visszakerülő forrásokból. A Vidékfejlesztési Minisztérium a támogatási jogosultságot elveszítő, nyertes pályázók által fel nem használt támogatási keretösszegre decemberben ír ki pályázatot - jelentette ki szerdán a vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a Békéscsabán a vidékfejlesztési konferencián.

V. Németh Zsolt: a szaktárca megújulásra biztatja a LEADER szervezeteket

2013. november 14. 

A vidékfejlesztési tárca szerint a hazai LEADER együttműködésnek szervezeti megújulásra van szüksége ahhoz, hogy az eddiginél jobban ki tudják használni azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek a 2014-2020 közötti uniós tervezési ciklusban rendelkezésre állnak. Erről V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára beszélt szerdán a Vas megyei Bükfürdőn, egy önkormányzati tanácskozáson.

Újra megnyitották a magyar-indiai K+F+I együttműködési program tárgyú pályázatot

2013. november 13. 

A 2013. október 14-én Újdelhiben megtartott Magyar-Indiai TéT Vegyes Bizottság ülésén született megállapodás alapján, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel és a pályázói igényeket szem előtt tartva a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (továbbiakban: NFM) újra megnyitja a Magyar-indiai (KTIA-DST) K+F+I együttműködési program tárgyú pályázatot.

Módosítás az államigazgatási szervek szervezet fejlesztését támogató felhívásban

2013. november 8. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Szervezetfejlesztési program államigazgatási szervek számára című, ÁROP-1.2.18/A-2013 kódszámú pályázati felhívást Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára címmel újra megnyitottuk.

,,Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című PIAC_13 pályázati kiírás felfüggesztése

2013. október 25. 

A várakozásoknak megfelelően, nagy érdeklődés mellett sikerrel rajtolt a ,,Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című PIAC_13 kódszámú pályázati kiírás.

Év végéig nyújtható be pályázat földgázüzemű autóbuszok beszerzésére

2013. október 22. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az egy ízben már kitolt határidőt további két hónappal meghosszabbítva, 2013. december 31-én 24 óráig várja a pályázatokat az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Közösségi közlekedésben üzemeltetett földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzését elősegítő alprogramban.

Pályázat ifjúsági és közösségi információs pontok létrehozására és működtetésére

2013. október 17. 

A  Kreateam  Egyesület a  svéd  SWINT  NGO  Foundation  szervezet együttműködésével pályázati kiírást tesz közzé. A korábban kialakult svéd-magyar közösségfejlesztési folyamat eredményeképpen a pályázatkezelő Kreateam Egyesület, valamint  a  támogató  svéd  SWINT  NGO  Foundation  Magyarország  területén  működő közösségi tereknek,  művelődési és  szabadidős  szervezeteinek  lehetőséget  biztosít  közösségfejlesztés  szempontjából lényeges szerepet betöltő helyi információs pontok kialakítására és működtetésére. A [...]

Az ÁROP, EKOP projektek pénzügyi lebonyolításának rendjéről szóló dokumentum technikai módosítása

2013. október 14. 

Technikai módosítás miatt lecseréltük a honlapon ,,Az Államreform Operatív Program, illetve az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program pénzügyi lebonyolításáról az Új Széchenyi Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló projektekhez című dokumentumot. A melléklet tartalma nem változott.

Kitöltőprogram a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében kiírt pályázathoz

2013. október 14. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.8.A2-13/1 jelű, A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások - Foglalkoztatók számára című pályázat kitöltőprogramja elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Újabb pályázatok nyílhatnak meg az év végéig technológiafejlesztésre

2013. október 13. 

Várhatóan még ez év végéig újabb élelmiszeripari, esetleg állattenyésztési technológiafejlesztésre kiírt pályázatok nyílhatnak meg a magyar gazdák számára - közölte Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton az Erdőtelek határában fekvő Pintér-tanyán tartott vidékfejlesztési konferencián.

Merjünk változtatni!

2013. október 11. 

Civil hálózat kialakítása - közösség- és szervezetfejlesztési lehetőség.

2013. évi Kereskedelemfejlesztési Pályázat / KerFejl-2013

2013. október 9. 

A támogatás fő célja, hogy a kis- és középvállalkozási szektor külpiacra lépési képességét növelje, anélkül, hogy a konkrét exporttevékenységet támogatná. A projektek célja a növekedési potenciállal rendelkező, exportorientált vállalkozások jövedelemtermelő képességének növelése.

Magyar-Izraeli Ipari Kutatás-fejlesztési Co-funding Együttműködési Pályázat / TÉT_13_IL

2013. október 8. 

A pályázat célja olyan magyar-izraeli együttműködésben megvalósuló K+F+I projektek magyar partnerének támogatása, amelyek eredményeként új, vagy továbbfejlesztett, piacorientált termékek és szolgáltatások jönnek létre.

Gyakornoki felhívás

2013. október 8. 

Az Afrikáért Alapítvány 2013 novemberétől folyamatosan várja egyetemisták és pályakezdők jelentkezését, akik érdeklődnek egy Közép-Afrikával foglalkozó alapítvány munkája iránt, elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás mellett, és szívesen belelátnának egy Afrikában hosszú távú fejlesztési projektekkel, Magyarországon pedig ismeretterjesztő és tolerancianövelő rendezvényekkel foglalkozó szervezet életébe.

Amit ajánlani tudunk:
- Változatos feladatok (általános irodai adminisztrációs feladatok, fordítás, beszámolók készítése, pályázatírás, rendezvényszervezés, stb.)
- Széleskörű tapasztalatok egy civil szervezet működését illetően
- Széleskörű kapcsolatrendszer rendezvényszervezés és nemzetközi fejlesztés terén
- Dinamikus, nyitott, segítőkész közeg
- Igazolás a gyakornoki időről, az elvégzett munkákról és a szerzett tapasztalatokról
- Sikeres gyakorlat végén ajánlólevél biztosítása

Akik érdeklődésére elsősorban számítunk:
- Egyetemisták és pályakezdők (főleg társadalomtudományi, szociológiai, kulturális és gazdasági háttérrel, érdeklődéssel)
- Afrika és a civil szervezetek munkája iránt érdeklődők
- Hosszú távú, fenntartható fejlesztés iránt érdeklődők

Amit kérünk:
- Minimum 6 hét gyakornoki idő vállalása, napi 4-8 órában
- Kiváló problémamegoldó- és kommunikációs készség
- Önálló munkavégzésre való képesség
- Idegen nyelv ismerete (angol, francia) előny

Juttatások megegyezés szerint - a felsőoktatási törvényben meghatározottak alapján, illetve utazási támogatás lehetséges

Pályázni önéletrajz és motivációs levél elküldésével Hamvas Bálintnál, a projects@afrikaert.hu email címen lehet. Tárgy: gyakornoki jelentkezés.

A jelentkezésben kérjük megjelölni, hogy mikor kíván gyakornoki tevékenységet végezni és milyen napi beosztásban. Továbbá kérjük megjelölni, hogy kötelező szakmai gyakorlatot kíván-e végezni, amennyiben igen, ennek milyen feltételi vannak az alapítvány számára.
Referencia megjelölése és/vagy ajánlólevél csatolás előnyt jelent.

A Magyar Öttusa Szövetség logópályázata

2013. október 7. 

A Magyar Öttusa Szövetség logópályázatot hirdet. Az öttusa Magyarország egyik sikersportága. Egyszerre testesíti meg a hagyományt, a sokoldalúságot és a megújulást (pl. lézerlövészet). A sportághoz itthon nagyban kötődik a ,,dicsőség kifejezés, hiszen a magyar öttusázók hagyományosan a világ élvonalába tartoznak és szállítják az eredményeket. A MÖSZ új sportágfejlesztési programja ambiciózus célokat tűzött ki, ami együtt kell, [...]

Új kereskedelemfejlesztési pályázat: 300 millió forint támogatás a vállalkozások számára

2013. október 7. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb pályázata a magyar termékek és szolgáltatások versenyképességének javítását, a hazai kis és közepes méretű vállalkozások külpiaci értékesítését, valamint befektetési és beruházási lehetőségeik bővítését kívánja elősegíteni.

Új dokumentum az ÁROP, EKOP projektek pénzügyi lebonyolításának rendjéről

2013. október 4. 

Elérhető a honlapon ,,Az Államreform Operatív Program, illetve az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program pénzügyi lebonyolításáról az Új Széchenyi Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló projektekhez című dokumentum.

Appra magyar! mobilalkalmazás-fejlesztési pályázat

2013. október 1. 

Appra magyar! mobilalkalmazás-fejlesztési pályázat.

A közvetítőknek szóló Új Széchenyi Hitelgarancia Programok című kiírás felfüggesztése a Közép-magyarországi régióban

2013. szeptember 27. 

Az Új Széchenyi Terv keretében a közvetítők részére kiírt KMOP-2007-1.3.2./13 jelű, Új Széchenyi Hitelgarancia Programok (KMR ) című pályázati kiírást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2013. október 2-i hatállyal felfüggeszti.

Módosítás a Svájci Hozzájárulás című Fotópályázatban

2013. szeptember 25. 

A Svájci Hozzájárulás Program Hivatala és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ,,Svájci Hozzájárulás címmel meghirdetett fotópályázatának módosult a határideje, a pályázatok szeptember 26 helyett október 25-ig adhatóak be.

Újabb 3 milliárd forint a beragadt panelpályázatokra

2013. szeptember 23. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mintegy 3 milliárd forint összegű támogatást ítélt meg a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) Panel II program pályázatainak finanszírozására.

Módosítás a Közép-magyarországi területfejlesztési tevékenységet támogató felhívásban

2013. szeptember 20. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ÁROP-3.A.3-2013 kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a KMR régióban című felhívásra igényelhető maximális támogatási összeget módosítottuk.

Döntés született a Kiváló Minőségű Sertéshús tanúsító védjegyről

2013. szeptember 19. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt Kiváló Minőségű Sertéshús (továbbiakban: KMS) tanúsító védjegy grafikájának kidolgozására és a pályázat benyújtására 2013. június 30-ig volt lehetőség.

Jobban élni - Magyarországi Falumegújítási Díj 2013.

2013. szeptember 17. 

A pályázatot meghirdetők célja, hogy felkutassák, díjazzák és ezzel reflektorfénybe állítsák, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A kiírók a példák bemutatásával, az információk cseréjével javítani kívánják a falumegújítást végző községek eredményeit, a jó példákkal el kívánják érni, hogy a falumegújítás mozgalommá szerveződjön.

Turisztikai fejlesztések az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon

2013. szeptember 17. 

Idén első alkalommal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is bemutatkozik az OMÉK-on, ahol turisztikai célú fejlesztéseket, kiemelkedő regionális projekteket ismerhetnek meg a vendégek, valamint az ÚSZT stand blue-box fotózással, szerencsekerékkel és értékes nyereményekkel várja az érdeklődőket.

Visszaélések az NFÜ nevében

2013. szeptember 13. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a pályázók figyelmét, hogy az NFÜ minden pályázatok kezelésével és benyújtásával kapcsolatos tevékenysége díjmentes.

Szülősegítő szolgáltatások támogatása / 41322

2013. szeptember 11. 

A pályázati program célja a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket nevelő szülők részére, az ő igényeikre reagáló szolgáltatások támogatása. Átfogó célok: a szülők tájékoztatása, társadalmi integráció elősegítése, érzékenyítés, önérvényesítés segítése, együttműködések ösztönzése, tanácsadás, konfliktuskezelés, közösségfejlesztés, szülői hivatás erősítése, mentálhigiénés segítségnyújtás, önfejlesztési/önismereti módszerek átadása, kapcsolati hálók építése, harmonikus szülő-gyermek kapcsolat kialakítása.

Októberben is nyitva a földgázüzemű autóbuszok beszerzését támogató pályázat

2013. szeptember 11. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az eredeti határidőt egy hónappal meghosszabbítva 2013. október 31. 24:00 óráig várja a pályázatokat az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Közösségi közlekedésben üzemeltetett földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzését elősegítő alprogramban.

A Vidékfejlesztési Programban alapkövetelmény lesz a környezetvédelem

2013. szeptember 11. 

A 2007-2014-es időszakban a megújuló energiaforrások elterjesztésének ösztönzése az összes ÚMVP konstrukcióban önálló célterületként jelenik meg, a pályázati pontozás során eddig is előnyt jelentett - mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az ,,Energianövények termesztési és felhasználási lehetőségei 2020-ig című szakmai tanácskozás megnyitóján Gödöllőn.

Virtuális Falu – Újratöltve pályázat

2013. szeptember 10. 

A  Második  Hullám  Vidéki  Ifjúsági  Szövetség  partnereivel,  így  az  AGRYA-val  együtt, pályázatot  hirdet  18-26  év közötti  fiataloknak  a  ”Virtuális  Falu  -  Újratöltve”  Program keretében. A Program rövid bemutatása A 2012-ben indult Virtuális Falu Program egy kísérleti demokrácia fejlesztési program, amely elsődlegesen a falusi közösségek megerősítését célozza. Az élénk közösségi élet egyik fontos eleme  annak,  hogy [...]

Véleményezhető az operatív programok módosítása és környezeti jelentése

2013. szeptember 9. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az uniós források felhasználásának javítása érdekében az operatív programok módosítására tesz javaslatot.

Vidékfejlesztési projektötletek kiválasztása és finanszírozása

2013. szeptember 5. 

A vidék gazdasági, társadalmi és kulturális felemelkedését elősegítő országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó vidékfejlesztési projektötletek (a továbbiakban: projektötlet) kiválasztása és finanszírozása.

Pályázat vidékfejlesztéssel kapcsolatos országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó projektötletek benyújtására

2013. szeptember 4. 

Pályázat a sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó, 2013. decemberében megvalósítható projektötletek benyújtására. A projekt-kiválasztási eljárás célja A vidék gazdasági, társadalmi és kulturális felemelkedését elősegítő országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó vidékfejlesztési projektötletek (a továbbiakban: projektötlet) kiválasztása és finanszírozása. Olyan – az alábbiakban meghatározott – országos, [...]

Tájékoztatás a KIOP támogatásból megvalósult projektek dokumentum megőrzési kötelezettségéről

2013. szeptember 3. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közlekedési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint támogató a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program keretében a kedvezményezettekkel megkötött támogatási szerződések egyes rendelkezéseinek egységes értelmezése céljából, figyelemmel a hatályos európai uniós, valamint hazai jogszabályok, továbbá a támogatási szerződések rendelkezéseire, az alábbi állásfoglalást bocsátja ki:

Ingyenes képzés a Bevezetés a turizmusba témakörben

2013. augusztus 31. 

A VIN Vidékfejlesztési Innovációs Nonprofit Kft ingyenes képzést tart Egerben a Faiskola u. 15 szám alatt a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében.   Időpont: 2013. szeptember 9. - 10. - 11. Ideje: 9-órától - 14 óráig Hely: Eger Faiskola u. 15. Kinek ajánljuk: A turisztikai képzés elsősorban a szektorban most kezdő vállalkozásoknak nyújt segítséget, de [...]

Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület Pályázati Felhívása Falugondnoki szolgálatok működési támogatására

2013. augusztus 30. 

Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület

Pályázati Felhívása

Falugondnoki szolgálatok működési támogatására

Pályázati támogatás célja és háttere:


I. A konstrukció célja az 1993. évi III. törvényben ( Szociális törvény) nevesített Falugondnoki szolgálatok működési támogatása, eszközfejlesztése, azon Falugondnoki szolgálat számára, mely a már nyújtott ellátások mellett az Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület kulturális és közművelődési tevékenységének támogatásában is aktív szerepet vállal.

II. Háttere: A falugondnoki szolgálat gépkocsija részt vesz az Egyházaskeszőn működő egyesület rendezvényeire az idősek és gyermekek szállításában és szerepet vállal az egyesület keretén belül működő felnőtt néptánccsoport tagjainak fellépésekre való utaztatásában.

A rendelkezésre álló forrás és elbírálás szabályai:

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló összeg: 2013 évben 200.000,-Ft, az azt követő 3 évben az éves Személyi jövedelem adó 1%-ából befolyó bevétel összege, mely maximum évi 50.000,-Ft.
A pályázati támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
A pályázati összeg tárgyévi felhasználásáról, minden év december 31-ig írásos beszámolót kell a pályázatot kiíró felé benyújtani .

Jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázatok száma: 1 db, jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázatok egyfordulós eljárás keretében kerülnek kiválasztásra.
A támogatás egyszer megállapított, vissza nem térítendő forrás kiegészítés. A támogatás célirányos felhasználása érdekében a döntéstől számított 15munkanapon belül – amely határidő egy alkalommal 15 nappal meghosszabbítható – támogatási szerződést köt a kedvezményezett pályázóval, és a támogatás felhasználását; a program megvalósítását pénzügyi és szakmai beszámolókon keresztül a szerződésben rögzített módon ellenőrzi.
A támogatási szerződésben rögzített céltól eltérő felhasználás, vagy a feladat megvalósításának elmaradása esetén a támogatási összeget vissza kell fizetni.
Ezen felül megfizetendő a támogatási összeg jegybanki kamata vagy a jegybanki kamatának kétszerese, attól függően, hogy a program nem szerződésszerű teljesítése felróható-e a támogatottnak.

A befogadott pályázatok a tartalmi és formai követelményeknek való megfelelése alapján kerülnek elbírálásra. Hiánypótlásra nincs lehetőség.
A pályázatok elbírálását az Egyesület Elnöksége végzi. A pályázati feltételek teljesítése nem jelent jogosultságot a pályázatban megjelölt összegű költségvetési támogatás igénybevételére. A támogatás igénybevétele szempontjából a pályázatot szerződéskötési ajánlatnak kell tekinteni.
A pályázatok a benyújtás határidejét követő 15 napon belül feldolgozásra. A döntést követően a tájékoztatást 5 munkanapon belül a pályázók levélben kapják meg az Egyesülettől.
A támogatásban részesített pályázó a pályázati kiírás megjelenési helyén közzétételre kerül.
A pályázatot elutasító döntést indokolni kell, a döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.
A pályázat elfogadásáról szóló értesítés a szerződéskötési ajánlat elfogadásának minősül.

Pályázók köre:

Jelen pályázati felhívás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

- Falugondnoki szolgálatot fenntartó helyi önkormányzatok
- Falugondnoki szolgálatot fenntartó önkormányzatok jogi személyességgel rendelkező Társulásai
- Falugondnoki szolgálatot fenntartó nonprofit szervezetek közül: egyesületek, egyház, alapítvány

Pályázat tartalma:

A támogatható tevékenységek köre: kizárólag azok a projekt javaslatok támogathatók, amelyek a pályázati program célkitűzéseivel összhangban álló tevékenységeket tartalmaznak, azaz az egyesület alapszabályában és a falugondnoki szolgálat szakmai programjában is megtalálhatók. A pályázati kiírás keretében kizárólag az alábbi tevékenységek megvalósítására igényelhető támogatás:
- az idősek és a gyermekek szállítását lehetővé tevő eszközök beszerzése, mely a falugondnoki jármű tartozéka ( idősek és mozgáskorlátozottak ki és beszállását segítő magasító, biztonsági gyermek ülések) Csak új eszköz beszerzése támogatható.

- az egyesület keretén belül működő felnőtt néptánccsoport tagjainak fellépésekre és táncpróbákra való utaztatásához üzemanyag támogatás.

A támogatott szervezet a támogatás igénybevételével kötelezettséget vállal a támogatott cél szerint működő program, ellátás meghatározott ideig való működtetésére. Az ellátási és egyéb kötelezettségek részletei:
- a pályázat megvalósítását követően a támogatott kötelezettséget vállal a programban meghatározott falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatást három évig fenntartja

Pályázat mellékletei:

- pályázati adatlap
- a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy nincs esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása, mely nyilatkozatban ki kell térni arra, hogy a pályázó:
- tudomásul veszi, hogy 60 napon túli köztartozás esetén a támogatás nem illeti meg, illetve az esedékes támogatás folyósítása felfüggesztésre kerül, és az esedékes támogatás a köztartozások megfizetése érdekében – a támogatás ellenében vállalt kötelezettséget nem érintő módon – visszatartásra, illetve a köztartozást követő állami szerveknek átutalásra kerül,

- önkormányzati pályázó esetén a képviselő-testület döntését a program támogatásáról és az esetleges saját erő vállalásáról,
- eredeti, vagy hitelesített másolatban aláírási címpéldányt;

A benyújtás határideje, helye:

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. szeptember 16. A pályázatot ajánlott küldeményként kell postára adni.
A benyújtási határidő módosítására nincs lehetőség. A határidő után postára adott pályázatok nem kerülnek elbírálásra.
Pályázatot kizárólag postai úton, 2 példányban, csak a kiírás mellékletét képező pályázati adatlapon lehet benyújtani a szükséges mellékletekkel ellátva. A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásához szükséges „Adatlap” letölthető a www.egyhazaskeszo.hu / szervezetek / E.J. Egyesület / Pályázati kiírás

A pályázat benyújtásának helye az Egyesület levelezési címe, székhelye: 8523 Egyházaskesző, Vasút u. 8.
Pályázati adatlap

„Falugondnoki szolgálatok működési támogatására”


1. A PÁLYÁZÓ ADATAI

A pályázó szervezet:
Neve:Település: Utca, hsz:
Megye: Megyekód:
Járás neve:

Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................

Bírósági bejegyzés, végzés száma:………………………………………………..
(nem önkormányzati fenntartású szervezetek esetén)

A pályázó szervezet adószáma:


A pályázó szervezet vezetője, képviselője: (önkormányzat esetén polgármester)
neve:
beosztása:

Kapcsolattartásra kijelölt személy adatai, amennyiben eltér a szervezet képviselőjétől:
neve:
beosztása:

Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................


A pályázó számlájának, a támogatási összeg átutalásához szükséges adatai:

A számlavezető pénzintézet megnevezése, székhelye:

A számla tulajdonosának neve és székhelye:
max. 32 leütés
A pályázó szervezet számlaszáma:
3  8 számjegy


A PROGRAM TELJES MEGVALÓSÍTÁSÁNAK (BEFEJEZÉSÉNEK), A VÁLLALT ELLÁTÁS MEGKEZDÉSÉNEK TERVEZETT IDŐPONTJA:
év hó nap
Kérjük a megvalósítás várható időpontját megközelítő pontossággal megadni. A támogatási szerződésben a feladat teljesítésének határideje ehhez az időponthoz igazodva kerül meghatározásra.


2. A TELEPÜLÉSRE VONATKOZÓ ADATOK:

Lakosságszám 2013. I. 1-jén:

Település lakosságszáma: …………………… Fő
ebből: Belterületi lakos: …………………… Fő
Külterületi lakos: …………………… Fő
Egyéb belterületi lakos: …………………… Fő

Ha a település közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik, akkor székhelye:……………………

Nyújtott-e be a korábbiakban hasonló célra pályázatot Uniós, vagy hazai fejlesztési támogatás elnyerésére? IGEN NEM

Ha igen, melyik év(ek)ben? 2009 2010 2011 2012 2013


A település közlekedési feltételeinek bemutatása

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...3. Mutassa be a falugondnoki szolgálat eddigi tevékenységét:

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...Jelen pályázati cél megvalósítása, hogyan illeszkedik a falugondnoki szolgálat szakmai programjába:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

4. KÖLTSÉGTERV

A pályázati program költségvetése főbb tételekben:

Megvalósítás
A teljes költség és a tervezett források összetétele

A megvalósítás során kifizetésre kerülő költségek és forrásaik teljeskörűen (eFt)
Költségfajta tervezett költség
igényelt támogatás jóváhagyott támogatás***
1.
2.
3.
4. 
5.
Összesen:

A döntés után a véglegesen jóváhagyott támogatási összeg figyelembevételével a táblázatokban szereplő költségvetési tételeket újra kell tervezni, ha a megítélt támogatás alacsonyabb a kért támogatásnál. A tábla a támogatási szerződés mellékletét képezi. Döntés után a táblákban szereplő egyes sorokon meghatározott összegektől 20%-nál nagyobb mértékben eltérni csak szerződésmódosítással lehet. Szerződésmódosításra csak különösen indokolt esetben kerülhet sor.


A pályázott állami támogatás igénybevételének ütemezése

A támogatási összeg felhasználásának tervezett időpontjai (egy összegben való felhasználás is lehetséges):
(A támogatás első ütemének átutalása legkorábban a pályázat beadását követő két hónap elteltével tervezhető.)

Felhasznált támogatási összeg Számla benyújtásának időpontja
Támogatás mindösszesen:
Záradék:
Büntetőjogi felelőségem tudatában kijelentem, hogy a pályázati adatlapban és az előzőekben felsorolt …...... db csatolt mellékletben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

………………………, …………….

………………………………….
szervezet képviselőjének aláírása

Fotópályázat indult ,,Svájci Hozzájárulás címmel

2013. augusztus 28. 

A Svájci Hozzájárulás Program Hivatala és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ,,Svájci Hozzájárulás címmel fotópályázatot hirdet. Természet, illetve ember és társadalom témakörökben nyújthatnak be pályaművet a résztvevők, valamint a kreatív külön kategóriában egy történetet megjelenítő, három képből álló fotósorozattal lehet nevezni. A szervezők a kezdeményezéssel a fejlesztés szükségességére, vagy éppen a támogatás segítségével megvalósuló pozitív változásokra kívánják felhívni a figyelmet.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a termelői csoportok létrehozásához és működéséhez nyújtandó 2013. évi támogatás igénylése

2013. augusztus 26. 

Jelen közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a termelői csoportok létrehozásához és működéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 59/2007. (VII. 10.) FVM rendelet alapján nyújtott támogatás igénybevételének részletes rendjét határozza meg, valamint a támogatás igényléséhez kapcsolódó nyomtatványokat rendszeresíti.

Újra elérhető három, területfejlesztési tevékenységet támogató ÁROP felhívás

2013. augusztus 24. 

Az ÁROP-3.A.3 kódszámú ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a KMR régióban című, az ÁROP-1.2.11/A kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára című, valamint az ÁROP-1.2.11-2013 kódszámú, ,,Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása című konstrukciókat az akcióterv módosításának megfelelően újra megnyitottuk.

Hétmilliárd forint a korszerűbb hulladékgazdálkodáshoz

2013. augusztus 22. 

Az önkormányzatok hulladékgazdálkodásához kapcsolódó eszközbeszerzésre az Új Széchenyi Terv pályázatán jelenleg 7 milliárd forint áll rendelkezésre - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) csütörtökön az MTI-vel.

Zöld Óvoda 2013

2013. augusztus 21. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum idén is meghirdeti nyílt pályázatát óvodák számára, a "Zöld Óvoda 2013" cím elnyerésére.

A pályázat célja:
A Vidékfejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: VM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: EMMI) – a hazai és a nemzetközi tapasztalatok alapján – fontosnak tartja, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenységorientált környezeti nevelésben részesüljön. Az óvodai környezeti nevelés célja az európai normáknak, ezen belül a hazai jellegzetességeknek megfelelő környezettudatos magatartásminták, értékek és életviteli szokások átadása, átvétele. A fenntarthatóságra nevelés gyakorlati megvalósítása érdekében kifejtett magyar óvodai nevelési tevékenységek legjobb példáinak elterjesztése fontos feladat határainkon innen és határainkon túl is. Mindennek hatékony, rendszerbe szerveződött eszköze a Zöld Óvoda minősítési rendszer.

A pályázat tárgya: A kidolgozott kritériumrendszer alapján dolgozó óvodák számára a
"Zöld Óvoda 2013" cím elnyerése

A pályázók köre: a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7.§ (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott, belföldi székhelyű óvodák, fenntartótól függetlenül.

A díjazottak oklevelet kapnak.
Az oklevelet a környezetvédelemért és az oktatásért felelős tárcák hatáskörrel rendelkező államtitkárai közösen adják ki. A pályázaton elnyert cím nem jár együtt költségvetési támogatással.

A teljes pályázati dokumentáció (részletes pályázati kiírás, adatlap, mellékletek, kötelezően kitöltendő nyilatkozatok) és a tartalmi értékelő lap (2/1. vagy 2/2. számú mellékletek) a www.mezogazdasagimuzeum.hu oldalról tölthetők le, és a Kormányzati portálon (www.kormany.hu), a Zöld Óvoda Hálózat (www.zoldovoda.hu) honlapon tekinthetők meg.

A pályázat beadási határideje (a postabélyegző kelte, az elektronikus rögzítés ideje):
2013. szeptember 30. 24:00 óra (hétfő)

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2013. augusztus 16-án felfüggesztette az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramja pályázati konstrukciót

2013. augusztus 17. 

Sikeres volt a téglaépítésű társasházak energetikai korszerűsítésére kiírt pályázat. Az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramjára  beérkezett,  összesített igények  lefedik  a  meghirdetett  támogatási  keretet,  ezért a  kiíró  Nemzeti  Fejlesztési Minisztérium  2013.  augusztus  16-án  felfüggeszti  a  pályázati  konstrukciót.  A  2013. augusztus 21-én 00:00 óráig postára adott pályázatok még feldolgozásra kerülnek. Az  Új  Széchenyi  Tervből  elnyerhető [...]

A szennyvízelvezetés és-tisztítás megvalósítását támogató felhívás felfüggesztése

2013. augusztus 16. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felfüggeszti az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Szennyvízelvezetés és -tisztítás megvalósítása című (KEOP-1.2.0/09-11 kódszámú) pályázati kiírást.

MUT Diplomadíj 2013

2013. augusztus 15. 

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan: területi és struktúra tervezés, településtervezés és városépítés, szabadtértervezés, infrastruktúratervezés, egyéb városfejlesztési és városkutatási témakörök, vonatkozó társadalomtudományok. A pályázaton a 2012/13-as tanév őszi és tavaszi félévében megvédett munkák indulhatnak. A Magyar Urbanisztikai Társaság Bíráló Bizottsága kiemelt [...]

Miként alakult az egyesített Németország képe külföldön? cikk- és esszéjellegű pályázat

2013. augusztus 14. 

Miként alakult az egyesített Németország képe külföldön? Ebben a témában először indít a “Németország Archívum” (DA) egy úgy nevezett Call for Articles-t. A felhívás legfőképpen a történelem-, társadalom- és regionális tudományok területén tevékenykedő tudósoknak és doktoranduszoknak, valamint a nemzetközi kapcsolatok, a kulturális csere és a fejlesztési együttműködés szakterület gyakornokainak és újságíróinak szól. Pályázni lehet tudományos cikkekkel [...]

Innovatív technológiákat bemutató-üzemi tájékoztató programok megismertetése - Bemutató Üzem cím

2013. augusztus 12. 

A kiíró rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az innovatív technológiák bemutató-üzemi tájékoztató programokkal való megismertetéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bányászati koncessziós pályázatai

2013. augusztus 11. 

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívást tett közzé a szénhidrogén-bányászat fejlesztésére és a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására. A lehetséges befektetőknek Magyarország hét területén nyílik lehetőségük kizárólagos bányászati koncessziós jogok pályázati úton történő megszerzésére. A geotermikus energia kutatása, kinyerése és hasznosítása céljából Jászberény, Ferencszállás és Kecskemét esetében, míg szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére a Szegedi [...]

Újabb 100 ezer hektár állami földterületet hirdetnek meg

2013. augusztus 8. 

Újabb 100 ezer hektár állami föld kerül családi gazdaságokhoz haszonbérbe. A tíz nemzeti park vagyonkezelésében lévő terület pályázati előkészítését augusztusban indítják el - közölte Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára az ócsai tájvédelmi körzetben tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Mintegy 870 millió forintos pályázat indul közintézményi napkollektoros fejlesztésekre

2013. augusztus 5. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium napenergiát hasznosító rendszerek bentlakásos közintézmények kezelésében lévő épületekben történő telepítése céljából 2013. augusztus 5-től pályázatot hirdet. A támogatás akár teljes egészében is fedezheti az elismerhető bekerülési költséget. A pályázat keretösszege 867,2 millió forint, finanszírozása a kvótabevételek terhére történik.

Pályázat környezetvédelmi gyakornoki programra

2013. július 31. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium  Környezetügyért Felelős Államtitkársága  gyakornoki programot hirdet  felsőoktatási tanulmányokat folytató  hallgatók  és diplomás pályakezdők számára. A program célja, hogy a résztvevők  első kézből szerezzenek tapasztalatot  az államigazgatás környezetügyi oldalának  működéséről,  és  betekintést nyerjenek a minisztérium és a felügyelete alá tartozó  környezetvédelmi és  természetvédelmi  szervek munkájába. A program felépítése: A  program keretében hat  fő [...]

Pályázati felhívás környezetvédelmi gyakornoki programra

2013. július 30. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága gyakornoki programot hirdet felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók és diplomás pályakezdők számára. A program célja, hogy a résztvevők első kézből szerezzenek tapasztalatot az államigazgatás környezetügyi oldalának működéséről, és betekintést nyerjenek a minisztérium és a felügyelete alá tartozó környezetvédelmi és természetvédelmi szervek munkájába.

Az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap Alprogram pályázati felhívásának eredményhirdetése

2013. július 29. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap Alprogramja című (GOP-2013-4.3/B kódszámú) pályázati felhívásra beérkezett pályázati anyagok értékelését lefolytatta és döntését meghozta.

Módosult a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása érdekében kiírt felhívás

2013. július 26. 

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című (GOP-2011-1.1.1 kódszámú) kiírás.

A Kiváló Minőségű Sertéshús tanúsító védjegy pályázatok időközi értékelése

2013. július 26. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt Kiváló Minőségű Sertéshús tanúsító védjegy grafikájának kidolgozására és a pályázat benyújtására 2013. június 30-ig volt lehetőség.

Az országos közhiteles víziközmű kataszter elkészítése érdekében kiírt pályázat felfüggesztése

2013. július 24. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felfüggeszti az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Országos közhiteles víziközmű kataszter elkészítése című (KEOP - 1.4.0./12 kódszámú) pályázati kiírást.

Urban Intervention Award Berlin 2013, Urban Living Award 2013

2013. július 24. 

Berlin város szenátusának környezet- és városfejlesztési osztálya második alkalommal hirdeti meg az európai projektek számára nyitott pályázatát az “Urban Intervention Award Berlin” díj elnyerésére. Idén az első alkalommal a pályázat kiegészül az “Urban Living Award 2013″ díjra való jelentkezéssel is. Augusztus 24-ig lehet pályázni egész Európa területéről a díjra olyan megépült, illetve átmeneti projektekkel, amelyek [...]

Eredménytelenségi hirdetmény

2013. július 20. 

A nemzeti fejlesztési miniszter (a továbbiakban: miniszter) a magyar állam nevében a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény (továbbiakban Fdvtv.) alapján nyilvános pályázatot írt ki a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultságok koncessziós szerződéssel történő átengedésére.

25 milliárd forintos pályázati keret nyílik kertészeti berendezések beszerzésére

2013. július 19. 

Huszonöt milliárd forintos, 35 százalékos intenzitású pályázati forrás nyílik kertészeti gépek, berendezések beszerzésére, fejlesztésére augusztus 15-én - jelentette be a vidékfejlesztési miniszter pénteken Verpeléten, egy mezőgazdasági vállalatnál tett látogatásán.

NFÜ: megtévesztő a Net-Tender Kft. pályázati felhívása

2013. július 18. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) megtévesztőnek tartja a Net-Tender Kft. által hirdetett, ingyenes számítógépek beszerzésének lehetőségére vonatkozó pályázati felhívást, ami a http://uniospalyazat.eu/aktualis-palyazatok.html oldalon érhető el az interneten. Az NFÜ leszögezi, hogy sem a honlaphoz, sem annak tartalmához nincs köze.

Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében nyújtott támogatás 2013

2013. július 16. 

A kiíró rendelete a Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében nyújtott támogatás 2013. évi igénybevételének feltételeiről.

Új pályázat jelent meg a Magyar-indiai K+F+I együttműködési programban való magyar részvétel támogatására

2013. július 15. 

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet a Magyar-indiai (KTIA-DST) K+F+I együttműködési Programban való magyar részvétel támogatására.

Több mint 830 millió forint pályázati támogatás társasházak energetikai felújításához

2013. július 12. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium téglaépítésű társasházak energiahatékonysági felújítása, fűtéskorszerűsítése és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése céljából lakossági pályázatot hirdet 2013. augusztus 15-től. Az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramban költségvetési forrásból rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 834,2 millió forint. Közlemény.

Az NFÜ felfüggeszti a szociális szövetkezetek támogatása érdekében kiírt pályázatait

2013. július 11. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-2.4.3.D-1-13/1 és TÁMOP-2.4.3.D-1-13/2 jelű, ,,Szociális gazdaság fejlesztése - Az önfenntartást célzó szociális szövetkezetek támogatása címet viselő pályázati felhívásokra beérkezett igények elérték a rendelkezésre álló források összegét, ezért a 4/2011 (I. 28.) Korm. rendelet a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről 21. § (10) értelmében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a kiírást 2013. július 11-én felfüggeszti.

Pályázat a települési és térségi fejlesztések támogatására

2013. július 9. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet Tanyafejlesztési Program keretében  az alföldi  tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében  a települési és  térségi fejlesztések támogatására. Pályázat kódja:  TP-1-2013 A pályázat célja: A tanyai termékek nagyobb arányú piacra jutásának elősegítése, a külterületi föld- és dűlőutak karbantartásának  gép-  és  eszköztámogatása, a  villany nélküli  tanyák  villamosenergia-ellátásának  javítása,  a tanyagondnoki [...]

Pályázat tanyagazdaságok indításának csekély összegű (de minimis) támogatására

2013. július 9. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet a  Tanyafejlesztési Program keretében  az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében   tanyagazdaságok indításának csekély összegű (de minimis) támogatására . Pályázat kódja: TP-3-2013  A pályázat célja A tanyai gazdálkodás  megújítása,  újjáélesztése,  a  tanyai életmód  -  sajátos értékeinek megmentése, megőrzése  mellett  -  hátrányainak csökkentése, valamint  az  alföldi tanyás [...]

Két pályázatot nyújtott be Magyarország a NER300 programban

2013. július 9. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2013. július 3-án megküldte a NER300 program második pályázati felhívására kiválasztott magyar projekteket az Európai Beruházási Banknak.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye

2013. július 6. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium állásfoglalása a dohánykoncessziós pályázati eljáráson nem nyert, illetve érvénytelen pályázati anyagoknak a pályázók számára történő visszaküldésével kapcsolatban.

Pályázati felhívás agrárágazati és vidékfejlesztési szervezetek számára

2013. július 3. 

A Vidékfejlesztési Minisztériumhoz kötődő civil szervezetek fontos szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek az agrárágazati és vidékfejlesztési célkitűzések.

Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj

2013. július 1. 

A Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat az arra érdemesnek talált, egészében, vagy jelentős részben megvalósult várostérségi gazdaságfejlesztési együttműködésű fejlesztések, tervek, akciók és projektek, nyilvános pályázat keretében nyerhetik el.

Kitöltőprogram az elnéptelenedő települések támogatása érdekében kiírt pályázatokhoz

2013. június 28. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.11-13/1-2 jelű, Elnéptelenedő települések romló társadalmi-gazdasági folyamatainak megfordítása című pályázatokhoz elérhető a kitöltőprogram a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Beadási határidő hosszabbítás az EU 7. Kutatási-, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramjában, és egyéb EU-s kezdeményezésbe benyújtott projektek támogatására kiírt felhívásnál

2013. június 27. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, Kutatási és Innovációs Technológiai Alapból finanszírozott ,,Ösztönzés az Európai Unió 7. Kutatási-, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramjában (FP7) és egyéb közös EU-s kezdeményezésekben való magyar részvétel támogatására tárgyú pályázat beadási határidejét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2013. december 31-ig, de legkésőbb a rendelkezésre álló pénzügyi keret kimerüléséig meghosszabbítja.

Pályázati felhívás Helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv, valamint közösségfejlesztési stratégia megalkotására

2013. június 27. 

A Kreateam Egyesület a svéd SWINT Foundation civil szervezet együttműködésével pályázati kiírást tesz közzé helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv, valamint közösségfejlesztési stratégia kialakításának támogatása céljából. A pályázat célja Helyi Ifjúsági koncepció és cselekvési terv kidolgozása Közösségfejlesztési stratégia megalkotása Meglévő ifjúsági koncepciók, cselekvési tervek, illetve közösségfejlesztési stratégiák felülvizsgálata, aktualizálása Pályázók köre 5000 fő lakossági szám alatti magyarországi települések önkormányzatai, ezek intézményei, illetve az adott településen működő civil szervezetek (egyesületek, alapítványok).

Új felhívás az államigazgatási szervek szervezet fejlesztésére

2013. június 24. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Szervezetfejlesztési program államigazgatási szervek számára című, ÁROP-1.2.18/A-2013 kódszámú pályázati felhívás.

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások / MVH 91/2013. (VI.06.)

2013. június 19. 

Jelen közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről 35/2013. (V. 22.) VM rendelet (továbbiakban: támogatási rendelet) alapján nyújtott támogatás igénybevételének részletes rendjéről szól, és a támogatás igényléséhez kapcsolódó elektronikus felületen benyújtandó űrlapokat rendszeresíti.

Kezdődik a LEADER pályázatok beadása

2013. június 19. 

2013 június 17-étől lehet pályázni a LEADER Program összesen 30 milliárd forintos támogatására a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2013. augusztus 31-én 18:00 óráig. A kérelmeket elektronikus úton kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A pályázatról bővebben itt olvashattok: http://palyazatok.org/leader-352013-v-22-vm-rendelet/ Pályázatok beadási határideje: 2013. augusztus 31-én 18:00 óra Pályázati kategóriák: , leader [...]

Javított kitöltőprogram a struktúraváltást támogató pályázatokhoz kapcsolódóan

2013. június 18. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.2.4/B/12 jelű, ,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című pályázatokhoz elérhető a javított kitöltőprogram a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Technikai módosítások az egészségfejlesztési szakmai hálózatok fejlesztése érdekében kiírt program dokumentációjában

2013. június 18. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 6.1.1-12/1 jelű, ,,Egészségfejlesztési szakmai hálózatok fejlesztése című kiemelt felhívás dokumentációjában adminisztratív okból az útmutató két mellékletének - 2. Nyilatkozat és a 16. Megvalósíthatósági tanulmány - cseréje szükséges. A dokumentáció egyebekben nem változik.

Újra pályázható a fenntartható városfejlesztési programok előkészítését támogató felhívás Közép-Dunántúlon

2013. június 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében újranyitottuk a KDOP-3.1.1/E-13 kódszámú, ,,Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívást.

Módosítás a területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítását támogató felhívásban

2013. június 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása című, ÁROP-1.2.11-2013 kódszámú kiemelt felhívás beadási határidejét 2013. június 17-ig meghosszabbítottuk.

Pályázat civil és egyházi szervezetek támogatására – Tandem Fejlesztési Alap “B” komponens

2013. június 17. 

Pályázat az Ökumenikus Segélyszervezet TANDEM Fejlesztési Alap pályázati programjához második kiírás - 2013  ,,B komponens.   1.      A PÁLYÁZATI PROGRAM HÁTTERE Az Ökumenikus Segélyszervezet (továbbiakban: Támogató) ,,TANDEM Fejlesztési Alap néven 2012-ben pályázati programot indított, melynek keretében 2012-2014 között több pályázati körben, vissza nem térítendő támogatásként összesen több mint 200 millió forinttal támogatja a magyarországi szociális szektort. Jelen (második) kiírás [...]

Módosult az építőipari tranzitfoglalkoztatás érdekében kiírt pályázathoz kapcsolódó kitöltőprogram

2013. június 14. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 1.4.6-13/1 jelű, ,,Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban című konstrukció módosított kitöltőprogramja elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Mezőgazdasági területek erdősítése

2013. június 13. 

Jelen Közlemény alapja az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezőgazdasági terültek erdősítéséhez nyújtandó támogatás igénylésének részletes szabályairól szóló 88/2007. (VIII 17.) FVM rendelet (továbbiakban: támogatási rendelet), mely az EMVA-ból finanszírozott, a mezőgazdasági terültek erdősítéséhez nyújtandó támogatásra vonatkozó részletes szabályokat tartalmazza.

Új pályázat jelent meg a technológiai start-up ökoszisztéma építés támogatására

2013. június 11. 

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet ,,Technológiai start-up ökoszisztéma építés (Start-up_13) címmel.

Ingyenes lesz a pályázat-előkészítés

2013. június 8. 

Alapjaiban változik a 2014-2020 közötti időszak pályázati rendszere: a kormány jelentősen csökkenti például a bürokráciát, ingyenes pályázat-előkészítést biztosít a kisebb cégeknek - mondta el a Magyar Nemzetnek Homolya Róbert, a Miniszterelnökség fejlesztési irodáját vezető helyettes államtitkár.

12 milliárd forint regionális fejlesztési célokra Észak-Magyarországon és Észak-Alföldön

2013. június 7. 

A Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében, az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban járóbeteg-szakellátásra több mint 5 milliárd forint, bölcsődefejlesztésre több mint 1 milliárd, kkv telephelyfejlesztésére pedig több mint 5,5 milliárd uniós támogatásról született döntés.

Vas megyében 1,54 milliárd forint jut falufejlesztésre

2013. június 7. 

Vas megyében 1,54 milliárd forint támogatás felhasználásáról döntenek a LEADER Helyi Akciócsoportok falumegújításra- és fejlesztésre, illetve vidéki örökség megőrzésére. A vidékfejlesztési tárca országosan 4 milliárd forint többletforrást biztosított a pályázati célok megvalósítására - mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár pénteken Szombathelyen.

91/2013. (VI.06.) MVH Közlemény

2013. június 7. 

az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről részletek

Együtt az önkormányzat és a LEADER HACS-ok

2013. június 5. 

2013. május 17-én egyeztettek a Komárom-Esztergom megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai a területükön működő LEADER Helyi Akciócsoportokkal (HACS-okkal). A tanácskozáson valamennyi HACS képviseltette magát, így jelen volt a Bakonyalja-Kisalföld kapuja, a Duna-Pilis-Gerecse és a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület elnökei, valamint munkaszervezet vezetői. A megbeszélésen részt vett Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is. részletek

Döntés született a KKV munkahelyteremtő beruházások támogatását segítő pályázati programról (NFA-2013-KKV)

2013. június 5. 

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatását segítő pályázat alapján a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 10 milliárd Ft áll rendelkezésre a vállalkozások fejlesztési projektjeinek megvalósításához.

Pályázati felhívás erdei kisvasutak támogatására

2013. június 4. 

Ismét kaphatnak működésükhöz támogatást az erdei kisvasutak. A vidékfejlesztési miniszter által kiírt pályázati felhívásra augusztus 2-áig lehet jelentkezni. Közlemény.

Összefogás a vidék népszerűsítéséért

2013. június 3. 

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) kezdeményezésére - 16 civil szervezet és hat stratégiai partner, köztük a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Magyar Falusi Turizmus Programiroda együttműködésével - 2013 márciusában hagyományteremtő szándékkal indult útjára a Vidékjáró elnevezésű országos rendezvénysorozat, amely a vidéki életmód népszerűsítését, a vidéki élet és a vidék komplex turisztikai kínálatának bemutatását tűzte zászlajára. részletek

OMÉK Vidékfejlesztési Díj

2013. június 1. 

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás keretében Vidékfejlesztési OMÉK díj kerül átadásra.

OMÉK Állattenyésztési Díj

2013. június 1. 

A pályázat célja: az állattenyésztési ágazatokhoz kapcsolódó cégek innovációs, illetve fejlesztési törekvéseinek, továbbá a piacon elért eredményeinek elismerése.

Kiemelt program az egészségügyi szakmai hálózatok fejlesztése érdekében

2013. május 31. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP 6.1.1/12/1 Egészségfejlesztési szakmai hálózatok fejlesztése című konstrukció dokumentációja.

Pályázat az OMÉK Vidékfejlesztési díjára

2013. május 30. 

A 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) alkalmából pályázatot hirdet a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) az OMÉK Vidékfejlesztési díjára. Az idén először átadott elismerés célja, hogy honorálja azokat, akik példaértékű, a közösség szempontjából kiemelkedő jelentőségű pályázatot valósítottak meg, és annak eredménye nagymértékben hozzájárult az adott térség fejlődéséhez. részletek

NAKVI-irányítású projekt a 2014-2020-as tervezésért

2013. május 29. 

Több munkacsoportban, széles szakértői bázisra támaszkodva kezdődött el a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak tervezéséhez kapcsolódó ágazati stratégiák és hatástanulmányok kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban és a tárca háttérintézményeiben - jelentette be V. Németh Zsolt, a szaktárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára. V. részletek

Módosul a területfejlesztési tevékenység megvalósítását támogató ÁROP kiírások beadási határideje

2013. május 29. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ÁROP-3.A.3-2013 kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a KMR régióban című, és ÁROP-1.2.11/A-2013 kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára című felhívások beadási határidejét 2013. június 29-ig meghosszabbítottuk.

A dohánytermék-kiskereskedelmi koncessziós pályázati anyagok adatkezelése mindenben a jogszabályok szerint történik

2013. május 28. 

A Varju László független országgyűlési képviselő 2013. május 28-i sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a leghatározottabban cáfolja a Demokratikus Koalíció minden elemében téves értesüléseit.

Plusz négymilliárd forint vidékfejlesztésre

2013. május 28. 

Négymilliárd forint többletforrást biztosít a vidékfejlesztési tárca a LEADER Helyi Akciócsoportoknak (HACS-oknak) a falumegújítási, -fejlesztési, valamint a vidéki örökség megőrzését szolgáló pályázatok finanszírozásra - közölte a szaktárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára május 27-én Budapesten. részletek

Helyi önkormányzatok és az önkormányzati társulások európai uniós fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítéséhez nyújtható támogatása

2013. május 28. 

Megjelent a Belügyminiszter 19/2013. (V. 22.) BM rendelete a helyi önkormányzatok és az önkormányzati társulások európai uniós fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítéséhez nyújtható támogatásáról. A BM EU Önerő Alap támogatás felhasználási célja: az európai uniós forrásból elnyert támogatáshoz a  2007-2013 programozási időszakra, valamint a Svájci-Magyar Együttműködési Program vonatkozásában a  2007-2017 megvalósítási időszakra meghatározott célok megvalósítása érdekében benyújtott [...]

Kitöltőprogram az építőipari tranzitfoglalkoztatás érdekében kiírt pályázathoz

2013. május 28. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 1.4.6-13/1 jelű, ,,Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban című kiíráshoz elérhető a kitöltőprogram a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Május 31-én lejár a határidő

2013. május 27. 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja az érintettek figyelmét, hogy kifizetési kérelmet kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, 2013. május 31-én éjfélig lehet benyújtani. részletek

Négymilliárd forint többletforrás falumegújításra és vidéki örökség megőrzésére

2013. május 27. 

Négymilliárd forint többletforrást biztosít a vidékfejlesztési tárca a Leader helyi vidékfejlesztési akciócsoportoknak a falumegújítási, -fejlesztési, valamint a vidéki örökség megőrzését szolgáló pályázatok finanszírozásra - közölte a szaktárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fröccsöntőgép pályázati segítséggel

2013. május 24. 

A Gazdaságfejlesztési Operatív Programtámogatásának köszönhetően fejlesztette mikrovállalkozását a Kincses Szerszám Szerszámkészítő, Műanyag-fémfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. A beruházás összköltsége több mint kilencmillió forint volt, amelyhez négymillió forint támogatást nyertek el. A támogatás összegének 85 százaléka az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából, 15 százaléka pedig a magyar költségvetéséből származik. A projekt megvalósítása 2011 augusztusában kezdődött. részletek

Eddig közel 64 ezer hektárt hirdettek meg földhaszonbérletre

2013. május 23. 

Eddig közel 64 ezer hektár állami föld haszonbérleti pályázatát hirdette meg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Nyíregyházán, sajtótájékoztatón.

Vidékfejlesztési program 51 nógrádi településen

2013. május 22. 

Nógrád megye 51 települését érinti az a vidéki létforma életben tartását, fenntarthatóságát célzó program, amelyet három civil szervezet valósít meg másfél év alatt. Része a programnak a helyi gazdálkodás, helyi termékek értékesítésének segítése is. részletek

A 2012. október 11-én meghirdetett kereskedelemfejlesztési pályázatok nyertesei

2013. május 22. 

A 2012. október 11-én meghirdetett kereskedelemfejlesztési pályázatok eddigi nyertesei a csatolt dokumentumban található. A nagyszámú beérkezett pályázat feldolgozása és értékelése folyamatos.

84/2013. (V. 17.) számú MVH Közlemény

2013. május 21. 

az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás 2012/2013. gazdálkodási évére vonatkozó kifizetési kérelem benyújtás részletes feltételeiről részletek

Gyalogoshidak épülhetnek Budapesten

2013. május 17. 

A Hídépítők Egyesülete 2013. május 16-án rendezte meg először a hidak és hídépítők napja alkalmából tartott ünnepséget. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára elmondta, hogy a tárca nevében nyilatkozatot írt alá a budapesti hajózás fejlesztésének támogatásáról, amelyre megfelelő pályázatok esetén európai uniós források állnak majd rendelkezésre.

Települési utak a fenntarthatóság felé

2013. május 15. 

Települési utak a fenntarthatóság felé címmel tart a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Környezetvédő Egyesület műhelykonferenciájára a globális környezeti problémákra adható helyi válaszokról 2013. május 22-én Pannonhalmán, a Szent Jakab Zarándokházban (9090 Pannonhalma, Cseider-völgy). A programot a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja és az Európai Unió támogatja. A részvétel a rendezvényen ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezési határidő 2013. május 17. részletek

Elérhetők a kifizetések felgyorsítását célzó tájékoztató napokhoz kapcsolódó videós segédanyagok

2013. május 15. 

Az uniós társfinanszírozással megvalósuló projektek kifizetéseinek felgyorsítása érdekében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és közreműködő szervezete, az ESZA Nonprofit Kft. 10 alkalmas tájékoztató nap sorozatot tartott. A rendezvények előadásai alapján elkészültek a Pályázati E-ügyintézés felület használatát segítő videóanyagok.

Barangolások az értékek és élmények nyomában

2013. május 13. 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet közreműködésével június 7. és 16. között rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete eseménysorozatot. A rendezvény ideje alatt az ország több pontján változatos programokkal, túrákkal várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. részletek

13,5 milliárd forint a gazdák tevékenységének bővítésére

2013. május 13. 

Megemelte a Vidékfejlesztési Minisztérium a mezőgazdasági termelők tevékenységének bővítését segítő (úgynevezett diverzifikációs) pályázat keretösszegét, így összesen 13,5 milliárd forint támogatást kaphatnak az érintett gazdák a Darányi Ignác Terv vidékfejlesztési programjából - jelentette be V. Németh Zsolt budapesti sajtótájékoztatóján.

Terepen ismerkedtek a diákok a vidékfejlesztéssel

2013. május 10. 

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói Dabason vettek részt terepgyakorlaton április 22-én. Az egyetem gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakos hallgatóinak lehetősége nyílt arra, hogy megismerkedhessenek a dabasi LEADER Helyi Akciócsoport munkatársaival, tevékenységükkel, feladataikkal, hiszen a vidékfejlesztés ezen formája szervesen kapcsolódik tanulmányaikhoz. részletek

Minden korábbinál magasabb kamattámogatás a Széchenyi Kártya Program fejlesztési hiteleihez

2013. május 10. 

2013. május 1-jétől a Kormány 5 százalékra emelte a Széchenyi Beruházási Hitel, az uniós pályázatokhoz igényelhető Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciókhoz biztosított kamattámogatást. A kedvezőbb finanszírozási lehetőségek hozzájárulhatnak a hazai kis- és középvállalkozások beruházási kedvének növeléséhez, ezzel támogatva a magyar gazdaság fejlődését. A jelenlegi jegybanki alapkamatét meghaladó mértékű kamattámogatásnak köszönhetően a magyarországi cégek kevesebb mint havi 0,4 százalékos kamattal juthatnak hitelhez a programban.

A Maros-völgyben is átdolgozták a HVS-t

2013. május 9. 

Átdolgozták a Maros-völgyi LEADER Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiáját. Kiemelt hangsúlyt kap a városi sport, a közösségi és turisztikai fejlesztések; a helyi és helyben előállított termékek és szolgáltatások fejlesztése. Emellett a gyógyászattal kapcsolatos turisztikai fejlesztések valamint a közösségi és sportterek fejlesztése és falusi programok megvalósítása is a szervezet céljai között szerepel. részletek

Adatvédelmi állásfoglaláson és a hatályos jogszabályokon alapult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium válasza

2013. május 8. 

Internetes portálok és civil szervezetek a dohánykoncessziós pályázatokkal kapcsolatban közérdekű adatigényléssel fordultak a fejlesztési tárcához, melyet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) e tárgyban kiadott egyértelmű állásfoglalásához igazodva, a jogszabályi előírásoknak megfelelően válaszolt meg a minisztérium 2013. május 7-én.

Újabb sikeres kórházigazgatói pályázatok

2013. május 8. 

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) korábban eredménytelenül zárult 5 egészségügyi intézmény főigazgatói álláshelyére újabb pályázatot hirdetett. Közlemény.

Együttműködés a fiatalok érdekében

2013. május 7. 

Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT) ötödik Helyi Aktivációs Műhelyét (HAM) rendhagyó módon rendezték meg, hiszen újabb együttműködési megállapodást írt alá az IKSZT-k ifjúságfejlesztési feladatainak szakmai támogatásának jegyében a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet. részletek

Megjelent a Magyar - Szlovák TéT programhoz tartozó kitöltőprogram és módosult a pályázat benyújtásának határideje

2013. május 7. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból támogatott ,,Magyar-Szlovák kétoldalú Tudományos és Technológiai Együttműködés című (TÉT_12_SK jelű) pályázati felhívás kitöltőprogramja, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Koncerttel nyitja meg kapuit a Hangistálló

2013. május 7. 

Több mint száz éves istálló újult meg a Fejér megyei, Óbarokhoz tartozó Nagyegyházán az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásának köszönhetően. Az európai uniós társfinanszírozású pénzügyi segítséggel kívül-belül átalakult a régen a Batthány-család, majd egy mezőgazdasági termelőszövetkezet tulajdonában lévő épület, amelyet korábban gyapjúmosásra és -szárításra, valamint terménytárolásra is használtak. részletek

A Vidékfejlesztési Minisztérium harmadszor is meghirdeti a LEADER Program pályázatait

2013. május 7. 

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár sajtótájékoztatója.

IKSZT-vé vált a közösségi ház Lébényben

2013. május 6. 

A lébényi közösségi ház felújítása 2012 tavaszán kezdődött. 2013 márciusában megtörtént az eszközbeszerzés, és április 30-án benyújtották a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) az utolsó kifizetési kérelmet, valamint a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézethez a bejelentő lapot az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) üzemeltetésének megkezdéséről. részletek

Zöld Forrás program 2013

2013. május 3. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium közzétette a 2013. évi Zöld Forrás program pályázati felhívását, a támogatás keretösszege 85 millió forint, a pályázatokat május 31-ig lehet benyújtani.     A pályázat célja A Zöld Forrásból a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek (alapítványok és egyesületek) által hatékonyan és eredményesen ellátható és átvállalható állami feladatok támogathatók, amelyek a III. [...]

Önkéntesek dolgoztak a Szamosnál

2013. május 2. 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által társfinanszírozott Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programban szerepel ,,Az Ember és a Természet környezetvédelmi, környezeti nevelési vetélkedő a térség fiataljainak projekt. Ennek apropóján rendezték meg az Önkéntes Napot Tunyogmatolcson, ahol az illegális hulladéklerakók megszüntetése volt a cél. részletek

Megjelent a Zöld Forrás program pályázati felhívása

2013. április 30. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium közzétette a 2013. évi Zöld Forrás program pályázati felhívását, a támogatás keretösszege 85 millió forint, a pályázatokat május 31-ig lehet benyújtani. Közlemény.

Lemond a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke

2013. április 29. 

Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel 2013. április 30-i hatállyal lemond tisztségéről, amit 2010 júniusától töltött be.

Megnyílnak az EGT és Norvég Alapok új támogatási időszakának forrásai

2013. április 25. 

Az EGT és Norvég Alapok keretében hamarosan mintegy 40 milliárd forint támogatás válik elérhetővé. Ez alkalomból szervezett ünnepélyes nyitókonferenciát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a budapesti Norvég Nagykövetséggel együttműködésben a fővárosban. A rendezvényen az Alapok céljairól és várható támogatásairól a Norvég Külügyminisztérium, Norvégia budapesti nagykövete, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviselői adtak tájékoztatást.

Tiszta levegő – mozdulj érte! - rajz-, fotó- és családi kreatív pályázat

2013. április 24. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ismét rajz-, fotó- és családi kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából. A pályázaton a „Tiszta levegő – Mozdulj érte!

Fórum a helyi stratégiáról Zalaszántón

2013. április 23. 

A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia lehetőségeiről esett szó azon a fórumon, amelyet a Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig LEADER Egyesület tartott Zalaszántón, a Pethő kúriában. Farkas Lajos, Zalaszántó polgármesterének köszöntője után bemutatkozott a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Zala megyei referense, Kiss László Tibor, aki a vidékfejlesztés fontosságára és a lehetőségekre hívta fel a figyelmet. részletek

NER300 előminősítési pályázat innovatív projekteknek

2013. április 22. 

Az Európai Bizottság a NER300 program keretében a szén-dioxid környezetvédelmi szempontból biztonságos leválasztására és geológiai tárolására, a megújuló energiaforrások hasznosítására, vagy intelligens hálózatok fejlesztésére irányuló innovatív projekteket támogatja. A bizottsági felhívásra tagállamonként csak korlátozott számú pályázat nyújtható be, ezért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előminősítési pályázatot indít.

Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban / AGR_PIAC_13

2013. április 21. 

A jelen pályázat célja olyan kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatása, amelyek a későbbi ipari hasznosítás szempontjából jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, tudományos ismeretek bővülését vagy agrár-élelmiszeripari termékek, szolgáltatások, technológiák, ill. ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

Vidékfejlesztési Információs Nap Szarvason

2013. április 19. 

A rendezvény célja, hogy általános tájékoztatást nyújtson a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat felépítéséről és munkájáról, a regisztrációs lehetőségről, a projektötleti felhívásokról és a vidékfejlesztéshez kapcsolódó forrásszerzési lehetőségekről. A három megye referense együttműködve választotta ki helyszínül Szarvast, Békés megye nyugati kapuját, ahol a helyi Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) fogadta be a rendezvényt. részletek

A NAKVI is részt vesz a Föld Napján

2013. április 19. 

Környezettudatos programokkal várja a Vidékfejlesztési Minisztérium az érdeklődőket április 20-án, a Föld Napja alkalmából a Városligetben, ahol a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet is képviselteti magát. Emellett tíz helyszínen lehet kertészeti, parkszépítő munkákban részt venni, többek között akár egy világrekord-kísérletben is 20 ezer árvácska kiültetésével. A rendezvény programja és helyszínei a cikk alján csatolva elérhetőek.

66/2013. (IV. 10) számú közlemény a 2013. évi egységes kérelem benyújtásáról

2013. április 18. 

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, valamint a központi költségvetésből finanszírozott egyes támogatások 2013. évi igénybevételével kapcsolatos egységes eljárási szabályokról szóló 22/2013. (IV. 8.) VM rendelet (továbbiakban: EK rendelet) alapján az egységes kérelem keretében támogatási jogcímek vonatkozásában igényelhetőek kifizetések.

140 millió forintot nyert a VM

2013. április 18. 

Az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Programjában (ÁROP)140 millió forintot nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium a 2014-2020-as uniós programozási időszak tervezésének előkészítésére. A szaktárca az összeget a tervezéshez szorosan kapcsolódó ágazati stratégiák és hatástanulmányok megalkotására, elkészítésére fordítja. A projekt irányítását, így a kapcsolódó menedzsment feladatok ellátását a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) végzi. részletek

Területfejlesztési tevékenység támogatása a Közép-Magyarországi önkormányzatoknak / ÁROP-3.A.3-2013

2013. április 17. 

A Kormány az Államreform Operatív Program 2011-2013. időszakra szóló akciótervének módosításáról, az Államreform Operatív Program tartaléklistájáról szóló 1071/2013. (II. 21.) Korm. határozatában nevesítette jelen könnyített elbírálású pályázati konstrukciót. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (továbbiakban: NFÜ) az így kapott felhatalmazás alapján bocsátja ki ezen útmutatót.

Az UNESCO Nemzetközi Kulturális Fejlesztési Alapjának pályázata

2013. április 17. 

A kiíró pályázatot hirdet művészeti és kreatív projektek támogatására.

Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára / ÁROP-1.2.11/A-2013

2013. április 17. 

A projekt átfogó célja: a megyei önkormányzatok tervezési dokumentumai előkészítésének támogatása, az ehhez szükséges megyei tervezői kapacitások megerősítése. Ennek érdekében a koordinációs projekthez kapcsolódóan ezen konstrukció kapcsán lehetőség van a kiépülő megyei tervezői körnek éles dokumentumok elkészítése, illetve elkészíttetése kapcsán gyakorolni és fejleszteni képességeiket.

Magyary Zoltán Posztdoktoi Ösztöndíj a konvergencia régiókban

2013. április 16. 

A Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj célja a fiatal, tehetséges oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedő kutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.

Németh Lászlóné: komoly eredmények a fejlesztéspolitikában

2013. április 15. 

Az elmúlt egy évben a fejlesztéspolitikában komoly eredményeket ért el a kormány a pályázati rendszer felgyorsításával, egyszerűsítésével, az adminisztrációs terhek csökkentésével - hangsúlyozta a nemzeti fejlesztési miniszter hétfőn az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságában, éves meghallgatásán.

A Nagyapám Háza mester-inas képzés pályázat diákoknak

2013. április 15. 

A Falufejlesztési Társaság  és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat  ,,NAGYAPÁM HÁZA címmel MESTER-INAS képzést szervez középiskolások, egyetemisták, főiskolások, a népi építészet iránt érdeklődő és elkötelezett fiatalok számára.  A ,,NAGYAPÁM HÁZA program  olyan gyakorlati képzés, ahol  2013 nyarán, 4 héten keresztül  egy népi műemlék épület, tájház, vagy parasztház felújítása, állagmegóvása során  élőben  ismerkedhetsz  meg a tradicionális [...]

Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj a konvergencia régiókban

2013. április 12. 

A Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj célja a fiatal, tehetséges oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedőkutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése. A jelen ösztöndíj felhívás támogatási kerete a támogatásban részesült pályázók létszáma alapján kerül meghatározásra. A kiírás tervezett keretösszege 294 000 000 Ft, ami a támogatottak [...]

Már benyújtható az egységes kérelem

2013. április 12. 

Április 10-től nyílik lehetőség a legtöbb gazdálkodót érintő, egységes területalapú támogatás (SAPS), valamint további 25 jogcímen elérhető támogatás igénybevételéhez szükséges egységes kérelem benyújtására. Az egységes kérelmeket elektronikus úton, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján lévő ,,e-Egységes kérelem menüponton keresztül, ügyfélkapus bejelentkezés után lehet kitölteni és beadni. részletek

Díjazták a környezetvédő fejlesztést

2013. április 11. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjában részesült egy dalmandi mezőgazdasági cég öntözési és halászati fejlesztéseiért. A vállalat a Debreceni Egyetemmel közös fejlesztésben vett részt. Ennek lényege, hogy a Tolna megyei községbe meteorológiai állomásokat telepítettek, az egyetem által működtetett előrejelzési rendszer pedig pontosan kiszámolta a növényi kultúrákhoz szükséges víz mennyiségét. részletek

Folytatódik a Nagyapám Háza mester-inas képzés

2013. április 10. 

A nagy sikerrel zárult Nagyapám Háza mester-inas képzés idén tovább folytatódik. A Falufejlesztési Társaság és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által elindított programon a népi építészet iránt érdeklődő középiskolások, főiskolások egy egyetemisták vehetnek részt régi vályogházak, tanyák, szélmalmok felújításában. A pályázaton kiválasztott ,,inasok mesterek mellett tanulhatják meg a hagyományos építészeti technológiákat.

Élő közvetítés: Giró-Szász András kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart

2013. április 10. 

Giró-Szász András kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart szerdán 11.00 órakor. Vendég: Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Téma: Újabb földhaszonbérleti pályázatok.

A Mezőföldön is várják a projektötleteket

2013. április 9. 

A LEADER-pályázatokat várhatóan júniusban nyitják meg, így mintegy 270 millió forint forrás megpályázására lesz lehetőség, nyilatkozta Tóth Teréz, a kislángi székhelyű Mezőföld Helyi Közösség Egyesület elnöke és Tóth Balázs, az egyesület munkaszervezetének vezetője. A LEADER Helyi Akciócsoport ezért projektötleteket vár, amelyeket a jövőben támogatni tud. Egyszerűsítik és optimalizálják a pályázati rendszert, amely során átdolgozzák a helyi vidékfejlesztési stratégiát, megoldásokat keresve az új igényekre és problémákra. részletek

Keretemelés a nemzetközi együttműködéssel megvalósuló alap és ipari kutatási valamint infokommunikációs technológiai fejlesztési projektek támogatása a Közép-magyarországi régióban című felhívás esetében

2013. április 9. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, Kutatási és Innovációs Technológiai Alapból finanszírozott Nemzetközi együttműködéssel megvalósuló alap és ipari kutatási valamint Infokommunikációs technológiai fejlesztési projektek támogatása a Közép-magyarországi régióban című (KTIA_AIK_12 jelű) felhívás esetében eddig, a 2013. április 3-án meghozott támogatói döntés alapján, 13 pályázat részesült mintegy 4 milliárd forint értékű támogatásban.

Tizenkét hazai energetikai innováció mutatkozhat be a RENEXPO kiállításon

2013. április 8. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nyilvános közös pályázata innovatív energetikai projektek bemutatkozására biztosít lehetőséget a hetedik RENEXPO Central Europe rendezvényen, 2013. április 25-27-én. A hazai fejlesztők, feltalálók, kutatók számára megnyitott kiírásra harminchat értékes pályamunka érkezett be. A szakmai zsűri tizenkét terméket, szolgáltatást választott ki a kiállítási részvételre.

Sűrített földgázzal működő autóbuszok beszerzését támogató pályázat indul

2013. április 5. 

Április 4-től szeptember végéig vagy az 1,6 milliárd forintos keret kimerüléséig nyújthatnak be pályázatot az állami vagy önkormányzati tulajdonú közlekedési társaságok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sűrített földgáz meghajtású (CNG) autóbuszok beszerzését segítő kiírására. A szaktárca által biztosított forrásból az azonos műszaki tartalmú dízelüzemű és gázüzemű járművek árkülönbözete fedezhető.

Kitöltőprogram a lakóközösségi programok támogatása érdekében kiírt pályázatokhoz

2013. április 4. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 5.5.4-13/1 és 2 jelű, ,,Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása című pályázatokhoz elérhető a kitöltőprogram a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Állásfoglalás az önkormányzati társulások által megvalósított víziközmű-beruházások áfa rendszerbeli megítélése tárgyában

2013. április 3. 

Az önkormányzati társulások által megvalósított víziközmű-beruházások áfa rendszerbeli megítélése tárgyában a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal történt egyeztetések eredményeként a Nemzetgazdasági Minisztérium az alábbi állásfoglalást adta ki a Magyar Energia Hivatal részére:

Országos információs napok az uniós kifizetések felgyorsításáért

2013. április 2. 

Az uniós társfinanszírozással megvalósuló projektek kifizetéseinek felgyorsítása kiemelt jelentőséggel bír. Éppen ezért a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) minden eszközzel azon dolgozik, hogy a támogatott projektek szakmai-pénzügyi teljesítését segítse. Ennek érdekében a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) esetében az NFÜ végrehajtást segítő, monitoring típusú információs napokat szervez, amelyek keretében a projektek megvalósítása során felmerülő általános kérdésekre koncentrálnak.

A herendi porcelán is hungarikum lett

2013. március 29. 

,,A herendi porcelán, amely Magyarország egyik jelképe és elismert luxusmárkája, amelyet birtokolni érték és kiváltság, valamint a pálinka és a törkölypálinka, amelyet már eddig is a magyarság hungarikumaként tartottunk számon, mától hivatalosan is hungarikumok - fogalmazott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság Herenden tartott ülésén. részletek

Városok és vidékük a gazdaságfejlesztésben

2013. március 29. 

Hogyan lehet javítani az elérhetőséget és megőrizni a társadalmi vonzerőt a kis- és középvárosokban? Megfelelnek-e hazai városaink az erősödő környezeti érzékenység és a fenntartható városfejlődés követelményeinek? Milyen ösztönzők és fejlesztési eszközök megjelenése várható a 2014-2020-as tervezési időszakban? részletek

Az Ösztönzés az Európai Uniós keretprogramokban való magyar részvétel támogatására című felhívás felfüggesztése

2013. március 28. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, Kutatási és Innovációs Technológiai Alapból finanszírozott ,,Ösztönzés az Európai Uniós keretprogramokban való magyar részvétel támogatására, BONUS HU Program című pályázati felhívást - a rendelkezésre álló forrás és az eddig beérkezett pályázatok támogatási igényére való tekintettel - a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2013. április 2-i hatállyal felfüggeszti.

Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 23/2013. (III. 27.) Közleménye

2013. március 28. 

az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az egyes beruházási jogcímek esetén nyújtandó támogatásról szóló rendelet módosításáról részletek

Térségek közötti START UP fórumokat tartanak

2013. március 27. 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) LEADER térségek közötti együttműködések - ,,START UP címmel rendez fórumot két helyszínen. 2013. április 3-án a szőlősgyöröki Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT), április 4-én pedig az újszentmargitai IKSZT ad otthont a találkozónak. A rendezvényre nem csak LEADER Helyi Akciócsoportokat (HACS) várnak, minden érdeklődő vállalkozó, civil szervezet, magán ember jelentkezhet. részletek

Záró kifizetési igénylés beadási határidejének meghosszabbítása a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése című kiírásnál

2013. március 27. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése című (GOP-2011-2.1.1/A kódszámú) pályázati felhívás záró kifizetési igénylésének végső beadási határidejét 2011-ben benyújtott pályázatok esetében 30 nappal, azaz 2013. április 30-ig meghosszabbította.

Agrárágazati szervezetek támogatása

2015. március 14. 

A pályázati támogatás célja: az agrár- és vidékfejlesztési szakmai szervezetek és érdekképviseletek szakmai feladataik, programjaik költségeihez való hozzájárulás a tárcafeladatok sajátos térségi körülmények és feltételek közötti leghatékonyabb megvalósulása érdekében.

Újabb tanyabuszok a vidéki térségek szolgálatában

2015. március 12. 

Hamarosan újra pályázatot hirdet a kormány a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére. A pályázaton elnyerhető támogatás jelentősen segíti helyi közlekedés feltételeinek javítását - jelentette be Viski József agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár a tanyák fejlődési lehetőségeit elemző szakmai műhelykonferencián.

Elérhetők az utolsó GOP forrású pályázati felhívások

2015. március 2. 

A 2007-13-as, idén záruló Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) forrásából utolsóként, két fontos területet támogató pályázati felhívás érhető el a mai naptól. Ezek révén most a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, valamint az informatikai témájú kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) projekteket fejlesztő kis- és középvállalkozások juthatnak támogatáshoz.

Kerékpárosbarát Munkahely 2015

2015. március 1. 

A pályázat célja: a Kerékpárosbarát Munkahely 2015 megtisztelő címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a munkahelyek dolgozóinak kerékpárral történő közlekedését elősegítő intézkedéseit, fejlesztéseit kívánja értékelni.

Megjelent a társasház-felújítási alprogram pályázati útmutatója

2015. február 23. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. január 7-én jelentette be, hogy az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramjának elindítását tervezi, egyúttal nyilvánosságra hozta a pályázati feltételekről szóló tájékoztatót.

Február 15-e után nem lehet pályázatot kiírni a 2007-2013-as uniós forrásokra

2015. február 14. 

Vasárnap lezárul az előző uniós pályázati ciklus kiírási szakasza, miután a kormány határozata szerint a 2007-2013 közötti programozási időszak operatív programjai keretében pályázati kiírás 2015. február 15. után nem hirdethető meg, a határidőn túl a kormány vagy a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság előzetes hozzájárulásával lehet pályázatot kiírni.

Közlekedésbiztonsági pályázatot hirdet az NFM általános iskoláknak

2015. február 11. 

A gyerekek tudatosságának növelése a célja annak a 100 millió forintos közlekedésbiztonsági pályázatnak, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) és a Közlekedéstudományi Intézettel (KTI) együttműködésben hirdetett meg általános iskolák számára.

Több mint nyolcszoros túligénylés a hó végén lezárult két pályázati felhívásnál

2015. február 2. 

Január 30-án lezárultak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében még tavaly októberben egy-egy milliárd keretösszegben meghirdetett a munka és a magánélet összehangolását, valamint a fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázati felhívások.

Gazdaságfejlesztési Operatív - Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban - megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató vállalkozások támogatása / GOP-2015-3.5.1/A

2015. január 26. 

Jelen pályázati kiírás célja a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvénnyel, valamint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI törvénnyel összhangban a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató nonprofit vállalkozások különféle belső fejlesztéseinek (pl. eszközvásárlás, ingatlan-beruházás, marketing) támogatása az átlagos foglalkoztatási színvonal növelése érdekében, valamint a munkalehetőség kínálati oldalának támogatásával egyenlő esélyek teremtése a munkaerő-piaci elhelyezkedésben és munkavégzésben.

Információs nap a TÁMOP-6.1.5-14 pályázathoz kapcsolódóan

2015. január 16. 

Az Emberi Erőforrások EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársági Titkárság (EMMI EUFVF HÁT) információs napot szervez 2015. január 22-én 9:30 - tól a TÁMOP-6.1.5-14 (kódszámú), a ,,Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása című pályázattal kapcsolatban.

Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása / TÁMOP-6.1.5/14

2015. január 8. 

A pályázat közép- és hosszútávú célja: - A lakosság foglalkoztathatóságának javítása az alapvető életvezetési készségek javításával és a lelki és fizikai egészség fejlesztésével. - Az elmaradott térségek gazdasági és társadalmi hátrányainak csökkentése, tőkevonzó képességük és gazdasági teljesítményük javítása az ehhez szükséges humán erőforrás bázis megteremtésével, a gazdaság fejlesztéséhez szükséges egészséges munkaerő biztosítása. - Foglalkoztatási (vállalati és önkormányzati) igényekhez igazodó egészségfejlesztési programok meghatározása. - Egészségfejlesztési igények definiálása.

Növekszik a hűtő- és fagyasztócserére igényelhető támogatás összege

2014. december 29. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén szeptemberben hirdette meg a háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató pályázatát. A tárca a visszajelzéseket mérlegelve 5 000 forinttal megnöveli a konstrukcióban igényelhető támogatás összegét és további 107 millió forinttal a pályázati keretösszeget.

Építészeti ötletpályázatot hirdettek egy új velencei kilátó elkészítéséhez

2014. december 18. 

Építészeti ötletpályázatot hirdetett egy új kilátó terveinek elkészítésére a Velencei-tó és Térsége, a Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács és a VADEX Mezőföld Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Még 60 millió forint támogatás hűtő- és fagyasztócserére

2014. december 15. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén szeptemberben hirdette meg a háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató pályázatát.

A családi gazdaságok és a munkahelyteremtés az új vidékfejlesztési program középpontjában

2014. december 4. 

A tervek szerint jövő év folyamán folyamatosan nyitja meg az új vidékfejlesztési pályázati lehetőségeket a kormány. A következő évek vidékfejlesztési politikájának fókuszában a kis- és a közepes méretű családi gazdaságok, a fiatal gazdák és a vidéki munkahelyteremtés áll - hangzott el a mezőgazdaság jövőjét elemző Portfolio Agrárszektor 2014. elnevezésű konferencián.

Szellemi teljesítmények elismerése - kiírták a 23. Innovációs Nagydíj Pályázatot

2014. december 3. 

2014 legjelentősebb innovációs teljesítményeit ismeri el az idei Innovációs Nagydíj Pályázat, melynek kiírói a nagydíj mellett további hét kategóriában osztanak díjakat az arra érdemes vállalkozásoknak. Díjazásra méltó innováció lehet kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how, vagy technológia-transzfer.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a közép-dunántúli régióban

2014. november 30. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a közép-dunántúli régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 30. napjával határozatlan időre felfüggeszti a pályázatok benyújtását.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása az észak-magyarországi régióban

2014. november 27. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a pályázatok benyújtását az észak-magyarországi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 27. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

A Fejlesztés Európai Éve (EYD2015) keretében magyar civilszervezetek programtámogatása / KKM-2014-NEFE

2014. november 25. 

A pályázat célja - a határozatban foglaltakkal összhangban - olyan tevékenységek támogatása, amelyek alkalmasak arra, hogy a) tájékoztassák a magyar állampolgárokat az Unió és Magyarország által folytatott fejlesztési együttműködésről, kiemelve az Unió és Magyarország által az eddigiekben elért eredményeket, és azt, hogy Magyarország és az Unió a jövőben is hasonló eredményekre törekszik a 2015 utáni időszakra vonatkozó és jelenleg alakuló átfogó globális fejlesztési és fenntartható fejlődési keretrendszerrel (Post-2015 Agenda) összhangban, b) ösztönözzék a magyar állampolgárok és érdekelt felek közvetlen bekapcsolódását, kritikus gondolkodását és aktív érdeklődését a fejlesztési együttműködés terén, többek között a szakpolitikák kidolgozásában és végrehajtásában,felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar és uniós fejlesztési együttműködés nemcsak a magyar és uniós segélyek kedvezményezettjei számára, hanem a magyar és uniós polgárok számára is rejt előnyöket, hogy szélesebb körben megismertessék a politikák fejlesztési célú koherenciáját, illetve, hogy erősítsék Európa és a fejlődő országok polgáraiban a felelősségérzetet, a szolidaritást és az adandó lehetőségek iránti fogékonyságot ebben a változó és egyre inkább egymásra utalt világban,bemutassák a Post-2015 folyamatot, különösen a fenntartható fejlődési célokat, kiemelve Magyarország szerepét a folyamatban,mindezt speciálisan a magyar társadalmi-gazdasági környezethez igazítva.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a dél-alföldi régióban

2014. november 24. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a pályázatok benyújtását a dél-alföldi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 24. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása az észak-alföldi régióban

2014. november 21. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a pályázatok benyújtását az észak-alföldi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 21. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Felsőoktatási fejlesztési projektek - Erasmus+

2014. november 19. 

A pályázattípus célja: a Felsőoktatási fejlesztési projektek (Capacity Building in the Field of Higher Education) célja, hogy támogassa a partnerországok (korábbi szóhasználat szerint harmadik országok) felsőoktatásának modernizációját, elérhetőségét és nemzetköziesítését, így hozzájárulva az Európai Unió külpolitikai célkitűzéseihez.

Megjelent a 2014-2020-as fejlesztési időszak első kiemelt felhívásaihoz kapcsolódó támogatási szerződés minta

2014. november 17. 

A Miniszterelnökség a 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet (a továbbiakban Rendelet) 8. § (3) 3. pontja alapján elkészítette és közzéteszi a Rendelet 56. § (4) pontja szerinti projektek támogatásához szükséges támogatási szerződést sablont. A támogatási szerződés a projekt előkészítésének és megvalósításának feltételeit együtt szabályozza azzal, hogy a megvalósítás támogatására csak akkor kerülhet sor, ha az előkészítés eredményeként elkészülő projekt dokumentációt az irányító hatóság jóváhagyta.

Újra meg lehet próbálni a fűtéskorszerűsítési, háztartásigépcsere és nyílászárócsere pályázatok beadását

2014. november 14. 

Elhárultak az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái. Módosult határidőkkel megkezdődhet a pályázatok beadása 2014. november 14-étől. Ahogy azt a fejlesztési tárca korábban is jelezte, a technikai hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől. Az eddig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatok érvényesnek minősülnek, ismételt benyújtásukra nincs szükség. […]

Ügyeletet tart ma a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési programok ügyfélszolgálata

2014. november 12. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési programok ügyfélszolgálata a november 12-én megnyíló támogatási kérelmek benyújtási ütemezésére való tekintettel, a megszokott nyitva tartási rendtől eltérően, 18 óráig elektronikus ügyeletet tart.

Megjelentek a 2014-2020-as fejlesztési időszak GINOP felhívásainak kitöltőprogramjai

2014. november 6. 

Elérhetőek a honlapon a Széchenyi 2020 keretében, 2014. október 10-én megjelent Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program felhívásaihoz tartozó kitöltőprogramok.

Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi csapatverseny

2014. október 30. 

A verseny pedagógiai célja: több műveltségterületet átfogó komplex programként a Nemzeti alaptanterv I.1.1. Fejlesztési területek - nevelési célok/Fenntarthatóság, környezettudatosság kiemelt területhez illeszkedve, a Nemzeti Tehetség Program célkitűzéseinek megvalósítását segíti elő.

Senki nem esik el a pályázati lehetőségtől

2014. október 28. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatja a lakosságot, hogy az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszere a túlterheltségéből adódó technikai okok miatt nem üzemel.

Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap Alprogram – GOP-2014-4.3/B

2014. október 22. 

Pályázat a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4. Prioritás keretében finanszírozott Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap Alprogramja közvetítőinek kiválasztására. Kódszám: GOP-2014-4.3/B Pályázat célja a korai (magvető és induló), illetve növekedési létszakaszban lévő, Magyarország területén, nem a közép-magyarországi régióban székhellyel, illetve Magyarország kivételével az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén, nem a közép-magyarországi régióban fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások tőkehelyzetének a Társaság, illetve […]

Módosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje

2014. október 17. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 29-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogramot. A pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel kívánja támogatni a lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményező energiahatékonysági felújítását. A pályázatokat benyújtani - elektronikus úton - 2014. október 29-én, 0:00 órától lehet.

Az NFM elindította a környezeti és energiahatékonysági uniós pályázatokat

2014. október 16. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében első körben 58 milliárd forinttal támogatja a települési vízellátáshoz, szennyvízelvezetéshez és -tisztításhoz kapcsolódó projekteket - mondta Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Fókuszban a bíróság – az OBH fotópályázata

2014. október 12. 

Az Országos Bírósági Hivatal Fókuszban a bíróság címmel fotópályázatot hirdet amatőr fotográfusoknak. A pályázat célja, hogy a magyarországi bírósági épu?leteket újszerű látásmóddal, kreatívan mutassa be. A pályázat nyílt, amelyen bárki részt vehet, aki elfogadja a pályázati feltételeket. Egy alkotó legfeljebb 5 pályaművel pályázhat. Beku?ldhető egyedi fénykép vagy legfeljebb 5 darabból álló sorozat. A pályázatra fotóval és képszerkesztő programmal módosított fényképpel egyaránt lehet nevezni. PÁLYÁZNI A KÖVETKEZŐ KATEGÓRIÁKBAN LEHET: 1. Bírósági épu?letek, épu?letrészletek 2. Bírósági épu?letbelsők, termek 3. Tárgyi környezet a bíróságon 4. Életkép a bíróságon A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA: A jelentkezési lap, a pályázati nyilatkozat és a DVD vagy CD beérkezésének végső határideje: 2014. OKTÓBER 31., 14 ÓRA A PÁLYÁZAT FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEI: A pályázatra kizárólag digitális képek ku?ldhetők be. Analóg technika használata esetén nagy felbontású digitalizálást követően ku?ldhető be a pályamű, amely az értékelés során a digitális technikával készu?lt képekkel azonos megítélés alá esik. A képeken utómunka végezhető. A pályázatot DVD-n vagy CD-n kérju?k benyújtani kétféle formátumban: 1., A kép hosszú fele minimum 1024 képpont, maximum 1280 képpont legyen, RGB színmódban. A file maximum 10 megabájt méretű és JPEG formátumú lehet. 2, A kép hosszú fele minimum 4000 képpont (12 megapixel), a kép CMYK színmódban és 300 dpi felbontásban, digitális JPEG vagy TIF formátumban legyen. Szkennelt fotó esetében a hosszabbik oldal elérje az 50 cm-t 360 dpi felbontás mellett. 2 A file-okat kérju?k elnevezni: Kategória és név megjelölésével: pl: KAT1_Minta_Janos_01.jpeg, KAT_Minta_Janos_01_kicsi.jpeg Kategóriák jelölése: 1. Bírósági épu?letek, épu?letrészletek (KAT1_név_kép_sorszáma) 2. Bírósági épu?letbelsők, termek (KAT2_név kép_sorszáma) 3. Tárgyi környezet a bíróságon (KAT3_név kép_sorszáma) 4. Életkép a bíróságon (KAT4_név kép_sorszáma) A beku?ldés helye: Országos Bírósági Hivatal Sajtó és Kommunikációs Osztály (Budapest 1055 Szalay utca 16.). Amennyiben a pályázati anyag 2014. október 31-én, 14 óráig nem érkezik meg a beku?ldési címre, a pályázatot nem áll módunkban elfogadni. A PÁLYÁZAT ELBÍRÁSÁLA, EREDMÉNYHIRDETÉS ÉS DÍJAZÁS: A beku?ldött pályaműveket 4 fős Bíráló Bizottság bírálja el. A Bíráló Bizottság tagjai: – dr. Handó Tu?nde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, a Bíráló Bizottság elnöke – dr. Németh Zoltán, a Budapest Környéki Törvényszék Közigazgatási és Munkau?gyi Bíróságának elnöke – Molnár Zoltán, fotóművész – Klenovics Róbert, építész, az OBH Épu?letfejlesztési és Fenntartási Osztály vezetője A Bíráló Bizottság minden kategóriában egy nyertest választ. Az egyes kategóriák nyerteseinek díja: 200.000.- Ft. A pályázat lezárultát követő két hétben a http://fotopalyazat.birosag.hu weboldalon lehet szavazni a legjobb fényképre, amelyet az Országos Bírósági Hivatal közönségdíjban részesít. Közönségdíj: 100.000.- Ft. A díjak összegéből a mindenkori járulékok és adóterhek levonásra keru?lnek. Az pályázat eredményéről a Bíráló Bizottság 2014. november 30-ig e-mailen tájékoztatja a nyerteseket. 3 PÁLYÁZATI FELTÉTELEK: A pályaművek benyújtásának feltétele a kitöltött és aláírt jelentkezési lap és pályázati nyilatkozat kitöltése. A Pályázó a pályázati nyilatkozat kitöltésével a beku?ldött alkotás szerzői vagyoni jogairól az Országos Bírósági Hivatal javára lemond, a felhasználás jogát az Országos Bírósági Hivatalra ruházza át. A pályázó hozzájárul, hogy beku?ldött alkotásait az Országos Bírósági Hivatal a bíróságok épu?letein belu?l kiállítsa, interneten és intraneten, valamint saját kiadványaiban közzétegye, illetve bármilyen más módon felhasználja. A felhasználás során az Országos Bírósági Hivatal az alkotó nevét köteles feltu?ntetni. A Pályázó a pályázati nyilatkozat kitöltésével kijelenti, hogy a művén esetlegesen szereplő személyeknek a kép elkészítésével kapcsolatos engedélyével a Ptk. 2:48.§ (1) bek. szerint rendelkezik. A Bíráló Bizottság a pályázatból kizárja mindazokat, akik a pályázati feltételeknek nem felelnek meg, illetve a formai és technikai követelményeket nem, vagy hiányosan teljesítik. Nem nevezhetők közízlést sértő képek. A pályázat kiírója a pályázati kiírást bármikor visszavonhatja, módosíthatja, és a bíráló bizottság döntése alapján eredménytelennek nyilváníthatja. A pályázattal kapcsolatos további kérdéseivel a sajtoszoba@obh.birosag.hu e-mail címen tud érdeklődni. Budapest, 2014. szeptember 24. Regisztrációs lap letöltése A Fókuszban a bíróság – az OBH fotópályázata bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Egyszerűsödik az uniós pályázati rendszer

2014. október 9. 

Egyszerűbb lesz az uniós pályázati rendszer a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, a pályázók kevesebb bürokráciával és sokkal inkább szolgáltató típusú államigazgatással találkoznak majd - hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek csütörtökön.

Jövő év elejére jelenhet meg az operatív programok minden pályázata

2014. október 6. 

A 2014 és 2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklus tíz operatív programjának minden pályázata jövő év első hónapjaiban jelenhet meg - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn, Székesfehérváron.

Közösségi művelődés területén dolgozó fiatal szakemberek részvétele a Nemzeti Művelődési Intézet hálózatfejlesztési műhelyében és szakmai pályafejlesztési programjában

2014. október 1. 

A kiíró a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény III. Fejezet - A közművelődési szakmai szolgáltatás, a területi, fővárosi közművelődési szakmai szolgáltatás - 85. § g) pontja alapján jogosult közművelődési tevékenységek szervezőinek, vezetőinek szakmai képzés és továbbképzés tartására, szakkiadványok megjelentetésére.

Pályázat Megyei eMagyarország Pontok támogatására

2014. szeptember 30. 

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet által működtetett eMagyarország Centrum pályázatot hirdet meglévő, többfunkciós eMagyarország Pontok (eMoP) támogatása céljából. A pályázati konstrukció célja a már működő eMagyarország Pontok funkciójának biztosítása, szolgáltatási színvonalának növelése. A program kiemelt célja, ,,Az információs társadalom és tudásalapú gazdaság fejlesztése,a digitális írástudás népszerűsítése, illetve az, hogy megyei szintű koordinációs hálózat közreműködésével, […]

Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram

2014. szeptember 29. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az ,,Otthon Melege Program keretén belül 1,1 milliárd forinttal támogatja lakások homlokzati nyílászáróinak cseréjét. A pályázati úton elnyerhető forrás által lehetővé válik a lakóingatlanok elavult állapotú, gyenge minőségű homlokzati nyílászáróinak cseréje. A megvalósuló beruházások révén jelentős mértékben csökkenthető az épületek energiavesztesége és a szén-dioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást a […]

Az év végéig nyújtható be pályázat földgázüzemű autóbuszok beszerzésére

2014. szeptember 29. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az eredeti határidőt meghosszabbítva, 2014. december 31-én éjfélig várja a pályázatokat az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Közösségi közlekedésben üzemeltetett földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzését elősegítő alprogramban. A szaktárca összesen 1,6 milliárd forint támogatást ad új autóbuszok megvásárlásához állami vagy önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési társaságok számára.

Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram

2014. szeptember 22. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a meglévő ingatlanokban lévő lakások széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező energiahatékonysági felújítását megvalósító beruházások - fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) – támogatására vonatkozó pályázati felhívást tesz közzé. A pályázat kódja: ZFR-KAZ/14 A pályázat forrása A támogatás nyújtása a Zöldgazdaság Finanszírozási Rendszer fejezeti kezelésű előirányzat terhére, (ÁHT: 338306), vissza nem térítendő, elszámolás elfogadását követő finanszírozás formájában történik, a 69/2013. […]

Fotópályázat Ember és természet címmel

2014. szeptember 18. 

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás fotópályázatot hirdet Ember és természet címmel. A fejlesztési társulás fő célja hosszú távú együttműködési kapcsolatok kialakítása és fenntartása Hargita megyei önkormányzatokkal, olyan projektek megvalósítása, amelyek fellendítik és népszerűsítik a megyei turizmust, illetve elősegítik a természetvédelmi területek megőrzését. A pályázatra nyári tematikus fényképeket várnak három fő témakörben. Az első a Vissza a természetbe, a városi hétköznapjait a betondzsungelben töltő, hétvégén vagy egyedi alkalommal a természetben néhány órát, napot eltöltő emberek találkozása a lehengerlő tájjal, a tiszta levegővel, a színkavalkáddal. Másik fő témakör A táj szépsége, amikor előtérben van az ember, háttérben a természet. Harmadik témakör a Család a természetben, amelyben a családi pillanatokat megragadó fényképeket kell készíteni, amikor együtt a család, közös program, lehengerlő a környezet, maradandóak az élmények. Mivel emberről és természetről van szó, az eredetiséget, természetességet, emberközelséget, ember és természet kiegészítését bemutató fotókat várnak, úgymint túrázó, sziklamászó emberek vagy bicikliző család, esetleg lehet kaszáló, munkálkodó ember stb. A fotópályázat első helyezettje 400 lejt és egy fotókönyvet kap a beküldött munkákból, a második helyezett 250 lejjel és egy fotókönyvvel gazdagodik a beküldött munkákból, a harmadik helyezett pedig 150 lejt és ugyancsak egy fotókönyvet kap a benevezett alkotásokból. A díjazás nem témánként lesz, hanem összesített formában. A beküldés határideje 2014. szeptember 25., az eredményhirdetés szeptember 30-án lesz. A fotókat az info@adiharghita.ro e-mail címre várják, minden pályázótól maximum 5 darab pályamunkát fogadnak el. Beküldéskor fel kell tüntetni a nevet és telefonszámot, valamint a fénykép készítésének helyszínét. Csak Hargita megye területén készült fotókkal lehet pályázni. Elfogadják, ha a fénykép a verseny kiírása előtt készült, de beleillik a témakörbe. A képeket a következő linken lehet nyomon követni: www.facebook.com/ADI.Harghita vagy a www.adiharghita.ro honlapon. Ugyanakkor a pályázaton részt vevők elfogadják és egyetértenek azzal, hogy a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás bárhol, bármikor felhasználhatja és közzéteheti a beküldött anyagokat a készítő nevének megjelölésével. A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítik. Csíkszereda, 2014. augusztus 27. forrás: http://adiharghita.ro/hu/nd/115/fotopalyazat-ember-es-termeszet-cimmel A Fotópályázat Ember és természet címmel bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Jövő hétfőtől elérhetőek az új lakossági energiahatékonysági pályázatok

2014. szeptember 17. 

Jövő hétfőtől lesznek elérhetőek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

2014. szeptember 16. 

A kíiró az idén tizenhatodik alkalommal hirdeti meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A szőlőtermesztés hagyományainak megőrzésére hívta fel a figyelmet V. Németh Zsolt

2014. szeptember 6. 

A szőlőtermelők, a szántóföldeken gazdálkodók és az erdészek munkáját is jelentősen megkönnyíti az új makadámút - jelentette ki V. Németh Zsolt Bérbaltaváron, a szőlőültetvényhez vezető út átadásán. A beruházásra az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból, a mezőgazdasági utak fejlesztésére kiírt pályázaton nyertek mintegy 22,5 millió forintot.

Módosult az innovációs és technológiai parkokat, valamint fejlesztési központokat támogató kiírás pénzügyi tájékoztatója

2014. szeptember 2. 

Módosítás történt az ,, Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása (GOP-2012-1.2.1./B kódszámú) pályázati kiírás pénzügyi tájékoztatójában.

Pályázat fiatal vállalkozók és vállalkozásötlettel rendelkező fiatalok számára

2014. augusztus 26. 

Üzleti ötletek versenyét hirdeti meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) a kreatív ipar, a zöld gazdaság vagy az infokommunikációs ágazat területén vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiataloknak i.e. SMART európai uniós projektje keretében. A SMART Versenyre olyan 35 év alatti fiatalok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek vállalkozási üzleti ötlettel vagy […]

Pályázat titkárság felállítására

2014. augusztus 18. 

Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete működésének operatív támogatása, illetve a fejlesztési feladatok menedzselése céljából egy titkárságot működtet. A titkársági feladatokat, mint kezelőszerv illetve a működéshez szükséges jogi személyi hátteret jelenleg a NIOK Alapítvány látja el, a pályázat célja egy végleges, hosszú távon működő titkárság felállítása.

GÁBOR DÉNES-DÍJ 2014

2014. augusztus 16. 

A kiíró kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék GÁBOR DÉNES-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik a műszaki szakterületen: - kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak, - jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre, - megvalósult tudományos, kutatási-fejlesztési, innovatív tevékenységükkel hozzájárultak a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez, - személyes közreműködésükkel megalapozták és fenntartották intézményük innovációs készségét és képességét.

Szülősegítő szolgáltatások támogatása / SZÜLŐ2014

2014. augusztus 5. 

A pályázati program célja a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket nevelő szülők részére, az ő igényeikre reagáló szolgáltatások támogatása. Átfogó célok: a szülők tájékoztatása, társadalmi integráció elősegítése, érzékenyítés, önérvényesítés segítése, együttműködések ösztönzése, tanácsadás, konfliktuskezelés, közösségfejlesztés, szülői hivatás erősítése, mentálhigiénés segítségnyújtás, önfejlesztési/önismereti módszerek átadása, kapcsolati hálók építése, harmonikus szülő-gyermek kapcsolat kialakítása.

Tájékoztatás a hivatásforgalmi kerékpárúthálózat-fejlesztési célra elkülönített keret kimerüléséről

2014. július 31. 

A Közlekedésfejlesztési Program keretében meghirdetett ,,Kerékpárút-hálózat fejlesztése című (KÖZOP-3.5.0-09-11 kódszámú) konstrukcióban elkülönített 2,45 milliárd forint forrás a beérkezett magas minőségű pályázatoknak köszönhetően már teljeskörűen lefedésre került.

Elérhető a honlapon az ÁROP és EKOP projektek pénzügyi lebonyolításának rendjéről szóló útmutató

2014. július 29. 

Elérhető a honlapon az ,, Útmutató az Államreform Operatív Program, illetve az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program pénzügyi lebonyolításáról az Új Széchenyi Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló projektekhez című dokumentum 2014. július 25-től hatályos új verziója. Szintén elérhető a kifizetési igénylések összeállításánál használható formanyomtatvány és összesítő minták.

Szervezetfejlesztés a Külügyminisztériumban 2013-2014

2014. július 10. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 33.979.000 Forint uniós támogatást nyert az ÁROP 1.2.18/A ,,Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Az ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0010 azonosító számú ,,Szervezetfejlesztés a Külügyminisztériumban című projekt 2013. október 1. és 2014. június 30. között valósult meg. A szervezetfejlesztési projekt keretében megtörtént a szervezeti célok és teljesítményindikátorok kidolgozása és összehangolása, két működési folyamat optimalizálása, két tudásmegosztásra alkalmas módszer bevezetése, a CAF 2013 szerinti önértékelésre épülő intézkedési terv kidolgozása, szabályozott ügyfél elégedettség mérési módszer kialakítása és alkalmazása, ügyfél charta elkészítése, valamint a Minisztérium változások kezelésére alkalmasabbá tétele. A projekt megvalósulását az Európai Unió teljes egészében finanszírozta, mely hozzájárult a Külgazdasági és Külügyminisztérium hatékonyabb működéséhez, és a szervezetfejlesztési kultúra tovább erősítéséhez.

Több tízmilliárdos fejlesztésekből erősödött a vidék

2014. június 27. 

A magyar vidék erősödését és a kis- és közepes vállalkozások helyzetbe hozását, fejlesztését segítik a vidékfejlesztési támogatások. A pályázatok értékelésénél a legfőbb szempont mindig is az új munkahelyek teremtése, a hátrányos helyzetű települések felzárkóztatása volt. Ezért is érthetetlen, amikor az LMP arról beszél, hogy a támogatások elosztása az egyenlőtlenségeket növeli.

Aláírták a bányászati koncessziós szerződéseket

2014. június 23. 

A nemzeti fejlesztési miniszter megkötötte a szerződést a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-vel és annak leányvállalatával, továbbá a Vermilion Exploration B.V.-vel, a 2013 augusztusában meghirdetett bányászati koncessziós pályázatok eredményeként.

Bányászati koncessziós pályázatok újabb területekre

2014. június 17. 

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívásokat tett közzé a szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Ebes, Nádudvar, Nagylengyel nyugati, Újléta, Okány keleti és nyugati területein, továbbá a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására Battonya területén.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által elfogadott, kezességvállalást nyújtó garanciaszervezetek (VISSZAVONVA!)

2014. június 10. 

Az uniós források felhasználásakor a támogatások esetleges visszafizetésének biztosítéka a garanciaszervezet által vállalt kezesség lehet. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a következő garanciaszervezetek kezességvállalását fogadja el: Start Tőkegarancia Pénzügyi Szolgáltató Zrt., Unió Garancia Szövetkezet és Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány. Felhívjuk továbbá szíves figyelmét, hogy a Garantiqa Hitelgarancia Zártkörűen Működő Részvénytársaságnál 2011. június 1-vel megszüntetésre került a támogatási szerződésekhez közvetlenül vállalt készfizető kezességvállalás, mint pályázati garancia termék.

Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2014

2014. június 4. 

Tekintettel a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjáról szóló 12/2009. (III.13.) Főv. Kgy. rendelet 4.§ a) pontjára, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvénynek 58. § (4) bekezdésére Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága nyílt pályázatot hirdet.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által elfogadott, kezességvállalást nyújtó garanciaszervezetek (EZ A HATÁLYOS!)

2014. június 3. 

Bővült a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által elfogadott, kezességvállalást nyújtó garanciaszervezetek listája. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a következő garanciaszervezetek kezességvállalását fogadja el: Start Garancia Pénzügyi Szolgáltató Zrt., Unió Garancia Szövetkezet, Capital Hitelház Zrt.

Meghosszabbított határidő a Komplex Térségfejlesztési Környezettudatos Munkáltatói Program a hátrányos helyzetű, alulképzett munkaerő tömeges foglalkoztatása érdekében című kiemelt projektjavaslat benyújtására

2014. május 23. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 2.4.3.F-14/1 jelű, ,,Komplex Térségfejlesztési Környezettudatos Munkáltatói Program a hátrányos helyzetű, alulképzett munkaerő tömeges foglalkoztatása érdekében című kiemelt projekt esetében a 4/2011 (I.28.) 28.§ (5) alapján meghosszabbításra került a projektjavaslatok benyújtásának határideje.

Tájékoztatás a 2013-2014-es támogatói döntéssel rendelkező GOP pályázatok záró kifizetési kérelmeinek végső benyújtási határidejéről

2014. május 19. 

Tekintettel a 2013-2014-es támogatói döntéssel rendelkező GOP pályázatok esetében felmerült záró kifizetési kérelmek végső benyújtási határideje okozta teljesítési nehézségekre a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága Közreműködő Szervezete (továbbiakban:GFP KSZ) saját hatáskörben eljárva engedélyezheti a Támogatói Okirat hatálybalépésétől (Támogatói Okirat keltétől) számított 12 hónapos fizikai megvalósítási, illetve a projekt fizikai befejezéstől/megvalósítástól számított további 30 napos - a pénzügyi elszámolás (záró kifizetési igénylés) benyújtására vonatkozó - határidőt, azon Kedvezményezetteknek, akik erre kérelmet nyújtanak be, vagy a benyújtott kifizetési igénylésük alapján indokolt.

Díjazzák az energiatudatosságot

2014. május 14. 

A kormány célja, hogy négy éven belül a háztartások mellett az iparban is Magyarországon legyen a legolcsóbb a villamos energia Európában - jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az MVM Partner Zrt. ,,A vállalkozások energiatudatosságáért pályázatának díjátadóján 2014. május 14-én, Budapesten.

Módosult az általános iskolákban komplex egészségfejlesztési programokat támogató felhívás kitöltőprogramja

2014. május 12. 

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-6.1.2.A-14/2 kódszámú,Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben, valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával című pályázati felhívás kitöltőprogramja.

Megjelent az általános iskolákban komplex egészségfejlesztési programokat támogató felhívás kitöltőprogramja

2014. május 10. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-6.1.2.A-14/2 kódszámú,Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben, valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával című pályázati felhívás kitöltőprogramja.

Intézményrendszeri változások a pályázatkezelés tekintetében

2014. május 5. 

A 2007-2013 közötti európai uniós programok lebonyolítását támogató intézményrendszer szervezeti kereteiről szóló 1152/2014. (III. 20.) Kormányhatározat, valamint a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) Kormányrendelet 3. melléklete értelmében egyes operatív programok tekintetében a közreműködő szervezeti feladatok ellátása 2014. április 15-étől megváltozott.

Tájékoztatás az ivóvízminőség javítását támogató konstrukciókhoz kapcsolódó, 2013. november 22. napjáig érvényes pályázati felhívás kedvezményezettei részére

2014. április 25. 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28) Korm. rendelet hatálya alá tartozó, hatályos Támogatási Szerződéssel/Támogatói Okirattal rendelkező projektek esetén a tulajdonviszonyok rendezettségére vonatkozó, a Pályázati Felhívás F12.6. pontjában foglalt előírásoktól el lehet térni, amennyiben a létesítési engedélyes tervek elkészítése és az engedélyek megszerzése a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott nyertes ajánlattevő feladata. Így a kifizetéseknek - egyéb megfelelőség esetén - nincs akadálya, a Pályázati felhívásban, illetve a Támogatási Szerződésben/Támogatói Okiratban rögzített feltételtől el lehet tekinteni.

Komplex egészségfejlesztési programok támogatása általános iskolákban

2014. április 23. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-6.1.2.A-14/2 kódszámú,Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben, valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával című pályázati felhívás.

Konzultáció indul a teljes szélessávú lefedettség megteremtése érdekében

2014. április 15. 

Csaknem 500 olyan település található hazánkban, amely még nem rendelkezik a szélessávú interneteléréshez szükséges alapinfrastruktúrával. A Kormány ezért konzultációt kezdeményez az elektronikus hírközlési piac szereplőivel és a szakmai szervezetekkel az érintett települések körzethálózati ellátottságáról és a szolgáltatók fejlesztési terveiről.

Fiatal gazda pályázat 2014

2014. április 14. 

4,5 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg idén az eddig is sikeres és nagy érdeklődésre számot tartó fiatal gazda pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium.  A támogatás célja, hogy hozzájáruljon az ifjú agrárszakemberek vállalkozásának elindításához, a birtokstruktúra átalakításához, a mezőgazdaságban dolgozók korösszetételének javításához, valamint a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez. Azok a 18 és 40 év közötti gazdák jelentkezhetnek, […]

Megjelent a komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítását támogató kiemelt projekt felhívás

2014. április 11. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-6.1.2.A-14/1 jelű, ,,Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával című kiemelt projekt felhívás.

Módosítás a fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívásokban

2014. április 4. 

Ezúton értesítjük az érintett pályázókat, hogy módosítottuk a Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívásokban a felülvizsgált Településfejlesztési Koncepciónak, Integrált Településfejlesztési Stratégiának, valamint a Főváros esetében a Tematikus Fejlesztési Programoknak a támogató intézményhez történő benyújtására vonatkozó határidőket.

Negyven millió forint civil szervezeteknek

2014. április 3. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium összesen 40 millió forinttal segíti 76 civil szervezet munkáját az agrárágazati és vidékfejlesztési szervezetek számára kiírt pályázattal.

Vidék Kaland! Legyél egy hétre gazda! pályázat városi fiataloknak

2014. április 1. 

A  Fiatal  Gazdák  Magyarországi  Szövetsége  -  AGRYA  2014-ben,  immáron  negyedik alkalommal újra meghirdeti a ,,Vidék Kaland Programot. A Program célja, hogy személyes példákon  keresztül  bemutassa  a  mezőgazdaság  működését,  az  élelmiszer  előállításban és társadalomban  betöltött  szerepét,  tájékoztatást  adjon  az  agrár-  és  vidékfejlesztési támogatások működéséről, indokoltságáról. A pályázat célja  Jelen  pályázat  keretében  azoknak  a  kimondottan  városokban  élő  fiataloknak  a jelentkezését  várja  az […]

Társadalmi egyeztetésen a komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítását támogató felhívás tervezete

2014. március 28. 

Elindult az Új Széchenyi Terv keretében a ,,Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben, valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával című (TÁMOP-6.1.2.A-14/2 kódszámú) felhívás társadalmi egyeztetése.

Nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálásra nyújtandó támogatás

2014. március 25. 

A kiíró 6/2014. (I. 22.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálásra nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről

Kiegészült a területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programokat támogató felhívás adatlapja

2014. március 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása című (TÁMOP-6.1.5/13 kódszámú) felhívás adatlapjának 7-8. pontjai kiegészítésre kerültek a választható horizontális szempontok megnevezésével.

Megjelent a Magyar-Izraeli Ipari Kutatás-fejlesztési Co-funding Együttműködési Pályázat második fordulójának benyújtásához szükséges kitöltő program

2014. március 7. 

Megjelent Magyar-Izraeli Ipari Kutatás-fejlesztési Co-funding Együttműködési Pályázat (TÉT_13_IL) második fordulójának benyújtásához szükséges projekt adatlap (kitöltő program).

Megjelent a területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programokat támogató felhívás

2014. március 5. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Területi emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása című (TÁMOP-6.1.5/13 kódszámú) felhívás.

Módosítás a regionális programok általános pályázati mellékleteiben

2014. február 21. 

,,A Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében megjelent felhívások Általános Pályázati Útmutatója, valamint a 2. sz. Támogatási Szerződés minta aktualizálásra kerültek. A módosulások a közzététel napján lépnek hatályba és a folyamatban lévő ügyekre is kiterjednek.

Az OTSZ vezetése szembe megy saját tagjainak érdekeivel

2014. február 16. 

Az OTSZ által gerjesztett politikai és sajtókampány a Takarékbank állami tulajdonrészének értékesítésére kiírt pályázat és az abban részt vevő takarékszövetkezeti többséggel bíró pályázó lejáratására irányul még az előtt, hogy a pályázó kiléte ismertté vált volna. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszautasítja az OTSZ újabb támadását, amellyel a Szövetség saját tagságának érdekeivel is szembe megy, és amely alkalmas a szövetkezeti hitelintézeti integráció résztvevőivel szembeni károkozásra, a betétesi és befektetői bizalom szisztematikus megrendítésére.

Három cég nyert jogosultságot a bányászati koncessziós szerződés megkötésére

2014. február 14. 

A nemzeti fejlesztési miniszter a pályázatok értékelésére létrehozott minősítő bizottság javaslata alapján meghozta döntését a szénhidrogén és a geotermikus energia kutatási területekre kiírt bányászati koncessziók megadásáról. A döntés értelmében szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (Battonya-Pusztaföldvár észak és a Szegedi-medence nyugat területére) és a Vermilion Exploration B.V. (Battonya-Pusztaföldvár dél területére), míg geotermikus energia kutatása, kinyerése és hasznosítása céljából a CEGE Közép-Európai Geotermikus Energia Termelő Zrt. (Jászberény területére) nyert jogosultságot koncessziós szerződés megkötésére.

Kiegészítő tájékoztatás az Új Széchenyi Terv Közlekedésfejlesztési Programjának keretében megvalósítandó kiemelt projektek felhívásához

2014. február 14. 

Felhívjuk a leendő projektgazdák figyelmét, hogy a kerékpárút-hálózat fejlesztés konstrukcióra benyújtandó projektek miniszteri támogató nyilatkozatának igénylése során a kérelemhez mellékeljék a kiemelt projekt adatlapot, vagy a kérelemben nyújtsanak információt arról, hogy a kialakítandó kerékpárút

TANDEM Fejlesztési Alap harmadik kiírás - 2014

2014. február 12. 

A pályázati program átfogó célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációjának elősegítése és a magyar szociális ellátórendszer meglévő hiányosságainak pótlása. A támogatás konkrét célkitűzése gyermekek és szüleik azon képességeinek a fejlesztése, mely révén az információs társadalomban jelentkező modernizációs veszélyekkel szemben minél inkább felkészültebbek, védettebbek lehetnek.

Videojátékokhoz kapcsolódó koncepció- és projektfejlesztési támogatás / EAC/S31/2013

2014. február 12. 

Az audiovizuális ágazat kapacitásának megerősítése terén a MEDIA alprogram egyik prioritása a következő: - az audiovizuális szereplők azon kapacitásának növelése, hogy az Unióban és az Unión kívül forgalmazható európai audiovizuális alkotásokat fejlesszenek ki, illetve európai és nemzetközi koprodukciókat hozzanak létre például televíziós műsorszolgáltatókkal közösen.

Tanyafejlesztés program 1. célterület felfüggesztve

2014. február 12. 

A vidékfejlesztési miniszter közleménye a Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében nyújtott támogatás 2014. évi igénybevételének feltételeiről szóló 7/2014. (II. 6.) VM rendelet szerinti pályázatok benyújtási időszakának felfüggesztéséről a tanyák, valamint a tanyás települések megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok fejlesztése célterület (1. célterület) vonatkozásában.  A  Tanyafejlesztési  Program  előirányzat  keretében  nyújtott  támogatás  2014.  évi igénybevételének feltételeiről  szóló  7/2014. (II. 6.) VM rendelet 7.§ […]

Pályázat az alföldi tanyák, valamint tanyás települések megőrzése és fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok fejlesztésének csekély összegű (de minimis) támogatására

2014. február 7. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium a  Tanyafejlesztési  Program  keretében  az  alföldi tanyák,  valamint  tanyás  települések  megőrzése  és  fejlesztése  érdekében  a tanyagazdaságok  fejlesztésének  csekély  összegű  (de  minimis)  támogatására  nyílt pályázatot hirdet. Pályázat kódja: TP-1-2014 A pályázat célja: A  tanyai  gazdálkodás  megújítása,  újjáélesztése,  a  tanyai  életmód  -  sajátos  értékeinek megmentése,  megőrzése mellett  -  hátrányainak  csökkentése,  valamint  a  tanyás  települések fenntartható,  a  komplex  vidékfejlesztéshez  illeszkedő fejlődésének  elősegítése  érdekében […]

KREATÍV EURÓPA (2014-2020) MEDIA alprogram - Közönségfejlesztési támogatás / EAC/S27/2013

2014. február 4. 

Az alkotások országok közötti forgalmának előmozdítására irányuló konkrét célkitűzés keretében a MEDIA alprogram egyik prioritása a következő: - a közönségfejlesztés támogatása az európai audiovizuális alkotások iránti érdeklődés felkeltésének és az azokhoz való hozzáférés javításának eszközeként, különösen promóción, rendezvényeken, filmműveltség kialakításán és fesztiválokon keresztül.

Takarékbank-pályázat: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszautasítja az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) vádjait

2014. február 4. 

Kifejezetten a kisebbségi tulajdonos takarékszövetkezetek érdekeit védi, és közvetlen tulajdonszerzését részesíti előnyben a Takarékbank még tavaly augusztusban elfogadott alapszabálya, amely ugyanakkor a részvényesi körön kívülálló befektetők - Harmadik Személyek - számára lényegesen szigorúbb tulajdonszerzési feltételeket ír elő. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszautasít minden olyan kísérletet, amely a Takarékbank állami részvénycsomagjának értékesítésére kiírt pályázat ellehetetlenítésére, a törvények és jogszabályok sajátos értelmezésen alapuló kijátszására irányul.

Országimázs pályázat kisborászatok számára

2014. február 2. 

Országimázs-pályázatot kisborászatok számára Cégér-Ab Ovo néven a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) azzal a céllal, hogy a nyertes tételekből összeállított Carton Hungaricum borcsomagot külföldön is bemutassák.   A Vidékfejlesztés Minisztérium Nemzeti Borkiválóság Program és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft közös szervezésében pályázatot hirdet hazai borászok számára, melynek […]

Energetikai ötletek, termékek és szolgáltatások hazai szakkiállításon való részvétel

2014. január 30. 

A kiíró egyik kiemelt célja az energetika területén a kiemelkedő magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulásának, hazai és külföldi piacra juttatásának elősegítése.

Pályázat energetikai ötletek, termékek és szolgáltatások hazai szakkiállításon való részvételére

2014. január 29. 

Az innovációban és az energiatechnológiákban rejlő lehetőségek kiaknázása az európai uniós és hazai szakpolitika szerint is új növekedési potenciált biztosíthat a nemzetgazdaságok fellendítésének. A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) egyik kiemelt célja az energetika területén a kiemelkedő magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulásának, hazai és külföldi piacra juttatásának elősegítése. E cél elérése érdekében a Nemzeti Innovációs […]

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatás kifizetésének igénylése

2014. január 25. 

Jelen közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások jogcím keretében nyújtott támogatás kifizetésének igénylésének részletes rendjét határozza meg és a támogatás kifizetése igényléséhez kapcsolódó elektronikus felületen benyújtandó formanyomtatványokat rendszeresíti.

A fiatal erdők állományneveléséhez nyújtandó támogatások

2014. január 23. 

Jelen Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal erdők állományneveléséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 25/2012. (III. 20.) VM rendelet (továbbiakban: támogatási rendelet) alapján nyújtott támogatás igénybevételének részletes rendjét határozza meg, illetve a támogatás igényléséhez használható nyomtatványokat rendszeresíti.

Új előírások a közlekedésfejlesztés uniós finanszírozásában

2014. január 23. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Európai Bizottság közös szervezésű szakmai napon mutatták be az Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) közlekedési forrásainak felhasználási szabályait 2014. január 22-én, Budapesten. A rendezvényt megnyitó Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár kifejtette: az első nemzetközi kiírások akár már idén tavasszal megjelenhetnek. Magyarország elemi érdeke ezért, hogy az intézményrendszer, a közlekedési társaságok és más szereplők felkészülten várják a pályázatok indulását.

Több mint félszáz település vagy szervezet Kerékpárosbarát

2014. január 22. 

Huszonhárom önkormányzat és huszonnyolc munkahely nyerte el vagy újította meg a Kerékpárosbarát címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly hetedszerre meghirdetett pályázatain. Az elismeréseket Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át 2014. január 22-én, a REC (Regional Environmental Center) szentendrei központjában.

Hét megye települései pályázhattak a tanyafejlesztési programban

2014. január 16. 

A hat alföldi megye és Pest megye déli járásaiban lévő települések indulhattak a tanyafejlesztési program pályázatain 2013-ban - közölte Viski József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) főosztályvezetője Kecskeméten.

Tovább lehet pályázni a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítására

2014. január 14. 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás zavartalansága érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdetett a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítására.

Az év közepén megjelenhetnek az új uniós pályázatok

2014. január 10. 

Magyarország mielőbb szeretné kiírni az új uniós pályázatokat, amelyek várhatóan év közepén már meg is jelennek - derült ki a Szabad Európa Vitanapok konferenciasorozat pénteki budapesti rendezvényén. A rendezvényen beszédet mondott Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár és Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár.

Nyertes vidékfejlesztési pályázatok Zalában

2014. január 9. 

Ünnepélyes keretek között hirdette ki 2013. évi nyertes LEADER pályázatokat a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület szerdán, Becsehelyen. Az ünnepségen V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár foglalta össze a számokat.

Átlagosan 300 napra csökken az uniós pályázatok megvalósulása az új fejlesztési intézményrendszerben

2014. január 8. 

Átlagosan háromszáz napra csökken az európai uniós pályázatok megvalósulása az új fejlesztési intézményrendszerben - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az M1 Ma Reggel című műsorában szerdán.

Több mint száz nyertes pályázó népszerűsíti a hungarikumokat és nemzeti értékeinket

2014. január 7. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium tavaly október 1-jén pályázatot írt ki a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására. A pályázatok közül Fazekas Sándor miniszter 135-öt nyilvánított eredményesnek.

Tájékoztatás a KATA vagy KIVA alanyiságot választott Kedvezményezettek részére, akik az ÚSZT GOP keretében megkötött Támogatási Szerződéssel vagy Támogatói Okirattal rendelkeznek

2014. január 2. 

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megkötött támogatási szerződések és kiadott támogatói okiratok 4. sz. (a Projekt számszerűsíthető eredményei) melléklet vonatkozásában az alábbi pontosító tájékoztatást adjuk a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) vagy kisvállalati adó (KIVA) adónemet választó Kedvezményezettek részére.

Falugondnokok és tanyagondnokok megyei egyesületeinek, falugondnokság területén működő közhasznú egyesületek, szervezetek állami támogatása

2013. december 23. 

A pályázat célja: Magyarország közigazgatási területén működő falu és tanyagondnoki szolgálatok által létrehozott területi egyesületek működésének, szakmai fejlesztési, hálózat koordinációs és hálózatfejlesztési programjainak támogatása.

A közvetítőknek szóló Új Széchenyi Hitelgarancia Programok pályázati kiírásainak lezárása

2013. december 21. 

Az Új Széchenyi Terv keretében a közvetítők részére kiírt Új Széchenyi Hitelgarancia Programok (GOP-2007-4.2./13, illetve KMOP-2007-1.3.2./13 kódszámú) című pályázati kiírásait a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2013. december 31-én lezárja.

Tájékoztatás az EQUAL Közösségi Kezdeményezés (2004-2006) Fejlesztési Partnerségei számára

2013. december 20. 

Az Európai Bizottság hivatalos levélben értesítette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget arról, hogy a hazai EQUAL Közösségi Kezdeményezést (CCI: 2004HU050OPC001) 2013. július 4-i hatállyal lezárták.

Pályázat agrárágazati és vidékfejlesztési szervezetek számára

2013. december 19. 

A pályázati támogatás célja: az agrár- és vidékfejlesztési szakmai szervezetek és érdekképviseletek szakmai feladataik, programjaik költségeihez való hozzájárulás a tárcafeladatok sajátos térségi körülmények és feltételek közötti leghatékonyabb megvalósulása érdekében.

Pályázat az agrárágazati és vidékfejlesztési szervezetek számára

2013. december 18. 

A Vidékfejlesztési Minisztériumhoz kötődő civil szervezetek fontos szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek az agrárágazati és vidékfejlesztési célkitűzések. A tárca, mint minden évben, 2014-ben is segítséget kíván nyújtani ezen szervezetek támogatásához az összesen 40 millió forint értékben az agrárágazati és vidékfejlesztési szervezetek számára kiírt pályázattal.

Módosították a turisztikai tevékenységek ösztönzése című Leader pályázatot

2013. december 17. 

104/2013. (XI. 14.) az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló VM rendeletben foglalt támogatási kérelmek benyújtási határideje 2014. január 15-re módosult. Leader turisztikai tevékenységek ösztönzése pályázat új, módosított beadási határideje:  2014. január 15.  Letölthető dokumentum Közlemény Tovább a pályázatra: http://palyazatok.org/turisztikai-tevekenysegek-osztonzese-leader-palyazat/ Pályázatírás Pályázati kategóriák: LEADER […]

Tájékoztatjuk a támogatás jogosultjait, hogy a kötelező év végi zárási és év eleji számlanyitási feladatokat a lebonyolítási szervezet 2013. december 16. és 2014. január 6. között végzi el

2013. december 16. 

Hivatkozással a 2007-2013. programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások fogadásához kapcsolódó pénzügyi lebonyolítási és ellenőrzési rendszerek kialakításáról szóló 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet (továbbiakban Rendelet) 59.§ szakaszára, tájékoztatjuk, hogy a fenti időszak a benyújtott kifizetési igénylések hiánypótlására, valamint kifizetésére meghatározott időtartamába nem számítanak bele.

KIBU Talent program

2013. december 13. 

A Kitchen Budapest (KIBU) hathónapos, intenzív ötletfejlesztési tehetségprogramja, amelyre fiatal innovatív tehetségek jelentkezését várják. KIBU Talent és Startup program A talent programban tehetséges csapatok ötletei formálódnak koncepcióvá, majd prototípussá. A startup programban prototípussal rendelkező csapatok ötletei  válnak piaci valósággá.   Pályázók köre A fő célcsoport a 19-25 közötti életkorúak, a frissen diplomázott vagy még egyetemista […]

Módosítás a területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítását támogató felhívásban

2013. december 7. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása című, ÁROP-1.2.11-2013 kódszámú kiemelt felhívás C3 elszámolható költségek köre pontban pontosítottuk a szolgáltatások elszámolhatósági szabályait.

Megszületett a PIAC_13 pályázat eredménye

2013. december 2. 

A 2013. október 21-én meghirdetett, ,,Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása (PIAC_13) című pályázati konstrukcióra beadott pályázatok értékelése lezárult. Közlemény.

Az NFÜ sikeres pályázatot nyújtott be az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz

2013. november 29. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2013 májusában pályázatot nyújtott be a brüsszeli székhelyű Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF), ahol első alkalommal sikerült az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét szolgáló pályázattal nyernie.

Pénzügyi tájékoztató az innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása érdekében kiírt felhíváshoz

2013. november 28. 

Kiegészült az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az ,,Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása című (GOP-2012-1.2.1./B kódszámú) kiírás dokumentációja a Pénzügyi tájékoztató című dokumentummal, amely a Segédletek mappában érhető el.

A Közép-magyarországi régióban komplex vállalati technológia-fejlesztést mikro-, kis- és középvállalkozások számára támogató kiírás felfüggesztése

2013. november 27. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Komplex vállalati technológia-fejlesztést mikro-, kis- és középvállalkozások számára című (KMOP-2013-1.2.1/B kódszámú) pályázati kiírást -a rendelkezésre álló keret kimerülésére tekintettel - 2013. november 27-i hatállyal felfüggeszti.

Elkészültek a 2014-2020-as időszak stratégiai tervdokumentumai a Vidékfejlesztési Minisztériumban

2013. november 26. 

Befejeződött a 2014-2020-as európai uniós programozási időszak 30 stratégiai tervdokumentumának kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) és a tárca háttérintézményeiben. A feladatot a VM az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Programjának pályázatán nyert 140 millió forintos európai uniós társfinanszírozású forrás segítségével végezte el.

Kezdődik a vidékfejlesztési és turisztikai pályázatok beadása

2013. november 21. 

A turisztikai tevékenységek ösztönzését célzó pályázatra 2013. november 25-től december 20-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a LEADER Helyi Akciócsoportokhoz. A dokumentumot postán kell eljuttatni, hiánypótlásra nincs lehetőség. Az intézkedés célja a vidéki települések életminőségének javítása, melynek keretében négy célterületen igényelhető támogatás: falusi szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő falusi szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, […]

Vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztése

2013. november 19. 

Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 103/2013. (XI.18.) VM rendeletről, valamint a kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztése keretében a kötelező arculati elemek alkalmazására vonatkozó Arculati útmutatóról, továbbá a Gépjármű katalógus a kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztéséhez című katalógusról.

Lélekrezdülések 2013 versíró pályázat

2013. november 18. 

PALYAZATOK.ORG. A cikk aredetileg a palyazatok.org oldalon lett publikálva.Az Éden Művészeti Hálózat ,,Lélekrezdülések 2013 címmel versíró pályázatot hirdet. A verspályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni! A versenyre 14 éves kortól nevezhetnek az amatőr, elismerésre és megmérettetésre vágyó, alkotószellemű versírók a világ bármely pontjáról. Nem csak új versekkel, régiekkel is lehet pályázni a vers író pályázatra. Kötettel rendelkező költők is pályázhatnak!! Nem lehet pályázni szonett-koszorúval, valamint […]A cikk További pályázatok: ÁROP - palyazatok.orgDAOP pályázatok - palyazatok.orgDDOP pályázatok - palyazatok.orgÉAOP pályázatok - palyazatok.orgEgészségügyi pályázatok - palyazatok.orgEgyéb hírek - palyazatok.orgÉMOP pályázatok - palyazatok.orgépítészeti pályázatok - palyazatok.orgEU pályázatok - palyazatok.orgfilmes pályázatok - palyazatok.orgFoglalkoztatási pályázatok - palyazatok.orgFotópályázatok - palyazatok.orgGazdasági pályázatok - palyazatok.orgGOP pályázatok - palyazatok.orgHazai pályázatok - palyazatok.orgInformatikai pályázatok - palyazatok.orgIrodalmi pályázatok - palyazatok.orgKDOP pályázatok - palyazatok.orgKEOP pályázatok - palyazatok.orgKKV pályázatok - palyazatok.orgKMOP pályázatok - palyazatok.orgKörnyezetvédelmi pályázatok - palyazatok.orgKözlekedés fejlesztési pályázatok - palyazatok.orgkreatív pályázatok - palyazatok.orgKulturális pályázatok - palyazatok.orgKutatási pályázatok - palyazatok.orgMezőgazdasági pályázatok - palyazatok.orgMűvészeti pályázatok - palyazatok.orgNemzetközi pályázatok - palyazatok.org Nemzetközi fotópályázatok - palyazatok.org NYDOP pályázatok - palyazatok.orgNyertes pályázatok - palyazatok.orgOktatási pályázatok - palyazatok.orgönkéntes pályázatok - palyazatok.orgÖnkormányzat pályázatok - palyazatok.orgÖsztöndíj pályázatok - palyazatok.org Nemzetközi ösztöndíjak - palyazatok.org Pályázatok civil szervezeteknek - palyazatok.orgPályázatok diákoknak - palyazatok.orgPályázatok közintézményeknek - palyazatok.orgPályázatok magánszemélyeknek - palyazatok.org Szakértői pályázatok - palyazatok.org Pályázatok újságíróknak - palyazatok.orgProjekt hírek - palyazatok.orgRajz pályázatok - palyazatok.orgRoma pályázatok - palyazatok.orgSport pályázatok - palyazatok.orgSzociális pályázatok - palyazatok.orgTÁMOP pályázatok - palyazatok.org Tudományos pályázatok - palyazatok.orgTurisztikai pályázatok - palyazatok.orgÚj Széchenyi Terv pályázatok - palyazatok.orgVidékfejlesztési pályázatok - palyazatok.orgzenei pályázatok - palyazatok.org

Tájékoztatás az önkormányzati társulások átalakulási kötelezettségeivel és lehetőségeivel kapcsolatban

2013. november 18. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján az önkormányzati társulások átalakulási kötelezettségeiről és lehetőségeiről 2013. június 21-én közlemény jelent meg a KEOP-1.1.1, KEOP-1.1.1/B, KEOP-1.1.1/C, KEOP-1.2.0, KEOP-1.2.0/B, KEOP-1.3.0, KEOP-1.3.0/B és KEOP-7.1.0 konstrukcióknál.

Állattartási és élelmiszeripari technológiák fejlesztésére új pályázatok nyílnak

2013. november 15. 

Állattartási és élelmiszeripari technológiák bevezetésére és korszerűsítésére írnak ki újabb pályázatokat a vidékfejlesztési alapba visszakerülő forrásokból. A Vidékfejlesztési Minisztérium a támogatási jogosultságot elveszítő, nyertes pályázók által fel nem használt támogatási keretösszegre decemberben ír ki pályázatot - jelentette ki szerdán a vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár Békéscsabán a vidékfejlesztési konferencián.

Módosult az államigazgatási szervek szervezet fejlesztését támogató felhívás beadási határideje

2013. november 14. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Szervezetfejlesztési program államigazgatási szervek számára című, ÁROP-1.2.18/A-2013 kódszámú pályázati felhívás beadási határidejét 2013. november 30-ig meghosszabbítottuk.

Új pályázati felhívás kiegészítés jelent meg a magyar - japán TéT programban való magyar részvétel támogatására

2013. november 13. 

A Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TéT) együttműködés tárgyú pályázathoz 2012. augusztus 10-én közzétett Pályázati Felhívás kiegészítéseként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (továbbiakban: NFM) meghirdeti a MAGYAR - JAPÁN TéT (TÉT_12_JP) együttműködés keretein belül igényelhető támogatásra vonatkozó felhívást.

Módosult a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében kiírt pályázat kitöltőprogramja

2013. november 11. 

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.8.A2-13/1 jelű, A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások - Foglalkoztatók számára című kiírás kitöltőprogramja, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. Kérjük, hogy a pályázat benyújtásához ezt a verziót használják.

Megszületett a döntés a 2013. évi Tanyafejlesztési Program nyerteseiről

2013. november 5. 

Megszületett a döntés a harmadik alkalommal meghirdetésre került Tanyafejlesztési Program idei pályázati kiírásának nyerteseiről. Az idén már a teljes Alföld területéről pályázható program négy támogatási célterület keretében indulhatott el. A döntés értelmében idén 529 tanyafejlesztési projekt nyert el vissza nem térítendő támogatást összesen közel 3,5 milliárd forint értékben.

Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása / PIAC_13

2013. október 23. 

A jelen pályázat célja olyan kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatása, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, ill. ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

24 milliárd forint a gazdáknak gépbeszerzésre

2013. október 17. 

Kertészeti gépbeszerzésre 24 milliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre, eddig 2300 pályázó nyújtott be igényt összesen 22 milliárd forint értékben az október 18-án, pénteken lejáró határidő előtt - erről tájékoztatott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Gödöllőn.

Módosítás a Közép-magyarországi fenntartható városfejlesztési programok előkészítését támogató felhívásban

2013. október 15. 

Módosítottuk az Új Széchenyi Terv keretében megjelent KMOP-5.1.1/D2-13 kódszámú, ,,Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívást.

Módosítás a regionális programok általános dokumentumaiban

2013. október 14. 

A Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében megjelent felhívások Általános Pályázati Útmutatóit a hatályos jogszabályoknak megfelelően aktualizáltuk, továbbá egy új melléklet került bevezetésre, ,,19 átláthatósági nyilatkozat pályázó néven. A módosulások a közzététel napján lépnek hatályba és a folyamatban lévő ügyekre is kiterjednek.

Czinka Panna - Vidékfejlesztő Roma Fiatalok ösztöndíj

2013. október 14. 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Esélyegyenlőségi Programirodája a 2013/2014-es tanév őszi félévére meghirdeti a ,,Czinka Panna - Vidékfejlesztő Roma Fiatalok Ösztöndíjprogramot.   Pályázatot nyújthat be Magyarország területén működő felsőoktatási intézménybe alap-, mester vagy osztatlan nappali képzésben résztvevő, magyar állampolgárságú, roma származású hallgató, amennyiben az adott szintű végzettséggel még nem rendelkezik, vagy azonos szintű [...]

Új pályázati lehetőségek regionális fejlesztési célokra

2013. október 11. 

A Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében az észak-magyarországi, a közép-magyarországi, a dél-alföldi és a nyugat-dunántúli régiókban telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre összesen közel 15 milliárd forint értékben pályázhatnak mikro, közép és kisvállalkozások illetve nagyvállalkozások.

Háromszázmillió önkormányzati muzeális intézményeknek

2013. október 10. 

Ötvenhét önkormányzati fenntartású muzeális intézmény részesül összesen 300 millió forintos támogatásból az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága Múzeumfejlesztési Programjának köszönhetően. A pályázati úton elnyert összeget az intézmények állandó kiállításaik korszerűsítésére, valamint új tárlatok létrehozására költhetik.

Afrikáért Alapítvány gyakornoki pályázat

2013. október 9. 

Az Afrikáért Alapítvány 2013 novemberétől folyamatosan várja egyetemisták és pályakezdők jelentkezését, akik érdeklődnek egy Közép-Afrikával foglalkozó alapítvány munkája iránt, elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás mellett, és szívesen belelátnának egy Afrikában hosszú távú fejlesztési projektekkel, Magyarországon pedig ismeretterjesztő és tolerancianövelő rendezvényekkel foglalkozó szervezet életébe. Amit ajánlani tudunk: Változatos feladatok (általános irodai adminisztrációs feladatok, fordítás, beszámolók készítése, pályázatírás, [...]

A sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó, 2014. január 1. és 2014. május 31. között megvalósítható projektötletek benyújtása

2013. október 8. 

A projekt-kiválasztási eljárás célja: a vidék gazdasági, társadalmi és kulturális felemelkedését elősegítő országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó vidékfejlesztési projektötletek (a továbbiakban: projektötlet) kiválasztása és finanszírozása.

Új felhívás fenntartható városfejlesztési programok előkészítésére Közép-Magyarországon

2013. október 7. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a KMOP-5.1.1/D1-13 kódszámú, ,,Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívás.

Kiegészült az Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerését támogató pályázati felhívás dokumentációja

2013. október 7. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerésére című (AIK-2011 kódszámú) pályázati felhívás 2013. szeptember 30-i módosításának megfelelően a tagváltozások bejelentése kizárólag a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról letölthető dokumentumok benyújtásával lehetséges. A tagváltozást bejelentő dokumentumok a Segédletek mappából érhetőek el.

Közlemény a kötelező fenntartási időszak hosszáról mikro-, kis- és középvállalkozások esetében

2013. október 4. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a 1083/2006/EK rendelet 57. cikk (1) bekezdésében foglalt rendelkezésekre tekintettel az alábbiakban felsorolt konstrukciók esetében a mikro-, kis- és középvállalkozás kedvezményezettek estében a kötelező fenntartási időszakot az eredetileg a felhívásban rögzített 5 év helyett 3 évben határozza meg.

350 milliárd forintnyi forrást utalt át az Európai Bizottság

2013. október 3. 

Megérkezett Brüsszelből az a 350 milliárd forintos összeg, amelynek felszabadításáról szeptember 9-én egyezett meg Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Johannes Hahn uniós biztossal. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ) kormánybiztosként vezető államtitkár az elmúlt két hónapban több olyan intézkedést hozott, amelyek révén rekordszintre emelkedett az uniós pénzek lehívása. Az NFÜ az év első kilenc hónapja során több mint 1000 milliárd forintot fizetett ki a pályázóknak.

Pályázati felhívás a hungarikumok népszerűsítésére

2013. szeptember 30. 

A vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság elnökeként nyílt pályázatot hirdet a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésnek, kutatásának, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvénynek megfelelően.

Újabb földhaszonbérleti szerződéseket adott át Bitay Márton

2013. szeptember 25. 

Foglalkoztassanak minél több embert, tartsanak minél több állatot, hogy hozzájáruljanak a vidék Magyarországának fejlődéséhez - mondta dr. Bitay Márton az állami földhaszonbérlethez jutott gazdák előtt tartott beszédében. A Vidékfejlesztési Minisztérium állami földprogramért felelős államtitkára Ócsán és Kecskeméten nyújtotta át a nemzeti parkok pályázatain nyert szerződéseket. Bitay Márton szerint a Földet a Gazdáknak Program megtízszerezi az agráriumból élő haszonbérlő gazdák számát.

Tájékoztatás az ÚSZT GOP keretében megkötött támogatási szerződésekkel, támogatói okiratokkal kapcsolatban

2013. szeptember 24. 

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében megkötött támogatási szerződések és kiadott támogatói okiratok vonatkozásában a projekt megvalósításának időbeli ütemezését (ld. a támogatási szerződés/támogatói okirat 3. pontját) illetően az alábbi pontosító tájékoztatást adjuk:

Egyre népszerűbbek a Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott termékek

2013. szeptember 20. 

Eddig már 97 pályázó 220 terméke nyerte el a Nemzeti Parki Termék védjegyet, de a pályázati kiírások folyamatosak - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára az OMÉK-on. Rácz András kiemelte: a védjegyrendszer egy közvetett ösztönző a gazdák számára, emellett felhívja a figyelmet a helyi termékekre, hagyományokra és a legeltető állattartásra.

140 projekt, több mint 16 milliárd forint uniós támogatás a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében

2013. szeptember 20. 

A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2013. szeptember 20-án konferenciát rendez Vukováron az Európai Együttműködés Napja alkalmából. A program keretében a 2007 és 2013 közötti időszakban több mint 16 milliárd forint európai uniós támogatás jut közös magyar-horvát fejlesztési projektekre. Az idei egy különleges év a program számára, mivel július 1-ével partnerországunk az Európai Unió teljes jogú tagjává vált. Ennek megünneplésére is döntött a programvégrehajtó intézményrendszer úgy, hogy egy nagyszabású Éves Rendezvénnyel / Csatlakozási Ünnepséggel emlékezik meg mind a sikeres horvát EU-csatlakozásról, mind pedig az Európai Együttműködés Napjáról.

Svájci Hozzájárulás

2013. szeptember 18. 

Olyan fotók vagy fotóetűdök elkészítése, melyek összefüggésben állnak a Svájci-Magyar Együttműködési Program fejlesztési területeivel és a fejlesztés szükségességére, a támogatás segítségével megvalósuló pozitív változásokra hívják fel a figyelmet.

Jobban élni

2013. szeptember 17. 

A pályázatot meghirdetők célja, hogy felkutassák, díjazzák és ezzel reflektorfénybe állítsák, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A kiírók a példák bemutatásával, az információk cseréjével javítani kívánják a falumegújítást végző községek eredményeit, a jó példákkal el kívánják érni, hogy a falumegújítás mozgalommá szerveződjön.

Magyarországi Falumegújítási Díj 2013

2013. szeptember 17. 

Pintér Sándor belügyminiszter és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közösen meghirdeti a Magyarországi Falumegújítási Díj 2013 pályázatot.

Módosítás a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok területfejlesztési tevékenységét támogató felhívásban

2013. szeptember 12. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ÁROP-1.2.11/A-2013 kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára című felhívás tartalmát kiegészítettük a 4/2011. (I. 28.) számú Kormányrendelet módosításai alapján. A felhívás címe ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok és a Balatoni Fejlesztési Tanács számára címre változott.

40 millió forintot kapnak a civil szervezetek

2013. szeptember 11. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium összesen 40 millió forinttal segíti 60 civil szervezet munkáját az agrárágazati és vidékfejlesztési szervezetek számára kiírt pályázatával.

Alapkövetelmény a környezetvédelem

2013. szeptember 11. 

A Vidékfejlesztési Programban alapkövetelmény lesz a környezetvédelem. A 2007-2014-es időszakban a megújuló energiaforrások elterjesztésének ösztönzése az összes ÚMVP konstrukcióban önálló célterületként jelenik meg, ez a pályázati pontozás során eddig is előnyt jelentett - mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az ,,Energianövények termesztési és felhasználási lehetőségei 2020-ig című szakmai tanácskozás megnyitóján Gödöllőn.

Ipari Parkok Versenyképességi Díj 2013

2013. szeptember 11. 

Az alapító Ipari Parkok Egyesülete, az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai támogatásával pályázatot hirdet a 2013. évi Ipari Parkok Versenyképességi Díj elnyerésére. A díj az alapító szándéka szerint az Ipari Parkok vonzóbbá tétele mellett a versenyképesség erősítéséhez és a szervezeti kiválóság növeléséhez jelent hasznos hozzájárulást. A pályázást a minőségügyi eredményesség fontos kellékének, a folyamatos fejlődés [...]

Lázár János: átláthatósági nyilatkozat nélkül eláll a nyertes pályázattól az NFÜ

2013. szeptember 10. 

Azonnal eláll visszamenőlegesen a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) azoknak a folyamatban lévő uniós projekteknek a kifizetésétől, amelyek kedvezményezettjei nem nyújtanak be határidőre átláthatósági nyilatkozatot, vagy nem felelnek meg az alkotmányban rögzített átláthatósági követelményeknek - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ingyenes Vállalkozásfejlesztési képzés Egerben

2013. szeptember 5. 

A kiíró ingyenes turisztikai képzést tart Egerben a Faiskola u. 15 szám alatt a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében 2013. szeptember 9-től 2013 decemberéig.

Határozottabb fellépés az offshore cégek ellen

2013. szeptember 5. 

A korábbinál határozottabban lép fel az offshore cégekkel szemben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) - jelentette ki az MTI-nek Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön. Elmondta, a napokban kapja meg a felszólítást újabb nyilatkozat kitöltésére az a 44 ezer pályázó, amely korábban az NFÜ pályázatai során uniós támogatást kapott.

Marcaltő-Ihász Sportegyesület Pályázati Felhívása Falugondnoki szolgálat működési támogatására

2013. szeptember 3. 

Marcaltő-Ihász Sportegyesület

Pályázati Felhívása

Falugondnoki szolgálat működési támogatására

Pályázati támogatás célja és háttere:

I. A konstrukció célja az 1993. évi III. törvényben ( Szociális törvény) nevesített Falugondnoki szolgálatok működési támogatása, eszközfejlesztése, azon Falugondnoki szolgálat számára, mely a már nyújtott ellátások mellett a Marcaltő-Ihász Sportegyesület tevékenységének támogatásában is aktív szerepet vállal.

II. Háttere: A falugondnoki szolgálat gépkocsija részt vesz a Marcaltőn működő egyesület tagjainak és az utánpótlását képező gyermekeknek a szállításában és szerepet vállal az egyesület tagjainak mérkőzésekre, sportversenyekre való utaztatásában. A település földrajzi elhelyezkedéséből eredően, segíti a 7 km-re lévő Ihászpusztai településrészről beutazó tagok részvételét a marcaltői edzéseken, illetve a mérkőzéseken, lehetővé teszi a felnőtt teke szakosztály tagjainak a pápai edzésekre való utaztatását. Az anyatelepülés és az ihászpusztai településrész között csak távolsági autóbusszal lehet közlekedni, melynek menetrendje nem alkalmazkodik a Sportegyesület edzéseinek és mérkőzéseinek időpontjához, valamint a távolsági autóbuszon az egyesület Bozsik program keretében sportoló gyermekcsoportjának ihászi tagjai csak kísérővel utazhatnak, ezért az utánpótlás nevelés érdekében a falugondnoki szolgálat szintén aktív szerepet vállalhat.

A rendelkezésre álló forrás és elbírálás szabályai:

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló összeg: 2013 évben 200.000,-Ft, az azt követő 3 évben az éves Személyi jövedelem adó 1%-ából befolyó bevétel összege, mely maximum évi 50.000,-Ft.
A pályázati támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
A pályázati összeg tárgyévi felhasználásáról, minden év december 31-ig írásos beszámolót kell a pályázatot kiíró felé benyújtani.

Jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázatok száma: 1 db, jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázat egyfordulós eljárás keretében kerül kiválasztásra.
A támogatás egyszer megállapított, vissza nem térítendő forrás kiegészítés. A támogatás célirányos felhasználása érdekében a döntéstől számított 15 munkanapon belül – amely határidő egy alkalommal 15 nappal meghosszabbítható – támogatási szerződést köt a kedvezményezett pályázóval, és a támogatás felhasználását; a program megvalósítását pénzügyi és szakmai beszámolókon keresztül a szerződésben rögzített módon ellenőrzi.
A támogatási szerződésben rögzített céltól eltérő felhasználás, vagy a feladat megvalósításának elmaradása esetén a támogatási összeget vissza kell fizetni.
Ezen felül megfizetendő a támogatási összeg jegybanki kamata vagy a jegybanki kamatának kétszerese, attól függően, hogy a program nem szerződésszerű teljesítése felróható-e a támogatottnak.

A befogadott pályázatok a tartalmi és formai követelményeknek való megfelelése alapján kerülnek elbírálásra. Hiánypótlásra nincs lehetőség.
A pályázatok elbírálását az Egyesület Elnöksége végzi. A pályázati feltételek teljesítése nem jelent jogosultságot a pályázatban megjelölt összegű költségvetési támogatás igénybevételére. A támogatás igénybevétele szempontjából a pályázatot szerződéskötési ajánlatnak kell tekinteni.
A pályázatok a benyújtás határidejét követő 15 napon belül kerülnek feldolgozásra. A döntést követően a tájékoztatást 5 munkanapon belül a pályázók levélben kapják meg az Egyesülettől.
A támogatásban részesített pályázó a pályázati kiírás megjelenési helyén közzétételre kerül.
A pályázatot elutasító döntést indokolni kell, a döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.
A pályázat elfogadásáról szóló értesítés a szerződéskötési ajánlat elfogadásának minősül.

Pályázók köre:

Jelen pályázati felhívás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

Falugondnoki szolgálatot fenntartó helyi önkormányzatok
Falugondnoki szolgálatot fenntartó önkormányzatok jogi személyességgel rendelkező Társulásai
Falugondnoki szolgálatot fenntartó nonprofit szervezetek közül: egyesületek, egyház, alapítvány

Pályázat tartalma:

A támogatható tevékenységek köre: kizárólag azok a projekt javaslatok támogathatók, amelyek a pályázati program célkitűzéseivel összhangban álló tevékenységeket tartalmaznak, azaz az egyesület alapszabályában és a falugondnoki szolgálat szakmai programjában is megtalálhatók. A pályázati kiírás keretében kizárólag az alábbi tevékenységek megvalósítására igényelhető támogatás:
- a gyermekek szállítását lehetővé tevő eszközök beszerzése, mely a falugondnoki jármű tartozéka ( magasító, biztonsági gyermek ülések ) Csak új eszköz beszerzése támogatható.

-a falugondnoki jármű tartozékainak biztonságosabbá tétele, komfortosabb utazási feltételek biztosításához eszközbeszerzés (gumiabroncs, üléshuzat) Csak új eszköz beszerzése támogatható

- az egyesület Bozsik program keretében sportoló gyermekcsoportjának versenyekre utaztatása, az ihászpusztai gyermekek edzésre szállítása Marcaltőre, a sportegyesület keretén belül működő felnőtt teke szakosztály ihászpusztai tagjainak a pápai edzésekre való utaztatásához üzemanyag támogatás.

A támogatott szervezet a támogatás igénybevételével kötelezettséget vállal a támogatott cél szerint működő program, ellátás meghatározott ideig való működtetésére. Az ellátási és egyéb kötelezettségek részletei:
- a pályázat megvalósítását követően a támogatott kötelezettséget vállal a programban meghatározott falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatást három évig fenntartja

Pályázat mellékletei:

- pályázati adatlap
- a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy nincs esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása, mely nyilatkozatban ki kell térni arra, hogy a pályázó tudomásul veszi, hogy 60 napon túli köztartozás esetén a támogatás nem illeti meg, illetve az esedékes támogatás folyósítása felfüggesztésre kerül, és az esedékes támogatás a köztartozások megfizetése érdekében – a támogatás ellenében vállalt kötelezettséget nem érintő módon – visszatartásra, illetve a köztartozást követő állami szerveknek átutalásra kerül,
- önkormányzati pályázó esetén a képviselő-testület döntését a program támogatásáról és az esetleges saját erő vállalásáról,
- eredeti, vagy hitelesített másolatban aláírási címpéldányt;

A benyújtás határideje, helye:

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. szeptember 20. A pályázatot ajánlott küldeményként kell postára adni.
A benyújtási határidő módosítására nincs lehetőség. A határidő után postára adott pályázatok nem kerülnek elbírálásra
Pályázatot kizárólag postai úton, 2 példányban, csak a kiírás mellékletét képező pályázati adatlapon lehet benyújtani a szükséges mellékletekkel ellátva. A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásához szükséges „Adatlap” letölthető a www.marcalto.hu / sport /Pályázati kiírás

A pályázat benyújtásának helye az Egyesület levelezési címe, székhelye: Marcaltő-Ihász Sportegyesület, 8532 Marcaltő, Fő tér 13.


Pályázati adatlap
„Falugondnoki szolgálatok működési támogatására”

1. A PÁLYÁZÓ ADATAI
A pályázó szervezet:
Neve:
Település: Utca, hsz:
Megye: Megyekód:
Járás neve:


Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................
Bírósági bejegyzés, végzés száma:……………………………………………..
(nem önkormányzati fenntartású szervezetek esetén)

A pályázó szervezet adószáma:
A pályázó szervezet vezetője, képviselője: (önkormányzat esetén polgármester)
neve:

beosztása:


Kapcsolattartásra kijelölt személy adatai, amennyiben eltér a szervezet képviselőjétől:
neve:

beosztása:


Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................
A pályázó számlájának, a támogatási összeg átutalásához szükséges adatai:
A számlavezető pénzintézet megnevezése, székhelye:A számla tulajdonosának neve és székhelye:


max. 32 leütés
A pályázó szervezet számlaszáma:


3  8 számjegyA PROGRAM TELJES MEGVALÓSÍTÁSÁNAK (BEFEJEZÉSÉNEK), A VÁLLALT ELLÁTÁS MEGKEZDÉSÉNEK TERVEZETT IDŐPONTJA:

év hó nap
Kérjük a megvalósítás várható időpontját megközelítő pontossággal megadni. A támogatási szerződésben a feladat teljesítésének határideje ehhez az időponthoz igazodva kerül meghatározásra.


2. A TELEPÜLÉSRE VONATKOZÓ ADATOK:

Lakosságszám 2013. I. 1-jén:

Település lakosságszáma:
…………………… Fő
ebből:
Belterületi lakos:
…………………… Fő

Külterületi lakos:
…………………… Fő

Egyéb belterületi lakos:
…………………… Fő

Ha a település közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik, akkor székhelye:……………………

Nyújtott-e be a korábbiakban hasonló célra pályázatot Uniós, vagy hazai fejlesztési támogatás elnyerésére?
IGEN
NEM

Ha igen, melyik év(ek)ben?

2009
2010
2011
2012
2013


A település közlekedési feltételeinek bemutatása

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..


3. Mutassa be a falugondnoki szolgálat eddigi tevékenységét:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

Jelen pályázati cél megvalósítása, hogyan illeszkedik a falugondnoki szolgálat szakmai programjába:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..


4. Költségterv

A pályázati program költségvetése főbb tételekben:

Megvalósítás
A teljes költség és a tervezett források összetétele

A megvalósítás során kifizetésre kerülő költségek és forrásaik teljeskörűen (eFt)
Költségfajta
tervezett költség

igényelt támogatás
jóváhagyott támogatás***
1.2.3.4.5.Összesen:
A döntés után a véglegesen jóváhagyott támogatási összeg figyelembevételével a táblázatokban szereplő költségvetési tételeket újra kell tervezni, ha a megítélt támogatás alacsonyabb a kért támogatásnál. A tábla a támogatási szerződés mellékletét képezi. Döntés után a táblákban szereplő egyes sorokon meghatározott összegektől 20%-nál nagyobb mértékben eltérni csak szerződésmódosítással lehet. Szerződésmódosításra csak különösen indokolt esetben kerülhet sor.


A pályázott állami támogatás igénybevételének ütemezése

A támogatási összeg felhasználásának tervezett időpontjai :
(A támogatás első ütemének átutalása legkorábban a pályázat beadását követő két hónap elteltével tervezhető.)

Felhasznált támogatási összeg
Számla benyújtásának időpontja

Támogatás mindösszesen:
Záradék:
Büntetőjogi felelőségem tudatában kijelentem, hogy a pályázati adatlapban és az előzőekben felsorolt …...... db csatolt mellékletben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

………………………, …………….

………………………………………….
szervezet képviselőjének aláírása

Szeptember végéig pályázhatók a Kerékpárosbarát címek

2013. szeptember 1. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által hetedszerre meghirdetett Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatok beküldési határideje szeptember végén lejár. A közlekedésért felelős tárca a munkáltatók, önkormányzatok példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntető címekkel. A nyertesek egy évig használhatják majd a ,,Kerékpárosbarát Munkahely 2013 vagy ,,Kerékpárosbarát Település 2013 elnevezést és emblémát. Közlemény.

Ingyenes képzés a Vállalkozások alapítása Magyarországon és Szlovákiában témakörben

2013. augusztus 30. 

A VIN Vidékfejlesztési Innovációs Nonprofit Kft ingyenes képzést tart Egerben a Faiskola u. 15 szám alatt a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében.   Időpont: 2013. november 26. Ideje: 13 órától - 19 óráig Hely: Eger Faiskola u. 15. Kinek ajánljuk: A vállalkozásfejlesztési képzést egyaránt ajánljuk a frissen induló kis- és középvállalkozásoknak, de a már működő [...]

Svájci Hozzájárulás fotópályázat

2013. augusztus 28. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség valamint a Svájci Hozzájárulás Program Hivatala által meghirdetett fotópályázatra olyan fotókat vagy fotóetűdöket várnak, melyek összefüggésben állnak a program fejlesztési területeivel és a fejlesztés szükségességére, vagy éppen a támogatás segítségével megvalósuló pozitív változásokra hívják fel a figyelmet. A pályázat 2 fő témaköre:  A.    TERMÉSZET B.    EMBER ÉS TÁRSADALOM A két fő [...]

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a termelői csoportok létrehozásához és működéséhez nyújtandó 2013. évi támogatás igénylése / 150/2013

2013. augusztus 26. 

Jelen közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a termelői csoportok létrehozásához és működéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 59/2007. (VII. 10.) FVM rendelet alapján nyújtott támogatás igénybevételének részletes rendjét határozza meg, valamint a támogatás igényléséhez kapcsolódó nyomtatványokat rendszeresíti.

Meghosszabbított beadási határidő az államigazgatási szervek szervezet fejlesztését támogató felhívásnál

2013. augusztus 24. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Szervezetfejlesztési program államigazgatási szervek számára című, ÁROP-1.2.18/A-2013 kódszámú pályázati felhívás beadási határidejét 2013. szeptember 24-ig meghosszabbítottuk.

Ingyenes Vállalkozásfejlesztési képzés és Turisztikai képzés Egerben

2013. augusztus 23. 

A VIN Vidékfejlesztési Innovációs Nonprofit Kft a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával két ingyenes képzést tart Egerben 2013. augusztus 26-tól 2013 decemberéig.   A két képzés témája Vállalkozásfejlesztési képzés Turisztikai képzés A képzésen résztvevők 2013 decemberében egy 3 napos ingyenes tanulmányúton vehetnek részt.  1.        Vállalkozásfejlesztési képzés A vállalkozásfejlesztési képzést egyaránt ajánljuk a frissen [...]

NFÜ: korszerűbb hulladékgazdálkodás uniós pályázattal

2013. augusztus 22. 

Az önkormányzatok hulladékgazdálkodásához kapcsolódó eszközbeszerzést célozza a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Új Széchenyi Terv keretében megjelentetett pályázata, melyre jelenleg 7 milliárd forint áll rendelkezésre. A július végén meghirdetett konstrukció hozzájárul a kormányzat rezsicsökkentési céljainak eléréséhez.

Visszavonásra került a KMOP-5.1.1/D1-13 kódszámú, ,,Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívás

2013. augusztus 21. 

A KMOP 5. prioritásán rendelkezésre álló szűkös források miatt visszavonásra került az Érd Megyei Jogú Városa számára meghirdetett KMOP-5.1.1/D1-13 kódszámú, ,,Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívás. Szíves megértésüket kérjük.

Diplomadíj pályázat

2013. augusztus 17. 

A kiíró pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan: területi és struktúra tervezés, településtervezés és városépítés, szabadtértervezés, infrastruktúratervezés, egyéb városfejlesztési és városkutatási témakörök, vonatkozó társadalomtudományok.

Sikeres volt a téglaépítésű társasházak energetikai korszerűsítésére kiírt pályázat

2013. augusztus 16. 

Az Új Széchenyi Terv Társasházak Energetikai Felújítása Alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet, ezért a kiíró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2013. augusztus 16-án felfüggeszti a pályázati konstrukciót. A 2013. augusztus 21-én 00:00 óráig postára adott pályázatok még feldolgozásra kerülnek.

Tanyafejlesztésre 5 milliárd forint támogatást igényeltek

2013. augusztus 15. 

A Tanyafejlesztési Programra több mint 1000 pályázat érkezett be, és a támogatási igény összesen mintegy 5 milliárd forintot tett ki - mondta Budai Gyula csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón a szaktárcánál.

Megjelent a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal integrált irányítási és ellenőrzési rendszerének kiterjesztését támogató kiemelt felhívás

2013. augusztus 13. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Az MVH Integrált irányítási és Ellenőrzési Rendszerének kiterjesztése (IIER2) és felkészítése a 2014-20-as KAP ciklus követelményeinek kiszolgálására című (EKOP-1.2.24 kódszámú) kiemelt felhívás.

Megjelent a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló nyilvános koncessziós pályázati kiírás szövege

2013. augusztus 12. 

A magyar állam nevében a nemzeti fejlesztési miniszter (a továbbiakban: miniszter) a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, a koncesszióról szóló 1991. évi XVI. törvény és a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény alapján a 2013. július 27-én megjelent pályázati felhívással nyilvános pályázatot írt ki a magyar állam dohánytermék-kiskereskedelmi monopóliumának koncessziós szerződéssel történő átengedésére.

Megjelentek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bányászati koncessziós pályázati felhívásai

2013. augusztus 9. 

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívást tett közzé a szénhidrogén-bányászat fejlesztésére és a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására.

Felfüggesztésre kerül a logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztését támogató felhívás

2013. augusztus 7. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - a beérkezett pályázatok támogatási igényére és a rendelkezésre álló keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel - az Új Széchenyi Terv keretében megjelent GOP-2011-3.2.1 kódszámú, ,,Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése című pályázati kiírást 2013. augusztus 9. napjával felfüggeszti.

Megjelent az EUREKA Programhoz tartozó kitöltőprogram

2013. július 31. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból támogatott ,,EUREKA Programban való magyar részvétel támogatása című (EUREKA_HU_13 jelű) pályázati felhívás kitöltőprogramja, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

A Közép-magyarországi régióban mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztését támogató kiírás felfüggesztése

2013. július 30. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a ,,Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése című (KMOP-2013-1.2.1/A kódszámú) pályázati kiírást -a rendelkezésre álló keret kimerülésére tekintettel - 2013. július 30-i hatállyal felfüggeszti.

Dokumentum csere a regionális programok általános dokumentumai között

2013. július 29. 

A hatályos jogszabályhelyek átvezetésével módosítottuk a ,,Pályázati Útmutató a Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében megjelent Pályázati Felhívásokhoz című dokumentum ,,Könyvvizsgálói igazolás minta elnevezésű segédletét.

Nyilvános koncessziós pályázati felhívás dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére

2013. július 27. 

A Magyar Állam nevében a nemzeti fejlesztési miniszter a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, a koncesszióról szóló 1991. évi XVI. törvény és a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény (a továbbiakban: Fdvtv.) alapján nyilvános pályázatot ír ki a Magyar Állam dohánytermék-kiskereskedelmi monopóliumának koncessziós szerződéssel történő átengedésére.

Új kitöltőprogram és kiegészítés az államigazgatási szervek szervezet fejlesztését támogató felhíváshoz

2013. július 26. 

Elérhető a honlapon az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Szervezetfejlesztési program államigazgatási szervek számára című, ÁROP-1.2.18/A-2013 kódszámú pályázati felhívás kitöltőprogramja.

Új felhívás fenntartható városfejlesztési program előkészítésére Közép-Magyarországon

2013. július 25. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Érd Megyei Jogú Városa számára a KMOP-5.1.1/D1-13 kódszámú, ,,Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívás.

A települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztését, informatikai korszerűsítését támogató felhívás felfüggesztése

2013. július 24. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felfüggeszti az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése, informatikai korszerűsítése című (KEOP-1.1.1/C/13 - kódszámú) pályázati kiírást.

A versenyképes üzleti környezet fejlesztését támogató kiírás felfüggesztése

2013. július 23. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - a beérkezett pályázatok nagy számára és a rendelkezésre álló keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel - a ,,Versenyképes üzleti környezet fejlesztése című (GOP-2013-3.3.2. kódszámú) pályázati kiírást 2013. július 25-ével felfüggeszti.

24 milliárd forintos pályázati keret nyílik kertészeti berendezések beszerzésére

2013. július 19. 

Huszonnégy milliárd forintos, 35 százalékos intenzitású pályázati forrás nyílik kertészeti gépek, berendezések beszerzésére, fejlesztésére augusztus 15-én - jelentette be a vidékfejlesztési miniszter pénteken Verpeléten, egy mezőgazdasági vállalatnál tett látogatásán.

Módosult az egészségfejlesztési szakmai hálózatok fejlesztése érdekében kiírt felhívás címe és a projektjavaslat benyújtási határideje

2013. július 19. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.1.1/12/1 ,,Egészségfejlesztési szakmai hálózatok fejlesztése című kiemelt felhívás esetében a konstrukció neve a 1328/2013 (VI.12.) Korm. Határozatban foglaltak értelmében megváltozott. A változás átvezetésre került a Pályázati Dokumentációban. További változás, hogy a projektjavaslat benyújtására a pályázati dokumentáció honlapon való megjelenésétől számított 60. napig van lehetőség.

Új pályázat jelent meg Nemzeti Agykutatási Program támogatása címmel

2013. július 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet ,,Nemzeti Agykutatási Program támogatása (KTIA_NAP_13) címmel.

Új pályázati útmutató a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból támogatott, nyitott felhívások esetében

2013. július 15. 

Módosult a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból támogatott, jelenleg is pályázható felhívások esetében a Pályázati útmutató című dokumentum, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Lezárult a képzési díj és ösztöndíj támogatása érdekében kiírt pályázat a Közép-magyarországi Régióban

2013. július 15. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.2.2/A/KMR/11/1 jelű, ,,Képzési díj és ösztöndíj támogatása az intézmények számára a Közép-magyarországi Régióban című könnyített pályázati kiírás forráskimerülés következtében, a 4/2011 (I. 28.) Korm. rendelet a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről 21. § (10) értelmében lezárásra került.

Tájékoztatás a derogációs víziközmű projektek előkészítését támogató konstrukcióhoz

2013. július 12. 

Az Európai Unió vagy más nemzetközi szervezet felé vállalt kötelezettséggel összefüggő, a Kormány által a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalt beruházások megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről és az azokhoz kapcsolódó kiemelt jelentőségű ügyek lefolytatásának elősegítéséről szóló 117/2013. (IV. 23.) Korm. rendelet (továbbiakban Rendelet) rendelkezései szerint a Rendelet 6. §-ban megjelölt Társaság (Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.) jogosult a projektek előkészítésében és megvalósításában részt venni, a Rendelet 7/A. § szerint.

Tájékoztatás a szennyvízelvezetést és - tisztítást támogató pályázati konstrukciókhoz

2013. július 9. 

Az Európai Unió vagy más nemzetközi szervezet felé vállalt kötelezettséggel összefüggő, a Kormány által a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalt beruházások megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről és az azokhoz kapcsolódó kiemelt jelentőségű ügyek lefolytatásának elősegítéséről szóló 117/2013. (IV. 23.) Korm. rendelet (továbbiakban Rendelet) rendelkezései szerint a Rendelet 6. §-ban megjelölt Társaság (Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.) jogosult a projektek megvalósításában részt venni, a Rendelet 7/A. § szerint.

Pályázat tanyagazdaságok fejlesztésének csekély összegű (de minimis) támogatására

2013. július 9. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet a  Tanyafejlesztési Program keretében  az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében  a tanyagazdaságok fejlesztésének csekély összegű (de minimis) támogatására. Pályázat kódja: TP-2-2013 A pályázat célja:  A tanyai gazdálkodás  megújítása,  újjáélesztése,  a  tanyai életmód  -  sajátos értékeinek megmentése, megőrzése  mellett  -  hátrányainak csökkentése, valamint  az  alföldi tanyás térségek [...]

Pályázat az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében villany nélküli tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések támogatására

2013. július 9. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet a tanyafejlesztési Program keretében  az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében  villany  nélküli tanyák  lakóépületének  alapvető  villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések támogatására. Pályázat kódja:  TP-4-2013 A pályázat célja: A tanyán élő, alap infrastruktúrával nem rendelkező lakosok számára szociális alapú támogatás a tanyák  lakóépületének  alapvető  villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztésekhez. [...]

Agrárágazati és vidékfejlesztési szervezetek támogatása

2013. július 8. 

A pályázati támogatás célja: az agrár- és vidékfejlesztési szakmai szervezetek és érdekképviseletek szakmai feladataik, programjaik költségeihez való hozzájárulás a tárcafeladatok sajátos térségi körülmények és feltételek közötti leghatékonyabb megvalósulása érdekében.

Módosul a hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása érdekében kiírt pályázatok beadási határideje

2013. július 4. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 3.3.14.A-12/1 és TÁMOP - 3.3.14.B-12/1 jelű, ,,Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása című konstrukció beadási határideje későbbi időpontra módosul. További információkért kérjük, kísérjék figyelemmel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapját.

Közel 5 milliárdos üzemfejlesztés a Henkel körösladányi gyárában

2013. július 3. 

Az új gyártórészleget 2013. július 2-án adták át. Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára elmondta: a kormány eltökélt célja, hogy az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában a Magyarország által felhasználható uniós források 60 százalékát a gazdaság fejlesztésére, és így minél több munkahely létrehozására fordítsa. A 4,6 milliárd forintos beruházáshoz a vállalat két sikeres pályázatával összesen 907 millió forintos támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A komplex technológiafejlesztési program eredményeként 16 új munkahely jött létre a cégnél.

Ösztönzés az Európai Unió 7. Kutatási-, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramjában (FP7) és egyéb közös EU-s kezdeményezésekben való magyar részvétel támogatása / EU_KP_12

2013. július 1. 

Magyarország részvétele az EU K+F programjaiban lényegesen elmarad az EU átlagától, különösen az elnyert támogatási összegek tekintetében. A komoly kitörési lehetőséget biztosító nemzetközi pályázatok hosszú felkészülési időt igényelnek többnyire, csak az egyetemek és kutatóintézetek vannak intézményileg felkészülve az FP7-es részvételre és koordinációra. A KKV-k számára komoly megterhelést jelentenek anyagi és humán erőforrás tekintetében is a felkészülési, partnerkeresési és pályázatírási feladatok. A konzorciumépítő pályázat ezen munka sikeréhez és a kockázatok csökkentéséhez kíván hozzájárulni.

Helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv, valamint közösségfejlesztési stratégia megalkotása / KTE-SWI-2013/1

2013. június 28. 

Az ifjúsági korosztály számára nyújtandó szolgáltatások szempontjából mind szakmai, mind pályázati szempontok alapján szükséges a helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv megléte, valamint az ehhez részben kapcsolódó közösségfejlesztési stratégia megalkotása. Ennek hiányában pályázati forrásoktól, működési támogatásoktól eshetnek el a települések és szervezetek. Jelen pályázat kiemelt célja, hogy a hazai és uniós pályázati rendszer előírásaihoz és feltételrendszeréhez igazítottan a fejlesztési feladatokat támogassa, segítse a települések, szervezetek, intézmények ifjúsági és közösségfejlesztési munkáját, fejlesztési irányainak alakítását. A pályázat azon településeknek kíván segítséget nyújtani, amelyek saját erőforrásból nem képesek kidolgozni a helyi ifjúsági, közösségfejlesztési koncepcióikat és cselekvési tervüket, illetve már meglévő terveket kívánják aktualizálni, felülvizsgálni. A program szakmai támogatást nyújt a cselekvési tervek és koncepciók kidolgozásához és további fejlesztéséhez.

Módosult a Magyar-Német TÉT programhoz tartozó kitöltőprogram és a pályázat benyújtásának a határideje

2013. június 27. 

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból támogatott ,,Magyar-Német kétoldalú Tudományos és Technológiai Együttműködés című (TÉT_12_DE jelű) pályázati felhívás kitöltőprogramja, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Pályázat helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv, valamint közösségfejlesztési stratégia megalkotására

2013. június 27. 

A Kreateam Egyesület a svéd SWINT Foundation civil szervezet együttműködésével pályázati kiírást tesz közzé helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv, valamint közösségfejlesztési stratégia megalkotására. A pályázat kódja: KTE-SWI-2013/1 A Kreateam Egyesület a svéd SWINT Foundation civil szervezet együttműködésével pályázati kiírást tesz közzé az alábbiak szerint: Az ifjúsági korosztály számára nyújtandó szolgáltatások szempontjából mind szakmai, mind pályázati szempontok alapján szükséges a helyi ifjúsági [...]

Tájékoztató útmutatók a KEOP 1. prioritásba tartozó hulladékkezelési, illetve víziközmű-fejlesztési célú projektek részére

2013. június 21. 

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) 157.§-a alapján, 2013. január 1-jétől hatályát vesztette a helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló 1997. évi CXXXV. törvény (Ttv.) és a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény (Tktv.). A Mötv. 146.§-a értelmében, a törvény hatálybalépése előtt kötött önkormányzati társulási megállapodásokat a képviselő-testületeknek a törvény hatályba lépését követő hat hónapon belül felül kell vizsgálniuk és a Mötv. rendelkezéseinek megfelelően módosítaniuk kell.

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások

2013. június 19. 

Jelen közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről 35/2013. (V. 22.) VM rendelet (továbbiakban: támogatási rendelet) alapján nyújtott támogatás igénybevételének részletes rendjéről szól, és a támogatás igényléséhez kapcsolódó elektronikus felületen benyújtandó űrlapokat rendszeresíti.

Felfüggesztésre kerülnek a területfejlesztési tevékenységet támogató ÁROP felhívások

2013. június 18. 

Az ÁROP-1.2.11/A kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára című és az ÁROP-3.A.3 kódszámú ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a KMR régióban című konstrukciókra a pályázatok benyújtási lehetőségét a meghirdetési kondíciók változása miatt 2013. június 17-i hatállyal felfüggesztjük.

Új dokumentum mátrix melléklet a Közlekedésfejlesztési Program keretében kiírt kiemelt projekteknél

2013. június 18. 

Módosítottuk a kiemelt projekt javaslatok támogatására vonatkozó a Közlekedési Operatív Program pályázati felhívásánál alkalmazandó támogatási szerződés minta ,,Dokumentum mátrix című mellékletét.

Megjelent a Magyar-Marokkói TÉT programhoz tartozó kitöltőprogram

2013. június 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból támogatott ,,Magyar-Marokkói kétoldalú Tudományos és Technológiai Együttműködés című (TÉT_12_MA jelű) pályázati felhívás kitöltőprogramja, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Mától lehet beadni a LEADER Program pályázatait

2013. június 17. 

Június 17-étől lehet pályázni a LEADER Program összesen 30 milliárd forintos támogatására a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2013. augusztus 31-én 18:00 óráig. A kérelmeket elektronikus úton kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A pályázatot harmadszor hirdette meg a Vidékfejlesztési Minisztérium. Közlemény.

Tájékoztatás a szennyvízelvezetés és-tisztítás megvalósítása, illetve a derogációs víziközmű projektek előkészítése érdekében kiírt pályázati felhívásokhoz

2013. június 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Szennyvízelvezetés és -tisztítás megvalósítása című (KEOP-1.2.0/09-11) és a Derogációs víziközmű projektek előkészítése című (KEOP - 7.1.0/11 kódszámú) konstrukciókban a 2013. június 13-ig hatályos támogatási szerződéssel még nem rendelkező, a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörébe utalt projektek esetén a 117/2013. (IV. 23.) Kormányrendelet 7/A. § alapján már csak a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorciumvezetése mellett létrejött konzorciummal van lehetőség támogatási szerződést kötni.

Pályázat a tehetséges fiatalok segítését szolgáló egyéni fejlesztési tervek kidolgozására

2013. június 17. 

Az EMMI pályázatot hirdet a tehetséges fiatalok segítését szolgáló egyéni fejlesztési tervek kidolgozására. A pályázat kódja: NTP-EFT-MPA-12 A pályázat célja A tehetséges fiatalok segítése egyéni fejlesztési tervek által, Jó gyakorlatként bevált egyéni fejlesztési tervek közzététele, A fiatal tehetségek fejlődésének nyomon követése a fenntartható folyamat érdekében, A tehetségfejlesztő szakemberek tudásának minőségi fejlesztése és munkájuk fenntarthatóságának növelése. [...]

Kulturált Települési Környezet Díj és a Pest Megye Önkormányzatának Építészeti Nívódíja

2013. június 13. 

A kiíró nagyra becsüli a megyei települések épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések karakterének, építészeti értékeinek megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét.

EUREKA Programban való magyar részvétel támogatása / EUREKA_HU_13

2013. június 11. 

A pályázat célja a vállalkozói szféra, különösen a kis- és középvállalkozások nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködését elősegítő EUREKA programban való magyar részvétel támogatása, illetve ezen keresztül: - a magyar vállalatok piacképességének növelése, - a magyar szerepvállalás erősítése nemzetközi szinten - a kutatói és vállalkozói szféra K+F együttműködésének támogatása innovatív piac-közeli projektek támogatásával, amely révén prototípus vagy új termék, technológia fejlesztésére kerül sor, - nemzetközi K+F projektekben való részvétel hazai hasznosulásának erősítése.

Tájékoztatás a GVOP-ban támogatást nyert kedvezményezettek dokumentum megőrzési kötelezettségéről

2013. június 10. 

Az Európai Bizottság értesítette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programját (GVOP) 2012. július 5-i hatállyal lezárták.

Vissza a hagyományokhoz a közétkeztetésben

2013. június 7. 

Felcsúton tartottak országos konferenciát agrár- és táplálkozástudományi szakemberek, politikusok, a közétkeztetésben érdekeltek és érintettek az egészséges táplálkozás jegyében. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a hagyományok jelentőségét hangsúlyozta: naponta kétmillióan esznek a közétkeztetési ,,nagykonyhán a bölcsődétől az egyetemi menzákig. részletek

Parkoló LEADER-támogatással Mezőörsön

2013. június 7. 

Huszonhat új parkoló készült el Mezőörsön az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar kormány által társfinanszírozott támogatásnak köszönhetően. A beruházás ezzel könnyített a Győr-Moson-Sopron megyei község lakóinak, valamint az iskolába, a tornaterembe és az önkormányzathoz tartók megállási gondjain. részletek

Új pályázat jelent meg az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására

2013. június 7. 

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására.

Védjegyet kapnak a nemzeti parkok ízei, termékei

2013. június 5. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium nemzeti park igazgatóságokkal közös célja, hogy a Nemzeti Parki Termék védjegy bevezetésével támogassa a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken működő helyi vállalkozásokat, gazdálkodókat és szervezeteket. A közelmúltban összesen nyolc nemzeti park igazgatóság tett közzé pályázati felhívást a védjegy használati jogának megszerzésére. A pályázatok eredményeként a Nemzeti Parki Termék címet mára 70 pályázó több mint 150 terméke nyerte el. A tanúsító oklevelet a győztes pályázók ünnepélyes keretek között vehetik át pénteken Debrecenben, a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 rendezvénysorozat keretében. Közlemény.

Legénden tanácskoztak az MNVH megyei referensei

2013. június 5. 

Május 29-30-án a Nógrád megyei Legénden tanácskoztak a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensei. A két napos rendezvényen a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), valamint a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) vezető munkatársai tájékoztatták a megyei referenseket a vidékfejlesztés aktualitásairól, illetve a megyei referensek műhelymunkán vitatták meg a Hálózat fejlesztésére vonatkozó elképzeléseiket. részletek

A tehetséges fiatalok segítését szolgáló egyéni fejlesztési tervek kidolgozása / NTP-EFT-MPA-12

2013. június 4. 

A pályázat célja - A tehetséges fiatalok segítése egyéni fejlesztési tervek által, - Jó gyakorlatként bevált egyéni fejlesztési tervek közzététele, - A fiatal tehetségek fejlődésének nyomon követése a fenntartható folyamat érdekében, - A tehetségfejlesztő szakemberek tudásának minőségi fejlesztése és munkájuk fenntarthatóságának növelése.

Egyszerűbben pályázhatnak a kerékpárosbarát települések és munkahelyek

2013. június 4. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hetedik alkalommal hirdeti meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Idén egyszerűsödik a pályázati eljárás, az adatlapot internetes felületen is ki lehet tölteni. A korábbi években indulóknak a már megküldött dokumentumokat nem kell ismételten beadniuk, a regisztrációnál kapott kóddal adataikat könnyen csatolhatják új jelentkezésükhöz.

Megjelent a Magyar-Német TéT programhoz tartozó kitöltőprogram

2013. június 3. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból támogatott ,,Magyar-Német kétoldalú Tudományos és Technológiai Együttműködés című (TÉT_12_DE jelű) pályázati felhívás kitöltőprogramja, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

OMÉK Agrárfejlesztési Díj

2013. június 1. 

Az OMÉK kiállítói számára kiemelt jelentőségű azon magyar agrárkutatásban érintett intézmények díjazása, amelyek innovatív magyar terméket vagy szolgáltatást nyújtanak vagy olyan technológiai fejlesztést dolgoztak ki, amellyel a termelés gazdaságosabb, hatékonyabb vagy jobb minőségű terméket hoz létre.

OMÉK NÉBIH Díj

2013. június 1. 

A pályázat célja: Az élelmiszerlánc bármely szegmensében tevékenykedő cégek az élelmiszerlánc-biztonság emeléséért tett fejlesztési törekvéseinek, eredményeinek elismerése.

Módosítás a területfejlesztési tevékenység megvalósítását támogató ÁROP kiírásoknál

2013. május 31. 

Lecseréltük a honlapon az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ÁROP-3.A.3-2013 kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a KMR régióban című, és ÁROP-1.2.11/A-2013 kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára című programok útmutatóját.

NAKVI-koordinálású projekt a 2014-2020-as tervezésért

2013. május 29. 

Több munkacsoportban, széles szakértői bázisra támaszkodva kezdődött el a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak tervezéséhez kapcsolódó ágazati stratégiák és hatástanulmányok kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban és a tárca háttérintézményeiben - jelentette be V. Németh Zsolt, a szaktárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára. V. részletek

100 millió forint keretösszegű pályázat tájházaknak

2013. május 29. 

Ettől az évtől csaknem 100 millió forintos keretösszegben tájházak is pályázhatnak a közgyűjteményi fejlesztési program keretében. - jelentette be Halász János azon a sajtótájékoztatón, melyen a civil szervezetek és stratégiai partnereik összefogásával megvalósuló Vidékjáró programsorozat ismertették.

Helyi Aktivációs Műhelynap Nyírvasváriban

2013. május 29. 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet 2013. június 5-én tartja az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) program következő Helyi Aktivációs Műhelynapját. A Nyírvasvári IKSZT-ben (4341 Nyírvasvári Kossuth utca 1-3.) megrendezendő esemény célja a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei IKSZT-k helyi társadalom formálásában, az egyes csoportok közötti együttélés, a helyi viszonyok kialakításában felelősen részvevő munkatársak és partnereik találkozása. részletek

Módosult a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban című pályázati felhívás

2013. május 28. 

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban című (AGR_PIAC_13 kódszámú) pályázati felhívás.

LEADER – 35/2013. (V. 22.) VM rendelet

2013. május 28. 

Megjelent a LEADER rendelet! A Magyar Közlöny 79. számában megjelent a 35/2013. (V. 22.) VM rendelet az EMVA-ból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről. A rendelet a Magyar Közlöny 51316-51349. oldalán olvasható. Letölthető dokumentum Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások részletes [...]

Újból pályázható a fenntartható városfejlesztési programok előkészítését támogató felhívás Dél-Alföldön

2013. május 28. 

Az Új Széchenyi Terv keretében újranyitottuk a DAOP-5.1.1/B-13 kódszámú, ,,Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívást.

LEADER-sportcentrum Csanádapácán

2013. május 28. 

Csanádapáca önkormányzata európai uniós LEADER-pályázaton nyert nettó tízmillió forintot a művelődési ház mögötti sportpálya felújítására és átalakítására sportcentrummá. Oláh Kálmán polgármester elmondta, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar kormány által társfinanszírozott beruházás műszaki átadása már megtörtént. A vissza nem térítendő támogatással megújult pálya kialakításakor ügyeltek arra, hogy az kispályás focira, röplabdázóknak és kosarazóknak egyaránt alkalmas legyen. részletek

Pályázat a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy grafikai kidolgozására

2013. május 27. 

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy grafikájának a fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget (természetes alapanyagokon történő tartást) kell megtestesítenie, és szimbolizálnia kell annak jellemzőit. A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt grafikai pályázat benyújtására 2013. június 30-ig van lehetőség.

86/2013. (V. 23.) számú MVH Közlemény

2013. május 24. 

az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálásra nyújtandó támogatások kifizetésének igényléséről részletek

Pünkösd alkalmából bővült a művelődési ház

2013. május 24. 

Ünnepélyesen átadták a ,,Vércse Klub és ,,Vércse Sarok helyszínének kialakítása című pályázattal elkészült beruházást május 19-én Sárkeresztesen, a Pünkösdi Napokon. A település a nemrégiben szintén pályázati támogatásból felújított Művelődési Házban alakított ki egy konyharészt és egy kiállító vitrinekből álló kiállítóteret. Az önkormányzat több mint 3,7 millió forintnyi, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar kormány által társfinanszírozott támogatást nyert el erre a célra. részletek

NER300 előminősítési pályázat újbóli meghosszabbítása

2013. május 22. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2013. április 22-én megjelentetett NER300 előminősítési pályázat leadási határidejét 2013. május 26. éjfélig újból meghosszabbítja. Közlemény.

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013

2013. május 22. 

Idén immár hetedik alkalommal rendezi meg a Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvényt. Nemzeti parkjaink június 7-16. között az ország több pontján változatos programokkal, túrákkal várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény központi nyitóhétvégéjén, június 7-9-én Debrecenben és a Hortobágyi Nemzeti Parkban lesznek izgalmas programok. Június 10-16. részletek

Innováció a fogászatban pályázat

2013. május 21. 

A pályázati kiírás célja a fogászati ágazatban működő innovatív vállalkozások fejlesztése korszerű, magas értéket képviselő, szolgáltatások, technológiák kidolgozása és piaci bevezetése révén. Kódszám:  KMOP-2011-1.1.4/F,  GOP-2011-1.3.1/F A rendelkezésre álló forrás és a támogatható pályázatok száma:  A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 500 millió forint a 2012-13. évekre, amely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntése [...]

Eötvös József Program - Pedagógiai - szakmai szolgáltató intézet fejlesztése és Projektháló / TÁMOP 3.3.13-13/1

2013. május 20. 

A projekt alapvető célja a befogadó oktatási rendszer megteremtéséhez történő hozzájárulás a közoktatási rendszer hátránykompenzációs hatásainak növelését elősegítő, a hátrányos helyzetű csoportok lemorzsolódását csökkenteni képes támogató szolgáltatások biztosításával, továbbá kutatás-fejlesztési és tudásmegosztó tevékenységek végzésével; támogatva ezzel az EU2020-as stratégiai prioritások elérését, különös tekintettel a lemorzsolódás csökkentésére és a foglalkoztatási adatok növelésére vonatkozó célok elérésének vonatkozásában.

Mindent a megújuló energiákról

2013. május 16. 

A Nagypáli Fejlesztési Övezet Nonprofit Kft. 2011-ben nyert LEADER-támogatást képzés megszervezésére. A megújuló energiaforrások hasznosítása népszerű Nagypálin, a Zala megyei település méltán viseli az ,,ökofalu elnevezést, ezért is tartották fontosnak a szervezők, hogy e témakör köré szervezzék a programot. A képzést a Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentruma konferenciatermében tartották, ahova meghívták a község lakosságát, a környező települések polgármestereit, illetve a szakközépiskolásokat is. részletek

NER300 előminősítési pályázat meghosszabbítása

2013. május 15. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2013. április 22-én megjelentetett NER300 előminősítési pályázat leadási határidejét 2013. május 22. éjfélig meghosszabbítja.

Cél: a vidékfejlesztési források lekötése

2013. május 14. 

A 2007-2013-as programozási időszak végéhez közeledve többek között kertészeti gépek beszerzésére, erdészeti támogatásokra, valamint a LEADER Program forrásaira hirdet pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium - ismertette V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Széchenyi Programiroda Tavaszi Konferenciasorozatának szombathelyi állomásán.

13,5 milliárd a gazdák tevékenységének bővítésére

2013. május 13. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megemelte a mezőgazdasági termelők tevékenységének bővítését segítő (úgynevezett diverzifikációs) pályázat keretösszegét. Ennek köszönhetően az érintett gazdák a Darányi Ignác Terv vidékfejlesztési programjából összesen 13,5 milliárd forint támogatást kaphatnak. részletek

Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégium felhívása

2013. május 12. 

A kiíró a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az NKA felett rendelkező miniszter együttműködési megállapodása alapján pályázatot hirdet nemzetközi, országos turisztikai vonzerővel bíró kulturális, gasztronómiai rendezvények (programsorozatok/fesztiválok) támogatására.

A K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések támogatása érdekében kiírt felhívás felfüggesztése

2013. május 10. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, Kutatási és Innovációs Technológiai Alapból finanszírozott K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések című (VKSZ_12 jelű) pályázati felhívást- a rendelkezésre álló forrás és az eddig beérkezett pályázatok támogatási igényére való tekintettel- a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2013. május 12-i hatállyal felfüggeszti.

Várhatóan kimerülnek az élőhelyvédelmet, és -helyreállítást, valamint a gyűjteményes kertek és védett történeti kertek megőrzését támogató kiírás keretei

2013. május 9. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatja az ,,Élőhelyvédelem, és -helyreállítás, élettelen természeti értékek védelme, vonalas létesítmények természetkárosító hatásának mérséklése című, (KEOP-3.1.2/09-11 kódszámú) pályázati felhívás pályázóit, hogy a 2013. április 25-ig beérkezett pályázatok befogadásával a rendelkezésre álló keret várhatóan kimerül.

Módosult a foglalkoztatási szövetkezet létrehozásának érdekében kiírt pályázat beadási határideje

2013. május 8. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-2.4.3.D-3-13/1 jelű, ,,Szociális gazdaság fejlesztése - Foglalkoztatási szövetkezet létrehozásának támogatása című pályázati felhívás beadási határideje megváltozott. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a TÁMOP-2.4.3.D-3-13/1 pályázati felhívás benyújtási határidejét meghosszabbította, a pályázatok benyújtására 2013. június 30-ig van lehetőség.

78/2013. (V. 3.) számú MVH Közlemény

2013. május 8. 

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről szóló 27/2013. (I.22.) számú MVH közlemény módosításáról részletek

Nemzetközileg is aktív a LEADER HACS

2013. május 7. 

Az Európai Bizottság, valamint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával vett részt az ,,A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület Brüsszelben a 2013-as év LEADER eseményén, amelynek központi témája a 2014-20-as programozási időszakra történő felkészülés, illetve a nemzetközi együttműködések segítése volt. A konferencián mintegy 450 szakember vett részt az EU 23 országából. részletek

Újra LEADER pályázatok!

2013. május 7. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium harmadszor is meghirdeti a LEADER Program pályázatait. Mintegy 30 milliárd forint áll rendelkezésre a Leader program, azaz a közösségvezérelt helyi fejlesztések támogatására – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. V. Németh Zsolt elmondta: a tárca korábban kétszer, összesen mintegy 34 milliárd forinttal hirdetette meg a pályázatot. Az idén [...]

Koncerttel nyit a megújult Hangistálló

2013. május 7. 

Több mint száz éves istálló újult meg a Fejér megyei, Óbarokhoz tartozó Nagyegyházán az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásának köszönhetően. Az európai uniós társfinanszírozású pénzügyi segítséggel kívül-belül átalakult a régen a Batthány-család, majd egy mezőgazdasági termelőszövetkezet tulajdonában lévő épület, amelyet korábban gyapjúmosásra és -szárításra, valamint terménytárolásra is használtak. részletek

LEADER-támogatással újult meg az étterem

2013. május 7. 

Belányné György Ilona egyéni vállalkozó az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által társfinanszírozott, több mint kétmillió forintos támogatással sikeresen befejezte ,,A kisbéri Bakony étterem fejlesztése című LEADER pályázati projektjét. részletek

Jogszabály változás miatti pontosítás a KEOP 4., 5., 6. prioritásba tartozó egyes pályázati felhívások esetében

2013. május 6. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv keretében megjelent egyes KEOP-4., -5. és -6. prioritásba tartozó konstrukciók pályázati felhívásainak B1. A pályázók körének meghatározása c. fejezetét jogszabályváltozás miatt az alábbiak szerint értelmezi:

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 75/2013. (V.3.) számú Közleménye

2013. május 6. 

az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről szóló 14/2013. (I.22.) számú MVH közlemény módosításáról részletek

,,Tiszta levegő - Mozdulj érte! kreatív pályázat

2013. május 2. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ismét rajz-, fotó- és családi kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából. A pályázaton a ,,Tiszta levegő - Mozdulj érte! jelmondathoz kapcsolódó alkotásokkal lehet részt venni. Pályázati kategóriák:  1. Rajzpályázat: óvodás kategória kisiskolás kategória (1-4. osztály) felső tagozatos kategória [...]

Megjelent a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat új kiírása

2013. május 2. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2013. február 22-i ajánlati határidővel meghirdetett, dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat vonatkozásában a nemzeti fejlesztési miniszter által 2013. március 28-án eredménytelenként kihirdetett pályázatokkal érintett települések esetében új pályázati kiírást tesz közzé. A pályázattal kapcsolatos részletes személyi, jogi, pénzügyi és tárgyi feltételek, a pályázat-elbírálás szempontjai és további információk az Fdvtv. 7. §. (2) bekezdése szerint kiírt Koncessziós pályázati kiírásban találhatók.

Macedóniai vendégek az Ipoly mentén

2013. április 30. 

Április 9-én a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) felkérése alapján macedóniai küldöttséget fogadott a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület az Európai Unió TAIEX (Technikai Segítségnyújtási Információcsere) programjának köszönhetően. Az egész napos megbeszélésen és projektlátogatáson a három macedóniai vendég, a VM három munkatársa és a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület elnökségének három tagja, valamint munkaszervezeti kollégái vettek részt. részletek

Módosult a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban című kiírás kitöltőprogramja

2013. április 26. 

Technikai okok miatt módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban című (AGR_PIAC_13 kódszámú) pályázati felhíváshoz tartozó kitöltőprogram, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Megjelent a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban című kiírás kitöltőprogramja

2013. április 24. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból támogatott ,,Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban című (AGR_PIAC_13 kódszámú) kiíráshoz tartozó kitöltőprogram.

Közlekedési és környezetvédelmi témájú rajz-, fotó- és családi kreatív pályázat

2013. április 23. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen hirdeti meg a szeptemberi Európai Mobilitási Hetet, Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozatát beharangozó, hagyományos rajz-, fotó- és családi kreatív pályázatot.

A dohánytermék kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyertes pályázatok listája

2013. április 22. 

A Nemzeti Fejlesztési Miniszter a Magyar Állam nevében a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény alapján nyilvános pályázatot írt ki a dohánytermék-kiskereskedelmi monopóliumának koncessziós szerződéssel történő átengedésére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartása és irányítása alatt álló egészségügyi ellátó intézmények energiahatékonysági beruházásait támogató kiírás felfüggesztése

2013. április 22. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai (Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartása és irányítása alatt álló, központi költségvetésből finanszírozott, önállóan működő és gazdálkodó, országos hatáskörű egészségügyi ellátó intézmények energiahatékonysági beruházásai) című (KEOP-2012-5.6.0/B kódszámú) pályázati konstrukciót 2013. április 30. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Szarvasi Vidékfejlesztési Információs Nap

2013. április 19. 

A rendezvény célja, hogy általános tájékoztatást nyújtson a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat felépítéséről és munkájáról, a regisztrációs lehetőségről, a projektötleti felhívásokról és a vidékfejlesztéshez kapcsolódó forrásszerzési lehetőségekről. A három megye referense együttműködve választotta ki helyszínül Szarvast, Békés megye nyugati kapuját, ahol a helyi Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) fogadta be a rendezvényt. részletek

Megújult és kibővült a művelődési ház épülete

2013. április 19. 

550 négyzetméterről 850 négyzetméterre bővült a nagykörűi művelődési ház az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) létrejöttével. A megújult létesítményt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át. A korszerűtlen épület a település közösségi és művelődési igényeit kielégítő szolgáltatásokat helyszűke miatt már nem volt képes befogadni. A lakosság körében népszerű könyvtár sajnos nem felelt meg az elvárásoknak. részletek

Eegységes 2013. évi agrárkérelem benyújtása - 66/2013. (IV. 10) számú közlemény

2013. április 18. 

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, valamint a központi költségvetésből finanszírozott egyes támogatások 2013. évi igénybevételével kapcsolatos egységes eljárási szabályokról szóló 22/2013. (IV. 8.) VM rendelet (továbbiakban: EK rendelet) alapján az egységes kérelem keretében támogatási jogcímek vonatkozásában igényelhetőek kifizetések.

Megjelent a kitöltőprogram a K+F+I ernyőprojektek támogatása című programhoz

2013. április 18. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból támogatott ,,K+F+I ernyőprojektek támogatása című (ERNYO_13 kódszámú) pályázati felhívás kitöltőprogramja, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Új kiemelt felhívás területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítására

2013. április 18. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása című, ÁROP-1.2.11-2013 kódszámú kiemelt felhívás.

Területfejlesztési tevékenység támogatása a KMR régióban / ÁROP-3.A.3-2013

2013. április 17. 

A Kormány az Államreform Operatív Program 2011-2013. időszakra szóló akciótervének módosításáról, az Államreform Operatív Program tartaléklistájáról szóló 1071/2013. (II. 21.) Korm. határozatában nevesítette jelen könnyített elbírálású pályázati konstrukciót. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (továbbiakban: NFÜ) az így kapott felhatalmazás alapján bocsátja ki ezen útmutatót.

Területfejlesztési tevékenység támogatása a megyei önkormányzatoknak a konvergencia régiókban / ÁROP-1.2.11/A-2013

2013. április 17. 

A projekt átfogó célja: a megyei önkormányzatok tervezési dokumentumai előkészítésének támogatása, az ehhez szükséges megyei tervezői kapacitások megerősítése. Ennek érdekében a koordinációs projekthez kapcsolódóan ezen konstrukció kapcsán lehetőség van a kiépülő megyei tervezői körnek éles dokumentumok elkészítése, illetve elkészíttetése kapcsán gyakorolni és fejleszteni képességeiket.

Új pályázat jelent meg Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban címmel

2013. április 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet ,,Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban (AGR_PIAC_13) címmel.

Nyárig kiválasztják a NER300 program magyar indulóit

2013. április 15. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pályázati fogadóórát tartott a NER300 program lehetséges résztvevőinek eredményes felkészülése érdekében 2013. április 15-én, Budapesten. Közlemény.

Új pályázati kiírás a területfejlesztési tevékenység támogatására

2013. április 15. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelentek az ÁROP-3.A.3-2013 kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a KMR régióban című, és ÁROP-1.2.11/A-2013 kódszámú, ,,Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban lévő megyei önkormányzatok számára című felhívások.

Felmérés a méhek egészségügyi állapotáról

2013. április 12. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kibővíti az Európai Unió támogatásával szeptemberben elindított méhegészségügyi vizsgálatot. A 17 tagállam részvételével zajló kísérleti programra készített magyar pályázatot az EU Bizottság kiválónak minősítette, és ennek köszönhetően mintegy 28 millió forintos támogatással tavaly megkezdődött a méhcsaládok egészségügyi felmérésének, valamint a különböző kórokozók előfordulásának vizsgálata. Közlemény.

Frissült a LEADER HACS-ok listája

2013. április 12. 

A LEADER Helyi Akciócsoportok feladat ellátásához az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési támogatás részletes feltételeiről szóló 30/2012. (III.24.) VM rendelet 9. számú mellékletében meghatározottaknak megfelelően a sorszámokhoz tartozó LEADER HACS-ok neveit az Irányító Hatóságnak (IH) közleményben közzé kell tenni. Az új listát a 33/2013 számú (IV. 11.) IH közlemény tartalmazza, amelynek megjelenésével a 24/2012. (IV. 3.) és 139/2012. (XII. 17.) IH Közlemények hatályukat vesztik. részletek

Megújult a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja

2013. április 11. 

Megújult külsővel és újdonságokkal várja látogatóit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség címlapja. A honlap könnyebb áttekinthetősége érdekében több újítással kívánjuk segíteni a weboldal felhasználóinak tájékozódását.

A nyertes pályázatok közérdekű adatai továbbra is hozzáférhetőek a nyilvánosság számára

2013. április 11. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) megítélése szerint az utóbbi időben a médiában közölt, belső információkra hivatkozó, nyomásgyakorlási szándékú cikkek nem az átláthatóság érdekében születtek. A pályázatokkal kapcsolatos kérdések vonatkozásában az Ügynökség ismételten felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a támogatást nyert projektek nyilvános adatai minden esetben elérhetőek az NFÜ honlapján.

Újabb földhaszonbérleti pályázatok

2013. április 10. 

Giró-Szász András kormányszóvivő és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter sajtótájékoztatót tartott szerdán az újabb földhaszonbérleti pályázatokkal kapcsolatban.

Új pályázat jelent meg K+F+I ernyőprojektek támogatása címmel a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával

2013. április 9. 

Az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet ,,K+F+I ernyőprojektek támogatása (ERNYO_13) címmel.

Az MNVH békési referense is bemutatkozott

2013. április 9. 

A Sárarany Szalmaportán, Szarvas-Ezüstszőlőkön tartotta éves közgyűlését a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület. A közgyűlést Dankó Béla elnök, országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd Frankó Pál, az egyesület titkára számolt be a 2012. év eredményeiről. Őt Gyebnár Péter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Békés megyei referensének tájékoztatója követte, aki ismertette azokat a lehetőségeket, amelyek a vidékfejlesztési pályázatokban rejlenek. részletek

Kommunikációs fórum civil szervezeteknek

2013. április 8. 

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg. A rendezvény - részletes programtervezetet is tartalmazó - meghívója és jelentkezési lapja a csatolmányok között elérhető.

A múlt emlékei Répcelak templomi tárlóiban

2013. április 5. 

A Szent István Répcelaki Kulturális Gyűjtemény a Vas megyei kisváros legújabb látványosságává válhat, amely a katolikus templomban kialakított helyiségben előzetes egyeztetés alapján bármikor megtekinthető. A kiállítás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER-tengelye mintegy hárommillió forinttal támogatta. részletek

Módosul az építő közösségek támogatása érdekében kiírt pályázat beadási határideje

2013. április 5. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP- 3.2.3.B-12/1 jelű ,,Építő közösségek - B) A korszerű, többfunkciós (multifunkcionális) közművelődési fejlesztéseket szolgáló közösségi programok, együttműködések, új tanulási formák kialakulásának elősegítése című konstrukció ,,A komponensének beadási határidejét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2013. április 30-ig meghosszabbította.

IKSZT lett Pusztahencse művelődési háza

2013. április 4. 

Ünnepélyesen átadták Pusztahencsén a Tolna megyei község új Integrált Közösségi és Szolgáltató Terét (IKSZT). A beruházás pályázati támogatással, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában valósult meg, de a megvalósításhoz két másik forrást is igénybe vett a település önkormányzata. részletek

EU-segítséggel ,,támadt fel a tordasi HANGYA

2013. április 3. 

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával, Integrált Közösségi és Szolgáltató Térként született újjá a tordasi HANGYA Művelődési Ház. A felújított és átalakított épületet Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára, Tessely Zoltán helyi országgyűlési képviselő és Veres Andrea, a Tordas Községért Közalapítvány kuratóriumi elnöke avatta fel. részletek

THORLAB hallgatói ösztöndíj - innovatív elektronika, mechatronika

2013. április 1. 

A kiíró támogatásával ösztöndíj elnyerésére van lehetőség orvostechnikai kutatási-fejlesztési területen.

A fiatalok vállalkozóvá válását segítik

2013. március 29. 

Sokak által régóta várt, roppant kedvező feltételekkel rendelkező pályázat - összegezte Szabó Péter Csaba vállalkozásfejlesztési tanácsadó a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását célzó kiírást Bonyhádon. részletek

Kitöltőprogram az autista és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának támogatása érdekében kiírt pályázathoz

2013. március 29. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TIOP-3.2.4-13/1 jelű, Autista és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése című pályázat kitöltőprogramja elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Javította a baracsi cég a versenyképességét

2013. március 28. 

Egy baracsi vállalat 2011 novemberében nyújtott be támogatási kérelmet a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület által meghirdetett ,,Helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése célterületre. A pályázattal az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER tengelyéből több mint kétmillió forint támogatást nyertek. részletek

Térségek közötti együttműködések fórum

2013. március 27. 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) LEADER térségek közötti együttműködések - ,,START UP címmel rendez fórumot két helyszínen. 2013. április 3-án a szőlősgyöröki Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT), április 4-én pedig az újszentmargitai IKSZT ad otthont a találkozónak. A rendezvényre nem csak LEADER Helyi Akciócsoportokat (HACS) várnak, minden érdeklődő vállalkozó, civil szervezet, magán ember jelentkezhet. részletek

Záró kifizetési igénylés beadási határidejének meghosszabbítása az innovációs eredmények hasznosításának támogató kiírásnál

2013. március 27. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére című (GOP-2011-1.3.1/C kódszámú) pályázati felhívás záró kifizetési igénylésének végső beadási határidejét, a 2011-ben benyújtott pályázatok esetében 30 nappal, azaz 2013. április 30-ig meghosszabbította.

Záró kifizetési igénylés beadási határidejének meghosszabbítása a mikrovállalkozások fejlesztése című kiírásnál

2013. március 27. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Mikrovállalkozások fejlesztése című (GOP-2011-2.1.1/M kódszámú) pályázati felhívás záró kifizetési igénylésének végső beadási határidejét 2011-ben benyújtott pályázatok esetében 30 nappal, azaz 2013. április 30-ig meghosszabbította.


Ajánljuk még ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!Észrevétele van? Küldje el!