összes gyermek pályázat - pályázatok - pályázati hírek - forrásfigyelés

Hol vannak a menüpontok? Ha menüpontokat hiányol, húzza az egeret a „Pályázati hírek” menüpontra!


Kiemelt pályázatok

Halasi Csipke az otthonomban - fotópályázat

Művészeti pályázat felső tagozatosoknak ingyenes tehetséggondozó nyári táborban való részvételre


MProjectPályázat nyilvántartás:


Pályázat hírek

gyermek pályázatok

Módosult a koragyermekkori (0-7 év) programot támogató kiemelt felhívás

tegnapelőtt 

Módosult a ,,Koragyermekkori (0-7 év) program című (TÁMOP 6.1.4/12/1 kódszámú) kiemelt projekt felhívás útmutatója.

Gyerekeket érintő esélyteremtő programokról egyeztetett az EMMI

2015. március 23. 

A ,,Legyen jobb a gyermekeknek! Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottság ülésén Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, számos olyan lépés történt a gyermekek védelmében, a Biztos Kezdet Gyerekházaknak kiírt pályázatoktól a gyermekétkeztetés kibővítésén át az Ételcsomag program előkészítéséig, amelyeket a bizottság korábban már megtárgyalt és most eredményként mutatható be. Közlemény.

Megjelent a szociális intézmények fejlesztési pályázata

2015. március 20. 

A nemzetgazdasági miniszter - a belügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben - pályázatot hirdet a települési önkormányzatok (illetve társulásaik) által fenntartott, szociális szakosított ellátást és a gyermekek átmeneti gondozását szolgáló intézmények fejlesztésére, felújítására.

5. Kicsi Hang zenei és rajzpályázat

2015. március 14. 

A kiíró 5. alkalommal zenei és gyermek- és ifjúsági rajzpályázatot hirdet alap- és középiskolák, valamint óvodások részére.

Módosult a Kora-gyermekkori program a megfélemlítés megelőzésére című kiemelt projekt beadási határideje

2015. március 12. 

A ,, Kora-gyermekkori program a megfélemlítés megelőzésére című (TÁMOP 5.2.10-15/1 kódszámú) kiemelt konstrukcióra a projektjavaslatok benyújtása a felhívás megjelenésétől 2015. március 23-ig lehetséges.

Cetelem Zöldsuli program - környezetvédelem

2015. március 9. 

A Cetelem Zöldsuli Program célja a környezettudatos gondolkodás erősítése az általános iskolás gyermekek, vagyis a jövő generációjának aktív bevonásával. A pályázat keretében nyújtott támogatás segítségével a hazai általános iskolák osztályai számára lehetőség nyílik az erdei iskolákban, táborokban való részvételük finanszírozására.

Gyermeki szeretet

2015. március 6. 

Országos irodalmi pályázat, pályázatunk témája gyermek, gyermeki szeretet, gyermek a családban, Gyermeknap, szülő-gyermek kapcsolat.

Tiszta Kommunikáció tréning felajánlás 2 fő részére

2015. március 3. 

A kiíró felajánl két helyet a 2015. március 26-án induló tréningre tanároknak, segítőknek, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó szakembereknek.

Módosult a kisgyermekkori nevelés támogatása érdekében kiírt felhívás beadási határideje

2015. február 26. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent ,,Kisgyermekkori nevelés támogatása című (EFOP-3.1.1-14 kódszámú) felhívás beadási határidejét 2015. április 17-ig meghosszabbítottuk.

Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem / TÁMOP- 3.1.4.C-14

2015. február 19. 

A hosszú távú célok elérése érdekében a konstrukció részcéljai: - a magasabb színvonalú oktatás érdekében a pedagógusok szakmai fejlődésének elősegítése szaktárgyi, módszertani, társadalmi felzárkóztatási és a pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő pedagógus továbbképzések megvalósításával - az idegen nyelvek, az informatika, valamint a közeledési ismeretek oktatásának fejlesztése, - hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásának elősegítése, - a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket oktató köznevelési intézmények pedagógiai módszereikben való megújulása, beleértve szaktanárok szakmai fejlődését; - a környezeti nevelést, környezettudatos magatartást megcélzó tanórán kívüli tevékenységek megerősítése, - a diákok egészséges életmódra nevelése, egészségtudatos, szemléletformáló iskolai nevelés elterjesztését megcélzó tanórán kívüli tevékenységek ösztönzése. - a vállalkozói ismeretek bővítése és életpálya-építés érdekében tanácsadás bevezetése, nyújtása.

77 mosoly

2015. február 18. 

A kiíró elhatározta, hogy a farsang végétől (március) a gyermeknapig (május vége) havonta (3 hónap), legalább 77 gyermeket - hiszen a mesékben is ez a varázsszám - egy-egy rajzért cserében mosolyra hangol, zenével, játékkal és mókával.

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2015 - Új nemzedékek jövőjéért kollégium / NEA-UN-15-SZ

2015. február 14. 

A pályázat célja Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, gyermek és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kábítószer-megelőzés, természet- és környezetvédelem területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Nagycsaládoknak írtak ki szociális üdülési pályázatot

2015. február 13. 

Nagycsaládoknak írt ki szociális üdülési pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA); a jelentkezők több mint negyven szálláshely közül választhatnak. Az üdüléshez fizetendő önrész egy négygyermekes családnak 3-6 éjszakára 20 ezer forint, plusz az idegenforgalmi adó.

Felhasználóbarát honlap díjat nyert a palyazat.gov.hu oldal

2015. február 12. 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett Biztonságosabb Internet Nap rendezvényen díjazták a leginkább és a legkevésbé felhasználóbarát weboldalakat is. A palyazat.gov.hu oldal a Felhasználóbarát honlap kategóriában 2. helyezést ért el. A díjakat Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke adta át.

Gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához támogatás

2015. február 4. 

A kiíró célja: A köz érdekében álló gyermekkórházak, gyermekgondozó intézmények, hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézmények - beleértve a fogyatékos gyermekek gondozására szakosodott intézményeket is - segítése, anyagi támogatása, infrastruktúrájuk fejlesztése.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felhívásai: általános iskolásoknak családi meseopera előadás; gyermekintézményeknek részvétel a Gyermekek Világnapján

2015. február 1. 

A kiíró pályázati felhívásai: 1. Az Erkel Ferenc Színházban szervezett Leánder és Lenszirom című családi meseopera előadásának jegyeire, általános iskolások részére 2. Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék?

Anyukám és én

2015. január 28. 

A kiíró Anyukám és én címmel rajzpályázatot hirdet két korcsoport: I. óvodás, és II. alsó tagozatos gyermekek számára.

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című felhívás

2015. január 19. 

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című (TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 kódszámú) kiírások Pályázati útmutatója.

Neked köszönhetem mami...

2015. január 15. 

A kíiró irodalmi pályázatot hirdet Neked köszönhetem mami... című mottóval, négy korcsoport I. alsó tagozatos, II. felső tagozatos gyermekek, III. középiskolás fiatalok, és IV. felnőttek számára.

Tegyünk Együtt a Gyermekekért

2015. január 13. 

A kiíró azzal a céllal hirdeti meg a pályázatát, hogy rászoruló általános iskolák tejtermék-támogatáshoz jussanak. A program során támogatott rászorulók olyan, kizárólag általános iskolák lehetnek, amelyek hátrányos helyzetű térségekben működnek.

Legkreatívabb Cipősdoboz 2014

2014. november 30. 

Idén 6. alkalommal kerül megrendezésre Kreatív cipősdoboz pályázat. Keresik Magyarország legkreatívabb cipősdoboz ajándékát: egy olyan, rászoruló gyermeknek szánt ajándékcsomagot, amely kívül belül kreatív és ötletes! Ha úgy döntött, csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához (www.ciposdoboz.hu), küldje el kívül-belül kreatív cipősdobozáról készült fotóját a ciposdoboz@baptistasegely.hu e-mail címre 2014. december 16-ig.  No tags for this post.

Általános gyermek és ifjúsági szakértői névjegyzék kialakítása / SZAKE-IFJ-14

2014. november 22. 

Pályázat célja: azon szakértői kör kiválasztása, amelynek tagjai - eseti szerződés alapján - közreműködnek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (továbbiakban: Támogató) által gyermek és ifjúságügyi témában megjelentetett pályázatok szakmai értékelésében.

Rászoruló gyermekeket vár A Játékkészítő

2014. november 19. 

A Játékkészítő című, decemberben látható szuper pop-musicalt létrehozó kiíró felhívással fordul a rászoruló gyermekeket segítő alapítványokhoz, kérve segítségüket és közreműködésüket, hogy minél több gyermekhez eljuthasson annak a pályázatnak a híre, melynek győztesei részt vehetnek az akciómese előadásán. A pályázat témája a mese. Mit jelent számukra és hogyan alakítja, segíti a gyermekek életét a mese? A pályázat kiírói olyan rövidfilmeket, videókat várnak, melyben a gyermekek - különböző formában - megfogalmazzák a meséhez való viszonyukat. A legjobb pályaművek alkotói - egyének vagy csoportok - részt vehetnek A Játékkészítő előadásán, a budapesti Tüskecsarnokban.

Közép-Zalai Szociális és Gyermekjóléti Központ logópályázat

2014. november 13. 

A Közép-Zalai Szociális és Gyermekjóléti szolgálat pályázatot hirdet főiskolai/egyetemi hallgatók számára a Közép-Zalai Szociális és Gyermekjóléti Központ logójának megtervezésére. A pályázat kiírásának időpontja: 2014. november 12. A beküldött pályamunkának tartalmaznia kell: egy darab logótervet, valamint annak színbeli és formai leírását (arculati meghatározását) a pályázó adatait, pontos elérhetőségeit (cím, postai elérhetőség, telefonszám, e-mail). Pályázati határidő, elbírálás  […]

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című felhívás dokumentációja

2014. november 11. 

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című (TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 kódszámú) kiírások dokumentációja.

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukciók kitöltőprogramja

2014. november 10. 

Több pontban módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című (TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 kódszámú) kiírásokhoz kapcsolódó kitöltőprogram, melyek elérhetőek a honlapon.

Pályázat gyermek- és ifjúsági közösségépítő programsorozatok támogatására (IFJ-GY-14-E)

2014. november 6. 

A  Nemzeti  Család-  és  Szociálpolitikai Intézet nyílt pályázatot hirdet gyermek- és ifjúsági közösségépítő programsorozatok támogatására. A pályázat kódja: IFJ-GY-14-E A pályázati program célkitűzései: A gyermek- és fiatal korosztály részére és aktív részvételével, legalább havi rendszerességgel megvalósuló értékközpontú és értékteremtő programsorozatok támogatása, amelyek hozzájárulnak a gyermek- és ifjúsági közösségek létrejöttéhez és megerősítéséhez, ifjúsági közösségi kezdeményezések megvalósulásához, […]

Téli néphagyományok játékosan Rendezvényekre

2014. október 25. 

A pályázat célja: a régi magyar hagyományok, szokások, játékos formájában bemutatni, feleleveníteni, belopni az emberek tudatába. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit. Megmutatni azt, hogy őseink szórakozása, játékai ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint annak idején elődeinknek.

Táborozz a 25 éves PMGYIA táborhelyein és nyerj akár 250 000 forintot

2014. október 15. 

Az Alapítvány Alapító Okiratában rögzített céljainak megfelelően jelen pályázati lehetőséggel támogatni kívánja az önszerveződő gyermekközösségeket, hogy értékes szabadidős foglalkozásokat, szakmai táborokat valósíthassanak meg 2015-ben is a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány táborhelyein - Zamárdi Gyermek- és Ifjúsági Táborban, Kismaros-Börzsönyligeti Gyermek- és Ifjúsági Táborban, valamint Kóspallagi Rablótanya Kulcsosházban. (Az alapítvány célja és további információ az alapítványról a http://www.pmgyia.hu weboldalon található.)

Szeretet a gyermekek szemével

2014. október 14. 

Gyermekrajz pályázat.

Pályázat kisgyermekkori nevelés támogatására, óvodai fejlesztő programok kialakítására / EFOP-3.1.1-14/1

2014. október 10. 

Az óvoda esélyteremtő szerepének és hátránykompenzációs képességének erősítése, kiemelt figyelemmel a 2015. szeptember 1-től hatályba lépő, a 3 éves kortól kötelező óvodai nevelés bevezetésének szakmai támogatására és az Alapprogramban rögzített hátránycsökkentő szerep eredményes megvalósítására.

ASTRA tehetség - alkotáspályázat gyermekeknek

2014. október 5. 

A 2014-es ASTRA Tehetség pályázatot a Szervező azzal a céllal hirdetett meg 8-15 éves gyermekek számára, hogy rajzokon, formaterveken, festményeken és más engedélyezett technikák alkalmazásával mutassák be tehetségüket.

Első könyvforgató - szünidei olvasás népszerűsítése és olvasáskészség fejlesztése az észak-magyarországi régió általános iskoláiban

2014. október 2. 

A pályázat célja: Iskolai, tábori keretekben működő programok, aktivitások, alkalmak tervezése és szervezése, amelyek a szünidei olvasást teszik lehetővé, érdekessé és izgalmas szabadidős tevékenységgé, ezáltal népszerűsítve a szünidei olvasást. Továbbá cél, hogy a gyermekek számára ingyenesen elérhetővé váljanak a korosztályuknak megfelelő ifjúsági könyvek (haza tudják vinni, kikölcsönözhessék, csere-berélhessék), annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is lehetőséget kapjanak olvasmányélményeik gyarapítására, valamint olvasáskészségük fejlesztésére.

Ister-Granum Eurorégiós Rajzverseny

2014. október 2. 

A kiíró az előző évekhez hasonlóan, immáron XI. alkalommal rendezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Ister-Granum Eurorégiós Rajzversenyét általános iskolás gyermekek számára.

Csip-csup óvodai csodák pályázat

2014. október 1. 

A Tolnay 100 Emlékév Alapítványa országos jeligés pályázatot hirdet, Tolnay Klári művésznő születésének 100. évfordulója alkalmából óvodák számára. A pályázat tartalma: Óvodapedagógusok előadásában készüljön dramatikus játék vagy bábjelenet, a Csip-csup csodák rajzfilm sorozat ,,Az elhalasztott utazás c. epizódja alapján, szabadon feldolgozva maximum 15 percben. A gyermekeknek szánt produkció kerüljön bemutatásra és rögzítésre (videofelvétel formájában). Az […]

Szerethető múzeum…? Mondjátok vagy mutassátok! című általános iskolás és középiskolás osztályoknak szóló alkotópályázat feltételei

2014. szeptember 30. 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2014-ban koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja (MOKK) általános és középiskolai osztályoknak, tanuló csoportoknak szóló alkotói pályázatot hirdet.

A pályázat célja: a gyermekek játékos és kreatív formában fogalmazzák meg elképzeléseiket egy számukra ideális, „szerethető” múzeumról.

A pályázat témája: Szerintetek milyen egy szerethető múzeum? Mondjátok el vagy mutassátok meg! Rajzoljatok, készítsetek képregényt vagy írjatok verset, adjatok elő slam poetry-t arról, hogy mitől lesz számotokra szerethető egy múzeum.

A pályázás módja: A pályázatra osztályok vagy tanuló kollektívák nevezhetnek egy érvényes e-mail cím megadásával. Lakóhely tekintetében a pályázókkal szemben nincs kikötés. Pályázni osztályonként, tanuló csoportonként maximum 3 darab, saját készítésű alkotással lehet: rajz, képregény esetében max. A1 méretben, vers esetében max. 2000 karakter terjedelemben, slam poetry esetében pedig a YouTube-ra feltöltött, max. 2 percben előadott, rap-szerű, de a trágárságot kerülő recitálás, énekbeszéd, szabadvers linkjének elküldésével.

A pályázat beküldésének módja:
Rajzok és képregények esetében:
A pályaműveket e-mailben (max. 2 MB méretű JPG fotó az alkotásról) és postai úton is kérjük beküldeni A postán feladott alkotás hátoldalára a pályázó osztály nevét, felelős pedagógus elérhetőségét (név, e-mail, telefonszám) és az iskola postai címét kérjük megadni.
Ugyanezeket az adatokat kérjük megadni az e-mailben beküldött alkotások kísérőlevelében. Postacím: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2001 Szentendre, Pf. 63.részére, e-mail: oszifesztival@sznm.hu. Az e-mail tárgyához kérjük írják be: „Mondjátok vagy mutassátok!”

Vers és slam poetry esetében:
A pályaműveket e-mailben kérjük beküldeni az oszifesztival@sznm.hu címre. A kísérőlevélben kérjük megadni a pályázó osztály nevét, a felelős pedagógus elérhetőségét (név, e-mail, telefonszám) és az iskola postai címét.
Az e-mail tárgyához kérjük beírni: „Mondjátok vagy mutassátok!”. A slam poetryk Youtube feltöltésekor kérjük feltüntetni, hogy Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014.
A slam poetryk Youtube-ra való feltöltésekor kérjük feltüntetni, hogy Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014, majd a Youtube linkjét kérjük beküldeni e-mailben a megadott címre.


Az alkotások postai úton való beérkezésének és e-mailben történő beküldésének határideje: 2014. október 20. éjfél

A fesztivál honlapján keresztül elérhető felületen 2014. október 21. – november 03. között lehet szavazni a beküldött alkotásokra. A szavazófelület pontos helyét a fesztivál honlapjának nyitóoldalán tesszük közzé 2014. október 21-én: www.oszifesztival.hu/

Díjazás:
A legtöbb szavazatot elérő alsó és felső tagozatos illetve középiskolás osztályt a szentendrei Skanzenbe szóló csoportos belépővel és múzeumpedagógia foglalkozással, valamint a pályázatot támogató ICO Zrt. pomázi üzemébe tett látogatással jutalmazza a pályázatot kiíró MOKK. Ezen kívül a beküldött alkotások egy hónapig láthatóak lesznek a MOKK honlapján is.

Az alkotásokra szavazók között Skanzen családi belépőből és ajándékokból álló csomagokat sorsol ki a MOKK, majd a nyerteseket levélben értesíti és nyereményüket postán küldi meg.
Szerzői és felhasználói jogok
A pályázók megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat.

A pályázatot kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltűntetésével.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltűnteti.

A pályázók hozzájárulnak, hogy beküldött alkotásukat a pályázat kiírója kiállítsa, a verseket és a Youtube-ra feltöltött slam poetry-ket pedig bemutassa 2014. november 5-6-án, Egerben, a „Szerethető múzeum” VI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket előzsűrizze, és a kiírásban szereplő tartalomtól eltérő alkotásokat, illetve versek és „slam poetry” esetében a kifogásolható, vagy jogsértő szóhasználatú és tartalmú pályaműveket a pályázatból kizárja.

További információ: www.oszifesztival.hu

A változtatás jogát a MOKK fenntartja.

Szentendre, 2014. szeptember 3.

Kalandozások egy képzeletbeli világban

2014. szeptember 23. 

Meseíró pályázatot hirdet Magyarországon és a határon túl élő 7-10 éves gyermekek részére kalandozások egy képzeletbeli világban címmel a kiíró.

Energiahatékonyság és energiatudatosság a mindennapokban - 14-18 éves (9-14. évfolyamos) gyermekek alkotásai

2014. szeptember 20. 

A pályázat célja: a meghirdetett pályázat a korábbi évek rendkívül sikeres pályázatait folytatva a köznevelésben részt vevő, a fenntartható fejlődés és az energiahatékonyság iránt elkötelezett, a meghatározott témában elmélyedni, és önmagukat kreatívan kifejezni képes tanulók, valamint az őket nevelő oktatási intézmények támogatását és munkájuk elismerését szolgálja.

Energiahatékonyság és energiatudatosság a mindennapokban - 10-14 éves (5-8. évfolyamos) gyermekek alkotásai

2014. szeptember 20. 

A pályázat célja: a meghirdetett pályázat a korábbi évek rendkívül sikeres pályázatait folytatva a köznevelésben részt vevő, a fenntartható fejlődés és az energiahatékonyság iránt elkötelezett, a meghatározott témában elmélyedni, és önmagukat kreatívan kifejezni képes tanulók, valamint az őket nevelő oktatási intézmények támogatását és munkájuk elismerését szolgálja.

Sokszemközt

2014. szeptember 17. 

A kiíró profilváltáson megy keresztül, a 2012/13-as évadtól kezdve, mint gyermek-, ifjúsági- és családi színház működik. Ennek a változtatásnak a következő eleme a 2013/14-es évadban beinduló KiBelátó komplex színházpedagógiai program. Kulcsszavai a kíváncsiság, a felfedezés, a kísérlet, és a párbeszéd.

Otthonteremtő pályázat szociálisan rászoruló nevelő szülői illetve örökbefogadó szülői családok lakhatási célú támogatására (2014 / III /1.)

2014. szeptember 14. 

A Humanitás Szociális Alapítvány az OTP Bank Nyrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával pályázatot ír ki nevelőszülői családok és örökbefogadott gyermek(ek)et nevelő családok támogatására annak érdekében, hogy e kis közösségeket lakásuk korszerűsítésével jobb életkörülményekhez segítse. A Program kiírásának indokai A gyermek megfelelő testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, jólétének alapvető feltétele, hogy szerető, támogató […]

Digitális Esély 2014

2014. szeptember 14. 

A Magyarországon most meghirdetett pályázat célja, hogy olyan civil szervezetek programjait segítse, amelyek szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózását támogatják, és digitális oktatását végzik.

Pályázat a 18. Kanagawa Biennial Gyermek Művészeti Világkiállításra

2014. szeptember 10. 

2015 júliusában kerül megrendezésre a 18. Kanagawa Biennial Gyermek Művészeti Világkiállítás, mely a 4 és 15 év közötti gyermekeknek szóló művészeti pályázat kiválasztott alkotásait mutatja be szerte a világból. Az előző rendezvényt 2013-ban tartották, melyen több mint 24 ezer pályázó vett részt, összesen 92 országból. Idén még több nevezésre számítanak, hiszen ez kiváló lehetőség a […]

Kinder+SPORT 2014/2015 pályázat

2014. szeptember 5. 

Pályázat általános iskolák számára. A Kinder+SPORT program évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A program hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A Kinder + SPORT kezdeményezés célja, hogy a […]

Kinder + SPORT program, 2014/2015-ös tanév

2014. szeptember 4. 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS
általános iskolák számára

A Kinder+SPORT program évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A program hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A Kinder + SPORT kezdeményezés célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.

A pályázók köre:
A Kinder + SPORT programra bármelyik magyarországi, nem sport tagozatos általános iskola jelentkezhet. Az iskolák jelentkezését a következő nyolc területről várjuk:

1. Budapest
2. Pest megye
3. Észak-Magyarország
4. Észak-Alföld
5. Dél-Alföld
6. Közép-Dunántúl
7. Nyugat-Dunántúl
8. Dél-Dunántúl

A fenti nyolc terület mindegyikéből 8 általános iskola vehet részt a programban, vagyis országos szinten összesen 64 intézmény. Területenként sorsolással dől el, melyek lesznek a Kinder + SPORT programban résztvevő intézmények. A versenyeken a 2., 3., 4. osztályok összlétszámát alapul véve a négy legkisebb és a négy legnagyobb taglétszámú iskola külön-külön versenyzik majd, így a kis iskolák a kis iskolákkal, a nagy iskolák pedig a nagy iskolákkal mérik össze erejüket.
Általános pályázati feltételek:
Azok az általános iskolák jelentkezhetnek, amelyek a programba való bekerülés esetén vállalják, hogy:

 minimum kéthetente 45 perces Kinder + SPORT edzést/foglalkozást tartanak a testnevelés órán kívül, délutáni sportfoglalkozás keretében, amelyek során a Kinder + SPORT sorversenyek feladatait gyakorolják a 2., 3. és 4. évfolyam tanulóival, és az edzéseket/foglalkozásokat dokumentálják
 összeállítanak és felkészítenek egy 12 fős csapatot a Kinder + SPORT bajnokság versenyeire a 2., 3. és 4. osztályok tanulóiból az alábbi összetételben:
 4 fő 2. osztályos tanuló, akik 2006-2007-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
 4 fő 3. osztályos tanuló, akik 2005-2006-ban születtek: 2 fiú – 2 lány
 4 fő 4. osztályos tanuló, akik 2004-2005-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
 fiatalabb versenyzőt lehet indítani az adott korosztályban, de a nemek aránya nem változtatható (6 fiú – 6 lány)
 speciális iskolák jelentkezését is várjuk: kérjük, már a pályázat során küldjék el a várható csapatösszetételt, megjelölve az osztályokat és a születési évszámokat. Fontos, hogy a nemek arányától nem tudunk eltérni, de fiatalabb versenyzők indítását ez esetben is elfogadjuk. Ezeket a pályázatokat egyedileg bíráljuk el.
 részt vesznek a 2014/2015-ös tanév során a Kinder + SPORT program aktivitásain:
– a programindító megbeszélésen, ahol iskolánként egy testnevelő tanár részletes tájékoztatást kap a sorversenyek szabályairól
– a regionális elődöntőkön
– a regionális elődöntők nyertesei a középdöntőkön
– a középdöntők első két helyezettje az országos döntőn
 részt vesznek az extra ajándékokért folyó játékban: fotókat, videó anyagokat küldenek, amelyek a verseny során a Ferrero Magyarország Kft. honlapjára kerülnek fel, és amelyekért pontokat lehet szerezni: ezeket a pontokat a tanév során értékes sporteszközökre lehet beváltani
 beszerzik a szülői nyilatkozatokat a programban résztvevő diákok szüleitől a nyilvános szerepléshez és a fotók felhasználásához
Minden kisorsolt iskola Start+ csomagot kap, melynek tartalma: kosárlabdák, kézilabdák, focilabdák, jelölő mezek, ugrókötelek, bírói sípok, hulahoppkarikák és bóják, a zavartalan felkészülés érdekében.
A sorversenyek pontos részleteiről és az extra ajándékokért folyó pontgyűjtésről a programba bekerülő intézmények testnevelő tanárai részletes tájékoztatást kapnak a programindító megbeszélésen.
A költségek megoszlása:
A programindító megbeszélés, a regionális elődöntők, a középdöntők és az országos döntő költségeit a Kinder+SPORT program fizeti.
A felkészülési időszakban a szervező a Start+ csomagokon és az extra ajándékokon kívül egyéb költséget nem térít, így a felkészítő edzések helyszínét és az edzéseket levezénylő, felügyelő tanárok jelenlétét a pályázó oktatási intézménynek kell biztosítania.

A pályázat fődíja:
A Kinder + SPORT bajnokság első négy-négy helyezett csapata (4 kis taglétszámú és 4 nagy taglétszámú iskola) felszerelheti tornatermét az általa kiválasztott sportszerekkel és eszközökkel, vagy segítséget kaphat egy iskolai sportesemény megrendezéséhez, illetve – külön megállapodás alapján – hozzájárulást kaphat a tornaterme felújításához mindösszesen az alábbi értékben:

Első helyezettek: 1 200 000 forint értékben
Második helyezettek: 800 000 forint értékben
Harmadik és negyedik helyezettek: 500 000 forint értékben

Pályázat a nem kisorsolt iskoláknak:
Idén először a Kinder + SPORT programba pályázó, de a sorsolás alapján a programba be nem került iskolákat is szeretnénk megmozgatni. Azon iskolák, akik a tanév során a három, a http://www.kindersport.hu honlapon előzetesen közzétett időpontig tartó időszakokban minél több tanuló bevonásával iskolai sporteseményt szerveznek, és erről fotókat küldenek részünkre, az egyes időpontok után sorsoláson vesznek részt, amelyen sportszercsomagot nyerhetnek.
Azok között az iskolák között pedig, akik mindhárom időszakban részt vesznek a pályázaton, 10 garantált helyet sorsolunk ki a Kinder + SPORT 2015/2016-os évi programjába. A sportnapok megszervezésének költségeit az intézményeknek kell vállalniuk. A további részletekről később küldünk információt, illetve azok közzétételre kerülnek a http://www.kindersport.hu honlapon.

Jelentkezés módja:
A Kinder + SPORT programra a mellékelt pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni szeptember 24-ig a palyazat@kindersport.hu vagy az Eurolex Kft. 1037 Budapest, Montevideo u.3/a címeken.
A pályázati feltételek változtatási jogát fenntartjuk.

Jó versenyzést kíván:

Kinder+SPORT program

Felhívás iskolák számára

2014. szeptember 1. 

A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásával szakmai, érzékenyítő (térítésmentes) programsorozatot valósít meg a 2014/15-ös tanévben, melyhez várja együttműködő iskolák jelentkezését (minden tanintézménybe egyszer látogatunk el).

A PROGRAM LEÍRÁSA
Programunk célja, hogy hallás-, látás- és mozgássérült előadóink közös ismeretterjesztő foglalkozás keretein belül hozzájáruljanak a fogyatékos emberek elfogadtatásához, esélyegyenlőségének elősegítéséhez. A program keretén belül különböző sérüléssel élő gazdák és segítőkutyáik látogatását valósítjuk meg közintézményekben, tanintézményekben, és ezek a foglalkozások során többféle sérülés típussal ismertetjük meg a diákokat és az érdeklődőket A sérüléssel élők helyzetének bemutatása - a segítőkutyáik révén - nyitott megközelítést tesz lehetővé, ami különösen fontos, hiszen a fogyatékosságokat tabuként kezeli sok esetben a társadalom.

A tréningen saját élményeken keresztül mutatjuk be:
- mit jelent az akadálymentesítés mozgás-, hallás- és látássérültséggel élők számára,
- milyen segédeszközöket használnak a különböző fogyatékossággal élők,
- hogyan tudnak mások segítséget nyújtani számukra,
- miben különböznek, és miben egyeznek az egyes sérülés típusok,
- a sérülések ellenére az épekkel együtt közös a világunk.

Célunk nem csak a fogyatékosok integrációjának elősegítése, hanem az ép iskolás gyermekek szociális készségének fejlesztése (pl. elfogadás, segítőkészség, empátia, együttműködő készség), személyiség-, közösségfejlesztés.
Törekszünk a változatosságra és a különböző igények figyelembevételére: a speciális tanóránk módszerei között szerepelnek interaktív és szituációs játékok, kiscsoportos megbeszélések, segédeszközök kipróbálásának lehetősége, közös csapatépítő foglalkozás egy-egy négylábú „játékvezetővel” (pl. paraagility akadálypálya), valamint egy rövid segítőkutya-bemutatót is láthatnak a tanulók.

A program egy foglalkozásból áll, egy osztály számára 45 percig tart. Egy intézményben, a fogyatékossággal élő gazdák és a segítőkutyák kapacitásától függően, 2-3 foglalkozást tudunk vállalni (2-3x45 perc). A csoportdinamika befolyásolja a programunk sikerességét, így osztályokat összevonni, bontani nem tudunk, a tematikát egy osztályközösség számára építettük fel.

PÁYÁZÓK KÖRE
Budapesti és vidéki tanintézmények (részvételi kör: a tanintézmény döntése szerinti osztályok, a tanulók 6-18 évesek lehetnek).

A PROGRAM HELYSZÍNE
A segítőkutyák bevonásával tartott egy-egy foglalkozást az adott, nyertes fogadó intézmény épületében bonyolítjuk le (pl. tornaterem, osztályterem).

IDŐKERET
Egyesületünk a 2014/15-ös tanévben összesen 30 osztályt látogat meg a program során, mely nem jelent anyagi terhet a fogadó intézmények számára (a tényleges útiköltségünk finanszírozása az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatásával valósul meg).

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
2014. szeptember 20.

A JELENTKEZÉS MENETE
A felhívás és a hozzá kapcsolódó online jelentkezési lap elérhető a következő linken: www.segitokutya.net/palyazat. A jelentkezési lapot kérjük kitölteni. A szakmai és gazdasági szempontú értékelést követően a honlapunkon olvasható majd a programba bekerült intézmények listája, ezenkívül minden intézmény emailen értesítést kap a döntéssel kapcsolatban. A programban való részvételhez intézményvezetői hozzájárulás kötelező (együttműködési megállapodás). Az értékelés lezárultjával a kapcsolattartónk felveszi Önökkel emailban a kapcsolatot. Amennyiben a hozzájárulás nem érkezik meg a kapcsolatfelvételtől számított 15 napon belül, akkor az Egyesület helyette más pályázót választ.

Az értékelés szempontjai:
- motiváció
- intézmény földrajzi elhelyezkedése (rendelkezésre álló útiköltség-keret)
- előnyt jelent: a parkolóból akadálymentesen megközelíthető terem és kerekesszékkel is használható mosdó az intézményben vagy az iskola környékén

További információk:
Honlapunkon (www.segitokutya.net/palyazat)
Facebookon (www.facebook.com/segitokutya)
Emailben (Loványi Eszter, lovanyieszter@segitokutya.net)

Rászorultsági alapú szociális támogatás irodalmi szerzőknek

2014. augusztus 30. 

A jelen pályázati kiírás célja, hogy rászorultsági alapon szociális támogatást biztosítson a jelentős szerzői életművel rendelkező irodalmi szerzőknek, ideértve az elhunyt szerző özvegyét vagy kiskorú gyermekét is.

Aranyvackor 2015 gyerekirodalmi és illusztrációs pályázat

2014. augusztus 20. 

Az Aranyvackor-díj és pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. Olyan alkotók és olyan művek mutatkozhattak be, akik a nagy hagyományokkal bíró magyar gyermekkönyvkiadást a mai kor szellemiségével, látványvilágával frissíthetik fel. Elsősorban olyan (leendő) szerzők és illusztrátorok jelentkezését várják, akik komolyan és hivatásszerűen ezzel […]

Mosolygó fogacskák - Helyes fogápolás már a kezdetektől! Fogápolási kezdőcsomag az egészséges gyermekmosolyért!

2014. augusztus 16. 

Pályázat célja: A dm drogerie markt idén első alkalommal hirdeti meg a mosolygó fogacskák pályázatot, amelynek célja, hogy szakemberek segítségével, edukációs jelleggel felhívja a nyilvánosság, főleg a szülők és a pedagógusok figyelmét arra, hogy a helyes fogápolás már az első tejfogak előbújásától kezdve kiemelten fontos. A pályázat kiírásában és elbírálásában a dm drogerie markt partnere a Gyermekeink Egészséges Fogaiért Közhasznú Alapítvány.

ARANYVACKOR 2015

2014. augusztus 14. 

Az Aranyvackor-díj és pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. Az eddig lezajlott négy verseny több színvonalas kiadvány létrejöttét tette lehetővé, a Sárkány a lépcsőházban-tól kezdve a Volt egyszer egy...-en keresztül Sári és Nemszemétkéig. Olyan alkotók és olyan művek mutatkozhattak be, akik a nagy hagyományokkal bíró magyar gyermekkönyvkiadást a mai kor szellemiségével, látványvilágával frissíthetik fel.

Nemzetközi Gyermekrajzpályázat, 45.

2014. augusztus 6. 

A kiíró meghirdeti a 45-ik Nemzetközi Gyermekrajz Versenyt. Számít a gyerekek és tanárok érdeklődésére és támogatására a világ összes tájáról, mely a versenyt olyan sikeressé tette a múltban.

The Children of the World fotópályázat

2014. augusztus 2. 

A Nemzetközi Oltóanyag-kutató Intézet (IVI) fotópályázatot hirdet abból a célból, hogy a figyelmet a vakcinák felfedezésének, előállításának és a rászorulókhoz való eljuttatásukra irányítsák. A pályázat három témája: Mosolygó gyermekek Különböző kultúrák gyermekei Gyermekek a fejlődő országokban A szervezők több győztest is választanak a résztvevők közül, az alábbiak szerint: A Fődíjért oklevél és 2000 dollár pénzjutalom jár Az Arany Díjért oklevél és 1000 dollár pénzjutalom jár Az Ezüst Díjért oklevél és 500 dollár pénzjutalom jár 2 résztvevőnek A Bronz Díjért oklevél és 200 dollár pénzjutalom jár 6 nevezőnek A Részvételi díjért oklevél és IVI szuvenírok illetnek 50 embert A pályázat a világ minden fotósa számára nyitott, részvételi díjat nem kell fizetni. A pályaművek beküldési határideje 2014. augusztus 31. Részletek a hivatalos weboldalon. A The Children of the World fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

ÉSTE ES MI MÉXICO – 18. Gyermekrajz pályázat 2014

2014. június 19. 

A Külföldön Élő Mexikóiak Intézete, valamint Fernando Andriacci, neves mexikói festőművész és szobrász örömmel várják pályázatodat az évente megrendezésre kerülő Ez az én Mexikóm elnevezésű rajzpályázatra. Idén ünnepeljük az ENSZ Gyermek Jogairól szóló Egyezményének 25. évfordulóját, így ebben az évben a rajzok témájául a gyermekek jogait választottuk. Ez az Egyezmény tartalmazza többek között a tanuláshoz, […]

Suli-Szupport mentálhigiénés programok ingyenes igénybevétele oktatási és gyermekintézmények részére a 2014/2015-ös tanévre

2014. június 15. 

Suli-Szupport mentálhigiénés programok ingyenes igénybevétele oktatási és gyermekintézmények részére a 2014/2015-ös tanévre.

Mi leszek, ha 25 leszek

2014. június 6. 

A kiíró országos pályázatot hirdet az alábbi címmel: Mi leszek, ha 25 leszek GYERMEKEKKEL foglalkozó intézmények részére.

Peace through Children nemzetközi képregény verseny

2014. május 30. 

Izmir város önkormányzata nemzetközi rajzfilm versenyt hirdet a “Gyermekek és a nemzetközi béke” témakörben. A verseny fődíjasa 1000$, a második díjazott 750$ a harmadik díjazott 500$ pénzjutalomban és emlékéremben részesül. A pályázatok beadási határideje: 2014. augusztus 1. Conditions Of Participation International Cartoon Competition: Peace through Children Objectives of the competition: Sister and Friend Cities of […]

Nyári tábor a Tiszazugban kedvezményes áron

2014. május 20. 

Pályázat célja: 7-14 éves gyermekek bőséges testmozgással egybekötött élménytáboroztatása kedvező áron.

Filharmónia: élmény + érték - imázsfilm készítése, 60 éves Filharmónia hagyományos értékei

2014. május 15. 

A pályázat célja: olyan imázsfilm készítése, melynek középpontjában a 60 éves Filharmónia hagyományos értékeinek és új törekvéseinek szemléletes bemutatása áll. A Filharmónia hatóköre országos, programjai kiemelkedő minőségűek, tevékenysége sokszínű (komolyzenei koncert-, fesztivál- és versenyszervezés, ösztöndíjkezelés), gyermek- és ifjúsági programjai lendületesek, újszerűek.

Merész Egér analitikus játéktábor

2014. május 7. 

A kiíró hátrányos helyzetű és lelki traumán átesett gyermekek ingyenes, ill. támogatott nyaraltatását szervezi ez évben ismételten Velencén a Gólya Villa Parkban.

Merész Egér Pszichoanalitikus Játéktábor

2014. május 5. 

A pályázat címe: Merész Egér analitikus játéktábor

Pályázat kiíró neve: Mandala Szinkron Oktatási Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

A Mandala Szinkron Oktatási központ (5-13 éves) hátrányos helyzetű és lelki traumán átesett gyermekek ingyenes, ill. támogatott nyaraltatását szervezi ez évben ismételten Velencén a Gólya Villa Parkban. Az Oktatási Központ hallgatói pszichoanalitikus módszerű játékprogramokkal és mesékkel segítik a gyermekek szorongásának leküzdését. A tábor önköltséges illetve támogatott (50%, 100%) formában pályázható melyre az Oktatási Központ, hallgatóink, ill. vállalkozók adományai révén teremtettünk forrást.
Pályázat beadási határideje: 2014.06.20. 24:00 óráig.


Tábor időpontja: 2014. július 07 - augusztus 25-ig (10 napos turnusokban)

A táborról még többet olvashatnak honlapunkon: http://www.mandalaoktatas.hu/meresz-eger-tabor/

A pályázati adatlapokat a mandalaoktatas@gmail.com e –mail címre vájuk.
Érdeklődni az Intézményvezetőnél Dr Schlotthauer Ibolyánál lehet
Telefon. 30/651-6657

Pályázati adatlap a weboldalunkon érhető el.

Gyermekvers írás Pocok Petivel!

2014. április 22. 

Gyermekvers pályázat Pocok Petivel!

Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása / TÁMOP - 3.3.14.B-14/1

2014. április 18. 

A konstrukció célja olyan projektek megvalósításának támogatása, amelyek határon túli és nemzetközi (Európai Unión belüli) testvériskolai kapcsolatok kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának (szociális, életviteli, kommunikáció stb.) fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez. Jelen pályázat kifejezetten olyan iskolák kapcsolatfelvételét, programkínálatának bővítését támogatja, ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat nevelnek, oktatnak. Számos együttműködési lehetőség adódott már az iskolák számára, azonban célzottan a különböző helyzetű iskolák közti kapcsolatok kialakítására irányuló kezdeményezés még nem valósult meg. A konstrukció lehetőséget teremt a tanulók és pedagógusaik számára arra, hogy a sajátjuktól eltérő életminőségű/helyzetű társakkal kerüljenek együttműködő kapcsolatba, ezáltal a résztvevő tanulók kompetenciái, köztük szociális kompetenciái fejlődnek. Mindez hozzájárul a tanulmányi eredményeik és iskolai eredményességük javulásához. A közös interakciók során csökken a tanulók előítéletessége.

Fekete István Gyermekrajz-pályázat

2014. április 15. 

A kiírók hagyományteremtő szándékkal országos gyermekrajz-pályázatot hirdetnek általános iskolai tanulók részére, alsó- és felső tagozatos kategóriában.

Gyermekvers pályázat Pocok Petivel!

2014. április 15. 

 A pályázatra saját művekkel lehet nevezni. A versikéket a Mesekert oldalra privát üzenetben várjuk 2014. május 4-ig! A beküldött művek első három helyezettje megjelenik majd a Meskert oldalon, illetve a nyertes versek beküldői egy csomagban megkapják Pocok Péter eddigi történeteit e-könyv formájában. Pályázati kiírás A Mesekert oldalának elérhetősége: https://www.facebook.com/mesekert Pályázati kategóriák: Irodalmi pályázatok, Verspályázat

Cetelem Zöldsuli Program

2014. április 14. 

A Cetelem Zöldsuli Program célja a környezettudatos gondolkodás erősítése az általános iskolás gyermekek, vagyis a jövő generációjának aktív bevonásával. A pályázat keretében nyújtott támogatás segítségével a hazai általános iskolák számára lehetőség nyílik külső/belső udvaraik, zöld területeik felületének fejlesztésére, szépítésére, egy zöldebb, fenntarthatóbb környezet megteremtésére.

Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégium pályázata - könyvkiadók megjelenése a 85. Ünnepi Könyvhéten és 13. Gyermekkönyvnapokon

2014. április 11. 

Pályázati cél: A Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma lehetőségei szerint támogatni kívánja a könyvkiadók 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapokon (Budapesten, a Vörösmarty téren, más budapesti helyszíneken és több mint 80 vidéki város, település, valamint a határon túli városokban) történő, 2014. június 12-16. közötti megjelenését.

Ti hol laktok? Rajzold le! rajzpályázat

2014. április 11. 

Házfórum Gyermekrajzpályázat az OTP Csoport támogatásával- Ti hol laktok? Rajzold le Óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolásoknak hirdet rajzpályázatot - értékes nyereményekkel - a társasházakkal és otthonteremtéssel foglalkozó Házfórum weboldal szerkesztősége. Pályázni 3 korcsoportban, 2014. május 9-ig lehet. A pályázat témája: A mi házunk... Rajzold le azt a társasházat vagy családi házat, amelyben éltek. Mutasd be minél színesebben, […]

A legszebb mosoly - fotópályázat

2014. április 7. 

A Célirányos Kezdeményezés egyik célja, hogy szebbé, elviselhetőbbé tegye a kórházban tartózkodó, a rendeléseket látogató gyermekek hétköznapjait. A ,,legszebb mosoly fotópályázat három nyertes fotója a Szent János Kórház falára kerül, hogy a mosolyokkal javítsák a kórházi légkört. A Célirányos Kezdeményezés fotópályázatot hirdet ,,mosoly témában, amatőröknek és profiknak. A díjazás célja, hogy még több mosolyt csaljon […]

K&H gyógyvarázs 2014

2014. április 2. 

A kiírók K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi támogatási programjának országos pályázati felhívása az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő-, és/vagy járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermek- és csecsemő osztályai, PIC centrumok, gyermekügyeletek, illetve mentőszolgálatok számára - gyermekgyógyászati- és mentési eszközök, segédeszközök, berendezések, felszerelések beszerzésére, valamint - a gyermekek egészségmegőrzését, betegség-megelőzését és rehabilitációját, fogyatékos gyerekek fejlődését elősegítő intézmények számára, a szakterületüknek megfelelő berendezések beszerzésére.

Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság pályázata - 2014

2014. április 1. 

A pályázat célja: a Budapest főváros II. kerületében élő lakosok számára biztosított szociális és gyermekvédelmi ellátásokhoz kapcsolódó programok támogatása. Támogatás nyújtható: prevenciós programokhoz, alacsony küszöbű ellátásokhoz, a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő személyek szabadidős tevékenységéhez, foglalkoztatáshoz, közösségteremtő programokhoz, az aktív időskort, a generációk közötti kapcsolatokat erősítő, valamint esélyegyenlőségi programokhoz.

Miért jó, hogy van kutyám?

2014. április 1. 

A kiíró országos rajzpályázatot hirdet 8-14 éves korú gyermekek részére, melynek témája: Miért jó, hogy van kutyám?

Kabalafigura-tervező grfiakai pályázat

2014. március 26. 

A pályázat témája: a Semmelweis Egyetem I. sz. (Bókay) Gyermekklinika kabalafigurájának megtervezése.

Kabalafigura-tervező grafikai pályázat

2014. március 25. 

A Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány  ot hirdet.   A pályázat témája: A Semmelweis Egyetem I. sz. (Bókay) Gyermekklinika kabalafigurájának megtervezése Elvárások a kabalafigurával szemben A pályázat alapvető célja olyan kabalafigurát létrehozni, amely jól kifejezi a Klinika gyermekközpontú szellemiségét, megszemélyesíti a Klinika értékeit, az odafigyelő, szeretetteljes gondoskodást, a szakértelmet. Egy olyan kedves, barátságos, megnyugtató kis figura, akivel a […]

Gyermek- és ifjúsági tábor megvalósításának támogatása

2014. március 23. 

Jelen pályázat a gyermek- és ifjúsági tábor megvalósítását tűzte ki célul (például: nyári tábor, edzőtábor, színjátszótábor, erdei iskola, nyelvtábor stb.) a kiíró.

Pályázat a Funside Balaton gyermektábor helyszíni arculatának, díszletének, dekorációjának tervezésére és megvalósítására

2014. március 17. 

A pályázat célja, hogy az arculat jelenlegi formájához tökéletesen illeszkedő dekoráció, díszlet tervezése és megvalósítása kreatív fiatalok által valósuljon meg a Funside Balaton nyári gyermektábor balatongyöröki helyszínén.  A pályázó az ötletei megvalósításával a későbbi tanulmányaihoz hasznosítható tapasztalatokat és jó gyakorlatot szerezhet. Pályázat tárgya  Az arculat dekorációjának fejlesztése: már meglévő arculati elemek szerint; táborozó  gyermekek  számára  otthonos,  vidám  környezet kialakításának érdekében; egyedi […]

Dorcas Környezettudatosság Táborok 2014 - hátrányos helyzetű fiataloknak

2014. március 14. 

A pályázati kiírás célja: - kedvezményes üdültetési lehetőség biztosítása hátrányos helyzetű (állami gondoskodásban élő, fogyatékossággal élő, szociálisan hátrányos helyzetű stb.) gyermekek és fiatalok (6-18 év közöttiek) számára, - a környezettudatosság jegyében megszervezett táborok által a környezettudatos életmód népszerűsítése a résztvevők körében.

Életmese pályázat 2014 - igaz történetek, családi anekdoták, novellák, riportok, naplók

2014. március 6. 

Mindkét témában igaz történeteket, történet-csokrokat vár a kiíró műfaji kötöttség nélkül (a családi anekdotáktól a mesén, novellán, riporton át a naplóig) amelynek a gyermekek (és szüleik) a szereplői.

Majd adok én neked - pályázati felhívás

2014. március 5. 

A Ferencvárosi Gyermekalap átfogó célja a kerületi gyerekek és fiatalok segítése (az egyetemi évekig bezárólag), hogy a bennük rejlő tehetséget és tettrekészséget a lehető legteljesebb mértékben saját és környezetük életének jobbítására fordíthassák és ezzel megalapozhassák hosszú távú kötődésüket Ferencvároshoz.

Természetfotó Fotópályázat

2014. március 2. 

A Gyermekekkel a Természetért Egyesület a természeti értékek védelme, a környezettudatosság erősítése és a szemléletformálás jegyében természetfotó kategóriában Fotópályázatot hirdet, 2014. január 1. – 2014. november 30. között.
Várjuk azon természetbarát fotósok – amatőrök és hivatásos fotósok – pályázatait, akiket nemcsak megérintett a természeti környezet szépsége, de a megörökített tájak és életképek fényképfelvételeit szívesen meg is osztanák a nyilvánossággal.

Jövőnk a víz!

2014. február 19. 

A kiíró célja, hogy a pályázatunkon résztvevőknek az alkotások megtervezése és megvalósítása során felhívja a figyelmét a természet szeretetére, a környezetük megóvására, hogy aktivitásukkal, munkájukkal, odafigyelésükkel értékeket tudnak megőrizni, teremteni, környezetüket szebbé, egészségesebbé tudják tenni. Továbbá felhívásunkkal szeretnénk a magyar és kínai gyerekek figyelmét felhívni erre a világméretű problémára illetve olyan ötletekre-praktikákra, melyekkel már gyermekkorban sokat tehetünk Földünk vízkészletének védelméért. A pályázat Magyarországon és a Kínai Népköztársaság több tartományában kerül kiírásra.

Majd adok én Neked! És tényleg…pályázat lakossági, közösségi kezdeményezések támogatására

2014. február 18. 

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Ferencvárosi Gyermekalapja, a helyi támogatóktól összegyűjtött adományoknak köszönhetően, fennállása óta először, pályázatot hirdet! 750 ezer forintról szeretnénk, ha jó helyre kerülne! Olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik a ferencvárosi gyerekekért tennének. A Ferencvárosi Közösségi Alapítványt (FKA) magánszemélyek hozták létre abból a célból, hogy adománygyűjtő, támogatásosztó és közösségfejlesztő tevékenységével emelje az itt élők-dolgozók életminőségét, hozzájáruljon […]

Kedvenc nyári sportom rajzpályázat

2014. február 17. 

A MINYATA Egyesület rajzpályázatot hirdet 8-12 éves korú gyermekek számára. Idén a téma: ,,Kedvenc nyári sportom. A választott sport lehet valós, vagy a gyerekek elengedhetik a fantáziájukat, és lehet kitalált. Lehet egyéni, páros vagy csapat jellegű. A rajzoknak/festményeknek adjatok címet. Olyan nyári sportokra gondoljatok, amit szívesen játszotok a szabadban: udvaron, réten, erdőben, vízben, levegőben. A […]

Ismét meghirdette a kormány a Családbarát Munkahely pályázatot

2014. február 13. 

A gyermekvállalás támogatása kiemelt célja a kormánynak - hangsúlyozta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára a ,,Munka - Család egyensúly elnevezésű konferencián a Magyar Tudományos Akadémia épületében.

TANDEM Fejlesztési Alap harmadik kiírás - 2014

2014. február 12. 

A pályázati program átfogó célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációjának elősegítése és a magyar szociális ellátórendszer meglévő hiányosságainak pótlása. A támogatás konkrét célkitűzése gyermekek és szüleik azon képességeinek a fejlesztése, mely révén az információs társadalomban jelentkező modernizációs veszélyekkel szemben minél inkább felkészültebbek, védettebbek lehetnek.

Részmunkaidős reintegrációs álláslehetőség kisgyermekes munkavállalók számára

2014. február 11. 

Az ESZA NONPROFIT KFT. az egyik legnagyobb hazai pályázatkezelő szervezetként, az Európai Unió által az Európai Szociális Alapból támogatott kijelölt pályázati programok szakmai és pénzügyi lebonyolításáért felel - kiemelten a foglalkoztatás, felső- és közoktatás, nevelés, valamint az egészségügy területén. A toborzási program célja, hogy a munkatársi utánpótlást gazdasági-pénzügyi, illetve üzletviteli munkatapasztalattal és ennek megfelelő képzettséggel rendelkező, […]

Pályázat a gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához nyújtandó támogatás igénylésére

2014. február 7. 

A  VICTORIA A GYERMEKEKÉRTVICTORIA  A  GYERMEKEKÉRT

Gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatása / IFJ-GY-14-B

2014. február 6. 

A pályázati program célkitűzései: a gyermek- és fiatal korosztály részére és aktív részvételével - kizárólag Magyarország területén megvalósuló - értékközpontú és értékteremtő rendezvények támogatása, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez, a haza és a lakóhely szeretetére nevelnek, biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését és hozzájárulnak a fiatalság egészségmegőrzéséhez.

Rajzpályázat a barátságos kórtermekért

2014. február 5. 

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány rajzpályázatot hirdetett, melynek során 6-14 éves gyermekeket kért meg arra, hogy készítsenek minél barátságosabb, izgalmasabb kórtermet, ahol beteg társaik otthonosan érezhetik magukat a különböző gyógykezelések ideje alatt. A felhívás célja, hogy a gyermekek ösztönös kreativitását felhasználva, olyan kórházi - úgynevezett - egynapos osztály jöjjön létre, amilyenre még nem volt példa Magyarországon. A pályázat eredményhirdetésén Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

Legyen a TE gyermeked a Skip Hop arca

2014. február 4. 

Legyen a TE gyermeked a SKIP HOP márka arca!

Pályázat gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek szervezetfejlesztésének támogatására

2014. február 4. 

A gyermek és fiatal korosztály részére és aktív részvételével - kizárólag Magyarország területén megvalósuló - szervezetfejlesztő tevékenységek támogatása, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a közösségek erősítéséhez, fejlesztéséhez. A pályázat kódja: IFJ-GY-14-D A pályázati program célkitűzései:  A gyermek- és fiatal korosztály részére és aktív részvételével - kizárólag Magyarország […]

Pályázat gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatása

2014. február 4. 

A pályázat támogatni kívánja az olyan értékközpontú és értékteremtő rendezvényeket, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez, a haza és a lakóhely szeretetére nevelnek, biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését és hozzájárulnak a fiatalság egészségmegőrzéséhez. A pályázati program célkitűzései: Gyermekeket és […]

Megjelentek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram 2014-es pályázati kiírásai

2014. február 4. 

Összesen 130 millió forintra lehet pályázni 1. Határon túli gyermek és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatására 2. Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatására 3. Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatására 4. Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek szervezetfejlesztésének támogatására

Erdei iskola programban való részvétel támogatásának igénylése

2014. január 31. 

Támogatás célja: Lehetőséget teremteni a magyar iskoláskorú gyermekek számára, hogy - minél több gyermek legalább egyszer eljuthasson erdei iskolába. - részesüljenek a nevelési-oktatási rendszeren keresztül abban a tanulásszervezési módban/formában, amely lehetőséget biztosít a közvetlen környezet megélésére a folyamatok összefüggésben való látására, és jelentős közösségkovácsoló erővel is bír. - megismerjék a NATURA 2000 programot, területeket, és ezen területek természetvédelmi értékeinek fontosságát.

Szállodai élményem rajzpályázat

2014. január 29. 

Az Akropolis.hu Zrt. a hotel-market.hu és az akropolis.hu honlapok üzemeltetője gyermekrajz pályázatot hirdet “szállodai élményem” címmel. Téma: Szállodában töltött idő, ahogy a gyerekek látják Családom és én a szállodában Korosztály: 6-16 éves korig (1998-2008. években születettek) A pályázók bármilyen technikát alkalmazhatnak (színes ceruza, filctoll, akril, festék, tempera, zsírkréta, szénkréta, tús stb.) Nevezési feltételek: Minden pályázó maximum […]

Módosult a hátrányos helyzetű gyermekek önkéntes részvételének ösztönzését a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében támogató kiemelt pályázat beadási határideje

2014. január 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, TÁMOP-3.3.15-13/1 ,,A hátrányos helyzetű gyermekek önkéntes részvételének ösztönzése a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében című kiemelt projekt útmutatójának F.2. A projektjavaslatok benyújtásának módja, helye és határideje pontja módosult az alábbiak szerint:

Garbo Kiadó gyermekvers, meseíró és illusztrátor pályázat

2014. január 13. 

A Garbó Kiadó gyermekvers, meseíró és illusztrátor pályázata. Kiíró: Garbo Kiadó (Budapest) Beküldési határidő: 2014. február 15. Beküldési cím: szerk@garbokiado.hu Telefonszám: 06 30 455 8204 Kapcsolattartó: Máté Gabriella, Döme Barbara Pályázók köre: Bárki pályázhat Pályázati kiírás: Pályázni olyan igényes mesékkel, gyermekversekkel és ezek stílusához igazodó illusztrációkkal lehet, melyek eddig még sehol nem jelentek meg nyomtatásban. […]

Az én mesém – meseíró és illusztrációs pályázat

2014. január 9. 

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ hetedik alkalommal hirdet meseíró és illusztrációs pályázatot 3 kategóriában. A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ hetedik alkalommal hirdet meseíró pályázatot 3 kategóriában: I. 7-12 éves gyermek II. 13-17 éves gyermek III. felnőtt A pályaművek terjedelme: körülbelül 1 oldal, kb. 3500 karakter MsWord vagy Rich Text Times New […]

GYERMEKVERS, MESEÍRÓ ÉS ILLUSZTRÁTOR PÁLYÁZAT

2014. január 8. 

Kiíró: Garbo Kiadó (Budapest)
Beküldési határidő: 2014. február15
Beküldési cím:szerk@garbokiado.hu
Telefonszám: 06 30 455 8204
Kapcsolattartó: Máté Gabriella, Döme Barbara
Pályázók köre: Bárki pályázhat

Pályázati kiírás: Pályázni olyan igényes mesékkel, gyermekversekkelés ezek stílusához igazodó illusztrációkkal lehet, melyek eddig még sehol nem jelentek meg nyomtatásban. Az írott anyagok terjedelem nem haladhatja meg az 5 gépelt oldalt. (A/4,Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sortávolság, 2,5 margó). Az illusztrációk A5-ös méretben készüljenek.
A beküldött pályaművek a gyermekekhez közelálló bármely témát boncolgathatják, lehetőleg minél egyedibb formában, stílusban.
A bíráló bizottság tapasztalt írókból, szerkesztőkből áll.
Díjazás: A legjobbnak ítélt alkotásokat áprilisban igényes kivitelű kötetben jelenteti meg a Garbo Kiadó.

A szerzők bemutatkozási lehetőséget kapnak író-olvasó találkozókon, könyvbemutatókon, az írott és elektronikus sajtóban. Az antológia a legnagyobb könyvterjesztő hálózatokba, könyvesboltokba kerül be.


Eredményhirdetés: A pályázat résztvevőit február végéig értesítjük az eredményről, melyről a www.garbokiado.hu internetes oldalon is tájékozódhatnak.

Pályázati díj nincs.
Azoktól, akik bekerülnek az antológiába, csekély mértékű anyagi hozzájárulást kérünk.

Közlekedj okosan!

2014. január 6. 

Rajzpályázat óvodás gyermekek részére.

Pályázat autizmus-specifikus nevelés és oktatás támogatására III.

2014. január 5. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Autizmus-specifikus nevelés és oktatás támogatása III. (kód: 41331) címmel. A pályázat hivatkozási száma: 41331 A pályázat célja a minőségi, autizmus-specifikus nevelés, oktatás feltételeinek megteremtése az integráló köznevelési intézményekben. A pályázat célcsoportját a köznevelés azon nevelési-oktatási intézményei alkotják, melyek részt vesznek autista gyermekek, tanulók integrált - nem sajátos nevelési […]

Tizenkét hónap - fotópályázat

2014. január 5. 

Tizenkét hónap - fotópályázat gyermeknek, 2. téma: A tél örömei.

A XXXIX. Duna Menti Tavasz

2014. január 1. 

A kiírók közösen meghirdetik a XXXIX. Duna Menti Tavasz seregszemlét. Az amatőr gyermekbábozás és színjátszás a csoportok és egyének (bábszólisták) egész évi alkotó tevékenységének bemutatkozása a bábjátékos, színjátszó és szerkesztett játékok kategóriában (a szerkesztett játék minden olyan előadás, amely különböző műfajú művek önálló egységgé szerkesztésével készül és valósul meg, pl.: mozgásszínház, irodalmi színpad, pódiumjáték, dramatikus népi játék, illetve ezek ötvözete).

Csaknem 90 millió forint értékben kapnak háztartási eszközöket a nevelőszülők

2013. december 20. 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) keretében ellátott és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) gondoskodásában lévő gyermekek, illetve nevelőszülők és családok számára kiírtak egy pályázatot 89 millió forint értékben, amelyből olyan eszközök megvásárlását támogatják és adnak át, amelyek a mindennapjaikat segíthetik - jelentette be sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, az Emmi szociális és családügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Út a szakmaválasztáshoz – pályázat mentoroknak

2013. december 16. 

Az ,,Út a szakmaválasztáshoz című kiemelt projekt mentori szolgáltatások biztosításával támogatja az ösztöndíjban részesülő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyermekeket. A tanulmányi átlageredménytől függő tanulói ösztöndíj csak akkor vezethet eredményre és válhat ténylegesen motivációs tényezővé, ha párosul a mentor által nyújtott személyes szakmai, motiváló támogatással, pedagógiai módszerek és eszközök alkalmazásán keresztül.   A […]

Mesés nyár vár ránk! - gyermekjóléti, családsegítő Erzsébet-tábor

2013. december 12. 

A kiíró az Erzsébetprogram keretében Erzsébet-tábor pályázatot hirdet. A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. A jelen pályázattal elnyerhető üdülési támogatásra kizárólag a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek maradéktalanul megfelelő kedvezményezettek jogosultak.

Pályázat a VII. Kaposvári Gyermek és -Ifjúsági Színházi Biennále arculatának megtervezésére

2013. december 7. 

Az ASSITEJ Magyar Központja nyílt pályázatot hirdet a VII. Kaposvári Gyermek és -Ifjúsági Színházi Biennále (2014. május 5 – 10) arculatának megtervezésére. BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2014. január 10. A Biennálé egy 3000 fős látogatottságú országos szakmai fesztivál, ahol a legjobb magyarországi és határon túli magyar gyermek- és ifjúsági előadások mellett nemzetközi produkciók is láthatók. A rendezvényt […]

Tellér Kft. facebook fotópályázat

2013. december 5. 

Küldj egy fotót gyermekedről, párodról, barátodról, vagy akár magadról, melyen szerepel egy Tellér termék.

Módosultak a roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatását támogató konstrukció kitöltőprogramjai

2013. december 2. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 jelű, ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukció pályázati útmutatójának több pontjában szereplő szakmai és jogosultsági elemek módosultak 2013. október 25-én.

A jövő és múlt egyaránt fontos

2013. november 21. 

A Várépítő pályázat gyermekintézmények és műemlékek fenntartói, kezelői számára 1999-ben életre hívott pályázat, amelyen a csatlakozó cégek által felajánlott építő-anyagokat lehet elnyerni. Ezzel olyan kisebb nagyobb beruházások finanszírozhatóak, amelyekre állami támogatást nehéz találni, általában a nagyságrendek és egyéb feltételek miatt.

Várépítő pályázat gyermekintézmények és műemlékek fenntartói, kezelői számára

2013. november 20. 

A jövő és múlt egyaránt fontos. 18 cég és 13,5 millió forint gyűlt össze ismét. Benyújtási határidő: 2014. február 28. A 1999-ben életre hívott pályázat, amelyen a csatlakozó cégek által felajánlott építő-anyagokat lehet elnyerni. Ezzel olyan kisebb nagyobb beruházások finanszírozhatóak, amelyekre állami támogatást nehéz találni, általában a nagyságrendek és egyéb […]

Babasarok - Legyen nálatok is Családháló.pont!

2013. november 17. 

A kiíró pályázatot hirdet családi közösségek számára Családháló.pont cím elnyerésére valamint babasarok kialakítására vagy fejlesztésére, már működő Családháló.pont hálózatának bővítésére. A szervezetünk célja, hogy megismertesse és erősítse a társadalomban a család összetartó erejének, mint a társadalom alapkövének jelentőségét, elősegítse az értékteremtő gyermeknevelést, és közösséget teremtsen a gyermeket vállaló fiatal családosok számára. Szeretnénk, ha erősödne a közösségi hálózat a www.csaladhalo.hu oldal és Facebook oldalunk http://www.facebook.com/csaladhalo körül.

Az Én Gyermekem is Tehetséges

2013. november 14. 

A Tehetséghidak Projektiroda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosító számú Tehetséghidak Program című kiemelt projekt keretében Az Én Gyermekem is Tehetséges programsorozat módszertani műhelymunkáin részt vett hátrányos helyzetű gyermekek tehetségfejlesztésével foglalkozó tehetségpontok, valamint tehetségpontként nem regisztrált civil szervezetek, intézmények számára felhívást tesz közzé Az Én Gyermekem is Tehetséges programsorozat záró programelemére, a Mini Pilot Projektre.

Tizenkét hónap

2013. november 12. 

A kiíró éves fotópályázatot hirdet gyermekek részére Tizenkét hónap címmel. Minden hónap elsején egy aktuális témát jelölünk ki, mely meghatározza, hogy az adott hónapban milyen témájú képeket várunk.

Az én mesém - meseírás és illusztráció

2013. november 10. 

A kiíró hetedik alkalommal hirdet meseíró pályázatot 3 kategóriában: I. 7-12 éves gyermek II. 13-17 éves gyermek III. felnőtt.

Kétoldalú ifjúsági kulturális programok támogatására írt ki pályázatot a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram

2013. október 29. 

A pályázat olyan értékközpontú és értékteremtő, a gyermek és ifjúsági korosztály aktív részvételével megvalósuló kulturális programokat támogat, amelyek a határokon átnyúló magyar-magyar együttműködést szolgálják, hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a határon túli magyar közösségek erősítéséhez, biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését, a gyermek és ifjúsági korosztály tagjainak lelki és erkölcsi fejlődését.

"Támogatjuk a családot" országos rajzpályázat óvodák és általános iskolák részére

2013. október 28. 

A „Támogatjuk a Családot” Program a Dr. Oetker Magyarország Kft. társadalmi célú programja, mellyel célja hogy felhívja a közösségek figyelmét a család, mint egység, jelentőségére, és mindazokra, akik számára a család egy kicsit mást jelent.

A Dr. Oetker értékrendjében a család kiemelt szerepet kap. Ez nemcsak a családi otthon melegét édesítő termékeiben jut kifejezésre, hanem áthatja a cég működésének mindennapjait éppúgy, mint azokat a tevékenységeit, amelyekkel a minket körülvevő világ jelenségeire figyel oda.

A Dr. Oetker felelősséget érez, hogy a családok létét és fennmaradását támogassa, ezért indította útjára a „Támogatjuk a családot” programot, mellyel évek óta segíti az SOS Gyermekfalvak lakóit, és melybe meghívja a magyarországi óvodák és általános iskolák tágabb közösségeit is.

2013-ban, harmadik alkalommal, osztja meg a Dr. Oetker gondolatait, értékeit Magyarország közösségeivel, és hív mindenkit összefogásra. Karácsony alkalmából azokra a gyermekekre és családokra szeretné a közösségek figyelmét fordítani, akik számára a család egy kicsit mást is jelent.

A „Támogatjuk a családot” Program keretében, a Dr. Oetker
országos Rajzpályázatot hirdet
óvodák és általános iskolák részére

„Rajzolj karácsonyi ajándékot
az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok számára!”

címmel.

A Rajzpályázat fődíja 1.000.000.- Ft
melyet a Pályázó intézmények egyike nyer meg a Támogatjuk a családot Program zsűrijének véleménye és az online leadott közösségi szavazatok alapján!

A pályázat nemcsak a SOS Gyermekfalvak lakói részére szolgál meglepetéssel, hanem a rajzok beküldői is elismerésben részesülnek! Részletes információk a Pályázati kiírásban, és a www.tamogatjukacsaladot.hu/palyazat oldalon találhatók.

1. Résztvevők köre

A pályázaton kizárólag magyarországi óvodák és általános iskolák, illetve, ezek támogató alapítványai vehetnek részt. Egyéni, azaz természetes személy által készített és beadott, pályázatot nem áll módunkban befogadni.

Amennyiben az Iskola nem rendelkezik alapítvánnyal, úgy kérjük, hogy ezt a pályázat készítésekor a megfelelő rovatban jelezzék.

Jelen pályázat 2 csoportosításban és összesen 4 kategóriában kerül meghirdetésre:
1. Korcsoport szerint
- Óvodás korúak
- Általános iskola alsó tagozatosok
- Általános iskola felső tagozatosok
2. Egyéni és közösségi

Kizáró okok:
Nem intézményen belüli, azaz nem óvoda vagy általános iskola által benyújtott pályázatot nem áll módunkban befogadni.
Olyan intézménytől, ami nem óvoda vagy nem általános iskola, vagy ezek egyikét támogató alapítvány, nem áll módunkban pályázatot befogadni.
Olyan pályázatok, amelyek nem tartalmaznak rajzokat a megadott témában, nem áll módunkban befogadni.


2. A pályázat lebonyolítása
A pályázók egy zárt online pályázati rendszer áll a Pályázók rendelkezésére a pályázat elkészítéséhez, ami a www.tamogatjukacsaladot.hu oldalról regisztrációt követően érhető el.

Figyelem! A rendszer intézményenként 1, azaz egy, beleértve az adott intézmény alapítványát is, érvényes regisztrációnak enged belépést, hogy az adatvédelmi jogszabályoknak maximálisan megfeleljünk.
A korábbi években is pályázatot benyújtó intézmények, kérjük, először próbáljanak meg a korábbi azonosítójukkal és jelszavukkal belépni a rendszerbe, ahol ellenőrizhetik adataikat és szükség esetén módosíthatják azokat.

ÚJDONSÁG!
A korábbi évek tapasztalatai alapján a Dr. Oetker úgy döntött, hogy a kis létszámú közösségek esélyeit kívánja növelni 2013-ban. Így az elbírálás során nemcsak az számít, hogy melyik intézmény szerezte meg a legtöbb közönségszavazatot, hanem az is, hogy az intézmény maga hány fős, valamint az is, hogy mekkora lélekszámú a település, ahol az intézmény működik, továbbá az is, hogy hány darab rajzot töltött fel az online pályázati rendszerbe. Mindezen adatok alapján számolunk átlagot, ami megmutatja a versenyben az adott intézmény helyét.


3. A jelentkezés lépései
1. Az intézményt a kapcsolattartó regisztrálja a www.tamogatjukacsaladot.hu weboldal Pályázat oldalán, a Pályázat gomb, majd a Regisztráció gomb megnyomását követően, a kért adatok megadásával. A kapcsolattartó a regisztrációval elfogadja a Pályázat szabályzatát, melyet a regisztrációkor elolvashat.
- A Fenntartó gombra kattintva kiválaszthatják, hogy milyen fenntartású az intézmény, így elkerülhetőek a hasonló adatokból származó anomáliák a rendszerben.
- FIGYELEM! Amennyiben nem érkezik meg a Pályázati rendszer válasz emailje, kérjük, jelezze a tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu email-címen. (Kérjük, ügyeljenek arra, hogy ennek leggyakoribb oka a gépelési hiba, azaz az email-címet vagy a jelszót gépelték el.)
2. A korábbi években regisztrált intézmények a már meglévő azonosítójuk és jelszavuk használatával a Pályázat gomb, majd a Belépés gombra kattintva léphetnek be az online rendszerbe.
- Kérjük, ellenőrizzék, hogy adataik aktuálisak-e. Amennyiben bármilyen változás történt az intézmény és/vagy az alapítvány adataiban, azokat, kérjük, frissítsék.
- A Fenntartó gombra kattintva kiválaszthatják, hogy milyen fenntartású az intézmény, így elkerülhetőek a hasonló adatokból származó anomáliák a rendszerben.
3. Az óvoda és/vagy általános iskola, és/vagy a támogató alapítványának vezetője, és/vagy ezen intézmények bármelyikének kapcsolattartója, a Pályázati rendszer által kért, az intézményekre vonatkozó adatok feltöltését követően az elkészített pályázati anyagokat, azaz a

„Rajzolj karácsonyi ajándékot
az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!”

témában, az intézmény óvodásai/diákjai által készített, rajzokat online feltölti a rendszerbe.
- A pályázati anyag kizárólag az oktatási intézmény jelenlegi és leendő saját tanítványaira vonatkozhat, más intézményekbe járók a pályázatból kizártak.
- Az elektronikus pályázathoz a Pályázónak, az online rendszeren belül, az ott található útmutatás alapján, csatolnia kell legalább 25db gyermekrajzot, a „Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!” témakörben. A „Támogatjuk a családot” Program működtetője, a Dr. Oetker, fontosnak tartja, hogy a teljes pályázat a közösségek összefogásán alapuljon, továbbá hogy a gyerekek a karácsonyi készülés időszakában gondolkodhassanak el arról, hogy milyen jó érzés családban élni, másokat ajándékkal meglepni.
4. Az online kitöltött pályázatot a rendszeren belül legkésőbb 2013. december 16. éjfélig elkészíti.
5. Legkésőbb 2013. december 16-dikai postai bélyegzővel ellátva 1db eredeti példányban a Pályázati jelentkezési lapot, az online pályázati rendszer tájékoztatása alapján, az összefoglaló pályázati adatlappal együtt a Dr. Oetker Magyarország Kft. részére nyomtatott formában postai úton elküldi a lent megadott postai címre.

FIGYELEM!
Az elkészült rajzokat kizárólag az online rendszerbe kell feltölteni, azokat postán beküldeni nem kell.
A más tárgyban benyújtott rajzokat kizárjuk a Rajzversenyből!
Olyan pályázatok, amelyek nem tartalmaznak legalább 25 db rajzot a megadott témában, nem áll módunkban befogadni. Ugyanakkor szívesen fogadjuk a műhelymunkák során készült fotókat a közösségről, melyeket megosztunk oldalainkon.


4. Rajzverseny díjazása
A „Támogatjuk a családot” program rajzversenyében egyéni és közösségi díjak kerülnek kiosztásra. A versenyben kizárólag rajzok, illetve más grafikai alkotások vehetnek részt. Minden más alkotást szívesen látunk a Galériában, de azok az elbírálásban nem vesznek részt, az azokra leadott szavazatok nem számítanak bele az összesített szavazatszámba.

A beérkezett rajzok egyéni elbírálása korosztályonként történik.
A beérkezett rajzok két úton részesülnek díjazásban:
- a „Támogatjuk a családot” Program zsűrije dönt a díjakról,
- közönségdíjak kerülnek átadásra.


ÚJDONSÁG 2013-ban
A korábbi évek tapasztalatai alapján a Dr. Oetker úgy döntött, hogy a kis létszámú közösségek esélyeit kívánja növelni 2013-ban. Így az elbírálás során nemcsak az számít, hogy melyik intézmény szerezte meg a legtöbb közönségszavazatot, hanem az is, hogy az intézmény maga hány fős, valamint az is, hogy mekkora lélekszámú a település, ahol az intézmény működik, továbbá az is, hogy hány darab rajzot töltött fel az online pályázati rendszerbe. Mindezen adatok alapján számolunk átlagot, ami megmutatja a versenyben az adott intézmény helyét.


A Rajzverseny résztvevői korcsoportonként az alábbi elbírálásban és díjakban részesülnek:

I. helyezett II. helyezett III. helyezett
Óvodás Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján
Általános iskola alsó tagozatos Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján
Általános iskola felső tagozatos Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján

Közösségi dí
FŐDÍJ: bruttó 1.000.000.- Ft

További díjak: bruttó 250.000.-Ft
(melyben mindösszesen 4 intézmény részesülhet)5. Online szavazás
A rajzversenyen beküldött munkák a www.tamogatjukacsaladot.hu oldal Galériájában kerülnek kiállításra, ahol regisztrációt követően lehet szavazni 2014. január 15. éjfélig.

A www.tamogatjukacsaladot.hu oldalról elérhető online Galériában a feltöltéstől, valamint a Pályázó jóváhagyásától, kezdve megtekinthetők a beérkezett rajzok.
Szavazni azonban csak 2013. december 17. és 2014. január 15. között lehet azokra, egy egyszerű regisztrációt követően.
Javasoljuk a Pályázóknak, hogy mozgósítsák az iskola diákságát, a szülőket és ismerősöket, hogy mindenki (ne csak a rajzokat készítő gyerekek és családjuk!) szavazzon az iskola pályázati anyagára.

Az oldal lehetővé teszi, hogy a Pályázók és szavazóik napról napra figyelemmel kísérjék a szavazás állását, és aktivizálják a környezetüket is. A tét nagy, ezért érdemes összefogni!


6. A Pályázat leadása
Az online pályázati csomagnak tartalmaznia kell:
Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad
Online rendszerben (www.tamogatjukacsaladot.hu) feltöltött adatok és legalább 25db gyermekrajz

„Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!” témában.

Amennyiben az online rendszer használata bármilyen okból nehézséget jelent, kérjük, jelezze a tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu email-címen.

A postai úton beküldött pályázati csomagnak tartalmaznia kell:
Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad.
A rajzokat nem kell postai úton elküldeni! (Így kiállítást, akár háziversenyt is, rendezhetnek az intézmények a munkákból.)


Formai követelmények:
A Pályázati jelentkezési lap nyomtatott verziójának minden oldalát szignóval és pecséttel kell ellátni!
A pályázati anyag kizárólag a megadott formátumokban érvényes.
A feltöltött rajzoknak legalább közepes, azaz 5 megapixel felbontásúnak, jpg formátumúnak kell lenniük.

Kérjük, figyelmesen olvassák el a Pályázati rendszer instrukcióit és a Pályázati szabályzatot, hogy a pályázat ne kerüljön kizárásra!


7. Pályázati naptár
(figyelembe véve az őszi és a téli szünet időpontját)

Pályázati periódus: 2013. október 22 – december 16.
Beküldési határidő: 2013. december 16. (Az ezt követően postára adott pályázatok érvénytelenek! Az online feltöltés 2013. december 16. 24.00-ig lehetséges)
Hiánypótlás: 2013. december 21 – 2014. január 7. (Azok a pályázók, akiknek 2013. december 16. éjfélig postára adott, és/vagy feltöltött pályázatuk van, de abban az elbírálás során hiányokat tapasztaltunk, ebben az időszakban pótolhatják a hiányokat, de rajzokat ekkor már feltölteni nem lehet a rendszerbe.)
Online szavazás: 2013. december 17 – 2014. január 15.
Elbírálás: 2014. január 16 – február 2.
Eredményhirdetés: 2014. február 3. hétfő
Díjak eljuttatása: 2014. február 5 – március 5.
Fődíj és további intézményi díjak átadása: a Nyertes intézményekkel egyeztetett időpontban és módon.


8. Pályázat elérhetőségei

A Pályázati jelentkezési lapot az alábbi címre kell eljuttatni:
A Pályázati jelentkezési lapot postai úton nyomtatott az alábbi címre kell eljuttatni.
Kérjük, a borítékra írják rá: „Támogatjuk a családot” Program
Cím: Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft., 1016 Budapest, Mészáros utca 58 / b

Figyelem!
Amennyiben a pályázati borítékon nem tüntetik fel a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. nevét, a Magyar Posta „címzett ismeretlen” küldeményként nem kézbesíti a levelet.

További információ
A Pályázati szabályzat az online rendszerbe történő belépést követően tölthető le. Kérjük, nyomtassák ki és az abban, valamint a Kitöltési útmutatóban foglaltak szerint készítsék el a pályázatot.

www.tamogatjukacsaladot.hu és tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu

Technikai támogatás (webmester): help@tamogatjukacsaladot.hu

Tájékoztatás a roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatását támogató konstrukció módosításával kapcsolatban

2013. október 25. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 jelű, ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukció Pályázati útmutatójának több pontjában szereplő szakmai és jogosultsági elemek módosultak, az alábbiak szerint:

Születésnapi gyermekrajzok a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Facebook oldalára

2013. október 20. 

A kiírók nyereményjátékot hirdetnek Születésnapi gyermekrajz pályázat néven.

Rajzpályázatot hirdet a székesfehérvári Vadmadárkórház

2013. október 16. 

A rajzpályázat célja, hogy a gyermekek is elgondolkodjanak azon, mit jelentenek számukra az állatok, azon belül is a madarak. Mit gondolnak, miért jó, hogy láthatják őket, és mit éreznek, amikor közelebbi kapcsolatba kerülhetnek velük.

Mesehősökkel a környezetünkért

2013. október 16. 

A kiíró 2013. május 30-án ismét meghirdeti a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő szépírói pályázatát. Társaság így szeretne hozzájárulni a tehetséges gyermekek képességeinek fejlesztéséhez miközben környezettudatosságukat is növeli.

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom díj! Nevezz a BestContentAward.eu-n, és nyerj egy Google tartalomfejlesztés tanfolyamot!

2013. október 14. 

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom díjért indított verseny utolsó hónapjába lépett. A verseny célja, hogy arra ösztönözze a gyerekeket és fiatalokat, hogy olyan netes tartalmakat készítsenek gyerekek számára, amelyek a tanulásnak, a játéknak, a felfedezésnek, az alkotásnak adnak teret.   A zsűri által kiválasztott legjobb fiatal alkotók részt vehetnek a Google és az Interactive Software [...]

Mesehősökkel a környezetünkért 2013 szépírói pályázat

2013. október 11. 

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2013. május 30-án ismét meghirdeti a már évek óta nagy népszerűségnek  örvendő szépírói  pályázatát.  Társaságunk  így  szeretne  hozzájárulni  a tehetséges gyermekek képességeinek fejlesztéséhez miközben környezettudatosságukat is növeli. A pályázat címe: Mesehősökkel a környezetünkért A pályázat témája: az FKF Zrt. köztisztasággal és hulladékgazdálkodással kapcsolatos tevékenységei: Hogyan lesz tiszta környezetünk? Hova tűnik a sok szemét? [...]

Iskolagyümölcs-program 2013/2014. tanévi kommunikációs tevékenység

2013. október 11. 

A kiíró nyílt pályázatot ír ki az oktatási intézményekben tanuló gyermekeknek az iskolagyümölcs-program keretében gyümölcs-, zöldség-, feldolgozottgyümölcs- és feldolgozottzöldség-, valamint banántermékekkel való ellátásához nyújtott közösségi támogatás tekintetében az 1234/2007/EK tanácsi rendelet alkalmazásával kapcsolatos részletes szabályok megállapításáról szóló, 2009. április 7-i 288/2009/EK bizottsági rendeletben (a továbbiakban: bizottsági rendelet) meghatározott iskolagyümölcs-program kommunikációjának elvégzése érdekében.

IV. Országos Gyermekrajz pályázat

2013. október 10. 

MUTASD MEG AZ ORSZÁGNAK, TE RAJZOLSZ A LEGSZEBBEN!

Vegyél részt Te is a IV. Országos Gyermekrajz pályázaton és nyerd meg a fődíjat! 
A pályaműveket 2013. október 14-től 2013. november 30-ig várjuk. Kézzel készített alkotásokat, rajzokat fogadunk el. 
A pályázaton nem vehetnek részt azok, akik 2013. október 14. előtt betöltötték a 14. életévüket, vagy a 4. életévüket még be nem töltött gyermekek. A pályázatban részt vevők fejenként egy művet küldhetnek be.
A részvételhez a pályázónak meg kell adnia nevét, címét, telefonszámát, email* címét, valamint a rajz elküldésével elismeri, hogy az eljuttatott mű a saját munkája, és beleegyezik, hogy a rajzot az RS Bútoráruház kiállítsa és a verseny után a nyertes műveket jótékony célra felajánlja. 
A rajzok minimális mérete A4-es.
Csak azokat a pályaműveket tudjuk elfogadni, amelyek postán és elektronikusan is beérkeznek hozzánk. 
A beküldött anyagokért felelősséget nem vállalunk, a pályaműveket nem küldjük vissza. A rajzokat szakérő zsűri fogja elbírálni. A rajzversenyen résztvevők pályázati anyaguk elküldésével elfogadják a pályázati feltételeket és egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy az RS Bútoráruház a pályázattal kapcsolatos publikációkban az alkotásokat térítésmentesen használja. 
A rajzpályázat alkalmával készült fotók az RS Bútoráruház tulajdonát képezik, melyek a későbbiekben is felhasználásra kerülhetnek. 
A műveket személyesen vagy postán a 1135 Budapest, Fáy u. 81-83. címen, és elektronikusan ahttp://www.rs.hu/gyermekrajz oldalon való feltöltéssel fogadjuk 2013. október 14. és november 30. között. 
Facebook díjért a képekre a facebook-os oldalunkon (https://facebook.com/rsbutor) lehet szavazni november 1. és december 5. között. 
Az eredményhirdetés 2013.12.10-én kedden 18:00 órától lesz az Aréna Plaza 3D mozitermében (Cím: Aréna Plaza - 3D Moziterem, 1087 Budapest, Kerepesi út 9.). 
Alkotásonként egy díj kerül átadásra. 
*Amennyiben a pályázónak még nincsen saját email címe, így a szülő/gondviselő email címe kerül megadásra.

Vadmadárkórház fotópályázat

2013. október 7. 

Madármentés-Lélekmentés címmel hirdet ifjúsági fotós pályázatot a Székesfehérvári Vadmadárkórház 12-20 éves gyermekek számára, 3 korcsoportban. A pályázat célja, hogy a gyermekek is elgondolkodjanak azon, mit jelentenek számukra az állatok, azon belül is a madarak. Mit gondolnak, miért jó, hogy láthatják őket, és mit éreznek, amikor közelebbi kapcsolatba kerülhetnek velük. Egy pályázó maximum 3 db fekete-fehér [...]

Vadvonal karikatúra- és képregénypályázat

2013. október 3. 

Örüljünk mi is az európai biodiverzitásnak! A CEEweb a Biológiai Sokféleségért karikatúra-pályázatot hirdet két kategóriában. Készíts egy karikatúrát vagy rövid képregényt, amiben bemutatod: (1) Milyen hasznunk származik a természetből, és hogyan hagyhatjuk örökül a gyermekeinknek. Rajzold le, hogyan ad nekünk a természet egy pohár tiszta vizet, élelmet, kikapcsolódási lehetőségeket, stb. VAGY  (2) Mutasd be, milyen katasztrofális következményekkel járhat a társadalomra, [...]

A Terézvárosi Búcsú

2013. október 1. 

A pályázatra kizárólag a 2013. október 12-13-án megrendezésre kerülő Terézvárosi Búcsú alatt készült képekkel lehet nevezni, melyek a fotográfia eszközeivel mutatják be a rendezvény hangulatát, programjait (színpadi programok, koncertek, vásári forgatag, kézműves műhelyek, gyermekprogramok).

Pályázat a dunai régióban – az árvízzel vagy az amiatt kialakult belvíz által okozott károkkal sújtott – gyermekekkel foglalkozó – intézmények részére

2013. szeptember 27. 

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa (AmCham Alapítvány) pályázatot hirdet az alábbi címmel: Segítsük A Dunai Árvíz 2013 Gyermekkárosultjait a Dunai régióban – az árvízzel vagy az amiatt kialakult belvíz által okozott károkkal sújtott – gyermekekkel foglalkozó – intézmények részére. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány (AmCham Alapítvány) nyílt pályázatot hirdet a Dunai régióban árvízzel sújtott települések részére [...]

Segítsük a Dunai Árvíz 2013 gyermekkárosultjait! - gyermekintézmények támogatása Pest megyében

2013. szeptember 25. 

A kíiró nyílt pályázatot hirdet a Dunai régióban árvízzel sújtott települések részére - 18 év alatti gyermekekkel foglalkozó intézményei számára - annak a megsegítő programnak a keretében, amelyet az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagjai a rendkívüli helyzetre való tekintettel június elején elindítottak.

Támogató közösségi helyiség kialakítása

2013. szeptember 25. 

A kiíró pályázatot hirdet Somogy megyei gyermekintézmények részére, olyan támogató közösségi helyiség kialakítására, amely hátrányos helyzetű gyermekcsoportok felzárkózását segítő, tehetséggondozó és mentori programjainak helyszínéül szolgál.

Csatlakozunk a NÓRA-HÁLÓ-hoz!

2013. szeptember 25. 

A kiíró országos gender-tudatos munkaerőpiaci tanácsadó hálózatának kialakításához és helyi Nóra-pontok fenntartható működtetéséhez várja a gyermekvállalás miatt inaktívvá váló nők segítése, a nők esélyegyenlőségének előmozdítása iránt elkötelezett női civilek és/vagy női projektek megvalósításában tapasztalatot szerzett munkaerőpiaci szervezetek, esetleg egyéb csoportok - jelentkezését.

Sündörögjünk be együtt a múzeumba!

2013. szeptember 25. 

A kiíró gyermekeknek szóló fotó- és alkotói pályázatot hirdet.

Kinder + SPORT program, 2013/14-es tanév

2013. szeptember 24. 

A pályázat kiírója, a Ferrero Magyarország Kft., évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A Ferrero hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A vállalat ezért létrehozta a Kinder + SPORT kezdeményezést, amelynek célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.
A tavalyi évben közel 300 általános iskolát köszönthettünk a pályázók között. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy a kezdeményezést folytatjuk, immár 64 iskola részvételével.

A pályázók köre:
A Kinder + SPORT programra bármelyik magyarországi, nem sport tagozatos általános iskola jelentkezhet. Az iskolák jelentkezését a következő nyolc területekről várjuk:

1. Budapest
2. Pest megye
3. Észak-Magyarország
4. Észak-Alföld
5. Dél-Alföld
6. Közép-Dunántúl
7. Nyugat-Dunántúl
8. Dél-Dunántúl

A fenti nyolc terület mindegyikéből 8 általános iskola vehet részt a programban, vagyis országos szinten összesen 64 intézmény. Területenként sorsolással dől el, melyek lesznek a Kinder + SPORT programban résztvevő intézmények.

Általános pályázati feltételek:
Azok az általános iskolák jelentkezhetnek, amelyek a programba való bekerülés esetén vállalják, hogy:
- minimum kéthetente 45 perces Kinder + SPORT edzést/foglalkozást tartanak a testnevelés órán kívül, délutáni sportfoglalkozás keretében, amelyek során a Kinder + SPORT sorversenyek feladatait gyakorolják a 2,, 3. és 4. évfolyam tanulóival, és az edzéseket/foglalkozásokat dokumentálják
- összeállítanak és felkészítenek egy 12 fős csapatot a Kinder + SPORT bajnokság versenyeire a 2., 3. és 4. osztályok tanulóiból az alábbi összetételben:
- 4 fő 2. osztályos tanuló, akik 2005-2006-ban születtek: 2 fiú – 2 lány
- 4 fő 3. osztályos tanuló, akik 2004-2005-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
- 4 fő 4. osztályos tanuló, akik 2003-2004-ben születtek: 2 fiú – 2 lány
- fiatalabb versenyzőt lehet indítani az adott korosztályban, de a nemek aránya nem változtatható (6 fiú – 6 lány)

Szeretnénk, ha minden – nem sport tagozatos – intézmény pályázhatna, ezért az alábbi kiegészítéseket tesszük a csapatösszetétellel kapcsolatban:
– Amennyiben egy intézmény nem tud egyedül kiállítani egy 12 fős csapatot a fenti elvek szerint, az adott régióból egy másik intézménnyel közösen pályázhat a programban való részvételre. Az országos döntőn elért helyezés esetén a megszerzett nyereményt, valamint a pontgyűjtős játék során beváltott extra sportszereket egyenlő arányban kell megosztani a két intézmény között. Kérjük, hogy a közösen pályázó iskolák az űrlapon mindkét intézmény adatait adják meg, de elegendő egy igazgató aláírása és pecsétje.
– Speciális iskolák jelentkezését is várjuk: kérjük már a pályázat során küldjék el a várható csapatösszetételt, megjelölve az osztályokat és a születési évszámokat. Fontos, hogy a nemek arányától nem tudunk eltérni, de fiatalabb versenyzők indítását ez esetben is elfogadjuk. Ezeket a pályázatokat egyedileg bíráljuk el.
- részt vesznek a 2013/2014-es tanév során a Kinder + SPORT program aktivitásain:
– a programindító megbeszélésen, ahol iskolánként egy testnevelő tanár részletes tájékoztatást kap a sorversenyek szabályairól
– a regionális elődöntőkön
– a regionális elődöntők nyertesei a középdöntőkön
– a középdöntők első két helyezettje az országos döntőn
- részt vesznek az extra ajándékokért folyó versenyben: fotókat, videó anyagokat küldenek, amelyek a verseny során a Ferrero Magyarország Kft. honlapjára kerülnek fel, és amelyekért pontokat lehet szerezni: ezeket a pontokat a tanév során értékes sporteszközökre lehet beváltani
- beszerzik a szülői nyilatkozatokat a programban résztvevő diákok szüleitől a nyilvános szerepléshez és a fotók felhasználásához
Minden kisorsolt iskola Start+ csomagot kap, melynek tartalma: kosárlabdák, kézilabdák, focilabdák, jelölő mezek, ugrókötelek, bírói sípok, hulahoppkarikák és bóják, a zavartalan felkészülés érdekében.
A sorversenyek pontos részleteiről és az extra ajándékokért folyó pontgyűjtő versenyről a programba bekerülő intézmények testnevelő tanárai részletes tájékoztatást kapnak a programindító megbeszélésen.

A költségek megoszlása:
A tanári programindító megbeszélés, a regionális elődöntők, a középdöntők és az országos döntő költségeit a Ferrero állja.
A felkészülési időszakban a szervező a Start+ csomagokon és az extra ajándékokon kívül egyéb költséget nem térít, így a felkészítő edzések helyszínét és az edzéseket levezénylő, felügyelő tanárok jelenlétét a pályázó oktatási intézménynek kell biztosítania.

A pályázat fődíja:
A Kinder + SPORT bajnokság első három helyezett csapata felszerelheti tornatermét az általa kiválasztott sportszerekkel és eszközökkel, vagy segítséget kaphat egy iskolai sportesemény megrendezéséhez, illetve – külön megállapodás alapján – hozzájárulást kaphat a tornaterme felújításához mindösszesen az alábbi értékben:
Első helyezett: 3 millió forint értékben
Második helyezett: 2 millió forint értékben
Harmadik helyezett: 1 millió forint értékben

Jelentkezés módja:
A Kinder + SPORT programra a mellékelt pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni október 11-ig a palyazat@kindersport.hu e-mail címen vagy az Eurolex Kft. 1037 Budapest, Montevideo u.3/a címen.

A Ferrero Magyarország Kft. fenntartja a pályázati feltételek változtatási jogát.

Megjelent a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram 2013-as új pályázati kiírása

2013. szeptember 13. 

Pályázati felhívás gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatására

Rave Ösztöndíjak kurátorok, restaurátorok, múzeumi szakemberek és kulturális vezetők számára (Suttgart, Németország)

2013. szeptember 12. 

A Rave Alapítvány célja a fiatal kurátorok, restaurátorok, múzeumi szakemberek és kulturális menedzserek számára, hogy gyakorlati lehetőséget, képzést biztosítson képzőművészeti kiállítások lebonyolításával. Az ösztöndíj mértéke: 1300 EUR/hó Az ösztöndíj időtartama: 3-6 hónap Az ösztöndíj magában foglalja az utazási költségeket, havi 250 EUR kiegészítést (házastárs részére), gyermekek után: 50 EUR kiegészítés/gyerek, egészségbiztosítást, német nyelvtanfolyam hozzájárulást…stb. Pályázhatnak: [...]

Egy kórterem is lehet MENŐ! rajzpályázat

2013. szeptember 11. 

Rajzold meg a legszuperebb kórházi szobát a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek! Rajzpályázat 6-9 és 10-14 éveseknek.  Rajzolj egy olyan MENŐ kórtermet, melyben a beteg gyermekek otthonosan érezhetik magukat! Rajzod segítség lehet a szakembereknek és az Őrzők Alapítványnak, hogy egy olyan szuper kórtermet hozzanak létre a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, amilyen eddig még nem volt Magyarországon! [...]

Pályázat szülősegítő szolgáltatások támogatására

2013. szeptember 9. 

Pályázatot írt ki a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) a fogyatékossággal élő gyermekeket és felnőtteket nevelő szülők részére, támogatva az általuk igényelt szolgáltatásokat.

Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program - Rajzverseny versenykiírás

2013. szeptember 8. 

Az intézmények által készített elektronikus pályázathoz a Pályázónak, az online rendszeren belül, az ott található útmutatás alapján, csatolnia kell legalább 25 db gyermekrajzot, az Adj tanácsot a Sió Vitatigrisnek, hogyan segítsen a gyerekeknek! témakörben, amelyet az adott általános iskolába járó - a pályázat által nem érintett! - gyerekek rajzoltak!

Victoria a gyermekekért VII. – pályázat a gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához nyújtandó támogatás igénylésére

2013. szeptember 4. 

VICTORIA A GYERMEKEKÉRT>VICTORIA  A  GYERMEKEKÉRT

“Pályázat Civil szervezetek, Iskolák, Óvodák, Egyházi szervezetek szakmai programjainak, kirándulásainak étkezési támogatására”

2013. szeptember 3. 

Kiíró:
Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány
6722 Szeged, Mikszáth Kálmán utca 21.
egyebedegyesely@gmail.com
0670-948-18-99
Támogatás célja:
Civil szervezetek, Iskolák, Óvodák, Egyházi szervezetek szakmai programjainak, kirándulásainak támogatása ingyenes étkezéssel maximum 35 főig.
Pályázatot nyújthatnak be:

az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény szerinti közhasznú jogállású civil szervezetek (egyesületek és alapítványok, kivéve civil társaságok, pártok, pártokhoz kötődő ifjúsági szervezetek, szakszervezetek, közalapítványok),

egyházak, egyházi fenntartású szervezetek (pl. plébánia, parókia, gyülekezet)
iskolák
óvodák

Támogatás feltételei:

Legalább egy hátrányos helyzetben élő gyermek ingyenes részvétele a támogatni kívánt programon, utazáson. Abban az esetben ha az egy főre eső részvételi díj magasabb az alapítvány által kiadott támogatásánál, akkor lehetőség van kompenzáció kérésére maximum 1 diák és 10.000,- forint erejéig.
(Ha kompenzációt kérnek, akkor azt az adatlapon feltétlenül tüntessék fel.)
A megvalósítani kívánt utazás, program rövid leírása.
Ha van részvételi díja az utazásnak, programnak, akkor kérem csatolják a szülő által írt igazolást, hogy a pályázatnak köszönhetően a gyermeke ingyenesen vehet részt a programon, utazáson. Abban az esetben ha az utazás szervezés alatt áll, akkor ezt a mellékletet a támogatás igénybevétele előtt legkésőbb 5 munkanappal kérjük eljuttatni az alapítványhoz a lent megadott elérhetőségeken.
Az ingyenes étkezést kizárólag 18 év alatti nappali tagozatos diákok vehetik igénybe, továbbá 10 gyermekenként 1 felnőtt kísérő.

A támogatás mértéke:

maximum 35 fő / nap és maximum 2 alkalom.

Az alapítvány 550,- forintban számol el egy kétfogásos ebédet. Kérem a kompenzációnál ezt feltétlenül vegyék figyelembe.
A Támogatás helyszíne:

10 főig az alapítvány szociális éttermében a Kapocs Ételbárban. 6720 Szeged, jókai utca 7.
10 fő fölött az alapítvány Közösségi házában. 6724 Szeged, Vértói út 3.
Igény szerint Szeged egész területén kiszállítással, szervírozás nélkül.

Támogatási keret:

2500 adag ebéd (heti 150 adag)

A támogatások kiadása folyamatos 2013 december 21-ig
Beadási határidő: 2013 november 30.
Pályázathoz csatolni kell:

Hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapot cégszerűen aláírva.
Civil szervezet esetén 30 napnál nem régebbi bírósági kivonat.
Ha van részvételi díja az utazásnak, programnak, akkor kérem csatolják a szülő által írt igazolást, hogy a pályázatnak köszönhetően a gyermeke ingyenesen vehet részt a programon, utazáson. Abban az esetben ha az utazás szervezés alatt áll, akkor ezt a mellékletet a támogatás igénybevétele előtt legkésőbb 5 munkanappal kérjük eljuttatni az alapítványhoz a lent megadott elérhetőségeken.

A kitöltött adatlapot és a mellékletet a: palyazatetkeztetesre@gmail.com e-mail címre kérjük beküldeni. Kérem a tárgymezőbe írják be: „Pályázat étkeztetésre”
Óvja környezetét és postai úton csak indokolt esetben juttassa el pályázatát.
Posta cím: Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány
6724 Szeged, Vértói út 3. A borítékra írják rá: „Pályázat étkeztetésre”
A pályázatok elbírálását a Kuratórium végzi heti rendszerességgel.
A pályázatról bővebb felvilágosítást az egyebedegyesely@gmail.com e-mail címen, és a
0670-948-18-99-es telefonszámon kérhetnek.

Mentor Díj a Tehetségek Gondozóinak

2013. augusztus 30. 

Szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét azokra a tanárokra, nevelőkre, edzőkre, mentorokra, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, a háttérből segítik tanítványaik első lépéseit, akiknek áldozatvállalása, munkája nagyban hozzájárul egy-egy fiatal képességeinek kibontakozásához. Keressük azokat a nevelőket, mentorokat, akik ösztönzik a tehetséges gyermekeket, mellettük vannak, keresik számukra a továbblépés lehetőségét, felkészítik őket a versenyekre, ha kell, pályázatot nyújtanak be helyettük. Keressük azokat a szakembereket, akik tudásuk továbbadásával több generáció tehetségeit segítették kiemelkedő eredményekhez, akik azonban a háttérben maradtak, akiknek a munkája sem erkölcsileg, sem anyagilag nem kapta meg a megfelelő elismerést. Ha ismer ilyen tanárt, edzőt, mentort, jelölje őt a tehetségek gondozói számára létrehozott mentor díjra!

Goethe Intézet fordítástámogatása, német szerzők műveinek kiadása

2013. augusztus 30. 

A kiíró fordítást támogató programjával német szerzők műveinek kiadását segíti elő más nyelveken. Célja, hogy a nem német nyelvű olvasóközönség számára is hozzáférhetővé tegyen fontos és színvonalas tudományos, szépirodalmi, valamint gyermek- és ifjúsági irodalmi műveket.

Pályázat Civil szervezetek, Iskolák, Óvodák, Egyházi szervezetek szakmai programjainak, kirándulásainak étkezési támogatására

2013. augusztus 28. 

. Kiíró: Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány 6722 Szeged, Mikszáth Kálmán utca 21. egyebedegyesely@gmail.com Tel: 0670-948-18-99 Támogatás célja: Civil szervezetek, Iskolák, Óvodák, Egyházi szervezetek szakmai programjainak, kirándulásainak támogatása ingyenes étkezéssel maximum 35 főig. Pályázatot nyújthatnak be:  az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint [...]

Otthonteremtés szociálisan rászoruló nevelő szülői illetve örökbefogadó szülői családok lakhatására

2013. augusztus 12. 

A kiíró pályázatot ír ki annak érdekében, hogy a nevelőszülői családokat és örökbefogadott gyermek(ek)et nevelő családokat támogassa, és lakásuk korszerűsítésével jobb életkörülményekhez segítse.

Otthonteremtő pályázat szociálisan rászoruló nevelő szülői illetve örökbefogadó szülői családok lakhatási célú támogatására

2013. augusztus 12. 

A  Humanitás Szociális Alapítvány az OTP Bank Nyrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma  támogatásával pályázatot ír ki annak érdekében, hogy a nevelőszülői családokat  és  örökbefogadott gyermek(ek)et nevelő családokat támogassa, és lakásuk korszerűsítésével jobb életkörülményekhez segítse.   A program alapvető célja, hogy a  szociálisan rászoruló  nevelőszülői családok,  illetve  örökbefogadott gyermek(ek)et nevelő családok  részére támogatást nyújtsunk  a [...]

"Ragadd meg a pillanatot!" fotópályázat

2013. augusztus 2. 

Fotópályázat 2013.

A www.csutkamano.hu meghirdeti nyári fotópályázatát GYERMEKEK és SZÜLŐK részére, "RAGADD MEG A PILLANATOT!" címmel.
Bármilyen emlékezetes/látványos/vidám, stb. nyáron készült fotó beküldhető.

A pályázat július 15-én indul és október 15-ig tart.
A fotókat további egy évig megtekinthetik olvasóink a honlapunkon.
A felajánlott díjak folyamatosan érkeznek.

Egy személy egy fotóval pályázhat, küldjetek még életkort, teljes nevet, postacímet erre az e-mail címre: csutkamano@freemail.hu

Mindenkinek szép nyarat, jó fotózást kívánunk!

A Duna MÁSIK arca rajzpályázat

2013. július 31. 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság “A Duna MÁSIK arca” címmel gyermekrajzpályázatot hirdet az árvízzel érintett megyékben. A dunai árvízzel érintett megyékben élő általános iskolások küldhetik el rajzukat 2013. szeptember 16-ig. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ,,A Duna MÁSIK arca címmel gyermekrajzpályázatot ír ki a dunai árvízzel érintett megyékben élő általános iskolások számára. A gyermekek képeiken keresztül megmutathatják, milyennek [...]

A pénz nem a fán terem alkotói pályázat 9-12. évfolyamos diákok számára

2013. július 29. 

A Csányi Alapítvány a Gyermekekért és az OTP Fáy András Alapítvány ,,A pénz nem a fán terem... címmel közös alkotói pályázatot hirdet 9-12. évfolyamos diákok számára. A pályázat célja:  A gyerekek számára a nyári szünidő alatt is olyan elfoglaltságot  biztosítani, amelynek középpontjában a kreativitás,  a tervezéssel kapcsolatos készségek fejlesztése és kutatási tevékenység áll. Ezen túlmenő [...]

A CanadaHun mesepályázata

2013. július 29. 

A CanadaHun mesepályázatot hirdet regisztrált, állandó tagjai számára. Majdnem mindenkinek volt gyermekkorában kedvenc meséje, amit az Anyukájától, a nagymamájától, vagy más családtagjaitól hallott és valahogy megmaradt a mese az emlékezetében. Mikor az akkori fiatalok az idő múlásával szülőkké, nagyszülőkké váltak, újra előkerültek a rég hallott mesék, a mesekönyvek és a gyerekeknek szóló esti mesék. Mindenki tudja, [...]

ESTROVERSO – 6. Nemzetközi műfordítói pályázat

2013. július 14. 

 - 6. Nemzetközi műfordítói pályázat. Horvát, cseh és észt gyermekirodalmi alkotások fordítását várják olasz nyelvre fordítani. Az első helyezett díja 1000 euró. Pályázati feltételek:  http://www.comune.tavagnacco.ud.it/progetti/estroverso-6-edizione honlapon. Pályázatok leadási határideje: 2013 november 30. Díjazás Első helyezett:  1000 Euró. Pályázati kategóriák: ESTROVERSO, fordítói pályázatok, Irodalmi pályázatok, Műfordítói pályázat, Nemzetközi pályázatok, Pályázatok magánszemélyeknek

A La Leche Liga Magyarország Egyesület és A ,,Szoptatásért Magyar Egyesület pályázata

2013. július 5. 

A La Leche Liga Magyarország Egyesület és A ,,Szoptatásért Magyar Egyesület a Szoptatás Világhetének idei mottójához kapcsolódva pályázatot hirdet. A pályázat keretében írásműveket és fényképeket várunk az alábbi témákban: Mit jelent nekem a szoptatást támogató anyacsoport? Neki köszönhetem, hogy szoptathattam a gyermekemet Életképek a baba-mama csoportból A pályázatra beérkező írásokkal, fotókkal szeretnénk minél több édesanyában kedvet ébreszteni a csoportok látogatására, amely [...]

Olvasónapló pályázat

2013. június 28. 

Néhány évvel ezelőtt született egy meseregényem, melynek a címe: Hívás a Nymen bolygóról. Azok számára, akik olvasták a könyvet, most egy pályázatot hirdetek.  Írjatok egy fogalmazást arról, hogy tetszett-e a könyv, és ha igen, miért.  Írjátok meg, mi volt benne jó, érdekes, izgalmas. Arra is kíváncsi lennék, mit tanultatok Peti történetéből. A pályázat résztvevői: gyermekek, max. 14 [...]

MOL Gyermekgyógyító Program

2013. június 21. 

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak.

7 nap/6 éjszakás turnusban kedvezményes táborozási lehetőség hátrányos helyzetű gyermekek, nagycsaládosok számára

2013. június 14. 

A kiíró pályázatot hirdett 7 nap/6 éjszakás turnusban kedvezményes táborozási lehetőség hátrányos helyzetű gyermekek, nagycsaládosok számára.

MOL Gyermekgyógyító Program 2013

2013. június 7. 

A kiíró pályázatot hirdet élmény- és művészetterápiás programok támogatására krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációja érdekében.

A tehetséggondozás folyamatosságát biztosító programok támogatása / NTP-TFP-MPA-12

2013. június 4. 

A pályázat célja Olyan programok támogatása, amelyek segítik a tehetséggondozás folyamatosságát a különböző típusú köznevelési intézmények közötti váltás időszakában; Olyan programok támogatása, amelyek segítik a tehetséggondozás folyamatosságát a különböző köznevelési intézmények közötti váltás időszakában; Olyan programok támogatása, amelyek segítik a tehetséggondozás folyamatosságát a köznevelési intézmények és a felsőoktatási intézmények közötti váltás időszakában; Olyan programok támogatása, amelyek segítik a tehetséges kismamák, kisgyermekes tehetséges szülők tehetséggondozását; Olyan programok támogatása, amelyek segítik a krízishelyzetben lévő tehetségek gondozását.

A hazai és határon túli együttműködéssel megvalósuló nyári tehetséggondozó programok, tehetséggondozó műhelyek és hozzájuk kapcsolódó szaktáborok támogatása / NTP-TSZT-MPA-12

2013. június 4. 

A pályázat célja Segítséget nyújtani a hazai és határon túli együttműködéssel megvalósuló nyári tehetséggondozó köznevelési és felsőoktatási programoknak. A hazai és határon túli intézményi együttműködések elősegítése a tehetséggondozás területén. Olyan, intézményi együttműködésen alapuló nyári programok részletes kidolgozása és megvalósítása, amelyek a tehetséges gyermekek/tanulók/hallgatók fejlődését segítik. A tehetséggondozásban is hasznosítható jó gyakorlatok intézmények közötti átadása.

Szimba rajzpályázat

2013. május 30. 

A Generali a Biztonságért Alapítvány 2013-ben immár 14. éve rendezi meg és bővíti új elemekkel Szimba pályázatait. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy óvodás és általános iskolás gyermekek mit gondolnak az egészségről, így a rajzpályázat címe: Éljünk egészségesen! A pályázat beküldésének határideje: 2013. június 15. A pályázat kiírója:  Generali a Biztonságért Alapítvány A pályázat neve: [...]

„Légy Te is láncszem!” - Rajzpályázat általános iskolásoknak

2013. május 27. 

Ne habozz! Gondolkodj, kutakodj és alkoss!

Szerinted hogyan jut el hozzád a kedvenc élelmiszered, és kiknek van szerepe ebben?

Mi is az az élelmiszerlánc? Egy kicsit segítünk Neked!
Az élelmiszerlánc kezdete, hogy a termőföldeken megtermelik a takarmánynövényeket, amelyekkel a gazdasági haszonállatok (szarvasmarha, kecske, tyúk, juh stb.) táplálkoznak, vagy a búzát, amiből kenyér készül. De szintén a termőföld az alapja az általad is kedvelt finom zöldségek, gyümölcsök termesztésének. A termelőtől sokszor a feldolgozók (például konzervgyár vagy húsipari vállalat) veszik meg ezeket a termékeket, s úgynevezett készterméket (például befőttet vagy kolbászt) adnak tovább a kereskedőknek. Más termékeket (mint például gyümölcsöket, zöldségeket) közvetlenül, friss formában lehet értékesíteni a vásárlóknak. A legtöbb alapanyagból többféle élelmiszer is készülhet. Gondoljunk csak például a tejre! A gazda eladja a tehenei által leadott tejet, amiből számtalan terméket előállíthatnak: sajtot, joghurtot, túrót vagy éppen kefirt, de frissen is megihatod. Ám ahhoz, hogy ez a tej valóban frissen kerülhessen a poharadba, rengeteg ember összehangolt munkája szükséges. Nem elég a gondos gazdák igyekezete, hogy jó minőségű takarmányt állítsanak elő, s egészséges állatokat neveljenek, hanem meg kell oldani a termékek biztonságos szállítását az üzemekbe, aztán a feldolgozást, a csomagolást és végül az üzletekbe történő kiszállítást is. A termékek azonban még a boltokban is megromolhatnak, ha a kereskedők nem figyelnek oda a helyes tárolásra. Tudtad, hogy ezt az utat végig ellenőrzik? Ennek az a célja, hogy csak jó minőségű és biztonságos termékek jussanak el a fogyasztókhoz. De miután megvásároltátok és hazavittétek a finom falatokat, már nektek kell odafigyelni arra, hogy megfelelően tároljátok és dolgozzátok fel az élelmiszereket!

MIT VÁRUNK TŐLED?
Gondolj a kedvenc élelmiszeredre, amelyet készen vehettek a boltban! Majd mutasd meg, hogy szerinted hogyan jut el ez a termék a fent leírtak alapján az élelmiszerláncban hozzád! Mit kell tennie ebben a láncban az embereknek, hogy végül finom és biztonságos élelmiszer kerülhessen az otthonokba? Ha a témakörben bármi eszedbe jut, ne habozz, fesd meg, rajzold le vagy használd a számítógépet és nyerd meg a sok nyeremény egyikét! Az alkotáshoz használhatsz hagyományos technikákat (zsírkrétát, színes ceruzát, festéket, temperát vagy akár filctollat is), sőt készíthetsz számítógépes grafikát is, határt csak a fantáziád szabhat.

KIK PÁLYÁZHATNAK?
Sok szeretettel várjuk az alkotókedvű általános iskolás gyermekek műveit, ötleteit, az alábbi korosztályokban:
1. korcsoport: 1-3 osztály (hagyományos technikák)
2. korcsoport: 4-6 osztály (hagyományos technikák)
3. korcsoport: 7-8 osztály (hagyományos technika és számítógépes grafika)
A programban csak egyéni pályázatot tudunk fogadni, közös munkát nem. Az iskolák természetesen összegyűjtve is elküldhetik a tanulóik műveit, ha azok külön-külön azonosíthatók maradnak.

HOGYAN PÁLYÁZHATSZ?
1. Küldd be nekünk alkotásodat 2013. szeptember 30-án 23:59 óráig a NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság, Projektmenedzsment Osztály nevére (címünk: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.) , „LÁNC-LÁNC-ÉTELLÁNC” jeligére a hiánytalanul kitöltött Pályázói adatlappal együtt, amelyet a http://www.nebih.gov.hu oldalról tudsz letölteni (kérheted a szüleid segítségét).
2. A művedet (bármilyen általad választott technikával) A/4-es méretben adhatod le. Számítógépes grafikák esetében CD-t is elfogadunk.
3. Ne feledd, hogy a pályaműveket kizárólag a kitöltött pályázati adatlappal együtt tudjuk elfogadni!
4. A lap hátoldalára feltétlenül írd rá a nevedet és az életkorodat! (Ezek hiányában jelentkezésedet sajnos nem tudjuk elfogadni.)
5. Mivel még nem múltál el 14 éves, ne felejtsd el adatlapodat valamelyik szülővel aláíratni, mert nevezésed csak így lesz érvényes!
6. A pályázat beküldésével egyidejűleg elismered, hogy az elkészített pályamű a Te saját alkotásod, és engedélyezed annak megjelenítését Facebook oldalunkon, honlapunkon, illetve egyéb kiadványainkban.

LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2013. szeptember 30.

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA ÉS DÍJAZÁSA:
Az alkotásokat korcsoportonként külön díjazzuk és értékeljük. A nyerteseket egy 4 tagú zsűri választja ki a 3 korcsoport legjobb alkotói közül.

Díjak:
1. csoport: 1-3 osztályosok
Fődíj: családi (max. 5 fő) belépőjegy a Fővárosi Nagycirkuszba (Budapest), a cirkusz jóvoltából
2. csoport: 4-6 osztályosok
Fődíj: családi (max. 5 fő) belépőjegy a Seholsziget Élményparkba (Nőtincs), az élménypark ajándékaként
3. csoport: 7-8 osztályosok
Fődíj hagyományos technika esetében: családi (max. 4 fő) belépőjegy a Csillebérci Kalandpálya (Budapest), a kalandpálya ajándéka
Fődíj a számítógépes grafikát készítők számára: könyvcsomag és NÉBIH logós pendrive.

Ha nem Te vagy az első, akkor sem kell csüggedned, mert a második és harmadik helyezettjeink sem maradnak üres kézzel!

A 2. helyezett díja korcsoportonként: 1db festő- és rajzcsomag, melynek értéke: 10 000 Ft, a Crayola támogatásával.

A 3. helyezett díja korcsoportonként:1 db rajzkészlet, melynek értéke: 5 000 Ft, a Crayola támogatásával.

A zsűri korcsoporttól függetlenül a legkreatívabbnak ítélt pályázónak különdíjat ad, amely egy könyvcsomag 5000 Ft értékben, a Tessloff-Babilon Kiadó jóvoltából.

Az eredményeket 2013. október 7-én tesszük közzé a NÉBIH hivatalos honlapján (http://www.nebih.gov.hu) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/nebih.hu). Természetesen nyerteseinket e-mailben is értesítjük, és egyeztetjük az adatokat a nyeremények átvételéhez.

Várjuk alkotásaitokat!

Ne felejtsd! Légy Te is láncszem!

A munkám visszavár! - díj

2013. május 26. 

A pályázat célja, hogy bemutassa azokat a munkahelyeket, amelyeknél a visszafoglalkoztatás nem probléma, valóban örülnek annak, ha a korábban már jól teljesítő kollégájuk a gyermekvállalást követően is náluk folytatja pályafutását, vagy nyitottak a kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatására. Tapasztalataikkal más vállalatokat is segíthetnek abban, hogy hátat fordítva a sztereotípiáknak segítsék az anyák munkába való visszatérését.

Mutasd, mekkora a szíved! rajzpályázat Down szindrómás gyerekek számára

2013. május 16. 

Mutasd, mekkora a szíved! címmel rajzpályázatot hirdet a Down Egyesület és a PHD Hungary Kft. 8 és 14 év közötti Down-szindrómás gyermekek számára. A húsz legtehetségesebb nyertes egy különleges médiaélményben részesül. A pályázatok beérkezésének határideje 2013. június 7., a rajzokat az ország minden területéről várják. A PHD Hungary, hazánk egyik vezető stratégiai médiakommunikációs ügynöksége 2011-ben globális [...]

Legyen jobb a gyermekeknek a Bodrogközben is!

2013. május 14. 

A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás az európai uniós támogatású Gyerekesély pályázat keretein belül valósítja meg az átfogó, széles körű összefogásra épülő, integrált térségi programot. Ezáltal növeli a környező településeken élő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik felzárkózási esélyét. Közlemény.

Ifjúsági támogatási keret

2013. május 13. 

A pályázat célja: -A kategória: gyermek és/vagy ifjúsági szférát jelentős mértékben megmozgató, legfeljebb városi szintű, a fiatalok kreativitásának megmutatására alkalmas rendezvények, amelyek hagyományok teremtésére és ápolására is alkalmasak -B kategória: kisértékű tárgyi eszközök beszerzése, ifjúsági közösségi terek fejlesztésére -C kategória: táborozások

Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság pályázata

2013. május 9. 

A kiíró nyilvános pályázatot hirdet a II. kerületében élő lakosok számára biztosított szociális és gyermekvédelmi ellátásokhoz kapcsolódó programok támogatása.

Gyermekversmondó tábor

2013. május 5. 

A kiíró szervez a 10-14 éves korosztálynak.

Esélyt a bihari gyermekeknek!

2013. május 3. 

Berettyóújfalura látogatott pénteken Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, hogy a helyi döntéshozókkal és szakemberekkel egyeztessen a kistérségben működő ,,Esélyt a bihari gyermekeknek programról, amely 600 millió forintos pályázati keretből az élet számos területén nyújt segítséget a fiataloknak és családjaiknak. Közlemény.

Válás után - Mozaikcsalád fotópályázat 2013

2013. április 29. 

Fókuszban egy új családtípus. Mozaikcsaládok a Te lencséden keresztül. “A kötelék, mely az igaz családot összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet s a benne lelt öröm.” / Richard Banc/ Mozaikcsaládnak nevezzük azt a családot, amikor legalább az egyik felnőttnek van az előző házasságából gyermeke. Hogyan működik egy ilyen család? Kik a tagjai? Miben [...]

Újabb táborokra lehet pályázni az Erzsébet-programban

2013. április 26. 

Újabb, többségében fogyatékossággal élő gyermekeknek és felnőtteknek szóló táborokra írtak pályázatokat az Erzsébet-program keretében - tájékoztatta Nagy Anna, a program szóvivője pénteken az MTI-t.

Tehetséges óvodáskorú gyermekek képzési támogatása a GYMNASTICS Nemzetközi Sportóvodában / GNSO13/1

2013. április 25. 

A sport iránt elkötelezett, szorgalmas, tehetséges, gyermekek magas szintű nemzetközi pedagógiai és sportképzésének támogatása

Balaton gyerekszemmel - rajzpályázat

2013. április 18. 

A kiíró közös rajzpályázata gyermekeknek - Tervezz, alkoss, gazdagíts!

Balaton gyerekszemmel rajzpályázat

2013. április 18. 

A Like Hotel Balaton és a FutureMarket.hu közös rajzpályázata gyermekeknek – “Tervezz, alkoss, gazdagíts!” Szeretsz rajzolni? Imádod a Balatont? Vonzanak a közösségi oldalak? Már most arról álmodozol, hogy hol töltöd majd a nyarat? Csupán rajtad áll, hogy mindaz, amire vágysz, a Tiéd legyen! A Like Hotel Balaton és a Future Market.hu rajzpályázatot hirdet 6 és 14 év közötti gyermekek számára, melynek [...]

Egy kórterem is lehet MENŐ!

2013. április 17. 

Rajzold meg a legszuperebb kórházi szobát a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek!

Üdvözlet Kelenvölgyből! képes levelezőlap pályázat

2013. április 17. 

Az Újbudai Kulturális Intézet - Kelenvölgyi Közösségi Ház “Üdvözlet Kelenvölgyből!” címmel képes levelezőlap tervező pályázatot hirdet. Pályázat témája: Bármely vizuális és képzőművészeti alkotás, mely Kelenvölgy városrész valamely jellegzetességét, hangulatát jeleníti meg. Pályázni az alábbi korosztályokban lehet: Gyermek (6-12 év) Ifjúsági (13-18 év) Felnőtt (18 évtől) Pályázni az alábbi kategóriákban lehet: Festmény (olaj, akvarell) Szabadkézi rajz (grafika, [...]

Közösségi rendezvények támogatása

2013. április 16. 

: hangtechnika, gyermekműsor és sztárfellépő térítésmentes biztosításával (ÖM-PA-2013).  A pályázat célja, olyan Magyarország területén megvalósuló rendezvények támogatása, melyek hozzájárulnak különböző - főként hátrányos helyzetű – társadalmi célcsoportok közösségi élményeinek kialakításához. A pályázat keretében: komplett hangtechnikai szolgáltatást /4000 Watt PA 4 monitor úttal/ (8-12 órás időtartamra, bruttó 150 000 Ft értékben) Egészségnevelő - interaktív - gyermekműsort [...]

Mutasd meg településed Európának! kreatív pályázat diákoknak

2013. április 8. 

“Mutasd meg településed Európának!” Kirándulás az Európa Parlamentbe az Erzsébet-programmal. Kreatív alkotói pályázat iskolai csoportok számára. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot ír ki a hátrányos helyzetű térségekben élő 9-10. évfolyamon tanuló gyermekek részére, településük értékeinek bemutatására és az Európai Unió intézményeinek megismerésére. Pályázók köre: Az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében működő és középfokú oktatási intézmények tanulói. [...]

"Otthonunk az erdő"-rajzpályázat gyermekeknek és felnőtteknek

2013. április 5. 

A Föld napja alkalmából a Diósjenői Erdei Szabadidőpark rajzpályázatot hirdet iskolások és felnőttek részére „Otthonunk az erdő" címmel.

Pályázók köre:
általános iskola - alsó (6 - 10 év)
általános iskola - felső (11 - 14 év)
középiskola (15 - 19 év)
felnőtt (20 év és idősebb)

A pályaművek formai követelményei: max. A3 méret, az elkészítés technikája szabadon választható szabadkézi technika. A rajz elkészítéséhez ceruzát, zsírkrétát, temperát, vízfestéket, vagy egyéb eszközt lehet használni.
Egy pályázó 1 művel indulhat a pályázaton. Az alkotás hátoldalán kérjük feltüntetni az alábbiakat:
• Alkotó neve
• Címe
• Életkora
• Pályázó vagy szülője telefonos elérhetősége, e-mail címe
• Melyik évfolyamba jár a gyermek (általános iskola részéről)

A rajzokkal együtt a Pályázati adatlapot is kérjük kitöltve elküldeni, a pályázaton való részvétel csak így lehetséges!
Pályázati adatlap az alábbi linken letölthető:

http://www.erdeiszabadidopark.hu/letoltesek/palyazati_adatlap_Otthonunk-az-erdo.pdf

A zsűri négy korosztályban (6-10 év, 11-14 év, 15-19 év, +20 év) választja ki a nyertes műveket. Korosztályonként az első három helyezett kerül kiválasztásra, akik tárgynyereményben részesülnek.
A pályaművek kiállítása és eredményhirdetése 2013. május 26-én, Gyermeknapon a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban lesz a Gyermeknapi programok keretén belül.
Felhívjuk figyelmüket, hogy nagyszámú művek esetén nem áll módunkban minden művet kiállítani!A pályázaton induló gyermekeknek a Gyermeknapra ingyenes belépődíjat biztosítunk!

A rajzok leadhatóak:
2013. május 14-ig a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban (2643 Diósjenő, Erdészet)
Postán: Jelesfa Kft, 2643, Diósjenő, Kossuth L. út 9/A.

A pályázaton való részvétellel a résztvevők és hozzátartozóik beleegyeznek, hogy az Ipoly Erdő Zrt. a leadott pályaműveket kiadványaiban, weboldalain felhasználhassa. Pályázó tudomásul veszi, hogy a nevezett művet a Diósjenői Erdei Szabadidőparknak nem áll módjában visszaküldeni! Pályázó tudomásul veszi, hogy a díjátadó elmulasztása esetén (nyertes pályázat esetén) a díjakat postai utánvéttel tudja eljuttatni részére a Diósjenői Erdei Szabadidőpark.

Pályázat gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek támogatására

2013. április 3. 

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet  nyílt pályázatot hirdet gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek támogatására. A pályázat kódja: IFJ-GY-13-B A pályázat támogatni kívánja: a gyermek- és fiatal korosztály részére és aktív részvételével - kizárólag Magyarország területén - megvalósuló  értékközpontú és értékteremtő rendezvényeket, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai [...]

Gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor) támogatása / IFJ-GY-13-B

2013. április 2. 

Gyermekeket és fiatalokat célzó programok, ifjúsági táborok, nyári illetve téli táborok támogatása.

Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése / NYDOP-5.3.1/A-13

2013. április 2. 

Végül jelen pályázati kiírás kiemelt célja a 2012. szeptember 1. napján hatályba lépett nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerinti mindennapos testnevelés (testedzés) infrastrukturális feltételeinek megteremtése, az alapfokú nevelést és oktatást biztosító intézményekben. A mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek keretében cél, hogy megteremtődjön a heti 5 tanórai keretek között, délelőtti időszakban szervezett, évszakoktól független testnevelés feltételei. Az oktatási környezet akadálymentes átalakítását, megteremtését, úgy kell elvégezni, hogy megalapozzák a pedagógiai és módszertani reformokat a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, illetve a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját.

Légy a FÖLD barátja!

2013. április 2. 

LÉGY A FÖLD BARÁTJA! – rajzpályázat gyerekeknek

A Kölyökbirodalom családi oldal (www.kolyokbirodalom.hu) ismét nagyszabású rajzpályázatot hírdet „Légy a FÖLD barátja címmel”!

Újrahasznosítás – Földünk megóvása – szelektív hulladékgyűjtés – ismerősek ezek a kifejezések? TE mit teszel a környezeted szépségének megőrzése érdekében?

Pályázat célja: felhívni a gyermekek figyelmét a környezetünk megóvására, a megfelelő újrahasznosításra, a szelektív hulladékgyűjtésre, egy rajz amiben kifejezhetik, hogy mit tesznek azért, hogy szebb legyen a Földünk.

Mit várunk: rajzold le TE hogyan óvod bolygónkat, mit teszel azért, hogy szebb és tisztább környezetünk legyen? Mi az, amit akár az oviban/suliban/otthon tesztek a mindennapok során. Vagy van-e valamilyen kreatív ötleted, hogyan lehetne az embereknek a figyelmét felhívni ennek fontosságára.

Sok szeretettel várjuk az alkotókedvű gyermekek műveit, ötleteit, az alábbi korosztályokban:

- 3-5 évesek

- 6-8 évesek

- 9-12 évesek

Pályázhatnak iskolák is, de csak egyéni pályázatot tudunk fogadni, közös munkát nem. Kérjük egyszerre küldjék el óvoda/iskola esetén!

Pályázat az Operaházban szervezett a Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadásának jegyeire általános iskolások részére

2013. március 28. 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat két pályázatot hirdetett meg iskolás általános- és középiskolás tanulók részére. Pályázat az Operaházban szervezett Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadásának jegyeire általános iskolások részére. Előadás: 2013. június 7., péntek 18 óra (az előadás vége: 20 óra 20 perc) Helyszín: Magyar Állami Operaház A jegyekre pályázhat minden olyan 8 – 14 [...]

Közösségi kirándulás pályázat: "Egy nap Bugaszegen kulturális kísérőprogramokkal" (ÖM-PA-2015)

2015. március 13. 

A tavalyi sikerre való tekintettel, az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány idén újra meghirdeti közösségi kirándulás pályázatát.

A pályázat célja:
Olyan Magyarország területén megvalósuló közösségi kirándulás támogatása, mely hozzájárul különböző – főként hátrányos helyzetű - társadalmi célcsoportok közösségi élményeinek kialakításához.

A pályázat keretében:
Csoportos kirándulás formájában egy teljes napot (10:00-tól 16:00-ig) tölthetnek el a támogatottak ingyenesen a Bugaszegi Téglagalériában az alábbi szolgáltatások igénybevételével:
- kulturális- és egyéb kísérőprogramok (színházi előadás; zenés felnőtt- vagy gyermekműsor; állatsimogató)
- ebéd
- igény esetén bruttó 90Ft/km útiköltség hozzájárulás

Pályázók köre:
Pályázatot nyújthatnak be nevelési-oktatási intézmények (óvodák, általános iskolák, szakiskolák, középiskolák, alapfokú művészetoktatási intézmények, gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmények, többcélú intézmények); szociális intézmények, egyházak és azok intézményei, önkormányzatok; civil szervezetek; alapítványok; egyesületek.

Sport az egészséges gyermekekért

2015. március 9. 

A kiíró nyílt pályázatot ír ki a CAMBRIDGE English Sports Kindergarten 2015/2016 nevelési évére a sport iránt elkötelezett, szorgalmas, tehetséges gyermekek magas szintű nemzetközi pedagógiai és sportképzésének támogatására.

Módosult a Kora-gyermekkori program a megfélemlítés megelőzésére című kiemelt projekt dokumentációja

2015. március 9. 

Módosult a ,, Kora-gyermekkori program a megfélemlítés megelőzésére című (TÁMOP 5.2.10-15/1 kódszámú) kiemelt felhívás költségvetési táblája.

Erzsébetváros öröme és bánata - rajzpályázat gyerekeknek

2015. március 4. 

Erzsébetvárosi óvodás és általános iskolás gyermekek részére hirdetjük meg a pályázatot. Egyénileg valamint csoportosan is lehet jelentkezni.
A gyerekek szabad kezet kapnak a kivitelezésben, egyaránt lehet festeni, rajzolni, de akár szobrot is készíthetnek.
Beküldési határidő: 2015. április 20.
Érdeklődni lehet: 06-70-387-9096

Népi Játékok Rendezvényekre / 2015 - NJ - KJ

2015. március 1. 

A pályázat célja: a nemzetet éltető hagyományok, szokások, játékok őrzése és tovább éltetése. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit. Megmutatni azt, hogy őseink játékai ugyanolyan örömöt, önfeledt szórakozást biztosítanak gyermekeinknek, mint annak idején elődeinknek. Népszokások megismertetése játékos formában.

Önkormányzati óvodák kapacitásbővítési pályázata

2015. február 25. 

A nemzetgazdasági miniszter - a belügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben - pályázatot hirdet a települési önkormányzatok (illetve társulásaik) által fenntartott óvodák kapacitásbővítésére, összhangban a 3 éves gyermekek 2015. szeptembertől hatályba lévő óvodai felvételével.

IV. MINYATA Gyermekrajzpályázat Kedvenc mesehősöm címmel

2015. február 18. 

A kiíró rajzpályázatot hirdet 8-12 éves korú gyermekek számára. Idén a téma: Kedvenc mesehősöm.

Próba - játék

2015. február 17. 

A kiíró a XXIV. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál kiegészítő programjaként képzőművészeti pályázatot hirdet gyermekszínjátszóknak, PRÓBA - JÁTÉK címmel.

Megjelent a Kora-gyermekkori program a megfélemlítés megelőzésére című kiemelt projekt útmutatója

2015. február 13. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a ,,Kora-gyermekkori program a megfélemlítés megelőzésére című (TÁMOP 5.2.10-15/1 kódszámú) kiemelt projekt útmutatója.

Anya kell!

2015. február 12. 

Irodalmi pályázat, pályázat témája anya, anyaság, anya-gyermek kapcsolat, Anyák napja.

Egy hét Tatán! - táborozás halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek

2015. február 12. 

Táborozási pályázat halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskola felső tagozatos tanulói részére.

X. pályázati felhívás a gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához nyújtandó támogatás igénylésére

2015. február 4. 

A kiíró célja: A köz érdekében álló gyermekkórházak, gyermekgondozó intézmények, hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézmények - beleértve a fogyatékos gyermekek gondozására szakosodott intézményeket is - segítése, anyagi támogatása, infrastruktúrájuk fejlesztése.

Csecsemő- és Gyermekgyógyász Szakorvosjelöltek Méhes Károly ÖSZTÖNDÍJa

2015. február 1. 

Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerben részt vevők támogatásával összefüggő feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 1248/2011. (VII. 18.) Korm. határozat 1.a)-b) pontjaiban foglaltakkal összhangban a Csecsemő- és Gyermekgyógyász Szakorvosjelöltek Méhes Károly Ösztöndíjának célja, hogy a csecsemő- és gyermekgyógyász egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben részt vevőket támogatásban részesítse, segítve ezzel a fiatal szakorvosjelölteket pályájuk kezdetén a szakmai gyarapodáshoz elengedhetetlenül szükséges anyagi biztonság megteremtésének érdekében.

"Anyukám és én" - rajzpályázat ovisoknak és iskolásoknak

2015. január 25. 

A Csigabiga Gyermekház "Anyukám és én" címmel rajzpályázatot hirdet két korcsoport:

I. óvodás, és

II. alsó tagozatos gyermekek számára.


A rajzpályázat legszebb alkotásai illusztrációként teszik majd színesebbé, a 2015. év tavaszára tervezett "Neked köszönhetem mami..." c. anyák napi kötetet.


Minden pályázó egy beküldött alkotással pályázhat. A műveket jpg vagy pdf formátumban kérjük beküldeni a csigabigagyermekhaz@gmail.com címre. A tárgyszó: Anyukám és én. A kísérőlevélnek tartalmaznia kell az alkotó nevét, korcsoportját, és azt az e-mail címet, ahol a kapcsolatot a továbbiakban tartani tudjuk.


Beküldési határidő: 2015. március 31.

Ingyen út az erdei iskolába

2015. január 15. 

A kiíró célja, hogy az erdei iskolák során szerzett tapasztalatok, élmények megélésének lehetősége a nehéz anyagi körülmények közt élő családok gyermekeinek számára is elérhető legyen.

"Neked köszönhetem mami..."

2015. január 13. 

A Csigabiga Gyermekház irodalmi pályázatot hirdet "Neked köszönhetem mami..." című mottóval, négy korcsoport I. alsó tagozatos, II. felső tagozatos gyermekek, III. középiskolás fiatalok, és IV. felnőttek számára. A beküldött alkotásokból (novella, mese, vers, elbeszélés) 2015. év tavaszán, egy anyák napi gyűjteményt szeretnénk összeállítani és kiadni. Az alkotásokat február 28-ig várjuk.

Vándorbölcső útra kell

2015. január 12. 

Jelen pályázatunk célja, hogy segítsük helyi közösségek alakulását, ill. összefogását annak érdekében, hogy az öt parlamenti párt által aláírt nyilatkozatunk szellemében (http://www.haromkiralyfi.hu/otparti-nyilatkozat) támogassuk a családokat, a fiatalokat a gyermek vállalás terén, ill. ezzel összefüggő kérdésekben.

"Fehéret, feketét, tarkát..."

2014. november 24. 

AZ ÁCS KATÓ IRODALMI ALAPÍTVÁNY,
a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ

P Á L Y Á Z A T A
2015-re
Címe: „Fehéret, feketét, tarkát…”

Pályázhatsz: versekkel, mesékkel, elbeszélésekkel, kisregénnyel. Írj, amiről szeretnél!
Irodalmi pályázatunk korhatára 8-16 év.
Várjuk az általános és középiskolás diákok, a gyermekotthonokban élők és egyéni pályázók részvételét, határainkon innen, határokon túlról is, magyar nyelven.
Pályázatod beadási határideje: 2015. január 31.
A pályázatra küldött alkotásokat, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetésével, neves szakemberek közül felkért zsűri bírálja el.
Az eredményhirdetésre 2015. áprilisban 25-én, a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon kerül sor.
A pályázat első, második és harmadik helyezettjei, komoly jutalomban részesülnek.
Ismét átadásra kerül az Év Írói Műhelye cím, melyet Kocsis András Sándor a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke, a Kossuth Kiadó elnök vezérigazgatója támogat.
A nyerteseket levélben értesítjük, nevüket, pályázatukat , internetes honlapjainkon is nyilvánosságra hozzuk. Ezek címe: www.acskato.hu , http://konyvtar.mta.hu .
Pályaműveidre írd fel: nevedet, életkorodat, pontos lakcímedet, email címedet, telefonszámodat, iskolád nevét, címét, szaktanárod nevét.
Munkádat, kérjük, erre az új címre küldd:
MTA Könyvtár és Információs Központ,
postacím: 1245 Budapest Pf. 1002.
e-mail cím: acskato@konyvtar.mta.hu
Kérdéseidre felvilágosítást ad: Nagy Gabriella (telefon: 06-70/238-2195, email: acskato@freemail.hu) , Szikszai Edina (telefon: +36 1 411-6100/ 669 melléken, email: acskato@konyvtar.mta.hu)
A beérkezett műveket nem küldjük vissza. A pályázaton való részvételt az esetleges nonprofit közléshez való beleegyezésnek tekintjük.
A pályázat fővédnöke: Prof. Dr. Monok István az MTA. doktora, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ főigazgatója.

Budapest, 2014. november hóDr. Monok István Nagy Gabriella
főigazgató a Kuratórium elnöke

Rászoruló gyermekeket vár A Játékkészítő - rövidfilm- és videókészítés

2014. november 19. 

A Játékkészítő című, decemberben látható szuper pop-musicalt létrehozó kiíró felhívással fordul a rászoruló gyermekeket segítő alapítványokhoz, kérve segítségüket és közreműködésüket, hogy minél több gyermekhez eljuthasson annak a pályázatnak a híre, melynek győztesei részt vehetnek az akciómese előadásán. A pályázat témája a mese. Mit jelent számukra és hogyan alakítja, segíti a gyermekek életét a mese? A pályázat kiírói olyan rövidfilmeket, videókat várnak, melyben a gyermekek - különböző formában - megfogalmazzák a meséhez való viszonyukat. A legjobb pályaművek alkotói - egyének vagy csoportok - részt vehetnek A Játékkészítő előadásán, a budapesti Tüskecsarnokban.

Bátor Egér Szorongáscsökkentő Program

2014. november 18. 

A Mandala Oktatási központ szociálisan rászorult és traumán átesett gyermekek részére ingyenes fejlesztő és szorongáscsökkentő programot indít 6 éves kortól. Pályázat kiíró neve: Mandala Szinkron Oktatási Központ Időpont: december 1-től hétfőként A pályázat beadásának nincs határideje, a programba folyamatosan léptetjük be a gyermekeket! A program vezetője: Dr. Schlotthauer Ibolya, a Mandala Oktatási Központ Igazgatója (06-30/651-6657) Helyszín: 1141 Budapest, Szugló utca 125/D. (Intézményünk […]

Astellas Gyermekrajz Pályázat 2014

2014. november 12. 

A kiírók meghirdetik az ASTELLAS GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT 2014-t, a hazai gyermekorvosok elismeréséért.

Gyermek- és ifjúsági közösségépítő programsorozatok támogatása / IFJ-GY-14-E

2014. november 10. 

A pályázati program célkitűzései: a gyermek- és fiatal korosztály részére és aktív részvételével, legalább havi rendszerességgel megvalósuló értékközpontú és értékteremtő programsorozatok támogatása, amelyek hozzájárulnak a gyermek- és ifjúsági közösségek létrejöttéhez és megerősítéséhez, ifjúsági közösségi kezdeményezések megvalósulásához, továbbá elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét. Előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek keretében működő közösségek indulnak el, nem foglalkoztatott, oktatásban vagy képzésben nem részesülő (NEET) fiatalokat érnek el, illetve amelyek ifjúságsegítő szakemberek bevonásával valósulnak meg.

Megjelent a Kisgyermekkori nevelés támogatása című kiemelt felhívás kitöltőprogramja

2014. november 6. 

Elérhető a honlapon a Széchenyi 2020 keretében, 2014. október 10-én megjelent Kisgyermekkori nevelés támogatása című kiemelt felhívás kitöltőprogramja.

Téli néphagyományok játékosan Óvodában / Iskolában

2014. október 25. 

A pályázat célja: a régi magyar hagyományok, szokások, játékos formájában bemutatni, feleleveníteni, belopni az emberek tudatába. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit. Megmutatni azt, hogy őseink szórakozása, játékai ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint annak idején elődeinknek.

XXI. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró pályázat

2014. október 20. 

A kiíró meghirdeti a XXI. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró pályázatot, minden magyarországi és határainkon túl élő, magyar nyelvet beszélő, általános és középiskolás gyermek és fiatal részére.

Táborozz a 25 éves PMGYIA táborhelyein és nyerj akár 250.000 forintot!

2014. október 15. 

A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány pályázatot hirdet gyermekközösségek tematikus és szabadidős táborainak támogatására. A pályázat keretében 18 év alatti, minimum 30 fős gyermekközösségek legalább 5 napos tábori programmal nyújthatnak be pályázatot.   Pályázat célja: Az Alapítvány Alapító Okiratában rögzített céljainak megfelelően jelen pályázati lehetőséggel támogatni kívánja az önszerveződő gyermekközösségeket, hogy értékes szabadidős foglalkozásokat, […]

A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban pályázat

2014. október 14. 

A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban. A munkáltatói átvilágítást végzőszervezetek kiválasztása és az átvilágítás lefolytatása (A komponens). Pályázat a munka és a magánélet összehangolását lehetővé tévő rugalmas foglalkoztatás elterjesztése, a kisgyermeket nevelőnők foglalkoztatásának növelése, valamint a munkavállalók és munkáltatók alkalmazkodóképességének növelése érdekében. A konstrukció kétkörös felhívás keretében valósul meg. Az első kör (A komponens) […]

KPMG Felelős Társadalomért Program 2014

2014. október 9. 

A KPMG 2014-ben is meghirdeti pályázati programját, amelynek célja a közhasznú szervezetek fenntartható, hatékony és átlátható működésének támogatása. Ennek keretében komplex együttműködési lehetőséget kínálunk oktatási, egészségügyi és környezetvédelmi területen működő, Magyarországon bejegyzett, közhasznú non-profit szervezetek vagy civil alapítású társadalmi vállalkozások számára. Előnyt élveznek a hátrányos helyzetű gyermekek egészségét, vagy pénzügyi, gazdasági fejlesztését kiemelten kezelő szervezetek. […]

Szerethető múzeum...? alkotói pályázat általános iskolás és középiskolás osztályoknak

2014. október 3. 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2014-ban koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja (MOKK) általános és középiskolai osztályoknak, tanuló csoportoknak szóló alkotói pályázatot hirdet. A pályázat célja, a gyermekek játékos és kreatív formában fogalmazzák meg elképzeléseiket egy számukra ideális, ,,szerethető múzeumról. A pályázat témája: Szerintetek milyen egy szerethető múzeum? Mondjátok el vagy mutassátok meg! […]

Első könyvforgató

2014. október 2. 

A pályázat célja: Iskolai, tábori keretekben működő programok, aktivitások, alkalmak tervezése és szervezése, amelyek a szünidei olvasást teszik lehetővé, érdekessé és izgalmas szabadidős tevékenységgé, ezáltal népszerűsítve a szünidei olvasást. Továbbá cél, hogy a gyermekek számára ingyenesen elérhetővé váljanak a korosztályuknak megfelelő ifjúsági könyvek (haza tudják vinni, kikölcsönözhessék, csere-berélhessék), annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is lehetőséget kapjanak olvasmányélményeik gyarapítására, valamint olvasáskészségük fejlesztésére.

Gyermekrajz pályázat

2014. október 1. 

A kiíró Gyermekrajz pályázatot hirdet. TÉMA: madarak, madármentés.

Környezeti hatások és ellenszerei! - környezetvédelmi pályázat

2014. szeptember 30. 

Környezetvédelmi rajzpályázat alsó tagozatos általános iskolások részére.

A környezetvédelmi gyermekrajz-pályázat témája:
„Környezeti hatások és ellenszerei!”

A jelentkező kreatív és tettre kész gyerekek rajzban mutathatják be, mit tudnak az egészséges környezetet érő hatásokról és a hatások csökkentésére és megszüntetésére milyen megoldásokat ismernek a környezetük védelme érdekében.
A környezetvédelmi gyermekrajz-pályázaton 6-10 éves, alsó tagozatos általános iskolai tanulók indulhatnak. Egy tanuló csak egy alkotást készíthet. A környezetvédelmi rajzok bármilyen kézi technikával készülhetnek, de A4 méretűnek kell lenniük. A rajz hátoldalán nyomtatott betűkkel, jól olvashatóan, fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, szülő elérhetőségét, továbbá a felkészítője (tanára) nevét.
A rajzpályázat célja a környezeti nevelés és a környezetvédelmi felelősségvállalás elősegítése, környezettudatos gondolkodásra való nevelés.

A rajzok beadási határideje: 2014. október 17.
A pályaműveket a 1157 Budapest, Páskom park 5. 7/45. címre kell postán feladni.

A rajzpályázat részletei az alábbi linken olvashatók:
http://www.kornyezeti-hatasvizsgalat.hu/palyazat/kornyezetvedelmi-rajzpalyazat-2014

A beadás után zsűri választja ki a legjobb alkotásokat. A legjobb három rajz készítőjének jutalma egy-egy érdekes környezetvédelmi és természetvédelmi témájú könyvajándék. A legjobb alkotások a http://www.kornyezeti-hatasvizsgalat.hu oldalára is felkerülnek.
A FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP alkalmából az eredményhirdetés 2014. október 21-én lesz.
Az egy évvel korábbi rajzpályázatra több száz pályamunka érkezett az egész ország területéről, valamint a határon túlról is. Bízom benne, hogy idén is sokan ceruzát ragadnak, hogy megmutassák, tudják mit kell tenniük a Föld érdekében, a Földért.

Szerethető múzeum…? Mondjad vagy mutassad! című egyéni alkotópályázat feltételei

2014. szeptember 30. 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2014-ban koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja (MOKK) gyermekeknek szóló alkotói pályázatot hirdet.

A pályázat célja: a gyermekek játékos és kreatív formában fogalmazzák meg elképzeléseiket egy számukra ideális, „szerethető” múzeumról.

A pályázat témája: Szerinted milyen egy szerethető múzeum? Mondd el vagy mutasd meg! Rajzolj, készíts képregényt vagy írj verset, adj elő slam poetry-t arról, hogy mitől lesz számodra szerethető egy múzeum.

A pályázás módja: minden 6 – 18 év közötti természetes személy érvényesen pályázhat. A pályázatra egyénileg lehet nevezni egy érvényes e-mail cím megadásával. Lakóhely tekintetében a pályázókkal szemben nincs kikötés. Pályázni személyenként maximum 3 darab, saját készítésű alkotással lehet: rajz, képregény vagy vers esetében max. A/4 terjedelemben, slam poetry esetében pedig a YouTube-ra feltöltött, max. 2 percben előadott, rap-szerű, de a trágárságot kerülő recitálás, énekbeszéd, szabadvers linkjének elküldésével. A slam poetry-t előadhatják baráti társaságok is, de ebben az esetben is egyetlen személyt kell megjelölni pályázónak.

A pályázat beküldésének módja:
Rajzok és képregények esetében: a pályaműveket e-mailben (max. 2 MB méretű JPG fotó az alkotásról) és postai úton is kérjük beküldeni. Az alkotás hátoldalán kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát és postai címét. Ugyanezeket az adatokat kérjük megadni az e-mailben beküldött alkotások kísérőlevelében. Postacím: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2001 Szentendre, Pf. 63.részére, e-mail: oszifesztival@sznm.hu. Az e-mail tárgyához kérjük, írják be: „Mondjad vagy mutassad!”

Vers és slam poetry esetében a pályaműveket e-mailben kérjük beküldeni az oszifesztival@sznm.hu címre. A slam poetryk Youtube-ra való feltöltésekor kérjük feltüntetni, hogy Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014, majd a Youtube linkjét kérjük beküldeni e-mailben a megadott címre. Az e-mail tárgyához kérjük írják be: „Mondjad vagy mutassad!”, az e-mailben kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát és postai címét.

Az alkotások postai úton való beérkezésének és e-mailben történő beküldésének határideje: 2014. október 20. éjfél

A fesztivál honlapján keresztül elérhető felületen 2013. október 21. – november 03. között lehet szavazni a beküldött alkotásokra. A szavazófelület pontos helyét a fesztivál honlapjának nyitóoldalán tesszük közzé 2014. október 21-én: www.oszifesztival.hu/

Díjazás:
A három legtöbb szavazatot elérő pályamunka alkotóját rajz/ képregény illetve vers/slam poetry kategóriában is értékes nyereményekkel, a fesztivált támogató ICO cég rajzeszközökből és írószerekből álló ajándékcsomagjával, valamint a szentendrei Skanzen családi belépőjével jutalmazza a pályázat kiírója, a MOKK. Ezen kívül a győztes alkotások egy hónapig láthatóak lesznek a MOKK honlapján is.
Az alkotásokra szavazók között Skanzen családi belépőből és ajándékokból álló csomagokat sorsol ki a MOKK, majd a nyerteseket levélben értesíti és nyereményüket postán küldi meg.

Dupla esély a nyerés! A beküldött alkotásokat 2014. november 5-6-án, Egerben, a VI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián kiállítjuk. A konferencia közönsége november 5-én leadhatja szavazatait a legszimpatikusabb alkotásra, november 6-án pedig kihirdetjük a szavazás eredményét, és mindkét kategóriában odaítéljük a konferencia közönségdíját, mely szintén ajándékcsomaggal, és Skanzen belépővel jár.
Szerzői és felhasználói jogok
A pályázók megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat.

A pályázatot kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltűntetésével.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltűnteti. A pályázók hozzájárulnak, hogy a postán beküldött alkotásukat a pályázat kiírója kiállítsa, a verseket és a Youtube-ra feltöltött slam poetryket pedig bemutassa.2014. november 5-6-án, Egerben, a „Szerethető Múzeum” VI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket előzsűrizze, és a kiírásban szereplő tartalomtól eltérő alkotásokat, illetve versek és „slam poetry” esetében a kifogásolható, vagy jogsértő szóhasználatú és tartalmú pályaműveket a pályázatból kizárja.

További információ: www.oszifesztival.hu

A változtatás jogát a MOKK fenntartja.

Szentendre, 2014. szeptember 3.

Energiahatékonyság és energiatudatosság a mindennapokban - 6-10 éves (1-4. évfolyamos) gyermekek alkotásai

2014. szeptember 20. 

A pályázat célja: a meghirdetett pályázat a korábbi évek rendkívül sikeres pályázatait folytatva a köznevelésben részt vevő, a fenntartható fejlődés és az energiahatékonyság iránt elkötelezett, a meghatározott témában elmélyedni, és önmagukat kreatívan kifejezni képes tanulók, valamint az őket nevelő oktatási intézmények támogatását és munkájuk elismerését szolgálja.

Energiahatékonyság és energiatudatosság a mindennapokban - 3-6 éves gyermekek, óvodás csoportok alkotásai

2014. szeptember 20. 

A pályázat célja: A vállalat a 2012-ben bemutatott, óvodásoknak szóló EnergiaKuckó oktatási programjának használóit, illetve az energiatudatosságot építő, energiahatékonysági témára nyitott óvodákat szeretné megszólítani a pályázatban.

Sokszemközt - komplex színházpedagógiai program középiskoláknak

2014. szeptember 17. 

A kiíró profilváltáson megy keresztül, a 2012/13-as évadtól kezdve, mint gyermek-, ifjúsági- és családi színház működik. Ennek a változtatásnak a következő eleme a 2013/14-es évadban beinduló KiBelátó komplex színházpedagógiai program. Kulcsszavai a kíváncsiság, a felfedezés, a kísérlet, és a párbeszéd.

Madárvonulás gyerekszemmel

2014. szeptember 16. 

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajz pályázatot hirdet a III. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás délalföldi ünnepe alkalmából. CÉL: A madárvonulás színpompás, látványos jelensége hazánk élővilágának. Mindannyiunkat, kisgyermek kortól megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás sok titokzatos kérdése. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok kedves nyüzsgése, párás őszi alkonyban hullámzó darucsapatok messzehangzó krúgatása - megannyi […]

Otthonteremtő pályázat szociálisan rászoruló nevelő szülői illetve örökbefogadó szülői családok lakhatási célú támogatása / 2014/III/1

2014. szeptember 14. 

A kiíró pályázatot ír ki nevelőszülői családok és örökbefogadott gyermek(ek)et nevelő családok támogatására annak érdekében, hogy e kis közösségeket lakásuk korszerűsítésével jobb életkörülményekhez segítse.

Kontroll - Lájk Internetbiztonságban a hátrányos helyzetű gyermekek - iskolai plakátkészítés / TANDEM-04-0065

2014. szeptember 11. 

A kiíró plakátkészítő pályázatot hirdet iskolai és baráti közösségek részére az internetbiztonság témakörében.

VICTORIA A GYERMEKEKÉRT - gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához támogatás

2014. szeptember 9. 

A kiíró célja: A köz érdekében álló gyermekkórházak, gyermekgondozó intézmények, hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézmények - beleértve a fogyatékos gyermekek gondozására szakosodott intézményeket is - segítése, anyagi támogatása, infrastruktúrájuk fejlesztése.

Kinder+SPORT

2014. szeptember 4. 

A Kinder + SPORT kezdeményezés célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.

Gyermek előadás kerestetik! Prágába!

2014. szeptember 2. 

Van gyermekelőadásod? Szeretsz külföldre utazni?A második alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Színházi Fesztivál Prágában, (2014 november 6-9) kamaratermi gyermekelőadást keres a Prágában élő magyar gyermekek számára! Pályázókkal szemben állított feltételek: maximum 4 szereplő az előadás az 5-től 10 éves korosztályt célozza meg. Amit cserében adni tudunk: szállás Prága központjában, utazási költségek, napidíj Ha érdekel a lehetőség […]

Pályázat rászorultsági alapú szociális támogatásra irodalmi szerzőknek

2014. szeptember 1. 

A jelen pályázati kiírás célja, hogy rászorultsági alapon szociális támogatást biztosítson a jelentős szerzői életművel rendelkező irodalmi szerzőknek, ideértve az elhunyt szerző özvegyét vagy kiskorú gyermekét is. Rendelkezésre álló forrás: A rendelkezésre álló összeg: 4 800 000 forint. Az Artisjus által a jogosultak érdekében történő szociális és kulturális felhasználások forrása az Szjt. 89. § (10) és […]

Szimba intézményi pályázat 2014. – bölcsödék, óvodák, általános és középiskolák részére

2014. augusztus 28. 

A Generali a Biztonságért Alapítvány 2014-ben immár 15. éve rendezi meg és bővíti új elemekkel Szimba pályázatait. Pályázatunk célja azon törekvések támogatása, amelyeket intézmények tesznek, vagy tenni kívánnak a gyermekek betegségmegelőzése, egészségmegőrzése érdekében. A pályázat témája: Mozgás és egészségmegőrzés az intézményben. Szimba intézményi pályázat fontos időpontjai A pályázat kiírása 2014. március 1. A pályázat beküldésének határideje […]

“Adjunk álmokat!” fotópályázat

2014. augusztus 18. 

“Adjunk álmokat!” pályázat. 10 millió Ft értékű összdíjazás, 85 ezer Ft értékű vállalkozói csomag minden nevezőnek! Példaértékű munkát végzel? Mutasd meg magadat, a vállalkozásodat vagy a szakmádat! A közös célunk az, hogy a fiataloknak utat mutassunk, inspiráljuk őket. Adjunk Álmokat Gyermekeinknek! Határidő: 2014. szeptember 3. Egyre nagyobb probléma a fiatalok körében, hogy nem találják a […]

ARANYVACKOR 2015 - írók és illusztrátorok díja

2014. augusztus 14. 

Az Aranyvackor-díj és pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. Az eddig lezajlott négy verseny több színvonalas kiadvány létrejöttét tette lehetővé, a Sárkány a lépcsőházban-tól kezdve a Volt egyszer egy...-en keresztül Sári és Nemszemétkéig. Olyan alkotók és olyan művek mutatkozhattak be, akik a nagy hagyományokkal bíró magyar gyermekkönyvkiadást a mai kor szellemiségével, látványvilágával frissíthetik fel.

Adjunk álmokat! - fiataloknak vállalkozási útmutatás

2014. augusztus 12. 

Példaértékű munkát végzel? Mutasd meg magadat, a vállalkozásodat vagy a szakmádat! A kiíró célja az, hogy a fiataloknak utat mutasson, inspirálja őket. Adjunk Álmokat Gyermekeinknek!

Szülősegítő szolgáltatások támogatása / SZÜLŐ2014

2014. augusztus 5. 

A pályázati program célja a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket nevelő szülők részére, az ő igényeikre reagáló szolgáltatások támogatása. Átfogó célok: a szülők tájékoztatása, társadalmi integráció elősegítése, érzékenyítés, önérvényesítés segítése, együttműködések ösztönzése, tanácsadás, konfliktuskezelés, közösségfejlesztés, szülői hivatás erősítése, mentálhigiénés segítségnyújtás, önfejlesztési/önismereti módszerek átadása, kapcsolati hálók építése, harmonikus szülő-gyermek kapcsolat kialakítása.

Focizz és fotózz! pályázat

2014. július 16. 

Lőj egy szép gólt és egy jó fotót! Mutasd meg, hogyan focizik vagy szurkol együtt a család és nyerj értékes gyerekkönyv-csomagot vagy akár vébé-labdát! Garantált digitális kifestő- és rejtvényfüzet jár minden nevezőnek:) Határidő: 2014. augusztus 3. Szoktatok együtt focizni a családdal? Netán kicsik és nagyok együtt szurkolják végig a meccseket? Készíts fotót gyermekedről vagy az […]

ÉSTE ES MI MÉXICO 18. Gyermekrajz pályázat 2014

2014. június 19. 

A Külföldön Élő Mexikóiak Intézete, valamint Fernando Andriacci, neves mexikói festőművész és szobrász örömmel várják pályázatodat az évente megrendezésre kerülő Ez az én Mexikóm elnevezésű rajzpályázatra. Idén ünnepeljük az ENSZ Gyermek Jogairól szóló Egyezményének 25. évfordulóját, így ebben az évben a rajzok témájául a gyermekek jogait választottuk. Ez az Egyezmény tartalmazza többek között a tanuláshoz, […]

Szuperhős Rajz és Meseíró Pályázat

2014. június 9. 

Lassan befejeződik az iskola, nyári szabadságra mennek a gyerekek is, így arra gondoltunk, hogy itt az ideje, hogy egy izgalmas rajz- és meseíró pályázatot hirdessünk. Hisszük, hogy fontos, hogy gyermekeink szabadidejét kreatív és izgalmas feladatokkal töltsük ki a sok mozgás mellett, melyek a fantáziájukat is megmozgatják. Erre pedig az egyik legjobb mód, ha elkalauzoljuk őket […]

Környezetünk jövője - Jövőnk környezete

2014. június 4. 

A kiíró idén is meghirdette gyermek- és ifjúsági pályázatait, a már évek óta népszerű Gyermekrajz- és Szépírói pályázatot, Környezetünk jövője - Jövőnk környezete címmel. A pályázatok témája idén a jövő köztisztasága és hulladékgazdálkodása.

Kétszer erősebb mezőnnyel és több ezer gyermekrajzzal indult idén a konyhakert verseny

2014. május 28. 

A tavalyihoz képest több mint kétszerannyi település jelentkezett a konyhakertművelő akcióhoz, így a nyáron 128 faluban, városban fognak versengeni a legszebb konyhakert címért. A hazai sikerek mellett a programhoz szép számmal csatlakoztak határon túliak is, az országos gyermekrajzpályázatra pedig rekordszámú, csaknem háromezer pályamű érkezett óvodásoktól, kisiskolásoktól. A napokban 200 gyermek vehette át díját, szerte az országból pedig közel 2800 tanuló kap elismerő oklevelet.

Átadták az európai vállalkozások ösztönzéséért kiírt pályázat nyerteseinek díját

2014. május 16. 

Átadta az európai vállalkozások ösztönzéséért kiírt pályázat két magyar nyertesének díját Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten. A Disign Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ Gombold újra! kezdeményezése, valamint a kisgyermekes anyák vállalkozóvá válását segítő Gazdagmami Kft. pályázata képviselheti Magyarországot novemberben a nemzetközi megmérettetésen.

Filharmónia: élmény + érték

2014. május 15. 

A pályázat célja: olyan imázsfilm készítése, melynek középpontjában a 60 éves Filharmónia hagyományos értékeinek és új törekvéseinek szemléletes bemutatása áll. A Filharmónia hatóköre országos, programjai kiemelkedő minőségűek, tevékenysége sokszínű (komolyzenei koncert-, fesztivál- és versenyszervezés, ösztöndíjkezelés), gyermek- és ifjúsági programjai lendületesek, újszerűek.

Gondold újra Süsü világát! – meseíró pályázat

2014. május 6. 

Az Izgiland Játszóház meseíró pályázatot hirdet, 7-14 éves korú gyermekek számára. Az eredeti mesét már mindenki ismeri, lássuk, Te hogyan éled bele magad az egyfejű sárkány életébe! Légy kreatív és írd meg a saját Süsü történeted! A meséket Csukás István, a Süsü megálmodója olvassa, díjazza és 2014.06.21.-én, az Izgiland Játszóházban eredményt hirdet. Az első három […]

Milyen világban szeretnél élni? rajzpályázat

2014. április 30. 

Milyen világban szeretnél élni? Rajzpályázat 6-18 éveseknek. Országos rajzpályázat általános és középiskolások számára. A mai társadalmunkat az alábbi statisztikák jellemzik: Hazánkban évente kb. 450.000 bűncselekményről van tudomásunk. Magyarországon legalább 400.000 nő, és a hozzájuk tartozó gyermek szenved el bántalmazást minden évben. A vágóhidakon hazánkban évente kb. 87.000 szarvasmarhát pusztítanak el, sertésből kb. 3,7 milliót vágnak le, baromfiból pedig […]

Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása pályázat

2014. április 22. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-3.3.14.B-14/1 kódszámú ,,Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása című pályázat. A pályázat célja olyan projektek megvalósításának támogatása, amelyek határon túli és nemzetközi (Európai Unión belüli) testvériskolai kapcsolatok kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez. A pályázat kódja: TÁMOP-3.3.14.B-14/1 A kiírás kifejezetten olyan iskolák kapcsolatfelvételét, programkínálatának […]

Pályázat gyermek- és ifjúsági tábor megvalósításának támogatására

2014. április 16. 

A Play Live (Élőben Játssz) Alapítvány pályázatot hirdet gyermek- és ifjúsági tábor megvalósításának támogatására. A pályázat a gyermek- és ifjúsági tábor megvalósítását tűzte ki célul (például: nyári tábor, edzőtábor, színjátszótábor, erdei iskola, nyelvtábor stb.).  A pályázat célja Jelen pályázatunk a gyermek- és ifjúsági tábor megvalósítását tűzte ki célul (például: nyári tábor, edzőtábor, színjátszótábor, erdei iskola, nyelvtábor […]

Környezet a barátom - Weishaupt rajzpályázat

2014. április 15. 

„KÖRNYEZET A BARÁTOM”
WEISHAUPT ELSŐ RAJZPÁLYÁZAT
PÁLYÁZATI ANYAG


Pályázat kiírója: Weishaupt Hőtechnikai Kft.

Pályázat címe: A környezet a barátom

Pályázat témája: „Szeretsz a szabadban futkározni? Szereted a friss levegőt? Szereted a fákat, a növényeket? Szereted a környezetedet, a Földet? Mutasd meg, rajzold le, hogy mitől vagy Te a legjobb barátja a környezetednek!”

Pályázat időszaka: 2014. április 14 – május 25. (Regisztráció és feltöltés 2014. április 14 – május 11., szavazás/szavazat gyűjtés 2014. május 12 – 25. között.)

Pályázók köre/Korosztály: 3-5 év közötti, budapesti óvodás gyermekek. A Pályázatban csak a rajzot készítő gyermek szülője vagy törvényes gondviselője regisztrálhat és töltheti fel a művet. 1 pályázó csak 1 művel indulhat a pályázaton. A regisztráció és nevezés ingyenes.

Kategóriák: A gyerekek készíthetnek rajzot, festményt, kollázst, montázst és mozaikképet.

Díjazás: Az első 3 legtöbb szavazatot megszerző pályaművet díjazzuk. Nemcsak a nyertes pályázatot készítő gyermek, hanem családja, óvodai csoportja és az őt nevelő-gondozó 2 óvodapedagógusa is jutalomban részesülnek! (Minél többen jelentkeznek egy óvodai csoportból, annál nagyobb eséllyel nyer a csoport is!)

Nyeremények:
I. helyezett:
Gyermek: 50.000 Ft értékű játékutalvány
• Család: 1 db, 4 főre szóló 2 napos wellness hétvége
• Óvodai csoport: 1 napos kirándulás a Tropicariumba, ebéddel
• Óvodai csoport 2 óvodapedagógusa: 1-1 db wellness csomag
II. helyezett:
Gyermek: 25.000 Ft értékű játékutalvány
• Család: 1 napos, 4 főre szóló hajókirándulás az egész családnak
• Óvodai csoport: 1 napos kirándulás az Állatkertbe
• Óvodai csoport 2 óvodapedagógusa: 1-1 db masszázs
III. helyezett:
Gyermek: 10.000 Ft értékű játékutalvány
• Család: 1 db, 4 főre szóló budapesti városnéző túra (2-3 óra)
• Óvodai csoport: 1 napos kirándulás egy budapesti játszóházba
• Óvodai csoport 2 óvodapedagógusa: 1-1 db szépségcsomag
Értékelés: A pályázatot a www.weishaupt-rajzpalyazat.eu weboldalra kell a szülőnek/gondviselőnek feltölteni előzetes regisztrációval 2014. április 14 – május 11. közötti időszakban. A beérkezett pályamunkákra a közönség 2014. május 12-25. között szavazhat, az első három legtöbb szavazatot megszerző jut hozzá a nyereményekhez.
Eredményhirdetés 2014. május 31-én, díjátadó 2014. június 5-én, a Szervező székházában.

Bővebb leírás és játékszabályzat www.weishaupt-rajzpalyazat.eu weboldalon.

Cetelem Zöldsuli Program - környezettudatos gondolkodás erősítése

2014. április 14. 

A Cetelem Zöldsuli Program célja a környezettudatos gondolkodás erősítése az általános iskolás gyermekek, vagyis a jövő generációjának aktív bevonásával. A pályázat keretében nyújtott támogatás segítségével a hazai általános iskolák számára lehetőség nyílik külső/belső udvaraik, zöld területeik felületének fejlesztésére, szépítésére, egy zöldebb, fenntarthatóbb környezet megteremtésére.

Fekete István gyermekrajz pályázat

2014. április 14. 

A Vadászati Kulturális Egyesület és Várpalota város Önkormányzata hagyományteremtő szándékkal országos gyermekrajz-pályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére, alsó- és felső tagozatos kategóriában. A pályázat névadója nem véletlenül lett Fekete István író, máig is népszerű állatregények és természeti témájú novellák szerzője, a hazai irodalom kimagasló egyénisége, a kiírással ugyanis a szervezők célja - az alkotómunka, azaz […]

Házfórum Gyermekrajzpályázat az OTP Csoport támogatásával - Ti hol laktok? Rajzold le!

2014. április 11. 

Óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolásoknak hirdet rajzpályázatot - értékes nyereményekkel - a társasházakkal és otthonteremtéssel foglalkozó kiíró.

A legszebb mosoly

2014. április 9. 

A Célirányos Kezdeményezés egyik célja, hogy szebbé, elviselhetőbbé tegye a kórházban tartózkodó, a rendeléseket látogató gyermekek hétköznapjait.

K&H gyógyvarázs

2014. április 3. 

A K&H gyógyvarázs 2014-ben újabb lehetőséget kínál azon gyermek-egészségügyi intézmények számára, amik a gyermekek mielőbbi gyógyulása, és saját munkájuk eredményességének növelése érdekében korszerűsíteni, fejleszteni kívánják eszközparkjukat. A 2014-es K&H gyógyvarázs országos pályázaton részt vehet minden olyan egészségügyi szolgáltató (fekvő-, és/vagy járóbeteg szakellátó), aki az EüM rendelet szerinti a csecsemő-, és gyermekgyógyász szakma főcsoporton belül meghatározott, bármelyik gyermekgyógyászati tevékenységre vagy az általános traumatológia, vagy az általános mentés végzésére rendelkezik hatósági működési engedéllyel, és e tevékenységre az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozási szerződésével. A program a nyertesek számára intézményenként maximum bruttó 4 millió forintig állja a pályázati anyagban jelölt eszközök és berendezések beszerzési költségeit, mindösszesen 20 millió forint értékben.
A 2014-es pályázati évben a gyermeksürgősségi ellátást nyújtó intézmények pályázatai részesülnek kiemelt, de nem kizárólagos figyelemben. E mellett a K&H Csoport 2014-től kiemelt figyelmet fordít Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistérségeire, hogy a leginkább rászoruló intézmények is megfelelő eszközparkkal rendelkezhessenek. Így a 2014-es pályázati évben az egyéb források odaítélésénél külön elbírálás alá esnek a 311/2007. (XI.17.) kormányrendelet alapján meghatározott leghátrányosabb helyzetű kistérségek területén működő gyermek-egészségügyi intézmények által benyújtott jelentkezések.
A korábbi évek nyertesei a támogatás utáni 3. évben (azaz 2 pályázati ciklus után) részesülhetnek újra műszertámogatásban. Idén tehát újra pályázhat minden olyan intézmény, amely 2011-ben, vagy azt megelőzően nyert támogatást.
A kiírás mellett talál egy pályázati űrlapot is, amely tartalmaz minden szükséges adatot, valamint a szükséges mellékletek listáját is. Az űrlap végén található kérdőív kitöltése önkéntes, visszaküldése nem feltétele a pályázaton való részvételnek, ugyanakkor megköszönjük, ha a kérdések megválaszolásával segíti munkánkat!

Az OEP szerződés és az ÁNTSZ engedély benyújtására nincs szükség, elég, ha a szakmakódról szóló nyilatkozatot kitölti és elküldi.
A K&H gyógyvarázs az országos pályázat nyertesein kívül egyéb forrásoknak – dolgozói, ügyfél és partner felajánlások – köszönhetően a pályázati év során (2015. március 31-ig) több alkalommal is kioszt műszeradományokat, amelynek kedvezményezettjeit az országos pályázatra jelentkezők közül választja ki.
A részletes pályázati kiírást és a hozzá kapcsolódó dokumentumokat a következő weboldalról tudja letölteni:
https://www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/gyermekegeszsegugy.html

Illetve elektronikus levél formájában is bekérheti a khgyogyvarazs@well.hu e-mail címről.

A pályázatok beérkezésének határideje 2014. május 30. 16:00 óra.

TAnulj és MOzogj = TAMO

2014. április 2. 

A kiírók célul tűzték ki, hogy megmutassák a gyermekeknek, szülőknek és pedagógusoknak, hogy a tanulás és a mozgás milyen szoros kapcsolatban áll egymással.

Nálatok laknak-e állatok?

2014. április 1. 

A kiíró rajzpályázatot hirdet általános iskolai alsó tagozatos gyermekek számára, melynek témája az ember és állat barátsága.

TAMO - Tanulj és Mozogj! rajzpályázat

2014. április 1. 

A Challengeland Kalandpálya és a Tantaki Oktatóprogramok célul tűzte ki, hogy megmutassa a gyermekeknek, szülőknek és pedagógusoknak, hogy a tanulás és a mozgás milyen szoros kapcsolatban áll egymással. Ennek fényében megszületett a Tanulj és Mozogj! vagyis a TAMO kampány, amelyben egy sor izgalmas program várja a családokat, pedagógusokat!

Az első megmozdulás pedig nem más, mint egy rajzpályázat általános iskolás osztályok számára! Hogy mi áll a háttérben? Főként a kíváncsiság: vajon a tanulás és a mozgás hogyan kapcsolódik össze a diákok szerint, és ezt hogy tudja megrajzolni egy egész osztály?

Itt az ideje, hogy még a tanév vége előtt összefogjon az osztály!
Ragadjatok ceruzát, filctollat vagy zsírkrétát és rajzoljátok le együtt, hogy szerintetek mit jelent a…

TANULÁS ÉS MOZGÁS

Pályázati időszak: 2014. április 1-30.

A rajzokat a következő címre várjuk: Tantaki Kft. - 1011 Budapest, Mária tér 1. Fsz. 17.

Fődíj: tanulás és mozgás 140 ezer forint értékben!
• májusi osztálykirándulás a Kalandpályán,
• Tantaki oktatóprogram, amelyet az egész osztály használhat: matek oktatóprogram választható évfolyamból

Eredményhirdetés: május 6. Kedd

Kiállítás: május 19-25-ig a Challengeland Kalandpályán (Csillebérc 1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 21.)


Finálé: május 23-25. TAMO gyereknapi program a Challengeland Kalandpályán (Csillebérc 1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 21.)

Keressük az Év Anyavállalatát!

2014. március 26. 

A kiíró 2014-ban ötödik alkalommal osztja ki az Év Anyavállalata díjat annak az anyának, aki gyermekek mellől az olvasóink által is legnagyobb teljesítményt nyújva építette fel cégét. Célunk felhívni rá a figyelmet, hogy az anyák számára meglehetősen kilátástalan munkaerőpiaci helyzetből is van kiút: a verseny során olyan anyukákat mutatunk be, akik nem féltek a saját lábukra állni és kisgyermekek, család, házimunka mellett indították el saját vállalkozásaikat - és ezzel példát mutatnak minden anyukának!

Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány logótervezési pályázat

2014. március 24. 

A Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány LOGÓTERVEZÉSI PÁLYÁZATOT HIRDET.   A pályázat témája: A Semmelweis Egyetem I. sz. (Bókay) Gyermekklinika új logójának megalkotása. A pályázat alapvető célja olyan logót létrehozni, amely a Klinika gyermekközpontú szellemiségben végzett gyógyító tevékenységét a lehető legjobban tükrözi. Elvárás, hogy az új logó színes, barátságos, derűs és egyszerű legyen, megnyugtató érzéseket közvetítsen. Az új logó nem […]

"Vakvezető kutyákkal a tömegközlekedésben" című rajz pályázat

2014. március 18. 

Magyarországon több, mint ötvenezer látássérült ember él, de kevesebb, mint egy százalékukat segíti a leghűségesebb négylábú segítőtárs, a vakvezető kutya. Sok gyerek még sohasem találkozott vakvezető kutyával közlekedő látássérült emberrel, nem tudja, mit is gondoljon róluk. Az ismerethiány enyhítésére a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola rajzpályázatot hirdet az alábbiak szerint:

Pályaművek témája:
Vakvezető kutyákkal a tömegközlekedésben.
Rajzold le, hogyan képzeled el a vakvezető kutyákat, ahogy aktív részesei a tömegközlekedésnek: buszra, villamosra, trolira, vonatra szállnak. Odavezetik gazdájukat a megállót jelző táblához, a járművek nyitott ajtajához, helyet keresnek a járműveken, használják a mozgólépcsőt.
A téma megismeréséhez ajánljuk figyelmedbe honlapunkat és az ott található videót:
http://barathegyisegitokutya.hu/iskola/rajzpalyazat-2014

Pályázhatnak:
5 és 14 éves kor közötti gyerekek három korcsoportban:
I. korcsoport: óvodások 5-6 évesek
II. korcsoport: alsó tagozatosok 7-10 évesek
III. korcsoport: felső tagozatosok 10-14 évesek

Pályaművek követelménye:
Mérete A/4.
Technikája szabadon választott. Ceruza, festék, filctoll, zsírkréta alkotások mellett kollázsokat és digitális technikával készült pályázatokat is elfogadunk.
Egy gyermek több rajzzal is nevezhet.

A pályázat benyújtásának módja: .jpg formátumban (szkennelve) a barathegyirajz@gmail.com címre küldve.
Minden pályamunkát kérjük külön e-mailben küldeni! Az e-mailben kérjük megadni: az alkotó nevét, életkorát, az óvodája vagy iskolája nevét és címét.
A művek felkerülnek a Facebook oldalunkra, ott lehet rájuk szavazni (liekolni): https://www.facebook.com/barathegyivakvezeto

Elbírálás: a beérkezett pályaművek közül korcsoportonként egyet jutalmazunk. A nyertesekről a vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozó szakemberekből és grafikusokból álló zsűri dönt majd. Közönségdíjas a legtöbb lájkot kapott mű lesz.

Nyeremény: a négy győztes felejthetetlen élményt nyer osztálytársai, óvodai csoporttársai és természetesen saját maga számára, hiszen a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai vakvezető kutyákkal keresik fel őket egy felejthetetlen bemutatóval óvodájukban, iskolájukban. Ennek során többek között azt is ki lehet majd próbálni, hogy hogyan „vezet” a vakvezető kutya. Minden résztvevő díszoklevelet, a korcsoportok győztesei pedig ajándékcsomagot is kapnak.

A díjazott alkotásokat a vakvezető kutyák világnapja (április 27-én) alkalmából tartott rendezvényünkön is bemutatjuk a nagyközönségnek.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2014. április 15. Kedd 24:00.
A szavazás (lájkolás) lezárása: 2014. április 20. Vasárnap 24:00
Az eredményhirdetést: április 27-én, a vakvezető kutyák világnapján tartjuk.
Az eredményt a Facebook oldalunkon és a honlapunkon is ismertetjük.

Módosult a roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatását támogató konstrukció

2014. március 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 jelű, ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukció a következő pontok szerint módosult, részben jogszabályi változások, részben egyéb végrehajtási kérdések miatt.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívásai - Erkel Színházban előadás és a IV. Gyermek- és Ifjúsági Országgyűlésen részvétel

2014. március 6. 

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívásai.

Ökocsalád - rajzpályázat

2014. március 5. 

A kiíró egyéni gyermekrajzpályázatot hirdet az ENSZ Családok Nemzetközi Napja alkalmából ÖKOCSALÁD - a jövő rajtunk múlik címmel.

Kedvezményes táborozási lehetőség, hátrányos helyzetű gyermekek számára

2014. március 4. 

Kedvezményes táborozási lehetőség, hátrányos helyzetű gyermekek számára.

„ÖKOCSALÁD” – a jövő rajtunk múlik

2014. február 21. 

A Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. rajzpályázatot hirdet
az ENSZ CSALÁDOK NEMZETKÖZI NAPJA alkalmából:

„ÖKOCSALÁD” – a jövő rajtunk múlik
egyéni rajzpályázat (4-11 éves korú) gyermekek számára


A pályázók köre: A pályázaton kizárólag Budapesten élő, ill. a fővárosban iskolába vagy óvodába járó gyermekek vehetnek részt.
Korcsoportok:
Óvodás (4 éves kortól)
Iskolás (11 éves korig)

Technika: Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek (grafitceruza, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, pasztellkréta, víz-, akril-, akvarellfesték, kollázs-, illetve vegyes technika).

Méret: A/4-es rajzlap vagy kartonpapír

Az alkotások hátuljára kérjük, írják rá:
- a gyermek nevét,
- korcsoportját és életkorát,
- lakcímét,
- az iskola/óvoda nevét, címét
- a szülő elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím).

Beküldési határidő: 2014. április 25.

A beküldés módja: A pályaműveket személyesen vagy postán az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérbe (1067 Budapest, Eötvös u. 10.) kérjük eljuttatni.
A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy a pályázatot kiíró Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. a www.eotvos10.hu honlapon és Facebook-oldalán közzétegye a pályamunkáját, illetve hogy az Eötvös10 a továbbiakban bármilyen formában felhasználhatja a beküldött alkotást. A pályamunkákat nem áll módunkban visszaszolgáltatni.
Az egyes korcsoportokban külön értékeljük és díjazzuk az alkotásokat.
A nyertes pályázókat e-mail-ben, ill. levélben értesítjük.
A legkiválóbb alkotásokból kiállítást rendezünk, amely egy hónapig tekinthető meg az Eötvös10 aulájában.
Megnyitó és díjátadó: 2014. május 17-én, szombaton 10 órakor, a Tititá című koncert előtt
A pályázat fővédnöke: Novák Péter zeneszerző, énekes

Információ: 06-1-690-0995, szebelledi@eotvos10.hu

Közösségi rendezvények támogatása: hangtechnika, gyermekműsor és sztárfellépő térítésmentes biztosításával (ÖM-PA-2014/2)

2014. február 19. 

A pályázat célja:
Olyan Magyarország területén megvalósuló rendezvények támogatása, melyek hozzájárulnak különböző – főként hátrányos helyzetű - társadalmi célcsoportok közösségi élményeinek kialakításához.

A pályázat keretében:
- komplett hangtechnikai szolgáltatást (8-12 órás időtartamra)
- Egészségnevelő – interaktív – gyermekműsort (50 percben)
- Egy sztárfellépőt (45 perces műsorral)
biztosítunk a nyertes pályázó rendezvényére 500 000 Ft összértékben.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. március 31.

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Ferencvárosi Gyermekalapja pályázatot hirdet

2014. február 17. 

A kiíró átfogó célja a kerületi gyerekek és fiatalok segítése (az egyetemi évekig bezárólag), hogy a bennük rejlő tehetséget és tettrekészséget a lehető legteljesebb mértékben saját és környezetük életének jobbítására fordíthassák és ezzel megalapozhassák hosszú távú kötődésüket Ferencvároshoz. Ezért olyan civil programokat támogatunk, amelyek a kerületi gyerekek és fiatalok mindennapjait teszik színesebbé, biztonságosabbá, tartalmasabbá és gazdagabbá.

A gyerekjogokról szóló legjobb rajzokat díjazták a parlamentben

2014. február 15. 

A mosolyhoz, a szeretethez, a sportoláshoz, a jövőhöz, a védelemhez való jogokat jelenítették meg többek között azok a fiatalok, akik az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) rajzpályázatára küldték be munkáikat. A verseny díjátadóját február 14-én tartották az Országházban, az eseményen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

TANDEM Fejlesztési Alap harmadik kiírás 2014 - hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációja

2014. február 12. 

A pályázati program átfogó célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációjának elősegítése és a magyar szociális ellátórendszer meglévő hiányosságainak pótlása. A támogatás konkrét célkitűzése gyermekek és szüleik azon képességeinek a fejlesztése, mely révén az információs társadalomban jelentkező modernizációs veszélyekkel szemben minél inkább felkészültebbek, védettebbek lehetnek.

TANDEM Fejlesztési Alap – Pályázat hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációjának elősegítésére

2014. február 12. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet  ,,TANDEM Fejlesztési Alap  néven 2012-ben pályázati programot indított, melynek keretében 2012-2014 között több pályázati körben, vissza nem  térítendő  támogatásként összesen  több  mint  200 millió forinttal  támogatja  a  magyarországi szociális szektort. Jelen (harmadik) kiírásban körülbelül 25-30 pályázat támogatására lesz mód. A PÁLYÁZATI PROGRAM CÉLJA A pályázati program átfogó célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családok […]

Gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához nyújtandó támogatás igénylése / Victoria08/001/2014

2014. február 8. 

A kiíró célja: A köz érdekében álló gyermekkórházak, gyermekgondozó intézmények, hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézmények - beleértve a fogyatékos gyermekek gondozására szakosodott intézményeket is - segítése, anyagi támogatása, infrastruktúrájuk fejlesztése.

Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek szervezetfejlesztésének támogatása / IFJ-GY-14-D

2014. február 6. 

A pályázati program célkitűzései: a gyermek- és fiatal korosztály részére és aktív részvételével - kizárólag Magyarország területén megvalósuló - szervezetfejlesztő tevékenységek támogatása, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a közösségek erősítéséhez, fejlesztéséhez.

Határon túli gyermek- és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatása / IFJ-GY-14-A

2014. február 6. 

A pályázati program célkitűzései: olyan értékközpontú és értékteremtő, gyermek- és ifjúsági korosztály aktív részvételével - kizárólag Magyarország közigazgatási határán túl megvalósuló - rendezvények támogatása, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek- és/vagy ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez és biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését.

Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatása / IFJ-GY-14-C

2014. február 5. 

A pályázati program célkitűzései: a pályázati program lehetőséget kíván teremteni a gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek számára szakmai kompetenciájuk bővítésére, új ismeretek, készségek elsajátítására, az ifjúsági közösségek megerősítésére, a fiatalok társas és egyéni kompetenciáik fejlesztésére.

Népi Játékok Rendezvényekre

2014. február 4. 

A pályázat célja: a nemzetet éltető hagyományok, szokások, játékok őrzése és tovább éltetése, ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit. Megmutatni azt, hogy őseink játékai ugyanolyan örömöt, önfeledt szórakozást biztosítanak gyermekeinknek, mint annak idején elődeinknek.

Pályázat gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatására

2014. február 4. 

A pályázat olyan Magyarországon megvalósuló nem-formális képzéseket támogat, amelynek elvégzésével a fiatalok szociális, környezeti érzékenysége, a tudatos felnőtt életre való felkészülése, állampolgári kompetenciája fejlődik. A pályázat támogatja az ifjúsággal foglalkozó szakemberek gyermek- és ifjúsági animátor képzését. A pályázat kódja: IFJ-GY-14-C A pályázati program célkitűzései: A  pályázati program lehetőséget kíván teremteni a  gyermekek-  és  fiatalok közösségeinek […]

Pályázat határon túli gyermek és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatására

2014. február 4. 

A pályázat támogatni kívánja az olyan értékközpontú és értékteremtő, gyermek- és ifjúsági korosztály aktív részvételével - kizárólag Magyarország közigazgatási határán túl megvalósuló - rendezvényeket, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és/vagy ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez és biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését. A pályázat […]

Készítsd el életed legjobban sikerült fotóját, mert indul az ÉpítkezemFelújítok Magazin címlap arca - online verseny

2014. január 31. 

Készítsd el életed legjobban sikerült fotóját, mert indul az ÉpítkezemFelújítok Magazin címlap arca pályázat. Mindegy, hogy lány vagy fiú, nő vagy férfi, idős vagy gyermek vagy, a lényeg, hogy jól mutass egy felújításon vagy építkezésen.

Kárpát-medencei Bicaj - Ricsaj csapatverseny

2014. január 29. 

A verseny célja: a 13-15 éves életkorú gyermekek közlekedésbiztonságának javítása az életkori sajátosságoknak megfelelő módszerrel, tartalommal és formával.

Számítógép Álom 2014

2014. január 21. 

2014-ben is számítógépet kapnak rászoruló családok – A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén 2014-ben is ötven rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerek kap komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet. A támogatásra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek (tanára által), akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi […]

Norvég Civil Támogatási Alap közepes és kisprojektek 2014

2014. január 13. 

Az Alap átfogó célja, hogy segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételüket a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában. -A terület: demokrácia és emberi jogok; - B terület: női jogok és esélyegyenlőség; - C terület: közösség- és szervezetfejlesztés; - D terület: ifjúsági- és gyermekügyek; - E terület: környezetvédelem és fenntartható fejlődés; - F terület: jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak; - G terület: társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció).

Nonverbális Fesztivál iskoláskorú sérült, halmozottan sérült és egészséges gyermekek közreműködésével

2014. január 10. 

Tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre alternatív kulturális rendezvényünk, az Országos Nonverbális Fesztivál a Magyarországon élő iskoláskorú sérült, halmozottan sérült és egészséges gyermekek közreműködésével.

Idén már hatvankét pályázatra lehet jelentkezni az Erzsébet-programban

2014. január 8. 

Idén az Erzsébet-programban hatvankét pályázatra jelentkezhetnek a gyermekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők - közölte a program szóvivője szerdán budapesti sajtótájékoztatón.

Gyermekvers, meseíró és illusztrátor pályázat.

2014. január 7. 

Kiíró: Garbo Kiadó (Budapest)


Beküldési határidő: 2014. február 15


Beküldési cím:szerk@garbokiado.hu


Telefonszám: 06 30 455 8204Kapcsolattartó: Máté Gabriella, Döme Barbara

Pályázók köre: Bárki pályázhatPályázati kiírás: Pályázni olyan igényes mesékkel, gyermekversekkelés ezek stílusához igazodó illusztrációkkal lehet, melyek eddig még sehol nem jelentek meg nyomtatásban. Az írott anyagok terjedelem nem haladhatja meg az 5 gépelt oldalt. (A/4,Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sortávolság, 2,5 margó). Az illusztrációk A5-ös méretben készüljenek.


A beküldött pályaművek a gyermekekhez közelálló bármely témát boncolgathatják, lehetőleg minél egyedibb formában, stílusban.


A bíráló bizottság tapasztalt írókból, szerkesztőkből áll.


Díjazás: A legjobbnak ítélt alkotásokat áprilisban igényes kivitelű kötetben jelenteti meg a Garbo Kiadó. A szerzők bemutatkozási lehetőséget kapnak író-olvasó találkozókon, könyvbemutatókon, az írott és elektronikus sajtóban. Az antológia a legnagyobb könyvterjesztő hálózatokba, könyvesboltokba kerül be.


Eredményhirdetés: A pályázat résztvevőit február végéig értesítjük az eredményről, melyről a www.garbokiado.hu internetes oldalon is tájékozódhatnak.


Pályázati díj nincs.
Azoktól, akik bekerülnek az antológiába, csekély mértékű anyagi hozzájárulást kérünk.

Egészséges életmód gyermekszemmel rajzpályázat (Budapest)

2014. január 6. 

Budapesti, 5-8. osztályos tanulók részére a Regand Medical Bt. rajzpályázatot hírdet “Egészséges életmód gyermekszemmel”.     A pályázat időtartama: 2013.12.16-2014.01.17 Részvétel módja: A pályázatban részt vevők fejenként egy művet küldhetnek be. A részvételhez a pályázónak meg kell adnia nevét, címét, email címét (amennyiben a pályázónak még nincsen saját email címe, így a szülő/gondviselő email címe kerül […]

Közlekedj okosan! rajzpályázat

2014. január 5. 

A Generali a Biztonságért Alapítvány fontosnak tartja a gyermekek baleset-megelőzését és biztonságos közlekedésre való nevelését, ezért rajzpályázatot hirdet ,,Közlekedj okosan! címmel! Tetszőleges rajztechnikával készített, A4-es méretű rajzpályázatokat várunk biztonságos közlekedés témakörben, amelyet óvodáskorú gyermek készít el! Az első 3 legszebb és legötletesebb pályaművet díjazzuk. Nemcsak a nyertes pályázatot készítő gyermek, hanem óvodai csoportja is jutalomban […]

A XXXIX. Duna menti tavasz - gyermekbábozás és színjátszás

2014. január 1. 

A kiírók közösen meghirdetik a XXXIX. Duna Menti Tavasz seregszemlét. Az amatőr gyermekbábozás és színjátszás a csoportok és egyének (bábszólisták) egész évi alkotó tevékenységének bemutatkozása a bábjátékos, színjátszó és szerkesztett játékok kategóriában (a szerkesztett játék minden olyan előadás, amely különböző műfajú művek önálló egységgé szerkesztésével készül és valósul meg, pl.: mozgásszínház, irodalmi színpad, pódiumjáték, dramatikus népi játék, illetve ezek ötvözete).

Megjelent a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében a hátrányos helyzetű gyermekek önkéntes részvételének ösztönzését támogató kiemelt felhívás

2013. december 20. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-3.3.15-13/1 jelű, ,,A hátrányos helyzetű gyermekek önkéntes részvételének ösztönzése a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében című kiemelt útmutató.

Pályázat cigány fiatalokat segítő projektekre

2013. december 19. 

Pályázat cigánygyerekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését, felzárkózását és készségfejlesztését szolgáló projektekre (2014-2016).   A HEKS és a Magyarországi Református Egyház (MRE) megállapodásának (Országprogram 2013-2016) egyik fontos célja az MRE gyülekezetei cigány gyermekek és fiatalok között folyó szolgálatának támogatása. A megállapodás értelmében a HEKS pályázatot hirdet meg olyan gyülekezeti projektek támogatására, melyek célja a hátrányos helyzetű, […]

Alkotói támogatás határon túli magyar írók, költők, irodalmárok számára

2013. december 13. 

Az NKA Szépirodalom és ismeretterjesztés kollégiumának pályázata. 10 hónapra szóló alkotói támogatás kizárólag határon túli magyar írók, költők, irodalmárok számára szépirodalmi, kritikai alkotó munkájuk megvalósítására öt kategóráiban: 1. költészeti és drámaírói, 2. prózaírói 3. kritikai alkotómunkára, 4. ifjúsági regény-, mese-, bábjáték- és gyermekszíndarab-írói alkotómunkára, valamint 5. műfordítói alkotómunkára. Pályázók köre: Határon túli írók, költők, irodalmárok, műfordítók. A […]

Pályázat Nyugat-Magyarországon működő civil szervezetek és kezdeményezések részére a NÓRA-HÁLÓZAT-hoz való csatlakozáshoz

2013. december 10. 

A JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány országos gender-tudatos munkaerőpiaci tanácsadó hálózatának kialakításához és helyi Nóra-pontok fenntartható működtetéséhez várja a gyermekvállalás miatt inaktívvá váló nők segítése, a nők esélyegyenlőségének előmozdítása iránt elkötelezett női civilek és/vagy női projektek megvalósításában tapasztalatot szerzett munkaerőpiaci szervezetek, esetleg egyéb csoportok - jelentkezését Győr-Moson-Sopron, Vas- illetve Zala megyéből. Háttér: A kisgyermekes anyák munkaerőpiaci diszkriminációját folyamatosan […]

10 milliárd forint a veszélyeztetett gyermekek és a népegészségügy támogatására

2013. december 6. 

A Norvég és EGT Alapok támogatásával közel 10 milliárd forint keretösszegben lehet majd pályázni azokra a forrásokra, melyeket többek között egészségügyi, gazdasági, társadalmi egyenlőtlenségek felszámolására, csökkentésére fordíthatnak.

Rajzold le a Mikulást! úgy, ahogy Te látod! eredményhírdetés

2013. december 4. 

Az országban egyedülálló szándékkal, Rajzold le a Mikulást! – úgy, ahogy Te látod!-címmel került megrendezésre immár negyedszerre az Országos Gyermekrajz pályázat, melyre idén közel 2000 rajz érkezett. 2013. október 14-december 5-ig kiírt IV. Országos Gyermekrajz Pályázat létrejöttét a gyerekek iránt érzett szeretet ihlette. A Mikulás a gyermekek kedvenc személye, személyisége. Úgy gondoltuk, ebben a témában szívesen fantáziálnak és […]

A jövő és múlt egyaránt fontos - építőanyag gyermekintézmények és műemlékek megújításáért

2013. november 21. 

A Várépítő pályázat gyermekintézmények és műemlékek fenntartói, kezelői számára 1999-ben életre hívott pályázat, amelyen a csatlakozó cégek által felajánlott építő-anyagokat lehet elnyerni. Ezzel olyan kisebb nagyobb beruházások finanszírozhatóak, amelyekre állami támogatást nehéz találni, általában a nagyságrendek és egyéb feltételek miatt.

Módosítás a roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatását támogató konstrukció dokumentációjában

2013. november 21. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 jelű, ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukció Pályázati útmutatójának 2. sz. melléklete ,,Nyilatkozat elektronikusan benyújtott pályázathoz módosult.

PSZT! - Pályázz Szálláshelyre Táborainkban!

2013. november 19. 

A kiíró pályázatot hirdet Pest megyei gyermekközösségek tematikus és szabadidős táborainak támogatására.

Az én gyermekem is tehetséges - projektjavaslatok

2013. november 14. 

A Tehetséghidak Projektiroda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosító számú Tehetséghidak Program című kiemelt projekt keretében Az Én Gyermekem is Tehetséges programsorozat módszertani műhelymunkáin részt vett hátrányos helyzetű gyermekek tehetségfejlesztésével foglalkozó tehetségpontok, valamint tehetségpontként nem regisztrált civil szervezetek, intézmények számára felhívást tesz közzé Az Én Gyermekem is Tehetséges programsorozat záró programelemére, a Mini Pilot Projektre.

Pályázat “Az Én Gyermekem is Tehetséges Mini Pilot projektre – SNI

2013. november 14. 

Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosító számú ,,Tehetséghidak Program című kiemelt projekt keretében megvalósuló ,,Az Én Gyermekem is Tehetséges Programsorozat záró programelemére, a Mini Pilot projektre. A Tehetséghidak Projektiroda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosító számú ,,Tehetséghidak Program című kiemelt projekt keretében ,,Az Én Gyermekem is Tehetséges programsorozat módszertani műhelymunkáin részt vett SNI gyermekek tehetségfejlesztésével foglalkozó tehetségpontok, valamint tehetségpontként nem regisztrált civil szervezetek, intézmények számára felhívást tesz […]

Az Én Gyermekem is Tehetséges – pályázat a Programsorozatot záró Mini Pilot projektre

2013. november 11. 

Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosító számú ,,Tehetséghidak Program című kiemelt projekt keretében megvalósuló ,,Az Én Gyermekem is Tehetséges Programsorozat záró programelemére, a Mini Pilot projektre. A Tehetséghidak Projektiroda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosító számú ,,Tehetséghidak Program című kiemelt projekt keretében ,,Az Én Gyermekem is Tehetséges programsorozat módszertani műhelymunkáin részt vett hátrányos helyzetű gyermekek tehetségfejlesztésével foglalkozó tehetségpontok, valamint tehetségpontként nem regisztrált civil szervezetek, intézmények számára […]

II. Tradíció Néprajzi Gyűjtőpályázat

2013. október 31. 

A hagyományok és a jelenkori élő kultúra dokumentálásával, gyűjtésével, feldolgozásával pályázhatnak magyarországiak és határon túliak, önkéntes néprajzi gyűjtők egyénileg és csoportosan, néprajzkutatók, pedagógusok és gyermekek.

Több hívást a beteg gyermekekért! - Flashmob pályázat

2013. október 29. 

A kiíró pályázatot hirdet, melynek célja, hogy a pályázók olyan flashmobokat szervezzenek, melyek népszerűsítik az alapítvány adományvonalát.

Közösségi kirándulás pályázat: "Egy nap Bugaszegen kulturális kísérőprogramokkal" (ÖM-PA-2014/1)

2013. október 27. 

Magyarország területén megvalósuló közösségi kirándulás támogatása, mely hozzájárul különböző – főként hátrányos helyzetű - társadalmi célcsoportok közösségi élményeinek kialakításához. Csoportos kirándulás formájában egy teljes napot tölthetnek el a támogatottak ingyenesen a Bugaszegi Téglagalériában kulturális- és egyéb kísérőprogramok (színházi előadás; zenés felnőtt- vagy gyermekműsor; animációs program; állatsimogató), ebéd, valamint útiköltség hozzájárulás igénybevételével.

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2014 (Új nemzedékek jövőjéért kollégium) / NEA-UN-14-SZ

2013. október 25. 

Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, gyermek és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kábítószer-megelőzés, természet- és környezetvédelem területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

KPMG Felelős Társadalomért Program 2013

2013. október 17. 

A KPMG 2013-ban is meghirdeti pályázati programját. Együttműködési lehetőséget kínálunk oktatási, egészségügyi és környezetvédelmi területen működő, Magyarországon bejegyzett, közhasznú non-profit szervezetek vagy civil alapítású társadalmi vállalkozások számára. Előnyt élveznek a hátrányos helyzetű gyermekek egészségét, vagy pénzügyi, gazdasági fejlesztését kiemelten kezelő szervezetek.   Támogatásunk fő elemei: Pro bono szolgáltatás - a KPMG szakmai szolgáltatást nyújt anyagi [...]

Fotós pályázatot hirdet a székesfehérvári Vadmadárkórház

2013. október 16. 

A pályázat célja, hogy a gyermekek is elgondolkodjanak azon, mit jelentenek számukra az állatok, azon belül is a madarak. Mit gondolnak, miért jó, hogy láthatják őket, és mit éreznek, amikor közelebbi kapcsolatba kerülhetnek velük.

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő rajzpályázat

2013. október 16. 

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő elindította Gyermekrajz Pályázatát! Készíts rajzot a ,,Fürdőzés témakörében, fotózd le (vagy scanneld be) és 2013. október 15.-étől október 26.-áig töltsd fel azt a megadott alkalmazásba, (ide: https://www.facebook.com/furdomorahalom/app_649566628401937) majd gyűjtsd a szavazatokat a rajzodra a nyereményekért! Minden rajzfeltöltő jutalma 2 db névre szóló, INGYENES BELÉPŐJEGY a Szt. Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe az október [...]

Madármentés-Lélekmentés ifjúsági fotópályázat

2013. október 12. 

Madármentés-Lélekmentés címmel hirdet ifjúsági fotós pályázatot a Székesfehérvári Vadmadárkórház 12-20 éves gyermekek számára, 3 korcsoportban. A pályázat célja, hogy a gyermekek is A Madármentés-Lélekmentés ifjúsági fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Mesehősökkel a környezetünkért 2013 rajzpályázat

2013. október 11. 

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.  2013. május 30-án ismét meghirdeti a már öt éve nagy népszerűségnek örvendő gyermekrajz-pályázatát. Társaságunk így szeretne  hozzájárulni a tehetséges gyermekek képességeinek fejlesztéséhez, miközben környezettudatosságukat is növeli. A pályázat címe: Mesehősökkel a környezetünkért A pályázat témája: az FKF Zrt. köztisztasággal és hulladékgazdálkodással kapcsolatos tevékenységei: Hogyan lesz tiszta környezetünk? Hova tűnik a sok szemét? [...]

Iskolagyümölcs-program 2013/2014. tanévi kommunikációs tevékenységének megvalósítása

2013. október 11. 

A kiíró nyílt pályázatot ír ki az oktatási intézményekben tanuló gyermekeknek az iskolagyümölcs-program keretében gyümölcs-, zöldség-, feldolgozottgyümölcs- és feldolgozottzöldség-, valamint banántermékekkel való ellátásához nyújtott közösségi támogatás tekintetében az 1234/2007/EK tanácsi rendelet alkalmazásával kapcsolatos részletes szabályok megállapításáról szóló, 2009. április 7-i 288/2009/EK bizottsági rendeletben (a továbbiakban: bizottsági rendelet) meghatározott iskolagyümölcs-program kommunikációjának elvégzése érdekében.

Rajzold le a Mikulást! rajzpályázat

2013. október 10. 

Vegyél részt Te is a IV. Országos Gyermekrajz pályázaton és nyerd meg a fődíjat! A pályaműveket 2013. október 14-től 2013. november 30-ig várjuk. Kézzel készített alkotásokat, rajzokat fogadunk el. A pályázaton nem vehetnek részt azok, akik 2013. október 14. előtt betöltötték a 14. életévüket, vagy a 4. életévüket még be nem töltött gyermekek. A pályázatban részt vevők [...]

Mikulás ajándékműhelye – rajzpályázat gyerekeknek

2013. október 3. 

A Kölyökbirodalom családi oldal ÚJ pályázatot hírdet „Mikulás ajándékműhelye” címmel!
Töprengtél már azon, hogy vajon hogyan zajlik az ajándékkészítés Mikulás gyárában? Kik a segítői Télapónak, hogy a gyerekek megkapják amire a legjobban vágynak? Szerinted hogy zajlik az ajándékkészítés Mikulásnál?
Álmodd meg, rajzold le és küldd el nekünk!
Pályázat célja: a gyerekek kreativitását, fantáziáját szeretnénk életre hívni, hogyan képzelik el a szorgos-dolgos napokat Mikulás gyárában.
Sok szeretettel várjuk az alkotókedvű gyermekek műveit, ötleteit, az alábbi korosztályokban:
3-5 évesek
6-8 évesek
9-12 évesek
Bővebben a linken!

A Terézvárosi Búcsú - fotópályázat

2013. október 1. 

A pályázatra kizárólag a 2013. október 12-13-án megrendezésre kerülő Terézvárosi Búcsú alatt készült képekkel lehet nevezni, melyek a fotográfia eszközeivel mutatják be a rendezvény hangulatát, programjait (színpadi programok, koncertek, vásári forgatag, kézműves műhelyek, gyermekprogramok).

Kinder + SPORT pályázat általános iskolák számára

2013. szeptember 27. 

A pályázat kiírója, a Ferrero Magyarország Kft., évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A Ferrero hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A vállalat ezért létrehozta a Kinder + SPORT [...]

AmCham Alapítvány pályázata Somogy megyei gyermekintézmények részére

2013. szeptember 27. 

Az AmCham Alapítvány pályázatot hirdet Somogy megyei gyermekintézmények részére, olyan támogató közösségi helyiség kialakítására, amely hátrányos helyzetű gyermekcsoportok felzárkózását segítő, tehetséggondozó és mentori programjainak helyszínéül szolgál   Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány (AmCham Alapítvány) nyílt pályázatot hirdet 18 év alatti szociális vagy egészségi helyzetük miatt segítségre szoruló gyermekekkel foglalkozó Somogy megyei szervezetek számára – annak [...]

Segítsük a Dunai Árvíz 2013 gyermekkárosultjait

2013. szeptember 25. 

A kíiró nyílt pályázatot hirdet a Dunai régióban árvízzel sújtott települések részére - 18 év alatti gyermekekkel foglalkozó intézményei számára - annak a megsegítő programnak a keretében, amelyet az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagjai a rendkívüli helyzetre való tekintettel június elején elindítottak.

Csatlakozunk a NÓRA-HÁLÓ-hoz! - nők esélyegyenlőségéért munkaerőpiaci tanácsadó hálózat, helyi Nóra-pontok kialakítása

2013. szeptember 25. 

A kiíró országos gender-tudatos munkaerőpiaci tanácsadó hálózatának kialakításához és helyi Nóra-pontok fenntartható működtetéséhez várja a gyermekvállalás miatt inaktívvá váló nők segítése, a nők esélyegyenlőségének előmozdítása iránt elkötelezett női civilek és/vagy női projektek megvalósításában tapasztalatot szerzett munkaerőpiaci szervezetek, esetleg egyéb csoportok - jelentkezését.

Sünik, mémek, satöbbi

2013. szeptember 25. 

A pályázat célja: a gyermekek és fiatalok asszociáció által, kreatív formában ismerkedjenek meg a múzeumokkal.

Kinder + SPORT program általános iskolák számára

2013. szeptember 24. 

A pályázat kiírója, évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A kiíró hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres és erős felnőtté váljanak. A vállalat ezért létrehozta a Kinder + SPORT kezdeményezést, amelynek célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.

Gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatása / IFJ-GY-13-C

2013. szeptember 17. 

A kiíró hirdet gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatása céljából a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram keretében.

Rave Ösztöndíjak kurátorok, restaurátorok, múzeumi szakemberek és kulturális vezetők számára (Stuttgart, Németország)

2013. szeptember 12. 

A Rave Alapítvány célja a fiatal kurátorok, restaurátorok, múzeumi szakemberek és kulturális menedzserek számára, hogy gyakorlati lehetőséget, képzést biztosítson képzőművészeti kiállítások lebonyolításával. Az ösztöndíj mértéke: 1300 EUR/hó Az ösztöndíj időtartama: 3-6 hónap Az ösztöndíj magában foglalja az utazási költségeket, havi 250 EUR kiegészítést (házastárs részére), gyermekek után: 50 EUR kiegészítés/gyerek, egészségbiztosítást, német nyelvtanfolyam hozzájárulást…stb. Pályázhatnak: [...]

Szülősegítő szolgáltatások támogatása / 41322

2013. szeptember 11. 

A pályázati program célja a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket nevelő szülők részére, az ő igényeikre reagáló szolgáltatások támogatása. Átfogó célok: a szülők tájékoztatása, társadalmi integráció elősegítése, érzékenyítés, önérvényesítés segítése, együttműködések ösztönzése, tanácsadás, konfliktuskezelés, közösségfejlesztés, szülői hivatás erősítése, mentálhigiénés segítségnyújtás, önfejlesztési/önismereti módszerek átadása, kapcsolati hálók építése, harmonikus szülő-gyermek kapcsolat kialakítása.

Ki a kedvenc magyar bábfigurád?

2013. szeptember 9. 

A kiíró 2013/2014-ben a magyar gyermekfilmeké lesz a főszerep! Ehhez kapcsolódva rajzpályázatot hirdetünk Ki a kedvenc magyar bábfigurád? címmel.

ASTRA Tehetség pályázat - alkotások a műholdakról

2013. szeptember 8. 

a Szervező azzal a céllal hirdetett meg 8-15 éves gyermekek számára, hogy rajzokon, formaterveken, festményeken és más engedélyezett technikákkal bemutassák, hogyan segítik a műholdak az emberek életét (műholdas TV-vétellel, távközlési szolgáltatásokkal, tudományos kutatásokkal, műholdas fényképekkel, navigációval, valamint további szolgáltatásokkal).

A gyógyítást, gondozást vagy rehabilitációt szolgáló eszköz, gép vagy berendezés megvásárlásához nyújtandó támogatás igénylése

2013. szeptember 4. 

A kíiró célja: A köz érdekében álló gyermekkórházak, gyermekgondozó intézmények, hátrányos helyzetű gyermekeket segítő intézmények - beleértve a fogyatékos gyermekek gondozására szakosodott intézményeket is - segítése, anyagi támogatása, infrastruktúrájuk fejlesztése.

Marcaltő-Ihász Sportegyesület Pályázati Felhívása Falugondnoki szolgálat működési támogatására

2013. szeptember 3. 

Marcaltő-Ihász Sportegyesület

Pályázati Felhívása

Falugondnoki szolgálat működési támogatására

Pályázati támogatás célja és háttere:

I. A konstrukció célja az 1993. évi III. törvényben ( Szociális törvény) nevesített Falugondnoki szolgálatok működési támogatása, eszközfejlesztése, azon Falugondnoki szolgálat számára, mely a már nyújtott ellátások mellett a Marcaltő-Ihász Sportegyesület tevékenységének támogatásában is aktív szerepet vállal.

II. Háttere: A falugondnoki szolgálat gépkocsija részt vesz a Marcaltőn működő egyesület tagjainak és az utánpótlását képező gyermekeknek a szállításában és szerepet vállal az egyesület tagjainak mérkőzésekre, sportversenyekre való utaztatásában. A település földrajzi elhelyezkedéséből eredően, segíti a 7 km-re lévő Ihászpusztai településrészről beutazó tagok részvételét a marcaltői edzéseken, illetve a mérkőzéseken, lehetővé teszi a felnőtt teke szakosztály tagjainak a pápai edzésekre való utaztatását. Az anyatelepülés és az ihászpusztai településrész között csak távolsági autóbusszal lehet közlekedni, melynek menetrendje nem alkalmazkodik a Sportegyesület edzéseinek és mérkőzéseinek időpontjához, valamint a távolsági autóbuszon az egyesület Bozsik program keretében sportoló gyermekcsoportjának ihászi tagjai csak kísérővel utazhatnak, ezért az utánpótlás nevelés érdekében a falugondnoki szolgálat szintén aktív szerepet vállalhat.

A rendelkezésre álló forrás és elbírálás szabályai:

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló összeg: 2013 évben 200.000,-Ft, az azt követő 3 évben az éves Személyi jövedelem adó 1%-ából befolyó bevétel összege, mely maximum évi 50.000,-Ft.
A pályázati támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
A pályázati összeg tárgyévi felhasználásáról, minden év december 31-ig írásos beszámolót kell a pályázatot kiíró felé benyújtani.

Jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázatok száma: 1 db, jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázat egyfordulós eljárás keretében kerül kiválasztásra.
A támogatás egyszer megállapított, vissza nem térítendő forrás kiegészítés. A támogatás célirányos felhasználása érdekében a döntéstől számított 15 munkanapon belül – amely határidő egy alkalommal 15 nappal meghosszabbítható – támogatási szerződést köt a kedvezményezett pályázóval, és a támogatás felhasználását; a program megvalósítását pénzügyi és szakmai beszámolókon keresztül a szerződésben rögzített módon ellenőrzi.
A támogatási szerződésben rögzített céltól eltérő felhasználás, vagy a feladat megvalósításának elmaradása esetén a támogatási összeget vissza kell fizetni.
Ezen felül megfizetendő a támogatási összeg jegybanki kamata vagy a jegybanki kamatának kétszerese, attól függően, hogy a program nem szerződésszerű teljesítése felróható-e a támogatottnak.

A befogadott pályázatok a tartalmi és formai követelményeknek való megfelelése alapján kerülnek elbírálásra. Hiánypótlásra nincs lehetőség.
A pályázatok elbírálását az Egyesület Elnöksége végzi. A pályázati feltételek teljesítése nem jelent jogosultságot a pályázatban megjelölt összegű költségvetési támogatás igénybevételére. A támogatás igénybevétele szempontjából a pályázatot szerződéskötési ajánlatnak kell tekinteni.
A pályázatok a benyújtás határidejét követő 15 napon belül kerülnek feldolgozásra. A döntést követően a tájékoztatást 5 munkanapon belül a pályázók levélben kapják meg az Egyesülettől.
A támogatásban részesített pályázó a pályázati kiírás megjelenési helyén közzétételre kerül.
A pályázatot elutasító döntést indokolni kell, a döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.
A pályázat elfogadásáról szóló értesítés a szerződéskötési ajánlat elfogadásának minősül.

Pályázók köre:

Jelen pályázati felhívás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

Falugondnoki szolgálatot fenntartó helyi önkormányzatok
Falugondnoki szolgálatot fenntartó önkormányzatok jogi személyességgel rendelkező Társulásai
Falugondnoki szolgálatot fenntartó nonprofit szervezetek közül: egyesületek, egyház, alapítvány

Pályázat tartalma:

A támogatható tevékenységek köre: kizárólag azok a projekt javaslatok támogathatók, amelyek a pályázati program célkitűzéseivel összhangban álló tevékenységeket tartalmaznak, azaz az egyesület alapszabályában és a falugondnoki szolgálat szakmai programjában is megtalálhatók. A pályázati kiírás keretében kizárólag az alábbi tevékenységek megvalósítására igényelhető támogatás:
- a gyermekek szállítását lehetővé tevő eszközök beszerzése, mely a falugondnoki jármű tartozéka ( magasító, biztonsági gyermek ülések ) Csak új eszköz beszerzése támogatható.

-a falugondnoki jármű tartozékainak biztonságosabbá tétele, komfortosabb utazási feltételek biztosításához eszközbeszerzés (gumiabroncs, üléshuzat) Csak új eszköz beszerzése támogatható

- az egyesület Bozsik program keretében sportoló gyermekcsoportjának versenyekre utaztatása, az ihászpusztai gyermekek edzésre szállítása Marcaltőre, a sportegyesület keretén belül működő felnőtt teke szakosztály ihászpusztai tagjainak a pápai edzésekre való utaztatásához üzemanyag támogatás.

A támogatott szervezet a támogatás igénybevételével kötelezettséget vállal a támogatott cél szerint működő program, ellátás meghatározott ideig való működtetésére. Az ellátási és egyéb kötelezettségek részletei:
- a pályázat megvalósítását követően a támogatott kötelezettséget vállal a programban meghatározott falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatást három évig fenntartja

Pályázat mellékletei:

- pályázati adatlap
- a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy nincs esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása, mely nyilatkozatban ki kell térni arra, hogy a pályázó tudomásul veszi, hogy 60 napon túli köztartozás esetén a támogatás nem illeti meg, illetve az esedékes támogatás folyósítása felfüggesztésre kerül, és az esedékes támogatás a köztartozások megfizetése érdekében – a támogatás ellenében vállalt kötelezettséget nem érintő módon – visszatartásra, illetve a köztartozást követő állami szerveknek átutalásra kerül,
- önkormányzati pályázó esetén a képviselő-testület döntését a program támogatásáról és az esetleges saját erő vállalásáról,
- eredeti, vagy hitelesített másolatban aláírási címpéldányt;

A benyújtás határideje, helye:

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. szeptember 20. A pályázatot ajánlott küldeményként kell postára adni.
A benyújtási határidő módosítására nincs lehetőség. A határidő után postára adott pályázatok nem kerülnek elbírálásra
Pályázatot kizárólag postai úton, 2 példányban, csak a kiírás mellékletét képező pályázati adatlapon lehet benyújtani a szükséges mellékletekkel ellátva. A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásához szükséges „Adatlap” letölthető a www.marcalto.hu / sport /Pályázati kiírás

A pályázat benyújtásának helye az Egyesület levelezési címe, székhelye: Marcaltő-Ihász Sportegyesület, 8532 Marcaltő, Fő tér 13.


Pályázati adatlap
„Falugondnoki szolgálatok működési támogatására”

1. A PÁLYÁZÓ ADATAI
A pályázó szervezet:
Neve:
Település: Utca, hsz:
Megye: Megyekód:
Járás neve:


Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................
Bírósági bejegyzés, végzés száma:……………………………………………..
(nem önkormányzati fenntartású szervezetek esetén)

A pályázó szervezet adószáma:
A pályázó szervezet vezetője, képviselője: (önkormányzat esetén polgármester)
neve:

beosztása:


Kapcsolattartásra kijelölt személy adatai, amennyiben eltér a szervezet képviselőjétől:
neve:

beosztása:


Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................
A pályázó számlájának, a támogatási összeg átutalásához szükséges adatai:
A számlavezető pénzintézet megnevezése, székhelye:A számla tulajdonosának neve és székhelye:


max. 32 leütés
A pályázó szervezet számlaszáma:


3  8 számjegyA PROGRAM TELJES MEGVALÓSÍTÁSÁNAK (BEFEJEZÉSÉNEK), A VÁLLALT ELLÁTÁS MEGKEZDÉSÉNEK TERVEZETT IDŐPONTJA:

év hó nap
Kérjük a megvalósítás várható időpontját megközelítő pontossággal megadni. A támogatási szerződésben a feladat teljesítésének határideje ehhez az időponthoz igazodva kerül meghatározásra.


2. A TELEPÜLÉSRE VONATKOZÓ ADATOK:

Lakosságszám 2013. I. 1-jén:

Település lakosságszáma:
…………………… Fő
ebből:
Belterületi lakos:
…………………… Fő

Külterületi lakos:
…………………… Fő

Egyéb belterületi lakos:
…………………… Fő

Ha a település közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik, akkor székhelye:……………………

Nyújtott-e be a korábbiakban hasonló célra pályázatot Uniós, vagy hazai fejlesztési támogatás elnyerésére?
IGEN
NEM

Ha igen, melyik év(ek)ben?

2009
2010
2011
2012
2013


A település közlekedési feltételeinek bemutatása

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..


3. Mutassa be a falugondnoki szolgálat eddigi tevékenységét:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

Jelen pályázati cél megvalósítása, hogyan illeszkedik a falugondnoki szolgálat szakmai programjába:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..


4. Költségterv

A pályázati program költségvetése főbb tételekben:

Megvalósítás
A teljes költség és a tervezett források összetétele

A megvalósítás során kifizetésre kerülő költségek és forrásaik teljeskörűen (eFt)
Költségfajta
tervezett költség

igényelt támogatás
jóváhagyott támogatás***
1.2.3.4.5.Összesen:
A döntés után a véglegesen jóváhagyott támogatási összeg figyelembevételével a táblázatokban szereplő költségvetési tételeket újra kell tervezni, ha a megítélt támogatás alacsonyabb a kért támogatásnál. A tábla a támogatási szerződés mellékletét képezi. Döntés után a táblákban szereplő egyes sorokon meghatározott összegektől 20%-nál nagyobb mértékben eltérni csak szerződésmódosítással lehet. Szerződésmódosításra csak különösen indokolt esetben kerülhet sor.


A pályázott állami támogatás igénybevételének ütemezése

A támogatási összeg felhasználásának tervezett időpontjai :
(A támogatás első ütemének átutalása legkorábban a pályázat beadását követő két hónap elteltével tervezhető.)

Felhasznált támogatási összeg
Számla benyújtásának időpontja

Támogatás mindösszesen:
Záradék:
Büntetőjogi felelőségem tudatában kijelentem, hogy a pályázati adatlapban és az előzőekben felsorolt …...... db csatolt mellékletben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

………………………, …………….

………………………………………….
szervezet képviselőjének aláírása

44-dik Nemzetközi Gyermekrajzpályázat

2013. szeptember 2. 

A nemzetközi rajzpályázatok és kiállítások lehetőséget adnak a világ gyermekei számára, hogy olyan módon kommunikáljanak, amely a faj, a nyelv és a kultúrák felett áll. Ezt szem előtt tartva a Biiku Bunka Kyokai (Japán Művészetoktatási Alap), 1970 óta évente megrendezi a Nemzetközi Gyermekrajzpályázatot, hogy jobb megértés jöhessen létre a világ gyermekei között. Azt remélik a szervezők, hogy más országbeli kortársaik rajzait látva a gyerekek és a felnőttek is felfedezik, hogy sokkal több közös vonás van bennük, mint különbözőség.

Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület Pályázati Felhívása Falugondnoki szolgálatok működési támogatására

2013. augusztus 30. 

Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület

Pályázati Felhívása

Falugondnoki szolgálatok működési támogatására

Pályázati támogatás célja és háttere:


I. A konstrukció célja az 1993. évi III. törvényben ( Szociális törvény) nevesített Falugondnoki szolgálatok működési támogatása, eszközfejlesztése, azon Falugondnoki szolgálat számára, mely a már nyújtott ellátások mellett az Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület kulturális és közművelődési tevékenységének támogatásában is aktív szerepet vállal.

II. Háttere: A falugondnoki szolgálat gépkocsija részt vesz az Egyházaskeszőn működő egyesület rendezvényeire az idősek és gyermekek szállításában és szerepet vállal az egyesület keretén belül működő felnőtt néptánccsoport tagjainak fellépésekre való utaztatásában.

A rendelkezésre álló forrás és elbírálás szabályai:

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló összeg: 2013 évben 200.000,-Ft, az azt követő 3 évben az éves Személyi jövedelem adó 1%-ából befolyó bevétel összege, mely maximum évi 50.000,-Ft.
A pályázati támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
A pályázati összeg tárgyévi felhasználásáról, minden év december 31-ig írásos beszámolót kell a pályázatot kiíró felé benyújtani .

Jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázatok száma: 1 db, jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázatok egyfordulós eljárás keretében kerülnek kiválasztásra.
A támogatás egyszer megállapított, vissza nem térítendő forrás kiegészítés. A támogatás célirányos felhasználása érdekében a döntéstől számított 15munkanapon belül – amely határidő egy alkalommal 15 nappal meghosszabbítható – támogatási szerződést köt a kedvezményezett pályázóval, és a támogatás felhasználását; a program megvalósítását pénzügyi és szakmai beszámolókon keresztül a szerződésben rögzített módon ellenőrzi.
A támogatási szerződésben rögzített céltól eltérő felhasználás, vagy a feladat megvalósításának elmaradása esetén a támogatási összeget vissza kell fizetni.
Ezen felül megfizetendő a támogatási összeg jegybanki kamata vagy a jegybanki kamatának kétszerese, attól függően, hogy a program nem szerződésszerű teljesítése felróható-e a támogatottnak.

A befogadott pályázatok a tartalmi és formai követelményeknek való megfelelése alapján kerülnek elbírálásra. Hiánypótlásra nincs lehetőség.
A pályázatok elbírálását az Egyesület Elnöksége végzi. A pályázati feltételek teljesítése nem jelent jogosultságot a pályázatban megjelölt összegű költségvetési támogatás igénybevételére. A támogatás igénybevétele szempontjából a pályázatot szerződéskötési ajánlatnak kell tekinteni.
A pályázatok a benyújtás határidejét követő 15 napon belül feldolgozásra. A döntést követően a tájékoztatást 5 munkanapon belül a pályázók levélben kapják meg az Egyesülettől.
A támogatásban részesített pályázó a pályázati kiírás megjelenési helyén közzétételre kerül.
A pályázatot elutasító döntést indokolni kell, a döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.
A pályázat elfogadásáról szóló értesítés a szerződéskötési ajánlat elfogadásának minősül.

Pályázók köre:

Jelen pályázati felhívás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

- Falugondnoki szolgálatot fenntartó helyi önkormányzatok
- Falugondnoki szolgálatot fenntartó önkormányzatok jogi személyességgel rendelkező Társulásai
- Falugondnoki szolgálatot fenntartó nonprofit szervezetek közül: egyesületek, egyház, alapítvány

Pályázat tartalma:

A támogatható tevékenységek köre: kizárólag azok a projekt javaslatok támogathatók, amelyek a pályázati program célkitűzéseivel összhangban álló tevékenységeket tartalmaznak, azaz az egyesület alapszabályában és a falugondnoki szolgálat szakmai programjában is megtalálhatók. A pályázati kiírás keretében kizárólag az alábbi tevékenységek megvalósítására igényelhető támogatás:
- az idősek és a gyermekek szállítását lehetővé tevő eszközök beszerzése, mely a falugondnoki jármű tartozéka ( idősek és mozgáskorlátozottak ki és beszállását segítő magasító, biztonsági gyermek ülések) Csak új eszköz beszerzése támogatható.

- az egyesület keretén belül működő felnőtt néptánccsoport tagjainak fellépésekre és táncpróbákra való utaztatásához üzemanyag támogatás.

A támogatott szervezet a támogatás igénybevételével kötelezettséget vállal a támogatott cél szerint működő program, ellátás meghatározott ideig való működtetésére. Az ellátási és egyéb kötelezettségek részletei:
- a pályázat megvalósítását követően a támogatott kötelezettséget vállal a programban meghatározott falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatást három évig fenntartja

Pályázat mellékletei:

- pályázati adatlap
- a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy nincs esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása, mely nyilatkozatban ki kell térni arra, hogy a pályázó:
- tudomásul veszi, hogy 60 napon túli köztartozás esetén a támogatás nem illeti meg, illetve az esedékes támogatás folyósítása felfüggesztésre kerül, és az esedékes támogatás a köztartozások megfizetése érdekében – a támogatás ellenében vállalt kötelezettséget nem érintő módon – visszatartásra, illetve a köztartozást követő állami szerveknek átutalásra kerül,

- önkormányzati pályázó esetén a képviselő-testület döntését a program támogatásáról és az esetleges saját erő vállalásáról,
- eredeti, vagy hitelesített másolatban aláírási címpéldányt;

A benyújtás határideje, helye:

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. szeptember 16. A pályázatot ajánlott küldeményként kell postára adni.
A benyújtási határidő módosítására nincs lehetőség. A határidő után postára adott pályázatok nem kerülnek elbírálásra.
Pályázatot kizárólag postai úton, 2 példányban, csak a kiírás mellékletét képező pályázati adatlapon lehet benyújtani a szükséges mellékletekkel ellátva. A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásához szükséges „Adatlap” letölthető a www.egyhazaskeszo.hu / szervezetek / E.J. Egyesület / Pályázati kiírás

A pályázat benyújtásának helye az Egyesület levelezési címe, székhelye: 8523 Egyházaskesző, Vasút u. 8.
Pályázati adatlap

„Falugondnoki szolgálatok működési támogatására”


1. A PÁLYÁZÓ ADATAI

A pályázó szervezet:
Neve:Település: Utca, hsz:
Megye: Megyekód:
Járás neve:

Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................

Bírósági bejegyzés, végzés száma:………………………………………………..
(nem önkormányzati fenntartású szervezetek esetén)

A pályázó szervezet adószáma:


A pályázó szervezet vezetője, képviselője: (önkormányzat esetén polgármester)
neve:
beosztása:

Kapcsolattartásra kijelölt személy adatai, amennyiben eltér a szervezet képviselőjétől:
neve:
beosztása:

Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................


A pályázó számlájának, a támogatási összeg átutalásához szükséges adatai:

A számlavezető pénzintézet megnevezése, székhelye:

A számla tulajdonosának neve és székhelye:
max. 32 leütés
A pályázó szervezet számlaszáma:
3  8 számjegy


A PROGRAM TELJES MEGVALÓSÍTÁSÁNAK (BEFEJEZÉSÉNEK), A VÁLLALT ELLÁTÁS MEGKEZDÉSÉNEK TERVEZETT IDŐPONTJA:
év hó nap
Kérjük a megvalósítás várható időpontját megközelítő pontossággal megadni. A támogatási szerződésben a feladat teljesítésének határideje ehhez az időponthoz igazodva kerül meghatározásra.


2. A TELEPÜLÉSRE VONATKOZÓ ADATOK:

Lakosságszám 2013. I. 1-jén:

Település lakosságszáma: …………………… Fő
ebből: Belterületi lakos: …………………… Fő
Külterületi lakos: …………………… Fő
Egyéb belterületi lakos: …………………… Fő

Ha a település közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik, akkor székhelye:……………………

Nyújtott-e be a korábbiakban hasonló célra pályázatot Uniós, vagy hazai fejlesztési támogatás elnyerésére? IGEN NEM

Ha igen, melyik év(ek)ben? 2009 2010 2011 2012 2013


A település közlekedési feltételeinek bemutatása

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...3. Mutassa be a falugondnoki szolgálat eddigi tevékenységét:

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...Jelen pályázati cél megvalósítása, hogyan illeszkedik a falugondnoki szolgálat szakmai programjába:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

4. KÖLTSÉGTERV

A pályázati program költségvetése főbb tételekben:

Megvalósítás
A teljes költség és a tervezett források összetétele

A megvalósítás során kifizetésre kerülő költségek és forrásaik teljeskörűen (eFt)
Költségfajta tervezett költség
igényelt támogatás jóváhagyott támogatás***
1.
2.
3.
4. 
5.
Összesen:

A döntés után a véglegesen jóváhagyott támogatási összeg figyelembevételével a táblázatokban szereplő költségvetési tételeket újra kell tervezni, ha a megítélt támogatás alacsonyabb a kért támogatásnál. A tábla a támogatási szerződés mellékletét képezi. Döntés után a táblákban szereplő egyes sorokon meghatározott összegektől 20%-nál nagyobb mértékben eltérni csak szerződésmódosítással lehet. Szerződésmódosításra csak különösen indokolt esetben kerülhet sor.


A pályázott állami támogatás igénybevételének ütemezése

A támogatási összeg felhasználásának tervezett időpontjai (egy összegben való felhasználás is lehetséges):
(A támogatás első ütemének átutalása legkorábban a pályázat beadását követő két hónap elteltével tervezhető.)

Felhasznált támogatási összeg Számla benyújtásának időpontja
Támogatás mindösszesen:
Záradék:
Büntetőjogi felelőségem tudatában kijelentem, hogy a pályázati adatlapban és az előzőekben felsorolt …...... db csatolt mellékletben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

………………………, …………….

………………………………….
szervezet képviselőjének aláírása

Goethe Intézet fordítástámogatás

2013. augusztus 28. 

A Goethe Intézet fordítást támogató programjával német szerzők műveinek kiadását segíti elő más nyelveken. Célja, hogy a nem német nyelvű olvasóközönség számára is hozzáférhetővé tegyen fontos és színvonalas tudományos, szépirodalmi, valamint gyermek- és ifjúsági irodalmi műveket.   Az aktuális pályázati kiírás az alábbi linken olvasható: Fordítástámogatás: további információk a támogatás feltételeiről, pályázati tudnivalók A pályázatok leadási határideje: [...]

Történelmi Hasonmásverseny

2013. augusztus 27. 

A SzemTanú, történelem napilapstílusban könyv kiadója és a Gyermekirodalmi Intézet közös játéka felnőtteknek és gyerekeknek 2013. augusztus 1-től az interneten és augusztus 31-én a Pozsonyi Pikniken élőben. Nevezési határidő: 2013. augusztus 31. éjfél Küldj be fotót magadról a szemtanu.hu-n keresztül. A Pozsonyi Pikniken személyesen jelentkezőkről a fotót elkészíti a szerkesztőség a helyszínen 15:00-19:00 óra között a játék standján, a Radnóti és a Balzac utca között a Pagonnyal szemben. [...]

SAP Hungary Esély pályázat

2013. augusztus 12. 

A Magyarországon most meghirdetett pályázat célja, hogy olyan civil szervezetek programjait segítse, melyeknek éppen az a szándéka, hogy a hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok oktatását támogassa.

Bentlakásos közintézmények energiahatékonyságának növelését szolgáló napkollektorok alkalmazása, használati melegvíz igény részbeni kielégítése céljából / ÚSZT-ZBR-NAP-KÖZINT-2013

2013. augusztus 6. 

A kiíró szakirányítása alá tartozó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartása alatt álló, közfeladatot ellátó, szakosított szociális vagy otthont nyújtó gyermekvédelmi szakellátást biztosító nonprofit intézmények kezelésben lévő épületek széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező, energiahatékonyság javítását célzó, napenergiát hasznosító rendszerek (használati melegvíz előállítására szolgáló napkollektoros rendszerek) telepítésének támogatása, utófinanszírozású nyílt pályázati eljárás keretében. A pályázat során telepítendő napkollektor rendszernek szervesen illeszkednie kell az épület meglévő gépészeti rendszeréhez és egész évben működőképesnek és használat alatt állónak kell lennie.

Jobb adni, mint kapni alkotói pályázat

2013. július 31. 

A Csányi Alapítvány a Gyermekekért, az AIESEC Magyar Közgazdászhallgatók Egyesületével közösen ,,Jobb adni, mint kapni címmel pályázatot hirdet. A pályázat célja: lehetőséget biztosítani a gyerekek számára önálló  ismeretszerzésre, ismereteik, gondolataik és véleményük kifejtésére az önkéntességgel kapcsolatban. Az Alapítvány ezzel kívánja előmozdítani a középiskolai tantervi követelmények teljesítését, az önkéntesség lényegének megértését. A pályázók köre: A Csányi [...]

Gyermekrajzpályázatot hirdet a katasztrófavédelem

2013. július 30. 

A dunai árvízzel érintett megyékben élő általános iskolások küldhetik el rajzukat az szeptember 16-ig.

A pénz nem a fán terem alkotói pályázat 5-8. évfolyamos diákok számára

2013. július 29. 

A Csányi Alapítvány a Gyermekekért és az OTP Fáy András Alapítvány ,,A pénz nem a fán terem... címmel közös alkotói pályázatot hirdet 5-8. évfolyamos diákok számára. A pályázat célja: A gyerekek számára a nyári szünidő alatt is olyan  elfoglaltságot biztosítani,  amelynek középpontjában a kreativitás,  a tervezéssel  kapcsolatos  készségek  fejlesztése  és kutatási tevékenység áll.  Ezen túlmenő [...]

Fotópályázat 2013

2013. július 15. 

A kiíró meghirdeti nyári fotópályázatát GYERMEKEK és SZÜLŐK részére, RAGADD MEG A PILLANATOT! címmel.

Sakk és Angol Óvodai ösztöndíj pályázat

2013. július 5. 

A Happy Kids a Hetedhét Ország Alapítvány Közhasznú Társaság és a Polgár Judit Sakk Alapítvány a Képességfejlesztésért közösen pályázatot hirdet óvodások részére a 2013/2014-es nevelési évre. Az ösztöndíj pályázatot elnyerő kisgyermek elhelyezést nyer a Happy Kids Nemzetközi Óvodában, ahol multikulturális környezetben rendszeres angol nyelvoktatásban és más képességfejlesztésben részesül, részt vesz heti egy óvodai sakkórán, és heti [...]

Mese illusztráció pályázat

2013. július 3. 

2 évvel ezelött elkészült a Picur Fotónak egy olyan mesekönyv sorozata, melyben Magyarországon egyedül álló módon nem csak a mese szerepel, de minden egyes könyvben a megrendelő kívánsága szerint, egy konkrét gyermek a főszereplő, és az ő fotói díszítik a könyvet.
Így sikerült létrehozni ezt a különleges mesekönyv – fotókönyv kombinációt.

Ezekhez szeretnék most illusztrációkat készíttetni. Jelenleg scrapbook jellegű képek díszítik, de most szeretnék igazi mesekönyvet varázsolni belőlük.

Ha szeretsz és tudsz is rajzolni, ha szeretnéd, hogy mások is lássák kreativitásodat, akkor ez a pályázat neked szól:

A www.picurfoto.hu mese illusztráció pályázatot hírdet meg az alábbiak szerint:

Pályázat résztvevői: A pályázaton részt vehet bárki nemtől, kortól, lakhelytől függetlenül.

Pályázat célja:
Picur Fotó egyedi fényképes ajándéktárgyához, a mese-fotókönyv sorozathoz keres illusztrátort.

Pontos információk és a könyv jelenlegi bemutatója megtekinthető:
http://www.picurfoto.hu/nevmese/nevmesekonyv.php

A pályázat menete:

Pályázónak előzetesen jelentkeznie kell az info@picurfoto.hu email címen (feltüntetve a nevét, elérhetőségét, és hogy a 4 mese közül, melyikre szeretne pályázatot küldeni)
Picur Fotó elküldi a kiválasztott mese egy részletét
Pályázó a megadott határidőig visszaküldi az illusztrációt.
A pályázat lezárását követő 1 héten belül Picur Fotó kiválasztja a nyertest
A nyertes pályázó a díjazásért cserébe, elkészíti megadott határidőre (2013.08.31) mind a 4 könyv teljes illusztrációját.

Formai és tartalmi követelmények:

A pályaműveket digitális formában kell benyújtani
A mellékelt mesekönyv részletek közül min. 1db A4-es egész oldalas rajz a mellékelt szöveg alapján, ill. a megadott címszavak alapján min. 1db alakzat megrajzolása vonalrajzként ill. színezve. (tehát összesen min. 3db rajz/pályázó)
Az egyes mesekönyvekben szereplő karaktereknek, alakzatoknak és a 4 mesekönyvnek stílusában harmonizálnia kell egymással.
Fel kell tüntetni: pályázó nevét, életkorát, címét, email címét, telefonszámot, ill. a beküldött képek fájl nevét.
Elkészítési technika rövid leírása
Esetleges korábbi hasonló referencia munkák bemutatása

(Az adatokat kizárólag a pályázathoz használjuk fel, harmadik fél számára nem adjuk ki.)

Választható mesekönyvek és a hozzájuk tartozó címszavak:
1. Virágtündérek tánca (pillangó, tündér, virág, varázspálca, gomba)
2. Vadnyugati kalandjaim (cowboy, ló, kalap, indián sátor, indián)
3. Álom szafari (bőrönd, kicsi piros terepjáró autó, zsiráf, zebra, krokodil)
4. Mese a kalózok órájáról (kalóz, hajó, horgony, delfin, kincsesláda)

Pályázó az illusztrációkat kizárólag a picurfoto.hu részére készíti. Olyan rajzokat várunk, melyet sem elötte sem a késöbbiekben más célra nem használtak fel.
Az díjazott pályaműveket kizárólag a picurfoto.hu használhatja fel, részben vagy egészben, de minden esetben feltünteti a mese illusztrátorának nevét.
A nyertes pályázó vállalja, hogy a díjazásért cserébe, elkészíti megadott határidőre mind a 4 könyv teljes illusztrációját.
Picur Fotó fenntartja a jogot, hogy csak abban az esetben hírdet győztest, ha legalább egy megfelelő színvonalú pályaművet kap és a nyertes vállalja és teljesíti is a pályázat feltételeit.

Díjazás:


Nyertes: 50.000Ft+áfa pénz díjazás

És akik nem nyernek: Minden pályázó, aki sajnos nem nyert, de vette a fáradságot, és beküldte az illusztrációkat szeretnénk megköszönni munkáját egy 20%-os kedvezménykártyával, mely felhasználható fotózásra a picurfoto.hu műtermében.

Beküldési határidő: 2013.08.01.

Beküldési cím: info@picurfoto.hu

A tárgyban kérjük feltüntetni: “mese illusztráció pályázat”

Eredmény hírdetés: 2013.08.08. a picurfoto.hu weboldalon.

A pályázókat emailben is értesítjük.


Köszönettel,

Picur

Számítógép Álom 2013 – számítógép pályázat családoknak

2013. június 27. 

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén 2013-ban is ötven rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerek kap komplett (használt, de még használható) számítógépet. A támogatásra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek (tanára által), akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs használható számítógép. [...]

Az óvodai tehetségsegítő programok, erdei óvodai programok támogatására

2013. június 17. 

Az EMMI pályázatot hirdet az óvodai tehetségsegítő programok, erdei óvodai programok támogatására. A pályázat kódja: NTP-OTM-MPA-12 A pályázat célja: Intézményen kívüli, többnapos tehetségsegítő programok kidolgozásának támogatása. Támogatás nyújtása a tehetséggondozásban már részt vevő óvodások számára olyan gazdagító programok szervezésére, amelyek lehetőséget adnak a gyermekek további fejlődésére. Intézmények együttműködésével megvalósuló tehetséggondozó programok kidolgozásának támogatása. A pályázaton legalább [...]

Bóbita Költőverseny

2013. június 8. 

A Magyar Írószövetség a Weöres Sándor-centenárium alkalmából meghirdeti a Bóbita költőversenyt. A versenyre csak azok a költők nevezhetnek, akik valamely hazai vagy határon túli írószervezet tagjai. A versenyre egy, gyermekolvasónak szánt, még nem közölt verssel lehet nevezni, amely tematikájában olyan jeles naphoz kötődik, amelyet az óvodákban, iskolákban megünnepelnek a gyermekek (pl.

Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díj

2013. június 6. 

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért folytatott verseny célja, hogy elismerést és ismertséget nyújtson a már létező, 4-12 éves gyerekek számára létrehozott internetes tartalmak részére, továbbá arra ösztönözze a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt, hogy hozzanak létre minőségi, gyermekeknek szóló internetes tartalmakat.

Az óvodai tehetségsegítő programok, erdei óvodai programok támogatása / NTP-OTM-MPA-12

2013. június 4. 

A pályázat célja Intézményen kívüli, többnapos tehetségsegítő programok kidolgozásának támogatása Támogatás nyújtása a tehetséggondozásban már részt vevő óvodások számára olyan gazdagító programok szervezésére, amelyek lehetőséget adnak a gyermekek további fejlődésére Intézmények együttműködésével megvalósuló tehetséggondozó programok kidolgozásának támogatása

Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása / TÁMOP - 3.3.14.A-12/1, TÁMOP - 3.3.14.B-12/1

2013. június 1. 

A konstrukció célja olyan projektek megvalósításának támogatása, amelyek az országhatáron belüli (A komponens), valamint határon túli és nemzetközi (Európai Unión belüli) testvériskolai kapcsolatok (B komponens) kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának (szociális, életviteli, kommunikáció stb.) fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez. Jelen pályázat kifejezetten olyan iskolák kapcsolatfelvételét, programkínálatának bővítését támogatja, ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat nevelnek, oktatnak.

Szimba intézményi pályázat bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák részére

2013. május 30. 

A pályázat célja azon törekvések támogatása, amelyeket intézmények tesznek, vagy tenni kívánnak a gyermekek betegségmegelőzése, egészségmegőrzése érdekében. A pályázat kiírója: Generali a Biztonságért Alapítvány A pályázat neve:  Szimba intézményi pályázat A pályázat célja:   Azon törekvések támogatása, amelyeket intézmények tesznek vagy tenni    kívánnak    a    gyermekek    egészségmegőrzése    érdekében. A pályázók köre:  A    pályázatra    bölcsődék,    óvodák,    általános   [...]

Munkám visszavár pályázat

2013. május 27. 

A Jól-Lét Alalpítvány pályázatának célja, hogy bemutassa azokat a munkahelyeket, amelyeknél a visszafoglalkoztatás nem probléma, valóban örülnek annak, ha a korábban már jól teljesítő kollégájuk a gyermekvállalást követően is náluk folytatja pályafutását, vagy nyitottak a kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatására. Tapasztalataikkal más vállalatokat is segíthetnek abban, hogy hátat fordítva a sztereotípiáknak segítsék az anyák munkába való visszatérését. [...]

Segítség a gyermekek nevelésében

2013. május 22. 

Legföljebb hároméves gyerekek szülei látogathatják csemetéikkel napközben azokat a házakat, ahol a felnőttek segítséget kaphatnak a kicsik nevelésében, hogy a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek a lehető legkisebb lemaradással, szocializációs hátrányokkal kerüljenek majd bölcsődébe, óvodába. Ezt a célt szolgálják a Gyerekesély projekt részeként országszerte megépülő Biztos Kezdet Gyerekházak. részletek

Mutad, mekkora a szíved

2013. május 15. 

Mutad, mekkora a szíved, ezzel a címmel hirdetnek különleges rajzpályázatot a kiírók Down-szindrómás gyermekek számára.

Napi egyszeri melegétel a gyermekeknek a nyári szünetben is

2013. május 14. 

Még május 20-ig pályázhatnak az önkormányzatok arra a 2,4 Mrd. Ft-os támogatásra, melyet a kormány idén is biztosít a nyári gyermekétkeztetésre. E pályázatnak köszönhetően tavaly több mint 100 ezer rászoruló gyermek kapott csaknem két hónapon át, naponta melegételt a nyári szünetben. Az étkezésekhez az alapanyagok mintegy harmadát magyar kistermelők vagy mezőgazdasági vállalkozók szolgáltatták.

Pályázat kereszténység és cigányság kapcsolatának témájában

2013. május 12. 

A kiíró országos pályázatot hirdet intézmények, magánemberek, plébániai és egyéb gyermek és felnőtt közösségek részére.

Pszichológiai tevékenység igénybevétele gyermekintézmények számára, a 2013-14 tanév időtartamára

2013. május 9. 

A pályázat célja: - a mentálhigiénés kultúra fejlesztése és terjesztése, - a gyermekintézményekben dolgozók munkájának segítése, - a rászoruló gyermekek és családok mielőbbi szakemberhez juttatása.

A X. Napfényes Fesztivál plakátpályázata

2013. május 4. 

A Napfényes Élet Alapítvány plakátpályázata a X.Napfényes Fesztiválhoz kapcsolódóan. A pályázat témája: ,,ÖRÖM. A plakát elkészítésének technológiája: Rajz, Plakát kézi technikával, Plakát tetszőleges technikával Pályázati kategóriák Gyermek kategória: 10 év alatti pályázók, ,,Rajz formátumban Junior kategória: 10-14 év közötti pályázók, ,,Plakát kézi technikával Ifjúsági kategória: 14-18 év közötti pályázók, ,,Plakát tetszőleges technikával Felnőtt kategória: 18 év feletti pályázók, [...]

Geronimo Stilton bonyhádi kalandja

2013. május 2. 

A kiírók rajzpályázatot hirdetnek 6-15 éves korú gyermekek részére.

Kedvezményes ifjúsági és gyermektáboroztatás

2013. április 28. 

A pályázat célja: Kedvezmények nyújtásával támogatni és elérhetővé tenni a rászoruló gyermekek nyaralását.

Kemenceépítés és zöld hét a Föld Napja alkalmából

2013. április 26. 

Palántaültetéssel ünnepelték a Föld Napját az enyingi Szirombontogató óvodában. Az oktatási intézmény mindhárom telephelyén nagy volt a sürgés-forgás: az ,,Egy palánta, egy gyermek program részeként a kicsik otthonról hozott palántákat ültettek a kertekben, hogy aztán majd egész évben gondozzák azokat. részletek

Meseíró pályázat - Bongó a gyermekgorilla

2013. április 21. 

Mesepályázatra olyan írásokat vár a kiíró, amelyek Bongo, a kölyökgorilla képzeletbeli kalandját, egy egész napját mutatják be az Aquaworld Vízibirodalomban.

Pályázat az Európa Tanács által a 2013/14-es akadémiai évre tanárképzők számára meghirdetett Szexuális nevelés modulra

2013. április 18. 

. Az Európa Tanács  Pestalozzi Programja és az  ,,Építsük Európát a gyermekekkel a gyermekekért programja közös szervezésében. Modulsorozat: Szexuális nevelés (Személyi(ség)fejlődés, diszkrimináció- és erőszakmegelőzés) Száma: CoE 2013 1008-1011 SEXEDU A tréning tartalmi leírása  a  mellékletben és az alábbi linken olvasható: http://www.coe.int/t/dg4/education/pestalozzi/home/what/modsexedu_en.asp Rövid összefoglaló: [...]

VII. Országos Prózamondó Verseny

2013. április 18. 

A Tanítók Egyesülete VI. Országos Prózamondó Versenyt hirdet 6-10 éves korú gyermekek számára négy korcsoportban. 1. osztályosok 2. osztályosok 3. osztályosok 4. osztályosok /Kevés a jelentkező esetén az 1.-2. osztályt és a 3.-4. osztályt összevonjuk./ A próza időtartama lehetőleg ne legyen 3 percnél hosszabb! (Kérjük, a tanítókat segítsenek a tanulóknak a szövegválasztásnál. Kérjük, hogy versesmesét [...]

Balaton Gyerekszemmel

2013. április 17. 

Idén Te vidd el a szüleidet nyaralni!
Rajzpályázat Gyermekeknek!
Rajzolj, töltsd fel és nyerj!

Közösségi rendezvények támogatása: hangtechnika, gyermekműsor és sztárfellépő térítésmentes biztosításával (ÖM-PA-2013)

2013. április 16. 

A pályázat célja:
Olyan Magyarország területén megvalósuló rendezvények támogatása, melyek hozzájárulnak különböző – főként hátrányos helyzetű - társadalmi célcsoportok közösségi élményeinek kialakításához.


A pályázat keretében:
- komplett hangtechnikai szolgáltatást /4000 Watt PA 4 monitor úttal/ (8-12 órás időtartamra, bruttó 150 000 Ft értékben)

- Egészségnevelő – interaktív – gyermekműsort (50 percben, bruttó 50 000 Ft értékben)

- Egy sztárfellépőt (45 perces műsorral, bruttó 250 000 Ft értékben)biztosítunk a nyertes pályázó rendezvényére.


Pályázók köre:
Pályázatot nyújthatnak be települési és területi önkormányzatok, egyházak és azok intézményei, iskolák, óvodák, kulturális és egyéb intézmények, civil szervezetek, alapítványok, egyesületek.


A projektben pályázott rendezvények megvalósulásának időszaka:
2013. július 5. - 2013. december 7. közötti időszak.

A pályázatban be kell mutatni a szervezetet, a projekt célját, időtartamát, helyét, célcsoportját. A pályázónak meg kell jelölnie a szolgáltatás igénybe vételének tervezett időtartamát (hónap, nap, órától óráig). Egy pályázó egy időpontot jelölhet meg.

A nyertes pályázónak a pályázat keretében meghirdetett szolgáltatásokat, az eszközöket az igényelt napon térítésmentesen biztosítjuk. A nyertes pályázókkal támogatási szerződést kötünk, melyben a felek jogait és kötelezettségeit - pl. fellépő művészek személye, egyéb technikai feltételek - részletesen szabályozzuk.

Egy szervezet csak egy pályázatot nyújthat be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. május 31.

A pályázat részvételi díja:
Bruttó 10 000,- Ft, melyet átutalással kell teljesíteni 2013. április 15 - május 31 közötti időszakban a kiíró, K&H Banknál vezetett 10403947-50526678-75881004 számú számlájára. A pályázati díj átutalásánál kérjük tüntessék fel a pályázat kódszámát (ÖM-PA-2013). Az utalást követően e-mailben ( info@oszintemosoly.eu) küldjék el számunkra a pontos számlázási nevet és címet, valamint a befizető nevét és címét, amennyiben nem azonos a pályázóval. A részvételi díjról a pályázat megérkezése után számlát állítunk ki, melyet postázunk. A részvételi díj elutasított pályázat esetén sem igényelhető vissza.


A pályázatnak tartalmaznia kell:
1. Kitöltött pályázati adatlapot,
2. A szervezet működését, civil szervezetek esetében a tevékenységet igazoló létesítő okirat képviselő által „Az eredetivel mindenben megegyező, hiteles másolat” szöveggel, dátummal, aláírással, bélyegzővel ellátott másolatát,
3. Aláírási címpéldány képviselő által „Az eredetivel mindenben megegyező, hiteles másolat” szöveggel, dátummal, bélyegzővel ellátott, az aláírási címpéldány szerinti aláírással hitelesített másolatát,
4. a részvételi díj átutalását igazoló banki igazolás hitelesített másolatát.

A pályázati adatlapot e-mailben az info@oszintemosoly.eu címre, valamint 1 eredeti példányban (a mellékletekkel együtt) az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány 8700 Marcali, Munkácsy u. 7. szám alatti postacímre kell beküldeni ajánlott küldeményként. A borítékra kérjük ráírni a pályázat kódját: ÖM-PA-2013.

A pályázati döntésről a nyerteseknek 2013. június 10-ig értesítést küldünk e-mailben és a nyertesek listáját a honlapunkon közzé tesszük. A támogatási szerződések megkötésére legkésőbb június 15-ig sor kerül.

Közösségi rendezvények támogatása: hangtechnika, gyermekműsor és sztárfellépő térítésmentes biztosításával / ÖM-PA-2013

2013. április 15. 

A pályázat célja: olyan Magyarország területén megvalósuló rendezvények támogatása, melyek hozzájárulnak különböző - főként hátrányos helyzetű - társadalmi célcsoportok közösségi élményeinek kialakításához.

WEÖRES 100 - rajzpályázat Weöres Sándor verseire

2013. április 7. 

A Meseházban egész éves programsorozattal emlékezünk a méltán híres, kiváló költő, műfordító, irodalomtudósra, melynek részeként pályázatot hirdetünk 3-14 éves korú gyermekek számára, melynek témája Weöres Sándor gyermekverseinek rajzos megjelenítése.

,,Remény program a Magyar Vöröskereszt által szervezett nyári táborok kiegészítő támogatására

2013. április 3. 

A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága együttműködésben a Dán Vöröskereszttel felhívást tesz közzé a Velux Alapítványok által támogatott ,,Remény program keretében a Magyar Vöröskereszt által szervezett nyári táborok kiegészítő támogatására. A program célcsoportja: A program azon fogyatékkal élő illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre fókuszál, akiknek nincs más lehetőségük a nyár folyamán szabadidős és társas tevékenységekben történő részvételre. [...]

Pályázat határon túli gyermek- és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatására

2013. április 3. 

Az  NCSSZI nyílt pályázatot hirdet  határon túli gyermek-  és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatására. A pályázat kódja: IFJ-GY-13-A A pályázati program célkitűzései: Olyan értékközpontú és értékteremtő, gyermek-  és ifjúsági korosztály aktív részvételével  -  kizárólag Magyarország közigazgatási határán túl megvalósuló  -  rendezvények támogatása, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és/vagy  ifjúsági közösségek, [...]

Határon túli gyermek- és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatása / IFJ-GY-13-A

2013. április 2. 

A pályázati program célkitűzései: Olyan értékközpontú és értékteremtő, gyermek- és ifjúsági korosztály aktív részvételével - kizárólag Magyarország közigazgatási határán túl megvalósuló - rendezvények támogatása, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és/vagy ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez és biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését.

K&H gyógyvarázs 2013

2013. április 2. 

A kíiró országos pályázati felhívása az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő-, és/vagy járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermek- és csecsemő osztályai, PIC centrumok, gyermekügyeletek, illetve mentőszolgálatok számára

Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék? pályázat gyerekeknek

2013. március 28. 

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdet gyermekintézmények számára a Gyermekek Világnapja alkalmából. A nyertes gyermekek részt vehetnek a 3. Gyermek- és Ifjúsági Országgyűlés ülésén a Parlamentben. Pályázni egyénileg, illetve 20 fős csapatokkal lehet, 8-18 év közötti fiatalok részvételével. A pályázat formája: a tervezett kérdések leírása és azok indoklása, min. egy A4 oldal [...]

Milyen kérdést intéznék a miniszterekhez, ha képviselő lennék? - Gyermekek Világnapja

2013. március 27. 

A kiíró pályázatot hirdet gyermekintézmények számára a Gyermekek Világnapja alkalmából.


Ajánljuk még ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!Észrevétele van? Küldje el!