összes képzés pályázat - pályázatok - pályázati hírek - forrásfigyelés

Hol vannak a menüpontok? Ha menüpontokat hiányol, húzza az egeret a „Pályázati hírek” menüpontra!


Kiemelt pályázatok

E.ON - Gondold újra a jövőt pályázat!

Modern szakszervezet – fotópályázat

Duna Művészeti Mestere 2015 alkotói pályázat - Aktívan a vizekért!


MProjectPályázat nyilvántartás:


Pályázat hírek

képzés pályázatok

Merész egér analitikus játéktábor - pszichológiai transzperszonális képzések

2015. március 26. 

Oktatási Központunk tájékoztatja a képzés után érdeklődőket, hogy ebben a képzésben nem művészeket képez, hanem a transzperszonális pszichológia módszereit ismerteti.

Társadalmi egyeztetésen a Sport a felsőoktatásban (képzések fejlesztése) című felhívás tervezete

2015. március 25. 

Elindult a ,,Sport a felsőoktatásban (képzések fejlesztése) című (TÁMOP-4.1.2.E-15/1/KONV kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Vizuális (filmes, fotós) kommunikációs workshop női érdekérvényesítő szervezetek számára

2015. március 23. 

A 2015 áprilisától decemberéig tartó időszakban a kiíró vizuális kommunikációs tréninget szervez női érdekérvényesítő szervezetek számára. A tréning célja, hogy a szervezetek munkatársai megtanulják fotós, filmes eszközökkel hatékonyan kommunikálni tevékenységeiket, szervezetüket és ez által nagyobb láthatóságot érjenek el, érdekérvényesítő képességük hosszútávon erősödjön. A szervezetek munkáját segítő önkénteseket keresünk, akik maguk is részt vesznek a képzésen.

Projektzáró konferencia az Agrár-szakképző Központban

2015. március 23. 

Közel háromszáz millió forintos értékben valósított meg oktatási innovációs elemekből álló európai uniós pályázatot a Földművelésügyi Minisztérium Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központja. A magyar agrárképzés színvonalának újra a kontinens élvonalába kell emelkednie - hangsúlyozta a projekt záróünnepségén Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár.

Sikeres a Rezidens Támogatási Program

2015. március 17. 

Minden érvényes pályázatot benyújtó szakorvos-jelölt támogatásban részesül az idei Rezidens Támogatási Program keretében. A program januári meghirdetése után minden eddiginél több, 827 fiatal nyújtott be érvényes pályázatot valamely szakorvos-jelölti ösztöndíjra és az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ valamennyi pályázatot támogatja, összesen csaknem 1 milliárd forinttal.

Módosítás történt a tartalmi-módszertani fejlesztést, valamint pedagógus-továbbképzést a mindennapos testnevelés érdekében támogató felhívásba

2015. március 12. 

Módosult a ,,Tartalmi-módszertani fejlesztés, valamint pedagógus-továbbképzés a mindennapos testnevelés terén című (TÁMOP 3.1.19-15/1 kódszámú) kiemelt projekt útmutató.

Sport az egészséges gyermekekért

2015. március 9. 

A kiíró nyílt pályázatot ír ki a CAMBRIDGE English Sports Kindergarten 2015/2016 nevelési évére a sport iránt elkötelezett, szorgalmas, tehetséges gyermekek magas szintű nemzetközi pedagógiai és sportképzésének támogatására.

Módosítás történt a tartalmi-módszertani fejlesztést, valamint pedagógus-továbbképzést a mindennapos testnevelés érdekében támogató felhívásban

2015. március 6. 

Több ponton módosult a ,,Tartalmi-módszertani fejlesztés, valamint pedagógus-továbbképzés a mindennapos testnevelés terén című (TÁMOP 3.1.19-15/1 kódszámú) kiemelt projekt útmutató dokumentációja.

Módosítás történt a Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című felhívásban

2015. március 4. 

Módosult a ,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című (TÁMOP-6.2.4/B/14/2 kódszámú) pályázati útmutató ,,C1. Támogatható tevékenységek köre című pontja, valamint ,,C9. A projekt fizikai befejezésének és a projekt megvalósításának végső határideje című pontja.

Tudományos képzés műhelyeinek támogatása / TÁMOP 4.2.2B-15/1/Konv

2015. február 19. 

A konstrukció átfogó célja a felsőoktatási intézmények minőségi kutatói utánpótlásnevelésének támogatása.

Non-profit Vezetői Akadémia 2015

2015. február 17. 

A Non-profit Vezetői Akadémia 2015. célja, hogy olyan, szemléletében, felépítésében és módszertanában egyaránt a legmodernebb vezetőfejlesztési gyakorlatnak megfelelő 5 napos vezetői kompetenciafejlesztő programot valósítsunk meg, mely egyaránt fejleszti az egyéni vezetői készségeket és a vezető önismeretét, hatékonyan szolgálja a résztvevők által elsajátított tapasztalati tanulás eredményeinek beépítését és továbbadását a szervezetben, valamint lehetőséget teremt egy, a különböző szervezetektől érkező résztvevők tudás- és tapasztalatmegosztására nem csak a képzés keretein belül, de azon túl is.

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2015 / NEA-KK-15-SZ

2015. február 14. 

A pályázat célja Kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció, informatika, elektronikus hírközlés, szak- és felnőttképzés, ismeretterjesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Megjelent a tudományos képzés műhelyeinek támogatását célzó felhívás

2015. február 13. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a ,,Tudományos képzés műhelyeinek támogatása című (TÁMOP 4.2.2B-15/1/Konv kódszámú) pályázati kiírás.

Megjelent a felsőfokú szakirányú és ágazati továbbképzés fejlesztése az informatika területén című kiemelt projekt felhívás

2015. február 13. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a ,,Felsőfokú szakirányú és ágazati továbbképzés fejlesztése az informatika területén című (TÁMOP-4.1.2.F-15/1 kódszámú) kiemelt projekt felhívás.

Ösztöndíjjal tanulhatnak forgatókönyvírást a fiatal magyar tehetségek

2015. február 6. 

Új televíziós sorozatíró generáció nevelődhet ki hazánkban egy egyedülálló tehetséggondozó startup mentorprogram keretén belül. Az ösztöndíjas képzésre 2015.02.18-án lehet jelentkezni, egy meghatározott témájú és történetű forgatókönyvterv on-line küldésével.

A Szellemkép Alapítvány pályázatot hirdet 100 % -os társadalmi ösztöndíj elnyerésére, a tavaszi félévre

2015. február 2. 

Mindannyian érzékeljük azokat a terheket amelyek egyre érthetetlenebbül és egyre nagyobb mértékben rakódnak ránk. A körülöttünk kialakuló világ pénzben próbálja meg kifejezni és értelmezni életünk minden összetevőjét. Az ember számára legfontosabb fogalmak, a minket legjobban kifejező belső lényeg meghatározására azonban ez a mértékegység alkalmatlan és értelmezhetetlen. És ezért mintha épp a azok akik a bizalom, szeretet, az érdek nélküli egymás felé fordulás és az ehhez hasonló értékek mentén próbálják meg vezérelni az életük, egyre érthetetlenebb és fölöslegesebb jelenségnek érezhetnék magukat. Bízunk benne, hogy ezek az értékek sokunknak fontosak, ezért a Szellemkép Alapítvány a maga módján igyekszik kifejezni szimpátiáját azok felé akik még kitartanak.

Így tudásunk, munkánk, 20 éves tapasztalatunk legkomolyabban vétele mellett egy olyan osztályt indítunk iskolánkban mely, szimbolikus mintavételezéssel, a teljesség igénye nélkül, teljesen ingyenesen biztosít lehetőséget a vizuális kommunikáció, a képi gondolkodás, a fotográfia működésének, az önkifejezés és az egymás között vizuális közlés ismereteinek elsajátítását fontosnak tartó és az iránt érdeklődők számára:

1 fő óvónő
1 fő általános iskolai tanár
1 fő középiskolai tanár
1 fő állami felsőoktatásban dogozó tanár
1 fő másodképzésben tevékenykedő tanár
1 fő rendőr
1 fő orvos
1 fő ápoló
1 fő diplomával rendelkező tartósan munkanélküli
1 fő felsőoktatásban önfinanszírózó módon résztvevő diák
1 fő külföldi nagyvállalattól frissen elbocsájtott állás nélküli
1 fő kényszerűségből külföldön minimum 2 évet eltöltött diplomás
1 fő szlovákiai magyar állampolgár
1 fő romániai magyar állampolgár
1 fő szerbiai magyar állampolgár
1 fő a Szellemképbe járó olyan tanuló aki az új szakképzési rendelkezések nyomán 27% ÁFÁ-val terhelt és kényszerűségből megemelt tandíjat nem tudja kifizetni

A pályázó 35. életévét betöltött magyar állampolgár lehet. A pályázathoz mellékelni kell minimum 5 év szakmájában eltöltött gyakorlati évet és jelenlegi szakmai munkaviszonyt igazoló hiteles dokumentumokat.

A részvétel ugyanakkor 3 körös felvételihez kötött:

- kézzel írott fényképes önéletrajz, a fotós érdeklődés, a tervezett életpálya ismertetése a motivációs szempontok kiemelésével
-15 db saját fotó, vagy portfolió beküldése
- szóbeli beszélgetés

A pályázat beküldésének határideje 2015. február 10.


A beérkező munkákat a következő e-mail címre várjuk: szellemkep.palyazat@gmail.com. (A levél tárgya: Szellemkép Alapítvány 100%-os ösztöndíjpályázata 2015)

A jelentkezők képeiket kidolgozott módon, de nézőkép méretben, max. 500 kb-os, jpg formátumú file-okban várjuk. (Fotómegosztó oldalak linkjeit nem fogadjuk el). A portfólió összeállításánál fordítsanak figyelmet arra, hogy az összeállított anyag alapján legyen jól felmérhető a szakmai felkészültség, a műfaji preferencia és reprezentálja a jelentkező fotográfiai érdeklődését. Egyaránt küldhető be fekete-fehér és színes anyag is, akár mindkettő.

A Szellemkép Alapítvány a döntést teljesen saját hatáskörébe vonja. Indoklást, visszaigazolást nem ad. Értesítést és választ csak a továbbjutóknak küld.

A pályázók a benyújtás tényével a feltételeket elfogadják.
Az ösztöndíj 1 félévre vonatkozik 152.400 FT értékben. Az ösztöndíj egyszer vehető igénybe, át nem ruházható és későbbi időpontra nem odázható. Iskolánkban további tanulmányokra a normál körülmények mentén jogosít.

Bővebb információ az iskoláról: www.szellemkep.hu

A Szellemkép Alapítvány pályázatot hirdet 100%-os társadalmi ösztöndíj elnyerésére, a tavaszi félévre - fotográfusképzés

2015. február 1. 

A kiíró egy olyan osztályt indít iskolájában mely, szimbolikus mintavételezéssel, a teljesség igénye nélkül, teljesen ingyenesen biztosít lehetőséget a vizuális kommunikáció, a képi gondolkodás, a fotográfia működésének, az önkifejezés és az egymás között vizuális közlés ismereteinek elsajátítását fontosnak tartó és az iránt érdeklődők számára.

A Szellemkép Alapítvány pályázatot hirdet 100 % -os társadalmi ösztöndíj elnyerésére

2015. január 20. 

Mindannyian érzékeljük azokat a terheket amelyek egyre érthetetlenebbül és egyre nagyobb mértékben rakódnak ránk. A körülöttünk kialakuló világ pénzben próbálja meg kifejezni és értelmezni életünk minden összetevőjét. Az ember számára legfontosabb fogalmak, a minket legjobban kifejező belső lényeg meghatározására azonban ez a mértékegység alkalmatlan és értelmezhetetlen. És ezért mintha épp a azok akik a bizalom, szeretet, az érdek nélküli egymás felé fordulás és az ehhez hasonló értékek mentén próbálják meg vezérelni az életük, egyre érthetetlenebb és fölöslegesebb jelenségnek érezhetnék magukat. Bízunk benne, hogy ezek az értékek sokunknak fontosak, ezért a Szellemkép Alapítvány a maga módján igyekszik kifejezni szimpátiáját azok felé akik még kitartanak.

Így tudásunk, munkánk, 20 éves tapasztalatunk legkomolyabban vétele mellett egy olyan osztályt indítunk iskolánkban mely, szimbolikus mintavételezéssel, a teljesség igénye nélkül, teljesen ingyenesen biztosít lehetőséget a vizuális kommunikáció, a képi gondolkodás, a fotográfia működésének, az önkifejezés és az egymás között vizuális közlés ismereteinek elsajátítását fontosnak tartó és az iránt érdeklődők számára:

1 fő óvónő
1 fő általános iskolai tanár
1 fő középiskolai tanár
1 fő állami felsőoktatásban dogozó tanár
1 fő másodképzésben tevékenykedő tanár
1 fő rendőr
1 fő orvos
1 fő ápoló
1 fő diplomával rendelkező tartósan munkanélküli
1 fő felsőoktatásban önfinanszírózó módon résztvevő diák
1 fő külföldi nagyvállalattól frissen elbocsájtott állás nélküli
1 fő kényszerűségből külföldön minimum 2 évet eltöltött diplomás
1 fő szlovákiai magyar állampolgár
1 fő romániai magyar állampolgár
1 fő szerbiai magyar állampolgár
1 fő a Szellemképbe járó olyan tanuló aki az új szakképzési rendelkezések nyomán 27% ÁFÁ-val terhelt és kényszerűségből megemelt tandíjat nem tudja kifizetni

A pályázó 35. életévét betöltött magyar állampolgár lehet. A pályázathoz mellékelni kell minimum 5 év szakmájában eltöltött gyakorlati évet és jelenlegi szakmai munkaviszonyt igazoló hiteles dokumentumokat.

A részvétel ugyanakkor 3 körös felvételihez kötött:

-Kézzel írott fényképes önéletrajz, a fotós érdeklődés, a tervezett életpálya ismertetése a motivációs szempontok kiemelésével
-15 db saját fotó, vagy portfolió beküldése
- szóbeli beszélgetés

A pályázatok beküldési határideje: január 30.
A beérkező munkákat a következő e-mail címre várjuk: szellemkep.palyazat@gmail.com. (A levél tárgya: Szellemkép Alapítvány 100%-os ösztöndíjpályázata 2015)

A jelentkezők képeiket kidolgozott módon, de nézőkép méretben, max. 500 kb-os, jpg formátumú file-okban várjuk. (Fotómegosztó oldalak linkjeit nem fogadjuk el). A portfólió összeállításánál fordítsanak figyelmet arra, hogy az összeállított anyag alapján legyen jól felmérhető a szakmai felkészültség, a műfaji preferencia és reprezentálja a jelentkező fotográfiai érdeklődését. Egyaránt küldhető be fekete-fehér és színes anyag is, akár mindkettő.
A Szellemkép Alapítvány a döntést teljesen saját hatáskörébe vonja. Indoklást, visszaigazolást nem ad. Értesítést és választ csak a továbbjutóknak küld.

A pályázók a a benyújtás tényével a feltételeket elfogadják.
Az ösztöndíj 1 félévre vonatkozik. Az ösztöndíj egyszer vehető igénybe, át nem ruházható és későbbi időpontra nem odázható. Iskolánkban további tanulmányokra a normál körülmények mentén jogosít.

Erasmus+ szakképzési mobilitási tanúsítvány 2015- 2020 / EAC/A05/2014

2015. január 16. 

A szakképzési mobilitási tanúsítvány lehetővé teszi tulajdonosai számára, hogy 2016- tól kezdődően egyszerűsített módon pályázzanak az 1. pályázati kategória keretében a szakképzésben tanulók és dolgozók mobilitási tevékenységeire. Célja továbbá, hogy támogassa a küldő szervezetek kapacitásépítését a tanulók és munkatársak színvonalas mobilitási tevékenységeinek szervezése érdekében, és egyúttal elismerésben részesítse a minőségi mobilitási programokat, valamint hozzájáruljon azok támogatásához és továbbfejlesztéséhez.

Stratégiai partnerségek / Szakképzési projektek

2015. január 15. 

A pályázattípus célja: a stratégiai partnerségek pályázattípus célja jó gyakorlatok megosztásának, fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten a szakképzés területén (tágabb értelemben pl. a munka világát érintő képzések terén is).

Ösztöndíj-konzultáció és nyílt nap a Szellemképben

2014. december 29. 

FOTÓPÁLYÁZAT
A Szellemkép Alapítvány pályázatot hirdet ösztöndíjas fotográfusképzésre.

A pályázaton két módon is indulhatnak a jelentkezők:

1. A pályázat feltétele egy 12-18 képből álló portfólió beküldése, illetve elbeszélgetésen való részvétel. A sikeresen pályázók elnyerhetik az alapítvány 50%-os tandíjtámogatását a Szellemkép Szabadiskola szeptemberében induló fotográfus képzésére, amelyet legfeljebb 4 személynek ítél oda az alapítvány.

2. Az ösztöndíj elnyerésére lehetőség van nem csak egyszeri az ösztöndíj-konzultációval egybekötött elbeszélgetés során, hanem az alkotótábori részvétel szakmai teljesítménye alapján is.

A pályázat beküldésének határideje 2015. január 20.
A kiértékelés és elbeszélgetés időpontja: 2015. január 27.
A beérkező munkákat a következő e-mail címre várjuk: szellemkep.palyazat@gmail.com. (A levél tárgya: Szellemkép Alapítvány ösztöndíjpályázata 2015)

A jelentkezők képeiket kidolgozott módon, de nézőkép méretben, max. 500 kb-os, jpg formátumú file-okban várjuk. (Fotómegosztó oldalak linkjeit nem fogadjuk el). A portfólió összeállításánál fordítsanak figyelmet arra, hogy az összeállított anyag alapján legyen jól felmérhető a szakmai felkészültség, a műfaji preferencia és reprezentálja a jelentkező fotográfiai érdeklődését. Egyaránt küldhető be fekete-fehér és színes anyag is, akár mindkettő.

A munkákat értékelik: Pályi Zsófia fotográfus, Molnár Zoltán fotográfus; Fejér János fotográfus, az iskola tanárai, Fuchs Lehel fotográfus, operatőr a Szellemkép Szabadiskola művészeti vezetője.

NYÍLT NAP

Az ösztöndíj-konzultációval egy időben nyílt napot tartunk. Gyere el, és nézz körül nálunk! Találkozz tanárainkkal, és ismerd meg iskolánk szemléletét!

FELVÉTELI

Az ösztöndíj-konzultációval és a nyílt nappal egy időben felvételit tartunk a felsőbb évfolyamokba, a már előképzettséggel rendelkezők számára. Hozd magaddal eddigi munkáidat, és vegyél részt egy személyes elbeszélgetésen!

Ösztöndíj felsőoktatási intézmény hallgatói számára a konvergencia régióban - Campus Hungary / TAMOP4.2.4B/2-11/1-2012-0001

2014. december 28. 

A Balassi Intézet a Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program című projektek keretében ösztöndíj pályázatot hirdet a konvergencia régióban.

Campus Hungary Pályázati Felhívás konvergencia régióban tanuló hallgatók számára / TAMOP4.2.4B/2-11/1-2012-0001

2014. december 28. 

A Balassi Intézet a Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program című projektek keretében ösztöndíj pályázatot hirdet a konvergencia régióban.

Társadalmi egyeztetésen a tudományos képzés műhelyeit támogató felhívás tervezete

2014. december 23. 

Elindult a ,,Tudományos képzés műhelyeinek támogatása című (TÁMOP 4.2.2 B-14 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Továbbképzéseken kedvezményes részvétel - iskolák, pedagógus, közösségek részére

2014. december 19. 

A kiíró pályázatot hirdet az eredményesség jegyében továbbképzéseken való kedvezményes részvételre -

Segítünk indítani, hogy sikerrel pályázhass!

2014. december 16. 

Segítünk indítani, hogy sikerrel pályázhass!

Segítünk felkészülni a következő időszak fiatal vállalkozókat segítő pályázati lehetőségeire minden Erdélyi határmenti régióban élő fiatalnak a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) ingyenes programjában.

Az előző pályázati ciklusban 4,94 milliárd forint összeget nyertek el 18-35 éves fiatalok Magyarországon vállalkozásuk indításához. Az MVA célja, hogy a következő uniós költségvetési ciklus határon átnyúló pályázati rendszerén belül is biztosíthassa ugyanezt a lehetőséget.

Ha nincs még ötleted:

Zárkózz fel! A képzési alkalom során segítséget kapsz az üzleti terved elkészítéséhez. Az üzleti terv elemeinek ismertetését (piackutatás, marketing terv, stb.) követően segítünk az ötletelésben, és az ott elkészített terved megvalósíthatóságának elemzésében.

Ha van már ötleted:

Hozd magaddal! A képzést követően nemcsak hogy tovább formálhatod azt a helyszínen megszerzett módszerekkel, de munkatársaink segítenek annak elemzésében is, illetve meghatározzák a szükséges későbbi cselekvéseket, hogy sikereket érj el.

A programra regisztrálók:
 első kézből értesülhetnek a határon túli pályázati lehetőségekről, és felkészülhetnek a következő időszak fiatal vállalkozókat segítő pályázataira,
 szakmai anyagokat tölthetnek le,
 1 napos felkészítő képzésen vehetnek részt,
 módszert kapnak üzleti tervük elkészítéséhez,
 értékelést és cselekvési javaslatot kapnak üzleti tervükhöz.

A 10 legjobb üzleti tervet készítő között közel 2000 Euro kerül kiosztásra.

Helyszín: Határmenti település – szervezés alatt

Elérhetőségek és online regisztráció:

http://vallalkozasfejlesztese.hu/

www.facebook.com/vallalkozasfejlesztese

Erasmus+ Program, 3. kulcstevékenység: A szakpolitikai reform támogatása / EACEA/31/2014

2014. december 9. 

E pályázati felhívás célja strukturális támogatást, azaz működési támogatást nyújtani az oktatás és képzés vagy az ifjúságpolitika terén tevékenykedő és az alábbi általános célkitűzések megvalósítására törekvő európai nem kormányzati szervezeteknek (ENGO-knak) és európai hálózatoknak: - növelni az érdekeltek tudatosságát az európai oktatási, képzési és ifjúságpolitikai programokkal kapcsolatban, különös tekintettel az Európa 2020 stratégiára, az Oktatás és képzés 2020 stratégiára, olyan konkrét szakpolitikai menetrendekre, mint a bolognai folyamat vagy a bruges-i közlemény által meghatározott koppenhágai folyamat, valamint az EU ifjúsági stratégiájára, - növelni az érdekeltek elkötelezettségét és a hatóságokkal való együttműködését az oktatásra és képzésre, illetve az ifjúságpolitikára vonatkozó olyan szakpolitikák és reformok végrehajtása érdekében, mint például az európai szemeszter keretében megfogalmazott országspecifikus ajánlások, - fokozni az érdekeltek részvételét az oktatás és képzés, illetve az ifjúságpolitika terén, - fokozni az érdekeltek részvételét a szakpolitika, a programtevékenységek és eredmények, valamint a bevált gyakorlatok tagjaik körében történő terjesztésében.

UWC ösztöndíj középiskolásoknak

2014. november 25. 

Az UWC Magyarországi Egyesülete meghirdeti a 2015-2017-es tanévekre szóló ösztöndíjpályázatát. A pályázat keretében az UWC (United World Colleges, www.uwc.org) tagiskoláinak kétéves nemzetközi ösztöndíjaira lehet jelentkezni.

Az iskolákról és a Nemzetközi Érettségiről
Az 1962-ben alapított UWC-hálózat ma 14 iskolát tart fenn világszerte. Magyar diákokat fogadtak már Walesben, Kanadában, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Hong Kongban, Indiában, Norvégiában, Costa Ricán, Szingapúrban, Hollandiában, Németországban és Örményországban.
Az iskolákba több mint 80 országból érkeznek érettségi előtt álló diákok, hogy két évig együtt tanuljanak angol nyelven a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése és a kultúrák harmóniája jegyében. A kultúrák keveredése és az otthonitól eltérő környezet nagymértékben formálja a személyiséget, fejleszti a problémamegoldó készséget, toleranciára, felelősségtudatra nevel, továbbá fogékonnyá teszi a fiatalokat a világban jelen lévő, globális problémákra. Az itt szerzett tapasztalatok birtokában a végzett diákjaink képessé válnak arra, hogy akár nemzetközi környezetben is képviseljék a magyar kultúrát és tudományt.
A diákok két év alatt a Nemzetközi Érettségi (International Baccalaureate, IB) programját végzik el. Ez egy világszerte egységesen elismert, színvonalas képzési rendszer — a továbbtanulási arány ezekből az iskolákból gyakorlatilag száz százalék. A Nemzetközi Érettségi Program a „teljes ember” nevelésére törekszik, így a megszokott tantárgyak teljesítése mellett a diákok részt vesznek sportfoglalkozásokon, kreatív tevékenységekben, illetve szociális vagy ökológiai jellegű önkéntes tevékenységet végeznek.

Kik pályázhatnak?
Az egyesület általános pályázatán pályázásra jogosultak azok a 16-18 éves (a megpályázható ösztöndíjak első tanévének szeptember 1-jén 16. életévüket már betöltött, de 19.-et még be nem töltött) szakközépiskolai vagy gimnáziumi képzésben résztvevő személyek, akik érettségi vizsgájukat 2016-ban vagy 2017-ben tennék le, és
1) magyar állampolgársággal rendelkeznek és középiskolai tanulmányaikat magyarországi oktatási intézményben folytatják, vagy korábban legalább 5 iskolai tanévet magyarországi oktatási intézményben végeztek;
2) nem magyar állampolgárok, de az ösztöndíj beadásakor legalább három megkezdett tanéve magyarországi oktatási intézményben tanulnak és magyarul beszélnek.

Hogyan lehet pályázni?
– A pályázat nagy részét az UWC Magyarország webes pályázási felületén kell kitölteni és beküldeni. A felületet várhatóan az ősz folyamán tesszük elérhetővé az UWC Magyarország honlapján (www.uwc.hu).
– A pályázat tartalmi elemeit (a kérdéseket) már október közepétől pdf formátumban feltesszük a honlapra, így azon már lehet addig is dolgozni, amíg a webes felületet megnyitjuk.
– A pályázat egyes oldalait a webes kitöltést követően, a felületen leírt követelményeknek megfelelően postán kell beküldeni a következő címre: 1394 Budapest, Pf. 395

A pályázati anyagok postára adásának és a webes felület lezárásának határideje: 2015. január 7. szerda éjfél

Tájékoztató a pályázóknak:
Az iskolák által felajánlott ösztöndíjak többnyire fedezik a tanulás, a szállás és a teljes ellátás költségeit. (Ez iskolától függően évenként 50.000-90.000 USD, azaz a két év során nagyságrendben 10-18 millió Ft). Azokban az esetekben, ahol az ösztöndíj-felajánlás nem teljes, az UWC Magyarország ezt ösztöndíjalapjából kiegészíti, az ösztöndíjasnak tehát ingyenes a tanulás, a szállás és az ellátás. A kiutazás és a személyes költségek (zsebpénz és biztosítás) általában a kiutazót terhelik. Szociális helyzettől függően erre a célra visszatérítendő támogatás igényelhető az egyesülettől.
Számítunk viszont az ösztöndíjalapunkat támogató hozzájárulásra azon ösztöndíjat nyert diákok családjától, akiknek jövedelmi helyzete ezt megengedi. Ez teszi lehetővé, hogy a jövőben is módunk legyen a részleges ösztöndíjak kiegészítésére, az ösztöndíjak számának növelésére. A támogatás módjáról és ajánlott mértékéről részletes tájékoztató található az UWC Magyarország honlapján (www.uwc.hu). Ennek alapján a felajánlás összegéről a család dönt. Az így befolyt támogatásokat a következő években meghirdetett részleges ösztöndíjak kiegészítésére fordítjuk, hogy ezzel is biztosítsuk a magyar diákok folyamatos jelenlétét az UWC iskolákban.
A pályázatok elbírálását, az ösztöndíjak odaítélését a pályázók pénzügyi háttere nem befolyásolja.

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal az UWC Magyarország munkatársaihoz az alábbi elérhetőségeken:
- info@uwc.hu
- pénteken 17.00-19.00 között a +36 30 87 59 157–s telefonszámon
- szombaton 14.00-16.00 között +36 30 87 59 157–s telefonszámon
Egyesületünk képviselőivel találkozhatnak a várhatóan 2014. decemberében Budapesten, illetve az ősz és tél folyamán az ország több nagyvárosában is megrendezésre kerülő nyílt napjainkon. További információért figyeljék honlapunkat és iratkozzanak fel válogatási hírlevelünkre honlapunkon (uwc.hu/hu/emailalerts.html), valamint oldalunkra a Facebookon (facebook.com/uwc.hu)!

Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

2014. november 19. 

A pályázattípus célja: a munkatársak mobilitására vonatkozó pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

Tájékoztatás a Felzárkóztató egészségügyi ápoló szakképzési program című kiemelt felhívás beadásáról

2014. november 17. 

A 2014. október 10-én megjelent Felzárkóztató egészségügyi ápoló szakképzési program című kiemelt felhívásra történő támogatási kérelem beküldése a honlap E-ügyintézés, 2014-2020 menüpontja alatt elérhető kitöltőprogram segítségével a mai naptól lehetséges.

Megjelent a ,,Felzárkóztató egészségügyi ápoló szakképzési program című kiemelt felhívás kitöltőprogramja

2014. november 13. 

Elérhető a honlapon a Széchenyi 2020 keretében, 2014. október 10-én megjelent ,,Felzárkóztató egészségügyi ápoló szakképzési program című kiemelt felhívás kitöltőprogramja.

Gyermek- és ifjúsági közösségépítő programsorozatok támogatása / IFJ-GY-14-E

2014. november 10. 

A pályázati program célkitűzései: a gyermek- és fiatal korosztály részére és aktív részvételével, legalább havi rendszerességgel megvalósuló értékközpontú és értékteremtő programsorozatok támogatása, amelyek hozzájárulnak a gyermek- és ifjúsági közösségek létrejöttéhez és megerősítéséhez, ifjúsági közösségi kezdeményezések megvalósulásához, továbbá elősegítik a fiatalok társadalmi részvételét. Előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek keretében működő közösségek indulnak el, nem foglalkoztatott, oktatásban vagy képzésben nem részesülő (NEET) fiatalokat érnek el, illetve amelyek ifjúságsegítő szakemberek bevonásával valósulnak meg.

Újbudai Hallgatói Startup Pályázat

2014. október 30. 

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata pályázatot hirdet innovatív ötleteken alapuló, startup vállalkozások létrehozására vagy támogatására. A pályázaton 35 év alatti, a kerületben campusszal rendelkező egyetemek graduális vagy posztgraduális képzésein résztvevő hallgatók indulhatnak egyénileg vagy csapatban. (Csapatban való jelentkezésnél elegendő, ha a csapat egy tagja tanul olyan egyetemen, amelyiknek van campusa a 11. kerületben.) A […]

Pályázati kiírás - ,,Közösségi szerepvállalás a Kárpát-medencében

2014. október 21. 

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára a ,,Közösségi szerepvállalás a Kárpát-medencében címmel megrendezésre kerülő szakmai hétvégén és továbbképzésen való részvételre.

Nyári egyetemi kurzus

2014. október 14. 

A kiíró pályázatot hirdet - a Magyarország és partnerországaival kötött bilaterális oktatási munkatervekben és a Felhívás külföldi állampolgárok részére magyar állami ösztöndíjra (pool) felhívásban meghatározottak alapján - magyarországi felsőoktatási intézmények, illetve a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint állami, szakképzési és felnőttképzési szerv által akkreditált szervezetek részére, 2015. évi nyári egyetemi kurzusok szervezésére és lebonyolítására a magyar mint idegen nyelv, hungarológiai és tematikus (nem nyelvi) képzések témakörben, külföldi (nem magyar anyanyelvű) résztvevők számára.

Fiatalok vállalkozóvá válása

2014. október 12. 

Magyarországon - a válság következtében - az ifjúsági (15-25 éves fiatalok) munkanélküliség a 2007-es 18%-ról 28,0%-ra nőtt 2013-ra, ami abszolút számban 84,2 ezer fiatal munkanélkülit takar. A fiatalok munkanélküliségének oka az egyébként is kevés munkalehetőség mellett egyfelől a magas arányú korai iskolaelhagyás, a szükséges készségek, kompetenciák és munkatapasztalat hiánya. Másfelől ugyanakkor a továbbtanulók az oktatásban, képzésben töltött idő meghosszabbodása miatt később lépnek a munkaerő-piacra, és közülük nagy számban nem találnak a képzettségüknek megfelelő munkalehetőséget. Ma Magyarországon a legfontosabb nettó munkahelyteremtők a mikro és kisvállalkozások, a foglalkoztatási szint növelése érdekében ezért különösen indokolt a vállalkozói aktivitás ösztönzése, az új vállalkozások létrejöttének támogatása, a fiatalok képzettsége és a munkaerő-piaci kereslet között fennálló eltérések csökkentését célzó, többek között a készségek fejlesztését, a vállalkozással kapcsolatos ismeretek átadását, a szemléletformálást, a mentori támogatást, tanácsadást, különféle szolgáltatások nyújtását és a pénzügyi támogatást ötvöző vállalkozói programok elindításával.

Campus Hungary pótpályázat – hallgatói mobilitás

2014. október 5. 

A Balassi Intézet a ,,Nemzeti Kiválóság Program – Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program című projekt keretében. Campus Hungary pótpályázatot hirdet 2014. november 17 és 2014. december 19 között megvalósítható HALLGATÓI MOBILITÁSRA. FONTOS! A pótpályázati felhívásra bármely akkreditált magyar felsőoktatási intézmény hallgatói pályázhatnak. A […]

Féléves felsőoktatási részképzés hallgatóknak - konvergencia régiók

2014. október 5. 

A féléves részképzés célja, hogy a hallgató egy trimesztert vagy szemesztert valamely külföldi felsőoktatási intézményben töltsön tanulmányok folytatása céljából.

Szerethető múzeum...? alkotói pályázat általános iskolás és középiskolás osztályoknak

2014. október 3. 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2014-ban koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja (MOKK) általános és középiskolai osztályoknak, tanuló csoportoknak szóló alkotói pályázatot hirdet. A pályázat célja, a gyermekek játékos és kreatív formában fogalmazzák meg elképzeléseiket egy számukra ideális, ,,szerethető múzeumról. A pályázat témája: Szerintetek milyen egy szerethető múzeum? Mondjátok el vagy mutassátok meg! […]

Felhívás közösségi művelődés területén dolgozó fiatal szakemberek számára a Nemzeti Művelődési Intézet hálózatfejlesztési műhelyében és szakmai pályafejlesztési programjában való részvételre

2014. október 1. 

A kiíró a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény III. Fejezet - A közművelődési szakmai szolgáltatás, a területi, fővárosi közművelődési szakmai szolgáltatás - 85. § g) pontja alapján jogosult közművelődési tevékenységek szervezőinek, vezetőinek szakmai képzés és továbbképzés tartására, szakkiadványok megjelentetésére.

Szerethető múzeum…? Mondjad vagy mutassad! című egyéni alkotópályázat feltételei

2014. szeptember 30. 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2014-ban koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja (MOKK) gyermekeknek szóló alkotói pályázatot hirdet.

A pályázat célja: a gyermekek játékos és kreatív formában fogalmazzák meg elképzeléseiket egy számukra ideális, „szerethető” múzeumról.

A pályázat témája: Szerinted milyen egy szerethető múzeum? Mondd el vagy mutasd meg! Rajzolj, készíts képregényt vagy írj verset, adj elő slam poetry-t arról, hogy mitől lesz számodra szerethető egy múzeum.

A pályázás módja: minden 6 – 18 év közötti természetes személy érvényesen pályázhat. A pályázatra egyénileg lehet nevezni egy érvényes e-mail cím megadásával. Lakóhely tekintetében a pályázókkal szemben nincs kikötés. Pályázni személyenként maximum 3 darab, saját készítésű alkotással lehet: rajz, képregény vagy vers esetében max. A/4 terjedelemben, slam poetry esetében pedig a YouTube-ra feltöltött, max. 2 percben előadott, rap-szerű, de a trágárságot kerülő recitálás, énekbeszéd, szabadvers linkjének elküldésével. A slam poetry-t előadhatják baráti társaságok is, de ebben az esetben is egyetlen személyt kell megjelölni pályázónak.

A pályázat beküldésének módja:
Rajzok és képregények esetében: a pályaműveket e-mailben (max. 2 MB méretű JPG fotó az alkotásról) és postai úton is kérjük beküldeni. Az alkotás hátoldalán kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát és postai címét. Ugyanezeket az adatokat kérjük megadni az e-mailben beküldött alkotások kísérőlevelében. Postacím: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2001 Szentendre, Pf. 63.részére, e-mail: oszifesztival@sznm.hu. Az e-mail tárgyához kérjük, írják be: „Mondjad vagy mutassad!”

Vers és slam poetry esetében a pályaműveket e-mailben kérjük beküldeni az oszifesztival@sznm.hu címre. A slam poetryk Youtube-ra való feltöltésekor kérjük feltüntetni, hogy Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014, majd a Youtube linkjét kérjük beküldeni e-mailben a megadott címre. Az e-mail tárgyához kérjük írják be: „Mondjad vagy mutassad!”, az e-mailben kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát és postai címét.

Az alkotások postai úton való beérkezésének és e-mailben történő beküldésének határideje: 2014. október 20. éjfél

A fesztivál honlapján keresztül elérhető felületen 2013. október 21. – november 03. között lehet szavazni a beküldött alkotásokra. A szavazófelület pontos helyét a fesztivál honlapjának nyitóoldalán tesszük közzé 2014. október 21-én: www.oszifesztival.hu/

Díjazás:
A három legtöbb szavazatot elérő pályamunka alkotóját rajz/ képregény illetve vers/slam poetry kategóriában is értékes nyereményekkel, a fesztivált támogató ICO cég rajzeszközökből és írószerekből álló ajándékcsomagjával, valamint a szentendrei Skanzen családi belépőjével jutalmazza a pályázat kiírója, a MOKK. Ezen kívül a győztes alkotások egy hónapig láthatóak lesznek a MOKK honlapján is.
Az alkotásokra szavazók között Skanzen családi belépőből és ajándékokból álló csomagokat sorsol ki a MOKK, majd a nyerteseket levélben értesíti és nyereményüket postán küldi meg.

Dupla esély a nyerés! A beküldött alkotásokat 2014. november 5-6-án, Egerben, a VI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián kiállítjuk. A konferencia közönsége november 5-én leadhatja szavazatait a legszimpatikusabb alkotásra, november 6-án pedig kihirdetjük a szavazás eredményét, és mindkét kategóriában odaítéljük a konferencia közönségdíját, mely szintén ajándékcsomaggal, és Skanzen belépővel jár.
Szerzői és felhasználói jogok
A pályázók megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat.

A pályázatot kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltűntetésével.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltűnteti. A pályázók hozzájárulnak, hogy a postán beküldött alkotásukat a pályázat kiírója kiállítsa, a verseket és a Youtube-ra feltöltött slam poetryket pedig bemutassa.2014. november 5-6-án, Egerben, a „Szerethető Múzeum” VI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket előzsűrizze, és a kiírásban szereplő tartalomtól eltérő alkotásokat, illetve versek és „slam poetry” esetében a kifogásolható, vagy jogsértő szóhasználatú és tartalmú pályaműveket a pályázatból kizárja.

További információ: www.oszifesztival.hu

A változtatás jogát a MOKK fenntartja.

Szentendre, 2014. szeptember 3.

Módosult az IT szakemberképzés és az informatika, mint lehetőség érdekében kiírt pályázat beadási határideje

2014. szeptember 24. 

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent TÁMOP 3.1.16-14 jelű, ,,IT szakemberképzés és az informatika, mint lehetőség a hátrányos helyzetű tanulók számára című kiemelt pályázat beadási határideje.

Liget Műhely Alapítvány esszépályázat

2014. szeptember 24. 

A ot hirdet felsőoktatási szakképzésben résztvevők számára a 2014/15-ös tanévben. A pályázaton minden hazai és határon túli, nappali vagy levelező, BA, MA és PhD képzésben résztvevő egyetemista és főiskolás részt vehet, aki a művészetek vagy társadalom-tudományok bármely ágával foglalkozik. Az esszét közérthető és irodalmi színvonalú nyelven, magyarul, csupán a feltétlenül szükséges bibliográfiával, […]

Liget esszépályázat

2014. szeptember 19. 

A Liget Műhely Alapítvány esszépályázatot hirdet felsőoktatási szakképzésben résztvevők számára a 2014/15-ös tanévben.

A pályázaton minden hazai és határon túli, nappali vagy levelező, BA, MA és PhD képzésben résztvevő egyetemista és főiskolás részt vehet, aki a művészetek vagy társadalom-tudományok bármely ágával foglalkozik.

Az esszét közérthető és irodalmi színvonalú nyelven, magyarul, csupán a feltétlenül szükséges bibliográfiával, printelve, postai úton várjuk a szerkesztőség címén:

LIGET | 1122 Budapest, Kissvábhegyi út 4-6.

A pályázóknak javasoljuk, hogy előzetesen ismerkedjenek meg a Liget folyóirattal.

Az esszéhez mellékelni kell az adott szakterülettel foglalkozó egyetemi oktató rövid ajánlását, a pályázó nevét, egyetemi szakját (szakjait) és e-mailcímét. Egy pályázó egyszerre több művet is beküldhet. Kizárólag még publikálatlan művekkel lehet pályázni, az online megjelenést is publikálásnak tekintjük.

A nyertes pályázók művei megjelennek az on-line Liget folyóiratban, a publikálást honoráljuk, személyes mentorálást és további megjelenési lehetőséget biztosítunk.

Beadás | folyamatos

További információ
HORGAS JUDIT
info[kukac]liget.org

DAAD graduális ösztöndíj művészek és építészek számára német felsőoktatási intézményben a 2014-2015. tanévben

2014. szeptember 16. 

Az ösztöndíj a képzőművészet, formatervezés, filmművészet, zeneművészet, építészet, belsőépítészet, tájépítészet, várostervezés, vidéktervezés, valamint előadóművész (színművészet, rendezés, tánc- és mozdulatművészet stb.) magyar hallgatóknak azt a lehetőséget kínálja, hogy a német felsőoktatási intézményben egy egyéves végzettség nélküli szakirányú továbbképzésen, illetve kiegészítő művészeti képzésen vegyenek részt, vagy graduális képzés során egy német végzettséget (pl. Master/diploma) szerezzenek meg.

Magyar Tudományos Akadémia - Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund

2014. szeptember 16. 

A kiíró pályázatot hirdet diplomás fiataloknak - a magyar gazdaság és kultúra fejlődését szolgáló, ugyanakkor egyetemes, humanitárius szempontokat is érvényesítő - társadalomtudományi továbbképzési ösztöndíj elnyerésére.

Módosítás az IT szakemberképzés és az informatika, mint lehetőség érdekében kiírt pályázat adatlapjában

2014. szeptember 15. 

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent TÁMOP 3.1.16-14 jelű, ,,IT szakemberképzés és az informatika, mint lehetőség a hátrányos helyzetű tanulók számára című konstrukció adatlapja.

Event Touch - Térjünk a lényegre

2014. szeptember 8. 

A képzés szervezői pályázatot (EM pályázat) hirdetnek leendő hallgatóiknak. A pályázat lényege egy valós esemény 2015-ös tervének kidolgozása, melynek nyertese lehetőséget kaphat a projekt megvalósításának részvételében.

Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok

2014. szeptember 3. 

A képzés célja: Az egészségügyi ellátásban dolgozók személyes életminőségének emeléséhez szükséges motiváció, tudás, gyakorlatok, önismeret-fejlesztő módszerek átadása. Ha a személyes életminőségének színvonala emelkedik, leegyszerűsödnek a külső és belső konfliktusok, de nem úgy, hogy szimplábbak lesznek, hanem úgy, hogy az ember minél magasabbra lép, annál mélyebbre és távolabbra lát. Saját világának egészének látására válik képessé, egyetemes tájékozódása, ébersége emelkedik, önismerete gyarapodik.

EGT Finanszírozási Mechanizmus Ösztöndíj program – Felsőoktatási mobilitási pályázatok 2014

2014. szeptember 2. 

Az Ösztöndíjprogram célja, hogy elősegítse a nemzetközi együttműködések és a kölcsönös mobilitási programok megvalósítását annak érdekében, hogy ezzel fokozza Magyarország  részvételét a lisszaboni / koppenhágai / bolognai folyamatokban, valamint hozzájáruljon magyar és donor országok intézményei közötti hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához. A program keretében köz- vagy felsőfokú oktatásban, valamint képzésben érintett egyéb intézmények […]

Diplomadíj - Terület- és Településrendezési Tagozat

2014. augusztus 30. 

A településtervezési diplomamunkák megmérettetésének célja a diplomázók munkájának és egyben a szakterület egyetemi képzésének áttekintésével a legkiemelkedőbb teljesítmény díjazása. A díj ösztönzést is kíván nyújtani azoknak, akik a településtervezői pályára lépve komolyan elmélyülnek feladatuk kimunkálásában és minőségi eredményt nyújtanak.

Diplomadíj - Táj- és Kertépítészeti Tagozat

2014. augusztus 30. 

A pályázat célja, hogy ösztönözze a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karán az okleveles tájépítészmérnök szakon készülő diplomamunkák színvonalának növekedését, továbbá hozzájáruljon a graduális képzésben részt vevő végzős hallgatók kiemelkedő szakmai teljesítményeinek elismeréséhez.

Megjelent az IT szakemberképzést és az informatikát mint lehetőséget támogató felhívás a hátrányos helyzetű tanulók számára

2014. augusztus 28. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az ,, IT szakemberképzés és az informatika mint lehetőség a hátrányos helyzetű tanulók számára című (TÁMOP-3.1.16-14 kódszámú) kiemelt projekt felhívás. A konstrukció célja kettős:

Pedagógusok továbbképzése a jeruzsálemi Jad Vasem Intézetben

2014. augusztus 27. 

A 2014. évben meghirdetésre kerülő, Pedagógusok továbbképzése a jeruzsálemi Jad Vasem Holokauszt Mártírok és Hősök Emlékezete Intézetben című felhívásra beérkezett pályázatokat az Értékelő Bizottság a 2014. augusztus 19-i ülésén áttekintette és a testület javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkára a következő személyek részvételéről döntött:

A Szellemkép Alapítvány pályázatot hirdet ösztöndíjas fotográfusképzésre

2014. augusztus 21. 

A pályázaton két módon is indulhatnak a jelentkezők:

1. A pályázat feltétele egy 12-18 képből álló portfólió beküldése, illetve elbeszélgetésen való részvétel. A sikeresen pályázók elnyerhetik az alapítvány 50%-os tandíjtámogatását a Szellemkép Szabadiskola szeptemberében induló fotográfus képzésére, amelyet legfeljebb 4 személynek ítél oda az alapítvány.

2. Az ösztöndíj elnyerésére lehetőség van nemcsak egyszeri, az ösztöndíj-konzultációval egybekötött elbeszélgetés során, hanem az alkotótábori részvétel szakmai teljesítménye alapján is.

A pályázat beküldésének határideje 2014. szeptember 10.
A kiértékelés és elbeszélgetés időpontja: 2014. szeptember 17. szerda, 16 óra
A beérkező munkákat a következő e-mail címre várjuk:szellemkep.palyazat@gmail.com. (A levél tárgya: Szellemkép Alapítvány ösztöndíjpályázata 2014)

A jelentkezők képeiket kidolgozott módon, de nézőkép méretben, max. 500 kb-os, jpg formátumú file-okban várjuk. (Fotómegosztó oldalak linkjeit nem fogadjuk el). A portfólió összeállításánál fordítsanak figyelmet arra, hogy az összeállított anyag alapján legyen jól felmérhető a szakmai felkészültség, a műfaji preferencia és reprezentálja a jelentkező fotográfiai érdeklődését. Egyaránt küldhető be fekete-fehér és színes anyag is, akár mindkettő.

A munkákat értékelik: Molnár Zoltán fotográfus; Pályi Zsófia fotográfus; Fejér János fotográfus, az iskola tanárai, Fuchs Lehel fotográfus, operatőr a Szellemkép Szabadiskola művészeti vezetője.

Bővebb információ: www.szellemkep.hu

Szórványban folyó oktatás támogatása a 2014/2015-ös tanévben

2014. augusztus 16. 

A pályázat célja: Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában közoktatási (nem felsőfokú vagy felsőoktatási képzés) szórványterületen dolgozó pedagógusok és tanulók ösztöndíjának biztosításához, utazási, valamint kollégiumi ellátási költségekhez történő hozzájárulás.

Kármán Tódor-díj 2014.

2014. augusztus 3. 

A kiíró által adományozható elismerésekről szóló 49/2012. (XII. 15.) EMMI rendeletével a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági élet szereplőinek elismerésére Kármán Tódor díjat alapított.

Ösztöndíj magyarországi felsőoktatási intézményekbe csángó-magyar és szlovákiai magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzését miniszteri ösztöndíjasként végezték

2014. július 25. 

A kiírók pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű mesterképzésre első évre felvételt nyert, magyar állami ösztöndíjjal támogatott formában a 2014/2015-ös tanévben tanulmányokat folytató csángó-magyar és szlovákiai magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2008/2009-es tanévtől a 2013/2014-es tanévig terjedő időtartamban a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzésén miniszteri ösztöndíjasként végezték tanulmányaikat.

Ösztöndíj a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézményekbe felvételt nyert horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára

2014. július 25. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű - alap- vagy egységes, osztatlan képzésére, vagy - mesterképzésére felvételt nyert horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Ösztöndíj doktori képzésre azon szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik az önköltséges PhD/DLA képzésre nyertek felvételt

2014. július 25. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Ösztöndíj magyarországi felsőoktatási intézményekbe határon túli magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2014/2015-ös tanévben államilag támogatott képzésben folytatják megkezdett tanulmányaikat

2014. július 25. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévre azon a 2008/2009-es, vagy a 2009/2010-es, vagy a 2010/2011-es, vagy a 2011/2012-es, vagy a 2012/2013-as. vagy a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű - alap- és egységes (osztatlan) képzésre, illetve - mesterképzésre, első évfolyamra felvételt és ezen időszakra pályázati úton miniszteri ösztöndíjat nyert határon túli magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2014/2015-ös tanévben államilag támogatott / magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzésben folytatják megkezdett tanulmányaikat.

Ösztöndíj a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézményekbe felvételt nyert szlovén állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára

2014. július 25. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű - alap- vagy egységes, osztatlan képzésére, vagy - mesterképzésére felvételt nyert szlovén állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Ösztöndíj a 2014/2015-ös tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára

2014. július 25. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe - nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésre, - nappali munkarendű mesterképzésre felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

A Kármán Tódor-díj 2014. évi pályázati és javaslattételi kiírása

2014. július 24. 

Az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló 49/2012. (XII. 15.) EMMI rendeletével a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági élet szereplőinek elismerésére Kármán Tódor díjat alapított.

Pályázat miniszteri ösztöndíjas egyéni teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2014/2015-ös tanév őszi szemeszterében

2014. július 23. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjas egyéni teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2014/2015-ös tanév őszi szemeszterében.

Ösztöndíj doktori képzésre azon szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik önköltséges PhD/DLA képzésre nyertek felvételt

2014. július 23. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Ösztöndíj doktori képzésre azon ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik önköltséges PhD/DLA képzésre nyertek felvételt

2014. július 23. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Ösztöndíj doktori képzésre azon horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik az önköltséges PhD/DLA képzésre nyertek felvételt

2014. július 23. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Ösztöndíj doktori képzésre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik önköltséges PhD/DLA képzésre felvételt nyertek

2014. július 23. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Pályázat a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi el

2014. július 23. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Fogyasztóvédelemi referens program / ETÁM67/2014

2014. július 7. 

A kiíró pályázatot hirdet Fogyasztóvédelmi referens támogatott hatósági képzésen való részvételre. A 2013. évi CCXXXI. törvénnyel módosított fogyasztóvédelmi törvény 2014. február 1-jétől meghatározott vállalkozások részére előírja, hogy fogyasztóvédelmi referenst foglalkoztassanak.

Diplomamentő program nyelvvizsgára felkészítő képzések / 14111

2014. július 3. 

A pályázat célja elsődlegesen a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, államvizsgáját hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok (természetes személyek) államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében. A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.

Felsőoktatási előkészítő képzés a Balassi Intézet képzésében történő második ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben külhoni magyar hallgatók számára

2014. július 1. 

A kiírók pályázatot hirdetnek a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő második ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben azon külhoni magyar hallgatók számára, akik ösztöndíjasként részt vettek a 2013/2014-es tanévben a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében, azonban a 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban nem nyertek felvételt egy magyarországi, magyar állami ösztöndíjjal támogatott alap- vagy osztatlan képzésére sem.

Pályázat szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre

2014. július 1. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben.

Pályázat szlovén állampolgárságú, vagy valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna kivételével) ország állampolgárságával rendelkező, magát magyar nemzetiségűnek valló személyek számára a Balassi Intézet magyaror

2014. július 1. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek - szlovén állampolgárságú, vagy - valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna kivételével) ország állampolgárságával rendelkező, magát magyar nemzetiségűnek valló személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben.

Ösztöndíj horvát vagy középiskolai tanulmányaikat Horvátországban végző szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésére

2014. július 1. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek - horvát, vagy - középiskolai tanulmányaikat Horvátországban végző szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben.

Pályázat román állampolgárságú, csángó-magyar nemzetiségű személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre

2014. július 1. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek román állampolgárságú, csángó-magyar nemzetiségű személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben.

Közoktatási pályázatok a határon túli magyar nyelvű közoktatás megerősítésére

2014. június 20. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen közoktatási pályázatokat hirdet a határon túli magyar nyelvű közoktatás megerősítésére. Az öt pályázatra rendelkezésre álló keretösszeg 80 millió forint. Meghívásos a szülőföldön megrendezésre kerülő pedagógus továbbképzések megszervezésének támogatására, valamint a tankönyvírásra, a tankönyves műhelyek működtetésére vonatkozó pályázat. Nyílt a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény 1. § (1) bekezdésében felsorolt országok területén, továbbá az úgynevezett nyugati - kizárólag európai - szórványterületen működő szervezetek által a magyar anyanyelv fejlesztése céljából megrendezésre kerülő anyanyelvi szaktáborok támogatására, valamint az anyanyelven folyó tanulmányi versenyek lebonyolítására meghirdetett pályázat. Valamennyi pályázat esetében a pályázat benyújtásának határideje: 2014. július 20.

Budapest Film Academy ösztöndíj pályázat 2014 Ősz

2014. május 27. 

Budapest Film Academy ösztöndíj pályázat


A Budapest Film Academy a 2014-es őszi szemeszterére ösztöndíjas helyeket hirdet meg forgatókönyvíró, rendező, kreatív producer, vágó-hangmérnök és operatőr kurzusaira.

A Budapest Film Academy az Eötvös Loránd Tudományegyetem Filmtudományi Tanszékével szoros együttműködésben nyújt gyakorlati filmes képzést Budapesten, mind a magyar, mind az angol nyelvű közönség számára.

A kurzusokat neves magyar és nemzetközi filmkészítők tartják az ELTE-BTK campusán, a gyakorlati rész pedig a magyar filmipar legmodernebb gyártóbázisain zajlik, professzionális körülmények között.

A Budapest film Academy tanfolyamokat fiatal filmesek, illetve felsőoktatási intézménybe nem beiratkozott hallgatók is látogathatják.

A pályázat részeként a jelentkező egy olyan korábbi munkáját várjuk, amely megmutatja tehetségét. A beküldött anyag függ a választott kurzustól.

Forgatókönyvíró kurzus: forgatókönyv, illetve könyvrészlet, melyet a jelentkező írt. (max. 10 oldal)

Rendező kurzus: rövidfilm, melynek a jelentkező volt a rendezője.

Kreatív producer kurzus: rövidfilm, melynek a jelentkező volt a producere vagy gyártásvezetője.

Vágó-hangmérnök kurzus: rövidfilm, melynek a jelentkező volt a vágója vagy hangmérnöke.

Operatőr kurzus: rövidfilm, melynek a jelentkező volt az operatőre.

A maximum 15 perces rövidfilmet vagy filmrészletet (nem dokumentumfilm) kérjük a Youtube-ra/Vimeora feltölteni. A film akár ‘nem listázottan’ is feltehető.

A pályázati anyagok beadási határideje: A beérkező pályázatok elbírálása folyamatos.

A pályázatokat a contest@budapestfilmacademy.com e-mail címre várjuk.

További információ: www.budapestfilmacademy.com

Pályázat shiatsu alaptanfolyamon való támogatott részvételre

2014. május 26. 

A pályázat célja: A kiíró legfőbb célkitűzése a shiatsu magyarországi megismertetése, illetve a magas szintű képzés biztosítása. Ennek érdekében több mint 15 éve működteti a Nemzetközi Shiatsu Iskolát, ahol rendszeresen tartunk kurzusokat kezdőknek és haladóknak egyaránt.

DESIGN TYÚKÓL - Urbánus csirke házat keres, címmel

2014. május 9. 

A kiíró formatervezői pályázatot hirdet: DESIGN TYÚKÓL - Urbánus csirke házat keres, címmel. A pályázat nyilvános, amelyen indulhatnak tervezők, képzésben résztvevők, és nem szakmabeli érdeklődők egyaránt.

Féléves részképzés felsőoktatási hallgatóknak

2014. május 7. 

A féléves részképzés célja, hogy a hallgató egy trimesztert vagy szemesztert valamely külföldi felsőoktatási intézményben töltsön tanulmányok folytatása céljából. Az ösztöndíj ideje alatt minimum 15 ECTS kredit teljesítése kötelező, amennyiben a hallgató az Európai Felsőoktatási Térség (EFT) intézményében fog tanulni. Nem EFT országok esetében minimum 4 tanegység a kötelezően teljesítendő minimum. Kutatás esetén annak igazolása szükséges.

Roma English Language Program – ösztöndíj Roma diákok számára

2014. április 23. 

A Közép-Európai Egyetem, az Open Society Foundations – Roma Initiatives Office és a Roma Oktatási Alap ösztöndíj lehetőséget kínál a 2014/2015-es tanévre a budapesti Közép-Európai Egyetemen (CEU) tartandó 8 és fél hónapos intenzív angol nyelvi képzésen való részvételre. A program 2014. október elejétől 2015. június közepéig tart. Az Angol Nyelvi Program Romáknak (RELP) a diplomás […]

Kiválóság a felsőoktatás angol nyelvi programjaiban

2014. április 14. 

A kiíró május elején megvalósuló, költségtérítés nélküli tanfolyamra várja azon egyetemi és főiskolai oktatók jelentkezését, akik szeretnék növelni angol nyelven vezetett képzéseik hatékonyságát és fejleszteni angol nyelvi készségeiket.

Pályázat önkéntes tűzoltó egyesületek 2014. évi támogatására

2014. április 10. 

A pályázat a hivatásos tűzoltóparancsnokságokkal (a továbbiakban: HTP) együttműködési megállapodást (a továbbiakban: EMÜ) kötött ÖTE-k szaktevékenységét, társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja az ÖTE-k működéséhez, felszereltségük javításához, az önkéntes tűzoltók szakmai képzéséhez valamint szertár építéshez, felújításhoz való hozzájárulás a vállalt feladatokhoz kapcsolódóan.

Shakespeare korának hatása a mai divatra - öltözéktervezés

2014. április 4. 

Shakespeare korának hatása a mai divatra címmel öltözéktervezési nyílt pályázatot hirdet a kiíró akkreditált művészeti képzést folytató oktatási intézmények hallgatói számára.

deák idegen nyelvi ösztöndíj

2014. április 1. 

A pályázat célja: a Ferencvárosban élő, tehetséges, 16-25 éves nappali tagozatos tanulók részére C típusú közép- és felsőfokú nyelvvizsgát előkészítő képzések utólagos támogatása.

Módosítás a duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködéseit, és a szakképzési, felnőttképzési klaszterek kialakítását támogató felhívás dokumentációjában

2014. március 28. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 2.2.7 B-2-13/1 jelű a ,,Duális szakképzési rendszerhez kapcsolódó fejlesztések és programok támogatása - A duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyékben, szakképzési és felnőttképzési klaszterek kialakítása című pályázati felhívás pályázati útmutatójának C9. pontja és az útmutató mellékletét képező költségvetési táblázat módosult.

Logó pályázat - Széchenyi Középiskola Kecskemét

2014. március 27. 

A kiíró pályázatot hirdet logó készítésére. A logónak tükröznie kell az iskola szellemiségét, a hármas képzési profil jelleget (kéttannyelvű turisztikai, vendéglátóipari szakközépiskola, szakiskola). A logón szerepeljen a Széchenyi Középiskola Kecskemét felirat.

Az EDUTUS FŐISKOLA pályázati felhívása a Collegium Talentum tagság elnyerésére

2014. március 27. 

A pályázat célja: A Magyar Nemzetpolitika A nemzetpolitikai stratégia eleme című KIM dokumentum 3.2.4. pontjába foglalt Collegium Talentum tehetséggondozó program feladata a határon túli magyar értelmiség-nevelés és utánpótlás támogatása. A Főiskola szenátusa által jóváhagyott Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében a Collegium Talentum a felvételt nyert külhoni magyar egyetemisták és doktoranduszok számára az értelmiségi pályájukon való előrehaladáshoz egyénenként tutort, ösztöndíjat, konferencia- és nyelvvizsga-támogatást, valamint közös képzéseket biztosít.

Pedagógusok számára 2014. évben egyhetes izraeli tanulmányúton és továbbképzésen való részvétel a jeruzsálemi a Jad Vasem Intézetben

2014. március 23. 

A pályázat célja: Segíteni a pedagógusokat a holokauszt oktatásában és az oktatásához szükséges módszertani ismeretekben a Jad Vasem Intézet által rendelkezésre álló eszközök, lehetőségek felhasználásával, másrészt tanulságok, következtetések levonásához, egyben a témához kapcsolódó emléknapok, rendezvények szervezéséhez a továbbképzésen és tanulmányúton szerzett ismeretek hasznosításával.

"Vakvezető kutyákkal a tömegközlekedésben" című rajz pályázat

2014. március 18. 

Magyarországon több, mint ötvenezer látássérült ember él, de kevesebb, mint egy százalékukat segíti a leghűségesebb négylábú segítőtárs, a vakvezető kutya. Sok gyerek még sohasem találkozott vakvezető kutyával közlekedő látássérült emberrel, nem tudja, mit is gondoljon róluk. Az ismerethiány enyhítésére a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola rajzpályázatot hirdet az alábbiak szerint:

Pályaművek témája:
Vakvezető kutyákkal a tömegközlekedésben.
Rajzold le, hogyan képzeled el a vakvezető kutyákat, ahogy aktív részesei a tömegközlekedésnek: buszra, villamosra, trolira, vonatra szállnak. Odavezetik gazdájukat a megállót jelző táblához, a járművek nyitott ajtajához, helyet keresnek a járműveken, használják a mozgólépcsőt.
A téma megismeréséhez ajánljuk figyelmedbe honlapunkat és az ott található videót:
http://barathegyisegitokutya.hu/iskola/rajzpalyazat-2014

Pályázhatnak:
5 és 14 éves kor közötti gyerekek három korcsoportban:
I. korcsoport: óvodások 5-6 évesek
II. korcsoport: alsó tagozatosok 7-10 évesek
III. korcsoport: felső tagozatosok 10-14 évesek

Pályaművek követelménye:
Mérete A/4.
Technikája szabadon választott. Ceruza, festék, filctoll, zsírkréta alkotások mellett kollázsokat és digitális technikával készült pályázatokat is elfogadunk.
Egy gyermek több rajzzal is nevezhet.

A pályázat benyújtásának módja: .jpg formátumban (szkennelve) a barathegyirajz@gmail.com címre küldve.
Minden pályamunkát kérjük külön e-mailben küldeni! Az e-mailben kérjük megadni: az alkotó nevét, életkorát, az óvodája vagy iskolája nevét és címét.
A művek felkerülnek a Facebook oldalunkra, ott lehet rájuk szavazni (liekolni): https://www.facebook.com/barathegyivakvezeto

Elbírálás: a beérkezett pályaművek közül korcsoportonként egyet jutalmazunk. A nyertesekről a vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozó szakemberekből és grafikusokból álló zsűri dönt majd. Közönségdíjas a legtöbb lájkot kapott mű lesz.

Nyeremény: a négy győztes felejthetetlen élményt nyer osztálytársai, óvodai csoporttársai és természetesen saját maga számára, hiszen a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai vakvezető kutyákkal keresik fel őket egy felejthetetlen bemutatóval óvodájukban, iskolájukban. Ennek során többek között azt is ki lehet majd próbálni, hogy hogyan „vezet” a vakvezető kutya. Minden résztvevő díszoklevelet, a korcsoportok győztesei pedig ajándékcsomagot is kapnak.

A díjazott alkotásokat a vakvezető kutyák világnapja (április 27-én) alkalmából tartott rendezvényünkön is bemutatjuk a nagyközönségnek.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2014. április 15. Kedd 24:00.
A szavazás (lájkolás) lezárása: 2014. április 20. Vasárnap 24:00
Az eredményhirdetést: április 27-én, a vakvezető kutyák világnapján tartjuk.
Az eredményt a Facebook oldalunkon és a honlapunkon is ismertetjük.

Esély a tanulásra 3.0 - Plusz / E-TÁM57/2014

2014. március 17. 

Pályázat továbbképzéseken való részvételre.

A velencei magyar pavilon belső udvarában (átriumában) felépítendő fogadótér-KAPU megtervezése és felépítése - tervpályázat építész, belsőépítész, tájépítész hallgatóknak

2014. március 14. 

Kárpát-medencei felsőoktatási intézmény és/vagy posztgraduális képzés építész, belsőépítész, tájépítész hallgatói számára.

Személyzeti/oktatói mobilitás egyéb, nem felsőoktatási, oktatási/képzési intézményeknek - EGT Finanszírozási Mechanizmus Ösztöndíj program / HU08

2014. március 13. 

Az Ösztöndíj program célja, hogy elősegítse a nemzetközi együttműködések és a kölcsönös mobilitási programok megvalósítását annak érdekében, hogy ezzel fokozza Magyarország részvételét a lisszaboni / koppenhágai / bolognai folyamatokban, valamint hozzájáruljon magyar és donor országok (Norvégia, Izland, Liechtenstein) intézményei közötti hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához.

Pályázat szakmai továbbképző programon való részvételre pedagógusok számára

2014. március 13. 

A USC Soá Alapítvány pályázatot hirdet előítélet-mentesség oktatása, tolerancia- és holokauszt-oktatás, valamint médiaoktatás iránt érdeklődő és elkötelezett magyarországi és határon túli tanárok számára egyhetes, bentlakásos, nemzetközi tanár-továbbképzési programon való részvételre Videó-interjúk a 21. század oktatásában címmel. A képzés a 2012-ben indított program harmadik évfolyama. A program ideje: 2014. június 29- július 4. A program helyszíne: Budapest, Közép-európai Egyetem Jelentkezési […]

Fogadótér-KAPU tervezési és építési pályázat

2014. március 7. 

Kárpát-medencei felsőoktatási intézmény és/vagy posztgraduális képzés építész, belsőépítész, tájépítész hallgatói számára. Az ÉPÍTÉS szimbolikus felidézése, bemutatása A 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále magyar pavilonjának kurátorai - Jakab Csaba és Márton László Attila - hallgatóknak tervezési és építési pályázatot hirdetnek a VELENCEI MAGYAR PAVILON belső udvarában (átriumában) felépítendő fogadótér-KAPU megtervezésére és […]

Országos Pálinkaverseny 2014

2014. február 19. 

A kiíró az országos pálinka- és törkölypálinka-versenyről, valamint az érzékszervi bírálók képzéséről szóló VM rendeletben foglalt felhatalmazás alapján az idén új alapokra helyezve rendezi meg az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt.

Közösségi Projekt

2014. február 18. 

Fő szempont, hogy a projekt (termék/szolgáltatás/rendezvény) a PP Center Üzleti Közösséget építse vagy tagjai számára hasznos legyen (szinergia, ismertség, önképzés, kedvezmény pl. közösségi esemény, közösségi vásárlás, oktatás, kultúra, sport stb.).

Erasmus+ pályázat

2014. február 17. 

Az Erasmus+-t a képzettség és a foglalkoztathatóság javítását, valamint az oktatási, képzési és az ifjúsági munka területén működő rendszerek korszerűsítését célzó hétéves program a jelenleginél 40%-kal magasabb, 14,7 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodhat. Ebből 10% jut az ifjúsági szakmának. A program révén több mint 4 millió pályázó juthat támogatáshoz, ebből a Fiatalok Lendületben Program folytatásának számító […]

Beadási határidő módosítás a duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködéseit, és a szakképzési, felnőttképzési klaszterek kialakítását támogató felhívásnál

2014. február 13. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP 2.2.7-B-2-13/1 jelű, ,,Duális szakképzési rendszerhez kapcsolódó fejlesztések és programok támogatása - A duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyékben, szakképzési és felnőttképzési klaszterek kialakítása című pályázati felhívás beadási határideje 30 nappal meghosszabbításra került.

Pályázati felhívás magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre a 2014/2015-ös tanévre

2014. február 12. 

A kiíró pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2014/2015-ös tanévre ösztöndíjra, a Kárpát-medencén kívül, nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára MAGYAR NYELVI és MAGYARSÁGISMERETI KÉPZÉSRE.

Pályázat ösztöndíjas magyar nyelvi és hungarológiai képzésre 2014/2015

2014. február 12. 

A Balassi Intézet ösztöndíjpályázata kreditalapú magyar nyelvi és hungarológiai képzésre nem magyar anyanyelvűek számára a 2014/2015-ös tanévre. A Balassi Intézet pályázatot hirdet 10 hónapos komplex magyar nyelvi-hungarológiai képzésre (2014. szeptember-2015. június). Pályázhatnak külföldi, nem magyar anyanyelvű egyetemi hallgatók és fiatal, 35 évnél nem idősebb diplomások, akik hungarológiai vagy hungarológiával érintkező tanulmányokat folytatnak, illetve folytattak, és a […]

Pályázati felhívás ösztöndíjas műfordítói képzésre a 2014/2015-ös tanévre

2014. február 12. 

A Balassi Intézet pályázati felhívása fiatal fordítók számára. A Balassi Intézet tíz hónapos, ösztöndíjas műfordítói képzést indít nem magyar anyanyelvű, külföldi állampolgárok részére, akik a jövőben magyar irodalmi művek fordítását, a magyar kultúra terjesztését szeretnék választani hivatásukként. A képzés feltételezi, hogy a hallgatók jó magyar nyelvtudással és alapos magyar irodalomtörténeti ismeretekkel rendelkeznek. A műfordító képzés célja, […]

Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatása / IFJ-GY-14-C

2014. február 5. 

A pályázati program célkitűzései: a pályázati program lehetőséget kíván teremteni a gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek számára szakmai kompetenciájuk bővítésére, új ismeretek, készségek elsajátítására, az ifjúsági közösségek megerősítésére, a fiatalok társas és egyéni kompetenciáik fejlesztésére.

Megjelentek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram 2014-es pályázati kiírásai

2014. február 4. 

Összesen 130 millió forintra lehet pályázni 1. Határon túli gyermek és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatására 2. Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor és ifjúsági turizmus) támogatására 3. Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatására 4. Gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek szervezetfejlesztésének támogatására

Rövid tanulmányút hallgatóknak - ösztöndíj

2014. január 31. 

A rövid tanulmányút célja, hogy a hallgatók lehetőséget kapjanak a nemzetközi hallgatói tudományos életben való megjelenésre, tapasztalatszerzésre: tudományos diákkonferenciákon, intenzív programokon, rövidtávú képzéseken (szakmai nyári/téli egyetemeken), közös tanulmányi vagy kutatási projektekben való részvétellel. Emellett lehetőség nyílik kifejezetten szakdolgozat, doktoranduszok esetén a disszertáció megírásához szükséges tanulmányút megvalósítására.

Módosult a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyék duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködéseit támogató felhívás benyújtási határideje

2014. január 31. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,A Duális szak és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása - Duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyékben, Szakképzési Akadémiák kialakítása című (TÁMOP-2.2.7 B-1-13/1 kódszámú) pályázati felhívás benyújtási határidejének vége 2014. január 31-ről 2014. február 17-re módosult.

Épen, elevenen! - Biztonságos Iskola Programban ingyenes pedagógusképzés Budapesti helyszínen

2014. január 29. 

A pályázat célja: A pályázó intézmények a United Way Biztonságos Iskola Program képzésén vesznek részt 2014. február 28-án Budapesten, majd a képzést követő három tanévben iskolájukban működtetik a programot.

Budapest ösztöndíj

2014. január 29. 

Budapest Főváros Önkormányzatának Főpolgármesteri Hivatala BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM keretében pályázatot hirdet.   A BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM célja:  A pályázatot elnyerő felsőoktatási képzésben résztvevő ösztöndíjasok betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás rendszerét; A diplomamunka megírásához biztosított szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségekkel járuljon hozzá a felsőoktatásban megszerzett elméleti tudás gyakorlatban történő alkalmazásához.  A […]

Mobilitási projektek/Szakképzési munkatársak mobilitása

2014. január 27. 

A munkatársak mobilitására vonatkozó pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

Erdős Pál Fiatal Kutatói Ösztöndíj

2014. január 22. 

Az ösztöndíj célja a fiatal, tehetséges oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedő kutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.

Keleti ösztöndíj – Varsói Egyetem Kelet-Európai Tanulmányi Központjába

2014. január 20. 

A Varsói Egyetem Kelet-Európai Tanulmányi Központja pályázati felhívást tesz közzé Keleti ösztöndíj programjának MA képzésére.  A képzés időpontja: 2014. 10.01-2016.06.30. A pályázatra közép-európai, balkán, kelet-európai, orosz, kaukázusi, közép-ázsiai országokból érkezők jelentkezését várják. A felhívás lengyel és angol nyelvek ismeretét követelményként írja elő. Az ösztöndíj, melyet összesen 25 pályázó vehet majd igénybe, a Varsói Egyetem Kelet-Európa Tanulmányok Központjának két […]

Darmasiswa ösztöndíj (Indonézia)

2014. január 17. 

Az indonéz Külügyminisztérium ösztöndíja a 2014/2015-ös tanévre Indonéziába. A Darmasiswa ösztöndíjprogram a résztvevők hagyományos zenei, táncos és indonéz népművészeti képzését támogatja. A programba fél, valamint egy éves időtartamra lehet pályázni. Pályázati határidő: 2014. január 24.  Az ösztöndíj értéke: 2000 000 rúpia. Az ösztöndíjas kiegészítő támogatásként könyvtámogatást, utazási támogatást, egészségügyi biztosítási hozzájárulást és zsebpénzt is kap. A program résztvevői […]

Épen, elevenen! - pedagógus továbbképzés általános iskoláknak Budapesten

2014. január 10. 

A pályázat célja: A pályázó intézmények a United Way Biztonságos Iskola Program képzésén vesznek részt 2014. január 24-én Budapesten, majd a képzést követő három tanévben iskolájukban működtetik a programot.

Külföldre szóló ösztöndíjak egyetemi részképzésre, teljes képzésre, doktori képzésre, hosszú és rövid tanulmányútra, illetve nyári egyetemi kurzusokra 2014-ben

2014. január 6. 

A kiíró pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, valamint a TÁMOP 4.2.4.B (4.2.4.B/1-11/1-2012-0001, 4.2.4.B/2-11/1-2012-0001) programhoz kapcsolódóan, a 2014/2015-ös tanévben megvalósítható egyetemi részképzésre, teljes képzésre, doktori képzésre, hosszú és rövid tanulmányútra, illetve a 2014 nyarán megrendezésre kerülő nyári egyetemi kurzusokon való részvételre.

DBU környezetvédelmi ösztöndíj (Németország)

2014. január 6. 

A Deutsche Bundesstiftung Umwelt német szövetségi környezetvédelmi alapítvány féléves németországi szakmai gyakorlati ösztöndíja környezetkutatással, környezetvédelemmel foglalkozó végzős egyetemi hallgatók, fiatal diplomások, doktoranduszok részére. A 2014. szeptemberében kezdődő gyakorlatra pályázat benyújtásának határideje: 2014. március 1. A  program  a  fiatal  környezetkutatóknak  nyújt  továbbképzési  lehetőséget,  egy  németországi szakmai gyakorlat keretében. Az  ösztöndíj  megpályázása  és  a  kapcsolatfelvétel  az adott  országban,  a […]

Erasmus+ program / EAC/S11/13

2014. január 5. 

E pályázati felhívás alapja és előfeltétele az Erasmus+: az Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja létrehozásáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelet elfogadása. A program a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozik.

Hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő fiatalok intézményi és integráló környezetben megvalósuló tehetségsegítő szolgáltatásokhoz való hozzáférésének, valamint az ezen fiatalokka

2014. január 2. 

A pályázat célja 1.1. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő fiatalok részvételének biztosítása - regionális, térségi, helyi intézmények által szervezett - évközi, hétvégi, stb. versenyeken vagy tehetségfejlesztő programokon. 1.2. Integrált környezetben megvalósuló legalább 30 órás programot megvalósító tehetséggondozó műhelyek működtetése. A tehetségsegítő program megvalósításába kortárssegítők, önkéntesek bevonása is lehetséges. 1.3. Tehetséges fiatalok ön-menedzselő, innovációs és vezetői készségeit fejlesztő programok szervezése, lebonyolítása hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő fiatalok számára. 1.4. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő fiatalokkal foglalkozó szakembereinek továbbképzéseken, konferenciákon, szakmai napokon való részvételének támogatása.

Esély a tanulásra 2.0 pályázat továbbképzéseken való részvételre / E-TÁM53/2013

2014. január 1. 

A kiíró pályázatot hirdet a 2013/14-es időszak, keresztféléves szemeszterére, tanulmányi státuszok betöltésére, általános célú, iskolarendszeren kívüli, andragógiai programban való részvételre.

Módosítás a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyék duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködéseit, és a szakképzési, felnőttképzési klaszterek kialakítását támogató felhívásban

2013. december 31. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP 2.2.7-B-2-13/1 jelű, ,,Duális szakképzési rendszerhez kapcsolódó fejlesztések és programok támogatása - A duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyékben, szakképzési és felnőttképzési klaszterek kialakítása című pályázati útmutató ,,B pontjából törlésre került az alábbi rész:

Január végéig pályázhatnak a hátrányos helyzetű hallgatók

2013. december 23. 

Január 31-ig lehet pályázni az Út a diplomához címmel megjelent pályázati kiírásra, amelyre hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő, nappali, esti vagy levelező tagozatos hallgatók jelentkezhetnek. A tanulók ösztöndíjban vagy önköltség-támogatásban részesülhetnek.

Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában

2013. december 20. 

A képzés célja a fenntarthatóság, fenntartható életmód összefüggéseinek jobb megértése, a fenntarthatóságra nevelés lehetőségeinek áttekintése, jó gyakorlatainak megismerése, melynek eredményeképp a résztvevő tanárok sikeresen át tudják adni diákjaiknak a fenntartható életmóddal kapcsolatos tudást. A képzés mellett a kiválasztott 25 iskolában fenntarthatósági audit elvégzését is tervezzük.

Erasmus Mundus 2. alprogram - partnerségek

2013. december 19. 

A 2. alprogram célja, hogy támogassa az európai és a harmadik országbeli felsőoktatási intézmények közötti strukturált együttműködést azáltal, hogy valamennyi tanulmányi szinten segíti a mobilitás megvalósulását az alap- és mesterképzésben részt vevő diákok, doktorjelöltek és posztdoktori jelöltek, kutatók, valamint a tudományos és adminisztratív személyzet tagjai számára (nem minden régióban és országban valósul meg valamennyi típusú mobilitás).

Taníts ökosan!

2013. december 19. 

Ökotovábbképzési lehetőség fiatal pedagógusoknak, pályakezdőknek, végzősöknek! Akik szeretnék a jövő generációját még felkészültebben taní-tani.

Módosul a Modellprogram duális rendszerű szakképzési tartalmak pilot jellegű átültetésére című kiemelt projekt felhívás beadási határideje

2013. december 19. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,A duális szakképzési rendszerhez kapcsolódó fejlesztések és programok támogatása - Modellprogram duális rendszerű szakképzési tartalmak pilot jellegű átültetésére című (TÁMOP-2.2.7 B-3-13/1 kódszámú) kiemelt projekt felhívás beadási határideje megváltozott.

ELTE hallgatói ötletpályázat

2013. december 16. 

A kiírók közösen innovatív ötletpályázatot hirdetnek az ELTE graduális vagy posztgraduális képzésén résztvevő hallgatói számára

ELTE Hallgatói ötletpályázat 2013

2013. december 13. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ az Egyetemi Hallgatói Önkormányzattal és az evopro Kft.-vel közösen innovatív ötletpályázatot hirdet az ELTE graduális vagy posztgraduális képzésén résztvevő hallgatói számára. A pályázat célja egy innovatív, saját ötleten alapuló projekt beindításának elősegítése anyagi, illetve szakmai támogatás nyújtásával. A projekt az ELTE hallgatóinak és kutatóinak elképzeléseit […]

Módosítás a közigazgatásban dolgozók képzését támogató felhívásokban

2013. december 11. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Közigazgatásban dolgozók képzése a KM régióban a közigazgatási és ügykezelői alapvizsga, valamint a közigazgatási szakvizsga ismeretekre című, ÁROP-3.2.2-2013 kódszámú és a ,,Közigazgatásban dolgozók képzése a konvergencia régiókban a közigazgatási és ügykezelői alapvizsga, valamint a közigazgatási szakvizsga ismeretekre című, ÁROP-2.2.24-2013 kódszámú kiemelt felhívások C3 Elszámolható költségek köre pontját módosítottuk.

Westminster Egyetem (London) ösztöndíjak

2013. december 4. 

A londoni Westminster Egyetem meghirdette a 2014/2015 évi egyetemi és  posztgraduális ösztöndíjait. Az ösztöndíjak között van teljes ellátást (tandíj, szállás, utazás…sbt) , csak a tandíjat biztosító ösztöndíjak illetve részképzésre is található támogatási lehetőség. Az ösztöndíjak egyrészt az Egyetem Média, Művészeti és Design Kara művészet és design, divat , TV, Film és mozgókép , újságírás és tömegtájékoztatás, […]

Oxyológia és Sürgősségi Orvostan Szakorvosjelöltek GÁBOR AURÉL ösztöndíj

2013. december 3. 

Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerben részt vevők támogatásával összefüggő feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 1248/2011. (VII. 18.) Korm. határozat 1.a)-b) pontjaiban foglaltakkal összhangban az Oxyológia és Sürgősségi Orvostan Szakorvosjelöltek Gábor Aurél Ösztöndíjának (a továbbiakban: Ösztöndíj) célja, hogy az oxyológia és sürgősségi orvostan egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben részt vevőket támogatásban részesítse, segítve ezzel a fiatal szakorvosjelölteket pályájuk kezdetén a szakmai gyarapodáshoz elengedhetetlenül szükséges anyagi biztonság megteremtésének érdekében. Az orvosi hivatáshoz méltó bérezés felé tett első lépés lehet az Ösztöndíj, amelynek összege a Kormány reményei szerint számos fiatal szakorvosjelölt számára nyújt lehetőséget, hogy tehetségét kibontakoztassa, szorgalmával, elkötelezettségével hozzájáruljon a hazai egészségügyi ellátórendszer eredményes működéséhez, valamint megteremti a kellő anyagi biztonságot a családalapításhoz és egzisztenciájuk felépítésének megkezdéséhez.

Szakorvosjelöltek Markusovszky Lajos ösztöndíja

2013. december 2. 

Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerben részt vevők támogatásával összefüggő feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 1248/2011. (VII. 18.) Korm. határozat 1.a)-b) pontjaiban foglaltakkal összhangban a Szakorvosjelöltek Markusovszky Lajos Ösztöndíjának (a továbbiakban: Ösztöndíj) célja, hogy az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben részt vevőket támogatásban részesítse, segítve ezzel a fiatal szakorvosjelölteket pályájuk kezdetén a szakmai gyarapodáshoz elengedhetetlenül szükséges anyagi biztonság megteremtésének érdekében.

Pályázat ösztöndíjas fotográfusképzésre

2013. december 2. 

A Szellemkép Alapítvány pályázatot hirdet ösztöndíjas fotográfusképzésre.  A pályázat feltétele egy 12-18 képből álló portfólió beküldése, illetve elbeszélgetésen való részvétel. A sikeresen pályázók elnyerhetik az alapítvány 50%-os tandíjtámogatását a Szellemkép Szabadiskola februárjában induló fotográfus képzésére, amelyet legfeljebb 4 személynek ítél oda az alapítvány.   A pályázat beküldésének határideje 2014. január 20.  A kiértékelés és elbeszélgetés […]

GE Foundation Scholar-Leaders Ösztöndíjprogram - vezetőképzési program

2013. november 30. 

Pályázat a GE globális vezetőképzési programjában való részvételre.

FORT Kft. logópályázat

2013. november 29. 

A FORT Kft. pályázatot hirdet a cég új logójának megtervezésére, grafikus szakos egyetemista és főiskolai hallgatók részére, valamint OKJ-s grafikus képzésben résztvevő tehetséges fiatalok számára. A pályázat célja a cég tevékenységéhez és szellemiségéhez illeszkedő, korszerű embléma kidolgozása. Határidő, elbírálás: az elektronikusan beküldött pályázatok beérkezési határideje 2013. december 15. A beérkezett pályázatokat a cég vezetése házon belül […]

Ösztöndíjas fotográfusképzés

2013. november 26. 

A kiíró pályázatot hirdet ösztöndíjas fotográfusképzésre.

Módosítás a közigazgatásban dolgozók képzését támogató regionális felhívásban

2013. november 26. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Közigazgatásban dolgozók képzése a konvergencia régiókban a közigazgatási és ügykezelői alapvizsga, valamint a közigazgatási szakvizsga ismeretekre című, ÁROP-2.2.24-2013 kódszámú kiemelt felhívás C6. A projekt megkezdése pontjában a megkezdettség mértékét 90%-ra emeltük.

Logópályázat grafikus szakos hallgatóknak

2013. november 24. 

A kiíró pályázatot hirdet a cég új logójának megtervezésére, grafikus szakos egyetemista és főiskolai hallgatók részére, valamint OKJ-s grafikus képzésben résztvevő tehetséges fiatalok számára.

TÁMASZ ösztöndíj - külföldön élő magyar nemzetiségű hallgatóknak

2013. november 21. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek a TÁMASZ ösztöndíjra (tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézményekben alap-, egységes (osztatlan) és mester (magiszteri) képzési szinten, magyar állami (rész)ösztöndíjas vagy önköltséges (államilag támogatott vagy költségtérítéses) képzési formában tanulmányokat folytató, de ezzel egyidejűleg miniszteri ösztöndíjban nem részesülő határon túli, magyar nemzetiségű személyek számára.

Módosítás a roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatását támogató konstrukció dokumentációjában

2013. november 21. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 jelű, ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukció Pályázati útmutatójának 2. sz. melléklete ,,Nyilatkozat elektronikusan benyújtott pályázathoz módosult.

TÁMASZ ösztöndíjra pályázhatnak a határon túli magyarok

2013. november 20. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet közösen pályázatot hirdet a ,,TÁMASZ ösztöndíjra (tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézményekben alap-, egységes (osztatlan) és mester (magiszteri) képzési szinten, magyar állami (rész)ösztöndíjas vagy önköltséges (államilag támogatott vagy költségtérítéses) képzési formában tanulmányokat folytató, de ezzel egyidejűleg miniszteri ösztöndíjban nem részesülő határon túli, magyar nemzetiségű személyek számára.

Google Európai ösztöndíj fogyatékkal élő diákok számára

2013. november 19. 

A  Google Európai ösztöndíj az Európai Unió területén felsőfokú számítástechnikai tanulmányokat folytató, fogyatékkal élő diákoknak szól. Az ösztöndíj célja, elősegíteni a korlátok lebontását, amelyek akadályozzák a fogyatékkal élő hallgatókat tanulmányaik sikeres folytatásában, segíteni aktív szerepvállalásukat a számítástechnikai technológia létrehozásában és ezáltal erősíteni aktív, vezető szerepvállalásukat. Az ösztöndíj mértéke: 7000 euró/ 2014/2015 tanév Jogosultsági követelmények: A diákoknak Bachelor (alapképzés)-, Masters vagy PhD képzésben […]

The Entrepreneurial School tanárképzés

2013. november 14. 

A képzés célja, hogy Európa szerte 80 pedagógushoz eljusson az a tudásanyag, amelyet a partnerek eddig összeállítottak. A projekt azzal a céllal született meg, hogy elősegítse a vállalkozói szellem kialakítását a diákokban, mindezt nem csupán gazdasági órák keretében, hanem minden egyéb tantárgyba beágyazva általános, középiskolás és szakiskolát végző diákoknak is.

Új felhívások a közigazgatásban dolgozók képzésének támogatására

2013. november 14. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelentek a ,,Közigazgatásban dolgozók képzése a KM régióban a közigazgatási és ügykezelői alapvizsga, valamint a közigazgatási szakvizsga ismeretekre című, ÁROP-3.2.2-2013 kódszámú és a ,,Közigazgatásban dolgozók képzése a konvergencia régiókban a közigazgatási és ügykezelői alapvizsga, valamint a közigazgatási szakvizsga ismeretekre című, ÁROP-2.2.24-2013 kódszámú kiemelt felhívások.

Soós Kálmán ösztöndíj - szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára

2013. november 12. 

A kiírók pályázatot hirdetnek a Soós Kálmán ösztöndíjra (tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben szülőföldi felsőoktatási mester vagy doktori képzésben részt vevő szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Soós Kálmán ösztöndíj - ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára

2013. november 12. 

A kiírók pályázatot hirdetnek a Soós Kálmán ösztöndíjra (tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben szülőföldi felsőoktatási magiszteri/specialista vagy doktori képzésben részt vevő ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Módosult a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében kiírt pályázat útmutatója

2013. november 12. 

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.8.A2-13/1 jelű, A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások - Foglalkoztatók számára című kiírás pályázati útmutatójának B1. Jogi forma című pontja.

Módosult a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében kiírt pályázat kitöltőprogramja

2013. november 11. 

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.8.A2-13/1 jelű, A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások - Foglalkoztatók számára című kiírás kitöltőprogramja, amely elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. Kérjük, hogy a pályázat benyújtásához ezt a verziót használják.

Átlátható pályáztatás, kevesebb bürokrácia, civilbarát kormányzás

2013. november 7. 

A Nemzeti Együttműködési Alap 2014. évi pályázatairól tartott előadást Dr. Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár 2013.november 7-én Kecskeméten. A Bács-Kiskun megyei Civil Információs Centrum által szervezett képzésen a megye civil szervezeteinek képviselői vettek részt. Közlemény.

Az Amerikai Nagykövetség szakmai képzési programja roma fiataloknak

2013. november 5. 

Az Amerikai Nagykövetség roma származású tehetséges egyetemi hallgatók vagy friss diplomások szakmai fejlődését támogató idei szakmai képzési programja. A program általános szakmai képzéssel és intenzív angol nyelvoktatással járul hozzá a jövő üzleti és közszolgálati vezetői számára elengedhetetlenül szükséges képességek fejlesztéséhez. A résztvevők két hónapig dolgoznak az Amerikai Nagykövetségen, ezt követően pedig részt vehetnek a magyar [...]

Módosult a Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Egészségügyi) Rendszer bevezetését támogató kiírás beadási határideje

2013. október 31. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,,Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Egészségügyi) Rendszer bevezetését támogató módszertan-, szolgáltatás-, képzés- és humánerőforrás-fejlesztés című (TÁMOP 6.2.7-13/1 jelű) kiírás projektjavaslatának benyújtására a honlapon való megjelenéstől számított 60. napig van lehetőség.

Média - közvetítő a népek között 2014 – nemzetközi ösztöndíj újságíróknak

2013. október 29. 

A  Robert  Bosch  Alapítvány  a  Berlini  Újságíró  Iskolával  (BJS) együttműködésben egy három hónapos németországi továbbképzést hirdet fiatal,  kelet-  és  közép-európai,  németül  jól  tudó  újságíróknak.  Újságírók jelentkezhetnek Belorussziából,  Bulgáriából,  Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból,  Magyarországról, Romániából, Szlovéniából,  Ukrajnából, valamint  első  alkalommal  Albániából,  Bosznia-Hercegovinából, Koszovóból, Makedóniából, Montenegróból és Szerbiából. A  2014.  március  1.  és  május  31.  közötti  képzést  és [...]

Tájékoztatás a roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatását támogató konstrukció módosításával kapcsolatban

2013. október 25. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 jelű, ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukció Pályázati útmutatójának több pontjában szereplő szakmai és jogosultsági elemek módosultak, az alábbiak szerint:

Média: közvetítő a népek között

2013. október 21. 

A kiíró a Berlini Újságíró Iskolával (BJS) együttműködésben egy három hónapos németországi továbbképzést hirdet fiatal, kelet- és közép-európai, németül jól tudó újságíróknak.

Capa Projekt - Kortárs vetített képek

2013. október 15. 

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ névadója születésének 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendez, amelynek célja, hogy Robert Capa újító, eredeti látásmódjához híven kortárs alkotók új munkáinak bemutatásával ünnepelje a névadó máig ható szellemiségét. A pályázat alapján szerveződő kiállítás rendhagyó, mivel az egykor Ernst Lajos által építtetett kiállítóteret ideiglenesen vetítőteremmé alakítja, amelyben 2013. december 3-tól lesznek megtekinthetőek a nyílt pályázat alapján gyűjtött és kiválasztott alkotások.
A kiállítás a vetített kép némileg háttérbe szorult médiumának bemutatására szerveződik, amely azonban meghatározó szerepet tölt be a kortárs vizuális kultúrában, s kifejezetten teret enged
a kísérletezésnek, a fotográfia és a mozgókép médiumára reflektáló attitűd bemutatásának.
A kiállítás megnyitójára 2013. december 2-án kerül sor a Fotográfiai Központban
(Budapest VI. kerület Nagymező u. 8.). A kiállításról, az alkotókról és a Központ további terveiről a Capa Központ Facebook oldalán https://www.facebook.com/capakozpont és a vernissage-ra megjelenő kiadványból tájékozódhat a látogató.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet egyéni alkotók, alkotócsoportok, valamint művészeti képzéssel foglalkozó közép- és felsőfokú oktatási intézmények részére. (Az oktatási intézményektől beérkezett legjobb pályamunkát a zsűri különdíjjal jutalmazza.) A felhívás célja, hogy pályázati úton gyűjtsön össze egy rendhagyó, vetített álló- és mozgóképeket bemutató kiállítási anyagot a Capa centenárium alkalmából.
A Robert Capa Központ hosszú távú célja a vizuális kultúra bemutatása, ezért az első tárlatára a tágan értelmezett médiumhasználat köréből vár alkotásokat. (Bármilyen vetített álló és/vagy mozgóképet előállító analóg és digitális megjelenítő eszköz alkalmazható, például írásvetítő, diavetítő, projektor, monitor, lightbox, digitális képkeret stb. A témához kapcsolódó vetített fotográfiát, videót, fényeffektust felhasználó installációkkal, intermediális alkotásokkal is lehet pályázni).
A zsűri merőben újszerű, egyedi elgondolásokat, tágabb értelmezésben megvalósított munkákat vár és az alábbi szempontokkal szeretné inspirálni, ám nem befolyásolni a résztvevőket:
- Capa-parafrázis
- in memoriam Robert Capa
- a háború Capa szemével
- a sajtófotó, ahogy Capa ma exponálna
A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri egyrészt dönt a kiállításra bekerülő alkotásokról, másrészt meghatározza a díjazott műveket. A pályázat 1,6 millió forint összdíjazású.
A díjátadóra a kiállítás megnyitóján kerül sor, 2013. december 2-án a Capa Központban.
A zsűri tagjai:
Féner Tamás, fotóművész
Kincses Károly, fotómuzeológus
Maria Kapajeva, fotóművész, egyetemi oktató
Olga Jürgenson, fotóművész, kurátor
Peternák Miklós, az MKE Intermédia Tanszékének vezetője
Telek Balázs, fotográfus, képzőművész, kurátor
Uhl Gabriella, művészettörténész, kurátor


A pályázat benyújtásának módja
A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott szerverre történő feltöltés útján adhatók be, a http://capa-fotopalyazat.fotoklikk.hu oldalon történt pályázati regisztráció után 2013. szeptember 23-tól.
A feltöltés időtartama 2013. szeptember 23. – november 3.
A szerveren minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A zsűrizés anonim módon történik.
A megadott adatokat a Capa Központ az adatbázisában tárolja, azokat harmadik félnek nem adja ki.
A pályázó a regisztrációval hozzájárul, hogy személyes adatait a Capa Központ rögzítse és a hatályos jogszabályok szerint kezelje. A pályázó a regisztrációval hozzájárul, hogy a Capa Központ a nevét a pályázattal kapcsolatban nyilvánosságra hozza.
A pályázat anyagai és a kiállítás dokumentációja, nézőkép méretű változatai a kiállítás után a Capa Központban folyamatosan kutathatók és megtekinthetők lesznek, a Központ digitális archívumának részét képezik majd.
A pályázaton a kiállításba bekerült művek felhasználási jogát a kiállítás zárását követően 3 éves időtartamra a Capa Központ részére átadja. A Capa Központ a művekből kiállításokat szervez itthon és külföldön egyaránt. A művek tulajdonosával a felhasználás feltételeit a felek külön megállapodásban rögzítik.
A pályázat végső feltöltési határideje: 2013. november 3. 23:59 óra

Technikai és egyéb feltételek
A pályázati anyagok beadása digitális formában történt regisztrációt követően lehetséges.
A pályázati anyagok beadásakor minden résztvevő köteles a pályázati leírásban feltüntetni a pályamű megalkotásakor használt technikát (eszköz, valamint képfeldolgozó szoftver).
Képfájlok technikai paraméterei
File-típus: JPEG a legmagasabb (legjobb) képminőséggel elmentve
Méret: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén 1400 pixel, állókép esetén 1050 pixel. (A pályázó tudomásul veszi, hogy a zsűri döntése után az utólag bekért nagyfelbontású képek feltöltése hiányában a kiíró kizárhatja őt a kiállításból és a pályázatból).

A pályázóknak az adataikat nevezéskor az online regisztrációkor, a képekhez tartozó képcímeket és képaláírásokat pedig a képek feltöltésekor szükséges megadniuk. A file nevek lehetőleg ne tartalmazzanak szóközt vagy egyéb speciális karaktert. Kérjük a pályázókat, hogy minden egyes feltöltött alkotás mellé csatoljanak egy rövid leírást, melyben megfogalmazzák a keletkezett művel kapcsolatos gondolataikat, illetve leírják a pályázati mű eredetijének pontos technikai paramétereit és a pályamű megalkotásakor használt technikát (eszköz, valamint képfeldolgozó szoftver), valamint a képek eredeti felbontását!
Mozgóképfájlok technikai feltételei
Fájltípus: amit a YouTube vagy Vimeo támogat (minimum: 720p - HD)
Maximális hossz: 10 perc

A képektől eltérően a videókat a YouTube vagy Vimeo videómegosztó oldalra kell feltölteni (nem publikus, link birtokában megnézhető), majd a pályázati felületen megadni a videó egy jellemző képkockáját, a videó beágyazó kódját, címét. Kérjük a pályázókat, hogy a feltöltött videó mellé csatoljanak egy rövid leírást az alkotásról.

Amennyiben a zsűri az alkotást beválogatja a kiállításba, akkor mozgókép esetében, amennyiben a beadott pályamű tartalmaz bármilyen nem a pályázó által készített művet vagy annak részletét (zene, film, fotó), akkor az installálás idején csatolni kell a felhasznált mű készítőinek (kiadó, illetve jogtulajdonos) írásos beleegyezését.

Intermediális alkotások, installációk technikai feltételei
Installációk, intermediális alkotások esetén a pályaművet bemutató képek, kiállítási és megvalósítási tervek, alaprajzok képsorozatként tölthetők fel, részletes technikai és tartalmi leírással kiegészítve.
Pályázati naptár
Regisztráció kezdete: 2013. szeptember 23. 0:00 óra
Beadás (feltöltés) kezdete: 2013. szeptember 23. 0:00 óra
Beadási (feltöltési) határidő: 2013. november 3. 23:59 óra

A pályázaton résztvevők a zsűri döntéséről a kiállításon való részvételről, illetve annak elutasításáról 2013. november 8-ig e-mailen kapnak értesítést.
A kiállításra beválogatott művek alkotóival a későbbiekben közös konzultációt tart a kiállítás kurátora Telek Balázs, és a kiállítás háttéranyagának szerkesztője Uhl Gabriella.

Az ünnepélyes díjátadás és a kiállítás megnyitója: 2013. december 2. 18.00 óra
Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, Budapest, 1065 Nagymező utca 8.

Czinka Panna - Vidékfejlesztő Roma Fiatalok ösztöndíj

2013. október 14. 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Esélyegyenlőségi Programirodája a 2013/2014-es tanév őszi félévére meghirdeti a ,,Czinka Panna - Vidékfejlesztő Roma Fiatalok Ösztöndíjprogramot.   Pályázatot nyújthat be Magyarország területén működő felsőoktatási intézménybe alap-, mester vagy osztatlan nappali képzésben résztvevő, magyar állampolgárságú, roma származású hallgató, amennyiben az adott szintű végzettséggel még nem rendelkezik, vagy azonos szintű [...]

Okos városokat terveznek a jövő szakemberei - egyetemisták, főiskolások ötletei a városi közlekedés fejlesztésére

2013. október 8. 

A Gartner szerint 2015-ig világszerte 4,4 millió munkahelyet kell majd betölteni Big Data elemzésben jártas szakemberekkel. Tudásuk abban a 2500 metropoliszban is nélkülözhetetlen lesz, ahol az IBM okos városfejlesztései futnak. A vállalat több mint 1000 felsőoktatási intézménnyel indított már képzési együttműködést, Írországban már mesterszakon is lehet Big Data diplomát szerezni. Az IBM Magyarország több hazai egyetemen is fontos szerepet vállal az oktatás fejlesztésében, most pedig arra kíváncsi, mit gondolnak a jövő szakemberei a városi közlekedés korszerűsítéséről.

Műszaki és természettudományi ismeretek élményszerű elsajátítása

2013. október 7. 

A kíiró szeretne hidat képezni az egyetem és a középiskolák között. Pályázati tevékenységével, immár ötödik alkalommal, hozzá kíván járulni a műszaki és természettudományi ismeretek élményszerű elsajátításához, igyekszik felkelteni a jó képességű diákok érdeklődését az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) színvonalas műszaki és természettudományos képzése iránt.

A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások / TÁMOP-5.3.8.A2-13/1

2013. október 1. 

A konstrukció a megváltozott munkaképességű személyek tranzit foglalkoztatásának hatékonyságának növelése érdekében speciális kompetencia- és készségfejlesztést, valamint képzési lehetőségeket biztosít a célcsoporttagok számára.

TÁMOP-5.3.8.A2-13/1 – A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások pályázat

2013. szeptember 30. 

Pályázat A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások -Foglalkoztatók számára. Jelen pályázati felhívás célja a megváltozott munkaképességű, foglalkozási rehabilitációban részesülőszemélyek munkaerő-piaci integrációjának elősegítése. Cél, hogy a megváltozott munkaképességűek aktivitási és foglalkoztatási esélyei javuljanak, képzések, szakmai és informatikai fejlesztések, munkaerő-piaci szolgáltatások biztosításával.   Kódszám: TÁMOP-5.3.8.A2-13/1 A támogatott pályázatok várható száma:  [...]

Pályázat a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében

2013. szeptember 27. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-5.3.8.A2-13/1 jelű, A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások - Foglalkoztatók számára című konstrukció.

Pályázati felhívás középiskolás és egyetemista diákok számára

2013. szeptember 18. 

Pályázati felhívás középiskolás és egyetemista diákok számára a Történelmi séták a pesti zsidónegyedben program kortárs vezetői képzésén való részvételre.

Felhívás újságírók részére, gyűlöletbeszéd és kisebbségi jogok témakörben képzésben való részvételre

2013. szeptember 18. 

Ha aktívan foglalkozol újságírással, érdekelnek a szociálisan sebezhető csoportok jogai, a küzdelem a diszkrimináció ellen, ha új tudásra és tapasztalatokra vágysz, ez a felhívás neked is szól! Az ingyenes képzési program célja, hogy az újságírók felismerjék és megfelelően tudják kezelni a diszkriminációt, a gyűlöletbeszédet és a sztereotípiákat! A képzés az “Address of Human Rights – Journalism” projekt [...]

Történelmi séták a pesti zsidónegyedben program kortárs vezetői képzésén való részvételre – felhívás diákok számára

2013. szeptember 17. 

Pályázati felhívás középiskolás és egyetemista diákok számára a Történelmi séták a pesti zsidónegyedben program kortárs vezetői képzésén való részvételre. A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért folytatja diákvezető-képzési programját. “A fiatalok által felkutatott, felfedezett, feltérképezett és megtanult zsidónegyed, melyen keresztül-kasul sétákat is vezetnek, nemcsak a tradícióját őrző, de modernizálódó zsidóság, hanem a modernizálódó Budapest, sőt a modernizálódó, szabad [...]

Gyermekek- és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatása / IFJ-GY-13-C

2013. szeptember 17. 

A kiíró hirdet gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatása céljából a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram keretében.

Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program - halmozottan hátrányos helyzetű 8. évfolyamos tanulóknak kollégiumi elhelyezés

2013. szeptember 15. 

A kiíró 2013/2014. tanév rendjéről szóló 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet alapján pályázatot hirdet a 2013/2014. tanévben 8. évfolyamon tanuló diákok, valamint azon tanulók számára, akik alapfokú végzettség hiányában kívánnak bekapcsolódni a szakképzésbe az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programban való részvételre.

Megjelent a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram 2013-as új pályázati kiírása

2013. szeptember 13. 

Pályázati felhívás gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatására

Rave Ösztöndíjak kurátorok, restaurátorok, múzeumi szakemberek és kulturális vezetők számára (Stuttgart, Németország)

2013. szeptember 12. 

A Rave Alapítvány célja a fiatal kurátorok, restaurátorok, múzeumi szakemberek és kulturális menedzserek számára, hogy gyakorlati lehetőséget, képzést biztosítson képzőművészeti kiállítások lebonyolításával. Az ösztöndíj mértéke: 1300 EUR/hó Az ösztöndíj időtartama: 3-6 hónap Az ösztöndíj magában foglalja az utazási költségeket, havi 250 EUR kiegészítést (házastárs részére), gyermekek után: 50 EUR kiegészítés/gyerek, egészségbiztosítást, német nyelvtanfolyam hozzájárulást…stb. Pályázhatnak: [...]

Segítő kutya kiképzéssel foglalkozó szervezetek támogatása / 41392

2013. szeptember 11. 

A pályázat célja a fogyatékos személyek segítő kutyához juttatásának, terápiás kutyák alkalmazásának támogatásával a fogyatékos személyek életminőségének javítása, társadalmi integrációjának és önállóságának elősegítése, biztosítása.

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj

2013. szeptember 10. 

Magyarország és a Kárpát-medence kiválóan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező magyar pedagógus-utánpótlásának biztosítása. A tanári pályát választó egyetemi és főiskolai hallgatók motiválása a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre, egyúttal a diplomaszerzést követően álláshely biztosítása, továbbá valamennyi tanárszakot, szakpárt - elsősorban a mellékletben megadott tanárszakokat, szakpárokat - választó tanárjelöltek számának növelése, a hazai köznevelés szakos tanári ellátottságának megerősítése.

Klebelsberg Ösztöndíj Program 2013/2014 – ösztöndíj pedagógus pályára készülőknek

2013. szeptember 8. 

Az emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjról  szóló  52/2013.(II.25)  Korm.  rendelet  alapján  a  Klebelsberg Intézményfenntartó  Központ   lebonyolításában  2013. augusztusi  megjelenéssel  nyílt  pályázatot  hirdet  a  Klebelsberg  Képzési  Ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíj célja a tanári pályát választó egyetemi és főiskolai hallgatók motiválása pedagógusi hivatásuk gyakorlására, egyúttal a diplomaszerzést követően álláshely biztosítása, továbbá a hazai köznevelés szaktanári [...]

Ösztöndíj, féléves részképzés felsőoktatási intézmény hallgatóinak

2013. szeptember 8. 

A féléves részképzés célja, hogy a hallgató egy trimesztert vagy szemesztert valamely külföldi felsőoktatási intézményben töltsön tanulmányok folytatása céljából. Az ösztöndíj ideje alatt minimum 15 ECTS kredit teljesítése kötelező, amennyiben a hallgató az Európai Felsőoktatási Térség (EFT) intézményében fog tanulni. Nem EFT országok esetében minimum 4 tanegység a kötelezően teljesítendő minimum. Kutatás esetén annak igazolása szükséges.

Ingyenes Vállalkozásfejlesztési képzés Egerben

2013. szeptember 5. 

A kiíró ingyenes turisztikai képzést tart Egerben a Faiskola u. 15 szám alatt a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében 2013. szeptember 9-től 2013 decemberéig.

Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Program 2013/2014 – NESsT pályázat

2013. szeptember 4. 

A NESsT és a Citi Magyarország idén is meghirdeti közös programját, 2013/2014. évi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő programot, továbbra is azzal a céllal, hogy a társadalmi vállalkozási szektor fejlődését támogassa Magyarországon. Az üzletviteli képzést és finanszírozást nyújtó, 7 hónapos programban 20 sikeresen pályázó  vehet részt, amelyek a jelen pályázati felhívásban szereplő kritériumok alapján nyújtják be  pályázatukat 2013. [...]

Hungary – Missouri Ösztöndíj

2013. szeptember 3. 

MBA ösztöndíj és szakmai gyakorlat Missouri állam egyetemein, alapdiplomával rendelkező vagy végzős munkatapasztalattal rendelkező BME, BCE, DE, PPKE, PTE hallgatói számára. Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 12. Az ösztöndíj alapképzésen diplomát szerzett vagy végzős hallgatók részére szól. Elsősorban közgazdász vagy mérnök hallgatók részére, de  jogász és bölcsész hallgató is részesült már korábban ösztöndíjban. Az alábbi Missouri állambeli [...]

Műfordítói pályázat héber anyanyelvű fordító számára

2013. szeptember 2. 

A Balassi Intézet ösztöndíj pályázatot hirdet a 2013/2014-es tanévre 1 fő részére a magyar irodalom héber nyelvű népszerűsítésének elősegítése érdekében. Pályázhatnak héber anyanyelvű, felsőfokú diplomával rendelkező külföldi állampolgárok. Feltétel, hogy a pályázó legalább középfokú (B2) szintű magyar nyelvtudással és alapos magyar irodalomtörténeti ismeretekkel rendelkezzen. Korhatár: 45 év. Az ösztöndíjas részt vesz a Balassi Intézet műfordítói képzésén a [...]

Szakértői tanulmányutak oktatási szakembereknek

2013. szeptember 1. 

Az alprogram célja, hogy támogassa az Európai Uniónak az oktatási és képzési rendszereket érintő célkitűzéseit, ezen belül elősegítse az európai szintű információ- és tapasztalatcserét oktatási és képzési kérdésekben, terjessze a szakértői tanulmányutak résztvevői által megszerzett ismereteket és nemzetközi tapasztalatokat, összekapcsolja a szakértői tanulmányutakat az Oktatás és képzés 2020 munkaprogrammal, valamint az Egész életen át tartó [...]

Erasmus Plusz

2013. augusztus 31. 

Megszületett a 2014-től induló, az oktatást és képzést, az ifjúsági területet és a sportot is magában foglaló új program neve: . Új részletek az új programról A nemzeti irodák május 13-15-i találkozóján Jan Truszczynski főigazgató összefoglalta a legfontosabb bevezetendő változásokat: egyszerűbb, könnyebb, felhasználóbarát pályázati rendszert kívánnak kialakítani. A program szabályait, a támogatások jogcímét, szerkezetét [...]

Comenius szakmai továbbképzés pedagógusoknak

2013. augusztus 31. 

Egész életen át tartó tanulás program -  . A program célja az oktatók készségeinek fejlesztése, a szakmai kompetenciák javítása nemzetközi környezetben. Az akció 1-6 hetes intenzív kurzusokon vagy szakmai és módszertani továbbképzési programokon való részvételhez nyújt egyéni ösztöndíjat pedagógusoknak. Pályázhatnak: közoktatási intézményben dolgozó/közoktatási intézmény munkáját segítő szakemberek Kiíró: Európai Bizottság Pályázatkezelő: Tempus Közalapítvány Beadási [...]

DAAD német felsőoktatási graduális tanulmányi ösztöndíj bármely tudományterület számára (2014/2015)

2013. augusztus 30. 

Az ösztöndíj bármely tudományterületen végzett magyar hallgatók számára azt a lehetőséget kínálja, hogy német felsőoktatási intézményben mester- vagy egyéb graduális képzésen vegyenek részt a német végzettség megszerzése céljából. Az ösztöndíj megpályázható a hazai graduális szintű képzés csak első vagy csak második évének németországi elvégzésére is, ekkor azonban a végzettség a hazai intézményben kerül megszerzésre.

DAAD Kutatói ösztöndíj doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak 2014/2015

2013. augusztus 30. 

Az ösztöndíj célja: A magyar fiatal kutatók számára az ösztöndíj lehetőséget nyújt németországi  felsőoktatási intézményben vagy  kutatóintézetben  történő  kutatásra  vagy  továbbképzésre.   Elsődleges célja a doktori kutatások támogatása. A kutatói ösztöndíj a következő célokat szolgálhatja: Kutatás német felsőoktatási intézményben, egy magyar PhD képzés keretében Kutatás  német  felsőoktatási  intézményben,  amely  a  németországi  doktori  cím megszerzését  célozza  meg.  Itt  különösen a [...]

DAAD Graduális tanulmányi ösztöndíj bármely tudományterület számára 2014/2015

2013. augusztus 28. 

Az ösztöndíj célja: Az  ösztöndíj  bármely  tudományterületen  végzett  magyar  hallgatók  számára  azt a lehetőséget kínálja,  hogy  német  felsőoktatási  intézményben  mester-  vagy  egyéb  graduális képzésen  vegyenek  részt  a  német végzettség  megszerzése  céljából.  Az  ösztöndíj megpályázható  a  hazai  graduális  szintű  képzés  csak  első  vagy  csak második  évének németországi  elvégzésére  is,  ekkor  azonban  a  végzettség  a  hazai  intézményben [...]

New York-i ösztöndíj lehetőség 2013

2013. augusztus 23. 

A Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) New York-i irodájába keres a külhoni magyar közösségek nemzetközi jogvédelme iránt érdeklődő, angolul felsőszinten beszélő gyakornokot. A programra olyan magyar állampolgárságú, magyarországi felsőoktatási intézményben, nappali képzés keretében tanuló vagy már diplomát szerzett fiatalok jelentkezését várjuk, akik 12 hónapra el tudják kötelezni magukat szervezetünknél. Pozitív döntés esetén a gyakornoki munka [...]

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj 2014

2013. augusztus 21. 

A Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a hazai tudományos, gazdasági és kulturális  élet  legtehetségesebb  fiatal  szakembereinek  külföldi  rész-továbbképzését,  külföldi kutatóhelyeken,  alkotóműhelyekben  kutatói,  illetve  művészeti  munkában  való  részvételét  teszi lehetővé. A pályázásra jogosultak: A  jogszabály  alapján  pályázhat  minden,  40  évesnél  nem  idősebb  (1974.  március  1.  után született),  felsőoktatási  intézményben  egyetemi  (mesterfokú  vagy  annak  megfelelő)  diplomát szerzett  magyar  állampolgár, [...]

Kerülj képbe a tehetségekkel! - Média a tehetségekért

2013. augusztus 17. 

A Média a Tehetségekért Díj célja: arra ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal tehetségekkel, a sikeres fiatalokkal (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterükkel, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.

MUT Diplomadíj 2013

2013. augusztus 15. 

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan: területi és struktúra tervezés, településtervezés és városépítés, szabadtértervezés, infrastruktúratervezés, egyéb városfejlesztési és városkutatási témakörök, vonatkozó társadalomtudományok. A pályázaton a 2012/13-as tanév őszi és tavaszi félévében megvédett munkák indulhatnak. A Magyar Urbanisztikai Társaság Bíráló Bizottsága kiemelt [...]

Grundtvig szakmai továbbképzés felnőttoktatóknak

2013. augusztus 11. 

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet címmel az Egész életen át tartó tanulás program keretében. A pályázat felnőtt tanulókkal foglalkozó tanárok, szakértők, tanácsadók, intézményvezetők és a felnőttoktatásba hosszabb kihagyás után visszatérő szakemberek továbbképzését teszi lehetővé szervezett nemzetközi kurzuson való részvétel keretében. A továbbképzés célja az oktató szakmai (és nyelvi) fejlődése, valamint az intézmények [...]

Közösségszervező képzés roma aktivistáknak amerikai oktatókkal

2013. augusztus 7. 

Együtt az igazságtalanságok ellen! . Hogyan lehet hatékonyan fellépni a társadalmi igazságtalanságok ellen? Hogyan lehet ügyünkhöz társakat találni, és szomszédainkkal, munkatársainkkal közösen kiállni a jogainkért? Hogyan küzdöttek az amerikai feketék az elnyomás és a megkülönböztetés ellen? Erről és sok másról lesz szó a Civil Kollégium közösségszervező képzésén! Mikor? 2013. szeptember 7-8. és szeptember 14-15. Hol? Civil [...]

Ösztöndíj a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali mesterképzésén, magyar állami ösztöndíjjal támogatott csángó-magyar és szlovéniai magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik az alapképzésen ösztöndíjasként végezték tanulmányaikat

2013. július 31. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű mesterképzésén, magyar állami ösztöndíjjal támogatott formában a 2013/2014-es tanévben tanulmányokat folytató csángó-magyar és szlovéniai magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2008/2009-es tanévtől a 2012/2013-as tanévig terjedő időtartamban a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzésén miniszteri ösztöndíjasként végezték tanulmányaikat.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert határon túli, magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik előkészítő képzésén vettek részt ösztöndíjasként

2013. július 31. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert azon határon túli, magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2012/2013-as tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet közös pályázata alapján a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésén vettek részt ösztöndíjasként és a tanév végén az intézet tanulmányi és vizsgaszabályzatának megfelelően sikeres és eredményes záróvizsgát tettek.

Pályázható esélyegyenlőségi képzések Szombathelyen

2013. július 31. 

A szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia esélyegyenlőségi témában 7 képzést indít. A képzések az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának TÁMOP-5.4.6.A-12/2-2012-0037 azonosító számú, F-IKSZ – Fizikai és Info- Kommunikációs akadálymentesítés és hozzáférhető ssolgáltatások fejlesztésének elterjesztése Vas megyében című pályázati keretéből valósulnak meg. A képzések 2013. ősz és 2014. tél időtartamban valósulnak meg. A képzési támogatás [...]

Miniszteri ösztöndíj a 2013/2014-es tanévre azon a 2008/2009-es, vagy a 2009/2010-es, vagy a 2010/2011-es, vagy a 2011/2012-es, vagy a 2012/2013-as tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésr

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévre azon a 2008/2009-es, vagy a 2009/2010-es, vagy a 2010/2011-es, vagy a 2011/2012-es, vagy a 2012/2013-as tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű - alap- és egységes (osztatlan) képzésre, illetve - mesterképzésre, első évfolyamra felvételt és ezen időszakra pályázati úton miniszteri ösztöndíjat nyert határon túli magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2013/2014-es tanévben államilag támogatott / magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzésben folytatják megkezdett tanulmányaikat.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert határon túli, magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik felsőoktatási előkészítő képzésen vettek részt öszt

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert azon határon túli, magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2012/2013-as tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet közös pályázata alapján a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésén vettek részt ösztöndíjasként és a tanév végén az intézet tanulmányi és vizsgaszabályzatának megfelelően sikeres és eredményes záróvizsgát tettek.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévre magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésre, nappali munkarendű mesterképzésre felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe - nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésre, - nappali munkarendű mesterképzésre felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Miniszteri ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésre, nappali munkarendű mesterképzésre felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számár

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe - nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésre, - nappali munkarendű mesterképzésre felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Miniszteri ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű alap- és egységes, osztatlan képzésére, vagy mesterképzésére felvételt nyert ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű - alap- és egységes, osztatlan képzésére, vagy - mesterképzésére felvételt nyert ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Miniszteri ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű alap- vagy egységes, osztatlan képzésére, vagy mesterképzésére felvételt nyert horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű - alap- vagy egységes, osztatlan képzésére, vagy - mesterképzésére felvételt nyert horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Fotópályázat - Kemenes Vulkánpark

2013. július 26. 

A Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont 2013 áprilisában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A Vulkánpark építészeti koncepciója magát a vulkánkitörést modellezi. Az épület a régi kőbánya ipari épületeinek egyszerűségét, anyaghasználatát, színvilágát idézi fel, olyan térképzést használva, amely minden lépcsőfordulóban, szinte minden lépéskor izgalmas új élményt ad. Várjuk profi és amatőr fotósok pályamunkáját, amelyben a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont különleges épületét, kiállítását és környezetét egyedi módon jelenítik meg képeiken.

Pályázat miniszteri ösztöndíjas részképzésre, valamint tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali képzésén magyar nemzetiségű horvát állampolgároknak a 2013/2014-es tanévben

2013. július 24. 

A kiíró közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2013/2014-es tanév őszi szemeszterében.

Pályázat miniszteri ösztöndíjas részképzésre, valamint tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali képzésén magyar nemzetiségű szlovák állampolgároknak a 2013/2014-es tanévben

2013. július 24. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2013/2014-as tanév őszi szemeszterében

Miniszteri ösztöndíjas egyéni teljes szemeszteres részképzés, valamint részképzős tanulmányút a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2013/2014-es tanév őszi szemeszterében

2013. július 22. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjas egyéni teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2013/2014-es tanév őszi szemeszterében.

Pályázat a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi el

2013. július 22. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Pályázat a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi e

2013. július 22. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Pályázat a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi el

2013. július 22. 

Pályázat a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra

Pályázat a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi

2013. július 22. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Pályázat a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi el

2013. július 22. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Axiál-Fendt ösztöndíj - gyakorlati képzés az AXIÁL Kft.-nél és a FENDT traktorgyárban

2013. július 17. 

A kiíró mint a magyar mezőgazdasági gép- és alkatrész kereskedelem meghatározó vállalkozása, valamint annak beszállítója a prémiumtraktort gyártó Fendt traktorgyár tanulmányi ösztöndíjat ír ki a következő évre legfeljebb 2 fő részére.

Esély a tanulásra / E-TÁM44/2013. sz

2013. július 15. 

A kíiró pályázatot hirdet a 2013/14-es időszakra, támogatott tanulmányi státuszok betöltésére, általános célú, iskolarendszeren kívüli, felnőttképzési programban való részvételre.

Ösztöndíj ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésére a 2013/2014-es tanévben

2013. július 15. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2013/2014-es tanévben.

Ösztöndíj szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű diákoknak a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésére a 2013/2014-es tanévben

2013. július 15. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2013/2014-es tanévben.

Ösztöndíj szlovén állampolgárságú, vagy valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna kivételével) ország állampolgárságával rendelkező, magát magyar nemzetiségűnek valló személyek számára a Balassi Intézet magyaro

2013. július 15. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek szlovén állampolgárságú, vagy valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna kivételével) ország állampolgárságával rendelkező, magát magyar nemzetiségűnek valló személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2013/2014-es tanévben.

Lezárult a képzési díj és ösztöndíj támogatása érdekében kiírt pályázat a konvergencia régiókban

2013. július 15. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.2.2/A/11/1 jelű, ,,Képzési díj és ösztöndíj támogatása az intézmények számára a konvergencia régiókban című, 2012. október 15. óta felfüggesztés alatt álló könnyített pályázati kiírás az 1328/2013.(VI.12.) Kormányhatározat akciótervi módosítása eredményeképpen lezárásra került.

Lezárult a képzési díj és ösztöndíj támogatása érdekében kiírt pályázat a Közép-magyarországi Régióban

2013. július 15. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.2.2/A/KMR/11/1 jelű, ,,Képzési díj és ösztöndíj támogatása az intézmények számára a Közép-magyarországi Régióban című könnyített pályázati kiírás forráskimerülés következtében, a 4/2011 (I. 28.) Korm. rendelet a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről 21. § (10) értelmében lezárásra került.

Visegrádi Alap ösztöndíj

2013. július 5. 

Angol nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterképzés indul október 1-jétől a Visegrádi Négyek országai négy egyetemének együttműködésében. A krakkói Jagelló, a brnói Masaryk, a besztercebányai Matej Bel és a Pécsi Tudományegyetem közös képzése során a hallgatók minden félévet az egyik partnerintézményben töltenek. A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően a képzés ösztöndíjas helyeket is tud biztosítani. A jelentkezés folyamatos, [...]

GOOGLE GROUND elméleti és gyakorlati AdWords képzés diákoknak

2013. július 4. 

A GROUND a Google új tehetséggondozó programja, mely a Forum Corvinummal és a Google Minősített Partnereivel együttműködésben az online marketing szakma iránt érdeklődő tehetséges egyetemi diákoknak biztosít elméleti és gyakorlati AdWords képzést.   A program lényege, hogy a Google által nyújtott elméleti, valamint a Google Minősített Partnerei által biztosított gyakorlati képzés során a diákok elsajátítsák a Google [...]

Terézvárosi Tanulmányi Ösztöndíj

2013. június 26. 

A kiíró pályázatot hirdet a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros közigazgatási területén működő általános iskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolák diákjai részére TERÉZVÁROSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJRA, amennyiben Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában bejelentett tartózkodási hellyel rendelkeznek, és családjukkal együtt a pályázati felhívás közzétételét megelőzően legalább 90 napja igazolhatóan, életvitelszerűen Terézváros közigazgatási területén laknak, továbbá nappali rendszerű képzésben vesznek részt.

Mummert Stiftung ösztöndíj

2013. június 25. 

A  Rochus und Beatrice Mummert Stiftung több éves ösztöndíjat kínál leendő csúcsvezető mérnök, természettudós és közgazdász hallgatóknak. Az alapítvány a Robert Bosch Stiftung keretében közép- és délkelet-európai diákok két és fél éves, kölni (Unizu Köln vagy Deutsche Sporthochschule Köln), illetve aacheni (RWTH Aachen) mesterképzését támogatja. Ki pályázhat?  aki magyar (vagy bolgár, cseh, észt, horvát, litván, [...]

Nemzetközi képzés az ifjúságpolitikáról

2013. június 24. 

A Nemzeti Ifjúsági Tanács felhívást hirdet azon aktív, az ifjúságpolitika iránt érdeklődő fiatalok számára, akik szívesen részt vennének egy nemzetközi képzésen. A 2013 szeptember 4-12 között, Lengyelországban megrendezésre kerülő ,,Az Ifjúságpolitika ABC-je című képzésre 1 vagy 2 főt választunk ki, a jelentkezők számától függően.  Miről szól a képzés? ,,Az ifjúságpoltika ABC-je 11 ország Ifjúsági Tanácsának [...]

Múzeumpedagógiai Nívódíj

2013. június 21. 

2013. szeptember 30-án tizenegyedik alkalommal kerül sor az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóra, amelynek ebben az évben a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont. Az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó a Múzeumok Őszi Fesztiváljának hivatalos nyitóeseménye. Immár hagyomány, hogy ez alkalommal kerül sor a  ak átadására is. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja (SZNM-MOKK, Szentendre) ezúton hirdeti meg [...]

Mesterképzési ösztöndíj

2013. június 19. 

A kiíró ELTE Alumni Ösztöndíj címmel pályázatot hirdet: a győztes hallgató mesterszakos tanulmányainak költségét az Alapítvány finanszírozza.

Javított kitöltőprogram a struktúraváltást támogató pályázatokhoz kapcsolódóan

2013. június 18. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.2.4/B/12 jelű, ,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című pályázatokhoz elérhető a javított kitöltőprogram a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Pályázat kedvezményes művészeti képzésre

2013. június 17. 

A Budai Rajziskola  XII. kerületi  diákok számára pályázatot hirdet kedvezményes művészeti képzésben való részvételre, a 2013/2014-es tanévre. A pályázat kiírására a Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzata és a Vizuális Kultúráért Alapítvány fenntartásában működő Budai Rajziskola között létrejött együttműködés alapján, 2000/2001-es tanév óta kerül sor. A Vizuális Kultúráért Alapítvány 2. 000 000 Ft összegűfelajánlásával ezévben is [...]

Pedagógusok számára 2013. évben egyhetes izraeli tanulmányúton és továbbképzésen való részvételre a jeruzsálemi a Jad Vasem Intézetben

2013. június 11. 

A pályázat célja: Segíteni a pedagógusokat a holokauszt oktatásában és az oktatásához szükséges módszertani ismeretekben a Jad Vasem Intézet által rendelkezésre álló eszközök, lehetőségek felhasználásával, másrészt tanulságok, következtetések levonásához, egyben a témához kapcsolódó emléknapok, rendezvények szervezéséhez a továbbképzésen és tanulmányúton szerzett ismeretek hasznosításával.

Legénden tanácskoztak az MNVH megyei referensei

2013. június 5. 

Május 29-30-án a Nógrád megyei Legénden tanácskoztak a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensei. A két napos rendezvényen a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), valamint a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) vezető munkatársai tájékoztatták a megyei referenseket a vidékfejlesztés aktualitásairól, illetve a megyei referensek műhelymunkán vitatták meg a Hálózat fejlesztésére vonatkozó elképzeléseiket. részletek

A roma fiatalok tehetségfejlesztésének, a fejlesztést végző szakemberek képzésének, valamint a roma fiatalok tehetségsegítővé válásának támogatása / NTP-RITP-MPA-12

2013. június 4. 

A pályázat célja Erdei iskola vagy nyári tábor megvalósítása, amely alkalmas a roma fiatalok tehetségfejlesztésére. A roma fiatalok tehetségsegítését végző pedagógusok és más segítők tehetségsegítő képzésen, konferencián, szakmai napon való részvételének támogatása. A roma fiatalok tehetséggondozásával foglalkozó szervezetek együttműködésének támogatása. Roma fiatalok tehetségsegítővé válásának elősegítése.

Pályázat az OMÉK Vidékfejlesztési díjára

2013. május 30. 

A 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) alkalmából pályázatot hirdet a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) az OMÉK Vidékfejlesztési díjára. Az idén először átadott elismerés célja, hogy honorálja azokat, akik példaértékű, a közösség szempontjából kiemelkedő jelentőségű pályázatot valósítottak meg, és annak eredménye nagymértékben hozzájárult az adott térség fejlődéséhez. részletek

Helyi Aktivációs Műhelynap Nyírvasváriban

2013. május 29. 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet 2013. június 5-én tartja az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) program következő Helyi Aktivációs Műhelynapját. A Nyírvasvári IKSZT-ben (4341 Nyírvasvári Kossuth utca 1-3.) megrendezendő esemény célja a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei IKSZT-k helyi társadalom formálásában, az egyes csoportok közötti együttélés, a helyi viszonyok kialakításában felelősen részvevő munkatársak és partnereik találkozása. részletek

Módosult a struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztést támogató pályázatok benyújtási határideje

2013. május 28. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 6.2.4/B jelű, ,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című kiírások beadási határideje megváltozott.

Negyven millió forint a határon túli magyar akadémiák támogatására

2013. május 21. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013 áprilisában meghívásos pályázatot hirdetett a határon túli magyar pedagógus szövetségek és szakmai szervezetek által szülőföldön megrendezendő, a magyar nyelvű továbbképzési rendszer megerősítését szolgáló nyári akadémiák megszervezésének támogatására.

Módosítás az elektronikus képzési anyagok készítését támogató felhívásban

2013. május 21. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent, ,,Elektronikus képzési és távoktatási anyagok készítése című ÁROP-2.2.19 kódszámú kiemelt felhívás beadási határidejét 2013. május 25-ig meghosszabbítottuk.

Pályázat pedagógusoknak a Goethe Intézet nyári továbbképzésére

2013. május 16. 

A Goethe Intézet idén nyáron is 15 egyhetes továbbképző szemináriumot kínál Magyarországon, melyekre szeretettel várnak minden pedagógust. A továbbképzések Baján és Pécsen 2013. június 24. és július 13. között kerülnek megrendezésre. Az ösztöndíj tartalmazza a kurzusokon való részvételt, a szállást kétágyas kollégiumi szobákban, teljes ellátást és egy közös szabadidős programot. Az utazás önköltséges. A pályázat leadásának [...]

Barangolások az értékek és élmények nyomában

2013. május 13. 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet közreműködésével június 7. és 16. között rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete eseménysorozatot. A rendezvény ideje alatt az ország több pontján változatos programokkal, túrákkal várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. részletek

Idegenforgalmi támogatási keret

2013. május 12. 

A pályázat célja: szegedi turisztikai rendezvények, fesztiválok, tanulmányutak, továbbképzések és a tartózkodási idő növelését szolgáló fejlesztések, illetve Szegedet és térségét reprezentáló kiadványok, programajánlatok megjelenésének támogatása.

Módosult a gyakorlati oktatók továbbképzése érdekében kiírt konstrukció beadási határideje

2013. május 8. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-2.3.4.B-13/1 jelű, Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben című kiemelt projekt beadási határideje megváltozott.

Képzik is a szakályi közmunkásokat

2013. május 8. 

Mezőgazdasággal foglalkozik a szakályi önkormányzat. A jó idő beálltával a településen is elkezdődhettek a tavaszi agrármunkák. A közfoglalkoztatási programban hat ember dolgozik, akik elvetik a palántamagokat a fóliasátorban, metszik a gyümölcsfákat, és palántáznak. A közfoglalkoztatottakból hamarosan szakemberek válhatnak, hiszen Mucsiba járnak továbbképzésre. A növénytermesztés mellett állattenyésztést is folytat az önkormányzat. Az ólakban húsz sertést nevelnek, az állatokról gondoskodó ember Tamásiba jár tanfolyamra. részletek

Féléves részképzés hallgatóknak

2013. május 7. 

A féléves részképzés célja, hogy a hallgató egy trimesztert, vagy szemesztert töltsön valamely külföldi felsőoktatási intézménynél tanulmányok folytatása céljából. Az ösztöndíj ideje alatt minimum 15 ECTS kredit teljesítése kötelező, amennyiben a hallgató az Európai Felsőoktatási Térség (EFT) intézményében fog tanulni. Nem EFT országok esetében minimum 4 tanegység a kötelezően teljesítendő minimum.

Együttműködés a fiatalok érdekében

2013. május 7. 

Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT) ötödik Helyi Aktivációs Műhelyét (HAM) rendhagyó módon rendezték meg, hiszen újabb együttműködési megállapodást írt alá az IKSZT-k ifjúságfejlesztési feladatainak szakmai támogatásának jegyében a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet. részletek

IKSZT-vé vált a közösségi ház Lébényben

2013. május 6. 

A lébényi közösségi ház felújítása 2012 tavaszán kezdődött. 2013 márciusában megtörtént az eszközbeszerzés, és április 30-án benyújtották a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) az utolsó kifizetési kérelmet, valamint a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézethez a bejelentő lapot az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) üzemeltetésének megkezdéséről. részletek

Konzuli továbbképzés az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával

2013. május 2. 

A Külügyminisztérium 2012-2013-ban regionális formában szervezett továbbképzéseket az Európai Unión kívüli vízumkiadó külképviseleten dolgozó konzuli tisztviselők számára. A képzések pénzügyi fedezetét az Európai Unió Külső Határok Alapból pályázati úton elnyert támogatás, és a magyar kormány nyújtotta társfinanszírozás biztosította.

Segítik az elhelyezkedést Békés megyében

2013. április 30. 

Elsősorban a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának javítására rendeztek képzési és állásbörzéket a Békés megyei kormányhivatali munkaügyi központjának kirendeltségei. Szarvas után Békéscsabán tartották a második ilyen börzét, csaknem ötven munkáltató kínált a standjánál személyesen állást munkanélkülieknek a Csabagyöngye Kulturális Központban. részletek

Módosul a struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató kiírások beadási határideje

2013. április 24. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 6.2.4/B/12/1 és TÁMOP 6.2.4/B/12/2 jelű, ,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című kiírások beadási határideje 2013. április 30-ról 2013. május 30-ra változott.

A NAKVI is részt vesz a Föld Napján

2013. április 19. 

Környezettudatos programokkal várja a Vidékfejlesztési Minisztérium az érdeklődőket április 20-án, a Föld Napja alkalmából a Városligetben, ahol a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet is képviselteti magát. Emellett tíz helyszínen lehet kertészeti, parkszépítő munkákban részt venni, többek között akár egy világrekord-kísérletben is 20 ezer árvácska kiültetésével. A rendezvény programja és helyszínei a cikk alján csatolva elérhetőek.

Pályázati felhívás az Európa Tanács által a 2013/14-es akadémiai évre tanárképzők számára meghirdetett modulra / CoE 2013 1008-1011 SEXEDU

2013. április 18. 

A Pestalozzi Program képzéseinek fő célja, hogy oktatási szakembereket az Európa Tanács értékeinek közvetítőivé képezzen. A modul két néhány napos tréningből és a tréningek között online végzett tevékenységekből áll 12-18 hónapon keresztül.

Tisztelet - felelős magatartás a virtuális társadalmi színtéren képzés pályázat oktatóknak

2013. április 18. 

Pályázati felhívás az Európa Tanács által a 2013/14-es akadémiai évre tanárképzők számára meghirdetett modulra.  A tréning címe:  Tisztelet - felelős magatartás a virtuális társadalmi színtéren.  A tréning  azzal foglalkozik, milyen szerepet játszhatnak az oktatók  az új szociális térben való  felelős hozzáállás  és magatartás kifejlesztésében az emberi jogok értékeire alapozva. 2. Modulsorozat.: Tisztelet - felelős magatartás a [...]

Magyary Zoltán Posztdoktoi Ösztöndíj a konvergencia régiókban

2013. április 16. 

A Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj célja a fiatal, tehetséges oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedő kutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.

KEA rajzpályázat 2013

2013. április 16. 

A kiíró mozgássérült-segítő, hangjelző, személyi segítő és rohamjelző kutyák képzésével foglalkozik. A segítőkutyák népszerűsítése, szélesebb körben való elfogadása érdekében rajzpályázatot hirdet KEA segítőkutyák címmel általános iskolások számára.

A Nagyapám Háza mester-inas képzés pályázat diákoknak

2013. április 15. 

A Falufejlesztési Társaság  és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat  ,,NAGYAPÁM HÁZA címmel MESTER-INAS képzést szervez középiskolások, egyetemisták, főiskolások, a népi építészet iránt érdeklődő és elkötelezett fiatalok számára.  A ,,NAGYAPÁM HÁZA program  olyan gyakorlati képzés, ahol  2013 nyarán, 4 héten keresztül  egy népi műemlék épület, tájház, vagy parasztház felújítása, állagmegóvása során  élőben  ismerkedhetsz  meg a tradicionális [...]

Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj a konvergencia régiókban

2013. április 12. 

A Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj célja a fiatal, tehetséges oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedőkutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése. A jelen ösztöndíj felhívás támogatási kerete a támogatásban részesült pályázók létszáma alapján kerül meghatározásra. A kiírás tervezett keretösszege 294 000 000 Ft, ami a támogatottak [...]

Eredményes volt a fiatal gazdák képzése

2013. április 12. 

Eredményesen zárult az a kétnapos, fiatal gazdáknak szóló ingyenes oktatás, ahol közel százhúszan tanulták meg az ökológiai gazdálkodás alapjait és ennek jogi hátterét. A képzésben résztvevők olyan átfogó ismeretekkel gyarapodtak, amelyek elsajátítása nélkülözhetetlen egy sikeres gazdálkodás elindításához. részletek

KEA segítőkutyák Rajzpályázat

2013. április 11. 

A Kutyával az Emberért Alapítvány mozgássérült-segítő, hangjelző, személyi segítő és rohamjelző kutyák képzésével foglalkozik. A segítőkutyák népszerűsítése, szélesebb körben való elfogadása érdekében rajzpályázatot hirdet ,,KEA segítőkutyák” címmel általános iskolások számára. Téma:  Készíts egy illusztrációt az alábbi mondatok valamelyikéhez! Nézd meg a honlapon (www.kea-dog.com) képeket, olvasd el az egyes segítőkutyákról szóló információkat. Majd az alábbi mondatokhoz [...]

Szakmai gyakorlati ösztöndíj pályázat

2013. április 11. 

A BKF KarrierCentruma 2010 tavaszán hirdette meg először ,, át, mely minden szemeszterben kiírásra kerül. A célja, hogy a hallgatók tudatosan készüljenek fel a munkavállalásra és annak elősegítése, hogy illesszék be a szakmai gyakorlatot karriertervükbe. A pályázat benyújtásának feltételei: Pályázatot benyújthat minden bejelentkezett, alapképzésben nappali munkarendű hallgató, akinek képzési [...]

Közösségi Projekt Pályázat

2013. április 9. 

A pályázók a PP Center Üzleti Központ kiadó helyiségeiben megvalósításra kerülő projektek tervével pályázhatnak.Fő szempont, hogy a projekt (termék/szolgáltatás/rendezvény) a PP Center Üzleti Közösséget építse vagy tagjai számára hasznos legyen (szinergia, ismertség, önképzés, kedvezmény pl. közösségi esemény, közösségi vásárlás, oktatás, kultúra, sport stb.).

Új kiemelt felhívás a közszolgálati képzési rendszer fejlesztésére

2013. április 8. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Tudásalapú közszolgálati előmenetel című, ÁROP-2.2.21-2013 kódszámú kiemelt felhívás.

Magyarságismereti ösztöndíj a 2013/2014-es tanévre

2013. április 1. 

A kiíró pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2013/2014-es tanévre ösztöndíjra, (nyugati) diaszpórában élő magyar származású személyek számára magyar nyelvi és MAGYARSÁGISMERETI KÉPZÉSRE.

Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak - Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram

2015. március 19. 

Az ösztöndíj továbbtanulási illetve kutatási lehetőséget biztosít bármely* tudományterületen vagy művészeti ágban fokozatot nem adó (Non-Degree) egyetemi képzésben vagy fokozatot adó (Degree: Masters, PhD vagy DLA) egyetemi képzés egy tanévében illetve PhD fokozat megszerzéséhez kapcsolódó kutatás végzése (Visiting Student Researcher) céljából.

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás

2015. március 16. 

Az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók szellemitulajdon-védelmi tudásának bővítése érdekében a kiíró pályázaton elnyerhető díjat létesít a 2015 júniusában végzős hallgatók részére.

Épen, elevenen! - a Biztonságos iskola programban ingyenes pedagógus továbbképzés általános iskolák számára - Budapest

2015. március 11. 

A pályázat célja: A pályázó intézmények a United Way Biztonságos Iskola Program képzésén vesznek részt 2014. április 10-én Budapesten, majd a képzést követő három tanévben iskolájukban működtetik a programot.

Módosult a felsőfokú szakirányú és ágazati továbbképzés fejlesztése az informatika területén című kiemelt projekt felhívás beadási határideje

2015. március 9. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent ,,Felsőfokú szakirányú és ágazati továbbképzés fejlesztése az informatika területén című (TÁMOP-4.1.2.F-15/1 kódszámú) kiemelt projekt felhívás beadási határideje módosult, mely szerint a projektjavaslat benyújtása 2015. március 27-ig lehetséges.

Megjelent a Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című felhívás kitöltőprogamja

2015. március 5. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a ,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című (TÁMOP-6.2.4.B/14/2 kódszámú) konstrukció kitöltőprogramja.

Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem / TÁMOP- 3.1.4.C-14

2015. február 19. 

A hosszú távú célok elérése érdekében a konstrukció részcéljai: - a magasabb színvonalú oktatás érdekében a pedagógusok szakmai fejlődésének elősegítése szaktárgyi, módszertani, társadalmi felzárkóztatási és a pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő pedagógus továbbképzések megvalósításával - az idegen nyelvek, az informatika, valamint a közeledési ismeretek oktatásának fejlesztése, - hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásának elősegítése, - a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket oktató köznevelési intézmények pedagógiai módszereikben való megújulása, beleértve szaktanárok szakmai fejlődését; - a környezeti nevelést, környezettudatos magatartást megcélzó tanórán kívüli tevékenységek megerősítése, - a diákok egészséges életmódra nevelése, egészségtudatos, szemléletformáló iskolai nevelés elterjesztését megcélzó tanórán kívüli tevékenységek ösztönzése. - a vállalkozói ismeretek bővítése és életpálya-építés érdekében tanácsadás bevezetése, nyújtása.

Fotós és filmes képzés / oktatás, nyári tábor, fotográfia iskola és workshop - a Szellemkép Szabadiskola ösztöndíj és fotópályázata

2015. február 19. 

A kiíró nyári táborokat, évközi workshopokat, fotós és filmes képzéseket hirdet, melyekre folyamatosan lehet jelentkezni.

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2015 - Közösségi környezet kollégium / NEA-KK-15-SZ

2015. február 14. 

A pályázat célja Kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció, informatika, elektronikus hírközlés, szak- és felnőttképzés, ismeretterjesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Épen, elevenen! - Biztonságos iskolák képzési program pedagógusoknak

2015. február 14. 

A pályázat célja: A pályázó intézmények a United Way Biztonságos Iskola Program képzésén vesznek részt 2014. március 13-án Budapesten, majd a képzést követő három tanévben iskolájukban működtetik a programot.

Megjelent a struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató felhívás

2015. február 13. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a ,,,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című (TÁMOP-6.2.4.B/14/2 kódszámú) könnyített elbírálású pályázati felhívás.

Megjelent a tartalmi-módszertani fejlesztést, valamint pedagógus-továbbképzést a mindennapos testnevelés érdekében támogató felhívás

2015. február 11. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a ,,Tartalmi-módszertani fejlesztés, valamint pedagógus-továbbképzés a mindennapos testnevelés terén című (TÁMOP-3.1.19.-14/1 kódszámú) kiemelt projekt felhívás.

Módosult a ,,Felzárkóztató ápolói egészségügyi szakképzési program című kiemelt felhívás beadási határideje

2015. február 4. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Felzárkóztató ápolói egészségügyi szakképzési program kiemelt felhívás beadási határideje meghosszabbításra kerül 2015. május 31-ig.

Csecsemő- és Gyermekgyógyász Szakorvosjelöltek Méhes Károly ÖSZTÖNDÍJa

2015. február 1. 

Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerben részt vevők támogatásával összefüggő feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 1248/2011. (VII. 18.) Korm. határozat 1.a)-b) pontjaiban foglaltakkal összhangban a Csecsemő- és Gyermekgyógyász Szakorvosjelöltek Méhes Károly Ösztöndíjának célja, hogy a csecsemő- és gyermekgyógyász egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben részt vevőket támogatásban részesítse, segítve ezzel a fiatal szakorvosjelölteket pályájuk kezdetén a szakmai gyarapodáshoz elengedhetetlenül szükséges anyagi biztonság megteremtésének érdekében.

Útjára indul a duális felsőoktatási képzés

2015. január 31. 

A tegnapi naptól a duális képzési szakok is olvashatóak a felvételi tájékoztatóban, amelyből egyúttal az együttműködő partnerszervezetekről is tájékozódhatnak a felvételizők. Ezzel együtt a kormányzat a tegnapi napon elindította azt a pályázatot, amely a duális képzések fejlesztésére elkülönített európai uniós forrásokat biztosítja az intézmények számára.

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című felhívás

2015. január 19. 

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című (TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 kódszámú) kiírások Pályázati útmutatója.

Stratégiai partnerségek / Szakképzési projektek - jó gyakorlatok

2015. január 15. 

A pályázattípus célja: a stratégiai partnerségek pályázattípus célja jó gyakorlatok megosztásának, fejlesztésének, átvételének vagy alkalmazásának támogatása intézményi, helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten a szakképzés területén (tágabb értelemben pl. a munka világát érintő képzések terén is).

Csoportos tanulmányút felsőoktatási intézmények hallgatóinak / konvergencia régiók

2015. január 11. 

A csoportos tanulmányút célja, hogy a hallgatók lehetőséget kapjanak olyan csoportos tanulmányút megvalósítására, mely szorosan kapcsolódik hazai képzésükhöz, ugyanakkor a külföldi tapasztalatuk kiegészíti azt. Lehetőséget ad a választott partnerintézménnyel való szorosabb együttműködés kialakítására, az adott intézményben hasonló területen tanuló diákok megismerésére, kapcsolatok kiépítésére. Minden esetben szükséges a tanszék, illetve vezető oktató jóváhagyása, támogatása is.

A kétszeresen kivételes tanulók tehetséggondozása

2014. december 28. 

A támogatás célja: a felhívást tevő MATEHETSZ által A kétszeresen kivételes tanulók tehetséggondozása témában készített e-learning tananyaggal kombinált 15 órás gyakorlati műhelyen (blended learning típusú képzés) történő részvétel támogatása.

Ösztöndíj felsőoktatáai intézmény hallgatói számára a konvergencia régióban - Campus Hungary / TAMOP4.2.4B/2-11/1-2012-0001

2014. december 28. 

A Balassi Intézet a Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program című projektek keretében ösztöndíj pályázatot hirdet a konvergencia régióban.

Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program / TAMOP4.2.4B/2-11/1-2012-0001

2014. december 28. 

PÁLYÁZAT CÉLJA: a tapasztalatcserét, hálózatépítést szolgáló ösztöndíjas tevékenység járuljon hozzá az intézmény vagy az országos program szintjén a magyar felsőoktatás nemzetköziesítéséhez és/vagy az ösztöndíj rendszerek fejlesztéséhez, működtetéséhez hosszú távon.

Társadalmi egyeztetésen a struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató felhívás tervezete

2014. december 19. 

Elindult a ,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című (TÁMOP-6.2.4/B/14/2 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

Pályázat továbbképzéseken való kedvezményes részvételre

2014. december 19. 

A kiíró pályázatot hirdet az eredményesség jegyében továbbképzéseken való kedvezményes részvételre - iskolák, pedagógus, közösségek részére.

Erasmus+ Program, 3. kulcstevékenység: A szakpolitikai reform támogatása / EACEA/31/2014 Civil társadalmi együttműködés az oktatás és képzés, valamint az ifjúságpolitika terén (2014/C 382/01)

2014. december 9. 

E pályázati felhívás célja strukturális támogatást, azaz működési támogatást nyújtani az oktatás és képzés vagy az ifjúságpolitika terén tevékenykedő és az alábbi általános célkitűzések megvalósítására törekvő európai nem kormányzati szervezeteknek (ENGO-knak) és európai hálózatoknak: - növelni az érdekeltek tudatosságát az európai oktatási, képzési és ifjúságpolitikai programokkal kapcsolatban, különös tekintettel az Európa 2020 stratégiára, az Oktatás és képzés 2020 stratégiára, olyan konkrét szakpolitikai menetrendekre, mint a bolognai folyamat vagy a bruges-i közlemény által meghatározott koppenhágai folyamat, valamint az EU ifjúsági stratégiájára, - növelni az érdekeltek elkötelezettségét és a hatóságokkal való együttműködését az oktatásra és képzésre, illetve az ifjúságpolitikára vonatkozó olyan szakpolitikák és reformok végrehajtása érdekében, mint például az európai szemeszter keretében megfogalmazott országspecifikus ajánlások, - fokozni az érdekeltek részvételét az oktatás és képzés, illetve az ifjúságpolitika terén, - fokozni az érdekeltek részvételét a szakpolitika, a programtevékenységek és eredmények, valamint a bevált gyakorlatok tagjaik körében történő terjesztésében.

Hallgatói szakmai gyakorlati - Campus Hungary

2014. november 30. 

A kiíró a Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program című projekt keretében ösztöndíjpályázatot hirdet 2014. október 1. és 2015. július 31. között megvalósítható szakmai gyakorlati mobilitásra a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára.

Tehetséghidak Program IV. képzési ütem

2014. november 20. 

A felhívást tevő MATEHETSZ - Tehetséghidak és Géniusz Program keretében - akkreditált PAT (Pedagógus Akkreditáló Testület által akkreditált) és FAT (Pedagógus Akkreditáló Testület által akkreditált) képzésein történő részvétel támogatása.

Erasmus Mundus közös mesterképzések

2014. november 19. 

A pályázattípus célja: az Erasmus Mundus Közös Mesterképzések (Erasmus Mundus Joint Master Degrees) célja, hogy az európai felsőoktatási intézmények kimagasló színvonalú - közös, kettős vagy többes diplomához vezető - mesterképzéseket nyújtsanak a világ minden tájáról érkező hallgatók számára. Az Európai Bizottság a kiválasztott konzorciumok számára átalánytámogatást, a részt vevő hallgatóknak pedig ösztöndíjat, részvételidíj- és útiköltség-támogatást kínál.

Szakemberek részvétele Tempus-pályázatok bírálatában - köznevelés, felsőoktatás, felnőtt-tanulás, szakképzés vagy nyelvoktatás területén

2014. november 14. 

A kiíró pályázatot hirdet a közalapítvány által kezelt pályázatok bírálatában való részvételre köznevelés, felsőoktatás, felnőtt-tanulás, szakképzés vagy nyelvoktatás területek valamelyikén dolgozó szakemberek részére.

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című felhívás dokumentációja

2014. november 11. 

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című (TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 kódszámú) kiírások dokumentációja.

Módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukciók kitöltőprogramja

2014. november 10. 

Több pontban módosult a ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című (TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 kódszámú) kiírásokhoz kapcsolódó kitöltőprogram, melyek elérhetőek a honlapon.

Felhívás multimédiás tananyagok használatára felkészítő tanártovábbképzésen való részvételre

2014. október 25. 

A képzés témája: a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségei, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertana.

Nyári egyetemi kurzus - ösztöndíj

2014. október 14. 

A kiíró pályázatot hirdet - a Magyarország és partnerországaival kötött bilaterális oktatási munkatervekben és a Felhívás külföldi állampolgárok részére magyar állami ösztöndíjra (pool) felhívásban meghatározottak alapján - magyarországi felsőoktatási intézmények, illetve a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint állami, szakképzési és felnőttképzési szerv által akkreditált szervezetek részére, 2015. évi nyári egyetemi kurzusok szervezésére és lebonyolítására a magyar mint idegen nyelv, hungarológiai és tematikus (nem nyelvi) képzések témakörben, külföldi (nem magyar anyanyelvű) résztvevők számára.

Még egy hétig lehet jelentkezni a Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram idei pályázatára

2014. október 13. 

Még egy hétig lehet jelentkezni a Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram idei pályázatára. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a programra az idén 343 millió forint áll rendelkezésre.

Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok támogatása

2014. október 10. 

A kiemelt projekt alapvető célja, hogy lehetőséget adjon az ellátórendszerben dolgozó, OKJ előtti (régi típusú képzési rendszer keretében szerzett) szakképesítéssel rendelkező, többségében 40 év feletti szakdolgozók számára az OKJ-s szakképesítés megszerzésére, így szakmai előmenetel biztosítására az élethosszig tartó tanulás jegyében.

Rövid tanulmányút felsőoktatási hallgatóknak - konvergencia régiók

2014. október 5. 

A rövid tanulmányút célja, hogy a hallgatók lehetőséget kapjanak a nemzetközi hallgatói tudományos életben való megjelenésre, tapasztalatszerzésre: tudományos diákkonferenciákon, intenzív programokon, rövidtávú képzéseken (szakmai nyári/téli egyetemeken), közös tanulmányi vagy kutatási projektekben való részvétellel. Emellett lehetőség nyílik kifejezetten szakdolgozat, doktoranduszok esetén a disszertáció megírásához szükséges tanulmányút megvalósítására.

Csoportos tanulmányút felsőoktatási hallgatóknak - konvergencia régiók

2014. október 5. 

A csoportos tanulmányút célja, hogy a hallgatók lehetőséget kapjanak olyan csoportos tanulmányút megvalósítására, mely szorosan kapcsolódik hazai képzésükhöz, ugyanakkor a külföldi tapasztalatuk kiegészíti azt. Lehetőséget ad a választott partnerintézménnyel való szorosabb együttműködés kialakítására, az adott intézményben hasonló területen tanuló diákok megismerésére, kapcsolatok kiépítésére. Minden esetben szükséges a tanszék, illetve vezető oktató jóváhagyása, támogatása is.

Közösségi művelődés területén dolgozó fiatal szakemberek részvétele a Nemzeti Művelődési Intézet hálózatfejlesztési műhelyében és szakmai pályafejlesztési programjában

2014. október 1. 

A kiíró a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény III. Fejezet - A közművelődési szakmai szolgáltatás, a területi, fővárosi közművelődési szakmai szolgáltatás - 85. § g) pontja alapján jogosult közművelődési tevékenységek szervezőinek, vezetőinek szakmai képzés és továbbképzés tartására, szakkiadványok megjelentetésére.

Szerethető múzeum…? Mondjátok vagy mutassátok! című általános iskolás és középiskolás osztályoknak szóló alkotópályázat feltételei

2014. szeptember 30. 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2014-ban koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja (MOKK) általános és középiskolai osztályoknak, tanuló csoportoknak szóló alkotói pályázatot hirdet.

A pályázat célja: a gyermekek játékos és kreatív formában fogalmazzák meg elképzeléseiket egy számukra ideális, „szerethető” múzeumról.

A pályázat témája: Szerintetek milyen egy szerethető múzeum? Mondjátok el vagy mutassátok meg! Rajzoljatok, készítsetek képregényt vagy írjatok verset, adjatok elő slam poetry-t arról, hogy mitől lesz számotokra szerethető egy múzeum.

A pályázás módja: A pályázatra osztályok vagy tanuló kollektívák nevezhetnek egy érvényes e-mail cím megadásával. Lakóhely tekintetében a pályázókkal szemben nincs kikötés. Pályázni osztályonként, tanuló csoportonként maximum 3 darab, saját készítésű alkotással lehet: rajz, képregény esetében max. A1 méretben, vers esetében max. 2000 karakter terjedelemben, slam poetry esetében pedig a YouTube-ra feltöltött, max. 2 percben előadott, rap-szerű, de a trágárságot kerülő recitálás, énekbeszéd, szabadvers linkjének elküldésével.

A pályázat beküldésének módja:
Rajzok és képregények esetében:
A pályaműveket e-mailben (max. 2 MB méretű JPG fotó az alkotásról) és postai úton is kérjük beküldeni A postán feladott alkotás hátoldalára a pályázó osztály nevét, felelős pedagógus elérhetőségét (név, e-mail, telefonszám) és az iskola postai címét kérjük megadni.
Ugyanezeket az adatokat kérjük megadni az e-mailben beküldött alkotások kísérőlevelében. Postacím: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2001 Szentendre, Pf. 63.részére, e-mail: oszifesztival@sznm.hu. Az e-mail tárgyához kérjük írják be: „Mondjátok vagy mutassátok!”

Vers és slam poetry esetében:
A pályaműveket e-mailben kérjük beküldeni az oszifesztival@sznm.hu címre. A kísérőlevélben kérjük megadni a pályázó osztály nevét, a felelős pedagógus elérhetőségét (név, e-mail, telefonszám) és az iskola postai címét.
Az e-mail tárgyához kérjük beírni: „Mondjátok vagy mutassátok!”. A slam poetryk Youtube feltöltésekor kérjük feltüntetni, hogy Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014.
A slam poetryk Youtube-ra való feltöltésekor kérjük feltüntetni, hogy Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014, majd a Youtube linkjét kérjük beküldeni e-mailben a megadott címre.


Az alkotások postai úton való beérkezésének és e-mailben történő beküldésének határideje: 2014. október 20. éjfél

A fesztivál honlapján keresztül elérhető felületen 2014. október 21. – november 03. között lehet szavazni a beküldött alkotásokra. A szavazófelület pontos helyét a fesztivál honlapjának nyitóoldalán tesszük közzé 2014. október 21-én: www.oszifesztival.hu/

Díjazás:
A legtöbb szavazatot elérő alsó és felső tagozatos illetve középiskolás osztályt a szentendrei Skanzenbe szóló csoportos belépővel és múzeumpedagógia foglalkozással, valamint a pályázatot támogató ICO Zrt. pomázi üzemébe tett látogatással jutalmazza a pályázatot kiíró MOKK. Ezen kívül a beküldött alkotások egy hónapig láthatóak lesznek a MOKK honlapján is.

Az alkotásokra szavazók között Skanzen családi belépőből és ajándékokból álló csomagokat sorsol ki a MOKK, majd a nyerteseket levélben értesíti és nyereményüket postán küldi meg.
Szerzői és felhasználói jogok
A pályázók megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat.

A pályázatot kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltűntetésével.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltűnteti.

A pályázók hozzájárulnak, hogy beküldött alkotásukat a pályázat kiírója kiállítsa, a verseket és a Youtube-ra feltöltött slam poetry-ket pedig bemutassa 2014. november 5-6-án, Egerben, a „Szerethető múzeum” VI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket előzsűrizze, és a kiírásban szereplő tartalomtól eltérő alkotásokat, illetve versek és „slam poetry” esetében a kifogásolható, vagy jogsértő szóhasználatú és tartalmú pályaműveket a pályázatból kizárja.

További információ: www.oszifesztival.hu

A változtatás jogát a MOKK fenntartja.

Szentendre, 2014. szeptember 3.

A svájci kormány ösztöndíjak

2014. szeptember 26. 

A Svájci Államszövetség kutatói, posztdoktori, valamint művészeti mesterképzés elvégzésére irányuló ösztöndíjat hirdet a 2015-2016-os tanévre. Letölthető dokumentumok: Call for application – Fine arts scholarship Call for application – Postdoctoral scholarship Call for application – Research scholarship   Jelentkezési határidők: Művészeti ösztöndíj:  2014. október 15. Posztdoktori ösztöndíj: 2014. október 15.  Kutatási ösztöndíj: 2014. október 15.  Az […]

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj 2015

2014. szeptember 24. 

A Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj (a továbbiakban Ösztöndíj) a hazai tudományos, gazdasági és kulturális  élet  legtehetségesebb  fiatal  szakembereinek  külföldi  rész-továbbképzését,  külföldi kutatóhelyeken,  alkotóműhelyekben  kutatói,  illetve  művészeti  munkában  való  részvételét  teszi lehetővé. Pályázásra jogosultak A  jogszabály  alapján  pályázhat  minden,  40  évesnél  nem  idősebb  (1975.  március  1.  után született),  felsőoktatási  intézményben  mesterfokú  (vagy  azzal  egyenértékű)  diplomát  szerzett […]

Esszépályázat felsőoktatási szakképzésben résztvevők számára

2014. szeptember 22. 

A kiíró esszépályázatot hirdet felsőoktatási szakképzésben résztvevők számára a 2014/15-ös tanévben.

Graduális tanulmányi ösztöndíj bármely tudományterület számára

2014. szeptember 16. 

Az ösztöndíj bármely tudományterületen végzett magyar hallgatók számára azt a lehetőséget kínálja, hogy német felsőoktatási intézményben mester- vagy egyéb graduális képzésen vegyenek részt a német végzettség megszerzése céljából.

Graduális ösztöndíj művészek és építészek számára

2014. szeptember 16. 

Az ösztöndíj a képzőművészet, formatervezés, filmművészet, zeneművészet, építészet, belsőépítészet, tájépítészet, várostervezés, vidéktervezés, valamint előadóművész (színművészet, rendezés, tánc- és mozdulatművészet stb.) magyar hallgatóknak azt a lehetőséget kínálja, hogy a német felsőoktatási intézményben egy egyéves végzettség nélküli szakirányú továbbképzésen, illetve kiegészítő művészeti képzésen vegyenek részt, vagy graduális képzés során egy német végzettséget (pl. Master/diploma) szerezzenek meg.

Társadalomtudományi továbbképzési ösztöndíj – Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund

2014. szeptember 15. 

Az MTA-SYLFF (Fiatal Vezetők Ösztöndíja Alapítvány) pályázatot hirdet diplomás fiataloknak – a magyar gazdaság és kultúra fejlődését szolgáló, ugyanakkor egyetemes, humanitárius szempontokat is érvényesítő – társadalomtudományi továbbképzési ösztöndíj elnyerésére. A Kuratórium előnyben részesíti a nemzetközi beágyazottságú, korunk aktuális társadalmi és gazdasági problémáinak megoldását célzó kutatásokat. A továbbképzési ösztöndíj nyertesei 2015. január 1-től akadémiai vagy egyetemi […]

Fogyasztóvédelemi referens program / ETÁM71-2014

2014. szeptember 8. 

A kiíró pályázatot hirdet Fogyasztóvédelmi referens támogatott hatósági képzésen való részvételre. A 2013. évi CCXXXI. törvénnyel módosított fogyasztóvédelmi törvény 2014. február 1-jétől meghatározott vállalkozások részére előírja, hogy fogyasztóvédelmi referenst foglalkoztassanak.

Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok - továbbképzés önismeret-fejlesztő módszerekről

2014. szeptember 3. 

A képzés célja: Az egészségügyi ellátásban dolgozók személyes életminőségének emeléséhez szükséges motiváció, tudás, gyakorlatok, önismeret-fejlesztő módszerek átadása. Ha a személyes életminőségének színvonala emelkedik, leegyszerűsödnek a külső és belső konfliktusok, de nem úgy, hogy szimplábbak lesznek, hanem úgy, hogy az ember minél magasabbra lép, annál mélyebbre és távolabbra lát. Saját világának egészének látására válik képessé, egyetemes tájékozódása, ébersége emelkedik, önismerete gyarapodik.

Szent Imre-ösztöndíj 2014

2014. szeptember 3. 

A Katolikus Központi Alapítvány pályázatot hirdet a Szent Imre ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden 9-15. osztályos középiskolás, vagy felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő, magyarországi tanintézményben tanuló katolikus fiatal. A pályázatok elbírálása elsősorban a tanulmányi eredmény, az egy főre jutó jövedelem, a testvérek, eltartottak száma, a hitoktatásban és a közösségi életben való részvétel […]

Megmentésre váró értékeink!

2014. szeptember 2. 

Kiíró: Harmónium Független Kommunikációs Egyesület
Határidő: 2014. 11. 03.
Tárgykör: Alkotói, cikkírói pályázat
Pályázhat: Minden határon túli magyar, aki szeretné bemutatni és felhívni a figyelmet a településén vagy környékén található és megmentésre váró kulturális értékre, örökségre (előny, ha a szórvány területeken található).

A budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet elsősorban határon túliak számára azzal a céllal, hogy minél több megmentésre váró helyi örökséget bemutasson.
Pályázhat mindenki, aki szeretné megismertetni települése számára fontos emlékét. Például régi iskoláját, templomát, tájházát, várát, kastélyát, kúriáját, történelmi kertjét. Az építmények mellett várunk jellegzetes dallamokat, hagyományleírásokat, mondákat, recepteket, viseleteket stb.

Két korcsoportban és kategóriában bíráljuk el a műveket: 18 év alattiak és 18 év fölöttiek, valamint „Építmények” és „Egyéb emlékek”.
A pályázat a "Hírnök" programmal is összefügg – amelynek lényege, hogy a szórvány területeken élők hírt adjanak településük eseményeiről egy közös felületen –, hiszen a legkiemelkedőbb alkotókat felkérjük a weboldalon való rendszeres publikálásra.

Zsűri: Rajz-és magyartanárok értékelik majd a beérkezett munkákat.

Díjazás: a kiemelkedő munkák a szerzők, alkotók feltüntetésével kikerülnek oldalunkra, valamint a képekből kiállítást rendezünk 2014. decemberében Budapesten. Az első 3 helyezett részt vehet a kiállítson, a legaktívabbak pedig, állandó szerzők lehetnek honlapunkon, illetve bekapcsolódhatnak az adott épületek megmentését célzó csapatmunkába!

Fődíj: a zsűri által legjobbnak ítélt 12 alkotás pedig szerepelni fog 2015-ös naptárunkban! A legjobb 3 fő (16 évnél idősebb közép-, vagy főiskolás, egyetemista) részt vehet „Hírnökképző” táborunkban Budapesten (a képzés ingyenes)!

Kérjük, hogy a pályázatokkal együtt írják meg a pályázó korát, mert a zsűrizésnél ezt is figyelembe kell venni!

Bővebben: www.hatartalan.net, www.harmonium.hu

Diplomadíj építészmérnököknek és építésztervező művészeknek

2014. augusztus 30. 

A kiírók közösen Diplomadíj pályázatot hirdetnek egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben részt vett, vagy bázis+mesterképzésben (Bsc/BA+Msc/MA) részt vett és 2013. második vagy 2014. első félévében diplomázott, végzett okleveles építészmérnökök és építésztervező művészek számára.

!genSchool - innovátorképzés

2014. augusztus 30. 

Lenyűgöz az ötletemberek és a startupok világa? Van egy jó ötleted? Sőt... csomó van, de nem tudod, hogyan tovább? Kíváncsi vagy, hogyan lehet egy ötletből üzlet, egy üzletből társadalmi innováció? Szeretnél egy olyan közegbe kerülni, ahol megértik és támogatják az innovációs törekvéseidet? Ha bármelyik kérdésre is !gen a válasz, akkor a kiírónál helyed!

Angliai természetvédelmi ösztöndíj 2013-2015 / LdV-HU-13-PLM-2001

2014. augusztus 27. 

Munkavállalók, munkakeresők, pályakezdők és munkanélküliek angol nyelvű szakmai továbbképzése a természetvédelem szakterületén: az elhelyezkedési esélyek növelése szakmai és nyelvi képzésen keresztül.

Pályázat a szórványban folyó oktatás támogatására

2014. augusztus 22. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Balassi Intézet közreműködésével nyílt közoktatási pályázatot hirdet a szórványban folyó oktatás támogatására a 2014/2015-ös tanévben. A pályázat célja: Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában közoktatási (nem felsőfokú vagy felsőoktatási képzés) szórványterületen dolgozó pedagógusok és tanulók ösztöndíjának biztosításához, utazási, valamint kollégiumi ellátási költségekhez történő hozzájárulás. A szórványban folyó oktatás támogatására kiírt […]

A Szellemkép Alapítvány fotópályázata

2014. augusztus 18. 

Ösztöndíjas fotográfusképzést nyerhetnek azok, akik részt vesznek a Szellemkép Alapítvány legújabb fotópályázatán. A pályázatra egy 12-18 fotóból összeállított portfólió beküldését várják a résztvevőktől. A képeket kidolgozott módon, legfeljebb 500 kb méretben, jpg formátumban kell beküldeni a szellemkep.palyazat@gmail.com e-mail címre. A kiválasztott legfeljebb négy nyertes az alapítvány 50%-os tandíjtámogatását kapja a Szellemkép Szabadiskola szeptemberében induló fotográfus képzésére. A pályázat beküldésének határideje 2014. szeptember 10. Részletek a pályázatról az alapítvány oldalán találhatóak. A A Szellemkép Alapítvány fotópályázata bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Felhívás fogyatékkal élő emberekkel foglalkozó budapesti szervezetek részére

2014. augusztus 4. 

Légy részese az IFUA Nonprofit Partner és a Kézenfogva Alapítvány innovatív és hiánypótló programjának, melynek keretében profi nonprofit szervezetfejlesztőkkel és vállalati életben tapasztalt önkéntessel gondolkodhatsz együtt a szervezeted kérdésein egynapos képzés és párórás konzultációk keretében.

Érthetően a teljesebb életemért

2014. július 29. 

A kiíró a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarai tagok részére pályázatot ír ki ÉRTHETŐEN A TELJESEBB ÉLETEMÉRT, azaz Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok. című továbbképzésen való részvételre.

Ösztöndíj a 2014/2015-ös tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe azon határon túli, magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2013/2014-es tanévben a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésén vettek részt ösztöndíjaskén

2014. július 25. 

A kiírók pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű magyar állami ösztöndíjjal támogatott alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert azon határon túli, magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2013/2014-es tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet közös pályázata alapján a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésén vettek részt ösztöndíjasként.

Ósztöndíj a 2014/2015-ös tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe felvételt nyert ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak

2014. július 25. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű - alap- és egységes, osztatlan képzésére, vagy - mesterképzésére felvételt nyert ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Pályázat a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi

2014. július 25. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Pályázat miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévre azon a 2008/2009-es, vagy a 2009/2010-es, vagy a 2010/2011-es, vagy a 2011/2012-es, vagy a 2012/2013-as. vagy a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap-

2014. július 25. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévre azon a 2008/2009-es, vagy a 2009/2010-es, vagy a 2010/2011-es, vagy a 2011/2012-es, vagy a 2012/2013-as. vagy a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű - alap- és egységes (osztatlan) képzésre, illetve - mesterképzésre, első évfolyamra felvételt és ezen időszakra pályázati úton miniszteri ösztöndíjat nyert határon túli magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2014/2015-ös tanévben államilag támogatott / magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzésben folytatják megkezdett tanulmányaikat.

Pályázat miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű alap- vagy egységes, osztatlan képzésére, vagy mesterképzésére felvételt nyert szlovén állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számá

2014. július 25. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű - alap- vagy egységes, osztatlan képzésére, vagy - mesterképzésére felvételt nyert szlovén állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Pályázat miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésre, nappali munkarendű mesterképzésre felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallg

2014. július 25. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe - nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésre, - nappali munkarendű mesterképzésre felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Pályázat miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2014/2015-ös tanév őszi szemeszterében

2014. július 23. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre vagy részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2014/2015-ös tanév őszi szemeszterében.

Pályázat miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2014/2015-ös tanév őszi szemeszterében

2014. július 23. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2014/2015-ös tanév őszi szemeszterében.

Pályázat a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi el

2014. július 23. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Pályázat a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi el

2014. július 23. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Pályázat a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi e

2014. július 23. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Ösztöndíj doktori képzésre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak, önköltséges PhD/DLA képzésre nyertek felvételt

2014. július 23. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2014/2015-ös tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2014. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Felsőoktatási ösztöndíjak magyar hallgatóknak a Szerb Köztársaságban akkreditált szakfőiskolai, akadémiai alap-, illetve osztatlan képzésre

2014. július 17. 

A kiíró felsőoktatási ösztöndíjprogramjának pályázati felhívásáról, a pályázat lebonyolításáról és a kérelmek pontozásáról szóló határozat (elfogadva 2014. június 17-én H/6/2014 iratszám alatt), a Tanács elnökének A Magyar Nemzeti Tanács által 2014. évben a júliusi pályázati felhívás alapján odaítélendő ösztöndíjakra vonatkozó pályázati felhívás kiírásáról szóló határozat (meghozva 2014. július 10-én MNT-001335/K/2014 - J/388/1 iratszám alatt) és A Magyar Nemzeti Tanács által a 2014. évi júliusi pályázati felhívás alapján a szakfőiskolai szakokon és egyes túlreprezentált akadémiai szakokon tanuló hallgatók részére kiosztható ösztöndíjak számának maximálásáról szóló határozat (meghozva 2014. július 10-én MNT-001336/K/2014 - J/388/2 iratszám alatt) rendelkezései alapján pályázatot hirdet ösztöndíjak odaítélésére.

Több mint 5 millió színházi nevelési pályázatokra

2014. július 5. 

Színházi nevelési programokban részt vevő színházi szakemberek továbbképzésére idén 5,35 millió forint támogatást nyert 12 pályázó az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkárságától.

Diplomamentő program nyelvvizsgára felkészítő képzésein történő részvételre / 14111

2014. július 3. 

A pályázat célja elsődlegesen a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, államvizsgáját hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok (természetes személyek) államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében. A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.

Magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő második ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben külhoni magyar hallgatók számára

2014. július 1. 

A kiírók pályázatot hirdetnek a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő második ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben azon külhoni magyar hallgatók számára, akik ösztöndíjasként részt vettek a 2013/2014-es tanévben a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében, azonban a 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban nem nyertek felvételt egy magyarországi, magyar állami ösztöndíjjal támogatott alap- vagy osztatlan képzésére sem.

Pályázat ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre

2014. július 1. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben.

Pályázat szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre

2014. július 1. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben.

Pályázat horvát, vagy középiskolai tanulmányaikat Horvátországban végző szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre

2014. július 1. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek - horvát, vagy - középiskolai tanulmányaikat Horvátországban végző szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2014/2015-ös tanévben.

A közművelődés és népművészet 2015. évi szakmai támogatása: rendezvények, táborok, képzések, táncházak

2014. június 26. 

Pályázati cél: a közművelődés és népművészet 2015. évi szakmai tevékenységének támogatása.

Média a Tehetségekért Díj - MOL

2014. május 29. 

A Média a Tehetségekért Díj célja: arra ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal tehetségekkel, a sikeres fiatalokkal (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterükkel, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.

Shiatsu alaptanfolyamon támogatott részvétel

2014. május 26. 

A pályázat célja: A kiíró legfőbb célkitűzése a shiatsu magyarországi megismertetése, illetve a magas szintű képzés biztosítása. Ennek érdekében több mint 15 éve működteti a Nemzetközi Shiatsu Iskolát, ahol rendszeresen tartunk kurzusokat kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Módosítás a kormányablakok munkatársainak képzését támogató felhívásban

2014. május 14. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Kormányablakok munkatársainak képzése című, ÁROP-2.2.20 kódszámú kiemelt felhívás E1. Monitoring mutatók pontját módosítottuk.

40 millió forint összegű támogatás a határon túli nyári akadémiák megszervezésére

2014. május 8. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014 áprilisában meghívásos pályázatot hirdetett a határon túli magyar pedagógus szövetségek és szakmai szervezetek által szülőföldön megrendezendő, a magyar nyelvű továbbképzési rendszer megerősítését szolgáló nyári akadémiák megszervezésének támogatására.

Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj - Campus Hungary / TÁMOP-4.2.4.B/1-11/1-2012-0001

2014. május 2. 

A felhívás célja, hogy a Tempus Közalapítvány által a Campus Hungary program keretében szervezett szakmai képzések során elsajátított tananyagok intézményi hasznosulására ráirányítsuk a figyelmet.

Kiegészült a struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató kiírások dokumentációja

2014. április 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.2.4/B/12/1 és TÁMOP-6.2.4/B/12/2 jelű, ,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című könnyített felhívások dokumentációja további mellékletekkel egészült ki.

Önkéntes tűzoltó egyesületek 2014. évi támogatása

2014. április 10. 

A pályázat a hivatásos tűzoltóparancsnokságokkal (a továbbiakban: HTP) együttműködési megállapodást (a továbbiakban: EMÜ) kötött ÖTE-k szaktevékenységét, társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja az ÖTE-k működéséhez, felszereltségük javításához, az önkéntes tűzoltók szakmai képzéséhez valamint szertár építéshez, felújításhoz való hozzájárulás a vállalt feladatokhoz kapcsolódóan.

UNESCO/ISEDC közös ösztöndíj program - 2014, Oroszország / UNESCO/ISEDC Co-Sponsored Fellowships Programme - 2014

2014. április 10. 

A program célja, hogy elősegítse a fejlődő és átalakuló országokat a megújuló energiaforrások kiaknázásában. Az erre irányuló képzési programoknak orosz szakintézetek adnak otthont.

Módosult a struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató kiírások dokumentációja

2014. április 3. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.2.4/B/12/1 és TÁMOP-6.2.4/B/12/2 jelű, ,,Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés című könnyített felhívások szakmai módosítása keretében kibővítésre került a pályázók valamint a támogatható tevékenységek köre, továbbá a projektek megkezdésére vonatkozó előírás a képzések tanévhez kötöttségéhez igazodva módosult.

Országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékbe felvétel, katonai

2014. március 29. 

A kiíró az Országos szakértői, az Országos vizsgáztatási, az Országos szakmai szakértői és az Országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékről, valamint a szakértői tevékenységről szóló 31/2004. (XI. 13.) OM rendelet alapján az Országos Képzési Jegyzékben szereplő katonai szakképesítések szakmai vizsga vizsgaelnöki teendőinek ellátásra jogosító névjegyzékbe (együttesen: szakmai névjegyzék) történő felvételre nyilvános pályázatot hirdet.

Logópályázat - Széchenyi Középiskola Kecskemét

2014. március 27. 

A kiíró pályázatot hirdet logó készítésére. A logónak tükröznie kell az iskola szellemiségét, a hármas képzési profil jelleget (kéttannyelvű turisztikai, vendéglátóipari szakközépiskola, szakiskola). A logón szerepeljen a Széchenyi Középiskola Kecskemét felirat.

Logó pályázat

2014. március 27. 

A kiíró pályázatot hirdet logó készítésére. A logónak tükröznie kell az iskola szellemiségét, a hármas képzési profil jelleget (kéttannyelvű turisztikai, vendéglátóipari szakközépiskola, szakiskola). A logón szerepeljen a Széchenyi Középiskola Kecskemét felirat.

Magyar Képesítési Keretrendszer arculatának megtervezése grafikai pályázat

2014. március 26. 

Az Oktatási Hivatal országos, nyílt grafikai pályázatot hirdet a Magyar Képesítési Keretrendszer arculatának megtervezésére. A pályázat kiírója a pályázóktól invenciózus, kreatív grafikai megoldásokat vár, amelyek kifejezően tükrözik a keretrendszer oktatás-képzésben betöltésre váró szerepét és sokrétű hasznát. A feladat magában foglalja az egyedi arculati koncepciót: új logó, ehhez kapcsolódóan a kisarculati elemek (mappa, névjegy, szórólap, plakát, oklevél, diploma, bizonyítvány, prezentáció […]

Magyarországi Ifjúsági Üzleti Program

2014. március 19. 

A Magyarországi Ifjúsági Üzleti Program egy 1 hetes bentlakásos tábor formájában kerül meghirdetésre, 80-100 résztvevő számára. Helyszín: Tatabánya, Edutus Főiskola Időpont: 2014. július 14-19.   Üzleti tervezés alapszintű képzés Marketing Média

Megjelentek a külhoni magyar felsősök éve program pályázati felhívásai

2014. március 18. 

Megjelentek a külhoni magyar felsősök éve program pályázati felhívásai: az osztályfőnökök továbbképzésen való részvételre jelentkezhetnek, és kérelmek adhatók be óvoda- és iskolapedagógusok együttműködésének támogatására is.

Módosult a roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatását támogató konstrukció

2014. március 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 jelű, ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukció a következő pontok szerint módosult, részben jogszabályi változások, részben egyéb végrehajtási kérdések miatt.

TÁMASZFAL képzés - társasházak környezettudatos üzemeltetése

2014. március 14. 

A Fejér megyei társasházi képviselők részére kiíró képzést hirdet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért - mintaprojekt Fejér megyében elnevezésű, KEOP-6.2.0/B/11-2011-0022 azonosítószámú program keretében, 2014 tavaszán, illetve az év második felében is, két csoportban.

Személyzeti/oktatói mobilitás egyéb, nem felsőoktatási, oktatási/képzési intézmények számára - EGT Finanszírozási Mechanizmus

2014. március 13. 

Az Ösztöndíj program célja, hogy elősegítse a nemzetközi együttműködések és a kölcsönös mobilitási programok megvalósítását annak érdekében, hogy ezzel fokozza Magyarország részvételét a lisszaboni / koppenhágai / bolognai folyamatokban, valamint hozzájáruljon magyar és donor országok (Norvégia, Izland, Liechtenstein) intézményei közötti hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához.

Felsőoktatási mobilitási pályázatok

2014. március 13. 

Az Ösztöndíjprogram célja, hogy elősegítse a nemzetközi együttműködések és a kölcsönös mobilitási programok megvalósítását annak érdekében, hogy ezzel fokozza Magyarország részvételét  a  lisszaboni  /  koppenhágai  /  bolognai  folyamatokban,  valamint hozzájáruljon magyar  és  donor  országok  intézményei  közötti  hosszú  távú  kapcsolatok  és  szakmai együttműködések kialakításához. A  program  keretében  köz- vagy  felsőfokú  oktatásban,  valamint  képzésben  érintett  egyéb intézmények  pályázhatnak  tanulási, tapasztalatszerzési  célú  hallgatói, […]

Megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatos képzésen való részvétel biztosítása / HU03-C1-2014

2014. február 19. 

Jelen pályázati felhívás az Általános Pályázati Útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014-es időszakára vonatkozóan című dokumentummal (a továbbiakban: Általános Pályázati Útmutató) együtt nyújt tájékoztatást a pályázati feltételekről. Azon esetekben, amelyekben jelen felhívás nem ad iránymutatást, az Általános Pályázati Útmutató értelmezendő. A felhívás kidolgozása a Program Megállapodás, az Általános Pályázati Útmutató kidolgozása pedig az EGT Megállapodás 38b jegyzőkönyv 8.8 cikke értelmében a donor országok által kibocsátott, az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakának végrehajtására vonatkozó szabályzat figyelembevételével történt.

Erasmus+ Program - Civil társadalmi együttműködés / EACEA/05/14

2014. február 19. 

Az oktatás és képzés, illetve az ifjúságpolitika területén a civil társadalmi szervezetekkel való együttműködés fontos szerepet játszik az Európa 2020 növekedési és foglalkoztatási stratégiával, az oktatás és képzés terén folytatott európai együttműködés stratégiai keretrendszerével (ET2020), az EU ifjúsági stratégiájával és egyéb európai, ágazati szakpolitikai menetrendekkel kapcsolatos tudatosság növelésében. Elengedhetetlen a különböző országok szakpolitikai reformjainak végrehajtásában érdekeltek aktív részvételének biztosításához, az Erasmus+ Programban és egyéb európai programokban való részvételük előmozdításához, valamint a szakpolitika és a program eredményeinek, illetve a bevált gyakorlat széles körű tagsági hálózatukon keresztüli megismertetéséhez.

Multimédiás tananyagok használata az oktatásban - tanártovábbképzés

2014. február 17. 

A kiíró Multimédiás tananyagok használatára felkészítő egynapos, ingyenes tanártovábbképzéseket szervez budapesti, vidéki és határon túli helyszíneken.

Tervezz szurkolói zónát - rendezvényszervező képzés

2014. február 14. 

A kiíró a valós piaci igényeknek megfelelő tudással rendelkező szakemberek képzésére létrehozta prémium rendezvényszervező képzését a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolával (BKF) együttműködésben.

Magyar nyelvi és magyarságismereti képzés a 2014/2015-ös tanévben a Kárpát-medencén kívül, nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára

2014. február 12. 

A kiíró pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2014/2015-ös tanévre ösztöndíjra, a Kárpát-medencén kívül, nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára MAGYAR NYELVI és MAGYARSÁGISMERETI KÉPZÉSRE.

Nők, pénz, jól-lét... Úton a pénzügyi autonómia felé képzés

2014. február 12. 

A kiíró nők ezreivel szerzett évtizedes tapasztalataira támaszkodva alakította ki egyedi, pszichológus-tréner és pénzügyi szakértő tréner együttműködésén alapuló módszertanát.

Pályázat ösztöndíjas magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre a 2014/2015-ös tanévre

2014. február 12. 

Pályázati felhívás magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre a 2014/2015-ös tanévre. A Balassi Intézet pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2014/2015-ös tanévre ösztöndíjra, a Kárpát-medencén kívül, nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára MAGYAR NYELVI és MAGYARSÁGISMERETI KÉPZÉSRE. A magyar nyelvi és magyarságismereti állami ösztöndíj célja: a nyugati diaszpórában élő magyar származású (külföldi állampolgárságú!) fiatalok magyar […]

XV. Eötvös Konferenciára előadások - Év Tudományos Rendezvénye

2014. február 6. 

A Konferenciára a hagyományokhoz híven a bölcsészet-, társadalom- és természettudományok, az informatika, illetve a pedagógiatörténet területeiről várjuk az előadni kívánó graduális (alap- és mesterképzéses) hallgatókat.

Pályázat gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek tagjainak, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek képzéseinek támogatására

2014. február 4. 

A pályázat olyan Magyarországon megvalósuló nem-formális képzéseket támogat, amelynek elvégzésével a fiatalok szociális, környezeti érzékenysége, a tudatos felnőtt életre való felkészülése, állampolgári kompetenciája fejlődik. A pályázat támogatja az ifjúsággal foglalkozó szakemberek gyermek- és ifjúsági animátor képzését. A pályázat kódja: IFJ-GY-14-C A pályázati program célkitűzései: A  pályázati program lehetőséget kíván teremteni a  gyermekek-  és  fiatalok közösségeinek […]

Csoportos tanulmányút hallgatóknak - ösztöndíj

2014. január 31. 

A csoportos tanulmányút célja, hogy a hallgatók lehetőséget kapjanak olyan csoportos tanulmányút megvalósítására, mely szorosan kapcsolódik hazai képzésükhöz, ugyanakkor a külföldi tapasztalatuk kiegészíti azt. Lehetőséget ad a választott partnerintézménnyel való szorosabb együttműködés kialakítására, az adott intézményben hasonló területen tanuló diákok megismerésére, kapcsolatok kiépítésére. Minden esetben szükséges a tanszék, illetve vezető oktató jóváhagyása, támogatása is.

Féléves részképzés hallgatóknak - ösztöndíj

2014. január 31. 

A féléves részképzés célja, hogy a hallgató egy trimesztert vagy szemesztert valamely külföldi felsőoktatási intézményben töltsön tanulmányok folytatása céljából. Az ösztöndíj ideje alatt minimum 15 ECTS kredit teljesítése kötelező, amennyiben a hallgató az Európai Felsőoktatási Térség (EFT) intézményében fog tanulni. Nem EFT országok esetében minimum 4 tanegység a kötelezően teljesítendő minimum. Kutatás esetén annak igazolása szükséges.

Budapest Ösztöndíj program

2014. január 29. 

A BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM célja: - A pályázatot elnyerő felsőoktatási képzésben résztvevő ösztöndíjasok betekintést nyerjenek a Fővárosi Önkormányzat tevékenységébe, megismerjék a helyi közigazgatás rendszerét; - A diplomamunka megírásához biztosított szakmai anyagok, kutatási és konzultációs lehetőségekkel járuljon hozzá a felsőoktatásban megszerzett elméleti tudás gyakorlatban történő alkalmazásához.

Módosult a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyék duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködéseit támogató felhívás

2014. január 29. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,A Duális szak és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása - Duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyékben, Szakképzési Akadémiák kialakítása című (TÁMOP-2.2.7 B-1-13/1 kódszámú) kiírás pályázati útmutatójának C. 9 pontja módosult.

Mobilitási projektek/Szakképzési tanulók mobilitása

2014. január 27. 

A pályázattípus célja a tanulók kompetenciáinak (tudásának, készségeinek és attitűdjeinek) támogatása a személyes fejlődés, a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése érdekében.

New York-i ösztöndíj

2014. január 23. 

A Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) New York-i irodájába keres a külhoni magyar közösségek nemzetközi jogvédelme iránt érdeklődő, angolul felsőszinten beszélő gyakornokot. A programra olyan magyar állampolgárságú, magyarországi felsőoktatási intézményben, nappali képzés keretében tanuló vagy már diplomát szerzett fiatalok jelentkezését várjuk, akik 12 hónapra el tudják kötelezni magukat szervezetünknél. A gyakornoki munka kezdete 2014. október. […]

Schuman-ösztöndíj általános és újságírói szakmai gyakorlathoz az Európa Parlamentben

2014. január 22. 

A szakmai képzéshez történő hozzájárulás, valamint az intézmény működésének megismertetése érdekében az Európai Parlament többféle lehetőséget kínál szakmai gyakorlatok folytatására Főtitkárságán. Szakmai gyakorlat egyetemi oklevéllel rendelkezők számára - Általános gyakorlat vagy újságírói gyakorlat (Schuman-ösztöndíj) Az egyetemi oklevéllel rendelkezők számára hirdetett szakmai gyakorlat célja, hogy lehetővé tegye a gyakornokok számára a tanulmányaik során szerzett ismeretek kiegészítését, […]

Diákverseny - survey statisztika

2014. január 19. 

A kiíró diákversenyt hirdet alapképzésben résztvevő, a survey statisztika iránt érdeklődő alapszakos hallgatók számára.

A Tehetséged nem csak a tiéd! Steps Ahead program Vol. 2.

2014. január 16. 

A Steps Ahead program, képzést biztosít a fiatal táncosoknak, médiásoknak, zenészeknek és művészeknek, hogy professzionális workshop vezetőkké váljanak. A fő hangsúly a tanítási és önismereti tudás elmélyítésén van. Fontos része a programnak továbbá az üzleti, marketing és vezetési képességek elsajátításán van, hogy mindenki a lehető legjobban menedzselje magát a munka világában. Összesen 10 résztvevő kap lehetőséget […]

Executive Training Programme – vezetőképzés (London, Japán/Korea)

2014. január 8. 

Az Európai Bizottság által támogatott ETP (Executive Training Programme) programban történő részvételre az idei évben is lehetőség nyílik. A részben Londonban, részben pedig Japánban/Koreában zajló vezetőképzési program évek óta próbálja azon közép- illetve felsővezetőket, valamint vállalkozásokat segíteni, amelyek potenciális lehetőséget látnak a Japánban, illetve Dél-Koreában történő üzleti megjelenésben.  Magyarországon a Deloitte Zrt. feladata az ETP program […]

Külföldre szóló ösztöndíjak

2014. január 6. 

A kiíró pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, valamint a TÁMOP 4.2.4.B (4.2.4.B/1-11/1-2012-0001, 4.2.4.B/2-11/1-2012-0001) programhoz kapcsolódóan, a 2014/2015-ös tanévben megvalósítható egyetemi részképzésre, teljes képzésre, doktori képzésre, hosszú és rövid tanulmányútra, illetve a 2014 nyarán megrendezésre kerülő nyári egyetemi kurzusokon való részvételre.

Képzési támogatás szociálisan rászorultak számára

2014. január 6. 

Oktatási Központunk pályázatot hirdet szociálisan rászorulók képzésének támogatására. Programunkban 3 hallgató képzését 100%-osan (2 fő a Transzperszonális művészeti- pszichoszintézis terapeuta, 1 fő pedig az Innovatív parapszichológus képzésben), 8 hallgatóét pedig 50%-osan finanszírozzuk (4-4 hallgató tanulásának támogatása képzésenként). A pályázatok elbírálásában a szociális rászorultság mértéke alapján döntünk.
A pályázatokat a mandalaoktatas@gmail.com e-mail címre várjuk.

Beküldési határidő: 2014. január 25.
Kihirdetés időpontja: 2014. február 01.
Képzés indulásának napja: 2014. február 08.

A Mandala Oktatási Központ egyedülálló módon vonja össze a keleti bölcseletet a nyugati természettudományokkal. Az iskola a keleti filozófiák, a valláslélektan, a thanatológia, az addiktológia, a meditatív módszerek (melyek a módosult tudatállapotok elérésére szolgálnak), a légzéstechnikák és más alternatív terápiás eljárások mentén tanítja a tanulóit.
A kurzusok gyakorlat orientáltak.

A képzésinkről még többet olvashatnak honlapunkon: http://www.mandalaoktatas.hu/

Roma és szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalok tehetségfejlesztésének, a mentorálást végző pedagógusok továbbképzésének és különböző szervezetek együttműködésének támogatása / NTP-RTP-13

2014. január 5. 

A pályázat célja 1.1. Roma és szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalok számára szervezett programok, melyek katalizátorként szolgálnak tehetségfejlődésükben, fejlesztésükben. 1.2. Roma és szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozásának érdekében roma és más nemzetiségi önkormányzatok, szervezetek és Tehetségpontok, tehetségsegítő tanácsok együttműködésének támogatása. 1.3. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma tanulók tehetséggondozó mentorálását végző pedagógusok szakmai/módszertani továbbképzéseken vagy tehetségsegítő konferenciákon/szakmai napokon való részvételének támogatása.

Segítő diákok – Pályázat az Iskolai Közösségi Szolgálat program megismertetésére

2014. január 2. 

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (továbbiakban: OFI) nyílt pályázatot hirdet Magyarországon a középiskolákban nappali képzésben 2016. január 1-jét követően érettségi vizsgát tevő tanulók; valamint az iskolai közösségi szolgálat programot koordináló pedagógusok (például: osztályfőnökök) számára az iskolai közösségi szolgálat programok széles társadalmi körben való megismertetése céljából.   A pályázat szakmai indoklása A közösségi szolgálat iskolai bevezetése […]

Finanszírozás szervező, forráskutató és támogatáskezelő szakmenedzser továbbképzéseken való részvételre / E-TÁM54/2013

2014. január 1. 

A kiíró pályázatot hirdet a 2013/14-es időszak, keresztféléves szemeszterére Finanszírozás szervező, forráskutató és támogatáskezelő szakmenedzser általános célú, iskolarendszeren kívüli, andragógiai programban való részvételre.

Beadási határidő hosszabbítás a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyék duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködéseit támogató felhívás esetében

2013. december 30. 

Módosult az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,A Duális szak és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása - Duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyékben, Szakképzési Akadémiák kialakítása című (TÁMOP-2.2.7 B-1-13/1 kódszámú) pályázati felhívás beadási határideje.

Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában pályázat pedagógusoknak

2013. december 22. 

Meghirdetésre került az MTVSZ és a Nimfea közös pályázati felhívása ,,Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában címmel.Várjuk a fenntartható életmódot és annak oktatását fontosnak tartó tanárok jelentkezését, akik egy (ingyenes) központi képzés után kollégáik, iskolájuk és diákjaik felé közvetítik a fenntarthatóság és az arra nevelés lehetőségeit, módszereit, praktikáit. Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában – A […]

Közös mesterképzések (Joint Masters Degree)

2013. december 19. 

Az Európai Unió új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja, az Erasmus+ keretében lehetőség nyílik közös nemzetközi felsőoktatási mesterképzések működtetésére és az ezekhez kapcsolódó egyéni ösztöndíjakra pályázni.

Erasmus Mundus - 2. alprogram - partnerségek

2013. december 19. 

A 2. alprogram célja, hogy támogassa az európai és a harmadik országbeli felsőoktatási intézmények közötti strukturált együttműködést azáltal, hogy valamennyi tanulmányi szinten segíti a mobilitás megvalósulását az alap- és mesterképzésben részt vevő diákok, doktorjelöltek és posztdoktori jelöltek, kutatók, valamint a tudományos és adminisztratív személyzet tagjai számára (nem minden régióban és országban valósul meg valamennyi típusú mobilitás).

Szakmai gyakorlati lehetőségek az Európai Parlamentben

2013. december 19. 

A szakmai képzéshez történő hozzájárulás, valamint az intézmény működésének megismertetése érdekében az Európai Parlament többféle lehetőséget kínál szakmai gyakorlatok folytatására Főtitkárságán. Az Európai Parlament lehetőséget kínál szakmai gyakorlatokon való részvételre a pályázatok benyújtásának határideje előtt felsőfokú tanulmányok folytatására jogosító középiskolai bizonyítványt szerzett, illetve már felsőfokú tanulmányokat folytató vagy ezzel egyenértékű szakmai képzésben részesülő fiatalok számára. […]

Erasmus Mundus pályázat: 2. alprogram – partnerségek

2013. december 16. 

Az Európai Bizottság meghirdette az Erasmus Mundus program - ezen formában utolsó - pályázati felhívását a Partnerségek alprogramban (Action 2). A program célja Az Erasmus Mundus egy olyan európai közösségi program, amelynek célja, hogy támogassa az európai felsőoktatási intézményeket abban, hogy magas színvonalú képzést nyújtsanak a világ legkiválóbb hallgatói részére. Az Európai Bizottság ezért támogatja […]

Megjelent a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyezetű megyék duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködéseit, és a szakképzési, felnőttképzési klaszterek kialakítását támogató felhívás

2013. december 13. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP 2.2.7-B-2-13/1 jelű, ,,Duális szakképzési rendszerhez kapcsolódó fejlesztések és programok támogatása - A duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyékben, szakképzési és felnőttképzési klaszterek kialakítása című pályázati felhívás dokumentációja.

Executive Training Programme (ETP)

2013. december 12. 

A kiíró a korábbi évekhez hasonlóan, ismét kiírta a hazai cégeknek is szóló Executive Training Programme (ETP) elnevezésű vezetőképzési programját.

Megjelent a Modellprogram duális rendszerű szakképzési tartalmak pilot jellegű átültetésére című kiemelt projekt

2013. december 7. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,A duális szakképzési rendszerhez kapcsolódó fejlesztések és programok támogatása - Modellprogram duális rendszerű szakképzési tartalmak pilot jellegű átültetésére című (TÁMOP-2.2.7 B-3-13/1 kódszámú) kiemelt projekt.

Oxyológia és Sürgősségi Orvostan Szakorvosjelöltek GÁBOR AURÉL ösztöndíja

2013. december 3. 

Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerben részt vevők támogatásával összefüggő feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 1248/2011. (VII. 18.) Korm. határozat 1.a)-b) pontjaiban foglaltakkal összhangban az Oxyológia és Sürgősségi Orvostan Szakorvosjelöltek Gábor Aurél Ösztöndíjának (a továbbiakban: Ösztöndíj) célja, hogy az oxyológia és sürgősségi orvostan egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben részt vevőket támogatásban részesítse, segítve ezzel a fiatal szakorvosjelölteket pályájuk kezdetén a szakmai gyarapodáshoz elengedhetetlenül szükséges anyagi biztonság megteremtésének érdekében. Az orvosi hivatáshoz méltó bérezés felé tett első lépés lehet az Ösztöndíj, amelynek összege a Kormány reményei szerint számos fiatal szakorvosjelölt számára nyújt lehetőséget, hogy tehetségét kibontakoztassa, szorgalmával, elkötelezettségével hozzájáruljon a hazai egészségügyi ellátórendszer eredményes működéséhez, valamint megteremti a kellő anyagi biztonságot a családalapításhoz és egzisztenciájuk felépítésének megkezdéséhez.

Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ösztöndíja

2013. december 2. 

Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerben részt vevők támogatásával összefüggő feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 1248/2011. (VII. 18.) Korm. határozat 1.a)-b) pontjaiban foglaltakkal összhangban a Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly Ösztöndíjának (a továbbiakban: Ösztöndíj) célja, hogy az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben résztvevőket támogatásban részesítse, segítve ezzel a fiatal gyógyszerészeket pályájuk kezdetén a szakmai gyarapodáshoz elengedhetetlenül szükséges anyagi biztonság megteremtésének érdekében. A hivatáshoz méltó bérezés felé tett első lépés lehet az Ösztöndíj, amelynek összege a Kormány reményei szerint számos fiatal gyógyszerész számára nyújt lehetőséget, hogy tehetségét kibontakoztassa, szorgalmával, elkötelezettségével hozzájáruljon a hazai egészségügyi ellátórendszer eredményes működéséhez, valamint megteremti a kellő anyagi biztonságot a családalapításhoz és egzisztenciájuk felépítésének megkezdéséhez.

Módosultak a roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatását támogató konstrukció kitöltőprogramjai

2013. december 2. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.1-B-2-12/1-2 jelű, ,,Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben című konstrukció pályázati útmutatójának több pontjában szereplő szakmai és jogosultsági elemek módosultak 2013. október 25-én.

Kreatív iparágak, zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazati SMART-pontok felállítása

2013. november 30. 

A projekt fő célja olyan regionális kompetencia-központok (SMART Pontok) felállítása, amelyek megfelelő képzést nyújtanak elsősorban 15-35 év közötti fiatalok számára, akik a fenti szektorokban szeretnének vállalkozásokat alapítani.

Megjelent a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyezetű megyék duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködéseit támogató felhívás

2013. november 29. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,A Duális szak és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása - Duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések támogatása a foglalkoztatás tekintetében hátrányos helyzetű megyékben, Szakképzési Akadémiák kialakítása című (TÁMOP-2.2.7 B-1-13/1 kódszámú) pályázati felhívás.

A Szellemkép Alapítvány ösztöndíjpályázata 2014

2013. november 28. 

A Szellemkép Alapítvány pályázatot hirdet ösztöndíjas fotográfusképzésre.   A pályázat feltétele egy 12-18 képből álló portfólió beküldése, illetve elbeszélgetésen való részvétel. A A A Szellemkép Alapítvány ösztöndíjpályázata 2014 bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Módosítás a közigazgatásban dolgozók képzését támogató Közép-magyarországi felhívásban

2013. november 26. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Közigazgatásban dolgozók képzése a KM régióban a közigazgatási és ügykezelői alapvizsga, valamint a közigazgatási szakvizsga ismeretekre című, ÁROP-3.2.2-2013 kódszámú kiemelt felhívás C5. Projekt területi korlátozása pontját korrigáltuk, valamint a C6. A projekt megkezdése pontban a megkezdettség mértékét 90%-ra emeltük.

Pályázati lehetőség hátrányos helyzetű hallgatóknak

2013. november 25. 

Út a diplomához címmel jelent meg pályázati kiírás, amelyre hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő, nappali, esti vagy levelező tagozatos hallgatók jelentkezhetnek. A tanulók ösztöndíjban vagy önköltség-támogatásban részesülhetnek. Pályázni december 23-án éjfélig lehet.

Premier Higiénia Kft. logópályázat

2013. november 22. 

A Premier Higiénia Kft. pályázatot hirdet a cég új logójának megtervezésére, grafikus szakos egyetemista és főiskolai hallgatók részére, valamint OKJ-s grafikus képzésben résztvevő tehetséges fiatalok számára. A pályázat célja a cég szellemiségéhez illeszkedő, korszerű embléma kidolgozása. Határidő, elbírálás: az elektronikusan beküldött pályázatok beérkezési határideje 2013. december 6. A beérkezett pályázatokat a cég vezetése házon belül értékeli, […]

Tájékoztatás a képzési díj és ösztöndíj támogatása az intézmények számára érdekében kiírt pályázathoz

2013. november 21. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.2.2/A/11/1 és TÁMOP-6.2.2/A/KMR/11/1 kódszámú, ,,Képzési díj és ösztöndíj támogatása az intézmények számára című kiírások esetében az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet alapján 2013. szeptember 1-jétől megindított iskolarendszeren kívüli szakképzések esetén a mellékelten található szakképesítések támogatása lehetséges a táblázatban feltüntetett összegek erejéig.

Támasz ösztöndíj

2013. november 20. 

Az  Emberi  Erőforrások  Minisztériuma  és  a  Balassi  Intézet  közösen  pályázatot  hirdet  a ,,TÁMASZ  ösztöndíjra  (tanulmányi támogatásra)  a  2013/2014-es  tanévben  a  magyarországi felsőoktatási intézményekben  alap-, egységes (osztatlan)  és mester (magiszteri) képzési szinten, magyar  állami  (rész)ösztöndíjas  vagy  önköltséges  (államilag támogatott  vagy  költségtérítéses) képzési  formában  tanulmányokat  folytató,  de  ezzel  egyidejűleg  miniszteri  ösztöndíjban nem részesülő határon túli, magyar nemzetiségű személyek számára. Pályázhat  minden  olyan […]

Tehetséghidak Program III. – pályázat képzési programban való részvételre

2013. november 20. 

Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 ,,Tehetséghidak Program nevű kiemelt projekt keretében megvalósuló III. képzési ütemre. Pályázók köre: Tehetségpontok, Tehetségsegítő Tanácsok intézményei, valamint bármely tehetséggondozást végző intézmény munkatársai Pályázat benyújtása: 2013. 11. 18-tól online felületeken A Tehetséghidak Program keretében – a Géniusz Program képzési tevékenységének folytatásaként – meghirdetett MATEHETSZ FAT és PAT akkreditált képzési programok Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok […]

Ingyenes brüsszeli képzési lehetőség tanárok számára

2013. november 15. 

Kivételes lehetőség, hogy négy lelkes tanár ingyen részt vehessen egy nemzetközi tanárképzésen. A képzés neve: The Entrepreneurial School Helyszín: Belgium, Brüsszel Időpont: 2014. 03. 06 – 07. Jelentkezés feltétele: angolul jól beszélő általános és középiskolai pedagógusok Részletek Várják a gazdasági nevelés iránt elhivatott tanárok jelentkezését, akik szívesen fejlesztenék ismereteiket, módszereiket egy kétnapos nemzetközi továbbképzésen, ahol lehetőségük lesz tapasztalatokat cserélni […]

Soós Kálmán ösztöndíjak

2013. november 14. 

Pályázat ,,Soós Kálmán ösztöndíjra” (tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben szülőföldi felsőoktatási doktori, mester/magiszter/specialista képzésben részt vevő román, szlovák, szerb, ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.   Pályázat ,,Soós Kálmán ösztöndíjra”(tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben szülőföldi felsőoktatási doktori, mester/magiszter/specialist képzésben részt vevő román, szlovák, szerb, ukrán  állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.  1. “Soós Kálmán ösztöndíj pályázat”  azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű […]

Soós Kálmán ösztöndíj - horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára

2013. november 12. 

A kiírók pályázatot hirdetnek a Soós Kálmán ösztöndíjra (tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben szülőföldi felsőoktatási alap-, mester/magiszter vagy doktori képzésben részt vevő horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Soós Kálmán ösztöndíj - szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára

2013. november 12. 

A kiírók pályázatot hirdet a Soós Kálmán ösztöndíjra (tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben szülőföldi felsőoktatási mester vagy doktori képzésben részt vevő szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Soós Kálmán ösztöndíj - román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára

2013. november 12. 

A kiíró pályázatot hirdet a Soós Kálmán ösztöndíjra (tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben szülőföldi felsőoktatási doktori képzésben részt vevő román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Soós Kálmán ösztöndíj a határon túli magyarok tanulmányainak támogatására

2013. november 11. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet pályázatot hirdet a ,,Soós Kálmán ösztöndíjra (tanulmányi támogatásra) a 2013/2014-es tanévben szülőföldi felsőoktatási alap-, osztatlan, mester vagy doktori képzésben részt vevő horvát, ukrán, román, szlovák, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Kulturális akadálymentesítés - esszéírás és rajzkészítés

2013. november 10. 

A kíiró célja: a hátrányos helyzetű fiatalok iskolai felzárkóztatásának elősegítése a továbbtanulás lehetőségének megkönnyítésével, a tanulás élményszerűvé tételével, az életen át történő tanulás fontosságának hangsúlyozásával. Továbbá a tehetséggondozás, a képességfejlesztés elősegítése, a tehetségek felkutatása és képzése, az oktatás minőségi megújításának érdekében anyagi támogatás megszerzése és nyújtása a hátrányos helyzetű fiatalok számára. Szabadidő hasznos eltöltésére kulturális programok szervezése.

Atlas Corps ösztöndíj

2013. november 6. 

Az Atlas Corps 12-18 hónapra szóló ösztöndíjat biztosít non-profit szervezetek fiatal vezető munkatársainak. Az évente háromszor meghirdetett program résztvevői egy amerikai non-profit szervezetnél dolgozhatnak, kapcsolatokat építhetnek, s hasznos elméleti ismeretekre tehetnek szert az Atlas Corps képzési programja keretében. Az Atlas Corps a non-profit vezetők és szervezetek nemzetközi hálózata, melynek programjait az USA Külügyminisztériuma is támogatja. A májusi ösztöndíjra [...]

A ,,zene felemel – tanulmányi ösztöndíjprogram – SMÖA-2012-0232

2013. november 4. 

A projekt célja olyan speciális nevelési-oktatási programmal kiegészíteni a Snétberger Alapítvány zenei képzését, amely lehetővé teszi, hogy a hátrányos helyzetű roma gyerekek sikeresen befejezzék iskolai tanulmányaikat, továbbtanuljanak, vagy önálló pályát kezdjenek. Célcsoportunk tagjai 12-18 év közötti, zeneileg tehetséges, de hátrányos helyzetű, társadalmi kirekesztettségben és szegénységben élő, elsősorban roma gyerekek, akik zenei képességeikre építve képzelik el [...]

Módosult a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében kiírt pályázat beadási határideje

2013. október 31. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.8.A2-13/1 jelű, A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások - Foglalkoztatók számára című kiírás beadási határideje 2013. november 30-ra módosult.

A felsőoktatás területi, társadalmi, gazdasági szerepének fejlesztése / TÁMOP-4.1.1.F/2013

2013. október 28. 

A TÁMOP 4.1.1/F konstrukció általános célja a felsőoktatási intézményekben olyan felsőoktatási szolgáltatások kifejlesztése és működtetése, valamint a helyi felsőoktatási intézményeknek a szakképzést vagy felnőttképzést folytató intézményekkel, gazdasági szereplőkkel való olyan együttműködésének kialakítása és megerősítése, amelyek biztosítják a regionális-térségi munkaerő-piaci igények kielégítését. Ehhez kapcsolódóan olyan moduláris képzési rendszer kialakítása, mely biztosítja a felsőoktatási tanulmányaikat megkezdett hallgatók számára a gyakorlati tapasztalatra épülő, önálló részterületi képzettség megszerzését. A konstrukció további célja a gyakorlati tapasztalatok tanulmányok alatti megszerzésének érdekében az alapképzés és a felsőoktatási szakképzés területén a duális képzési rendszer elterjesztése.

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2014 (Közösségi környezet kollégium) / NEA-KK-14-SZ

2013. október 24. 

Kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció, informatika, elektronikus hírközlés, szak- és felnőttképzés, ismeretterjesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Az anyaországok közreműködésével megvalósuló nemzetiségi pedagógus-továbbképzések 2014. évi költségvetési támogatása / NEMZ-PED-14

2013. október 15. 

A felhívás célja az országos nemzetiségi önkormányzatok által közvetlen megállapodás keretében az anyaországban szervezett népismeret, valamint az anyanyelv oktatásával összefüggő pedagógus-továbbképző programok megvalósításának segítése, valamint a közismereti tárgyakat nemzetiségi nyelven oktató pedagógusok számára szervezett szaknyelvi továbbképzések megvalósításának támogatása intézményközi közvetlen együttműködés keretében.

Kitöltőprogram a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében kiírt pályázathoz

2013. október 14. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.8.A2-13/1 jelű, A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és támogató szolgáltatások - Foglalkoztatók számára című pályázat kitöltőprogramja elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Wild Card - rezidencialehetőség Brüsszelben az Ultima Vez stúdiójában / Life Long Burning (LLB) Európai Közösség Kultúra 2007-2013 keretprogramja által támogatott 5 éves program keretében

2013. október 11. 

A program célja, hogy a koreográfusi kutatást és szakmai képzést nemzetközi lehetőségek szervezésével segítse. A program keretében a Műhely Alapítvány az 5 év során összesen 10 programra tud magyar művészt delegálni. Ezzel párhuzamosan az Alapítvány szervezésében 10 program valósul meg itthon külföldi művészek részvételével.

Okos városokat terveznek a jövő szakemberei

2013. október 8. 

A Gartner szerint 2015-ig világszerte 4,4 millió munkahelyet kell majd betölteni Big Data elemzésben jártas szakemberekkel. Tudásuk abban a 2500 metropoliszban is nélkülözhetetlen lesz, ahol az IBM okos városfejlesztései futnak. A vállalat több mint 1000 felsőoktatási intézménnyel indított már képzési együttműködést, Írországban már mesterszakon is lehet Big Data diplomát szerezni. Az IBM Magyarország több hazai egyetemen is fontos szerepet vállal az oktatás fejlesztésében, most pedig arra kíváncsi, mit gondolnak a jövő szakemberei a városi közlekedés korszerűsítéséről.

Gyakorlatvezető mentorok és gyakornokok jelentkezését várja az Oktatási Hivatal – Képzés pályázat

2013. október 7. 

Startol a ,,Gyakornoki minősítővizsgák és a ,,Pedagógusjelöltek felkészítése pilotprojekt. Az Oktatási Hivatal a TÁMOP-3.1.5/12 Pedagógusképzés támogatása című kiemelt projekt keretében kialakítja a pedagógus-életpálya fokozataihoz kapcsolódó képzési és minősítési rendszert. Ennek részeként az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együtt kísérleti programot indít a pályakezdő pedagógusok (gyakornokok) és az intézményben velük foglalkozó gyakorlatvezető mentorok munkájának támogatására. A program várhatóan 2013 októberében a kijelölt mentorok felkészítésével [...]

Pályázat természettudományos kisfilmekre középiskolásoknak

2013. október 1. 

Az InfoPark Alapítvány és az ELTE pályázati felhívása hidat szeretne képezni az egyetem és a középiskolák között. Emellett hozzá kíván járulni a műszaki és természettudományi ismeretek élményszerű elsajátításához, és igyekszik felkelteni a jó képességű diákok érdeklődését az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) színvonalas természettudományos és műszaki képzése iránt. [...]

A Kárpát-medencén kívül élő magyar származású személyek számára keresztféléves magyarságismereti képzés

2013. szeptember 29. 

A kiíró pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2014-es tanévre ösztöndíjra, a Kárpát-medencén kívül, diaszpórában élő magyar származású személyek számára MAGYAR NYELVI és MAGYARSÁGISMERETI KÉPZÉSRE.

Kiemelt program a Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Egészségügyi) Rendszer bevezetése érdekében

2013. szeptember 27. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP 6.2.7-13/1 jelű, ,,Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Egészségügyi) Rendszer bevezetését támogató módszertan-, szolgáltatás-, képzés- és humánerőforrás-fejlesztés című kiírás.

Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában

2013. szeptember 18. 

A kiírók oktatási szervezettel együttműködve 2013 őszén három alkalommal, egyenként kétnapos képzéseket szerveznek általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító pedagógusok számára Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában címmel

Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában – felhívás pedagógusok számára

2013. szeptember 17. 

Képzés általános iskolai és középiskolai tanároknak. A Tom Lantos Intézet a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezettel együttműködve 2013 őszén három alkalommal, egyenként kétnapos képzéseket szervez általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító pedagógusok számára Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában címmel.   Időpontok: 2013. október 25-26. - Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 30. 2013. november 9-10. - jelentkezési határidő 2013. október 15. [...]

Művészet vagy pénz? – Steps Ahead program

2013. szeptember 17. 

A Steps Ahead program, képzést biztosít a fiatal táncosoknak, médiásoknak, zenészeknek és művészeknek, hogy professzionális workshop vezetőkké váljanak. A fő hangsúly az üzleti, marketing és vezetési képességek elsajátításán van, hogy mindenki a lehető legjobban menedzselje magát a munka világában. Fontos része a programnak továbbá a tanítási és önismereti tudás elmélyítése is. Összesen 9 résztvevő jelentkezését várják! [...]

Módosult a kormányablakok munkatársainak képzését támogató felhívás

2013. szeptember 16. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Kormányablakok munkatársainak képzése című, ÁROP-2.2.20 kódszámú kiemelt felhívás útmutatóját az 1428/2013 (VII.10.) számú Kormányhatározatnak megfelelően módosítottuk.

Pályázat alkotótáborok megvalósítására

2013. szeptember 14. 

NKA Közművelődés és népművészet kollégiuma pályázati felhívása. Pályázat amatőr művészeti, alkotó jellegű és honismereti bentlakásos (tematikus, naponta legalább 6 órás szakmai tartalommal, minimum 4 éjszaka időtartamú) táborok szakmai programjainak, valamint az élő népművészet (néptánc, népzene, tárgyalkotó népművészet) országos, regionális és megyei hatókörű alkotótáborainak megvalósítására, és mindkét terület országos szakmai továbbképzéseinek lebonyolítására.   Pályázók köre: Táborok [...]

Továbbképzés tanároknak előítéletmentesség oktatásról (Tom Lantos Intézet)

2013. szeptember 13. 

A 2013/2014-es tanév első felében a Tom Lantos Intézet a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezettel együttműködve tanártovábbképzéseket szervez általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák számára. Az egyenként kétnapos képzések háromszor kerülnek meghirdetésre: 2013. október 25-26-én, 2013. november 9-10-én, 2013. december 6-7-én. A képzésre fővárosi és vidéki kollégák jelentkezését egyaránt várják. Az  elméleti és gyakorlati [...]

Rave Ösztöndíjak kurátorok, restaurátorok, múzeumi szakemberek és kulturális vezetők számára (Suttgart, Németország)

2013. szeptember 12. 

A Rave Alapítvány célja a fiatal kurátorok, restaurátorok, múzeumi szakemberek és kulturális menedzserek számára, hogy gyakorlati lehetőséget, képzést biztosítson képzőművészeti kiállítások lebonyolításával. Az ösztöndíj mértéke: 1300 EUR/hó Az ösztöndíj időtartama: 3-6 hónap Az ösztöndíj magában foglalja az utazási költségeket, havi 250 EUR kiegészítést (házastárs részére), gyermekek után: 50 EUR kiegészítés/gyerek, egészségbiztosítást, német nyelvtanfolyam hozzájárulást…stb. Pályázhatnak: [...]

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program - 2013/2014 tanév

2013. szeptember 10. 

Magyarország és a Kárpát-medence kiválóan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező magyar pedagógus-utánpótlásának biztosítása. A tanári pályát választó egyetemi és főiskolai hallgatók motiválása a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre, egyúttal a diplomaszerzést követően álláshely biztosítása, továbbá valamennyi tanárszakot, szakpárt - elsősorban a mellékletben megadott tanárszakokat, szakpárokat - választó tanárjelöltek számának növelése, a hazai köznevelés szakos tanári ellátottságának megerősítése.

Pályázat segítő kutya kiképzéssel foglalkozó szervezetek támogatására

2013. szeptember 9. 

Pályázatot írt ki a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) fogyatékos emberek segítő kutyához juttatásának, terápiás kutyák alkalmazásának támogatására a fogyatékossággal élők életminőségének javítása érdekében. A pályázat közvetlen célcsoportját a segítő kutyák kiképzésével foglalkozó szervezetek, közvetett célcsoportját a segítő kutyát igénybe vevő személyek alkotják.

Csoportos tanulmányút felsőoktatási hallgatóknak

2013. szeptember 8. 

A csoportos tanulmányút célja, hogy a hallgatók lehetőséget kapjanak olyan csoportos tanulmányút megvalósítására, mely szorosan kapcsolódik hazai képzésükhöz, ugyanakkor a külföldi tapasztalatuk kiegészíti azt. Lehetőséget ad a választott partnerintézménnyel való szorosabb együttműködés kialakítására, az adott intézményben hasonló területen tanuló diákok megismerésére, kapcsolatok kiépítésére. Minden esetben szükséges a tanszék, illetve vezető oktató jóváhagyása, támogatása is.

Rövid tanulmányút felsőoktatási hallgatóknak

2013. szeptember 8. 

A rövid tanulmányút célja, hogy a hallgatók lehetőséget kapjanak a nemzetközi hallgatói tudományos életben való megjelenésre, tapasztalatszerzésre: tudományos diákkonferenciákon, intenzív programokon, rövidtávú képzéseken (szakmai nyári/téli egyetemeken), közös tanulmányi vagy kutatási projektekben való részvétellel. Emellett lehetőség nyílik kifejezetten szakdolgozat, doktoranduszok esetén a disszertáció megírásához szükséges tanulmányút megvalósítására.

Pályázat kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtó határon túli magyar hallgatók részére

2013. szeptember 4. 

A kiírók közösen ösztöndíj pályázatot hirdetnek a 2012/2013-as tanévben a Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Képzési Programjában résztvevő kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtó határon túli magyar hallgatók részére.

Calasanctius Ösztöndíj – Master of Arts in Communications Management (John Carroll University, USA)

2013. szeptember 3. 

A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyesült Államokba a Calasanctius Training Program (CTP) keretében, Master of Arts in Communications Management képzésre. A képzésről:  Kezdés időpontja: 2014. szeptember Helyszín: John Carroll University 1 John Carroll Boulevard University Heights, Ohio 44118 http://sites.jcu.edu/ Időtartam: 2 - 2,5 év Az ösztöndíj értéke: $24 800 (tandíjmentesség) Előfeltétel: diploma Felvételi vizsgák: TOEFL és GRE [...]

Kutatói ösztöndíj doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak

2013. szeptember 2. 

A magyar fiatal kutatók számára az ösztöndíj lehetőséget nyújt németországi felsőoktatási intézményben vagy kutatóintézetben történő kutatásra vagy továbbképzésre. Elsődleges célja a doktori kutatások támogatása.

Tempus pályázatok oktatási szakemberek, pedagógusok számára

2013. szeptember 2. 

Megjelentek az Egész életen át tartó program pályázatai oktatási szakemberek, szakértők és pedagógusok számára. Az Egész életen át tartó tanulás programja gyerekkortól időskorig teljes mértékben lefedi az élethosszig való tanulást. A négy szektoriális alprogram közül a Comenius a közoktatást, az Erasmus a felsőoktatást, a Leonardo a szakmai képzést (a felsőoktatási szint kivételével), a Grundtvig pedig a felnőttoktatást támogatja. A programok nagyobb részt ösztöndíj lehetőségeket, [...]

Grundtvig látogatások és cserék

2013. szeptember 1. 

Egész életen át tartó tanulás program -  . A pályázattípus felnőtt tanulókkal foglalkozó tanárok, szakértők, tanácsadók, intézményvezetők továbbképzését teszi lehetővé konferencián való részvétel vagy egy külföldi felnőttoktatási intézményhez történő látogatás keretében. Pályázhatnak: felnőttoktatással foglalkozó szakemberek, a felnőttoktatásba hosszabb-rövidebb kihagyás után visszatérők, felnőttoktatással kapcsolatos szakon végzett vagy jelenleg is tanuló hallgatók, akik a tanulmányaikból legalább két [...]

Ingyenes képzés a Bevezetés a turizmusba témakörben

2013. augusztus 31. 

A VIN Vidékfejlesztési Innovációs Nonprofit Kft ingyenes képzést tart Egerben a Faiskola u. 15 szám alatt a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében.   Időpont: 2013. szeptember 9. - 10. - 11. Ideje: 9-órától - 14 óráig Hely: Eger Faiskola u. 15. Kinek ajánljuk: A turisztikai képzés elsősorban a szektorban most kezdő vállalkozásoknak nyújt segítséget, de [...]

Ingyenes képzés a Vállalkozások alapítása Magyarországon és Szlovákiában témakörben

2013. augusztus 30. 

A VIN Vidékfejlesztési Innovációs Nonprofit Kft ingyenes képzést tart Egerben a Faiskola u. 15 szám alatt a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében.   Időpont: 2013. november 26. Ideje: 13 órától - 19 óráig Hely: Eger Faiskola u. 15. Kinek ajánljuk: A vállalkozásfejlesztési képzést egyaránt ajánljuk a frissen induló kis- és középvállalkozásoknak, de a már működő [...]

Graduális tanulmányi ösztöndíj bármely tudományterület számára (2014/2015)

2013. augusztus 30. 

Az ösztöndíj bármely tudományterületen végzett magyar hallgatók számára azt a lehetőséget kínálja, hogy német felsőoktatási intézményben mester- vagy egyéb graduális képzésen vegyenek részt a német végzettség megszerzése céljából. Az ösztöndíj megpályázható a hazai graduális szintű képzés csak első vagy csak második évének németországi elvégzésére is, ekkor azonban a végzettség a hazai intézményben kerül megszerzésre.

DAAD graduális ösztöndíj művészek és építészek számára 2014/2015

2013. augusztus 28. 

Az  ösztöndíj  a  képzőművészet,  formatervezés,  filmművészet,  zeneművészet,  építészet, belsőépítészet,  tájépítészet, várostervezés,  vidéktervezés,  valamint  előadóművész (színművészet,  rendezés,  tánc-  és  mozdulatművészet  stb.) magyar  hallgatóknak  azt  a lehetőséget  kínálja,  hogy  a  német  felsőoktatási  intézményben  egy  egyéves  végzettség nélküli  szakirányú  továbbképzésen  illetve  kiegészítő  művészeti  képzésen  vegyenek  részt, vagy graduális képzés során egy német végzettséget (pl. Master/diploma) szerezzenek meg. Az [...]

Malajzia Nemzetközi posztgraduális és posztdoktori ösztöndíjak

2013. augusztus 26. 

A Malajziai Kormány meghirdette nemzetközi posztgraduális és posztdoktori Ösztöndíj. A pályázó nem lehet több mint 40 éves (posztgraduális) és 45 éves posztdoktori képzésre való pályázás esetén. Legalább jelentkezési kérelemmel kell rendelkeznie egy Malajziai egyetem vagy fogadó intézménybe. Az ösztöndíjas számára a Malajziai Kormány biztosítja a repülőjegyek árának kifizetését, tandíjat, havi ellátást, éves könyv és belföldi [...]

Ingyenes Vállalkozásfejlesztési képzés és Turisztikai képzés Egerben

2013. augusztus 23. 

A VIN Vidékfejlesztési Innovációs Nonprofit Kft a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával két ingyenes képzést tart Egerben 2013. augusztus 26-tól 2013 decemberéig.   A két képzés témája Vállalkozásfejlesztési képzés Turisztikai képzés A képzésen résztvevők 2013 decemberében egy 3 napos ingyenes tanulmányúton vehetnek részt.  1.        Vállalkozásfejlesztési képzés A vállalkozásfejlesztési képzést egyaránt ajánljuk a frissen [...]

Svájci művészeti Mester-(Masters) ösztöndíjak

2013. augusztus 20. 

A Balassi Intézet, MÖB Iroda és a Svájci Államszövetség - Mester-(Masters) képzésre szóló ösztöndíjra jogosító pályázatot írt ki művészeti képzésben résztvevők számára. Támogatások formája: ösztöndíj, útiköltség-támogatás Ösztöndíj időtartama: 9 hónap/fő Szükséges nyelvtudás: német, francia vagy angol Korhatár (alsó-felső): nincs-35 Ösztöndíj keret: 1 fő * 9 hónap = 9 hónap Pályázati határidő: 2013.10.15.  Pályázható területek: előadóművészet, építőművészet, film- és videoművészet, [...]

Diplomadíj pályázat

2013. augusztus 17. 

A kiíró pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan: területi és struktúra tervezés, településtervezés és városépítés, szabadtértervezés, infrastruktúratervezés, egyéb városfejlesztési és városkutatási témakörök, vonatkozó társadalomtudományok.

Szórványterületen dolgozó pedagógusok és tanulók ösztöndíja, utazási, valamint kollégiumi ellátási költségekhez hozzájárulás

2013. augusztus 12. 

A pályázat célja: Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában közoktatási (nem felsőfokú vagy felsőoktatási képzés) szórványterületen dolgozó pedagógusok és tanulók ösztöndíjának biztosításához, utazási, valamint kollégiumi ellátási költségekhez történő hozzájárulás.

Pályázat a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására

2013. augusztus 11. 

Pályázat a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2013. évi decentralizált beruházási keretének felhasználására, a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására. A pályázat célja: az állami fenntartású szakképző intézményben,  speciális szakiskolában és készségfejlesztő speciális szakiskolában, valamint  a nem állami fenntartású, költségvetési hozzájárulásban részesülő,  szakképzést folytató intézményben, speciális szakiskolában és készségfejlesztő speciális szakiskolában  nappali rendszerű oktatásban [...]

Szociális továbbképzéseken részvétel / T5410-K-1/2013

2013. augusztus 2. 

A pályázat célja a továbbképzésre jelentkezők képzéseken való részvételének támogatása.

Pályázat miniszteri ösztöndíjra magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű mesterképzésén, magyar állami ösztöndíjjal támogatott formában a 2013/2014-es tanévben tanulmányokat folytató csángó-magyar és szlovéniai magyar nemzetiségű hallgat

2013. július 31. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű mesterképzésén, magyar állami ösztöndíjjal támogatott formában a 2013/2014-es tanévben tanulmányokat folytató csángó-magyar és szlovéniai magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2008/2009-es tanévtől a 2012/2013-as tanévig terjedő időtartamban a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzésén miniszteri ösztöndíjasként végezték tanulmányaikat.

Pályázat miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert azon határon túli, magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2012/2013-as tané

2013. július 31. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert azon határon túli, magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2012/2013-as tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet közös pályázata alapján a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésén vettek részt ösztöndíjasként és a tanév végén az intézet tanulmányi és vizsgaszabályzatának megfelelően sikeres és eredményes záróvizsgát tettek.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévre magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali alap- és egységes (osztatlan) képzésre, illetve mesterképzésre felvételt nyert határon túli, magyar nemzetiségű hallgatóknak

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévre azon a 2008/2009-es, vagy a 2009/2010-es, vagy a 2010/2011-es, vagy a 2011/2012-es, vagy a 2012/2013-as tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű - alap- és egységes (osztatlan) képzésre, illetve - mesterképzésre, első évfolyamra felvételt és ezen időszakra pályázati úton miniszteri ösztöndíjat nyert határon túli magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2013/2014-es tanévben államilag támogatott / magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzésben folytatják megkezdett tanulmányaikat.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévre magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert határon túli, magyar nemzetiségű hallgatóknak, akik felsőoktatási előkészítő képzésen vettek részt ösztö

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert azon határon túli, magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2012/2013-as tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet közös pályázata alapján a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésén vettek részt ösztöndíjasként és a tanév végén az intézet tanulmányi és vizsgaszabályzatának megfelelően sikeres és eredményes záróvizsgát tettek.

Miniszteri ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert azon határon túli, magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2012/2013-as tanévben az Emb

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre felvételt nyert azon határon túli, magyar nemzetiségű hallgatók számára, akik a 2012/2013-as tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet közös pályázata alapján a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésén vettek részt ösztöndíjasként és a tanév végén az intézet tanulmányi és vizsgaszabályzatának megfelelően sikeres és eredményes záróvizsgát tettek.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésre, nappali munkarendű mesterképzésre felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe - nappali munkarendű alap- és egységes (osztatlan) képzésre, - nappali munkarendű mesterképzésre felvételt nyert, szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézmények nappali alap- és egységes, osztatlan képzésére, vagy mesterképzésére felvételt nyert ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű - alap- és egységes, osztatlan képzésére, vagy - mesterképzésére felvételt nyert ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű alap- vagy egységes, osztatlan képzésére, vagy mesterképzésére felvételt nyert horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára

2013. július 30. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű - alap- vagy egységes, osztatlan képzésére, vagy - mesterképzésére felvételt nyert horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Szentágothai János Tapasztalt Kutatói Ösztöndíj

2013. július 28. 

A Szentágothai János Ösztöndíj célja a kiemelkedő szakmai, tudományos teljesítménnyel és jelentős kutatási tapasztalattal bíró tapasztalt oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, és a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.

Pályázat szociális- és mentálhigénés tréningek, munkaerőpiaci reintegrációt elősegítő képzések és gyakorlati oktatások megtartására a Burattino Általános és Szakképző Iskolában

2013. július 25. 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata, mint Közvetítő Szervezet pályázatot hirdet ,,A Csepel kapuja szociális célú városrehabilitációs program című projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló, KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0003 jelű pályázat keretében mini-projekt támogatására. Pályázati felhívás a Csepel kapuja szociális célú városrehabilitációs program című projekt keretében, szociális- és mentálhigénés tréningek, munkaerőpiaci reintegrációt elősegítő képzések és gyakorlati oktatások megtartására a Burattino Általános és [...]

Pályázat miniszteri ösztöndíjas részképzésre, valamint tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali képzésén magyar nemzetiségű román állampolgároknak a 2013/2014-es tanévben

2013. július 24. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2013/2014-es tanév őszi szemeszterében.

Mire számíthatunk a következő hét évben az uniós források terén? - szakértői tanácsok pályázatíróknak, projektmenedzsereknek

2013. július 23. 

Kik számíthatnak több támogatásra és kik kevesebbre a most záruló hét éves időszakhoz képest? Mely szakterületek képviselőinek érdemes felkészülniük a pályázatok figyelésére, a pályázatírásra? Hol csíphetjük meg a céljainknak megfelelő pályázatokat? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít Kellermann Éva pályázati szakértő, a projektmenedzsment képzés oktatója...  Hogyan tovább, uniós pályázatok? (2014-2020) Bár a közvéleményt az uniós [...]

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésére azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali mun

2013. július 22. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésére azon horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali mu

2013. július 22. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésére azon szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali mun

2013. július 22. 

Pályázat a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésére azon szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali m

2013. július 22. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Ösztöndíj a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésére azon ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali mun

2013. július 22. 

A kiírók közösen nyílt pályázatot hirdetnek a 2013/2014-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények magyar állami ösztöndíjjal támogatott doktori képzésében történő részvételre azon ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára, akik a 2013. évi doktori felvételi eljárásban nappali munkarendű képzésre jelentkeztek és a felsőoktatási intézmény rangsorolása alapján az önköltséges PhD/DLA képzésre kerültek besorolásra.

Angliai természetvédelmi ösztöndíj 2013-2015

2013. július 19. 

Munkavállalók, munkakeresők, pályakezdők és munkanélküliek angol nyelvű szakmai továbbképzése a természetvédelem szakterületén: az elhelyezkedési esélyek növelése szakmai és nyelvi képzésen keresztül. Pályázati azonosító szám: LdV-HU-13-PLM-2001 A pályázat célja, alapelveink A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány 2011-2013  között 20 magyar természetvédelmi szakembert (pályakezdőket és tapasztalt személyeket egyaránt) juttatott 12-15 hetes angliai természetvédelmi ösztöndíjhoz. Az elsőkét év tapasztalatait felhasználva 2013-2015 [...]

Pályázat a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumba történő felvételre

2013. július 16. 

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium (SzKRSz) felvételt hirdet 2013/2014. tanévre szegedi felsőoktatási intézmények bármely szakán tanuló roma/nem roma származású diákok számára. Amennyiben érdeklődsz a kereszténység, a cigány kultúra, a cigány-magyar kettős identitástudat mibenléte iránt és fontosnak tartod a társadalmi problémák megoldását, nálunk a helyed. Egyetemi tanulmányaid mellett olyan belső képzésben vehetsz részt, amely lelkileg és szellemileg [...]

Ösztöndíj szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében a 2013/2014-es tanévben

2013. július 15. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2013/2014-es tanévben.

Ösztöndíj román állampolgárságú, csángó-magyar nemzetiségű diákoknak a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésre a 2013/2014-es tanévben

2013. július 15. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek román állampolgárságú, csángó-magyar nemzetiségű személyek számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2013/2014-es tanévben.

Ösztöndíj horvát vagy középiskolai tanulmányaikat Horvátországban végző szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatóknak a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésére a 2013/2014-es tanévben

2013. július 15. 

A kiírók közösen pályázatot hirdetnek horvát, vagy középiskolai tanulmányaikat Horvátországban végző szerb állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási előkészítő képzésében történő ösztöndíjas részvételre a 2013/2014-es tanévben.

Módosult a pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése érdekében kiírt pályázat dokumentációja

2013. július 15. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-4.1.2.B-2-13/1 jelű, ,,Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok továbbfejlesztése és kiszélesítése cím pályázat útmutatója az alábbiak szerint megváltozott.

Lezárult a képzés és módszertani fejlesztés támogatása érdekében kiírt pályázat

2013. július 15. 

Az Új Széhenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-6.2.2/B/12/1 jelű, ,,Képzés- és módszertani fejlesztés című, 2012. augusztus 31. óta felfüggesztés alatt álló pályázati kiírás az 1328/2013.(VI.12.) Kormányhatározat akciótervi módosítása eredményeképpen lezárásra került.

Településtervezési Diplomadíj 2013

2013. július 10. 

A településtervezési diplomamunkák megmérettetésének célja a diplomázók munkájának és egyben a szakterület egyetemi képzésének áttekintésével a legkiemelkedőbb teljesítmény díjazása. A díj ösztönzést is kíván nyújtani azoknak, akik a településtervezői pályára lépve komolyan elmélyülnek feladatuk kimunkálásában és minőségi eredményt nyújtanak.

Nemzeti Színház színházrendező-gyakornoki ösztöndíj

2013. július 5. 

A Nemzeti Színház ,,színházrendező-gyakornoki ösztöndíjat hirdet diplomás, nem feltétlenül szakirányú képzettséggel rendelkező fiatalok számára (30 éves korig). A képzés 2013 szeptemberében indul, és két éves időtartamú. Jelentkezni a Kárpát-medence valamennyi magyarlakta területéről lehet.  Az ösztöndíjat elnyerők havi (bruttó) 150 ezer forint juttatás mellett lehetőséget kapnak, hogy aktívan részt vegyenek a Nemzeti Színházban zajló szakmai munkában, [...]

Pályázat pedagógusok számára 2013. évben egyhetes izraeli tanulmányúton és továbbképzésen való részvételre a jeruzsálemi a JadVasem Intézetben

2013. június 26. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkársága felhívást intéz a magyarországi nevelési-oktatási intézmények pedagógusaihoz, egyhetes izraeli tanulmányúton és továbbképzésen való részvételre a jeruzsálemi a Jad Vasem Holokauszt Mártírok és Hősök Emlékezete Intézetben. A pályázat célja: Segíteni a pedagógusokat a holokauszt oktatásában  és az oktatásához szükséges módszertani ismeretekben a Jad Vasem Intézet által rendelkezésre álló eszközök, [...]

Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok továbbfejlesztése és kiszélesítése / TÁMOP-4.1.2.B.2.-13/1

2013. június 26. 

A TÁMOP-4.1.2.B.2.-13/1 konstrukció általános célja az Új Széchenyi Terv Tudomány- Innováció kitörési pontjához kapcsolódva és a Társadalmi Megújulás Operatív Program 4. prioritástengelyének figyelembevételével a felsőoktatás minőségének javítása, a felsőoktatás szerepének bővítése a foglalkoztathatóság növelésében. Ennek érdekében cél, hogy a felsőoktatási pedagógus (tanító, tanár és egyéb pedagógia) képzések valamint ezek gyakorlata megfeleljen a tudásalapú gazdaság kihívásainak, a valós társadalmi elvárásoknak, alkalmazkodva a köznevelési rendszer követelményeihez.

Módosult a pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése érdekében kiírt pályázat beadási határideje

2013. június 25. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-4.1.2.B.2.-13/1 jelű, Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok továbbfejlesztése és kiszélesítése című pályázati felhívás beadási határideje megváltozott. A pályázatok benyújtására 2013. augusztus 3-ig van lehetőség.

A Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért Alapítvány a 2013-as pályázatán összesen 7,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesített 13 pályázót

2013. június 24. 

Összesen 7,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesített 13 pályázót a ,,Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért Alapítvány a 2013-as pályázatán. Az elnyert összeget többek közt középiskolai képzési programokra, nyári egyetemre, pénzügyi rendezvényekre és szakkönyv-beszerzésre fordíthatják a pályázók. A Budapest Bank által 1991-ben létrehozott Alapítvány az elmúlt 22 évben 626 szervezet, [...]

Ösztöndíj leendő ELTE-seknek

2013. június 20. 

Az ELTE Alumni Alapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdet leendő ELTE-s költségtérítéses mesterszakos hallgatók körében. Az Alapítvány által alapított ösztöndíj célja, hogy az ELTE - alumnusainak felajánlásaiból - a pályázaton legalkalmasabb (kiváló tanulmányi eredményt elérő és szociálisan rászoruló) hallgató mesterképzésének költségeit átvállalja, ezáltal segítse oklevele megszerzését. Jelentkezés feltételei: ELTE-n végzett, legkésőbb 2012/2013-as tanév tavaszi félévben, kiemelkedő tanulmányi eredménnyel [...]

Informatikai mesterképzés

2013. június 19. 

Ösztöndíjra és nemzetközi informatikai mesterképzésre hirdetett pályázatot a kiíró.

Módosítás a konvergencia régiókban lévő önkormányzatok képzéseit támogató felhívásban

2013. június 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Képzés a konvergencia régiókban lévő önkormányzatoknak című, ÁROP-2.2.22-2013 kódszámú felhívás beadási határidejét 2013. július 13-ig meghosszabbítottuk.

Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban / TÁMOP-2.3.4.A-13/1

2013. június 14. 

A gyakornoki program lényege jellemzően a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó (azaz új státusz betöltését eredményező) új foglalkoztatás támogatása kilenc hónapon keresztül járó teljes vagy részleges bér- és járuléktámogatással, a cégen belüli segítő mentor bérpótlékával és az új munkahely tárgyi feltételei kialakításának támogatásával. A program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben szerzett első szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a pályakezdők korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése. A program célja továbbá a duális szakképzés erősítése, a tanulószerződést kötő tanulók és vállalkozások támogatása, valamint közvetett cél a duális képzésben részt vevő vállalkozások számának növelése.

Roma pályázat

2013. június 7. 

A kíiró pályázatot hirdet a felsőoktatási intézmények nappali tagozatán, jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki vagy informatikai képzési területen tanuló cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2013/2014. tanévre.

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő fiatalok integráló környezetben megvalósuló nyári programjainak támogatása / NTP-UGT-MPA-12

2013. június 4. 

A pályázat célja A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő fiatalok számára olyan erdei iskola vagy nyári tábor szervezése és megvalósítása, amely a fiatalok tehetséggondozására irányul, illetve a fiatalok részvételének támogatása más szervezésű tehetséggondozásra irányuló programokon. Támogatás nyújtása a halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő tehetséges fiatalok sikerei publicitásának biztosítására helyi, regionális vagy országos szinten. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, az otthont nyújtó ellátásban, továbbá utógondozói ellátásban részesülő fiatalok azon pedagógusainak, nevelőtanárainak, nevelő szülőinek tehetségsegítő képzéseken, konferenciákon, szakmai napokon való részvételének támogatása, akik a fiatalokat hatékonyan és bizonyítottan támogatják a fejlődésben.

Összefogás a vidék népszerűsítéséért

2013. június 3. 

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) kezdeményezésére - 16 civil szervezet és hat stratégiai partner, köztük a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Magyar Falusi Turizmus Programiroda együttműködésével - 2013 márciusában hagyományteremtő szándékkal indult útjára a Vidékjáró elnevezésű országos rendezvénysorozat, amely a vidéki életmód népszerűsítését, a vidéki élet és a vidék komplex turisztikai kínálatának bemutatását tűzte zászlajára. részletek

Köztisztviselői továbbképzés szervezési folyamatának rendje az ÁROP és EKOP projektekben

2013. május 29. 

A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló jogszabályokban foglaltak, továbbá a kormánytisztviselői, köztisztviselői továbbképzések minőségi megfelelősségének biztosítása érdekében minden, a közszolgálati tisztviselők részére szervezett továbbképzésről írásban egyeztetni szükséges a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (továbbiakban: NKE) a következőkről:

Javított költségvetés a gyakorlati oktatók továbbképzése érdekében kiírt pályázathoz kapcsolódva

2013. május 28. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-2.3.4.B-13/1 jelű, Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben című kiemelt projekthez kapcsolódó költségvetés sablonjában a hibás képletek javításra kerültek.

Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban (konvergencia régiók)

2013. május 23. 

Jelen konstrukció általános célja hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítése tranzitfoglalkoztatási programok  segítségével. A konstrukció közvetlen célja szakma megszerzésére irányuló, illetve betanító képzést nyújtani hátrányos helyzetű embereknek építőipari, épületkorszerűsítéshez kapcsolódó, illetve a program céljainak megfelelő további szakmákban,  tranzit típusú, azaz foglalkoztatással egybekötött képzés keretében. Kódszám: TÁMOP-1.4.6-13/1 A pályázat meghirdetésekor az elszámolható közkiadásokra rendelkezésre álló keretösszeg [...]

Négyszáz millió forint a határon túli magyar akadémiák támogatására

2013. május 21. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013 áprilisában meghívásos pályázatot hirdetett a határon túli magyar pedagógus szövetségek és szakmai szervezetek által szülőföldön megrendezendő, a magyar nyelvű továbbképzési rendszer megerősítését szolgáló nyári akadémiák megszervezésének támogatására.

Mindent a megújuló energiákról

2013. május 16. 

A Nagypáli Fejlesztési Övezet Nonprofit Kft. 2011-ben nyert LEADER-támogatást képzés megszervezésére. A megújuló energiaforrások hasznosítása népszerű Nagypálin, a Zala megyei település méltán viseli az ,,ökofalu elnevezést, ezért is tartották fontosnak a szervezők, hogy e témakör köré szervezzék a programot. A képzést a Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentruma konferenciatermében tartották, ahova meghívták a község lakosságát, a környező települések polgármestereit, illetve a szakközépiskolásokat is. részletek

Új felhívás a konvergencia régiókban lévő önkormányzatok képzéseinek támogatására

2013. május 14. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Képzés a konvergencia régiókban lévő önkormányzatoknak című, ÁROP-2.2.22-2013 kódszámú felhívás.

Nyolcadik Országos Építészeti és Összművészeti Workshop

2013. május 13. 

A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet és a WorkShopron Művészeti Szakkollégium örömmel jelenti be egyedülálló és országos kezdeményezését, a NYOLCADIK ÉPÍTÉSZETI WORKSHOP-OT! A 2013. június 16-tól június 22-ig Sopronban megrendezésre kerülő Nyolcadik Országos Építészeti és Összművészeti Workshop meghívott egyetemenként 8-8 építészhallgatót keres a heti munkán való részvételre. A workshopra az alábbi hazai, építészeti képzést nyújtó egyetemeket és építészhallgatóikat szeretnénk vendégül látni: Moholy-Nagy [...]

Út a szakmaválasztáshoz / TÁMOP-2.2.7.A-13/1

2013. május 10. 

Az Új Széchenyi Terv foglalkoztatási programja kijelölte a szakképzés rendszerének fejlesztése prioritás céljait, nevezetesen, hogy a szakképzés járuljon hozzá a foglalkoztatási szint emeléséhez és a gazdasági növekedéshez. Kitűzött célunk, hogy olyan szakképzési struktúra jöjjön létre, amellyel biztosítható a munkaerő-piaci kereslet és kínálat egyensúlya, a szakképzésbe fektetett egyéni és társadalmi források hasznosulása.

Módosítás a közszolgálati képzési rendszer fejlesztését támogató felhívásban

2013. május 8. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Tudásalapú közszolgálati előmenetel című, ÁROP-2.2.21-2013 kódszámú kiemelt felhívás beadási határidejét 2013. június 7-ig meghosszabbítottuk.

Csoportos tanulmányút hallgatóknak

2013. május 7. 

A hallgatók lehetőséget kapnak olyan csoportos tanulmányút megvalósítására, mely szorosan kapcsolódik hazai képzésükhöz, ugyanakkor a külföldi tapasztalatuk kiegészíti azt. Lehetőséget nyújt a választott partnerintézménnyel való szorosabb együttműködés kialakítására, az adott intézményben hasonló területen tanuló diákok megismerésére, kapcsolatok kiépítésére. Minden esetben szükséges a tanszék, illetve a vezető oktató jóváhagyása, támogatása is.

Rövid tanulmányút hallgatóknak

2013. május 7. 

A rövid tanulmányút célja, hogy a pályázók lehetőséget kapjanak a nemzetközi hallgatói tudományos életben való megjelenésre, tapasztalatszerzésre: tudományos diákkonferenciákon, intenzív programokon, rövidtávú képzéseken (szakmai nyári/téli egyetemeken), közös tanulmányi vagy kutatási projektekben való részvétellel. Emellett lehetőség nyílik kifejezetten szakdolgozat, doktoranduszok esetén a disszertáció megírásához szükséges tanulmányút megvalósítására.

Egy új remény vagy A kétség lazaca

2013. május 6. 

A kiíró pályázatot hirdet egyetemisták és PhD képzésben résztvevő hallgatók részére Egy új remény vagy A kétség lazaca című kétnapos szakmai továbbképzésen történő részvételre.

Pályázat a Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok továbbfejlesztése és kiszélesítése érdekében

2013. május 3. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-4.1.2.B2-13/1 jelű, Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok továbbfejlesztése és kiszélesítése című pályázati felhívás.

Kazinczy Ferenc III. pályázat

2013. május 1. 

A pályázat célja A magyarországi oktatási intézményekben tanuló és kimagasló eredményt elért tanulók év végi könyvjutalmazása magas színvonalú, az alap- és középfokú oktatásban és az önképzésben is jól használható könyvekkel, szótárakkal. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, érezve az oktatás kiemelt fontosságát, pályázatot ír ki, hogy az oktatási intézmények mind nagyobb számban jutalmazhassák és ezzel további kimagasló eredményre ösztönözhessék a diáktehetségeket. A TINTA Könyvkiadó kiadványai, szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki. A TINTA Könyvkiadó szerzői szakterületük elismert szakemberei.

Tehetséges óvodáskorú gyermekek képzési támogatása a GYMNASTICS Nemzetközi Sportóvodában / GNSO13/1

2013. április 25. 

A sport iránt elkötelezett, szorgalmas, tehetséges, gyermekek magas szintű nemzetközi pedagógiai és sportképzésének támogatása

Településüzemeltetői képzés a Hegyháton

2013. április 22. 

A Hegyháti Foglalkoztatási Paktum és konzorciumi partnerei egy európai uniós pályázatnak köszönhetően településüzemeltetői képzést indított. A 120 órás tréning egyik helyszíne Vasvár volt, ahol a kurzus résztvevői elsősorban a helyi természeti és épített értékek megőrzését, a környezetvédelem, a károsodások megelőzését, az épített és természeti értékek védelmét, gondozását tanulhatták meg a képzésnek otthont adó város jó példáján. A Tretter-Béke Házban megtartott tanfolyamot gyakorlati képzés is kiegészítette. részletek

Pályázati felhívás az Európa Tanács által a 2013/14-es akadémiai évre tanárképzők számára meghirdetett modulra / CoE 2013 1112-1115 RESP

2013. április 18. 

A Pestalozzi Program képzéseinek fő célja, hogy oktatási szakembereket az Európa Tanács értékeinek közvetítőivé képezzen.

140 millió forintot nyert a VM

2013. április 18. 

Az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Programjában (ÁROP)140 millió forintot nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium a 2014-2020-as uniós programozási időszak tervezésének előkészítésére. A szaktárca az összeget a tervezéshez szorosan kapcsolódó ágazati stratégiák és hatástanulmányok megalkotására, elkészítésére fordítja. A projekt irányítását, így a kapcsolódó menedzsment feladatok ellátását a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) végzi. részletek

Polgármesteri ösztöndíj 2012/2013 (Pécs)

2013. április 17. 

Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2012/2013. tanévben  f e l s ő o k t a t á s i  oktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi állandó lakhelyű, magyar állampolgárságú, vagy Pécs valamely testvérvárosában állandó lakhellyel rendelkező, magyar nemzetiségű hallgatók számára valamint  k ö z é p f o k [...]

Szentágothai János Tapasztalt Kutatói Ösztöndíj tapasztalt oktatókutatóknak a konvergencia régiókban

2013. április 16. 

A Szentágothai János Tapasztalt Kutatói Ösztöndíj célja a kiemelkedő szakmai, tudományos teljesítménnyel és jelentős kutatási tapasztalattal bíró tapasztalt oktatókutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, és a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.

Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben / TÁMOP-2.3.4.B-13/1

2013. április 15. 

Pályázat célja: - Módszertanilag és a jogszabályi változásoknak megfelelően felkészített szakoktatói feladatokat végző szakemberek álljanak rendelkezésre a külső képzőhelyeken. - A külső képzőhelyeken szakoktatói feladatokat végző szakemberek rendelkezzenek mestervizsgával. - A TÁMOP-2.3.4.A gyakornoki programmal kapcsolatban a résztvevő gyakornokokat fogadók segítséget kapjanak a módszertani útmutatás, a gyakornoki program keretében alkalmazandó központi dokumentáció kidolgozása, tájékoztatás, közvetítés, a szükséges igazolások kiadása, a program sikerességének és hatásindikátorainak mérése, értékelése, illetve a gyakornoki programba lépést ösztönző központi szolgáltatások ellátása terén.

Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban / TÁMOP-1.4.6-13/1

2013. április 14. 

A konstrukció közvetlen célja szakma megszerzésére irányuló, illetve betanító képzést nyújtani hátrányos helyzetű embereknek építőipari, épületkorszerűsítéshez kapcsolódó, illetve a program céljainak megfelelő további szakmákban, tranzit típusú, azaz foglalkoztatással egybekötött képzés keretében.

Szentágothai János Tapasztalt Kutatói Ösztöndíj tapasztalt oktató-kutatóknak a konvergencia régiókban

2013. április 12. 

A Szentágothai János Tapasztalt Kutatói Ösztöndíj célja a kiemelkedő szakmai, tudományos teljesítménnyel és jelentős kutatási tapasztalattal bíró tapasztalt oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, és  a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése. A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal a pályázatot Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával hirdeti meg. A jelen [...]

Sport a felsőoktatásban / TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV

2013. április 12. 

A TÁMOP 4.1.2.E konstrukció általános célja a felsőoktatási intézményekben a 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások, beleértve alap és mesterképzések fejlesztése.

Ösztöndíj a Salzburgi Képzőművészeti Nyári Egyetemre

2013. április 11. 

- Felhívás fiatal művészeknek és kurátoroknak. Az ERSTE Alapítvány 2013-ban négy ösztöndíjat hirdet fiatal cseh, magyar, román és szlovák művészeknek és kurátoroknak a Salzburgi Nemzetközi Képzőművészeti Nyári Egyetem egy választott kurzusára. Minden nyáron több,  mint 300 résztvevő világszerte több, mint 40 országból,  körülbelül 20 képzés keretében dolgozik különböző művészeti projekteken a salzburgi Képzőművészeti Nyári [...]

Folytatódik a Nagyapám Háza mester-inas képzés

2013. április 10. 

A nagy sikerrel zárult Nagyapám Háza mester-inas képzés idén tovább folytatódik. A Falufejlesztési Társaság és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által elindított programon a népi építészet iránt érdeklődő középiskolások, főiskolások egy egyetemisták vehetnek részt régi vályogházak, tanyák, szélmalmok felújításában. A pályázaton kiválasztott ,,inasok mesterek mellett tanulhatják meg a hagyományos építészeti technológiákat.

Kiemelt program a gyakorlati oktatók továbbképzése érdekében

2013. április 8. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-2.3.4.B-13/1 jelű, Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben című kiemelt projekt tervezési dokumentációja.

Pályázat közbeszerzés témájú szakdolgozat, tanulmány támogatására

2013. április 3. 

A Közbeszerzési  Hatóság  pályázatot hirdet szakdolgozat / évfolyamdolgozat  /  tanulmány támogatására. Pályázati feltételek Támogatás tárgya:  egyszeri pénzügyi  támogatás nyújtása közbeszerzési vagy ahhoz kapcsolódó témában készített szakdolgozat / évfolyamdolgozat  / tanulmány szerzője számára Pályázatra jogosultak köre:  akkreditált hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos tanulói, továbbá hazai közbeszerzési szakirányú  posztgraduális továbbképzés résztvevői A támogatás mértéke: 1. helyezett díja [...]


Ajánljuk még ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!Észrevétele van? Küldje el!