összes telepü pályázat - pályázatok - pályázati hírek - forrásfigyelés

Hol vannak a menüpontok? Ha menüpontokat hiányol, húzza az egeret a „Pályázati hírek” menüpontra!


Kiemelt pályázatok

Természettudományos pályázat felső tagozatosoknak ingyenes tehetséggondozó nyári táborban való részvételre

Logó- és arculatpályázat


MProjectPályázat nyilvántartás:


Pályázat hírek

telepü pályázatok

Országos Városmarketing Díj 2015

tegnap 09:04 

A Marketing fővárosa 2015 és a Marketingaktív megye 2015 címet az a település, illetve megye nyeri el, melynek szervezetei, marketing-projektjei a legtöbb Városmarketing gyémántot gyűjtötték. A kiíór keresi és díjaza a városok, települések fejlesztése, ismertségük és elismertségük növelése érdekében megvalósított sikeres marketingprojekteket, kampányokat, rendezvényeket, a szakmailag profi marketingmegoldásokat!

Megjelent a szociális intézmények fejlesztési pályázata

2015. március 20. 

A nemzetgazdasági miniszter - a belügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben - pályázatot hirdet a települési önkormányzatok (illetve társulásaik) által fenntartott, szociális szakosított ellátást és a gyermekek átmeneti gondozását szolgáló intézmények fejlesztésére, felújítására.

Kerékpárosbarát Település 2015

2015. március 1. 

A pályázat célja: a Kerékpárosbarát Település 2015 megtisztelő címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a települések kerékpárral közlekedőkért tett intézkedéseit, fejlesztéseit kívánja értékelni, amellyel a települések a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez járul hozzá

Önkormányzati óvodák kapacitásbővítési pályázata

2015. február 25. 

A nemzetgazdasági miniszter - a belügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben - pályázatot hirdet a települési önkormányzatok (illetve társulásaik) által fenntartott óvodák kapacitásbővítésére, összhangban a 3 éves gyermekek 2015. szeptembertől hatályba lévő óvodai felvételével.

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2015 / NEA-KK-15-SZ

2015. február 14. 

A pályázat célja Kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció, informatika, elektronikus hírközlés, szak- és felnőttképzés, ismeretterjesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása / HUNG-2014 C

2014. december 21. 

A pályázat célja: a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény szerinti települési, tájegységi nemzeti értékek gyűjtése, rendszerezése és megismertetése, a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok kollektív megismertetése, azok írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetése és népszerűsítése, valamint az ezen értékeket bemutató terek kialakítása és rendezvények szervezése által.

Segítünk indítani, hogy sikerrel pályázhass!

2014. december 16. 

Segítünk indítani, hogy sikerrel pályázhass!

Segítünk felkészülni a következő időszak fiatal vállalkozókat segítő pályázati lehetőségeire minden Erdélyi határmenti régióban élő fiatalnak a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) ingyenes programjában.

Az előző pályázati ciklusban 4,94 milliárd forint összeget nyertek el 18-35 éves fiatalok Magyarországon vállalkozásuk indításához. Az MVA célja, hogy a következő uniós költségvetési ciklus határon átnyúló pályázati rendszerén belül is biztosíthassa ugyanezt a lehetőséget.

Ha nincs még ötleted:

Zárkózz fel! A képzési alkalom során segítséget kapsz az üzleti terved elkészítéséhez. Az üzleti terv elemeinek ismertetését (piackutatás, marketing terv, stb.) követően segítünk az ötletelésben, és az ott elkészített terved megvalósíthatóságának elemzésében.

Ha van már ötleted:

Hozd magaddal! A képzést követően nemcsak hogy tovább formálhatod azt a helyszínen megszerzett módszerekkel, de munkatársaink segítenek annak elemzésében is, illetve meghatározzák a szükséges későbbi cselekvéseket, hogy sikereket érj el.

A programra regisztrálók:
 első kézből értesülhetnek a határon túli pályázati lehetőségekről, és felkészülhetnek a következő időszak fiatal vállalkozókat segítő pályázataira,
 szakmai anyagokat tölthetnek le,
 1 napos felkészítő képzésen vehetnek részt,
 módszert kapnak üzleti tervük elkészítéséhez,
 értékelést és cselekvési javaslatot kapnak üzleti tervükhöz.

A 10 legjobb üzleti tervet készítő között közel 2000 Euro kerül kiosztásra.

Helyszín: Határmenti település – szervezés alatt

Elérhetőségek és online regisztráció:

http://vallalkozasfejlesztese.hu/

www.facebook.com/vallalkozasfejlesztese

Módosítás az Építésügyi Monitoring Rendszer komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálását támogató felhívásban

2014. november 17. 

Módosult Az Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása című, EKOP-1.2.17/B kódszámú kiemelt projekt felhívásának C7. A projekt befejezése és a pénzügyi elszámolás végső határideje című pontja.

Az NFM elindította a környezeti és energiahatékonysági uniós pályázatokat

2014. október 16. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében első körben 58 milliárd forinttal támogatja a települési vízellátáshoz, szennyvízelvezetéshez és -tisztításhoz kapcsolódó projekteket - mondta Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Ivóvízminőség-javító projektek megvalósítása

2014. október 12. 

A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a települési vízellátás, szennyvíz-elvezetés és -tisztítás, szennyvízkezelés fejlesztését. A cél elérését a Kormány a települési önkormányzatok, önkormányzati társulások vízi közmű-tulajdonosok, víziközmű-szolgáltatók együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Folytatódik a rezsicsökkentés - Már zajlik a szociális tűzifa programra beadott pályátok feldolgozása

2014. október 8. 

A fűtési szezon közeledtével azokon az 5 ezer fő alatti kistelepülésen élő rászorulókon is segít a kormány, akik tűzifával vagy szénnel fűtenek. Több mint 2 ezer település adta be pályázatát a szociális tüzelőanyag programra. A nyertes településekről a pályázatok feldolgozása és értékelése után várhatóan még októberben eredményt hirdet a Belügyminisztérium - mondta el Kurucz Éva kormányszóvivő.

Csaknem félmilliárdból újul meg a karcagi városközpont

2014. szeptember 23. 

Közintézmények újulnak meg mintegy 450 millió forintos pályázati forrásból Karcag központjában - jelentette be kedden a földművelésügyi miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a településen tartott sajtótájékoztatón.

Szeptemberi hajrá a Kerékpárosbarát címekre pályázóknak

2014. szeptember 7. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben idén nyolcadszor hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat.

Közbiztonság Javítása Digitális Eszközökkel, Önkormányzatoknak

2014. szeptember 4. 

Pályázat célja: az Önkormányzatok részére olyan digitális, védelmi lehetőség biztosítása, mellyel jelentősen javíthatják településükön, a lakosság és a beavatkozó szervezetek kapcsolatát, illetve valós segítséget nyújthatnak polgáraiknak.

Megmentésre váró értékeink! alkotói, cikkírói pályázat

2014. szeptember 1. 

A budapesti Harmónium Egyesület pályázatot hirdet “Megmentésre váró értékeink!” címmel elsősorban határon túliak számára azzal a céllal, hogy minél több megmentésre váró helyi örökséget bemutasson. Pályázhat mindenki (magyarországi személy is), aki szeretné megismertetni települése számára fontos emlékét. Célunk, hogy minél több felújításra, feldolgozásra váró határon túli kulturális emléket be tudjunk mutatni, ráirányítani a közvélemény figyelmét. […]

A minisztérium átadja a dohánykoncessziós pályázati anyagokat

2014. július 30. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium eleget tesz a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásával kapcsolatban, közérdekű adatok kiadása iránt indított peres eljárásban hozott jogerős ítéletben foglaltaknak. A tárca 2014. augusztus 1-jén, 11 órakor átadja a pályázati értékelő lapok és települési értékelési jegyzőkönyvek másolatait.

Bicikliben is lehet jó a nyolcas

2014. július 3. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben nyolcadszor hirdeti meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A tárca az elismerésekkel arra ösztönzi az önkormányzatokat és vállalkozásokat, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára.

Vegyiparral összefüggő problémák a településeken - pályaművek

2014. június 25. 

A kiíró pályázatot hirdet főiskolai és egyetemi hallgatók részére olyan pályamunkák megírásának támogatása céljából, amelyek adott településeken előforduló konkrét, a vegyiparral összefüggésbe hozható problémákat gyűjtenek és elemeznek, valamint javaslatot tesznek azok megoldására.

I. Kárpát-medencei szórvány színjátszótábor

2014. június 17. 

A táborról röviden: A Kárpát-medence magyarlakta (elsősorban szórvány) településein élő fiatal amatőr műkedvelőknek szól ez a tábor. Az elképzelés az, hogy minél több országból érkezzenek a fiatalok és a tábor végére sikerüljön összehozni egy közös produkciót.

Aranyszínű fény. Fotópályázat

2014. június 4. 

A DaDalia Galéria, a Kistelepülések Kultúrájáért Egyesület és a Szűcs Árpád Baráti Társaság meghirdeti az Aranyszínű fény című fotópályázatot.

Zöld Pixel fotópályázat

2014. május 28. 

A Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont és a Mi kisvárosunk. hu - Budakeszi Családi Magazin internetes hírportál digitális fotópályázatot hirdet Zöld Pixel 2014? címmel. A Budakörnyéki Turisztikai és Természetfotó pályázat célja: A nevezőktől olyan fényképeket várunk, amelyek Budakörnyéki településeken készülnek. A fotók készítésének helyszínei: Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök és […]

Építészeti Értékvédelmi Támogatás 2014

2014. május 21. 

Az  pályázat célja, olyan munkák elvégzésének segítése, amelyek az épületnek  olyan részeit,tartozékait, díszítéseit, általában olyan értékeit újítják fel, állítják vissza, amelyek a fővárosi védettség alá helyezést indokolttá tették.    A Támogatás célja hangsúlyozottan az eredeti részek felújítása, restaurálása, visszaállítása: Kívülről látható, arculat-, utcakép-, településkép-meghatározó részek, mint homlokzatok helyreállítása, színezése, valamint ezek tartozékai, díszítések különleges […]

Aranyszínű fény fotópályázat

2014. április 30. 

A DaDalia Galeria, a Kistelepülések Kultúrájáért Egyesület és a Szűcs Árpád Baráti Társaság meghirdeti az Aranyszínű fény című fotópályázatot. A református lelkész családban nevelkedett szegedi festőművész, Szűcs Árpád (1933-2011) képeinek sajátságos hangulata, színvilága ihlette  a hagyományteremtő szándékkal kiírt fotópályázatot. A művész senkihez sem hasonlítható módon, egyedi színekkel és technikával jelenítette meg időskori alkotásain a fényt. […]

Konzultáció indul a teljes szélessávú lefedettség megteremtése érdekében

2014. április 15. 

Csaknem 500 olyan település található hazánkban, amely még nem rendelkezik a szélessávú interneteléréshez szükséges alapinfrastruktúrával. A Kormány ezért konzultációt kezdeményez az elektronikus hírközlési piac szereplőivel és a szakmai szervezetekkel az érintett települések körzethálózati ellátottságáról és a szolgáltatók fejlesztési terveiről.

Módosítás a fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívásokban

2014. április 4. 

Ezúton értesítjük az érintett pályázókat, hogy módosítottuk a Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése című pályázati felhívásokban a felülvizsgált Településfejlesztési Koncepciónak, Integrált Településfejlesztési Stratégiának, valamint a Főváros esetében a Tematikus Fejlesztési Programoknak a támogató intézményhez történő benyújtására vonatkozó határidőket.

A Szennyezés lokalizációja települési szilárd hulladék-lerakók területén című konstrukció lezárása

2014. március 19. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Szennyezés lokalizációja települési szilárd hulladék-lerakók területén című (KEOP-2.4.0/B/10-11 kódszámú) konstrukció a rendelkezésre álló keret kimerülése miatt lezárásra kerül.

Vértesszőlős település faluközpontjában kialakítandó közparkban elhelyezendő biciklitároló tervezése

2014. március 6. 

A kiíró Képviselő-testülete nyilvános tervezési pályázatot hirdet a falu központjában lévő, újonnan kialakítandó téren elhelyezendő biciklitárolóra, mely egyben a településen megépült két új kerékpárút közös találkozási pontja is.

Tanyafejlesztés program 1. célterület felfüggesztve

2014. február 12. 

A vidékfejlesztési miniszter közleménye a Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében nyújtott támogatás 2014. évi igénybevételének feltételeiről szóló 7/2014. (II. 6.) VM rendelet szerinti pályázatok benyújtási időszakának felfüggesztéséről a tanyák, valamint a tanyás települések megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok fejlesztése célterület (1. célterület) vonatkozásában.  A  Tanyafejlesztési  Program  előirányzat  keretében  nyújtott  támogatás  2014.  évi igénybevételének feltételeiről  szóló  7/2014. (II. 6.) VM rendelet 7.§ […]

A tanyagazdaságok fejlesztésének csekély összegű (de minimis) támogatása / TP-1-2014

2014. február 10. 

A pályázat célja: a tanyai gazdálkodás megújítása, újjáélesztése, a tanyai életmód - sajátos értékeinek megmentése, megőrzése mellett - hátrányainak csökkentése, valamint a tanyás települések fenntartható, a komplex vidékfejlesztéshez illeszkedő fejlődésének elősegítése érdekében a tőkeszegény tanyai gazdaságok támogatása, gazdálkodási feltételeik megerősítése.

Pályázat az alföldi tanyák, valamint tanyás települések megőrzése és fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok fejlesztésének csekély összegű (de minimis) támogatására

2014. február 7. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium a  Tanyafejlesztési  Program  keretében  az  alföldi tanyák,  valamint  tanyás  települések  megőrzése  és  fejlesztése  érdekében  a tanyagazdaságok  fejlesztésének  csekély  összegű  (de  minimis)  támogatására  nyílt pályázatot hirdet. Pályázat kódja: TP-1-2014 A pályázat célja: A  tanyai  gazdálkodás  megújítása,  újjáélesztése,  a  tanyai  életmód  -  sajátos  értékeinek megmentése,  megőrzése mellett  -  hátrányainak  csökkentése,  valamint  a  tanyás  települések fenntartható,  a  komplex  vidékfejlesztéshez  illeszkedő fejlődésének  elősegítése  érdekében […]

„Húsvéti Koncert” - Joseph Haydn: A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán című művének előadása

2014. február 5. 

A Harmónia Művészeti Központ Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatot hirdet „Zenebarát” programja keretében „Húsvéti koncert” - Joseph Haydn: A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán című művének fortepiano-változata - megtartására Takács Szilvia csembalóművész előadásában.


A meghirdetés dátuma: 2014. február 3.


1. A pályázat célja

Jelen pályázatot a Támogató a „Zenebarát” program keretében hirdeti meg. Célja, hogy viszonylag kis önrésszel magas művészeti értékű zenei programokat, előadásokat juttasson el olyan településekre, helyszínekre, ahol szűkös a lehetőség ezek megvalósítására.
A megpályázható koncert Húsvétot megelőző hangulatot tolmácsol. Az eredetileg zenekarra íródott műből átirat készült egy történeti billentyűs hangszerre, fortepianóra. Ezzel az előadásmóddal – szemben a zenekari formában jóval költségesebb előadással - elérhetővé teszi a Pályázók számára a hangverseny megvalósulását. A programról bővebben tájékozódhat a www.zenebarat.hu honlapon.

2. A támogatás formája és mértéke

A projekt összes költségének 75 %-a elszámolható, a pályázathoz 25 % saját forrás (továbbiakban önrész) biztosítása kötelező. A program költsége összesen 200.000 Ft, amelyből 150.000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A fennmaradó 50.000 Ft önrész a pályázót terheli.

3. A támogatott zenei program leírása

Koncert címe: Húsvéti Koncert
Műsor: Joseph Haydn A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán
Előadó: Takács Szilvia csembalóművész
Közreműködik: Az egyes tételek között a tétel történetét bemutató narrátor

A Támogató biztosítja a hangverseny meghirdetéséhez szükséges plakátot.

A pályázat sikeres elnyerése esetén a támogatás kizárólag a fenti programra használható fel.

4. Pályázat benyújtására jogosultak

Települési önkormányzatok, egyházak, illetve egyházi intézmények, közművelődési intézmények, valamint olyan kulturális szervezetek, civil szervezetek, alapítványok, akik a koncerthez szükséges alábbiakban felsorolt feltételeket biztosítani tudják:
 A koncert megtartásához szükséges legalább 80 férőhelyes helyszín
 A Pályázati Kiírás 2. pontjában szereplő kötelező önrész, melyről Pályázó a Pályázati Adatlapon nyilatkozatot tesz.


5. A rendelkezésre álló keretösszeg

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 1.200.000 Ft, azaz egymillió-kettőszázezer forint a Harmónia Művészeti Központ Nonprofit Közhasznú Kft. (továbbiakban Támogató) terhére. A keretösszeg 8 pályázó számára tudja biztosítani a program megvalósulását.

6. Támogatási időszak

A programsorozat kizárólag 2014. április 11-18. közötti időszakban valósulhat meg.

7. A pályázatok benyújtásának határideje

A pályázatok benyújtásának határideje 2014. február 21.

8. A benyújtható pályázatok száma

Jelen pályázati kiírás keretében egy pályázó egy pályázatot nyújthat be.
A várhatóan támogatandó pályázatok száma: 8

9. A pályázatok benyújtásának módja

A pályázatok benyújtása a kiíráshoz csatolt Pályázati Adatlapon történik, amely letölthető a www.zenebarat.hu honlapról. A pályázatok benyújtásának módjai a következők lehetnek:
 A kitöltött adatlapot a pályázó postai úton eljuttatja a megadott határidőig a Támogató címére:
Harmónia Művészeti Központ Nonprofit Közhasznú Kft.
9061 Vámosszabadi, Béke u. 4.

 Elektronikus úton pályázó a kitöltött adatlapot aláírva, lebélyegezve, színesen beszkennelve elküldi a Támogató elektronikus levélcímére (e-mail cím):
palyazat@zenebarat.hu

10. A pályázat érvényességének vizsgálata, hiánypótlás

Támogató csak hiánytalan és aláírt, lebélyegzett pályázatokat fogad be. Hiánypótlásra nincs lehetőség.

11. A pályázatok elbírálásának szempontjai és határideje

Az érvényes befogadott pályázatokat a Támogató által kijelölt Szakmai Tanács az alábbi szempontok alapján értékeli:
 Pályázó vállalja, hogy a rendelkezésre álló helyszín közönséggel való feltöltését minimum 50%-ban biztosítja. Előnyt élvez az a Pályázó, aki a Pályázati Adatlap megfelelő nyilatkozatának kitöltésével vállalja, hogy a koncert helyszínét 50%-osnál nagyobb mértékben feltölti. (Minél nagyobb százalékban vállalja, annál nagyobb előnyt élvez.)
 Előnyt élveznek azok a közösségek, ahol ilyen jellegű programok megtartása nem megszokott.
 Előnyt élveznek azok a Pályázók, akik a programot ingyenesen látogathatóvá teszik.

A Szakmai Tanács döntési javaslatát a pályázatok beadási határidejétől számított 5 napon belül teszi meg. A támogatásokról a Támogató dönt az elbírálástól számított 2 napon belül.

A Szakmai Tanács elnöke: Dr Benkő Szabolcs, a Győri Tehetséggondozó Tanács elnöke; gordonka-, és kamaraművész; a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója

12. A Pályázók döntést követő kiértesítése

A Támogató döntését követően 15 napon belül értesítést küld e-mailben a pályázat elbírálásáról, és az eredményeket közzé teszi. A pályázatokkal kapcsolatos döntések a www.zenebarat.hu honlapon kerülnek közzétételre.

13. Szerződéskötés

 Kedvezményezettel a szerződéskötéshez szükséges valamennyi feltétel határidőben való teljesülése esetén a támogatási szerződést a Támogatóval köti meg. A kihirdetést követően 10 napon belül Támogató kiküldi a támogatói szerződést, amelyben az önrész kifizetésének módját feltünteti.
 Kedvezményezett vállalja, hogy a támogatói szerződés kézhezvételét követően azt 5 munkanapon belül aláírva, lebélyegezve visszaküldi Támogató címére.
 Támogató a szerződés megkötését követően Kedvezményezett számára megküldi a rendezvényt népszerűsítő plakátjait az előre egyeztetett példányszámban.
 A szerződéskötést követően Támogató felveszi a kapcsolatot a Kedvezményezettel időpont egyeztetés céljából.
 Amennyiben a program a pályázó hibájából meghiúsul, Kedvezményezett vállalja, hogy a szerződésben szereplő önrész összegét, 50.000 Ft-ot azaz ötvenezer forintot a Támogató részére megtéríti.

14. Nyilvánosság

Kedvezményezett vállalja, hogy a program előkészítési és utómunkálataiban részt vesz (meghirdetés, plakátok kihelyezése, közönségszervezés).

15. Elszámolás

Kedvezményezett a Támogatási Szerződésben szereplő önrész kifizetésével az elszámolást megteszi.

16. További információ

 A pályázati csomag dokumentumai letölthetők a Támogató www.zenebarat.hu című honlapjáról
 A pályázattal kapcsolatos további információkat az alábbi elérhetőségeken kaphat: Harmónia Művészeti Központ Nonprofit Közhasznú Kft.
Fazekasné Kovács Viktória 06/96 332-122, 06/20 244-66-04, palyazat@zenebarat.hu

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása / HUNG-2014 B

2014. február 3. 

A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény szerinti települési, tájegységi, megyei és országos nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtése, rendszerezése, a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok kollektív megismertetése, azok hazai, külhoni és nemzetközi rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetése és népszerűsítése.

Pályázat nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtésére, népszerűsítésére

2014. február 2. 

Pályázat a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására. Pályázat kódja: HUNG-2014 B A pályázat célja: a  települési,  tájegységi,  megyei  és  országos nemzeti  értékek  és  hungarikumok gyűjtése,  rendszerezése,  a Magyar Értéktárban  és  a  Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott  egyes  nemzeti  értékek  és hungarikumok kollektív  megismertetése, azok hazai,  külhoni  és  nemzetközi  rendezvényeken,  írott  és elektronikus  kiadványokban történő megjelentetés e […]

Pályázat számítógépek ingyenes használatára Miskolci járás 38 településén

2014. január 27. 

Indul a Digitális Közösség program második szakasza. További 80 ezer ember számára nyújt lehetőséget a Kormány a digitális felzárkózásra. 2014. január 27-én kiterjesztik a Digitális Közösség programot az egész miskolci járásra.  Ez a program nem csak laptopokhoz segíti hozzá a miskolci polgárokat, hanem a ma már nélkülözhetetlen digitális tudáshoz is, az informatikai beruházások és az alkalmazások […]

Hét megye települései pályázhattak a tanyafejlesztési programban

2014. január 16. 

A hat alföldi megye és Pest megye déli járásaiban lévő települések indulhattak a tanyafejlesztési program pályázatain 2013-ban - közölte Viski József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) főosztályvezetője Kecskeméten.

Módosítás a lakhatási integrációt modellező szociális célú településrehabilitációs kísérleti projektek megvalósítását támogató Dél-dunántúli felhívásban

2014. január 10. 

A regionális operatív programok 2011-2013. évekre szóló akcióterveinek módosításáról és a Nyugat-Dunántúli Operatív Program 5. prioritás keretének növeléséről szóló 2057/2013. (XII. 31.) számú Kormányhatározat alapján módosítottuk a DDOP-4.1.2/B-13 kódszámú, ,,Lakhatási integrációt modellező szociális célú településrehabilitációs kísérleti projektek megvalósítása című felhívás keretösszegét.

Sikerrel zárult a karcagi Kátai Gábor Kórház intézményvezetői posztjára meghirdetett pályázat

2014. január 9. 

A települési önkormányzatok fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek átvételéről és az átvételhez kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2012. évi XXXVIII. törvény (Ttv.) 11. § (3) bekezdése értelmében, a Kátai Gábor Kórház főigazgatói álláshelyére 2013. október 14. napján kiírt pályázat sikerrel zárult.

Pályázat új típusú közfoglalkoztatási programok kidolgozására 2014

2014. január 6. 

Magyarország belügyminisztere pályázatot hirdet a 2014. évben megvalósítható új típusú közfoglalkoztatási programok kidolgozására. A pályázat célja A  pályázat  célja,  hogy  a  pályázók  olyan,  a  2014.  év  folyamán  indítható,  a  hagyományos  és megszokott közfoglalkoztatási programoktól eltérő  programjavaslatokat dolgozzanak ki, amelyek az ország egészén, vagy annak több területén  -  elsősorban hátrányos helyzetű, kedvezményezett térségekben és településeken - valósíthatók meg. Pályázati feltételek  […]

Új indikátor adatlapok a regionális programok felhívásaihoz kapcsolódóan

2013. december 16. 

,,Kiközvetített támogatási összeg (5605) és a ,,Városi honlap látogatottságának növekedése (1760) címmel elérhető két új indikátor adatlap a honlapon. A 437-es számú, ,,Támogatással érintett lakosok száma a rehabilitált településrészeken című indikátor adatlapot az elnevezés pontosítása, illetve a benyújtandó igazoló dokumentumok módosítása miatt frissítettük.

Turisztikai tevékenységek ösztönzése – Leader pályázat

2013. december 3. 

A turisztikai tevékenységek ösztönzését célzó pályázatra 2013. november 25-től december 20-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a LEADER Helyi Akciócsoportokhoz. A dokumentumot postán kell eljuttatni, hiánypótlásra nincs lehetőség. Pályázatok benyújtási határideje: 2013 december 20. Az intézkedés célja a vidéki települések életminőségének javítása, melynek keretében négy célterületen igényelhető támogatás: falusi szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő falusi szálláshelyek […]

Befogadó magyar település

2013. november 26. 

A pályázat célja: a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ Egyezményben megfogalmazott szemlélet erkölcsi jutalmazása, mely két éven keresztül biztosítja a támogatott számára hivatalos formában a megfogalmazott célban elért eredmények tanúságát.

Pályázat a Városháza Galéria közösségi színterének 2014. évben történő használatával kapcsolatban

2013. november 18. 

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási, Közművelődési, Sport- és Ifjúsági Bizottsága pályázati felhívást tesz közzé a Városháza Galéria 2014. évi igénybevételére. A kerületi Önkormányzat a kiállítás lehetőségét nyitottá kívánja tenni az intézmények, társadalmi szervezetek, közösségek és magánszemélyek számára. A Városháza Galéria célja, a település művészeti, szellemi értékeinek, hagyományainak bemutatása, valamint az […]

Dédszüleim mintáit hordom – iparművészeti pályázat

2013. november 15. 

A Nemzeti Művelődési Intézet - együttműködve a Völgy Hangja Egyesülettel és Törökkoppány Község Önkormányzatával - iparművészeti pályázatot hirdet a törökkoppányi fehérhímzés gazdag mintakincsének innovatív felhasználására. Az elektronikus beküldés határideje: 2013. november 22. 16.00 óra. A pályázat célja: Törökkoppány egy, a hagyományait mai napig is őrző Somogy megyei kistelepülés. Az ezen a vidéken jellemző ünnepi viseletet díszítő fehérhímzés […]

Megjelentek a funkcióbővítő integrált települési fejlesztéseket támogató kiemelt felhívások két régiót érintően

2013. november 4. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelentek a ,,Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések című, ÉAOP-5.1.1/I-13, valamint ÉMOP-3.1.2/F-13 kódszámú kiemelt projekt felhívások, amelyekre funkcióbővítő típusú városrehabilitáció témájában kizárólag projektjavaslat benyújtása lehetséges.

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2014 (Közösségi környezet kollégium) / NEA-KK-14-SZ

2013. október 24. 

Kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció, informatika, elektronikus hírközlés, szak- és felnőttképzés, ismeretterjesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Egyházüldözés a Rákosi-Kádár diktatúrában

2013. október 17. 

A pályázat célja feltárni, bemutatni, dokumentálni az egyes településeken és a fővárosban történt egyházüldözést.

Czinka Panna - Vidékfejlesztő Roma Fiatalok Ösztöndíjprogram

2013. október 9. 

Az anyagi támogatás célja: A felsőoktatásban tanuló roma származású fiatalok tanulmányainak eredményes befejezésének elősegítése. A program céljaival megegyező, konkrét feladatvégzés díjazása havi rendszerességgel. Szakmai mentorálás célja: A kedvezményezettek felkészítése a település és közösségfejlesztés területén a helyi lakosság aktivizálásának, társadalmi cselekvőképességének, kezdeményező-készségének fejlesztésére, melynek során cél a közösségi megoldások érvényre jutásának segítéséhez szükséges módszerek megismertetése, azok elsajátításában való segítségnyújtás elméleti tudás és gyakorlati tapasztalat biztosítása révén.

Több helyszínen és nagyobb keretösszeggel folytatódik a Szociális Földprogram

2013. október 9. 

Az idén 151 település nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán, amelynek célja a hátrányos helyzetű településeken élők megélhetésének biztosítása, munkalehetőségek teremtése, és a helyi közösségek fejlesztése. A program résztvevői idén a termelés mellett már házi feldolgozással és kézműves termékek készítésével is foglalkoztak, így helyi adottságokra épülő, hosszútávon fenntartható programok indulnak el. A földprogram a települések teljes közösségének nyújthat a jövőben egyre bővülő lehetőségeket.

Segítsük a Dunai Árvíz 2013 gyermekkárosultjait! - gyermekintézmények támogatása Pest megyében

2013. szeptember 25. 

A kíiró nyílt pályázatot hirdet a Dunai régióban árvízzel sújtott települések részére - 18 év alatti gyermekekkel foglalkozó intézményei számára - annak a megsegítő programnak a keretében, amelyet az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagjai a rendkívüli helyzetre való tekintettel június elején elindítottak.

Jobban élni - Magyarországi Falumegújítási Díj 2013.

2013. szeptember 17. 

A pályázatot meghirdetők célja, hogy felkutassák, díjazzák és ezzel reflektorfénybe állítsák, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A kiírók a példák bemutatásával, az információk cseréjével javítani kívánják a falumegújítást végző községek eredményeit, a jó példákkal el kívánják érni, hogy a falumegújítás mozgalommá szerveződjön.

Oktatásfejlesztés - Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése / NYDOP-5.3.1/C-13

2013. szeptember 17. 

A köznevelési intézmények fejlesztésével cél a települések népességmegtartó képességének, a települések fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő közszolgáltatások racionális és költséghatékony működésének kialakítása. Jelen Kiemelt Projekt Felhívás célja a köznevelési reformfolyamatoknak megfelelően a minőségi oktatás megteremtéséhez és az egységes szemléletű modern neveléshez és oktatáshoz szükséges feltételek kialakítása.

Pályázat közművelődési és népművészeti intézmények programjainak népszerűsítésére

2013. szeptember 14. 

NKA Közművelődés és népművészet kollégiuma pályázati felhívása. Pályázat a közművelődési intézményekben, ill. annak keretei közt magas színvonalon működő műhelyekben, valamint a népművészet folyamatosan és magas színvonalon működő műhelyeiben létrejött műsorok, programok, produktumok kizárólag kistelepüléseken való terjesztésének, tájolásának támogatására (fesztiválon való részvétel kivételével). Pályázók köre: Közművelődési és népművészeti tevékenységgel foglalkozó intézmények, önkormányzatok (települési önkormányzat abban az esetben, [...]

Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj hátrányos szociális helyzetű hallgatóknak / A típus

2013. szeptember 11. 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer (a továbbiakban: Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer) célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíj pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (a továbbiakban: Támogatáskezelő) végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára / B típus

2013. szeptember 11. 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer (a továbbiakban: Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer) célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíjjal kapcsolatos pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (továbbiakban: Támogatáskezelő) végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára

2013. szeptember 11. 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer (a továbbiakban: Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer) célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíjjal kapcsolatos pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (továbbiakban: Támogatáskezelő) végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

Pályázat köztéri szobrok készítésre

2013. szeptember 2. 

A Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázatot hirdet olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) létrehozása, melyek az adott település közterén a település kulturális jelenét erősítik. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 30. A Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázatot hirdet olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) létrehozása, melyek [...]

Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület Pályázati Felhívása Falugondnoki szolgálatok működési támogatására

2013. augusztus 30. 

Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület

Pályázati Felhívása

Falugondnoki szolgálatok működési támogatására

Pályázati támogatás célja és háttere:


I. A konstrukció célja az 1993. évi III. törvényben ( Szociális törvény) nevesített Falugondnoki szolgálatok működési támogatása, eszközfejlesztése, azon Falugondnoki szolgálat számára, mely a már nyújtott ellátások mellett az Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület kulturális és közművelődési tevékenységének támogatásában is aktív szerepet vállal.

II. Háttere: A falugondnoki szolgálat gépkocsija részt vesz az Egyházaskeszőn működő egyesület rendezvényeire az idősek és gyermekek szállításában és szerepet vállal az egyesület keretén belül működő felnőtt néptánccsoport tagjainak fellépésekre való utaztatásában.

A rendelkezésre álló forrás és elbírálás szabályai:

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló összeg: 2013 évben 200.000,-Ft, az azt követő 3 évben az éves Személyi jövedelem adó 1%-ából befolyó bevétel összege, mely maximum évi 50.000,-Ft.
A pályázati támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
A pályázati összeg tárgyévi felhasználásáról, minden év december 31-ig írásos beszámolót kell a pályázatot kiíró felé benyújtani .

Jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázatok száma: 1 db, jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázatok egyfordulós eljárás keretében kerülnek kiválasztásra.
A támogatás egyszer megállapított, vissza nem térítendő forrás kiegészítés. A támogatás célirányos felhasználása érdekében a döntéstől számított 15munkanapon belül – amely határidő egy alkalommal 15 nappal meghosszabbítható – támogatási szerződést köt a kedvezményezett pályázóval, és a támogatás felhasználását; a program megvalósítását pénzügyi és szakmai beszámolókon keresztül a szerződésben rögzített módon ellenőrzi.
A támogatási szerződésben rögzített céltól eltérő felhasználás, vagy a feladat megvalósításának elmaradása esetén a támogatási összeget vissza kell fizetni.
Ezen felül megfizetendő a támogatási összeg jegybanki kamata vagy a jegybanki kamatának kétszerese, attól függően, hogy a program nem szerződésszerű teljesítése felróható-e a támogatottnak.

A befogadott pályázatok a tartalmi és formai követelményeknek való megfelelése alapján kerülnek elbírálásra. Hiánypótlásra nincs lehetőség.
A pályázatok elbírálását az Egyesület Elnöksége végzi. A pályázati feltételek teljesítése nem jelent jogosultságot a pályázatban megjelölt összegű költségvetési támogatás igénybevételére. A támogatás igénybevétele szempontjából a pályázatot szerződéskötési ajánlatnak kell tekinteni.
A pályázatok a benyújtás határidejét követő 15 napon belül feldolgozásra. A döntést követően a tájékoztatást 5 munkanapon belül a pályázók levélben kapják meg az Egyesülettől.
A támogatásban részesített pályázó a pályázati kiírás megjelenési helyén közzétételre kerül.
A pályázatot elutasító döntést indokolni kell, a döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.
A pályázat elfogadásáról szóló értesítés a szerződéskötési ajánlat elfogadásának minősül.

Pályázók köre:

Jelen pályázati felhívás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

- Falugondnoki szolgálatot fenntartó helyi önkormányzatok
- Falugondnoki szolgálatot fenntartó önkormányzatok jogi személyességgel rendelkező Társulásai
- Falugondnoki szolgálatot fenntartó nonprofit szervezetek közül: egyesületek, egyház, alapítvány

Pályázat tartalma:

A támogatható tevékenységek köre: kizárólag azok a projekt javaslatok támogathatók, amelyek a pályázati program célkitűzéseivel összhangban álló tevékenységeket tartalmaznak, azaz az egyesület alapszabályában és a falugondnoki szolgálat szakmai programjában is megtalálhatók. A pályázati kiírás keretében kizárólag az alábbi tevékenységek megvalósítására igényelhető támogatás:
- az idősek és a gyermekek szállítását lehetővé tevő eszközök beszerzése, mely a falugondnoki jármű tartozéka ( idősek és mozgáskorlátozottak ki és beszállását segítő magasító, biztonsági gyermek ülések) Csak új eszköz beszerzése támogatható.

- az egyesület keretén belül működő felnőtt néptánccsoport tagjainak fellépésekre és táncpróbákra való utaztatásához üzemanyag támogatás.

A támogatott szervezet a támogatás igénybevételével kötelezettséget vállal a támogatott cél szerint működő program, ellátás meghatározott ideig való működtetésére. Az ellátási és egyéb kötelezettségek részletei:
- a pályázat megvalósítását követően a támogatott kötelezettséget vállal a programban meghatározott falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatást három évig fenntartja

Pályázat mellékletei:

- pályázati adatlap
- a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy nincs esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása, mely nyilatkozatban ki kell térni arra, hogy a pályázó:
- tudomásul veszi, hogy 60 napon túli köztartozás esetén a támogatás nem illeti meg, illetve az esedékes támogatás folyósítása felfüggesztésre kerül, és az esedékes támogatás a köztartozások megfizetése érdekében – a támogatás ellenében vállalt kötelezettséget nem érintő módon – visszatartásra, illetve a köztartozást követő állami szerveknek átutalásra kerül,

- önkormányzati pályázó esetén a képviselő-testület döntését a program támogatásáról és az esetleges saját erő vállalásáról,
- eredeti, vagy hitelesített másolatban aláírási címpéldányt;

A benyújtás határideje, helye:

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. szeptember 16. A pályázatot ajánlott küldeményként kell postára adni.
A benyújtási határidő módosítására nincs lehetőség. A határidő után postára adott pályázatok nem kerülnek elbírálásra.
Pályázatot kizárólag postai úton, 2 példányban, csak a kiírás mellékletét képező pályázati adatlapon lehet benyújtani a szükséges mellékletekkel ellátva. A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásához szükséges „Adatlap” letölthető a www.egyhazaskeszo.hu / szervezetek / E.J. Egyesület / Pályázati kiírás

A pályázat benyújtásának helye az Egyesület levelezési címe, székhelye: 8523 Egyházaskesző, Vasút u. 8.
Pályázati adatlap

„Falugondnoki szolgálatok működési támogatására”


1. A PÁLYÁZÓ ADATAI

A pályázó szervezet:
Neve:Település: Utca, hsz:
Megye: Megyekód:
Járás neve:

Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................

Bírósági bejegyzés, végzés száma:………………………………………………..
(nem önkormányzati fenntartású szervezetek esetén)

A pályázó szervezet adószáma:


A pályázó szervezet vezetője, képviselője: (önkormányzat esetén polgármester)
neve:
beosztása:

Kapcsolattartásra kijelölt személy adatai, amennyiben eltér a szervezet képviselőjétől:
neve:
beosztása:

Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................


A pályázó számlájának, a támogatási összeg átutalásához szükséges adatai:

A számlavezető pénzintézet megnevezése, székhelye:

A számla tulajdonosának neve és székhelye:
max. 32 leütés
A pályázó szervezet számlaszáma:
3  8 számjegy


A PROGRAM TELJES MEGVALÓSÍTÁSÁNAK (BEFEJEZÉSÉNEK), A VÁLLALT ELLÁTÁS MEGKEZDÉSÉNEK TERVEZETT IDŐPONTJA:
év hó nap
Kérjük a megvalósítás várható időpontját megközelítő pontossággal megadni. A támogatási szerződésben a feladat teljesítésének határideje ehhez az időponthoz igazodva kerül meghatározásra.


2. A TELEPÜLÉSRE VONATKOZÓ ADATOK:

Lakosságszám 2013. I. 1-jén:

Település lakosságszáma: …………………… Fő
ebből: Belterületi lakos: …………………… Fő
Külterületi lakos: …………………… Fő
Egyéb belterületi lakos: …………………… Fő

Ha a település közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik, akkor székhelye:……………………

Nyújtott-e be a korábbiakban hasonló célra pályázatot Uniós, vagy hazai fejlesztési támogatás elnyerésére? IGEN NEM

Ha igen, melyik év(ek)ben? 2009 2010 2011 2012 2013


A település közlekedési feltételeinek bemutatása

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...3. Mutassa be a falugondnoki szolgálat eddigi tevékenységét:

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...Jelen pályázati cél megvalósítása, hogyan illeszkedik a falugondnoki szolgálat szakmai programjába:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………………...

4. KÖLTSÉGTERV

A pályázati program költségvetése főbb tételekben:

Megvalósítás
A teljes költség és a tervezett források összetétele

A megvalósítás során kifizetésre kerülő költségek és forrásaik teljeskörűen (eFt)
Költségfajta tervezett költség
igényelt támogatás jóváhagyott támogatás***
1.
2.
3.
4. 
5.
Összesen:

A döntés után a véglegesen jóváhagyott támogatási összeg figyelembevételével a táblázatokban szereplő költségvetési tételeket újra kell tervezni, ha a megítélt támogatás alacsonyabb a kért támogatásnál. A tábla a támogatási szerződés mellékletét képezi. Döntés után a táblákban szereplő egyes sorokon meghatározott összegektől 20%-nál nagyobb mértékben eltérni csak szerződésmódosítással lehet. Szerződésmódosításra csak különösen indokolt esetben kerülhet sor.


A pályázott állami támogatás igénybevételének ütemezése

A támogatási összeg felhasználásának tervezett időpontjai (egy összegben való felhasználás is lehetséges):
(A támogatás első ütemének átutalása legkorábban a pályázat beadását követő két hónap elteltével tervezhető.)

Felhasznált támogatási összeg Számla benyújtásának időpontja
Támogatás mindösszesen:
Záradék:
Büntetőjogi felelőségem tudatában kijelentem, hogy a pályázati adatlapban és az előzőekben felsorolt …...... db csatolt mellékletben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

………………………, …………….

………………………………….
szervezet képviselőjének aláírása

Ciao! Beszéljünk olaszul? Pályázat az olasz nyelvet oktató magyar általános iskolák 6-8. osztályos tanulói számára

2013. augusztus 26. 

Pályázat az általános iskolák 6-8. osztályos tanulói számára. Olaszországot úgy tartják számon, mint ,,kisvárosok ezreinek és  városok százainak országát.  Mindez azt jelenti, hogy Olaszország egyetlen egység, mely megsokszorozódik a történelmi kisvárosok,  kisebb  és  nagyobb  városok,  tengerparti  és  hegyi  települések  ezrein  keresztül, melyek  egyedülálló  panorámát  nyújtanak  egy  nyelvben és  kultúrában  gazdag  és  a hagyományok,  valamint  a [...]

Önkormányzati naptárfotó-pályázat - települési szokások

2013. augusztus 23. 

Önkormányzati naptárfotó-pályázat. A fotók készítésének legkorábbi ideje 2012. január 1. lehet. Olyan fotókat várunk, amelyek az átlagostól eltérő, vagy csak az adott településen kialakult szokást örökítik meg. A beküldött pályázati anyag csak arról a településről szólhat, amelyért az önkormányzat felel.

MUT Diplomadíj 2013

2013. augusztus 15. 

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan: területi és struktúra tervezés, településtervezés és városépítés, szabadtértervezés, infrastruktúratervezés, egyéb városfejlesztési és városkutatási témakörök, vonatkozó társadalomtudományok. A pályázaton a 2012/13-as tanév őszi és tavaszi félévében megvédett munkák indulhatnak. A Magyar Urbanisztikai Társaság Bíráló Bizottsága kiemelt [...]

Vizuális Művészetek Kollégiuma

2013. augusztus 3. 

Téma/cél: olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) létrehozása, melyek az adott település közterén a település kulturális jelenét erősítik.

Palóczi Antal díj kimagasló település-, területrendezési tevékenységre

2013. július 25. 

A belügyminiszter a településrendezés illetve a területrendezés területén legalább tíz éven át végzett kimagasló tervezői, oktatói, kutatói tevékenység továbbá főépítészi feladatokkal összefüggő és szakterületi igazgatási tevékenység elismeréséül természetes személynek, tervezőcsoportnak vagy szervezetnek az Építészet Világnapja alkalmából évente összesen 3 db Palóczi Antal-díjat adományozhat.

A települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztését, informatikai korszerűsítését támogató felhívás felfüggesztése

2013. július 24. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felfüggeszti az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése, informatikai korszerűsítése című (KEOP-1.1.1/C/13 - kódszámú) pályázati kiírást.

Az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatása / TP-1-2013

2013. július 10. 

A pályázat célja: a tanyai termékek nagyobb arányú piacra jutásának elősegítése, a külterületi föld- és dűlőutak karbantartásának gép- és eszköztámogatása, a villany nélküli tanyák villamosenergia-ellátásának javítása, a tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése, valamint megyei tanyafelmérések elvégzésére.

Településtervezési Diplomadíj 2013

2013. július 10. 

A településtervezési diplomamunkák megmérettetésének célja a diplomázók munkájának és egyben a szakterület egyetemi képzésének áttekintésével a legkiemelkedőbb teljesítmény díjazása. A díj ösztönzést is kíván nyújtani azoknak, akik a településtervezői pályára lépve komolyan elmélyülnek feladatuk kimunkálásában és minőségi eredményt nyújtanak.

Pályázat a települési és térségi fejlesztések támogatására

2013. július 9. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet Tanyafejlesztési Program keretében  az alföldi  tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében  a települési és  térségi fejlesztések támogatására. Pályázat kódja:  TP-1-2013 A pályázat célja: A tanyai termékek nagyobb arányú piacra jutásának elősegítése, a külterületi föld- és dűlőutak karbantartásának  gép-  és  eszköztámogatása, a  villany nélküli  tanyák  villamosenergia-ellátásának  javítása,  a tanyagondnoki [...]

Kitöltőprogram az elnéptelenedő települések támogatása érdekében kiírt pályázatokhoz

2013. június 28. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-5.3.11-13/1-2 jelű, Elnéptelenedő települések romló társadalmi-gazdasági folyamatainak megfordítása című pályázatokhoz elérhető a kitöltőprogram a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Indul az Év Szállása verseny

2013. június 28. 

A nyaralási szezon végéig lehet szavazni arra a szálláshelyre és településre, amelyet legszívesebben ajánlunk más utazóknak.

Pályázati felhívás Helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv, valamint közösségfejlesztési stratégia megalkotására

2013. június 27. 

A Kreateam Egyesület a svéd SWINT Foundation civil szervezet együttműködésével pályázati kiírást tesz közzé helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv, valamint közösségfejlesztési stratégia kialakításának támogatása céljából. A pályázat célja Helyi Ifjúsági koncepció és cselekvési terv kidolgozása Közösségfejlesztési stratégia megalkotása Meglévő ifjúsági koncepciók, cselekvési tervek, illetve közösségfejlesztési stratégiák felülvizsgálata, aktualizálása Pályázók köre 5000 fő lakossági szám alatti magyarországi települések önkormányzatai, ezek intézményei, illetve az adott településen működő civil szervezetek (egyesületek, alapítványok).

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése, informatikai korszerűsítése / KEOP-1.1.1/C/13

2013. június 22. 

A konstrukció keretében a hulladék lerakástól történő eltérítéséhez szükséges eszközök támogathatóak. A konstrukció a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése és informatikai korszerűsítése révén hozzájárul a hazai hulladékgazdálkodás jogszabályi hátterének átalakításával, kiemelten a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (Ht.) hatályba lépésével jelentkező új feladatok, kötelezettségek teljesítéséhez. A konstrukció egyik célja a piaci viszonyok átrendeződéséből, a közszolgáltatási rendszerek átalakulásából adódó kieső szállítási és kezelő kapacitások helyettesítése a szolgáltatás fenntarthatóságának érdekében. A lerakási járulék bevezetésével a környezetvédelmi szempontokon túlmenően gazdaságilag is indokolttá válik a hulladék lerakás előtti kezelése, és ezzel a lerakott hulladék mennyiségének csökkentése.

Megjelent a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztését, informatikai korszerűsítését támogató felhívás

2013. június 21. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése, informatikai korszerűsítése című (KEOP-1.1.1/C/13 kódszámú) pályázati felhívás.

Újra lehet koccintani a legkedveltebb borvidéki település címért

2013. június 19. 

Az idén is megrendezik június 15. és szeptember 8. között a borvidéki települések versenyét, a Koccintást.

Boldog 100. szülinapot Tour de France videópályázat

2013. június 10. 

Az Eurosport magyar nyelvű szerkesztősége videó pályázatot hirdet a 100. születésnapját ünneplő francia kerékpáros körverseny kapcsán. Keressük Magyarország legnagyobb Tour de France rajongó települését vagy közösségét és szurkolóját! A Tour de France ideje alatt azokon a településeken és tájakon, amin keresztül halad a mezőny rendszeresen készülnek a helyi lakosok, szurkolók valami látványos meglepetéssel, bemutatóval, kerékpárt [...]

100 nap múlva kezdődik az Európai Mobilitási Hét

2013. június 8. 

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatát minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. Az idei részvételre már regisztrált települések fele magyar. Az Európai Mobilitási Hetet beharangozó, hagyományos rajz-, fotó- és családi kreatív pályázat jelentkezési szakasza néhány héten belül lezárul. Közlemény.

Lindab tervezői díj 2013

2013. június 7. 

A pályázat célja a példaértékű, szakszerűen Lindab termékekkel megtervezett vagy megtervezett és kivitelezett épületek, termékalkalmazások megismertetése a leendő építtetőkkel, megbízókkal és a szakmával. A díjazott munkák, épületek tervezőinek magas szintű elismerése. (1) Az Év Lindab Háza 2013 (új épület) Lakóház (családi ház, több lakásos lakóépület, társasház) Középület (önkormányzati, községi, városi - egyéb települési - közösségi [...]

IKSZT és emlékműavatás Ipolydamásdon

2013. június 3. 

Rangos eseménynek adott otthont május 31-én Ipolydamásd: a Flame of Peace (Béke Lángja) Alapítvány emlékművet adományozott a településnek, amelyet a falu központjában, a Művelődési Ház előtti rendezett téren helyeztek el. Az emlékművet személyesen az alapítvány elnöke, Herta von Habsburg-Lothringen főhercegnő leplezte le. részletek

Bajánál is segítik a vállalkozásokat

2013. május 29. 

A bajai kistérségből három település, Bácsbokod, Bácsborsód és Rém is bekerült a szabad vállalkozási övezetek közé. A kormány az ilyen övezetekkel a hátrányos helyzetű területek gazdasági fejlődését és új munkahelyek létrehozását igyekszik segíteni. Lényege, hogy különböző kedvezményeket vehetnek igénybe, illetve pályázhatnak meg a helyi vállalkozások. részletek

Osztrák tanulmányúton a Völgy Vidék HACS

2013. május 27. 

A Völgy Vidék Közösség nemzetközi projekt előkészítő tanulmányúton vett részt 2013. május 5-9. között Ausztriában. Az előzetes látogatás célja az osztrák Südburgenland Plus Helyi Akciócsoporttal (HACS) való nemzetközi együttműködés megalapozása, a LEADER-egyesület tevékenységeinek, a dél-burgenlandi települések lehetőségeinek, értékeinek megismerése, valamint a LEADER-közösség gyümölcs tájfajta génmegőrző, helyi termék és megújuló energia programjának tanulmányozása volt. részletek

Pünkösd alkalmából bővült a művelődési ház

2013. május 24. 

Ünnepélyesen átadták a ,,Vércse Klub és ,,Vércse Sarok helyszínének kialakítása című pályázattal elkészült beruházást május 19-én Sárkeresztesen, a Pünkösdi Napokon. A település a nemrégiben szintén pályázati támogatásból felújított Művelődési Házban alakított ki egy konyharészt és egy kiállító vitrinekből álló kiállítóteret. Az önkormányzat több mint 3,7 millió forintnyi, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar kormány által társfinanszírozott támogatást nyert el erre a célra. részletek

NKA Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázat

2013. május 21. 

Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázatot hirdet olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) létrehozására, melyek az adott település közterén a település kulturális jelenét erősítik. A pályázat témájában kötetlen, de nem célozza meg, és ennél fogva nem támogatja politikai jelentőségű személyiségek, szimbólumok ábrázolását. Előnyben részesülnek azok az alkotások, melyek a helyszínre vonatkozóan kultúrtörténeti [...]

Hagyományőrző programmal jubilált Kisláng

2013. május 17. 

A termőföld dolgos-szorgos kezekre vár, az elődök áldozatos munkája, szorgalma, példája mutathat utat, emelte ki Rumpler Tibor polgármester a kislángi centenáriumi napok megnyitóján. A falu jubileumi rendezvénysorozata vasárnaptól vasárnapig tart, a május 12. és 19. közötti programok a település 1913-as megalapítása óta eltelt száz esztendőt szimbolizálják. ,,Az idő korántsem olyan, amilyennek látszik. részletek

Közösségfejlesztés a környezettudatosságért

2013. május 16. 

A Svájci-Magyar Együttműködési Program Civil és Ösztöndíj Alapok által biztosított 21 millió forint támogatással, Nógrád megye 51 településén három civil szervezet valósíthatja meg Zöldutas közösségfejlesztés a fenntarthatóságért, környezettudatosságért, az élő falvak hálózatos együttműködéséért elnevezésű, 2013. május elsején indult projektjét. részletek

Ismét találkoztak a ,,Festetics városok

2013. május 15. 

Ez évben is megtartották a hagyományőrző Festetics Városok Találkozóját. Az 1997-től minden évben megszervezett találkozón idén Csurgó látta vendégül Hévíz, valamint Keszthely diákjait, résztvevőit. A több mint másfél évtizedes múltú rendezvény történelmi alapokon indult. Mindhárom település szellemiségét, gondolkodását áthatja ma is a Festetics család múltja, építő tevékenysége. részletek

Települési utak a fenntarthatóság felé

2013. május 15. 

Települési utak a fenntarthatóság felé címmel tart a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Környezetvédő Egyesület műhelykonferenciájára a globális környezeti problémákra adható helyi válaszokról 2013. május 22-én Pannonhalmán, a Szent Jakab Zarándokházban (9090 Pannonhalma, Cseider-völgy). A programot a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja és az Európai Unió támogatja. A részvétel a rendezvényen ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezési határidő 2013. május 17. részletek

Legyen jobb a gyermekeknek a Bodrogközben is!

2013. május 14. 

A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás az európai uniós támogatású Gyerekesély pályázat keretein belül valósítja meg az átfogó, széles körű összefogásra épülő, integrált térségi programot. Ezáltal növeli a környező településeken élő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik felzárkózási esélyét. Közlemény.

Versenyfelhívás 2013

2013. május 12. 

A kiíró meghirdeti a 2013. évi Virágos Magyarországért versenyt, amelynek célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Szentgotthárd az első magyar energiaváros

2013. május 10. 

A Svájci-Magyar Együttműködési Program által társfinanszírozott testvértelepülés és partnerségi alap segítségével 18 millió forintos támogatást nyert Szentgotthárd, amelyhez kétmillió forintos önrészt biztosított az önkormányzat. A projekt indulásakor a város elhatározta, hogy svájci partneréhez, Luzernhez hasonlóan megszerzi az Energiaváros címet. részletek

Nagyobb keretösszeggel és hamarabb írták ki az idei Szociális Földprogram pályázatot

2013. május 10. 

Idén a Szociális Földprogram keretében 250 millió forintra pályázhatnak azok az intézmények, amelyek olyan településen működnek, ahol jelentős az álláskeresők aránya. A program a hátrányos helyzetű falvak lakóinak megélhetését biztosítja azzal, hogy munkalehetőséget teremt, továbbá az elkészült ételeket a rászorulóknak, szociális intézményeknek is eljuttatják. A projekt révén körülbelül 150 szervezet juthat támogatáshoz, és ezer mélyszegénységben élő kaphat munkát. A pályázatokat május 29-én éjfélig lehet benyújtani.

Saját céget alapított Himod

2013. május 10. 

A Győr-Moson-Sopron megyei Himodon a közelmúltban jött létre a település önkormányzati tulajdonú gazdasági társasága. ,,Az önkormányzati kft.-t a járásközpont, Kapuvár hasonló cégének tapasztalatai nyomán hoztuk létre. Elsődleges feladata a himodi költségvetés bevételeinek növelése - tájékoztatott Garabné Gulyás Mária alpolgármester. részletek

Képzik is a szakályi közmunkásokat

2013. május 8. 

Mezőgazdasággal foglalkozik a szakályi önkormányzat. A jó idő beálltával a településen is elkezdődhettek a tavaszi agrármunkák. A közfoglalkoztatási programban hat ember dolgozik, akik elvetik a palántamagokat a fóliasátorban, metszik a gyümölcsfákat, és palántáznak. A közfoglalkoztatottakból hamarosan szakemberek válhatnak, hiszen Mucsiba járnak továbbképzésre. A növénytermesztés mellett állattenyésztést is folytat az önkormányzat. Az ólakban húsz sertést nevelnek, az állatokról gondoskodó ember Tamásiba jár tanfolyamra. részletek

Haluskafőzéssel is őrzik a berényi hagyományokat

2013. május 6. 

Közös haluskafőzést rendezett a közelmúltban a Mezőberényi Szlovákok Szervezete és a helyi szlovák nemzetiségi önkormányzat. A rendezvény célja a szlovákok gasztronómiai hagyományainak felelevenítése, a metélt tésztának vagy haluskának a megismertetése, népszerűsítése volt. Siklósi István, a Békés megyei település vezetője a rendezvényen a nemzetiségi programok jelentőségét, a hagyományok ápolásának fontosságát emelte ki. részletek

Átadták a zsarolyáni IKSZT-t

2013. május 3. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Zsarolyán április 19-én ünnepélyesen átadták az Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret (IKSZT), ahol ünnepi beszédet mondott Tilki Attila, országgyűlési képviselő. ,,Nagy nap a mai a zsarolyániak számára, hiszen átadnak egy olyan épületet, amelyre már nagyon régóta várt a település. Egy olyan épület, ahol összegyűlhet a település apraja-nagyja, a fiatalok és az idősek egyaránt. Igazi közösségi hely jött létre Zsarolyánban - hívta fel a figyelmet Tilki Attila. részletek

Megjelent a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat új kiírása

2013. május 2. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2013. február 22-i ajánlati határidővel meghirdetett, dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat vonatkozásában a nemzeti fejlesztési miniszter által 2013. március 28-án eredménytelenként kihirdetett pályázatokkal érintett települések esetében új pályázati kiírást tesz közzé. A pályázattal kapcsolatos részletes személyi, jogi, pénzügyi és tárgyi feltételek, a pályázat-elbírálás szempontjai és további információk az Fdvtv. 7. §. (2) bekezdése szerint kiírt Koncessziós pályázati kiírásban találhatók.

Elnéptelenedő települések romló társadalmi-gazdasági folyamatainak megfordítása (KONV) / TÁMOP-5.3.11-13/2

2013. május 1. 

A beavatkozással elérni kívánt közvetlen cél: 1. a helyi közösség fejlesztésével, a közösségi gondolkozás előmozdításával, a közösségben rejlő humán potenciálra építő cselekvési terv kidolgozása a kedvezőtlen gazdasági és társadalmi folyamatok megállítására, megfordítására, a cselekvési tervben rögzített akciók megvalósítása; 2. az elvándorlással veszélyeztetett települések megtartó- és vonzóképességének fejlesztése, a társadalmi kohézió erősítése, a közösségi és a vállalkozói aktivitás erősítésével, a fejlődési potenciál feltárásával és megerősítésével; 3. a helyi adottságokhoz illeszkedő, hiánypótló közösségi szolgáltatások kialakítása, fejlesztése, társadalmi kapacitás fejlesztése.

Több hektárnyi földet kaptak művelésre

2013. április 23. 

A területet eddig a Nemzeti Földalap kezelte, 2013-tól azonban a tiszazugi kistelepülés gazdálkodhat rajta. A pár hektáros szántót a község a Start-munkaprogramon belül öt évig használhatja ingyenesen. Szelevény hasonló szerződést kötött, de nem három, hanem harminc hektárról. részletek

A folytonosság megőrzésére törekedtek

2013. április 19. 

Március 1-jén létrejöttek a jászsági kistelepülések közös hivatalai. Az önkormányzatok jellemzően arra törekedtek, hogy a lehető legkevesebb változás történjen a lakossági ügyintézések rendjében. Legelőször Pusztamonostor alakított ki együttműködést a közeli város, Jászfényszaru hivatalával. Azóta minden érintett település megállapodott társönkormányzatokkal a közös hivatal fenntartására. részletek

Folytatódik a Vidékjáró sorozat

2013. április 19. 

Idén tavasszal széleskörű összefogáson alapuló programot indított útjára a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ). Az októberig tartó, tematikus napokra épülő rendezvények célja a vidéki Magyarország komplex kínálatának együttes bemutatása, a tervek szerint minden alkalommal az ország több településén. részletek

Kistérségi húsvéti vásár Egerváron

2013. április 17. 

Sikeres kistérségi vásárt tartottak a húsvéti ünnepek előtt Egerváron. A 13. alkalommal életre hívott kétnapos forgatag az idei esztendőben is több száz vendéget vonzott nemcsak a településről és környékéről, de a régió számos más pontjáról is. részletek

Zöldtetők a nagyvilágban 2013

2013. április 8. 

2013. április 9-én rendezik meg Zöldtetők a nagyvilágban 2013. - A településfejlesztés új távlatai című konferenciát, amely a szervezők szándékai szerint két dolgot kíván hangsúlyozni. Egyiket a témaválasztással, nevezetesen, hogy a jövő építészete csak úgy teremthet a városlakók számára emberhez méltó, élhető környezetet, ha megújult szemlélettel, az ökológiai szempontokat is figyelembe véve fejleszti épített környezetünket. A másik szempont az volt, hogy hangsúlyozzák: ez a cél csak a legmagasabb fokú szakmaisággal érhető el. részletek

Mutasd meg településed Európának! kreatív alkotói pályázat iskolai csoportok számára

2013. április 7. 

Kirándulás az Európa Parlamentbe az Erzsébet-programmal, kreatív alkotói pályázat iskolai csoportok számára.

Gyűjtsd a táblát - turisztikai fotópályázat

2013. április 4. 

A kiíró játéka mindenkinek, de kifejezetten a kirándulni, túrázni szerető Játékosoknak szól, akik kedvtelésüknek hódolva rengeteg táblával találkoznak. Kirándulásuk során számtalan útjelző, útbaigazító, védett területeket, világörökségi helyszíneket jelző tábla mellett haladnak el, de útjukba akadhatnak vicces erdei táblák vagy beszédes nevű településtáblák is.

Gyűjtsd a táblát

2013. április 4. 

A kiíró játéka mindenkinek, de kifejezetten a kirándulni, túrázni szerető Játékosoknak szól, akik kedvtelésüknek hódolva rengeteg táblával találkoznak. Kirándulásuk során számtalan útjelző, útbaigazító, védett területeket, világörökségi helyszíneket jelző tábla mellett haladnak el, de útjukba akadhatnak vicces erdei táblák vagy beszédes nevű településtáblák is.

Lets Colour 2013 pályázat

2013. április 2. 

A Lets Colour Településszépítő Egyesület és az Akzo Nobel Coatings Zrt. (Dulux) ismét kiírta közösségi pályázatát. A pályázók köre: Bármely Magyarország területén élő közösség, amely a környezetében lévő elszürkült, leromlott, vagy csak egyszerűen színtelen közösségi térben található felületet szeretné színekkel újravarázsolni. Közösségnek minősül minden magyarországi székhellyel rendelkező jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, társadalmi szervezet, [...]

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2015 - Közösségi környezet kollégium / NEA-KK-15-SZ

2015. február 14. 

A pályázat célja Kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció, informatika, elektronikus hírközlés, szak- és felnőttképzés, ismeretterjesztés, társadalmi párbeszéd, fogyasztóvédelem, a település és közösségfejlesztés területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Sui Generis Támogatási Program II. - szociális szövetkezetek

2015. január 11. 

A pályázat Átfogó cél: a) Új típusú szociális szövetkezetek támogatása annak érdekében, hogy tagi munkavégzésre irányuló (Sui Generis) jogviszony keretében minél több, a célcsoportnak megfelelő egyén kapjon lehetőséget a szociális szövetkezet keretei közötti munkavégzéshez. b) Térítésmentes szakmai háttértámogatás biztosításával a fenntartható működés megalapozása. Közvetlen célok: a) Az önellátást, önfenntartást és a fenntartható település létrehozását megalapozó tagi munkavégzésre irányuló jogviszony elterjesztése a szociális szövetkezeteknél. b) A szociális szövetkezeti együttgazdálkodás keretében, a közös felelősségen alapuló öngondoskodás lehetőségének biztosítása; c) A szociális szövetkezeti működési forma elfogadtatása a település közösségével.

Hungarikum pályázat HUNG-2014 C

2014. december 17. 

A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására nyílt pályázatot hirdet. A pályázat célja : a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény szerinti települési, tájegységi, megyei értékek gyűjtése, rendszerezése, kollektív megismertetése azok írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetése és […]

Most mutasd meg településed kincseit!

2014. november 22. 

A kiíró pályázatot hirdet elsősorban határon túliak számára azzal a céllal, hogy minél több helyi örökséget ismerhessen meg a nagyközönség!

Új informatikai eszközöket szerezhet be 20 eMagyarország Pont

2014. november 15. 

Eredményesen zárult a meglévő, többfunkciós megyei eMagyarország Pontok támogatására szeptemberben kiírt, 20 millió forintos keretösszegű pályázat. A felhívásra a fővárosból és mind a 19 megyéből összesen 65 szervezet jelentkezett. A húsz nyertes között települési önkormányzatok, művelődési intézmények, könyvtárak és helyi non-profit egyesületek egyaránt megtalálhatók.

Szennyvíz-elvezetés és -tisztítás, szennyvízkezelés megvalósítása

2014. október 13. 

Magyarország Kormányának felhívása a Települési önkormányzatok, önkormányzati társulások, víziközmű-szolgáltatók és víziközmű-tulajdonosok támogatása a szennyvízkezelési fejlesztési feladatok megvalósítása érdekében. A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a települési vízellátás, szennyvíz-elvezetés és -tisztítás, szennyvízkezelés fejlesztését. A cél elérését a kormány víziközmű tulajdonosok, víziközmű-szolgáltatók, önkormányzatok, önkormányzati társulások együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Ivóvízminőség-javító projektek megvalósítására

2014. október 12. 

A Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a települési vízellátás, szennyvíz-elvezetés és -tisztítás, szennyvízkezelés fejlesztését. A cél elérését a Kormány a települési önkormányzatok, önkormányzati társulások vízi közmű-tulajdonosok, víziközmű-szolgáltatók együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Arany János Tehetséggondozó Program - hátrányos helyzetű, tehetséges diákok továbbtanulása

2014. szeptember 25. 

A kiíró pályázatot hirdet helyi (települési és megyei) önkormányzatok és nemzetiségi önkormányzatok számára a településükön - elsősorban kistelepülésen, tanyán vagy nagyobb település külterületén, leromlott lakóterületein - lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező, tehetséges, nyolcadik évfolyamos tanulóinak az Arany János Tehetséggondozó Programban való részvételre.

Pécs nyerte el elsőként a ,,Fogyasztóbarát Település címet

2014. szeptember 18. 

A települések fogyasztókért tett intézkedéseit kívánja elismerni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közelmúltban meghirdetett pályázatán - jelentette ki Koszorús László 2014. szeptember 18-án, Pécsett. A fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár az első ,,Fogyasztóbarát Település címet Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének adta át.

Szent Mihály napi hagyományőrző rendezvényekre pályázhatnak az önkormányzatok

2014. szeptember 5. 

Idén is pályázhatnak a Szent Mihály nap hagyományait felelevenítő programok megrendezésére a települések. Az ,,Itthon vagy - Magyarország, szeretlek programsorozat keretében a kormány idén is pályázatot hirdet az önkormányzatok számára egymilliárd forintos keretösszegben.

Megmentésre váró értékeink!

2014. szeptember 2. 

Kiíró: Harmónium Független Kommunikációs Egyesület
Határidő: 2014. 11. 03.
Tárgykör: Alkotói, cikkírói pályázat
Pályázhat: Minden határon túli magyar, aki szeretné bemutatni és felhívni a figyelmet a településén vagy környékén található és megmentésre váró kulturális értékre, örökségre (előny, ha a szórvány területeken található).

A budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet elsősorban határon túliak számára azzal a céllal, hogy minél több megmentésre váró helyi örökséget bemutasson.
Pályázhat mindenki, aki szeretné megismertetni települése számára fontos emlékét. Például régi iskoláját, templomát, tájházát, várát, kastélyát, kúriáját, történelmi kertjét. Az építmények mellett várunk jellegzetes dallamokat, hagyományleírásokat, mondákat, recepteket, viseleteket stb.

Két korcsoportban és kategóriában bíráljuk el a műveket: 18 év alattiak és 18 év fölöttiek, valamint „Építmények” és „Egyéb emlékek”.
A pályázat a "Hírnök" programmal is összefügg – amelynek lényege, hogy a szórvány területeken élők hírt adjanak településük eseményeiről egy közös felületen –, hiszen a legkiemelkedőbb alkotókat felkérjük a weboldalon való rendszeres publikálásra.

Zsűri: Rajz-és magyartanárok értékelik majd a beérkezett munkákat.

Díjazás: a kiemelkedő munkák a szerzők, alkotók feltüntetésével kikerülnek oldalunkra, valamint a képekből kiállítást rendezünk 2014. decemberében Budapesten. Az első 3 helyezett részt vehet a kiállítson, a legaktívabbak pedig, állandó szerzők lehetnek honlapunkon, illetve bekapcsolódhatnak az adott épületek megmentését célzó csapatmunkába!

Fődíj: a zsűri által legjobbnak ítélt 12 alkotás pedig szerepelni fog 2015-ös naptárunkban! A legjobb 3 fő (16 évnél idősebb közép-, vagy főiskolás, egyetemista) részt vehet „Hírnökképző” táborunkban Budapesten (a képzés ingyenes)!

Kérjük, hogy a pályázatokkal együtt írják meg a pályázó korát, mert a zsűrizésnél ezt is figyelembe kell venni!

Bővebben: www.hatartalan.net, www.harmonium.hu

Diplomadíj - Terület- és Településrendezési Tagozat

2014. augusztus 30. 

A településtervezési diplomamunkák megmérettetésének célja a diplomázók munkájának és egyben a szakterület egyetemi képzésének áttekintésével a legkiemelkedőbb teljesítmény díjazása. A díj ösztönzést is kíván nyújtani azoknak, akik a településtervezői pályára lépve komolyan elmélyülnek feladatuk kimunkálásában és minőségi eredményt nyújtanak.

Kerékpárosbarát Település - cím

2014. július 5. 

A Kerékpárosbarát Település 2013 megtisztelő címmel a kiíró a települések kerékpárral közlekedőkért tett intézkedéseit, fejlesztéseit kívánja értékelni, amellyel a települések a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez járul hozzá.

Több tízmilliárdos fejlesztésekből erősödött a vidék

2014. június 27. 

A magyar vidék erősödését és a kis- és közepes vállalkozások helyzetbe hozását, fejlesztését segítik a vidékfejlesztési támogatások. A pályázatok értékelésénél a legfőbb szempont mindig is az új munkahelyek teremtése, a hátrányos helyzetű települések felzárkóztatása volt. Ezért is érthetetlen, amikor az LMP arról beszél, hogy a támogatások elosztása az egyenlőtlenségeket növeli.

Vegyiparal összefüggő problémák

2014. június 25. 

A kiíró pályázatot hirdet főiskolai és egyetemi hallgatók részére olyan pályamunkák megírásának támogatása céljából, amelyek adott településeken előforduló konkrét, a vegyiparral összefüggésbe hozható problémákat gyűjtenek és elemeznek, valamint javaslatot tesznek azok megoldására.

Fény/Érték fotópályázat

2014. június 17. 

Az Őrállók Öröksége (Heritage of the Guardians) projekt kreatív fotópályázatot hirdet fény-érték címmel. A pályázat a hagyományok, környezeti értékeink az életünkben betöltött jelentős szerepére kívánja felhívni a figyelmet.   Projekttérség: Göcsej, Muramente, Hetés, Muraköz Projektben résztvevő települések: Becsvölgye, Csesztreg, Domasinec, Kerkaszentkirály, Lispeszentadorján, Podturen. A pályázat célja a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet a projekttérség […]

Megjelent a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék turisztikai fejlesztését támogató felhívás

2014. június 2. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Kiemelt turisztikai attrakciók- és szolgáltatások fejlesztése című, ÉMOP-2.1.1/F-14 kódszámú kiemelt projekt felhívás, melyre az 1324/2014. (V. 30.) Kormányhatározat értelmében projektjavaslatot a Tokaji Borvidék településeinek helyi önkormányzatai és a Széchenyi Programiroda Nkft. konzorciuma nyújthat be.

Kétszer erősebb mezőnnyel és több ezer gyermekrajzzal indult idén a konyhakert verseny

2014. május 28. 

A tavalyihoz képest több mint kétszerannyi település jelentkezett a konyhakertművelő akcióhoz, így a nyáron 128 faluban, városban fognak versengeni a legszebb konyhakert címért. A hazai sikerek mellett a programhoz szép számmal csatlakoztak határon túliak is, az országos gyermekrajzpályázatra pedig rekordszámú, csaknem háromezer pályamű érkezett óvodásoktól, kisiskolásoktól. A napokban 200 gyermek vehette át díját, szerte az országból pedig közel 2800 tanuló kap elismerő oklevelet.

Aranyszínű fény

2014. május 1. 

A DaDalia Galeria, a Kistelepülések Kultúrájáért Egyesület és a Szűcs Árpád Baráti Társaság  meghirdeti az A R A N Y S Z Í N A Aranyszínű fény bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Kistelepülés nagykövete

2014. április 28. 

A pályázat célja a kistelepülésekről származók bevonása a kistelepülések (falu, kisváros) támogatásába.

Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégium pályázata - könyvkiadók megjelenése a 85. Ünnepi Könyvhéten és 13. Gyermekkönyvnapokon

2014. április 11. 

Pályázati cél: A Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma lehetőségei szerint támogatni kívánja a könyvkiadók 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapokon (Budapesten, a Vörösmarty téren, más budapesti helyszíneken és több mint 80 vidéki város, település, valamint a határon túli városokban) történő, 2014. június 12-16. közötti megjelenését.

Tudományos és Technológiai Park cím elnyerése Ipari Park címmel már rendelkező szervezet részére

2014. március 24. 

A kiíró célja, hogy jelen pályázattal lehetőséget kíván adni Tudományos és Technológiai Park cím elnyerésére olyan ipari park címmel már rendelkező szervezetek számára, amelynek fennálló együttműködési vagy kutatási szerződése van egyetemmel, főiskolával vagy akadémiai intézettel és a park területére betelepült vállalkozások közül legalább három együttműködik K+F+I tevékenység végzésében.

A települési szilárd hulladéklerakókat érintő térségi szintű rekultivációs programok elvégzését támogató konstrukció lezárása

2014. március 19. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,A települési szilárd hulladéklerakókat érintő térségi szintű rekultivációs programok elvégzése című (KEOP-2.3.0/11 kódszámú) konstrukció a rendelkezésre álló keret kimerülése miatt lezárásra kerül.

EU forrásokkal a romák integrációjáért 2014-2015

2014. február 14. 

A program céljai: - Olyan helyi kezdeményezések támogatása, amelyek a településen élő romák integrációját, a roma és nem roma lakosság együttélését segítik elő. - A 2014-ben megnyíló európai uniós források hatékony felhasználásának elősegítése a kiválasztott szervezeteknél, projektötletek, koncepciók, fejlesztési stratégiák, majd konkrét pályázati anyagok kidolgozásának támogatása. - A kétéves program végére szeretnénk elérni, hogy a támogatott szervezetek megerősödjenek, működésük hatása (mikro)térségi szintre is kiterjedjen, és a projektfejlesztésben szerzett tudásukat kevésbé tapasztalt szervezeteknek is tovább tudják adni.

Magyar Dal Fővárosa pályázati felhívás

2014. február 10. 

A Magyar Dal Napja szervezői 2014-ben is keresik azokat a magyar településeket, amelyek izgalmas, sokoldalú, átgondolt zenei programmal készülnek.

Pályázat az alföldi tanyák, valamint tanyás települések megőrzése és fejlesztése érdekében villany nélküli tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések támogatására

2014. február 7. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Tanyafejlesztési Program keretében az alföldi tanyák,  valamint tanyás települések megőrzése és fejlesztése érdekében a közcélú villamos-hálózati csatlakozással és sziget üzemű villamosenergia-termelő berendezéssel sem rendelkező tanyák lakás céljára használt épületének ellátására, legfeljebb 3,5 kW névleges teljesítményű villamosenergia-termelésére alkalmas berendezés és belső fogyasztói hálózati berendezések támogatására nyílt pályázatot hirdet. Pályázat kódja:  TP-2-2014 A pályázat célja Szociális  alapú […]

Zenebarát

2014. február 5. 

Jelen pályázatot a Támogató a Zenebarát program keretében hirdeti meg. Célja, hogy viszonylag kis önrésszel magas művészeti értékű zenei programokat, előadásokat juttasson el olyan településekre, helyszínekre, ahol szűkös a lehetőség ezek megvalósítására.

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozása / HUNG-2014 B

2014. február 3. 

A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény szerinti települési, tájegységi, megyei és országos nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtése, rendszerezése, a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok kollektív megismertetése, azok hazai, külhoni és nemzetközi rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetése és népszerűsítése.

André Kertész fotópályázat 2014.

2014. február 3. 

Szigetbecse Községért Közalapítvány fotópályázatot hirdet felnőtt és ifjúsági (18 éves korig) korcsoportban a következő két kategóriában: Portrék,  események Szigetbecse vonzáskörzetében: a pályázat célja fotóinkkal közelebb kerülni  az  emberábrázoláshoz,  valamint  a  településünk  vonzáskörzetében  zajló  események, rendezvények megörökítése. A Csepel-sziget természeti értékei: a pályázat célja környezetünk állat- és növényvilágának, természeti értékeinek bemutatása. Részvételi feltételek: nevezni lehet mindkét korcsoportban és mindkét kategóriában maximum […]

HILD JÁNOS-DÍJ 2014

2014. január 28. 

A kiíró 2014-ben 34. alkalommal adományoz települési Hild János-díjat, a település céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés terén kimagasló eredményeket elért önkormányzatoknak.

Több mint félszáz település vagy szervezet Kerékpárosbarát

2014. január 22. 

Huszonhárom önkormányzat és huszonnyolc munkahely nyerte el vagy újította meg a Kerékpárosbarát címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly hetedszerre meghirdetett pályázatain. Az elismeréseket Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át 2014. január 22-én, a REC (Regional Environmental Center) szentendrei központjában.

A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása / NFA-2014-KKV

2014. január 10. 

A pályázat célja: a területi különbségek csökkentése, térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepük, piaci pozícióik bővítése, új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása; a vállalkozások számára többlettámogatás biztosítása a gazdasági, társadalmi és munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetű területfejlesztési-statisztikai kistérségekben, településeken; az álláskeresők foglalkoztatásának ösztönzése kiemelt összegű kiegészítő támogatással; a foglalkoztatás regionális különbségeinek mérséklése kiegészítő támogatás biztosításával.

A 2014. évben megvalósítható új típusú közfoglalkoztatási programok kidolgozása

2014. január 10. 

A pályázat célja, hogy a pályázók olyan, a 2014. év folyamán indítható, a hagyományos és megszokott közfoglalkoztatási programoktól eltérő programjavaslatokat dolgozzanak ki, amelyek az ország egészén, vagy annak több területén - elsősorban hátrányos helyzetű, kedvezményezett térségekben és településeken - valósíthatók meg.

Közfoglalkoztatási programok

2014. január 6. 

A pályázat célja, hogy a pályázók olyan, a 2014. év folyamán indítható, a hagyományos és megszokott közfoglalkoztatási programoktól eltérő programjavaslatokat dolgozzanak ki, amelyek az ország egészén, vagy annak több területén - elsősorban hátrányos helyzetű, kedvezményezett térségekben és településeken - valósíthatók meg.

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítása

2013. december 23. 

2013. évi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatás biztosítása pályázati felhívás a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást biztosító települési önkormányzatok, vagy települési önkormányzatok társulása részére.

Megújulnak köztereink!

2013. december 5. 

A Kiírók térkövezési programot hirdetnek kistelepülések részére annak érdekében, hogy azok terei, főutcái korszerű, esztétikus térkövekkel újuljanak meg, így biztosítva modern, letisztult megjelenést hosszú évekre.

Befogadó magyar település - díj

2013. november 26. 

A pályázat célja: a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ Egyezményben megfogalmazott szemlélet erkölcsi jutalmazása, mely két éven keresztül biztosítja a támogatott számára hivatalos formában a megfogalmazott célban elért eredmények tanúságát.

Kezdődik a vidékfejlesztési és turisztikai pályázatok beadása

2013. november 21. 

A turisztikai tevékenységek ösztönzését célzó pályázatra 2013. november 25-től december 20-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a LEADER Helyi Akciócsoportokhoz. A dokumentumot postán kell eljuttatni, hiánypótlásra nincs lehetőség. Az intézkedés célja a vidéki települések életminőségének javítása, melynek keretében négy célterületen igényelhető támogatás: falusi szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő falusi szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, […]

A települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése érdekében kiírt pályázat lezárása

2013. november 15. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség lezárja az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése című (KEOP-1.1.1/09-11- kódszámú) pályázati kiírást.

Szakmai-módszertani támogatás a komplex telepprogram és az elnéptelenedő falvak társadalmi gazdasági folyamatainak megfordítását célzó program / TÁMOP-5.3.6/B-13/1

2013. november 14. 

Részcélok I. komponens - Társadalmi felzárkózást támogató programok szakmai-módszertani központjának létrehozása - Szakmai-módszertani adatbázis létrehozása és elérhetővé tétele (beleértve jó gyakorlatok, ajánlások) - A szegregált telepek többszintű fejlesztését szolgáló, komplex, egymásra épülő beavatkozások módszertanának kidolgozása, továbbfejlesztése - Széleskörű szakmai együttműködések rendszerének kialakítása (a felzárkózást támogató szervezetek és intézmények, valamint a telep programokat végrehajtó projektek, azokban résztvevő önkéntesek között) II. komponens - A (települési) innovatív közösségek szakmai-módszertani támogatására központ kialakítása, mentori (hálózati kapcsolattartó) tevékenységek biztosítása - Szakmai-módszertani adatbázis létrehozása és elérhetővé tétele (beleértve jó gyakorlatok, ajánlások) - A TÁMOP-5.3.11-13/1-2 konstrukció keretében megvalósuló projektek megvalósításának szakmai támogatása.

"Támogatjuk a családot" országos rajzpályázat óvodák és általános iskolák részére

2013. október 28. 

A „Támogatjuk a Családot” Program a Dr. Oetker Magyarország Kft. társadalmi célú programja, mellyel célja hogy felhívja a közösségek figyelmét a család, mint egység, jelentőségére, és mindazokra, akik számára a család egy kicsit mást jelent.

A Dr. Oetker értékrendjében a család kiemelt szerepet kap. Ez nemcsak a családi otthon melegét édesítő termékeiben jut kifejezésre, hanem áthatja a cég működésének mindennapjait éppúgy, mint azokat a tevékenységeit, amelyekkel a minket körülvevő világ jelenségeire figyel oda.

A Dr. Oetker felelősséget érez, hogy a családok létét és fennmaradását támogassa, ezért indította útjára a „Támogatjuk a családot” programot, mellyel évek óta segíti az SOS Gyermekfalvak lakóit, és melybe meghívja a magyarországi óvodák és általános iskolák tágabb közösségeit is.

2013-ban, harmadik alkalommal, osztja meg a Dr. Oetker gondolatait, értékeit Magyarország közösségeivel, és hív mindenkit összefogásra. Karácsony alkalmából azokra a gyermekekre és családokra szeretné a közösségek figyelmét fordítani, akik számára a család egy kicsit mást is jelent.

A „Támogatjuk a családot” Program keretében, a Dr. Oetker
országos Rajzpályázatot hirdet
óvodák és általános iskolák részére

„Rajzolj karácsonyi ajándékot
az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok számára!”

címmel.

A Rajzpályázat fődíja 1.000.000.- Ft
melyet a Pályázó intézmények egyike nyer meg a Támogatjuk a családot Program zsűrijének véleménye és az online leadott közösségi szavazatok alapján!

A pályázat nemcsak a SOS Gyermekfalvak lakói részére szolgál meglepetéssel, hanem a rajzok beküldői is elismerésben részesülnek! Részletes információk a Pályázati kiírásban, és a www.tamogatjukacsaladot.hu/palyazat oldalon találhatók.

1. Résztvevők köre

A pályázaton kizárólag magyarországi óvodák és általános iskolák, illetve, ezek támogató alapítványai vehetnek részt. Egyéni, azaz természetes személy által készített és beadott, pályázatot nem áll módunkban befogadni.

Amennyiben az Iskola nem rendelkezik alapítvánnyal, úgy kérjük, hogy ezt a pályázat készítésekor a megfelelő rovatban jelezzék.

Jelen pályázat 2 csoportosításban és összesen 4 kategóriában kerül meghirdetésre:
1. Korcsoport szerint
- Óvodás korúak
- Általános iskola alsó tagozatosok
- Általános iskola felső tagozatosok
2. Egyéni és közösségi

Kizáró okok:
Nem intézményen belüli, azaz nem óvoda vagy általános iskola által benyújtott pályázatot nem áll módunkban befogadni.
Olyan intézménytől, ami nem óvoda vagy nem általános iskola, vagy ezek egyikét támogató alapítvány, nem áll módunkban pályázatot befogadni.
Olyan pályázatok, amelyek nem tartalmaznak rajzokat a megadott témában, nem áll módunkban befogadni.


2. A pályázat lebonyolítása
A pályázók egy zárt online pályázati rendszer áll a Pályázók rendelkezésére a pályázat elkészítéséhez, ami a www.tamogatjukacsaladot.hu oldalról regisztrációt követően érhető el.

Figyelem! A rendszer intézményenként 1, azaz egy, beleértve az adott intézmény alapítványát is, érvényes regisztrációnak enged belépést, hogy az adatvédelmi jogszabályoknak maximálisan megfeleljünk.
A korábbi években is pályázatot benyújtó intézmények, kérjük, először próbáljanak meg a korábbi azonosítójukkal és jelszavukkal belépni a rendszerbe, ahol ellenőrizhetik adataikat és szükség esetén módosíthatják azokat.

ÚJDONSÁG!
A korábbi évek tapasztalatai alapján a Dr. Oetker úgy döntött, hogy a kis létszámú közösségek esélyeit kívánja növelni 2013-ban. Így az elbírálás során nemcsak az számít, hogy melyik intézmény szerezte meg a legtöbb közönségszavazatot, hanem az is, hogy az intézmény maga hány fős, valamint az is, hogy mekkora lélekszámú a település, ahol az intézmény működik, továbbá az is, hogy hány darab rajzot töltött fel az online pályázati rendszerbe. Mindezen adatok alapján számolunk átlagot, ami megmutatja a versenyben az adott intézmény helyét.


3. A jelentkezés lépései
1. Az intézményt a kapcsolattartó regisztrálja a www.tamogatjukacsaladot.hu weboldal Pályázat oldalán, a Pályázat gomb, majd a Regisztráció gomb megnyomását követően, a kért adatok megadásával. A kapcsolattartó a regisztrációval elfogadja a Pályázat szabályzatát, melyet a regisztrációkor elolvashat.
- A Fenntartó gombra kattintva kiválaszthatják, hogy milyen fenntartású az intézmény, így elkerülhetőek a hasonló adatokból származó anomáliák a rendszerben.
- FIGYELEM! Amennyiben nem érkezik meg a Pályázati rendszer válasz emailje, kérjük, jelezze a tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu email-címen. (Kérjük, ügyeljenek arra, hogy ennek leggyakoribb oka a gépelési hiba, azaz az email-címet vagy a jelszót gépelték el.)
2. A korábbi években regisztrált intézmények a már meglévő azonosítójuk és jelszavuk használatával a Pályázat gomb, majd a Belépés gombra kattintva léphetnek be az online rendszerbe.
- Kérjük, ellenőrizzék, hogy adataik aktuálisak-e. Amennyiben bármilyen változás történt az intézmény és/vagy az alapítvány adataiban, azokat, kérjük, frissítsék.
- A Fenntartó gombra kattintva kiválaszthatják, hogy milyen fenntartású az intézmény, így elkerülhetőek a hasonló adatokból származó anomáliák a rendszerben.
3. Az óvoda és/vagy általános iskola, és/vagy a támogató alapítványának vezetője, és/vagy ezen intézmények bármelyikének kapcsolattartója, a Pályázati rendszer által kért, az intézményekre vonatkozó adatok feltöltését követően az elkészített pályázati anyagokat, azaz a

„Rajzolj karácsonyi ajándékot
az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!”

témában, az intézmény óvodásai/diákjai által készített, rajzokat online feltölti a rendszerbe.
- A pályázati anyag kizárólag az oktatási intézmény jelenlegi és leendő saját tanítványaira vonatkozhat, más intézményekbe járók a pályázatból kizártak.
- Az elektronikus pályázathoz a Pályázónak, az online rendszeren belül, az ott található útmutatás alapján, csatolnia kell legalább 25db gyermekrajzot, a „Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!” témakörben. A „Támogatjuk a családot” Program működtetője, a Dr. Oetker, fontosnak tartja, hogy a teljes pályázat a közösségek összefogásán alapuljon, továbbá hogy a gyerekek a karácsonyi készülés időszakában gondolkodhassanak el arról, hogy milyen jó érzés családban élni, másokat ajándékkal meglepni.
4. Az online kitöltött pályázatot a rendszeren belül legkésőbb 2013. december 16. éjfélig elkészíti.
5. Legkésőbb 2013. december 16-dikai postai bélyegzővel ellátva 1db eredeti példányban a Pályázati jelentkezési lapot, az online pályázati rendszer tájékoztatása alapján, az összefoglaló pályázati adatlappal együtt a Dr. Oetker Magyarország Kft. részére nyomtatott formában postai úton elküldi a lent megadott postai címre.

FIGYELEM!
Az elkészült rajzokat kizárólag az online rendszerbe kell feltölteni, azokat postán beküldeni nem kell.
A más tárgyban benyújtott rajzokat kizárjuk a Rajzversenyből!
Olyan pályázatok, amelyek nem tartalmaznak legalább 25 db rajzot a megadott témában, nem áll módunkban befogadni. Ugyanakkor szívesen fogadjuk a műhelymunkák során készült fotókat a közösségről, melyeket megosztunk oldalainkon.


4. Rajzverseny díjazása
A „Támogatjuk a családot” program rajzversenyében egyéni és közösségi díjak kerülnek kiosztásra. A versenyben kizárólag rajzok, illetve más grafikai alkotások vehetnek részt. Minden más alkotást szívesen látunk a Galériában, de azok az elbírálásban nem vesznek részt, az azokra leadott szavazatok nem számítanak bele az összesített szavazatszámba.

A beérkezett rajzok egyéni elbírálása korosztályonként történik.
A beérkezett rajzok két úton részesülnek díjazásban:
- a „Támogatjuk a családot” Program zsűrije dönt a díjakról,
- közönségdíjak kerülnek átadásra.


ÚJDONSÁG 2013-ban
A korábbi évek tapasztalatai alapján a Dr. Oetker úgy döntött, hogy a kis létszámú közösségek esélyeit kívánja növelni 2013-ban. Így az elbírálás során nemcsak az számít, hogy melyik intézmény szerezte meg a legtöbb közönségszavazatot, hanem az is, hogy az intézmény maga hány fős, valamint az is, hogy mekkora lélekszámú a település, ahol az intézmény működik, továbbá az is, hogy hány darab rajzot töltött fel az online pályázati rendszerbe. Mindezen adatok alapján számolunk átlagot, ami megmutatja a versenyben az adott intézmény helyét.


A Rajzverseny résztvevői korcsoportonként az alábbi elbírálásban és díjakban részesülnek:

I. helyezett II. helyezett III. helyezett
Óvodás Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján
Általános iskola alsó tagozatos Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján
Általános iskola felső tagozatos Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján

Közösségi dí
FŐDÍJ: bruttó 1.000.000.- Ft

További díjak: bruttó 250.000.-Ft
(melyben mindösszesen 4 intézmény részesülhet)5. Online szavazás
A rajzversenyen beküldött munkák a www.tamogatjukacsaladot.hu oldal Galériájában kerülnek kiállításra, ahol regisztrációt követően lehet szavazni 2014. január 15. éjfélig.

A www.tamogatjukacsaladot.hu oldalról elérhető online Galériában a feltöltéstől, valamint a Pályázó jóváhagyásától, kezdve megtekinthetők a beérkezett rajzok.
Szavazni azonban csak 2013. december 17. és 2014. január 15. között lehet azokra, egy egyszerű regisztrációt követően.
Javasoljuk a Pályázóknak, hogy mozgósítsák az iskola diákságát, a szülőket és ismerősöket, hogy mindenki (ne csak a rajzokat készítő gyerekek és családjuk!) szavazzon az iskola pályázati anyagára.

Az oldal lehetővé teszi, hogy a Pályázók és szavazóik napról napra figyelemmel kísérjék a szavazás állását, és aktivizálják a környezetüket is. A tét nagy, ezért érdemes összefogni!


6. A Pályázat leadása
Az online pályázati csomagnak tartalmaznia kell:
Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad
Online rendszerben (www.tamogatjukacsaladot.hu) feltöltött adatok és legalább 25db gyermekrajz

„Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!” témában.

Amennyiben az online rendszer használata bármilyen okból nehézséget jelent, kérjük, jelezze a tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu email-címen.

A postai úton beküldött pályázati csomagnak tartalmaznia kell:
Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad.
A rajzokat nem kell postai úton elküldeni! (Így kiállítást, akár háziversenyt is, rendezhetnek az intézmények a munkákból.)


Formai követelmények:
A Pályázati jelentkezési lap nyomtatott verziójának minden oldalát szignóval és pecséttel kell ellátni!
A pályázati anyag kizárólag a megadott formátumokban érvényes.
A feltöltött rajzoknak legalább közepes, azaz 5 megapixel felbontásúnak, jpg formátumúnak kell lenniük.

Kérjük, figyelmesen olvassák el a Pályázati rendszer instrukcióit és a Pályázati szabályzatot, hogy a pályázat ne kerüljön kizárásra!


7. Pályázati naptár
(figyelembe véve az őszi és a téli szünet időpontját)

Pályázati periódus: 2013. október 22 – december 16.
Beküldési határidő: 2013. december 16. (Az ezt követően postára adott pályázatok érvénytelenek! Az online feltöltés 2013. december 16. 24.00-ig lehetséges)
Hiánypótlás: 2013. december 21 – 2014. január 7. (Azok a pályázók, akiknek 2013. december 16. éjfélig postára adott, és/vagy feltöltött pályázatuk van, de abban az elbírálás során hiányokat tapasztaltunk, ebben az időszakban pótolhatják a hiányokat, de rajzokat ekkor már feltölteni nem lehet a rendszerbe.)
Online szavazás: 2013. december 17 – 2014. január 15.
Elbírálás: 2014. január 16 – február 2.
Eredményhirdetés: 2014. február 3. hétfő
Díjak eljuttatása: 2014. február 5 – március 5.
Fődíj és további intézményi díjak átadása: a Nyertes intézményekkel egyeztetett időpontban és módon.


8. Pályázat elérhetőségei

A Pályázati jelentkezési lapot az alábbi címre kell eljuttatni:
A Pályázati jelentkezési lapot postai úton nyomtatott az alábbi címre kell eljuttatni.
Kérjük, a borítékra írják rá: „Támogatjuk a családot” Program
Cím: Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft., 1016 Budapest, Mészáros utca 58 / b

Figyelem!
Amennyiben a pályázati borítékon nem tüntetik fel a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. nevét, a Magyar Posta „címzett ismeretlen” küldeményként nem kézbesíti a levelet.

További információ
A Pályázati szabályzat az online rendszerbe történő belépést követően tölthető le. Kérjük, nyomtassák ki és az abban, valamint a Kitöltési útmutatóban foglaltak szerint készítsék el a pályázatot.

www.tamogatjukacsaladot.hu és tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu

Technikai támogatás (webmester): help@tamogatjukacsaladot.hu

Megjelent a lakhatási integrációt modellező szociális célú településrehabilitációs kísérleti projektek megvalósítását támogató Dél-dunántúli felhívás

2013. október 24. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a Lakhatási integrációt modellező szociális célú településrehabilitációs kísérleti projektek megvalósítása című, DDOP-4.1.2/B-13 kódszámú felhívás dokumentációja.

Budapest Bank Békéscsabáért Program

2013. október 15. 

A pályázat célja: A Budapest Bank Békéscsabáért Program pályázatot hirdet olyan közcélú, közérdekű tevékenységek, civil kezdeményezések támogatására, amelyek kizárólag Békéscsabához és közvetlen agglomerációjához (Gerla, Mezőmegyer és Fényes településekhez - a továbbiakban: Agglomeráció) kötődnek, a város és Agglomerációja fejlődését szolgálják az alábbi területeken: 1. kultúra, szellemi élet 2. pénzügyi kultúra.

Ösztöndíjprogram vidékfejlesztő roma fiataloknak

2013. október 9. 

Az anyagi támogatás célja: A felsőoktatásban tanuló roma származású fiatalok tanulmányainak eredményes befejezésének elősegítése. A program céljaival megegyező, konkrét feladatvégzés díjazása havi rendszerességgel. Szakmai mentorálás célja: A kedvezményezettek felkészítése a település és közösségfejlesztés területén a helyi lakosság aktivizálásának, társadalmi cselekvőképességének, kezdeményező-készségének fejlesztésére, melynek során cél a közösségi megoldások érvényre jutásának segítéséhez szükséges módszerek megismertetése, azok elsajátításában való segítségnyújtás elméleti tudás és gyakorlati tapasztalat biztosítása révén.

Pályázat a dunai régióban – az árvízzel vagy az amiatt kialakult belvíz által okozott károkkal sújtott – gyermekekkel foglalkozó – intézmények részére

2013. szeptember 27. 

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa (AmCham Alapítvány) pályázatot hirdet az alábbi címmel: Segítsük A Dunai Árvíz 2013 Gyermekkárosultjait a Dunai régióban – az árvízzel vagy az amiatt kialakult belvíz által okozott károkkal sújtott – gyermekekkel foglalkozó – intézmények részére. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány (AmCham Alapítvány) nyílt pályázatot hirdet a Dunai régióban árvízzel sújtott települések részére [...]

Segítsük a Dunai Árvíz 2013 gyermekkárosultjait

2013. szeptember 25. 

A kíiró nyílt pályázatot hirdet a Dunai régióban árvízzel sújtott települések részére - 18 év alatti gyermekekkel foglalkozó intézményei számára - annak a megsegítő programnak a keretében, amelyet az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagjai a rendkívüli helyzetre való tekintettel június elején elindítottak.

Jobban élni

2013. szeptember 17. 

A pályázatot meghirdetők célja, hogy felkutassák, díjazzák és ezzel reflektorfénybe állítsák, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A kiírók a példák bemutatásával, az információk cseréjével javítani kívánják a falumegújítást végző községek eredményeit, a jó példákkal el kívánják érni, hogy a falumegújítás mozgalommá szerveződjön.

Arany János Tehetséggondozó Program - hátrányos helyzetű 8. évfolyamos tehetséges tanulók középiskolai felvétele

2013. szeptember 15. 

A kiíró a 2013/2014. tanév rendjéről szóló 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet alapján pályázatot hirdet helyi (települési és megyei) önkormányzatok és nemzetiségi önkormányzatok számára a településükön - elsősorban kistelepülésen, tanyán vagy nagyobb település külterületén, leromlott lakóterületein - lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező, tehetséges, nyolcadik évfolyamos tanulóinak az Arany János Tehetséggondozó Programban való részvételre.

Pályázat táncházi programokra

2013. szeptember 14. 

NKA Közművelődés és népművészet kollégiuma pályázati felhívása. Pályázat rendszeresen működő, olyan táncházi programokra, amelyek a megvalósítási időszakon belül legkevesebb 6 alkalommal, illetve heti-havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre. Pályázók köre: Közművelődési és népművészeti tevékenységgel foglalkozó intézmények, önkormányzatok (települési önkormányzat abban az esetben, ha nincs alapított közművelődési intézménye), egyesületek, alapítványok és nonprofit gazdasági társaságok. A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2014. [...]

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat felsőoktatási hallgatók számára

2013. szeptember 11. 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer (a továbbiakban: Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer) célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíj pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (a továbbiakban: Támogatáskezelő) végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára / B

2013. szeptember 11. 

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer (a továbbiakban: Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer) célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíjjal kapcsolatos pénzkezelési feladatait az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (továbbiakban: Támogatáskezelő) végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

Marcaltő-Ihász Sportegyesület Pályázati Felhívása Falugondnoki szolgálat működési támogatására

2013. szeptember 3. 

Marcaltő-Ihász Sportegyesület

Pályázati Felhívása

Falugondnoki szolgálat működési támogatására

Pályázati támogatás célja és háttere:

I. A konstrukció célja az 1993. évi III. törvényben ( Szociális törvény) nevesített Falugondnoki szolgálatok működési támogatása, eszközfejlesztése, azon Falugondnoki szolgálat számára, mely a már nyújtott ellátások mellett a Marcaltő-Ihász Sportegyesület tevékenységének támogatásában is aktív szerepet vállal.

II. Háttere: A falugondnoki szolgálat gépkocsija részt vesz a Marcaltőn működő egyesület tagjainak és az utánpótlását képező gyermekeknek a szállításában és szerepet vállal az egyesület tagjainak mérkőzésekre, sportversenyekre való utaztatásában. A település földrajzi elhelyezkedéséből eredően, segíti a 7 km-re lévő Ihászpusztai településrészről beutazó tagok részvételét a marcaltői edzéseken, illetve a mérkőzéseken, lehetővé teszi a felnőtt teke szakosztály tagjainak a pápai edzésekre való utaztatását. Az anyatelepülés és az ihászpusztai településrész között csak távolsági autóbusszal lehet közlekedni, melynek menetrendje nem alkalmazkodik a Sportegyesület edzéseinek és mérkőzéseinek időpontjához, valamint a távolsági autóbuszon az egyesület Bozsik program keretében sportoló gyermekcsoportjának ihászi tagjai csak kísérővel utazhatnak, ezért az utánpótlás nevelés érdekében a falugondnoki szolgálat szintén aktív szerepet vállalhat.

A rendelkezésre álló forrás és elbírálás szabályai:

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló összeg: 2013 évben 200.000,-Ft, az azt követő 3 évben az éves Személyi jövedelem adó 1%-ából befolyó bevétel összege, mely maximum évi 50.000,-Ft.
A pályázati támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
A pályázati összeg tárgyévi felhasználásáról, minden év december 31-ig írásos beszámolót kell a pályázatot kiíró felé benyújtani.

Jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázatok száma: 1 db, jelen pályázati felhívás keretében támogatott pályázat egyfordulós eljárás keretében kerül kiválasztásra.
A támogatás egyszer megállapított, vissza nem térítendő forrás kiegészítés. A támogatás célirányos felhasználása érdekében a döntéstől számított 15 munkanapon belül – amely határidő egy alkalommal 15 nappal meghosszabbítható – támogatási szerződést köt a kedvezményezett pályázóval, és a támogatás felhasználását; a program megvalósítását pénzügyi és szakmai beszámolókon keresztül a szerződésben rögzített módon ellenőrzi.
A támogatási szerződésben rögzített céltól eltérő felhasználás, vagy a feladat megvalósításának elmaradása esetén a támogatási összeget vissza kell fizetni.
Ezen felül megfizetendő a támogatási összeg jegybanki kamata vagy a jegybanki kamatának kétszerese, attól függően, hogy a program nem szerződésszerű teljesítése felróható-e a támogatottnak.

A befogadott pályázatok a tartalmi és formai követelményeknek való megfelelése alapján kerülnek elbírálásra. Hiánypótlásra nincs lehetőség.
A pályázatok elbírálását az Egyesület Elnöksége végzi. A pályázati feltételek teljesítése nem jelent jogosultságot a pályázatban megjelölt összegű költségvetési támogatás igénybevételére. A támogatás igénybevétele szempontjából a pályázatot szerződéskötési ajánlatnak kell tekinteni.
A pályázatok a benyújtás határidejét követő 15 napon belül kerülnek feldolgozásra. A döntést követően a tájékoztatást 5 munkanapon belül a pályázók levélben kapják meg az Egyesülettől.
A támogatásban részesített pályázó a pályázati kiírás megjelenési helyén közzétételre kerül.
A pályázatot elutasító döntést indokolni kell, a döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.
A pályázat elfogadásáról szóló értesítés a szerződéskötési ajánlat elfogadásának minősül.

Pályázók köre:

Jelen pályázati felhívás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

Falugondnoki szolgálatot fenntartó helyi önkormányzatok
Falugondnoki szolgálatot fenntartó önkormányzatok jogi személyességgel rendelkező Társulásai
Falugondnoki szolgálatot fenntartó nonprofit szervezetek közül: egyesületek, egyház, alapítvány

Pályázat tartalma:

A támogatható tevékenységek köre: kizárólag azok a projekt javaslatok támogathatók, amelyek a pályázati program célkitűzéseivel összhangban álló tevékenységeket tartalmaznak, azaz az egyesület alapszabályában és a falugondnoki szolgálat szakmai programjában is megtalálhatók. A pályázati kiírás keretében kizárólag az alábbi tevékenységek megvalósítására igényelhető támogatás:
- a gyermekek szállítását lehetővé tevő eszközök beszerzése, mely a falugondnoki jármű tartozéka ( magasító, biztonsági gyermek ülések ) Csak új eszköz beszerzése támogatható.

-a falugondnoki jármű tartozékainak biztonságosabbá tétele, komfortosabb utazási feltételek biztosításához eszközbeszerzés (gumiabroncs, üléshuzat) Csak új eszköz beszerzése támogatható

- az egyesület Bozsik program keretében sportoló gyermekcsoportjának versenyekre utaztatása, az ihászpusztai gyermekek edzésre szállítása Marcaltőre, a sportegyesület keretén belül működő felnőtt teke szakosztály ihászpusztai tagjainak a pápai edzésekre való utaztatásához üzemanyag támogatás.

A támogatott szervezet a támogatás igénybevételével kötelezettséget vállal a támogatott cél szerint működő program, ellátás meghatározott ideig való működtetésére. Az ellátási és egyéb kötelezettségek részletei:
- a pályázat megvalósítását követően a támogatott kötelezettséget vállal a programban meghatározott falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatást három évig fenntartja

Pályázat mellékletei:

- pályázati adatlap
- a pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy nincs esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása, mely nyilatkozatban ki kell térni arra, hogy a pályázó tudomásul veszi, hogy 60 napon túli köztartozás esetén a támogatás nem illeti meg, illetve az esedékes támogatás folyósítása felfüggesztésre kerül, és az esedékes támogatás a köztartozások megfizetése érdekében – a támogatás ellenében vállalt kötelezettséget nem érintő módon – visszatartásra, illetve a köztartozást követő állami szerveknek átutalásra kerül,
- önkormányzati pályázó esetén a képviselő-testület döntését a program támogatásáról és az esetleges saját erő vállalásáról,
- eredeti, vagy hitelesített másolatban aláírási címpéldányt;

A benyújtás határideje, helye:

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. szeptember 20. A pályázatot ajánlott küldeményként kell postára adni.
A benyújtási határidő módosítására nincs lehetőség. A határidő után postára adott pályázatok nem kerülnek elbírálásra
Pályázatot kizárólag postai úton, 2 példányban, csak a kiírás mellékletét képező pályázati adatlapon lehet benyújtani a szükséges mellékletekkel ellátva. A pályázati felhívás és a pályázat benyújtásához szükséges „Adatlap” letölthető a www.marcalto.hu / sport /Pályázati kiírás

A pályázat benyújtásának helye az Egyesület levelezési címe, székhelye: Marcaltő-Ihász Sportegyesület, 8532 Marcaltő, Fő tér 13.


Pályázati adatlap
„Falugondnoki szolgálatok működési támogatására”

1. A PÁLYÁZÓ ADATAI
A pályázó szervezet:
Neve:
Település: Utca, hsz:
Megye: Megyekód:
Járás neve:


Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................
Bírósági bejegyzés, végzés száma:……………………………………………..
(nem önkormányzati fenntartású szervezetek esetén)

A pályázó szervezet adószáma:
A pályázó szervezet vezetője, képviselője: (önkormányzat esetén polgármester)
neve:

beosztása:


Kapcsolattartásra kijelölt személy adatai, amennyiben eltér a szervezet képviselőjétől:
neve:

beosztása:


Telefon: ...... / ........................ Fax: ..... / .......................... E-mail: ..................................
A pályázó számlájának, a támogatási összeg átutalásához szükséges adatai:
A számlavezető pénzintézet megnevezése, székhelye:A számla tulajdonosának neve és székhelye:


max. 32 leütés
A pályázó szervezet számlaszáma:


3  8 számjegyA PROGRAM TELJES MEGVALÓSÍTÁSÁNAK (BEFEJEZÉSÉNEK), A VÁLLALT ELLÁTÁS MEGKEZDÉSÉNEK TERVEZETT IDŐPONTJA:

év hó nap
Kérjük a megvalósítás várható időpontját megközelítő pontossággal megadni. A támogatási szerződésben a feladat teljesítésének határideje ehhez az időponthoz igazodva kerül meghatározásra.


2. A TELEPÜLÉSRE VONATKOZÓ ADATOK:

Lakosságszám 2013. I. 1-jén:

Település lakosságszáma:
…………………… Fő
ebből:
Belterületi lakos:
…………………… Fő

Külterületi lakos:
…………………… Fő

Egyéb belterületi lakos:
…………………… Fő

Ha a település közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozik, akkor székhelye:……………………

Nyújtott-e be a korábbiakban hasonló célra pályázatot Uniós, vagy hazai fejlesztési támogatás elnyerésére?
IGEN
NEM

Ha igen, melyik év(ek)ben?

2009
2010
2011
2012
2013


A település közlekedési feltételeinek bemutatása

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..


3. Mutassa be a falugondnoki szolgálat eddigi tevékenységét:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

Jelen pályázati cél megvalósítása, hogyan illeszkedik a falugondnoki szolgálat szakmai programjába:

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………..


4. Költségterv

A pályázati program költségvetése főbb tételekben:

Megvalósítás
A teljes költség és a tervezett források összetétele

A megvalósítás során kifizetésre kerülő költségek és forrásaik teljeskörűen (eFt)
Költségfajta
tervezett költség

igényelt támogatás
jóváhagyott támogatás***
1.2.3.4.5.Összesen:
A döntés után a véglegesen jóváhagyott támogatási összeg figyelembevételével a táblázatokban szereplő költségvetési tételeket újra kell tervezni, ha a megítélt támogatás alacsonyabb a kért támogatásnál. A tábla a támogatási szerződés mellékletét képezi. Döntés után a táblákban szereplő egyes sorokon meghatározott összegektől 20%-nál nagyobb mértékben eltérni csak szerződésmódosítással lehet. Szerződésmódosításra csak különösen indokolt esetben kerülhet sor.


A pályázott állami támogatás igénybevételének ütemezése

A támogatási összeg felhasználásának tervezett időpontjai :
(A támogatás első ütemének átutalása legkorábban a pályázat beadását követő két hónap elteltével tervezhető.)

Felhasznált támogatási összeg
Számla benyújtásának időpontja

Támogatás mindösszesen:
Záradék:
Büntetőjogi felelőségem tudatában kijelentem, hogy a pályázati adatlapban és az előzőekben felsorolt …...... db csatolt mellékletben közölt adatok a valóságnak megfelelnek.

………………………, …………….

………………………………………….
szervezet képviselőjének aláírása

Szeptember végéig pályázhatók a Kerékpárosbarát címek

2013. szeptember 1. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által hetedszerre meghirdetett Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatok beküldési határideje szeptember végén lejár. A közlekedésért felelős tárca a munkáltatók, önkormányzatok példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntető címekkel. A nyertesek egy évig használhatják majd a ,,Kerékpárosbarát Munkahely 2013 vagy ,,Kerékpárosbarát Település 2013 elnevezést és emblémát. Közlemény.

Ciao! Beszéljünk olaszul? Pályázat az olasz nyelvet oktató magyar középiskolák 9-10. osztályos tanulói számára

2013. augusztus 26. 

Pályázat a középiskolák 9-10. osztályos tanulói számára. Olaszországot úgy tartják számon, mint ,,kisvárosok ezreinek és városok százainak országát.  Mindez azt jelenti, hogy Olaszország egyetlen egység, mely megsokszorozódik a történelmi kisvárosok,  kisebb  és  nagyobb  városok,  tengerparti  és  hegyi  települések  ezrein  keresztül, melyek  egyedülálló panorámát  nyújtanak  egy  nyelvben és  kultúrában  gazdag  és  a hagyományok,  valamint  a  kézművesség [...]

Ciao! Beszéljünk olaszul? Pályázat az olasz nyelvet oktató magyar iskolák diákjai számára

2013. augusztus 26. 

Pályázat az általános iskolák 6-8. osztályos tanulói számára. Olaszországot úgy tartják számon, mint ,,kisvárosok ezreinek és  városok százainak országát.  Mindez azt jelenti, hogy Olaszország egyetlen egység, mely megsokszorozódik a történelmi kisvárosok,  kisebb  és  nagyobb  városok,  tengerparti  és  hegyi  települések  ezrein  keresztül, melyek  egyedülálló  panorámát  nyújtanak  egy  nyelvben és  kultúrában  gazdag  és  a hagyományok,  valamint  a [...]

Diplomadíj pályázat

2013. augusztus 17. 

A kiíró pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan: területi és struktúra tervezés, településtervezés és városépítés, szabadtértervezés, infrastruktúratervezés, egyéb városfejlesztési és városkutatási témakörök, vonatkozó társadalomtudományok.

Új trafikpályázatok

2013. augusztus 12. 

Megjelentek az új trafikpályázatok! A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kiírta a legújabb trafikpályázatokat. A nyilvános koncessziós pályázati kiírás dohánytermék kiskereskedelmi jogosultság átengedésére megtalálható a Nonprofit Zrt. honlapján. A pályázatok benyújtási határideje: 2013. szeptember 2. A kiírás melléklete szerint a pályázat 162 településen 180 jogosultságot érint. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a miniszter 2013. augusztus 12-én közzétette [...]

NKA Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázata köztéri munkák létrehozására

2013. augusztus 3. 

A Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázatot hirdet olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) létrehozása, melyek az adott település közterén a település kulturális jelenét erősítik. A pályázat témájában kötetlen, de nem célozza meg, és ennél fogva nem támogatja politikai jelentőségű személyiségek, szimbólumok ábrázolását. Előnyben részesülnek azok az alkotások, melyek a helyszínre vonatkozóan [...]

Palóczi Antal-díj

2013. július 25. 

A belügyminiszter a településrendezés illetve a területrendezés területén legalább tíz éven át végzett kimagasló tervezői, oktatói, kutatói tevékenység továbbá főépítészi feladatokkal összefüggő és szakterületi igazgatási tevékenység elismeréséül természetes személynek, tervezőcsoportnak vagy szervezetnek az Építészet Világnapja alkalmából évente összesen 3 db Palóczi Antal-díjat adományozhat.

Pályázat köztéri alkotás létrehozására Orfűn

2013. július 22. 

Az Orfűi Turisztikai Egyesület rendkívüli pályázati lehetőséget hirdet a Pécsi-tó partján húzódó sétány 0. km-énél egy ún ,,Futókapu megtervezésére. A pályázat során olyan kreatív, ötletes terveket várnak a jelentkezőktől, melyek tükrözik Orfű arculatát, a település valamely kiemelkedő motívumát hangsúlyozzák.   Téma: ,,Futókapu Orfűn Helyszín: Orfű, Pécsi-tó sétánya mentén, a 0. kilométernél Pályázók lehetnek: diákok és magánszemélyek 18-75 éves [...]

A Bravo Juggling 2013-as pályázata - Küldj fotót/videót és nyerj!

2013. július 10. 

A Bravo Juggling 2013-as pályázata

Sziasztok zsonglőrök! Benne vagytok egy kis játékban? Szeretnénk látni, hogy hol éltek, ezért az idei pályázatunk feladata, hogy a lakóhelyetek (város, falu vagy bármilyen más település) egyik nevezetességénél (érdekes épület, szobor, természeti jelenség, stb.) készítsetek magatokról fotót vagy videót (vagy akár mindkettőt) zsonglőrködés közben (bármilyen eszközt használhattok).
A nevezés ingyenes, a legjobbnak ítélt pályázatok ajándékban részesülnek, és minden résztvevő kap egy 1500 Ft-os vásárlási kupont helyezéstől függetlenül!

Feladat:
1. Válassz lakóhelyed közelében egy bemutatásra érdemes nevezetességet.
2. Készíts magadról fotót és/vagy videót a választott helyen zsonglőrködés, trükközés közben.
3. a.) Töltsd fel a videót a Youtube-ra ezzel a címmel: „Bravo Juggling - pályázat 2013” és küldd el videóválaszként
erre a videóra (angol nyelvű). (Lejjebb találsz ehhez segítséget.)
b.) A fotót mi töltjük fel Facebookra, úgyhogy azzal nincs más dolgod, csak elküldeni e-mailben.
4. Mindkét esetben írj e-mailt a bravojuggling@gmail.com címre a következő adatokkal:
- neved és az ország, ahol élsz
- a videó Youtube linkje és/vagy a csatolt fotó
- hol készült a fotó/videó, mit ábrázol és miért fontos ez a hely
5. A kiírásnak megfelelő pályaművek 1-3 napon belül felkerülnek a facebook.com/bravojuggling oldalra, ahol lájkolással lehet rájuk szavazni.
6. A játék végén 3 nyertest hirdetünk: 1 fotót és 1 videót a Bravo Juggling választ ki, 1 pályázatot pedig a közönség.

Szabályok:
1. A játék és a szavazás határideje: 2013. augusztus 31.
2. Egy ember csak egy fotóval és/vagy egy videóval pályázhat.
3. A versenyre bármilyen zsonglőreszközzel, ügyességi játékkal lehet pályázni.
4. A pályaművön szerepeljen egy helyi nevezetesség, amiről kérjük, hogy írjál néhány szót az e-mailedben.
5. A pályázatban ne szerepeljen semmilyen logó, védjegy illetve felirat.
6. Csak olyan pályázatot fogadunk el, aminek a szerzői jogával a pályázó rendelkezik.
7. A pályázat bárki számára nyitott Magyarországon és külföldön egyaránt.
8. A szabályok megsértése automatikus kizárást von maga után.
9. A pályázat ingyenes. A főnyeremények kiszállításának költségét a Bravo Juggling állja.

Díjak:
1. A játék főnyereménye 3db Bravo Juggling nyereménycsomag. A Bravo Juggling 1 fotót és 1 videót választ ki ötletesség és a kivitelezés minősége alapján. A közönségdíj nyertese az a pályamű, amelyikre a facebook oldalunk pályázati mappájában a legtöbb szavazatot (lájkot) adják le a pályázati határidő lejárta előtt.
2. Minden résztvevő 1500 Ft-os vásárlási kupont kap ajándékba.

További információk:
1. A pályázaton való résztvétel a szabályok és feltételek elfogadását jelenti.
2. A résztvevők a pályázatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk küldött pályaművet a Bravo Juggling a későbbiekben bármikor marketing célokra felhasználhassa.
3. A Bravo Juggling a megadott személyes adatokat harmadik félnek nem adja át.
4. A nyertesek listáját közzétesszük webes felületeinken (honlap, blog, facebook oldal, youtube videó…), a díjazottakat e-mailen értesítjük.
5. A főnyeremény kézbesítését csak akkor vállaljuk, ha az értesített nyertes megadja az ehhez szükséges adatokat 2013. október 15-ig, ellenkező esetben elesik a nyereménytől.
6. Tilos a pályázatokban ízléstelen, mások személyhez fűződő jogait vagy emberi méltóságát sértő, faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító vagy gyűlöletkeltő elemeket szerepeltetni.
7. A Bravo Juggling jogosult jelen felhívást egyoldalúan módosítani, de kötelezi magát, hogy erről értesítse a pályázókat webes felületein, lehetőség szerint előzetesen.
8. A kihirdetett nyertesek véglegesek, fellebbezésnek helye nincs.
9. A nyeremények készpénzre nem válthatóak. A kuponok 2013. december 31-ig használhatóak fel egyszeri alkalommal a bravojuggling.com oldalon keresztül történő rendelésnél bármilyen az oldalon szereplő termék vásárlásakor.

Kövesd nyomon a játékot: facebook.com/bravojuggling | youtube.com/bravojuggling

Ha kérdésed van, itt felteheted: bravojuggling@gmail.com

Jó szórakozást: Bravo Juggling
bravojuggling.com

Megjelent a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztését, informatikai korszerűsítését támogató felhívás kitöltőprogramja

2013. július 9. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a ,,Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése, informatikai korszerűsítése című (KEOP-1.1.1/C/13 kódszámú) pályázati felhíváshoz tartozó kitöltőprogram.

Katonák a gátakon - fotópályázat

2013. július 5. 

Magyarország történetének egyik legsúlyosabb árvízét éltük át 2013 júniusában: több ezer hivatásos és civil dolgozott minden erejét megfeszítve azon, hogy megvédje az emberi életeket, értékeket és a part menti településeket a Dunától. A gátak erősítésében több ezer katona vett részt, akiknek a helyiek sokszor ételt, kávét, hideg ásványvizet vittek, cselekvően, vagy épp csak jó szavakkal segítették őket a közös munkában. Minden ilyen pillanat egy-egy olyan történet, amelyre az utókor is szívesen emlékezne, amelyet a katonák is örömmel idéznének fel, évtizedek múltán is. Küldd hát el nekünk, miként láttad a gátakon dolgozókat, civileket és hivatásosokat egyaránt, milyen fotókat készítettél róluk, velük, mellettük! Nevezd be fotódat, ha helikoptert vagy épp lánctalpast fotóztál, vagy egyszerűen csak úgy érzed, a kép mindent elmond az árvízi védekezésről!

Harc a települések elnéptelenedése ellen - elindul a ,,200 falu projekt modellprogramja

2013. június 28. 

Hejőkeresztúrra látogatott pénteken Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, hogy hivatalosan is bejelentse a települések elnéptelenedési folyamatainak megfordítására kihirdetett pályázatot, amely a 2014-2020 között zajló ,,200 falu projekt modellprogramjaként szolgál majd. Közlemény.

Helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv, valamint közösségfejlesztési stratégia megalkotása / KTE-SWI-2013/1

2013. június 28. 

Az ifjúsági korosztály számára nyújtandó szolgáltatások szempontjából mind szakmai, mind pályázati szempontok alapján szükséges a helyi ifjúsági koncepció és cselekvési terv megléte, valamint az ehhez részben kapcsolódó közösségfejlesztési stratégia megalkotása. Ennek hiányában pályázati forrásoktól, működési támogatásoktól eshetnek el a települések és szervezetek. Jelen pályázat kiemelt célja, hogy a hazai és uniós pályázati rendszer előírásaihoz és feltételrendszeréhez igazítottan a fejlesztési feladatokat támogassa, segítse a települések, szervezetek, intézmények ifjúsági és közösségfejlesztési munkáját, fejlesztési irányainak alakítását. A pályázat azon településeknek kíván segítséget nyújtani, amelyek saját erőforrásból nem képesek kidolgozni a helyi ifjúsági, közösségfejlesztési koncepcióikat és cselekvési tervüket, illetve már meglévő terveket kívánják aktualizálni, felülvizsgálni. A program szakmai támogatást nyújt a cselekvési tervek és koncepciók kidolgozásához és további fejlesztéséhez.

Filmfaktor – Rövidfilm-workshop és pályázat az Ördögkatlan ideje alatt Palkonyán

2013. június 26. 

Rövidfilm-workshop és pályázat az Ördögkatlan ideje alatt Palkonyán. A Kikötő Online pályázatot hirdet maximum 5 perces rövidfilmek létrehozására, melynek tárgya a baranyai település, Palkonya. 2013. augusztus 1-2-3 10-től 19 óráig Téma: Palkonya – látkép, látlelet vagy látomás Mentor: Wiegmann Alfréd, televíziós rendező A Kikötő Online pályázatot hirdet maximum 5 perces rövidfilmek létrehozására, melynek tárgya a baranyai [...]

Tájékoztató útmutatók a KEOP 1. prioritásba tartozó hulladékkezelési, illetve víziközmű-fejlesztési célú projektek részére

2013. június 21. 

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) 157.§-a alapján, 2013. január 1-jétől hatályát vesztette a helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló 1997. évi CXXXV. törvény (Ttv.) és a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény (Tktv.). A Mötv. 146.§-a értelmében, a törvény hatálybalépése előtt kötött önkormányzati társulási megállapodásokat a képviselő-testületeknek a törvény hatályba lépését követő hat hónapon belül felül kell vizsgálniuk és a Mötv. rendelkezéseinek megfelelően módosítaniuk kell.

Települési identitás és népművészeti tevékenységek támogatása

2013. június 21. 

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal megbízásából a Balassi Intézet nyílt pályázatot hirdet a ,, tárgyában. A ,,  pályázat célja, kategóriái A helyi hagyományok feltárását, a magyar népművészet szellemi és tárgyi tradicionális értékeinek megőrzését és a hagyományokon alapuló művelődési igények kielégítését (különös tekintettel azokra, amelyek a fiatalok helyismeretét, [...]

Kulturált Települési Környezet Díj és a Pest Megye Önkormányzatának Építészeti Nívódíja

2013. június 13. 

A kiíró nagyra becsüli a megyei települések épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések karakterének, építészeti értékeinek megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét.

Mintegy félmilliárdos felújítási program indul

2013. június 10. 

A közeljövőben megkezdődik Jászfényszarun a település úthálózatának fejlesztése és felújítása, ugyanis az önkormányzat képviselő-testülete május 8-i ülésén döntött a fejlesztést célzó közbeszerzési eljárás lezárásáról. A beruházás kapcsán útépítést, csapadékvíz elvezetést, vízvezeték cserét, járdaépítést terveznek. A munkálatokra összességében több mint félmilliárd forintos összeget szán költségvetéséből a város. Győriné dr. részletek

Kerékpárosbarát Település 2013 és Kerékpárosbarát Munkahely 2013

2013. június 7. 

A kiírók idén hetedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amely a Kerékpárosbarát Település 2013 és a Kerékpárosbarát Munkahely 2013 cím odaítélésével ismeri el a települések és a munkahelyek kerékpározásra ösztönző, példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit. Tárgyévben csak egy pályázat nyújtható be.

Egyszerűbben pályázhatnak a kerékpárosbarát települések és munkahelyek

2013. június 4. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hetedik alkalommal hirdeti meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Idén egyszerűsödik a pályázati eljárás, az adatlapot internetes felületen is ki lehet tölteni. A korábbi években indulóknak a már megküldött dokumentumokat nem kell ismételten beadniuk, a regisztrációnál kapott kóddal adataikat könnyen csatolhatják új jelentkezésükhöz.

Pályázat a hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatására

2013. május 31. 

. A pályázat célja a hátrányos helyzetű térségekben, illetve településeken a tehetségsegítés szakmai feltételeinek erősítése a szervezeti formák kialakításával és bővítésével, igazoltan a tehetséggondozást megvalósító programok támogatásával. Támogatás nyújtása a hátrányos helyzetű térségekben a tehetséggondozásban részt vevő segítők, szakemberek szakmai kompetenciáinak gazdagítása érdekében. Támogatás biztosítása -  az [...]

Göcseji Randevú Zalaegerszegen

2013. május 28. 

Kilenc göcseji település mutatta be Zalaegerszegen hagyományos értékeit és helyi termékeit május 25-én az ötödször megszervezett Göcseji Randevún. A falumúzeumban göcseji tökmagolajat, fenyőszörpöt, cukormentes naspolyalekvárt, szilvalekváros kukoricamálét és hasonló finomságokat vehettek és kóstolhattak a skanzenbe látogatók a rendezvényen. részletek

A helyi identitást is erősítette a konferencia

2013. május 27. 

A Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület célja, hogy a térségi települések kézművesei, rendezvényszervezői, önkormányzati döntéshozói, vállalkozói, általános és középiskolai diákjai megismerkedhessenek a Békés-Bihar és a Körös-Sárrét értékeivel, hagyományaival. A tavalyi évben nyitottak az ifjúság felé: arra törekedtek, hogy fejlesszék a diákság együttműködési készségét, szemléletmódját, szakmai felkészültségét és aktivitását. részletek

Vidékfejlesztési program 51 nógrádi településen

2013. május 22. 

Nógrád megye 51 települését érinti az a vidéki létforma életben tartását, fenntarthatóságát célzó program, amelyet három civil szervezet valósít meg másfél év alatt. Része a programnak a helyi gazdálkodás, helyi termékek értékesítésének segítése is. részletek

Centenáriumi ünnepségek Kislángon

2013. május 17. 

A termőföld dolgos-szorgos kezekre vár, az elődök áldozatos munkája, szorgalma, példája mutathat utat, emelte ki Rumpler Tibor polgármester a kislángi centenáriumi napok megnyitóján. A falu jubileumi rendezvénysorozata vasárnaptól vasárnapig tart, a május 12. és 19. közötti programok a település 1913-as megalapítása óta eltelt száz esztendőt szimbolizálják. ,,Az idő korántsem olyan, amilyennek látszik. részletek

Mindent a megújuló energiákról

2013. május 16. 

A Nagypáli Fejlesztési Övezet Nonprofit Kft. 2011-ben nyert LEADER-támogatást képzés megszervezésére. A megújuló energiaforrások hasznosítása népszerű Nagypálin, a Zala megyei település méltán viseli az ,,ökofalu elnevezést, ezért is tartották fontosnak a szervezők, hogy e témakör köré szervezzék a programot. A képzést a Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentruma konferenciatermében tartották, ahova meghívták a község lakosságát, a környező települések polgármestereit, illetve a szakközépiskolásokat is. részletek

Közösségfejlesztés a fenntarthatóságért

2013. május 16. 

A Svájci-Magyar Együttműködési Program Civil és Ösztöndíj Alapok által biztosított 21 millió forint támogatással, Nógrád megye 51 településén három civil szervezet valósíthatja meg Zöldutas közösségfejlesztés a fenntarthatóságért, környezettudatosságért, az élő falvak hálózatos együttműködéséért elnevezésű, 2013. május elsején indult projektjét. részletek

Térkő és tészta is készül közmunkával Méhkeréken

2013. május 15. 

Méhkeréken is beindult a közmunkaprogram, amellyel több hónapon keresztül összesen csaknem száz helybelinek tud munkát biztosítani a Békés megyei község. A település összesen 105 millió forint támogatást kapott. részletek

Számos fejlesztéssel várja a szezont Keszthely

2013. május 15. 

Turisztikai évadnyitó ünnepséget tartottak Keszthelyen a Balaton megkoszorúzásával, méltatva a tavalyi és idei nagy léptékű fejlesztéseket. Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere ismertette a városban múlt év óta megvalósult projekteket. Kiemelte a Keszthely főterén tavasszal befejezett, kétmilliárd forint értékű belváros-rehabilitációt, amelynek köszönhetően a település központja önálló attrakcióvá válva köti össze a Festetics-kastélyt a Balaton partjával. részletek

Ismét tavaszünnep Gyenesdiáson

2013. május 14. 

Megtartották Gyenesdiáson a település hagyományos tavaszköszöntő ünnepét, a Rügyfakadást, amelyre színes programokkal várták az érdeklődőket. A tavaszünnepet a Forrásvíz Természetbarát Egyesület - az önkormányzattal közösen - 15. alkalommal szervezte meg. A kétnapos programra látványos felvonulással hívták fel a figyelmet: az érdeklődők a Gyenesdiási Huszárbandérium és a III. Szegedi Honvéd Zászlóalj tagjaihoz, valamint a Boombatucada zenekar dobosaihoz csatlakozhattak, s velük vonulhattak a Nagymezőre. részletek

Lakhatási beruházások támogatása / TIOP-3.2.3.A-13/1

2013. május 12. 

A támogatás célja a deszegregációs folyamatok elindítása, megerősítése, új szociális bérlakások kialakításával és a lakhatási mobilizáció támogatásával. A szociális bérlakások létrehozására és felújítására irányuló beruházásra elsősorban olyan helyszínen kerülhet sor, amely integrált környezetben található, vagy ahol biztosítható a szegregált lakókörnyezet kapcsolódása a befogadó település integrált lakókörnyezetéhez.

Az Őrségben zárult a tájékoztatósorozat

2013. május 10. 

Az Őrség ,,fővárosa volt az utolsó állomása annak a konferencia-sorozatnak, amelyet a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) szervezett hat vidéki helyszínen településvezetők számára, amelyeken a polgármestereket tájékoztatták a vidékfejlesztéssel kapcsolatos aktuális fejleményekről, lehetőségekről. részletek

Saját céget alapított a himodi önkormányzat

2013. május 10. 

A Győr-Moson-Sopron megyei Himodon a közelmúltban jött létre a település önkormányzati tulajdonú gazdasági társasága. ,,Az önkormányzati kft.-t a járásközpont, Kapuvár hasonló cégének tapasztalatai nyomán hoztuk létre. Elsődleges feladata a himodi költségvetés bevételeinek növelése - tájékoztatott Garabné Gulyás Mária alpolgármester. részletek

Virágos Magyarországért verseny 2013

2013. május 8. 

A Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága meghirdeti a 2013. évi Virágos Magyarországért  versenyt, amelynek célja a kulturált  és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása,  a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. A versenyen valamennyi magyar település részt [...]

Helyi Márka Nyílt Nap a Bakonyban

2013. május 8. 

Helyi márka megteremtésére indult 2012 júniusában projekt a Bakonyban. Az azóta eltelt időszakban 29 települési fórumot tartottak, ahol közel száz új őstermelő, vállalkozó, magánszemély ismerhette meg a kezdeményezést. részletek

Újszilvás teljes adósságát átvállalja az állam

2013. május 3. 

Újszilvás adósságállományának teljes egészét átvállalja az állam, jelentette be Földi László ceglédi és Petrányi Csaba újszilvási polgármester. A kormány döntött annak a 14 ötezres lélekszám alatti kistelepülésnek - köztük Újszilvásnak - az adósságkonszolidációjáról is, amelyeket a Belügyminisztérium azért emelt ki a többi település közül, mert jövedelemtermelő vagy nem önkormányzati kötelező feladatra vállaltak kötelezettséget. részletek

Ovimajálist tartottak Ságújfaluban

2013. május 2. 

A majális alkalmából, a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület közreműködésével rendezték meg a Népi Játékok Fesztiválját április 29-én, hétfőn a ságújfalui Makkocska óvodában. A rendezvényen a település óvodásain kívül részt vehettek még a kishartyáni napközi otthonos tagóvoda apróságai is, továbbá a rendezvényre meghívták a gyerekek szüleit is. részletek

Elnéptelenedő települések romló társadalmi-gazdasági folyamatainak megfordítása / TÁMOP-5.3.11-13/1

2013. május 1. 

Részcélok A beavatkozással elérni kívánt közvetlen cél: 1. a helyi közösség fejlesztésével, a közösségi gondolkozás előmozdításával, a közösségben rejlő humán potenciálra építő cselekvési terv kidolgozása a kedvezőtlen gazdasági és társadalmi folyamatok megállítására, megfordítására, a cselekvési tervben rögzített akciók megvalósítása; 2. az elvándorlással veszélyeztetett települések megtartó- és vonzóképességének fejlesztése, a társadalmi kohézió erősítése, a közösségi és a vállalkozói aktivitás erősítésével, a fejlődési potenciál feltárásával és megerősítésével; 3. a helyi adottságokhoz illeszkedő, hiánypótló közösségi szolgáltatások kialakítása, fejlesztése, társadalmi kapacitás fejlesztése.

Új pályázatok az elnéptelenedő települések támogatása érdekében

2013. április 29. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelentek a TÁMOP-5.3.11-13/1 és az TÁMOP-5.3.11-13/2 jelű, Elnéptelenedő települések romló társadalmi-gazdasági folyamatainak megfordítása című pályázatok.

Településüzemeltetői képzés a Hegyháton

2013. április 22. 

A Hegyháti Foglalkoztatási Paktum és konzorciumi partnerei egy európai uniós pályázatnak köszönhetően településüzemeltetői képzést indított. A 120 órás tréning egyik helyszíne Vasvár volt, ahol a kurzus résztvevői elsősorban a helyi természeti és épített értékek megőrzését, a környezetvédelem, a károsodások megelőzését, az épített és természeti értékek védelmét, gondozását tanulhatták meg a képzésnek otthont adó város jó példáján. A Tretter-Béke Házban megtartott tanfolyamot gyakorlati képzés is kiegészítette. részletek

Megújult és kibővült a művelődési ház épülete

2013. április 19. 

550 négyzetméterről 850 négyzetméterre bővült a nagykörűi művelődési ház az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) létrejöttével. A megújult létesítményt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át. A korszerűtlen épület a település közösségi és művelődési igényeit kielégítő szolgáltatásokat helyszűke miatt már nem volt képes befogadni. A lakosság körében népszerű könyvtár sajnos nem felelt meg az elvárásoknak. részletek

Támogatják az önkéntességet Vasváron

2013. április 18. 

Európai uniós támogatással indított Vasvár és Térsége Cigány Érdekvédelmi Egyesület, valamint a Vasvár Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete alkotta konzorcium projektet az önkéntesség elterjesztésére a településen. Az elnyert csaknem 14 millió forintos támogatásból 2013. január 1-je óta működtetnek önkéntes pontot, valamint hetente megtartott önkéntes klubot, ahol gyerekfoglalkozásokat rendeznek. A kicsiket heti ,,Ringató várja, míg a nagyobbakat kézműves foglalkozások, mesedélutánok, fejlesztő játékprogramok. részletek

Közösségi rendezvények támogatása: hangtechnika, gyermekműsor és sztárfellépő térítésmentes biztosításával (ÖM-PA-2013)

2013. április 16. 

A pályázat célja:
Olyan Magyarország területén megvalósuló rendezvények támogatása, melyek hozzájárulnak különböző – főként hátrányos helyzetű - társadalmi célcsoportok közösségi élményeinek kialakításához.


A pályázat keretében:
- komplett hangtechnikai szolgáltatást /4000 Watt PA 4 monitor úttal/ (8-12 órás időtartamra, bruttó 150 000 Ft értékben)

- Egészségnevelő – interaktív – gyermekműsort (50 percben, bruttó 50 000 Ft értékben)

- Egy sztárfellépőt (45 perces műsorral, bruttó 250 000 Ft értékben)biztosítunk a nyertes pályázó rendezvényére.


Pályázók köre:
Pályázatot nyújthatnak be települési és területi önkormányzatok, egyházak és azok intézményei, iskolák, óvodák, kulturális és egyéb intézmények, civil szervezetek, alapítványok, egyesületek.


A projektben pályázott rendezvények megvalósulásának időszaka:
2013. július 5. - 2013. december 7. közötti időszak.

A pályázatban be kell mutatni a szervezetet, a projekt célját, időtartamát, helyét, célcsoportját. A pályázónak meg kell jelölnie a szolgáltatás igénybe vételének tervezett időtartamát (hónap, nap, órától óráig). Egy pályázó egy időpontot jelölhet meg.

A nyertes pályázónak a pályázat keretében meghirdetett szolgáltatásokat, az eszközöket az igényelt napon térítésmentesen biztosítjuk. A nyertes pályázókkal támogatási szerződést kötünk, melyben a felek jogait és kötelezettségeit - pl. fellépő művészek személye, egyéb technikai feltételek - részletesen szabályozzuk.

Egy szervezet csak egy pályázatot nyújthat be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. május 31.

A pályázat részvételi díja:
Bruttó 10 000,- Ft, melyet átutalással kell teljesíteni 2013. április 15 - május 31 közötti időszakban a kiíró, K&H Banknál vezetett 10403947-50526678-75881004 számú számlájára. A pályázati díj átutalásánál kérjük tüntessék fel a pályázat kódszámát (ÖM-PA-2013). Az utalást követően e-mailben ( info@oszintemosoly.eu) küldjék el számunkra a pontos számlázási nevet és címet, valamint a befizető nevét és címét, amennyiben nem azonos a pályázóval. A részvételi díjról a pályázat megérkezése után számlát állítunk ki, melyet postázunk. A részvételi díj elutasított pályázat esetén sem igényelhető vissza.


A pályázatnak tartalmaznia kell:
1. Kitöltött pályázati adatlapot,
2. A szervezet működését, civil szervezetek esetében a tevékenységet igazoló létesítő okirat képviselő által „Az eredetivel mindenben megegyező, hiteles másolat” szöveggel, dátummal, aláírással, bélyegzővel ellátott másolatát,
3. Aláírási címpéldány képviselő által „Az eredetivel mindenben megegyező, hiteles másolat” szöveggel, dátummal, bélyegzővel ellátott, az aláírási címpéldány szerinti aláírással hitelesített másolatát,
4. a részvételi díj átutalását igazoló banki igazolás hitelesített másolatát.

A pályázati adatlapot e-mailben az info@oszintemosoly.eu címre, valamint 1 eredeti példányban (a mellékletekkel együtt) az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány 8700 Marcali, Munkácsy u. 7. szám alatti postacímre kell beküldeni ajánlott küldeményként. A borítékra kérjük ráírni a pályázat kódját: ÖM-PA-2013.

A pályázati döntésről a nyerteseknek 2013. június 10-ig értesítést küldünk e-mailben és a nyertesek listáját a honlapunkon közzé tesszük. A támogatási szerződések megkötésére legkésőbb június 15-ig sor kerül.

Mutasd meg településed Európának! kreatív pályázat diákoknak

2013. április 8. 

“Mutasd meg településed Európának!” Kirándulás az Európa Parlamentbe az Erzsébet-programmal. Kreatív alkotói pályázat iskolai csoportok számára. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot ír ki a hátrányos helyzetű térségekben élő 9-10. évfolyamon tanuló gyermekek részére, településük értékeinek bemutatására és az Európai Unió intézményeinek megismerésére. Pályázók köre: Az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében működő és középfokú oktatási intézmények tanulói. [...]

Négy somogyi falu is kapott állami földet

2013. április 5. 

Öt éven át ingyen gazdálkodhatnak azon az országosan több mint ezer hektár termőföldön, amelyeket - csaknem 400 darabban - a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) biztosít számukra. Somogyból négy település jelentkezett a programra: Bárdudvarnok, Kaposfő, Törökkopppány és Várda. Az NFA célja a vagyonkezelésbe adással, hogy a hátrányos helyzetű álláskeresők egy része az agráriumban megvalósuló közfoglalkoztatás révén munkalehetőséghez jusson. részletek

Gyűjtsd a táblát - fotópályázat

2013. április 4. 

A kiíró játéka mindenkinek, de kifejezetten a kirándulni, túrázni szerető Játékosoknak szól, akik kedvtelésüknek hódolva rengeteg táblával találkoznak. Kirándulásuk során számtalan útjelző, útbaigazító, védett területeket, világörökségi helyszíneket jelző tábla mellett haladnak el, de útjukba akadhatnak vicces erdei táblák vagy beszédes nevű településtáblák is.

IKSZT lett Pusztahencse művelődési háza

2013. április 4. 

Ünnepélyesen átadták Pusztahencsén a Tolna megyei község új Integrált Közösségi és Szolgáltató Terét (IKSZT). A beruházás pályázati támogatással, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában valósult meg, de a megvalósításhoz két másik forrást is igénybe vett a település önkormányzata. részletek


Ajánljuk még ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!Észrevétele van? Küldje el!