összes természet pályázat - pályázatok - pályázati hírek - forrásfigyelés

Hol vannak a menüpontok? Ha menüpontokat hiányol, húzza az egeret a „Pályázati hírek” menüpontra!


Kiemelt pályázatok

E.ON - Gondold újra a jövőt pályázat!

A Földművelésügyi Minisztérium meghirdeti a 2015. évi Zöld Forrás pályázatot

A korábbinál sokkal inkább felhasználóbarát lesz az uniós pályázatok rendszere


MProjectPályázat nyilvántartás:


Pályázat hírek

természet pályázatok

V. GREEN-GO Nemzetközi rövidfilmverseny

tegnap 23:46 

Téged sem hagy hidegen, hogy gyerekek kockáztatják egészségüket és életüket a bányákban? Megdöbbentő hallani, hogy az egykor virágzó természet eltűnőben van? Szerinted a fair trade nem csak egy múló hóbort? FORGASS EGY RÖVIDFILMET ÉS LÉGY RÉSZE A VÁLTOZÁSNAK!

A Földművelésügyi Minisztérium meghirdeti a 2015. évi Zöld Forrás pályázatot

tegnap 14:46 

A tárca az idei évben is meghirdeti a több mint 20 éves múltra visszatekintő Zöld Forrás pályázatot, melyből támogatást a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában közreműködő, a felhívásban közzétett feltételeknek megfelelő környezet- vagy természetvédelmi célú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) igényelhetnek.

Természettudományos pályázat felső tagozatosoknak ingyenes tehetséggondozó nyári táborban való részvételre

2015. március 26. 

A kiíró természettudományos pályázatot hirdet nyári táborban való részvételre nehéz körülmények között élő, tehetséges diákok részére.

CEWE FOTÓKÖNYV pályázat 2015

2015. március 13. 

Magyarország legszebb CEWE FOTÓKÖNYVÉT keressük!

Időtartam 2015.02.20 – 2016.02.15

Növelje nyerési esélyeit és pályázzon több, akár 5 könyvvel is a nyereményekért! Havonta a hónap könyvét is kisorsoljuk, de a fődíjakra természetesen a korábban már havidíjat nyert pályázók is esélyesek!
Legyen kreatív és mutassa meg mindenkinek alkotásait!
Az első hónap nyertes pályázata 2015.04.10-én kerül kihirdetésre!

A PÁLYÁZATRÓL
Éppen végzett egy CEWE FOTÓKÖNV összeállításával, és alig várja, hogy kézben tarthassa? Mutassa meg másoknak is! Családi emlékek, utazás, egy fotós kirándulás vagy a kedvenc háziállata a téma? Pályázatunkra akár 5 db CEWE FOTÓKÖNYVVEL is nevezhet! A zsűri egyaránt értékeli majd a témaválasztást, a kreatív kialakítást, de a képek minőségét és a szoftverben rejlő lehetőségek kihasználását is.

ILYEN EGYSZERŰ A RÉSZVÉTEL
Egy érvényes e-mail cím és egy 6 hétnél nem régebbi CEWE FOTÓKÖNYV megrendelés már elég is ahhoz, hogy az Ön könyve is esélyes legyen a nyeremények valamelyikére!

INSPIRÁCIÓ / GALÉRIA
Nézzen körül pályázatunk Galériájában és fedezze fel, mások hogyan használják a CEWE FOTÓVILÁG szoftver által nyújtott lehetőségeket, hiszen ahány CEWE FOTÓKÖNYV, annyi emlék, téma és személyes varázslat tárul elénk oldalról oldalra.Merüljön el a szebbnél szebb könyvekben, hogy ihletet kapjon egy (újabb) CEWE FOTÓKÖNYV elkészítéséhez. Hátterek, keretek, clip-artok – a CEWE szoftver számtalan lehetőséget kínál arra, hogy képeit a megfelelő környezetbe való helyezéssel még hangsúlyosabbá tegye.

ÉRTÉKES NYEREMÉNYEK
Nagyszerű nyeremények várnak Önre!
A havi győzteseket a CEWE 15 000 Ft értékű CEWE FOTÓKÖNYV utalvánnyal, a végső győzteseket (1-10. helyezet) pedig szintén CEWE FOTÓKÖNYV utalvánnyal, ill. a NOTEBOOK.hu által felajánlott tárgynyereményekkel díjazza.
1.díj: SAMSUNG Galaxy Tab4 & 50 000 Ft értékű CEWE utalvány

A ZSŰRI
A zsűri tagjai napról napra állítanak össze CEWE FOTÓKÖNYVEKET, nem csak mint a CEWE régi alkalmazottai, de magánemberként is.
Ismerik a szoftver és a CEWE FOTÓKÖNYVEK szerkesztésének legtöbb csínját-bínját, a benne rejlő lehetőségeket, és örömmel vállalták, hogy a beérkező pályázatokat is folyamatosan lapozgatják majd. Nagy adag kíváncsiság is társul ehhez a feladathoz, hiszen azzal, hogy Önök megosztják velünk CEWE FOTÓKÖNYVEIKET, életük legszemélyesebb pillanataiba engednek számukra bepillantást.
A nyertesek kiválasztása több szemponton múlik majd, van, aki a fotókat nézi kritikus szemmel, van, aki inkább a témaválasztást, vagy a könyv felépítését tartja majd fontosabbnak. Játsszon velünk Ön is, hiszen lehet, hogy pont az ÖN élete lesz a mi nyertes CEWE FOTÓKÖNYVÜNK?!

NEVEZZEN MOST: http://www.cewe-community.com/palyazat/
Ossza meg legszebb emlékeit velünk is!
A nevezéshez elő kell készítenie 2 x 6 jegyű megrendelésszámát, amelyet a CEWE FOTÓKÖNYV megrendeléséről szóló visszaigazoló e-mailben talál ill. meg kell adnia e-mail címét, amelyről a (nevezés időpontjában 6 hétnél nem régebbi) megrendelést elküldte.
Nevezése után egy megerősítő linket tartalmazó e-mailt küldünk Önnek.
CEWE FOTÓKÖNYVE moderátorok jóváhagyása után kerül a galériába, így annak megtekintéséhez kérjük, később nézzen majd vissza!
Amint könyve megjelent a galériában, Ön máris esélyessé vált a számtalan főnyeremény, vagy a havi nyeremény valamelyikére!

Módosult az Iskola a természetben című pályázat dokumentációja

2015. március 10. 

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent ,,Iskola a természetben című (TÁMOP-3.3.17-15/1 kódszámú) kiírás költségvetési táblázata.

Beadási határidő hosszabbítás a kiemelt természetvédelmi fejlesztéseket támogató felhívás esetében

2015. március 6. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent KEOP-3.1.4/2015 kódszámú, ,,Kiemelt természetvédelmi fejlesztések című kiemelt projekt felhívás beadási határidejét meghosszabbítottuk.

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2015 - Új nemzedékek jövőjéért kollégium / NEA-UN-15-SZ

2015. február 14. 

A pályázat célja Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, gyermek és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kábítószer-megelőzés, természet- és környezetvédelem területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

Módosult a kiemelt természetvédelmi fejlesztéseket támogató pályázat dokumentációja

2015. február 12. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent Kiemelt természetvédelmi fejlesztések című (KEOP-3.1.4/2015 kódszámú) kiemelt projekt felhívás adatlapja módosult, a 31. pont (Megújuló energia arányának növelése a teljes energiafelhasználáson belül) harmadik kategóriája, az ,,összes anyag (t) adminisztratív ok miatt törlésre került. Továbbá kiegészült a dokumentáció a Pénzügyi segédtáblával, a Költség-haszonelemzési útmutatóval, a Támogatási nyilatkozatokkal, a Területkimutatási táblázattal, az Adatlap útmutatóval és az Ütemezés tervezővel.

Nézd a tavaszt, oly csodás!

2015. február 6. 

A pályázat célja: Ráirányítani a figyelmet e szép évszakra; a természet ébredésére s ezen keresztül az emberi érzelmekre és azok fontosságára.

Megjelent a kiemelt természetvédelmi fejlesztéseket támogató felhívás

2015. február 4. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a ,,Kiemelt természetvédelmi fejlesztések című (KEOP-3.1.4/15 kódszámú) kiemelt projekt felhívás.

A szerelem 4 évszaka - fotópályázat

2015. február 1. 

Minden évszaknak megvan a maga varázsa, szépsége. A harmonizáló színek és a természet összhangja mindig tökéletes munkát végez! Neked van olyan inspiráló fényképed, ahol megjelenik a szeretet esetleg a szerelem a fényképen?! A kiíró várja azokat az alkotásokat ahol sejtelmesen, esetleg drasztikusan jelenik meg mindez.

Erdő, ahogy én szeretem

2015. január 16. 

1. Pályázat szervezője: Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. (székhely: 8500 Pápa, Jókai u. 46., cg: 19-10-500227) továbbiakban Szervező 2. Pályázat célja, témaköre: A pályázat célja, hogy az amatőr fotósok megmutassák alkotásaikat. Bemutassák mi az a hangulat, ami miatt szeretik az erdőt, valamint, hogy megmutassák az erdőben található növény- és állatvilág szépségeit. 3. A Pályázaton résztvevő személyek: A Pályázaton részt vehet minden nagykorú, cselekvőképes személy, amatőr fotós, kivéve a Szervező illetve a Pályázat szervezésében vagy lebonyolításában esetlegesen közreműködő természetes személyek, illetve jogi személyek tulajdonosai, vezetői tisztségviselői, alkalmazottai és mindezek közeli hozzátartozói. 4. Pályázat leírása és menete: A pályázók legfeljebb 5 db, saját maguk által készített digitális felvétellel nevezhetnek, melyeknek teljes felhasználási jogával rendelkeznek. A pályázaton való részvétel ingyenes, nincs nevezési díj, regisztrációs díj. A fotókat 2015.02.22-ig lehet email-ben elküldeni, a palyazat@bakonyerdo.hu címre, az email-ben feltüntetve a pályázó nevét, címét és elérhetőségét. Az elküldhető képek mérete min. 5 mp, max. 10 mp. A képeket jpeg formátumban kérjük beküldeni. A pályázónak minden fotó mellé leírást kell mellékelni, mely tartalmazza a készítés időpontját és helyszínét. A Szervező fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő illetve a vulgáris, obszcén pályázatokat kizárja a pályázatból külön értesítés nélkül. A pályázaton való részvétel hiányosságáért/ hibájáért, a megküldés sikertelenségéért, az internetes illetve a levelező rendszer lassúságért, leállásáért a Szervező nem vállal felelősséget. 5. Pályázatok elbírálása: A beérkezett pályázatokat a szervező gazdasági társaság keretein belül létrehozott zsűri bírálja el és 1-3. helyezett valamint különdíjas kerül kiválasztásra. A nyertes képek készítőit 2015.02.27-én 16 óráig email-ben értesíti a Bakonyerdő Zrt. 6. Nyeremények: A Szervező a Pályázat nyerteset elektronikus úton, email-ben értesíti 2015. 02. 27. 16.00 óráig a nyereményről és annak átvételének menetéről. A nyeremények másra át nem ruházhatóak, és készpénzre át nem válthatóak. I. helyezett nyereménye: családi élménypihenés az alsópáhoki Kolping Hotelben II. helyezett nyereménye: egy éjszaka 2 fő részére a Huszárokelőpusztai Vadászházban III. helyezett nyereménye: Erdőbenő ajándékcsomag (Erdőbenő, a Természet Háza kabalafigurájából összeállított ajándékcsomag) 7. Szerzői jog és adatvédelem: A pályázó a pályázaton való részvétellel feltétel nélküli, visszavonhatatlan hozzájárulását adja ahhoz, hogy a pályázat rendezője a beküldött képekkel kapcsolatban, valamennyi szerzői jogi jogosítványát, külön díjazás nélkül gyakorolhassa határozatlan időre akár verseny zárása után is, azonban köteles a szerző nevének feltüntetésére. A pályázati anyag beküldése igazolja, és tanúsítja, hogy a pályázaton részt vevő elfogadja a jelen részvételi feltételeket és a beküldött felvételek a pályázó szellemi termékei, ezért korlátozás nélkül, szabadon teljes körű joggal rendelkezik felettük, valamint a fotók felett harmadik személy semmilyen jogokkal nem rendelkezik, a képeken esetleg látható személy személyiségi jogait nem sérti. A pályázó, a pályázaton való részvételével tudomásul veszi, hogy a fotók bemutatásával okozott bármely személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a Pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. Pályázó a pályázaton való részvétellel kifejezetten hozzájárulását adja ahhoz, hogy személyes adatait a Szervező a pályázat lebonyolítása céljából a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek megfelelően kezelje, és azt díjmentesen és jogszerűen felhasználják, és a lebonyolítás illetve a nyeremény felhasználása érdekében azt harmadik félnek e célból átadja. Pályázó a pályázaton való részvétellel hozzájárulását adja ahhoz, hogy a nyertes nevét, és lakóhelye városának nevét és a nyerés tényét az ajándék megjelölése mellett a Szervező az internetes honlapján nyilvánosságra hozza. A pályázó bármikor visszavonhatja képeit, egy a fent említett email címre küldött levéllel. A pályázat szervezője fenntartja a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül módosítsa a pályázat feltételeit, ill. a lebonyolítás menetét, határidejét. hivatalos oldal: http://bakonyerdo.hu A Erdő, ahogy én szeretem bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

A Duna Ismerettár Danube Box - 2014/15 tanévi versenykiírás

2015. január 10. 

A verseny célja a környezeti neveléssel foglalkozó hazai pedagógusok segítése abban, hogy a tanulókat érdeklődővé tegyék a Duna-térség természeti és kulturális kincsei iránt. Használatával növeljék a hazai tanulók környezettudatosságát, ébresszék fel bennük a Duna-medence természeti értékeinek megvédésére és fenntartható használatára irányuló fogékonyságot és tudatosságot.

Társadalmi egyeztetésen az iskola a természetben elősegítését támogató felhívás tervezete

2014. december 23. 

Elindult az ,,Iskola a természetben című (TÁMOP-3.3.17-14/1 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

33. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás

2014. december 16. 

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri Szakosztálya ismét meghirdeti a Magyar Sajtófotó Pályázatot. A hagyományokhoz híven a pályázatra elsősorban a hazai és határon túli sajtó munkatársainak jelentkezését várjuk, de a megmérettetés - a korábbi évekhez hasonlóan - nyitott amatőr fotósok számára is. A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás a magyar fotóriporter szakma legnagyobb seregszemléje. Azon kevés hazai kulturális rendezvény-sorozat egyike, amelyet alapítása (1971) óta töretlenül, minden évben megrendezünk. Független magyar márka, amely amellett, hogy a pillanat nyelvén mutatja be egy év történéseit, számtalan egyetemes értéket képvisel. A pályázatra jelentkezni 2014. január 1. - december 31. között készült képekkel lehet az egyedi képek és a képriport kategóriában. Ez az időbeli korlátozás nem érvényes a többi sorozat-kategóriára, ahol több éven átívelő, elemző anyagokat is várunk, de ezekben az anyagokban is kell, hogy szerepeljen 2014-ben készült felvétel. A pályázatra korábbi években díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó összesen 30 pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból, ez utóbbi maximum 10 képet tartalmazhat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyszerre egyedi képként és sorozat részeként is. Pályázni az alábbi kategóriákban lehet: 1. Hír-eseményfotó (egyedi) 2. Képriport (sorozat) 3. Emberábrázolás-portré (egyedi) 4. Emberábrázolás-portré (sorozat) 5. Művészet (egyedi) 6. Művészet (sorozat) 7. Sport (egyedi) 8. Sport (sorozat) 9. Természet és tudomány (egyedi) 10. Természet és tudomány (sorozat) 11. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) 12. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) 13. Bulvár, humor, (egyedi vagy sorozat) Pályázni kizárólag online módon lehet a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás hivatalos honlapján, a www.sajto-foto.hu/palyazat oldalon. Itt kell a pályázatra jelentkezni és a pályaműveket feltölteni, itt láthatók az előválogatott képek és a fotósok szakmai portfóliója. A pályázat és a zsűrizés technikai lebonyolítását az eContest pályázatkezelő rendszer támogatja, ez a rendszer garantálja a zsűrizés anonimitását és átláthatóságát is. is. Képeket feltölteni - előzetesen regisztráció után - 2014. december 15. 12:00-tól 3 héten át lehet. A feltöltött pályázati anyagokat a jelentkezés lezártáig, 2015. január 4. 24:00-ig, a pályázók szabadon módosíthatják. A feltöltött pályaművek a zsűri által történt előválogatást követően válnak nyilvánossá a honlap látogatói számára. A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás hivatalos honlapján 2007-ig visszamenőleg megtekinthetők a zsűri által előválogatott pályaművek és a díjazottak portfóliói. A pályamunkákat a kiíró által felkért zsűri bírálja el a 2015. január 16-18-ig, részben nyilvános zsűrizésen. A zsűri tagjainak névsora 2014. december 10-től nyilvános. Molnár István-díj és Gera Mihály-díj A sajtófotó pályázat mellett a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztály két, a fotográfiával szoros kapcsolatban lévő pályázatra is várja a pályaműveket. A Molnár István-díj pályázatra olyan tipográfusok, grafikusok, képszerkesztők, tervező-szerkesztők jelentkezését várjuk, akik fontosnak tartják a fotográfia méltó megjelenítését a sajtóban. A pályázatra jelentkezni 2015. február 20-ig lehet. A felhívásra beadott anyag lehet valamely magazinban megjelent munka, vagy még csak tipográfiai tervként létező, valóságos vagy fiktív magazin. A műveket tördelőkből, képszerkesztőkből álló zsűri bírálja el. A leadott anyagok terjedelme nem haladhatja meg a 10 oldalpárt. További információk www.tipografus.hu oldalon 2014. december 3-től. Gera Mihály-díjat alapított a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztálya. Gera Mihály fotótörténész szakíróra emlékezve fotókönyv pályázatot hirdetünk, amelyre az elmúlt öt évben (2010. január 1-2014. december 31.) magyar, határon túli magyar, vagy Magyarországon élő külföldi szerző(k) által fényképezett, megjelent könyvet várunk. Az elbíráláskor a zsűri a fotóanyag minőségén és eredetiségén kívül a tipográfia és a nyomtatás minőségét is figyelembe veszi. A megjelent könyveket a MÚOSZ címén, 1064. Budapest Vörösmarty utca 47/A., 2015. január 30-ig lehet leadni. További információk a www.sajtó-fotó.hu oldalon 2014. december 3-tól. A 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás 2015 márciusában a Capa Központban (Budapest, Nagymező utca 8.) nyílik meg, a Gera Mihály-díjas könyv és a Molnár István-díjas tipográfiai anyag is itt lesz látható. A budapesti bemutatót követően a kiállítás anyaga az ország több városában is megtekinthető lesz. Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri Szakosztály A 33. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Fenntartható fényforrás afrikai otthonoknak - dizájnverseny

2014. december 2. 

A kiíró csaknem 75 éve dolgozik azon, hogy az ingyen rendelkezésre álló természetes napfénnyel javítsa az emberek lakó- és életkörülményeit. A vállalat a közelgő születésnapját páratlan kezdeményezéssel kívánja emlékezetessé tenni: a Little Sun társadalmi vállalkozással együttműködve nemzetközi versenyt hirdet dizájner hallgatók számára napelemes lámpa tervezésére. Célja, hogy olcsó, fenntartható fényforrást kínáljon a legelmaradottabb afrikai térségekben élőknek.

Az ezerarcú Kárpát-medence fotópályázat

2014. november 27. 

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) és a Magyar Földtani Védegylet Egyesület (MFV) közös fotópályázatot hirdet ,,Az ezerarcú Kárpát-medence címmel. A fotópályázat célja: a Kárpát-medence sokoldalú természeti és kulturális értékeinek bemutatása és népszerűsítése. A fotópályázat kategóriái: Ember és környezet Földtudományi érték Tájképi érték A fotópályázat követelményei: Fotóival pályázhat minden 18. életévét betöltött európai uniós állampolgár, […]

Igéretek 11 pályázat

2014. november 6. 

A GARBO Kiadó és a Vidám Falu Alapítvány irodalmi pályázata az Ígéretek antológia 11.
kötetének kiadásához.

IRODALMI PÁLYÁZAT LEÍRÁSA
Az Ígéretek sorozat első kötete a 2009-es tavaszi Ünnepi Könyvhétre jelent meg, és ez lesz a
11. válogatás, amit ebben az igényes, különleges kötetben kiadni tervezünk. Abban tér el a
megszokott antológiáktól, hogy lehetőséget biztosítunk a szerzőknek a fényképes
bemutatkozásra.
A pályázat beadási határideje: 2014. november 30.
A pályaműveket elektronikus úton kérjük eljuttatni a szerk@garbokiado.hu e-mail címre. A
beküldött művek elbírálása folyamatosan történik. A beküldött prózai írásmű maximum 10
ezer leütés lehet vagy 1 (egy) vers.
Pályázati feltételek:
A beküldött versek és novellák csak olyan alkotások lehetnek, melyek eddig még nem
jelentek meg nyomtatásban. Minden írásművön (a csatolt fájlban!) szerepeljen a szerző neve,
írói neve, e-mail címe, telefonszáma. Kérjük, mielőtt pályaművüket elküldik, olvassák el még
egyszer, mert nem jó bemutatkozó egy gépelési és helyesírási hibákkal teli írásmű.
Életkor, végzettség vagy foglalkozás tekintetében semmilyen előfeltétel nincs.
A pályázat elbírálása:
Az anyagokat szakértők bírálják el. Azon írásművek, melyek publikálásra alkalmasak,
értékelést nem kapnak, csak egy értesítést, hogy pályázatunkban nyertes műként szerepelnek
és kiadásra várnak. Szerződést kötünk az antológiába bekerülő szerzőkkel, a szerzői jogokkal
kapcsolatban, ami a szerzőket is védi. Amennyiben nem kerül a kiválasztott írások közé a
beküldött mű, természetesen néhány mondatos indoklást küldünk.

Utazás a világ körül 2014 - fotópályázat

2014. november 2. 

Utazás a világ körül 2014, a fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. A rendezők kifejezetten biztatják részvételre azokat a turistákat, akik egyéni vagy társas úton jártak a világ bármely országában, vagy éppen idehaza kirándultak, sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, városképek, makrófelvételek, hangulatképek stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján készültek.

Archív képek a Sas-hegyről és környékéről; Város és természet együttélése Újbudán és Németvölgyben

2014. október 17. 

A kiíró fotópályázatot hirdet AMATŐR fotósok részére az alábbi kategóriákban: 1. Archív képek a Sas-hegyről és környékéről 2. Város és természet együttélése Újbudán és Németvölgyben

Ausztriai (Tirol) utazáshoz kedvezményes szállás+ellátás elnyerése

2014. október 8. 

Pályázat célja: - Kedvezményes szállások (+ellátás) biztosításával támogatni és elérhetővé tenni a németül tanuló gyerekek/fiatalok számára a nyelvgyakorlást anyanyelvi környezetben. - Felhívni a fiatalok figyelmét Tirol természeti kincseinek, látnivalóinak, programjainak, hagyományainak szépségeire, érdekességeire.

Első nyilvános forgatókönyv-pályázat

2014. október 8. 

Az Alkotóműhely célja, hogy a filmszakma valamennyi alkotójának lehetőséget adjon egy szabad, a magyar, természetszerűen európai filmes hagyományokhoz méltó, műfaji korlátoktól mentes műhelymunkára, hogy ezzel is esélyt teremtsen az alkotók szabad és magas színvonalú tevékenységének támogatására.

Herman Ottó a madarak hasznosságáról képregényíró pályázat

2014. október 8. 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a fenti címen pályázatot hirdet a XIV. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából. Képregényíró pályázat Herman Ottó a madarak hasznosságáról írt megfigyeléseiről. két korosztályban: 7-12 éves korig és 13-18 éves korig Maximum 5 db A/4-es oldalon minimum […]

Szerethető múzeum…? Mondjad vagy mutassad! című egyéni alkotópályázat feltételei

2014. szeptember 30. 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2014-ban koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja (MOKK) gyermekeknek szóló alkotói pályázatot hirdet.

A pályázat célja: a gyermekek játékos és kreatív formában fogalmazzák meg elképzeléseiket egy számukra ideális, „szerethető” múzeumról.

A pályázat témája: Szerinted milyen egy szerethető múzeum? Mondd el vagy mutasd meg! Rajzolj, készíts képregényt vagy írj verset, adj elő slam poetry-t arról, hogy mitől lesz számodra szerethető egy múzeum.

A pályázás módja: minden 6 – 18 év közötti természetes személy érvényesen pályázhat. A pályázatra egyénileg lehet nevezni egy érvényes e-mail cím megadásával. Lakóhely tekintetében a pályázókkal szemben nincs kikötés. Pályázni személyenként maximum 3 darab, saját készítésű alkotással lehet: rajz, képregény vagy vers esetében max. A/4 terjedelemben, slam poetry esetében pedig a YouTube-ra feltöltött, max. 2 percben előadott, rap-szerű, de a trágárságot kerülő recitálás, énekbeszéd, szabadvers linkjének elküldésével. A slam poetry-t előadhatják baráti társaságok is, de ebben az esetben is egyetlen személyt kell megjelölni pályázónak.

A pályázat beküldésének módja:
Rajzok és képregények esetében: a pályaműveket e-mailben (max. 2 MB méretű JPG fotó az alkotásról) és postai úton is kérjük beküldeni. Az alkotás hátoldalán kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát és postai címét. Ugyanezeket az adatokat kérjük megadni az e-mailben beküldött alkotások kísérőlevelében. Postacím: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2001 Szentendre, Pf. 63.részére, e-mail: oszifesztival@sznm.hu. Az e-mail tárgyához kérjük, írják be: „Mondjad vagy mutassad!”

Vers és slam poetry esetében a pályaműveket e-mailben kérjük beküldeni az oszifesztival@sznm.hu címre. A slam poetryk Youtube-ra való feltöltésekor kérjük feltüntetni, hogy Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014, majd a Youtube linkjét kérjük beküldeni e-mailben a megadott címre. Az e-mail tárgyához kérjük írják be: „Mondjad vagy mutassad!”, az e-mailben kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát és postai címét.

Az alkotások postai úton való beérkezésének és e-mailben történő beküldésének határideje: 2014. október 20. éjfél

A fesztivál honlapján keresztül elérhető felületen 2013. október 21. – november 03. között lehet szavazni a beküldött alkotásokra. A szavazófelület pontos helyét a fesztivál honlapjának nyitóoldalán tesszük közzé 2014. október 21-én: www.oszifesztival.hu/

Díjazás:
A három legtöbb szavazatot elérő pályamunka alkotóját rajz/ képregény illetve vers/slam poetry kategóriában is értékes nyereményekkel, a fesztivált támogató ICO cég rajzeszközökből és írószerekből álló ajándékcsomagjával, valamint a szentendrei Skanzen családi belépőjével jutalmazza a pályázat kiírója, a MOKK. Ezen kívül a győztes alkotások egy hónapig láthatóak lesznek a MOKK honlapján is.
Az alkotásokra szavazók között Skanzen családi belépőből és ajándékokból álló csomagokat sorsol ki a MOKK, majd a nyerteseket levélben értesíti és nyereményüket postán küldi meg.

Dupla esély a nyerés! A beküldött alkotásokat 2014. november 5-6-án, Egerben, a VI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián kiállítjuk. A konferencia közönsége november 5-én leadhatja szavazatait a legszimpatikusabb alkotásra, november 6-án pedig kihirdetjük a szavazás eredményét, és mindkét kategóriában odaítéljük a konferencia közönségdíját, mely szintén ajándékcsomaggal, és Skanzen belépővel jár.
Szerzői és felhasználói jogok
A pályázók megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat.

A pályázatot kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltűntetésével.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltűnteti. A pályázók hozzájárulnak, hogy a postán beküldött alkotásukat a pályázat kiírója kiállítsa, a verseket és a Youtube-ra feltöltött slam poetryket pedig bemutassa.2014. november 5-6-án, Egerben, a „Szerethető Múzeum” VI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket előzsűrizze, és a kiírásban szereplő tartalomtól eltérő alkotásokat, illetve versek és „slam poetry” esetében a kifogásolható, vagy jogsértő szóhasználatú és tartalmú pályaműveket a pályázatból kizárja.

További információ: www.oszifesztival.hu

A változtatás jogát a MOKK fenntartja.

Szentendre, 2014. szeptember 3.

Fények vakondja

2014. szeptember 23. 

Pályázat célja: Országos irodalmi verseny amatőr írók részére. A pályázatban elsősorban valós élményeken alapuló, esetleg fiktív születésnapi események novellában való megörökítését várjuk, természetesen a Fények Vakondja humoros, ironikus szemével megírva.

Természetfotózás - III. Fehértavi Darvadozás

2014. szeptember 16. 

A kiíró természetfotó pályázatot hirdet a III. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

A madárvonulás dél-alföldi ünnepe fotópályázat

2014. szeptember 15. 

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetfotópályázatot hirdet a III. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából. CÉL: A kategóriánként meghatározott természeti értékek művészi megjelenítése. A pályázatra beküldött felvételekből, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2014. november 14-15-én, a III. Fehértavi Darvadozás alkalmából. A Fehértavi Darvadozás fotópályázatán eredményesen szereplő alkotásokból a későbbiekben a szervezők a Szegedi […]

A Spektív Klub természetfotópályázata

2014. szeptember 1. 

A Spektív Klub természetfotópályázatot ír ki “Hódmezővásárhelyi természet 2014 – Ősz” címmel. Címe: HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI TERMÉSZET 2014 – ŐSZ Tárgya: A hódmezővásárhelyi természetet bemutató képek, amelyek Hódmezővásárhely közigazgatási területén belül, 2014 szeptember-október-november hónapban készültek. Minden pályázó 3 képet kell benyújtson: egy tájfotót, egy makrófotót (növényről, vagy állatról), egy vadfotót (madár vagy emlős). A digitális képek max. […]

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI TERMÉSZET 2014 - ŐSZ fotópályázat

2014. augusztus 27. 

http://spektivklub.hu/f/PALYAZATI_KIIRAS_2014_OSZ.pdf

Docler Holding Új Generáció - Gábor Dénes ösztöndíj

2014. augusztus 16. 

A kiíró kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék Docler Holding Új Generáció Gábor Dénes ösztöndíjra azokat az általuk szakmailag ismert, 1978. december 31. után született, magyar állampolgársággal rendelkező, kreatív, az innovációt aktívan művelő (kutató, mérnök, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik az informatikai/infokommunikációs szakterületen: - kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak, - jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre, - innovatív tevékenységükkel hozzájárultak cégük/intézményük innovációs készségének és képességének megalapozásához és fenntartásához.

ZöldFöld Fotópályázat

2014. augusztus 5. 

ZöldFöld címmel fotópályázatot a Kanovits Media reklám- és médiaügynökség, melynek célja, hogy az amatőr fotósok megmutathassák alkotásaikat ember és természet témakörében. Témák Ember és természet kapcsolatát bemutató táj- és úti fotó Hagyományos természetfotó a Kárpát-medence növény- és állatvilágáról Pályázati feltételek Egy személy maximálisan 5 képpel pályázhat. A képeket digitálisan, JPEG formátumban és minimálisan 5 mpx, maximálisan 10 mpx méretben lehet nevezni. Minden fotó mellé leírást kell mellékelni, megjelölve a készítés időpontját, helyszínét is. A pályaművek e-mailben küldhetőek be, a Tárgy mezőben feltüntetve a pályázó teljes nevét, a greenplanet@kanovits.com e-mail címre. Díjak helyezés: 300 euró értékű vásárlási utalvány fotótapéta és egyéb nagy formátumú nyomdai termék rendelésére a Kanovits Media-nál helyezés: 200 euró értékű vásárlási utalvány FineArt-nyomat rendelésére a Kanovits Media-nál helyezés: 150 euró értékű vásárlási utalvány laposra nyíló fotókönyvre és egyéb prezentációs termékre a Kanovits Media-nál különdíj: 100 euró értékű utalvány az Andrea Shop Plus felajánlásával , fotótechnikai termékekre Határidő: szeptember 20. Részletek és jelentkezés ITT. A ZöldFöld Fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

48 órás Fotós Maraton Medvesen!

2014. július 23. 

Kétnapos fotós maratont szervez a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. A Medves Fotós Maraton célja, hogy a résztvevők a 48 órás program keretében megismerkedjenek a természeti értékekben kiemelten gazdag Medves-vidékkel. A nappali fotózás mellett ebben a két napban a szervezők megfelelő világítást biztosítanak a várromokon az éjszakai fotózáshoz is. Pályázati feltételek A pályázaton olyan fotókkal lehet indulni, melyeket a program résztvevői október 11-12-én, a határokon átnyúló geoparkban megrendezett programsorozat keretében készítettek. A fényképeket elektronikus formában kell eljuttatni az info@fotosmaraton.hu e-mail címre. Egy szerző maximálisan 5 munkával pályázhat. Kategóriák A pályázatnak egyéb részvételi feltétele nincs. A pályamunkákat két kategóriában lehet nevezni: Ifjúsági kategória - 18 éves korig Felnőtt kategória - 18 éves kor fölött Határidő: november 15. Részletek és további feltételek ITT.   A 48 órás Fotós Maraton Medvesen! bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Medvesi Fotós Maraton

2014. július 22. 

2014. október 11-12-én kerül megrendezésre a világ első határon átnyúló geoparkjában a Medvesi Fotós Maraton. A szervezők 48 órán keresztül biztosítanak programokat a résztvevőknek annak érdekében, hogy megismerjék, felfedezzék ennek a kevéssé ismert, ugyanakkor változatos, természeti értékekben gazdag tájnak, a Medves-vidékének az értékeit. A program részeként éjszakai fotózásra is lehetőségük nyílik a részvevőknek, mely során a rendezők kivilágítják a középkori várromokat.

Északi Gólyahír Fotópályázat

2014. július 16. 

A Cserhát Természeti és Kulturális Értékeiért Alapítvány, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület összefogásának köszönhetően, a Svájci Civil Alap támogatásával kerül idén meghirdetésre az Északi Gólyahír elnevezésű fotópályázat. A pályázat célja, hogy a fehér gólya világát ismételten közelebb hozza a modern emberhez. Ennek megfelelően a képek témája a fehér gólya élete, azaz a költés, a kirepülés, a táplálkozás, valamint a gólyavédelem. Feltételek Egy szerző maximálisan 5 képpel nevezhet, melyek digitálisan korrigálhatóak, azonban nem manipulálhatóak. A nevezésnek különleges feltétele nincs, a pályázók két kategóriában indulnak, a 18 év alatt, valamint a 18 év feletti kategóriában. A beküldött pályaműveknek a hosszabb oldala minimálisan 1200 pixel kell, hogy legyen, mérete maximálisa 1MB, és azokat a cserhatalapitvany@gmail.com e-mail címre kell megküldeni, a pályázó nevének, e-mail címének, telefonszámának megjelölésével. Díjazás A díjak mindkét kategóriában azonosak: helyezett: 15 000 forint értékű ajándékcsomag helyezett: 10 000 forint értékű ajándékcsomag helyezett: 5 000 forint értékű ajándékcsomag   További feltételek ITT. A Északi Gólyahír Fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Marine Wildlife and Seascape Fotópályázat 2014

2014. július 5. 

Elsősorban természetfotósok és amatőr, természetkedvelő fotósok jelentkezését várja a Marine Wildlife and Seascape Photo Contest. A pályázaton 5 különböző témában lehet nevezni a képeket. A zsűri minden témában kiválaszt egy nyertes képet, ezen felül pedig a pályázatnak van egy abszolút, kategóriáktól független fődíja, valamint kiosztásra kerül a közönségdíj is. Kategóriák: Sarkvidék Mexikói-öböl Emberi behatások Halak A mi óceánunk A kategóriák feltételei, hogy az állatok csak természetes élőhelyükön fotózhatóak. Az ötödik, ,,A mi óceánunk kategóriába tartoznak mindazok a fényképek, melyek az első öt kategóriába nem illeszkednek be. Határidő: 2014. július 8. Részletek és jelentkezés ITT. A Marine Wildlife and Seascape Fotópályázat 2014 bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Diplomamentő program nyelvvizsgára felkészítő képzésein történő részvételre / 14111

2014. július 3. 

A pályázat célja elsődlegesen a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, államvizsgáját hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok (természetes személyek) államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében. A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.

FÉNY/érték fotólypályázat

2014. június 23. 

Fény-érték címmel hirdet fotópályázatot az idei évben az Őrállók Öröksége című projekt, melynek célja, hogy a mindennapi életben a hagyományok és a környezeti értékek sokszor láthatatlan szerepére hívja fel a figyelmet. A pályázaton bárki részt vehet, életkori, illetve foglalkozásköri megkötés nincs, így a zsűri profi és amatőr fotósok pályázatait egyaránt várja portré, életkép, tájkép, természeti vagy épített környezeti örökségről készült fotók, fotósorozatok formájában. Egy személy maximum 5 művel nevezhet, azonban a 3 fotóból álló fotósorozatok egy műnek minősülnek. A fotók paraméterei: grafikai elemek alkalmazása és digitális manipuláció a kép üzenetének erősítése érdekében engedélyezett, RGB színvilág, JPG formátum kötelező, a kép hosszabbik oldalának mérete pontosan 2500 pixel legyen, az eredeti műveket minimum 5 megapixel méretben a zsűri bármikor bekérheti a pályázóktól. Nevezési díj nincs, a beküldött képeket professzionális zsűri értékeli. A képek beküldési határideje: 2014. július 10. Részletek és regisztráció ITT. A FÉNY/érték fotólypályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Mutasd meg a római kort! fotópályázat

2014. június 17. 

A római kor hazai emlékeinek bemutatását tűzte ki célul az Aquincumi Múzeum, valamint a műemlékem.hu közös pályázatával. A fotópályázat címe ,,Mutasd meg a római kort!, melynek kettős célja is van. Elsősorban természetesen Aquincum római emlékeinek egyedi képi megjelenítésével lehet pályázni, másrészt a kiírók az ország bármely pontjáról várják a római emlékeket. A pályázatnak részvételi feltétele nincs, korlátlan számú fényképpel pályázhat bárki. A fotókkal szembeni követelményrendszer értelmében csak olyan saját készítésű képekkel lehet pályázni, melyek legalább 3 megapixelesek, rövidebbik oldaluk minimálisan 1000 pixel, maximális méretük pedig 10MB. Díjazás A nyertes pályázó kiemelt múzeumi díjat, illetve könyvjutalmat kap. Szintén könyvvel jutalmazzák a második, illetve harmadik helyezettet is. Különdíjat nyer továbbá a legjobb nem aquincumi kép beküldője, melynek díjazása szintén kiemelt múzeumi díj és könyvjutalom. Végezetül a közönségdíjas művet a Facebook-os szavazók választják majd ki, 2014. augusztus 21. után. Ingyenes belépő a regisztrálóknak A pályázat kiírója azoknak, akik részvételüket június 27-ig, illetve augusztus 5-ig regisztrálják, június 28-ra, illetve augusztus 6-ra ingyenes belépési lehetőséget biztosít az aquincumi romterület, a múzeum, illetve a Festőház területére. Pályázni természetesen korábban, más alkalommal készült képekkel is lehet. A pályamunkák beküldésének határideje: 2014. augusztus 19. Regisztrálni és a pályamunkákat beküldeni a pályázat eredeti oldalán, ITT lehet. A Mutasd meg a római kort! fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Monochrome Awards 2014

2014. június 15. 

Az évente megrendezett Monokróm Fotópályázat ismét várja a pályaműveket és keresi a legmegragadóbb fotókat és legtehetségesebb fotósokat az egész világon. A pályaművek beküldésének díja profik számára 15, amatőröknek pedig 10 dollár fotónként. A fotókat nagyszámú kategóriában lehet nevezni, köztük Absztrakt, Építészet, Divat, Tájkép, Akt, Emberábrázolás és Természet témákban. A professzionális pályázat nyertese 2000, az amatőr nyertes 1000 dollár készpénzes díjazásban részesül majd. Minden kategória első három helyezettje egyéb díjakra számíthat. http://monoawards.com/ A pályamunkák beküldésének végső határideje: 2014. november 28. A Monochrome Awards 2014 bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Pest Megye Környezetvédelméért Díj

2014. június 6. 

A kiíró a díjjal az épített és természetes környezet állapotának megóvásáért, jobbításáért és fejlesztéséért tett erőfeszítéseket ismeri el.

Magyarország lepkéi fotópályázat

2014. június 2. 

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Természeti Örökségünk alapítvány természetfotós pályázatot ír ki Magyarország lepkéi címmel. A pályázat célja, hogy népszerűsítse a lepkék megfigyelését, fotózását és felhívja a figyelmet védelmük fontosságára. A díjazott képek az Őrségi Lepkekalandon lesznek megtekinthetőek. Kategóriák: nappali és éjszakai lepkék közelről: nappali vagy éjszakai lepkéket ábrázoló fotók, portrék lepkék viselkedése: […]

Zöld Pixel fotópályázat

2014. május 28. 

A Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont és a Mi kisvárosunk. hu - Budakeszi Családi Magazin internetes hírportál digitális fotópályázatot hirdet Zöld Pixel 2014? címmel. A Budakörnyéki Turisztikai és Természetfotó pályázat célja: A nevezőktől olyan fényképeket várunk, amelyek Budakörnyéki településeken készülnek. A fotók készítésének helyszínei: Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök és […]

VI. Milvus Nemzetközi Természetfotó pályázat

2014. május 13. 

A pályázat nyilvános. Hivatásos és amatőr fotósok, a világ bármely részéről egyaránt nevezhetnek, digitálisan készített felvételekkel.    Kategóriák 1. A kategória – NYÍLT  Bármilyen természetfotó (tájkép, állatok, növény, gomba, makró stb.

Óvd és tedd jobbá a környezeted!

2014. április 29. 

A pályázat célja, hogy segítse a gyerekeket, hogy környezettudatos nézőpontot alakítsanak ki, hogy védjék, óvják és rendben tartsák környezetüket.

Rajzold le, Te miként tudnád megvalósítani azt az életedben, hogy "Óvd és tedd jobbá a környezeted!"

A rajzpályázatra bármely technikával készített rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs, vegyes technika, stb. küldhető.

Tegyél valamit a környezetedért!

Ha szeretnél valami jót is tenni a környezetedért, valamit, amitől szebb, rendezettebb, kellemesebb, jobb lesz, akkor a Különdíj kategóriában indulhatsz, ahol a legjobb pályamunkákat különdíjjal jutalmazzuk. Ebben az esetben természetesen tanári, nevelői, vagy szülői segítséget is igénybe vehetsz a kitalált feladat jellegétől függően. Ebben az esetben fényképekkel vagy videóval megörökített, CD lemezre kiírt, vagy e-mailben elküldött pályázati anyagot várunk.

Az Év Természetfotósa pályázat 2014

2014. április 24. 

Hazánk, Magyarország, a Kárpát-medencei ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet ritka pillanatainak bemutatásán keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a Magyar Természetfotósok Szövetsége - a naturArt, immár huszonkettedik alkalommal hirdeti meg Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatát, melynek névadó támogatója idén is a GDF SUEZ.

Fedezd fel a helyi természeti értékeket!

2014. április 14. 

A kiíró izgalmas fotó- és videópályázatot hirdet általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára Fedezd fel a helyi természeti értékeket! címmel.

Vadászat fényképezőgéppel fotópályázat

2014. április 14. 

A Vadászati Kulturális Egyesület ,,Vadászat fényképezőgéppel címmel nyílt fotópályázatot hirdet. A pályázat célja a hazai flóra- és fauna, illetőleg a vadon élő állatok és azok élőhelyeinek megismertetése, a vadászat hiteles bemutatása, a természet apró történéseinek láttatása, valamint a természetfotózás elismertetése és népszerűsítése. A témával kapcsolatos digitális felvételeket 2014. november 10-ig kell elektronikus formában (CD-n, DVD-n vagy e-mailben) eljuttatni […]

I. TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázat

2014. április 10. 

A sepsiszentgyörgyi VADON egyesület meghirdeti az I. TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázatot. A pályázat nyílt, amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ A I. TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázat

2014. április 7. 

A sepsiszentgyörgyi VADON egyesület meghirdeti az I. ot. A pályázat nyílt, amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ bármely pontjáról, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők. Alapkövetelmény, hogy a felvételeknek természetes élőhelyeken kell készülniük anélkül, hogy megzavarnának az élővilágot. A felvételeken csak vadon élő állatok szerepelhetnek, fogságban tartott állatokról készült […]

Füvészkert haikuíró verseny

2014. március 26. 

A Füvészkertben megrendezett Sakura ünnephez kapcsolódva a t hirdet.     A haiku néhány szóból felépülő, sajátos szerkezetű, költői mondat, a költő élményének tizenhét szótagba foglalt eszenciája. A meghitt, bensőséges természetszeretet döntően meghatározta a haiku tartalmát. A haiku költői a természetben, az emberi létben az érdekeset, a furcsát, különöset igyekeztek megragadni és azt […]

Hódmezővásárhelyi Természet 2014 – Tavasz fotópályázat

2014. március 25. 

A Spektív Klub természetfotó pályázatot ír ki, az alábbi feltételekkel: A pályázat címe: Hódmezővásárhelyi Természet 2014 – Tavasz  - Dr. Sterbetz István emlékére kiírt fotópályázat Dr. Sterbetz István életpályája Tárgya: A hódmezővásárhelyi természetet bemutató képek, amelyek Hódmezővásárhely közigazgatási területén belül , 2014 március hónapban készültek. Minden pályázó 3 képet kell benyújtson: egy tájfotót, egy makró fotót (növényről, vagy […]

"Vakvezető kutyákkal a tömegközlekedésben" című rajz pályázat

2014. március 18. 

Magyarországon több, mint ötvenezer látássérült ember él, de kevesebb, mint egy százalékukat segíti a leghűségesebb négylábú segítőtárs, a vakvezető kutya. Sok gyerek még sohasem találkozott vakvezető kutyával közlekedő látássérült emberrel, nem tudja, mit is gondoljon róluk. Az ismerethiány enyhítésére a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola rajzpályázatot hirdet az alábbiak szerint:

Pályaművek témája:
Vakvezető kutyákkal a tömegközlekedésben.
Rajzold le, hogyan képzeled el a vakvezető kutyákat, ahogy aktív részesei a tömegközlekedésnek: buszra, villamosra, trolira, vonatra szállnak. Odavezetik gazdájukat a megállót jelző táblához, a járművek nyitott ajtajához, helyet keresnek a járműveken, használják a mozgólépcsőt.
A téma megismeréséhez ajánljuk figyelmedbe honlapunkat és az ott található videót:
http://barathegyisegitokutya.hu/iskola/rajzpalyazat-2014

Pályázhatnak:
5 és 14 éves kor közötti gyerekek három korcsoportban:
I. korcsoport: óvodások 5-6 évesek
II. korcsoport: alsó tagozatosok 7-10 évesek
III. korcsoport: felső tagozatosok 10-14 évesek

Pályaművek követelménye:
Mérete A/4.
Technikája szabadon választott. Ceruza, festék, filctoll, zsírkréta alkotások mellett kollázsokat és digitális technikával készült pályázatokat is elfogadunk.
Egy gyermek több rajzzal is nevezhet.

A pályázat benyújtásának módja: .jpg formátumban (szkennelve) a barathegyirajz@gmail.com címre küldve.
Minden pályamunkát kérjük külön e-mailben küldeni! Az e-mailben kérjük megadni: az alkotó nevét, életkorát, az óvodája vagy iskolája nevét és címét.
A művek felkerülnek a Facebook oldalunkra, ott lehet rájuk szavazni (liekolni): https://www.facebook.com/barathegyivakvezeto

Elbírálás: a beérkezett pályaművek közül korcsoportonként egyet jutalmazunk. A nyertesekről a vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozó szakemberekből és grafikusokból álló zsűri dönt majd. Közönségdíjas a legtöbb lájkot kapott mű lesz.

Nyeremény: a négy győztes felejthetetlen élményt nyer osztálytársai, óvodai csoporttársai és természetesen saját maga számára, hiszen a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai vakvezető kutyákkal keresik fel őket egy felejthetetlen bemutatóval óvodájukban, iskolájukban. Ennek során többek között azt is ki lehet majd próbálni, hogy hogyan „vezet” a vakvezető kutya. Minden résztvevő díszoklevelet, a korcsoportok győztesei pedig ajándékcsomagot is kapnak.

A díjazott alkotásokat a vakvezető kutyák világnapja (április 27-én) alkalmából tartott rendezvényünkön is bemutatjuk a nagyközönségnek.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2014. április 15. Kedd 24:00.
A szavazás (lájkolás) lezárása: 2014. április 20. Vasárnap 24:00
Az eredményhirdetést: április 27-én, a vakvezető kutyák világnapján tartjuk.
Az eredményt a Facebook oldalunkon és a honlapunkon is ismertetjük.

Természet. Szépség. Nature’s” - kreatív pályázat főiskolások részére – 2014

2014. március 12. 

A pályázat címe: "Természet. Szépség. Nature’s”
Magyarország egyik legnagyobb vitamint forgalmazó cége kreatív versenyt ír ki felsőoktatási hallgatók számára egy új termékcsaládjának a piaci bevezetésére. Feladat: a kampány kreatív koncepciójának kidolgozása a Nature’s számára.

Legyen akár vicces, megdöbbentő, motiváló… rajtatok áll! Egy a lényeg: egy olyan márkaismertség-növelő kampányt dolgozzatok ki, amely időtálló, és a Nature’s kozmetikai termékek kommunikációja hosszú távon építkezhet rá.

A pályamunkáknak az alábbiakat kell tartalmaznia:
 Egy maximum 2 oldalas elemzés a Nature’s kozmetikumok számára javasolt kommunikációs stratégiáról,
 Kreatív a tervezett képi, és szöveges kampány megjelenítésről.
Hogyan pályázhatsz (a pályázat menete):
 A megadott pályázati határidőn belül küldd el a pályázati anyagot az info@artcentrum.hu címre. (A pályázati anyag mérete nem lehet nagyobb 1 gigabyte –nál. Amennyiben ezt a méretet átlépi a feltöltött pályázati anyag, az sajnos a pályázatból való kizárást vonja maga után.)
 A pályázatban megjelölt határidőn belül a megadott e-mail címen értesítünk a pályázati eredményről.
Ki pályázhat?

Főiskolások, egyetemisták Magyarország bármely oktatási intézményéből.

(Alapvető feltétel a felsőoktatással kapcsolatos hivatalos viszony, amit a pályázatkiíró kérésére bármikor hivatalos dokumentumon (vagy fénymásolaton) bemutathatóvá kell tenni. Amennyiben kiderül, hogy ezt a dokumentumot (vagy a fénymásolatát) a pályázó nem tudja bemutatni a pályázatkiíró számára, akkor a pályázata automatikusan érvénytelenné válik.)
A pályázat értékelésének szempontjai:
1. A pályázati kiírásban szereplő feltételek betartása
2. A pályázati ötlet
3. A pályázati anyag könnyű és költséghatékony megvalósíthatóságának a mértéke
Díjazás:
A nyertes pályamunka nyereménye:
1. 1 db iPad2 táblagép.
2 A nyertes pályázat kerül a kreatív anyagokra, és a reklámokba, ezáltal részese lesz a Nature’s termékek nemzetközi kampányának.
Pályázatok felhasználása:
A pályázók pályázatuk beküldésével (melynek részletes leírása a csatolt 1. számú mellékletben, a pályázati kiírásban szerepel) hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a kiíró (Megaline Stúdió Kft.) a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye, annak bármely szöveges, és/vagy vizuális formáját egy az egyben vagy részeiben/részleteiben is felhasználja. A feltöltő/beküldő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét. Az Megaline Stúdió Kft. a leadott pályaművek eredetiségért semmilyen felelősséget nem vállal. Az abban szereplő tartalom (képi és/vagy szöveges formátumú) és annak részleteiért sem. Amennyiben ennek Megaline Stúdió Kft., általi felhasználása során bármilyen harmadik fél kifogást emel, pályázó/pályázók elfogadják, hogy Megaline Stúdió Kft. a teljes felelősséget automatikusan áthárítja pályázó/pályázók számára. A postai vagy digitális úton érkezett alkotásokat nem őrizzük meg, és nem küldjük vissza. A beküldési határidőn túl érkezett alkotásokat a zsűrizés során nem tudjuk figyelembe venni. (A leadási határidőn túl beérkezett pályázatok érvénytelennek számítanak, és automatikusan törlésre kerülnek az Megaline Stúdió Kft. rendszeréből).
Beküldési határidő:
A kreatív pályamunkák leadási határideje: 2014. március 31. A pályamunkákat az Megaline Stúdió Kft. (a Nature’s termékek forgalmazójának partnere) marketing és produkciós vezetői, illetve a kiadó kommunikációs ügynöksége, az Artcentrum Communications közösen bírálják el.


Értesítés a pályázat eredményéről
A pályázat eredményének meghirdetésének időpontját Megaline Stúdió Kft. a későbbiekben jelöli ki, de mindenképpen a pályázat beadási határidejétől számított két hónapon belüli jelöli ki.
A nyertes és nem nyertes pályázatok eredményét a www.natures.hu oldalra (a pályázati kiírás letöltéséhez szükséges regisztrációkor megadott „pályázati e-mail címmel és „jelszóval”) belépve tekinthetik meg a pályázók. (Minden a pályázati kiírás szerint elfogadott pályázatot a „jeligével” és „nyertes” és/vagy „nem nyertes” címszóval ellátva jelölünk meg.

A nyertes pályázatban/pályázatokban résztvevőket Megaline Stúdió Kft. a megadott „Pályázati e-mail cím” -en értesíti.
A nyertes pályázó az Art Centrum székházában (1089 Budapest, Benyovszky Móric utca 10.) veheti át nyereményeit, illetve a nyeremények átvételekor Megaline Stúdió Kft. –vel szerződést köt a pályázattal és a nyeremények felhasználásával kapcsolatban. A nyeremények átvételét és a szerződéskötés időpontját Megaline Stúdió Kft. a későbbiekben határozza meg és egyezteti a nyertes pályázóval/pályázókkal.
A személyes találkozó időpontjában pályázó/pályázók vállalják, hogy annak a felsőoktatási intézménynek, melynek tagjai az erre vonatkozó hivatalos okiratát (vagy annak fénymásolatát) magukkal hozzák, mely 2. számú mellékletként lesz csatolva a szerződéshez.
Az Megaline Stúdió Kft. fenntartja a jogot arra, hogy a pályázaton több pályaművet is nyertesként jelöljön meg, illetve, hogy egyes pályaművek esetében (ha nem az adott pályamű lett a nyertes) a pályamű készítőjével/készítőivel egyénileg állapodjon meg a beadott pályázat felhasználásának feltételeiről.

Pályázati kontakt:

Pályázattal kapcsolatos kérdéseket az info@artcentrum.hu email címen, valamint a +36-1-789-09-96 telefonszámon tudjátok feltenni.

UniCredit tehetségprogram - a kortárs művészetért

2014. március 10. 

Egy olyan banknak, mint az UniCredit, amely maga is jelentős kortárs gyűjteménnyel és érdemi nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, természetes feladata, hogy a hazai gazdasághoz hasonlóan a magyar kortárs műtárgypiacon is élénkítő és jóhírvivő szerepet vállaljon. Az UniCredit Bank művészetpártoló és piacélénkítő tevékenységeinek sorában fontos programot indítva egyrészt bemutatja, másrészt fiatal tehetségek alkotásaival bővíti meglévő műgyűjteményét, s a többnyelvű katalógus segítségével a határokon túli ismertség növeléséhez is hozzá kíván járulni.

Újrapapír 2014. pályázat

2014. március 10. 

Az Újrapapír világnap alkalmából várjuk az óvodás csoportok és iskolás osztályok ötleteit a papír újbóli felhasználásának kreatív módjaira! Kézműves alkotásokat, jól tovább használható papírtárgyakat, gazdaságos felhasználási ötleteket, projekt munkákat is. Természetesen fényképes és szöveges dokumentációban, e-mailen keresztül! A 3 legötletesebb, legrészletesebb beszámoló beküldői szemléletformáló ajándékcsomagot (pl. újrapapír termékek, kiadványok stb.) kapnak. Regisztráció a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével 2014. március 31-ig! […]

Ember a természetben - kampány indul a nemzeti parkok népszerűsítésére

2014. március 6. 

Magyarország ökoturisztikájának legnagyobb letéteményesei a nemzeti parkok - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet-és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a magyar nemzeti parkok ökoturisztikai kampányáról szóló sajtótájékoztatón. A Természettudományi Múzeumban tartott rendezvényen átadták a Varázslatos Magyarország fotópályázatának díjait is. A minisztérium a szervezettel közösen új pályázati kategóriát hirdet, Ember a természetben címmel.

Jövőnk a víz!

2014. február 19. 

A kiíró célja, hogy a pályázatunkon résztvevőknek az alkotások megtervezése és megvalósítása során felhívja a figyelmét a természet szeretetére, a környezetük megóvására, hogy aktivitásukkal, munkájukkal, odafigyelésükkel értékeket tudnak megőrizni, teremteni, környezetüket szebbé, egészségesebbé tudják tenni. Továbbá felhívásunkkal szeretnénk a magyar és kínai gyerekek figyelmét felhívni erre a világméretű problémára illetve olyan ötletekre-praktikákra, melyekkel már gyermekkorban sokat tehetünk Földünk vízkészletének védelméért. A pályázat Magyarországon és a Kínai Népköztársaság több tartományában kerül kiírásra.

Budapest Bank Budapestért Alapítvány pályázata

2014. február 10. 

Az Alapítvány Kuratóriuma pályázatot ír ki olyan közcélú, közérdekű, megvalósítandó tevékenységek, civil kezdeményezések támogatására, amelyek kizárólag a fővároshoz kötődnek, a főváros szellemi, művészeti, kulturális életének színvonalát emelik, felkarolják Budapest épített és természeti értékeinek védelmét, a kulturális örökség megóvását, és hozzájárulnak a fővárosban élők esélyegyenlőségének, szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetének, életminőségének javításához.

XV. Eötvös Konferenciára előadások - Év Tudományos Rendezvénye

2014. február 6. 

A Konferenciára a hagyományokhoz híven a bölcsészet-, társadalom- és természettudományok, az informatika, illetve a pedagógiatörténet területeiről várjuk az előadni kívánó graduális (alap- és mesterképzéses) hallgatókat.

Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása Városi épített örökség megőrzése / HU07PA16-A1-2013

2014. február 3. 

A felhívás alapvető célja a városi életforma színtereiként szolgáló leromlott állapotú országos műemléki védelem alatt álló épített kulturális örökségi értékek és kapcsolódó táji környezetük hiteles és fenntartható megújítása, kulturális funkcióiknak megerősítésével és nagyközönség számára elérhetővé tételével, ezáltal enyhítve a társadalmi egyenlőtlenségeket.

Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése / HU07PA16-A2-2013

2014. február 3. 

A felhívás keretében támogatott projekteknek illeszkedniük kell az alábbi alcélok valamelyikéhez: 1. A hagyományos vidéki életmódhoz, a természetközeli területhasználathoz és tájgazdálkodáshoz kapcsolódó épített örökségi érték és táji környezet fenntartható módon, a helyi szereplők bevonásával történő helyreállítása, megőrzése és élményszerű bemutatása. 2. A kulturális örökségvédelmi jelentőséggel is rendelkező védett természeti értékek, területek, ezen belül kifejezetten a kunhalmok, földvárak, fülkés sziklák, kulturális örökségi jelentőségű barlangok és környezetük megőrzése, fenntartása, helyreállítása, az eredeti funkció, működés élményszerű bemutatása.

A természet örök - versírás

2014. január 31. 

A pályázat célja, hogy a középiskolás fiatalok közül értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson azoknak, akik érdeklődnek az irodalmi alkotómunka iránt és szakmai megítélés alapján szeretnék alkotásaikat gyűjteményes kötetben viszont látni.

Az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 PA16 - Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása program - Kétoldalú partnerségi együttműködések előkészítésének segítése / HU07PA16- 2013

2014. január 30. 

Jelen felhívás célja a Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása program keretében megjelenő kulturális és természeti örökségi infrastruktúra fejlesztését valamint a kétoldalú kulturális és természeti örökségvédelmi együttműködést célzó pályázati felhívások kiegészítéseként, rövidtávú tevékenységek támogatása annak érdekében, hogy segítse a lehetséges donor partnerekkel való kapcsolatfelvételt vagy a már élő kapcsolat megerősítését a projektek előkészítési szakaszában.

Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése pályázat

2014. január 29. 

Pályázat az EGT Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 ,,Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása a Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése c. intézkedésre. Kódszám: HU07PA16-A2-2013 A program  célja a  vidék kulturális és természeti örökségét magában foglaló táji örökségének megőrzését,  fenntartását,  helyreállítását  célzó  fejlesztések  társadalmilag  integrált megvalósítása.  A fejlesztéseknek  szolgálniuk  kell  a  kulturális  és  természeti  örökségi elemek folyamatos,  […]

Az ALFA-HUMAN Kft. pályázat logó- és arculat terv készítésre

2014. január 22. 

Az  ALFA-HUMAN Kft.  nyílt pályázatot hirdet egyéni alkotók számára logójának és arculatának megújítására. A pályázat beérkezési határideje: 2014. február 19. (szerda) 24:00 óra.  Pályázók  köre:  bármely  természetes  és  jogi  személy,  jogi  személyiség  nélküli  gazdasági társaság, egyéni cég vagy a személyes joga szerint jogképes szervezet, egyéni vállalkozó. A beküldött pályamunkák tartalma – az alábbi elemek arculati terve: logó, […]

V. Odú- és műfészekkészítő verseny

2014. január 14. 

A verseny célja a körülöttünk élő odúlakó madarak és emlősök megmaradásának, védelmének segítése. A verseny keretében “A”, “B”, “C”, “D” (több típus) és kuvik odú, fecske műfészkek és gólyafészek készíthető, illetve építhető. Az odúk anyaga lehet természetes farönk, gyalulatlan deszka vagy OSB lap. FONTOS, hogy az odúk tetejének víz ellen szigeteltnek, a zárt odúk esetében […]

BIG Filmfesztivál

2014. január 6. 

A fesztiválra 10-30 év közötti természetes személyek nevezését várja a kiíró10 percél nem hosszabb filmmel vagy filmekkel. A filmekre vonatkozóan téma- és műfaji megkötés nincs, korábbi BIG Filmfesztivál versenyprogramjában szereplő filmet azonban nem lehet nevezni.

A matematikai, a természettudományos és a műszaki, informatikai kompetenciák, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben / NTP-MTI-13

2014. január 5. 

A pályázat célja 1.1. A hazai köznevelésben tanuló tehetséges fiatalok matematikai, természettudományos, műszaki, informatikai, szakmatanuláshoz szükséges kompetenciáinak erősítését segítő programok kidolgozásának és megvalósításának támogatása.

Pályázat a matematikai, a természettudományos és a műszaki, informatikai kompetenciák, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben támogatására

2013. december 28. 

Az  Emberi  Erőforrások  Minisztériuma pályázatot  hirdet  a matematikai, a természettudományos és a műszaki, informatikai kompetenciák, valamint  a  szakmatanuláshoz  szükséges kompetenciák  erősítése  a  köznevelési intézményekben támogatására.   A pályázati kategória kódja: NTP-MTI-13 A pályázat célja: A hazai köznevelésben tanuló tehetséges fiatalok matematikai, természettudományos, műszaki,  informatikai, szakmatanuláshoz  szükséges  kompetenciáinak  erősítését  segítő programok kidolgozásának és megvalósításának támogatása. A támogatás formája és mértéke […]

Zöld forrás 2014 pályázat

2013. december 21. 

Megjelent a  a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek részére, állami feladatok átvállalására, a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítása érdekében. A Vidékfejlesztési Minisztérium meghírdette a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, a nemzeti környezet- és természetvédelmi célok elérésében közvetlenül feladatot vállaló civil szervezetek (egyesületek és alapítványok) számára nyilvános Pályázati Felhívását. A pályázat forrás: A tervek […]

Szigethalom a 10 éves város logópályázat

2013. december 17. 

A  szigethalmi  Városi  Szabadidőközpont  logópályázatot  hirdet ,,Szigethalom  a  10  éves  város címmel.  2014-ben  10  éves Szigethalom város önkormányzata,  ünnepi eseményéhez és a rendezvények egységes arculati eleméhez logópályázatot írt ki Az önálló logónak Szigethalom fejlődését és  ,,Közösséget építünk! szlogenjét kell visszatükröznie.   Pályázók köre: Pályázatot nyújthat be bármely természetes személy, aki 14. életévét betöltötte.   Pályázati részvétel feltételei:  Nevezési […]

Műfordító pályázat középiskolásoknak

2013. december 16. 

Keressük a jövő műfordítóit! Az ELTE Spanyol Tanszéke műfordító pályázatot hirdet középiskolásoknak. A pályázat célja megtalálni azokat a tehetséges gimnazistákat, akik szívesen olvasnak és fordítanak irodalmi szövegeket, és a későbbiekben is szeretnének ezzel foglalkozni. A pályázatot a Spanyol Tanszék műfordító-tanárai bírálják el, és 2014. január 24-én, a tanszéki nyílt napon hirdetnek eredményt. Természetesen díjak is lesznek, […]

Kemény Bertalan falufejlesztési díj 2014

2013. december 6. 

A díj alapításának célja, hogy erkölcsi elismerése legyen mindazon természetes személyeknek, országhatáron belül, illetve a Kárpát-medence területén, akik falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon végzik, valamint a vidék és falufejlesztés elkötelezettjeként, a vidék és falufejlesztés tekintetében, szűkebb környezetükben, vagy országos szinten kiemelkedő eredményeket értek el.

Miskolc és agglomerációja digitális közösség - informatikai eszközök térítésmentes használata

2013. november 26. 

A Miskolc és agglomerációja digitális közösség projekt keretében a bejelentett miskolci állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek részére meghirdetett, informatikai eszközök térítésmentes használatának igénylésére benyújtható nyílt pályázat feltételrendszere és lebonyolítási szabályzata.

Az ember fáj a Földnek irodalmi pályázat

2013. november 11. 

Az Irodalmi Jelen szerkesztősége és kiadója AZ EMBER FÁJ A FÖLDNEK címmel tematikus pályázatot hirdet. Ember és természet egysége megbomlott. Hogy ez az állapot, melyet a közvetlen tapasztaláson kívül számos tudományos vizsgálat is alátámaszt, végleges és végzetes-e, s hogy a folyamatok mennyiben és miként fordíthatók vissza, arról a közéletben kiterjedt polémia zajlik. Mi ebben a politikai-gazdasági érdekvitában nem […]

Csizmazia György biológus szellemi örökségének méltó megőrzésért - alkotáspályázat

2013. november 10. 

A pályázat célja, a névadó Csizmazia György tanítói munkásságával összhangban, hogy elősegítse természeti környezetünk megismerését és megértését, s ennek érdekében az érdeklődő tanulókat önálló munkára serkentse, a legjobbakat díjazza.

II. Ifjúsági fotópályázat – Közös örökségu?nk!

2013. november 2. 

Közös örökségu?nk! A Gyergyói Fotóklub fotópályázatot hirdet az alábbi témakörben: A Gyergyói medence hagyományai, természeti értékei. Célunk az itt élőket köru?lvevő táj, A II. Ifjúsági fotópályázat – Közös örökségu?nk! bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Ilyen házról álmodom alkotói pályázat

2013. október 31. 

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és a ludbriko.hu közös alkotói pályázata általános iskolásoknak. Hol szeretnél lakni felnőttként? Nyüzsgő városban, békésebb kis faluban, vagy a természet közelében erdőszéli, vízparti otthonban? Kicsi, kuckós házikót, vagy tágas otthont képzelsz el magadnak? Hiszel benne, hogy a fantasztikus filmekben, képregényekben látott épületek vesznek majd körül, mire felnősz? Mutasd meg, te milyen házat szeretnél! Rajzolj, fess, [...]

Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2013/2014. tanév

2013. október 28. 

AZ EMMI a  2013/2014. tanévre  nyílt  pályázatot  hirdet  az  Útravaló  Ösztöndíjprogram  Út  a tudományhoz alprogramban való részvételre. A  2005  óta  működő  Út  a  tudományhoz  alprogram célja  a  természettudományos  érdeklődésű  tanulók tehetséggondozása:  a  középfokú  iskolai oktatásban részt  vevő  tanulók  természettudományi  és  műszaki ismereteinek,  a  műszaki  kompetenciák  gyakorlatorientált  fejlesztésének  támogatása   kutatócsoportban, illetve tervező/innovációs csoportban végzett egyéni, [...]

Gyurgyalag, az év madara rajz- és meseíró pályázat

2013. október 24. 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a fenti címen pályázatokat hirdet a XIII. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából. Gyurgyalag, az év madara Választható témák A) A gyurgyalag élete, szokásai (élőhelye, táplálkozás, fészkelés), természetvédelmi problémák a gyurgyalag védelmében. B) A gyurgyalagok életéhez, szokásaihoz [...]

Műszaki és természettudományi ismeretek élményszerű elsajátítása

2013. október 7. 

A kíiró szeretne hidat képezni az egyetem és a középiskolák között. Pályázati tevékenységével, immár ötödik alkalommal, hozzá kíván járulni a műszaki és természettudományi ismeretek élményszerű elsajátításához, igyekszik felkelteni a jó képességű diákok érdeklődését az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) színvonalas műszaki és természettudományos képzése iránt.

Vad klikk fotópályázat

2013. október 3. 

Örüljünk mi is az európai biodiverzitásnak! A CEEweb a Biológiai Sokféleségért és a Bolgár Biodiverzitás Alapítvány fotópályázatot hirdeta következő két kategóriában: (1.) Tájképek a vadonban - Mutasd meg a gépeddel Európa védett területeinek és Natura 2000 helyszíneinek a szépségét. Fotózz természetes élőhelyeket, területeket: hegyeket, gazdag réteket, homokdűnéket, tengerpartokat vagy vizes élőhelyeket. (2.) Vadon élő fajok  - Fotózz európai [...]

Pályázat természettudományos kisfilmekre középiskolásoknak

2013. október 1. 

Az InfoPark Alapítvány és az ELTE pályázati felhívása hidat szeretne képezni az egyetem és a középiskolák között. Emellett hozzá kíván járulni a műszaki és természettudományi ismeretek élményszerű elsajátításához, és igyekszik felkelteni a jó képességű diákok érdeklődését az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) színvonalas természettudományos és műszaki képzése iránt. [...]

Vadulj a Vadvonal karikatúra és képregény-pályázaton!

2013. szeptember 26. 

Az európaiak még mindig büszkék lehetnek a vén kontinens gazdag természeti értékeire, például a barna medvére, a kerecsensólyomra, a kökörcsinekre vagy a pannon homoksztyeppek enyhe lankáira. Élvezzük szépségüket, elfogadjuk mindazt, amit nyújthatnak nekünk, és magunkra vállaljuk a felelősséget, hogy megőrizzük őket a jövő generációi számára. Az Európai Unióban védelmüket az Élőhelyvédelmi Irányelv (valamint a Madárvédelmi Irányelv), és a Natura 2000 élőhelyek hálózata biztosítja. Ezek összesen több mint 1000 állat- és növényfajt és több mint 200 úgynevezett élőhely-típust védenek.

Módosítás az ivóvízminőség javítása és az élőhely és élettelen természeti értékek védelme érdekében kiírt pályázatok dokumentációjában

2013. szeptember 24. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Ivóvízminőség-javítás című (KEOP - 1.3.0/09-11 kódszámú) és ,,Élőhelyvédelem, és -helyreállítás, élettelen természeti értékek védelme, vonalas létesítmények természetkárosító hatásának mérséklése című (KEOP-3.1.2/09-11 kódszámú) felhívásokhoz tartozó 7. számú Átláthatósági nyilatkozatot módosítás miatt lecseréltük a honlapon.

Természetfotók a II. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából

2013. szeptember 22. 

Természetfotó pályázat. Cél: A kategóriánként meghatározott természeti értékek művészi megjelenítése.

Módosítás az élőhely és élettelen természeti értékek védelme érdekében kiírt pályázat dokumentációjában

2013. szeptember 12. 

A jövőben minden pályázatot benyújtó szervezetnek nyilatkoznia kell az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht.) 2. § (1) bekezdésének t) pontja, az 50. § (1) bekezdésének c) pontja és ezek alapján a nemzeti vagyonról szóló 2011. CXCVI. törvény (Nvtv.) 3. § (1) bekezdésének 1. pontja szerinti átláthatósági követelményeknek való megfelelésről, kivéve azokat a szervezeteket, amelyek az Nvtv. 3. § (1) bekezdésének 1. a) pontja szerint a törvény erejénél fogva átláthatónak minősülnek.

Tervezz logót egyesületünknek! Pályázat

2013. szeptember 7. 

A Kárpátok Kalandorai Természetjáró Egyesület pályázatot ír ki az egyesület logójának megtervezésére. Elvárások a beérkezett művekkel kapcsolatban:

- fekete-fehér és színes képek egyaránt lehetnek

- JPEG formátumú legyen

- kör, négyzet vagy téglalap alakú legyen

- a képen szerepeljen az egyesület neve

- a kép szorosan kapcsolódjon a túrázáshoz/természetjáráshoz és/vagy a Kárpátokhoz, hegyekhez

A legjobb terveket közzétesszük egyesületünk honlapján, Facebook oldalán és profilján, Twitteren és Pinteresten is. Az elkészült műveket a kkteinfo@gmail.com email címre várjuk logópályázat tárggyal!

Jön!!! Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása – Norvég Alap pályázat

2013. augusztus 30. 

2013 második negyedévétől várhatóak a Norvég Alap Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása céljából kiírt pályázatai. A fenntartható helyi közösségek és a társadalmi kohézió erősítése érdekében a támogatás a kulturális és természeti örökség védelmét, megőrzését és hozzáférhetőségének javítását célozza. A program keretének minimum 10%-a egy kis összegű támogatási alap részére kerül elkülönítésre, mely egyrészt [...]

Svájci Hozzájárulás fotópályázat

2013. augusztus 28. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség valamint a Svájci Hozzájárulás Program Hivatala által meghirdetett fotópályázatra olyan fotókat vagy fotóetűdöket várnak, melyek összefüggésben állnak a program fejlesztési területeivel és a fejlesztés szükségességére, vagy éppen a támogatás segítségével megvalósuló pozitív változásokra hívják fel a figyelmet. A pályázat 2 fő témaköre:  A.    TERMÉSZET B.    EMBER ÉS TÁRSADALOM A két fő [...]

Ezüstgerely művészeti pályázat 2013

2013. augusztus 25. 

Az Ezüstgerely örökös vándordíj elnyerésére kiírt fél évszázada ösztönzi mindazokat a tehetséges művészeket, akiknek szemléletmódjától, alkotó fantáziájától nem idegen a sport világa. Az Ezüstgerely Alapítvány – hagyományainak megfelelően – hangsúlyozottan művészi igénnyel készült, a sport, az olimpia, a testnevelés és a természetjárás, azaz a testkultúra egész területének témavilágát felölelő alkotásokat vár. Számít a különféle művészeti alkotóműhelyek: [...]

Kolozsvár környéki természetvédelmi projekt logópályázata

2013. augusztus 22. 

Logópályázatot hirdet az Apáthy István Egyesület. Olyan pályamunkákat várunk, amelyek a Kolozsvári Bükk-Malomvölgy (ROSCI0074), Szentiváni rét (ROSCI0356) és a Kis-Szamos (ROSCI0394) közösségi jelentőségű területeken élő 18 védett fajhoz, élőhelyekhez vagy azok valamelyikéhez kapcsolódnak, és kifejezik a természetvédelem, környezettudatosság, a biodiverzitás védelmét célzó közösségi akarat értékeit. A Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének háttérintézményeként működő [...]

Land Art – Public Art pályázat

2013. augusztus 13. 

Az OMÉK felkérése alapján a Magyar Tájépítészek Szövetsége Land Art és Public Art kiállítást és versenyt hirdet. A pályázók köre: A pályázaton egyének és csoportok, természetes és jogi személyek egyaránt részt vehetnek. Természetes személyek csoportosan is pályázhatnak, legfeljebb 4 fős csoportban. A pályázás feltételei: A pályázatokat elektronikusan kell megküldeni az info@tajepiteszek.hu e-mail címre. A pályázatnak tartalmaznia kell egy max. [...]

,,Én és a Római” - fotópályázat a Római-partért

2013. augusztus 11. 

A ,,Római-part, ameddig tart c. tavaszi fotókiállítás az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában arra ihletett bennünket, hogy folytassuk: hirdessünk újabb fotópályázatot! A legfőbb ideje, hogy még többen megismerjék a Római-part szépségeit, rácsodálkozzanak Budapest mára egyetlen olyan természetközeli partjára, ahol a természet […]A ,,Én és a Római” - fotópályázat a Római-partért bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Környezetvédelmi gyakornoki program

2013. július 31. 

A kiíró gyakornoki programot hirdet felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók és diplomás pályakezdők számára. A program célja, hogy a résztvevők első kézből szerezzenek tapasztalatot az államigazgatás környezetügyi oldalának működéséről, és betekintést nyerjenek a minisztérium és a felügyelete alá tartozó környezetvédelmi és természetvédelmi szervek munkájába.

GÁBOR DÉNES-díj 2013

2013. július 30. 

A kiíró Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék GÁBOR DÉNES-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket.

Pályázati felhívás környezetvédelmi gyakornoki programra

2013. július 30. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága gyakornoki programot hirdet felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók és diplomás pályakezdők számára. A program célja, hogy a résztvevők első kézből szerezzenek tapasztalatot az államigazgatás környezetügyi oldalának működéséről, és betekintést nyerjenek a minisztérium és a felügyelete alá tartozó környezetvédelmi és természetvédelmi szervek munkájába.

Palóczi Antal-díj

2013. július 25. 

A belügyminiszter a településrendezés illetve a területrendezés területén legalább tíz éven át végzett kimagasló tervezői, oktatói, kutatói tevékenység továbbá főépítészi feladatokkal összefüggő és szakterületi igazgatási tevékenység elismeréséül természetes személynek, tervezőcsoportnak vagy szervezetnek az Építészet Világnapja alkalmából évente összesen 3 db Palóczi Antal-díjat adományozhat.

Pályázat zenei, táncművészeti és színházi tervek megvalósításának támogatására (komolyzene)

2013. július 23. 

Az Előadó-művészet Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet magas művészeti szakmai színvonalú zenei, táncművészeti és színházi tervek megvalósításának támogatására. Téma/cél: Komolyzenei hangfelvételek megjelentetése. Pályázók köre: A hangfelvétel kiadója (magyarországi önálló jogi, vagy természetes személy, egyéni vállalkozó, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság). A pályázati cél megvalósításának időtartama: Pályázni a 2013. augusztus 1.-2014. augusztus 31. között történő megjelentetésre lehet. Nevezési díj [...]

Angliai természetvédelmi ösztöndíj 2013-2015

2013. július 19. 

Munkavállalók, munkakeresők, pályakezdők és munkanélküliek angol nyelvű szakmai továbbképzése a természetvédelem szakterületén: az elhelyezkedési esélyek növelése szakmai és nyelvi képzésen keresztül. Pályázati azonosító szám: LdV-HU-13-PLM-2001 A pályázat célja, alapelveink A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány 2011-2013  között 20 magyar természetvédelmi szakembert (pályakezdőket és tapasztalt személyeket egyaránt) juttatott 12-15 hetes angliai természetvédelmi ösztöndíjhoz. Az elsőkét év tapasztalatait felhasználva 2013-2015 [...]

Vándoriskola - Tervezési feladat 2013

2013. július 15. 

Hangszer a legáltalánosabb értelemben minden olyan eszköz, amelyet abból a célból készítettünk, vagy arra használunk, hogy hangot állítsunk vele elő. A legtermészetesebb hangszer az emberi test: a zenélés legősibb formája az ének, melyet a test bármely más részei segítségével előállított hangok is kísérhetnek (például taps, csettintés, dobbantás, szájbőgőzés, tánc).

A Bravo Juggling 2013-as pályázata - Küldj fotót/videót és nyerj!

2013. július 10. 

A Bravo Juggling 2013-as pályázata

Sziasztok zsonglőrök! Benne vagytok egy kis játékban? Szeretnénk látni, hogy hol éltek, ezért az idei pályázatunk feladata, hogy a lakóhelyetek (város, falu vagy bármilyen más település) egyik nevezetességénél (érdekes épület, szobor, természeti jelenség, stb.) készítsetek magatokról fotót vagy videót (vagy akár mindkettőt) zsonglőrködés közben (bármilyen eszközt használhattok).
A nevezés ingyenes, a legjobbnak ítélt pályázatok ajándékban részesülnek, és minden résztvevő kap egy 1500 Ft-os vásárlási kupont helyezéstől függetlenül!

Feladat:
1. Válassz lakóhelyed közelében egy bemutatásra érdemes nevezetességet.
2. Készíts magadról fotót és/vagy videót a választott helyen zsonglőrködés, trükközés közben.
3. a.) Töltsd fel a videót a Youtube-ra ezzel a címmel: „Bravo Juggling - pályázat 2013” és küldd el videóválaszként
erre a videóra (angol nyelvű). (Lejjebb találsz ehhez segítséget.)
b.) A fotót mi töltjük fel Facebookra, úgyhogy azzal nincs más dolgod, csak elküldeni e-mailben.
4. Mindkét esetben írj e-mailt a bravojuggling@gmail.com címre a következő adatokkal:
- neved és az ország, ahol élsz
- a videó Youtube linkje és/vagy a csatolt fotó
- hol készült a fotó/videó, mit ábrázol és miért fontos ez a hely
5. A kiírásnak megfelelő pályaművek 1-3 napon belül felkerülnek a facebook.com/bravojuggling oldalra, ahol lájkolással lehet rájuk szavazni.
6. A játék végén 3 nyertest hirdetünk: 1 fotót és 1 videót a Bravo Juggling választ ki, 1 pályázatot pedig a közönség.

Szabályok:
1. A játék és a szavazás határideje: 2013. augusztus 31.
2. Egy ember csak egy fotóval és/vagy egy videóval pályázhat.
3. A versenyre bármilyen zsonglőreszközzel, ügyességi játékkal lehet pályázni.
4. A pályaművön szerepeljen egy helyi nevezetesség, amiről kérjük, hogy írjál néhány szót az e-mailedben.
5. A pályázatban ne szerepeljen semmilyen logó, védjegy illetve felirat.
6. Csak olyan pályázatot fogadunk el, aminek a szerzői jogával a pályázó rendelkezik.
7. A pályázat bárki számára nyitott Magyarországon és külföldön egyaránt.
8. A szabályok megsértése automatikus kizárást von maga után.
9. A pályázat ingyenes. A főnyeremények kiszállításának költségét a Bravo Juggling állja.

Díjak:
1. A játék főnyereménye 3db Bravo Juggling nyereménycsomag. A Bravo Juggling 1 fotót és 1 videót választ ki ötletesség és a kivitelezés minősége alapján. A közönségdíj nyertese az a pályamű, amelyikre a facebook oldalunk pályázati mappájában a legtöbb szavazatot (lájkot) adják le a pályázati határidő lejárta előtt.
2. Minden résztvevő 1500 Ft-os vásárlási kupont kap ajándékba.

További információk:
1. A pályázaton való résztvétel a szabályok és feltételek elfogadását jelenti.
2. A résztvevők a pályázatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk küldött pályaművet a Bravo Juggling a későbbiekben bármikor marketing célokra felhasználhassa.
3. A Bravo Juggling a megadott személyes adatokat harmadik félnek nem adja át.
4. A nyertesek listáját közzétesszük webes felületeinken (honlap, blog, facebook oldal, youtube videó…), a díjazottakat e-mailen értesítjük.
5. A főnyeremény kézbesítését csak akkor vállaljuk, ha az értesített nyertes megadja az ehhez szükséges adatokat 2013. október 15-ig, ellenkező esetben elesik a nyereménytől.
6. Tilos a pályázatokban ízléstelen, mások személyhez fűződő jogait vagy emberi méltóságát sértő, faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító vagy gyűlöletkeltő elemeket szerepeltetni.
7. A Bravo Juggling jogosult jelen felhívást egyoldalúan módosítani, de kötelezi magát, hogy erről értesítse a pályázókat webes felületein, lehetőség szerint előzetesen.
8. A kihirdetett nyertesek véglegesek, fellebbezésnek helye nincs.
9. A nyeremények készpénzre nem válthatóak. A kuponok 2013. december 31-ig használhatóak fel egyszeri alkalommal a bravojuggling.com oldalon keresztül történő rendelésnél bármilyen az oldalon szereplő termék vásárlásakor.

Kövesd nyomon a játékot: facebook.com/bravojuggling | youtube.com/bravojuggling

Ha kérdésed van, itt felteheted: bravojuggling@gmail.com

Jó szórakozást: Bravo Juggling
bravojuggling.com

Múzeumi Negyed elhelyezési és környezetalakítási ötletpályázat

2013. július 8. 

Ötletpályázat az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes (továbbiakban Múzeumi Negyed) épületeinek környezetalakítási, urbanisztikai, elhelyezési javaslatának megtervezése. A Városliget 29732/1. helyrajzi számú telkén, kiemelten az Ötvenhatosok terén és környezetében a múzeumok elhelyezése, a környezetük revitalizációja a védelem alatt álló épületek, köztéri elemek, természeti környezet értékeinek megőrzésével úgy, hogy a terület zöldterületi mutatói javuljanak, biológiai aktivitása a megvalósítás [...]

Travel2Wild Élmények Európa vadonjában fotópályázat

2013. július 1. 

Szereted a természetet? Az utazást? A kalandokat? Mutasd meg nekünk a legjobb pillanataidat Európa vadonjában és nyerd meg a pályázatunk.   A feladat, hogy megnyerd a 350 EUR értékű kupont Utazz Európa vadonjába (akár a travel2wild.com-al), élj át feledhetetlen élményeket, örökítsd meg őket és oszd meg velünk az alábbi linken: http://woobox.com/faq6sm. Feltölthetsz bármit aminek köze [...]

Mummert Stiftung ösztöndíj

2013. június 25. 

A  Rochus und Beatrice Mummert Stiftung több éves ösztöndíjat kínál leendő csúcsvezető mérnök, természettudós és közgazdász hallgatóknak. Az alapítvány a Robert Bosch Stiftung keretében közép- és délkelet-európai diákok két és fél éves, kölni (Unizu Köln vagy Deutsche Sporthochschule Köln), illetve aacheni (RWTH Aachen) mesterképzését támogatja. Ki pályázhat?  aki magyar (vagy bolgár, cseh, észt, horvát, litván, [...]

Rochus und Beatrice Mummert Stiftung ösztöndíj

2013. június 24. 

A kiíró többéves ösztöndíjat kínál leendő csúcsvezető mérnök, természettudós és közgazdász hallgatóknak.

Csak természetesen! fotópályázat

2013. június 18. 

Csak természetesen! címmel a Szigetmonostori Kertbarát Kör és Szigetmonostor Faluház fotópályázatot hirdet, a Szentendrei-sziget természeti értékeiről.  Téma: 1. A Szentendrei-sziget természeti értékei, 2. Növényportrék a Szentendrei-szigetről, 3. Szép kertek, kertészetek a Szentendrei-szigeten. I. Kategóriák: A Szentendrei-sziget természeti értékei Növényportrék a Szentendrei-szigetről Szép kertek, kertrészletek a Szentendrei-szigeten II. Nevezés: A pályázat nyílt (bárki nevezhet szigeten innen [...]

IMC International Music ösztöndíjas program

2013. június 12. 

IMC International Music ösztöndíjasa program célja, hogy támogassa a zenei tehetségeket egyéni ösztöndíjjal. Az ösztöndíj értéke 1000 EUR vagy még több is lehet. Jelöléseket bármely természetes személy, a világ bármely tájáról benyújthat. A jelöléseket 2013 augusztus 15-ig lehet elküldeni.   IMC International Music Fellow Programme The IMC International Music Fellow programme is designed to honour [...]

Kiskedvencem és én fotópályázat

2013. június 10. 

A Kedvencrandi.hu ”Kiskedvencem és én” fotópályázatra invitálja Önt. Jelen Fotópályázat szabályzat vonatkozik a Flip Creative  Kft. által szervezett Kedvencrandi.hu ”Kiskedvencem és én” fotópályázatra. A Nyereményjáték kiírója: Flip Creative Kft. a Kedvencrandi.hu website tulajdonosa. 1. A Fotópályázatban résztvevő személyek A Fotópályázaton részt vehet minden természetes, 14 életévét betöltőtt személy, aki a Kedvencrandi.hu regisztrált tagja és elfogadta a [...]

Emlékezet - visszaemlékezés gyűjtő pályázat

2013. június 10. 

Minden ember élete és emlékezete különleges, egyedi, mással nem helyettesíthető, s ezért nagyon fontos mindezeknek a felkutatása, megőrzése. Látszólag jelentéktelen vagy röpke emlékek is fontos dokumentumok lehetnek egy-egy korszak történetéhez. A magyar történelem kiemelkedő időszakairól és hétköznapi pillanatairól szóló emlékek összegyűjtése egyaránt célja a pályázatnak (természetszerűleg s különösen a határon túli magyarságé).

A köznevelésben tanuló diákok természettudományos, matematikai és műszaki tudásának elmélyítéséhez, gyakorlati alkalmazásához kapcsolódó nyári tehetségsegítő programok támogatása / NTP-KTMK-MPA-12

2013. június 4. 

A pályázat célja: A szakmatanuláshoz kapcsolódó kompetenciákat elmélyítő nyári tehetséggondozó programok kidolgozása és megvalósítása. A tehetséges tanulók természettudományos, matematikai és műszaki pályaorientációjának támogatása. Nyári táborok szervezésének támogatása, amelyek a természettudományos ismeretek gyakorlatban történő elmélyítését segítik.

Bővült a Magyar Nemzeti Parkok Hetének programja

2013. május 29. 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 programot valamennyi hazai nemzeti parkban és további védett természeti területen tartják meg június 7-16. között. A rendezvény programjai, akciói számos újdonsággal bővültek, a folyamatosan frissülő információk megtalálhatóak a www.nemzetipark.gov.hu/mnph weboldalon. részletek

„Légy Te is láncszem!” – Kreatív pályázat középiskolásoknak

2013. május 27. 

Tudod, mit jelent az élelmiszerlánc-biztonság és kik a szereplői?

Mutasd be akár egy fotósorozaton, akár egy kisfilmben, akár egy általad rajzolt képregényben, hogy Te hogyan képzeled el az élelmiszerlánc-biztonság megvalósulását, illetve szerinted Neked, mint fogyasztónak, milyen szereped lehet ebben. Például mit tehetsz a vásárlás során, vagy otthon azért, hogy a családod biztonságos élelmiszerhez jusson?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia fontos elemének tartja a fogyasztók tudatosságának fokozását, illetve az élelmiszer-biztonsági alapelvek megismertetését. Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre, meglátásaidra is. Szeretnénk, ha mindezt mások számára is inspiráló módon jelenítenéd meg. Ezért hirdetjük meg a „Légy Te is láncszem!” – Kreatív pályázatot középiskolások számára.

Kik pályázhatnak?
14 – 19 éves kor közötti középiskolai tanulók az ország bármely középiskolájából.

Hogyan lehetsz mindennek a részese?
Küldj be nekünk 2013. szeptember 30-ig egy 3-10 db fotóból álló fotósorozatot (fotóméret: minimum 1 Mb) vagy egy 3-5 perces kisfilmet vagy egy képregényt (A4-es méret, max. 9 képkocka) arról, amin bemutatod, hogy hogyan képzeled el az élelmiszerlánc-biztonságot és az ebben való szerepedet.

Az elkészült műveket a pmo@nebih.gov.hu e-mail címre várjuk „JÖVŐ NEMZEDÉKE” jeligére. Fontos, hogy az alkotásod mellett ott legyen a hiánytalanul kitöltött Nevezési lap is – amelyet a www.nebih.gov.hu honlapon találsz meg letölthető formában!

Természetesen, ha mindhárom kategóriában szeretnéd megmutatni tehetséged és tudásod, akkor csak rajta! Ha úgy érzed, egyedül kicsit bátortalan vagy, akkor alkoss csapatot barátaiddal, és készítsetek egy kisfilmet közösen! Ugyanis a Fotó és a Képregény
kategóriában csak egyéni, de a Film kategóriában akár csoportos (max. 4 fő) pályázás lehetséges.

Ne habozz; gondolkodj, kutakodj és végül alkoss!

A kiírásnak megfelelő pályázatokat a NÉBIH szakembereiből álló, 5 tagú zsűri fogja elbírálni.

Miért is érdemes nevezned?

Fődíjak:
A Fotó kategóriában a fődíj egy 1 napos intenzív digitális fotótanfolyam a D1 Fotóiskola felajánlásából, ahol profiktól leshetsz el még több trükköt, technikát.
A Film kategória győztes csoportja, valamint a Képregény kategória győztese egy napot tölthet el a Korda Filmparkban egy, a filmpark által felajánlott páros belépő révén, ahol betekintést nyerhet a forgatások világába.

Ha nem Te vagy az első, akkor sem kell csüggedned, mert a második és harmadik helyezettjeink sem maradnak üres kézzel egyik kategóriában sem!

A 2. helyezettek nyereménye fejenként 10.000 Ft értékben mobiltelefon-feltöltőkártya és egy NÉBIH-es pendrive.

A 3. helyezettek díja pedig fejenként egy-egy 5000 Ft értékű könyv a Scolar Kiadó jóvoltából, mely révén otthon sajátíthatnak el újabb megoldásokat a digitális technikákban.

Az eredményeket 2013. október 7-én tesszük közzé a NÉBIH oldalán (www.nebih.hu) és ezzel egyidejűleg a NÉBIH hivatalos Facebook oldalán (www.facebook.com/nebih).

A nyeremények ünnepélyes átadására a 2013. október 15-én kerül sor. Természetesen nyerteseinket e-mailben értesítjük a nyeremények átvételének körülményeiről.

Várjuk az alkotásodat, és ne felejtsd: Légy Te is láncszem!

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013

2013. május 22. 

Idén immár hetedik alkalommal rendezi meg a Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvényt. Nemzeti parkjaink június 7-16. között az ország több pontján változatos programokkal, túrákkal várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény központi nyitóhétvégéjén, június 7-9-én Debrecenben és a Hortobágyi Nemzeti Parkban lesznek izgalmas programok. Június 10-16. részletek

Két keréken Kapuvár és Burgenland közt

2013. május 21. 

Jelentős kerékpáros turisztikai fejlesztés zajlott a Kapuvárt övező térségben az elmúlt években, amely megteremtette az átjárhatóságot a burgenlandi Fertőzug és a Hanság fővárosa között, amelynek eredményképp a Nyugat-Rábaköz kerékpáros térséggé vált, létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió. A biciklisek számára olyan értékek válnak kényelmesen elérhetővé, mint a Hanság táji és természeti szépségei. részletek

Ismét kinyitotta kapuit a Jeli Arborétum

2013. május 16. 

Százak vettek részt a Jeli Arborétum szombati évadnyitóján. Természetkedvelők és civil egyesületek csoportjai gyülekeztek a növénygyűjteményt létrehozó Ambrózy-Migazzi István sírkertjénél, hogy emlékezzenek és koszorúzzanak. A ,,virágos gróf elévülhetetlen érdemeit V. Németh Zsolt államtitkár méltatta az évadnyitón. Mint mondta, a gróf példát adott a természet és a lélek szeretetéből. A virágoknak a haszonelvű világban is van céljuk, arra valók, hogy az embereket boldogabbá tegyék, hogy felvidítsanak. részletek

Nyári táborok középiskolásoknak az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában

2013. május 15. 

Ismét meghirdeti hagyományos nyári táborát az MTA Természettudományi Kutatóközpont. A középiskolás diákok a vakáció alatt egy héten át ismerkedhetnek az akadémiai intézményben folyó kutatásokkal, bepillantást nyerve a tudományos munkába. A tábor a Kárpát-medence valamennyi magyar nyelvű középiskolájából várja a jelentkezőket. Aranyozott hímzőfonal vizsgálata elektronmikroszkóppal, mágneses anyagvizsgálat és képalkotás, biomimetika, optikai rács kialakítása holográfiával - néhány [...]

V. Milvus Nemzetközi Természetfotó pályázat

2013. május 14. 

V. ,,Milvus Nemzetközi Természetfotó pályázat. Nyilvános nemzetközi természetfotó pályázat hivatásos és amatőr fotósok számára. A fotósok a világ bármely részéről egyaránt nevezhetnek, digitálisan készített felvételekkel. Természetfotók 1.  A kategória - Vadon élő állatok Bármilyen természetfotó, ami állatot/állatokat ábrázol természetes környezetében (egész alak, csoport, portré, gerinctelen, hal, kétéltű, hüllő, madár, emlős, stb.) 2.  B kategória - [...]

Barangolások az értékek és élmények nyomában

2013. május 13. 

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet közreműködésével június 7. és 16. között rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete eseménysorozatot. A rendezvény ideje alatt az ország több pontján változatos programokkal, túrákkal várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. részletek

Versenyfelhívás 2013

2013. május 12. 

A kiíró meghirdeti a 2013. évi Virágos Magyarországért versenyt, amelynek célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Virágos Magyarországért verseny 2013

2013. május 8. 

A Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága meghirdeti a 2013. évi Virágos Magyarországért  versenyt, amelynek célja a kulturált  és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása,  a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. A versenyen valamennyi magyar település részt [...]

Közterületek komplex megújítása és közösségi célú városrehabilitációs programok

2013. május 6. 

A programok célja: a pályázattal elérhető programok keretében támogatás vehető igénybe a városkép és városi környezet javítását, az épített, természeti és kulturális örökség, valamint a helyi identitás megőrzését, megújítását, s ezáltal az érintett városrészek vonzerejének növelését szolgáló programok megvalósításához.

Zöld Forrás program 2013

2013. május 3. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium közzétette a 2013. évi Zöld Forrás program pályázati felhívását, a támogatás keretösszege 85 millió forint, a pályázatokat május 31-ig lehet benyújtani.     A pályázat célja A Zöld Forrásból a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek (alapítványok és egyesületek) által hatékonyan és eredményesen ellátható és átvállalható állami feladatok támogathatók, amelyek a III. [...]

Zöld forrás program

2013. május 2. 

A környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek részére, állami feladatok átvállalására, a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítása érdekében.

Pályázat terembiztos formaruha tervezésére

2013. április 29. 

Az Országgyűlés Hivatala pályázatot hirdet formaruha tervezésre magyar divattervezők és képzőművészek részére. A pályázat célja az Országházban az országgyűlés munkáját segítő terembiztos szolgálat formaruhájának megterveztetése, divattervezők ipar- és képzőművészek számára meghirdetett nyilvános pályázat keretében. A pályázat menete A pályázat nyilvános, amelyre – természetes, jogi személyként vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetként – egyének vagy alkotói csoportok [...]

Pályázat idegenvezetők formaruhájának megtervezésére

2013. április 26. 

Az Országgyűlés Hivatala pályázatot hirdet formaruha tervezésre magyar divattervezők és képzőművészek részére. A pályázat célja az Országházban turisztikai célú látogatói csoportot kísérő idegenvezetők formaruhájának megterveztetése, divattervezők ipar- és képzőművészek számára meghirdetett nyilvános pályázat keretében. A pályázat menete A pályázat nyilvános, amelyre – természetes, jogi személyként vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetként – egyének vagy alkotói [...]

Bayer Klímavédelmi Fotópályázat 2013

2013. április 25. 

A Bayer Hungária Kft. és az UNEP klímavédelmi pályázatot hirdet. Pályázni az alábbi kategóriákban lehet: Témakörök 1.) Harmóniában a természettel 2.) Negatív lenyomat az élővilágon Más kategóriák 1.) Junior (mindkét témában lehet pályázni) 2.) Junior mobil Pályázhatnak hobbi- és professzionális fotósok is. A Junior és a Junior mobil (14-18 év közötti fiatalok). Díjak Minden kategóriában egy-egy [...]

Informatikai fejlesztés a nemzeti parkban

2013. április 24. 

Elkészült Balaton-felvidéki Nemzeti Park okostelefon-alkalmazásának új verziója és megújult a park emblémája is. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága közleménye szerint az újítást a kiadványok, ismertető táblák, webes felületek megváltozott képi világa, valamint a logókkal szembeni elvárások tették szükségessé. Az igazgatóság által javasolt két új logóváltozat közül végül a nagyközönség választotta ki a győztes emblémát, amely méltó módon jelképezi a védett területeket és a természetvédelmi munkát. részletek

Településüzemeltetői képzés a Hegyháton

2013. április 22. 

A Hegyháti Foglalkoztatási Paktum és konzorciumi partnerei egy európai uniós pályázatnak köszönhetően településüzemeltetői képzést indított. A 120 órás tréning egyik helyszíne Vasvár volt, ahol a kurzus résztvevői elsősorban a helyi természeti és épített értékek megőrzését, a környezetvédelem, a károsodások megelőzését, az épített és természeti értékek védelmét, gondozását tanulhatták meg a képzésnek otthont adó város jó példáján. A Tretter-Béke Házban megtartott tanfolyamot gyakorlati képzés is kiegészítette. részletek

Az Útirány Egyesület fotópályázata

2013. április 15. 

Az Útirány Egyesület fotópályázatot hirdet a Tisza-tó és környéke és Poroszló bemutatására! A fotópályázaton belül a következő kategóriákban várjuk az alkotásokat: A Tisza-tó természeti szépségeinek, állat-és növényvilágának bemutatása Poroszló ifjúságának életképei Sportolni jó! Az élet mozgóképekben (Táncművészet, mozgáskultúra) Közösségi rendezvények Poroszlón Mit jelent nekem Poroszló? A fotópályázaton pályázatot nyújthatnak be: A fotópályázatra 12 és 29 év [...]

Horror novella pályázat a Tales From The Blogon!

2013. április 12. 

Szeretünk néha leülni és gondolkozni, ötletelni - néha rájönni, hogy ez nekünk nem megy és erre hivatkozva legurítunk pár sört, ami naná, hogy segít a gondolkozásban. Őszintén szólva már év eleje óta gondolkozunk valami igazán izgalmas dolgon, ami megmozgathatja az arra igényeseket, illetve kellően adózik szeretett műfajunk a horror előtt.

novella-palyazat.jpg

Aki szereti a horrort és a rémtörténeteket valószínűleg már próbálkozott valami ijesztő vagy éppen borzalmas sztori papírra vetésével, ha másért nem, de a saját maga szórakoztatásáért. Az ötlet adó szikra itt villant fel előttünk, próbálkozzunk meg egy novellapályázattal, hátha akadnak lelkes és kreatív írni vágyók.

A részletekért katt a továbbra.

Így hát a Tales From The Blog horror novellapályázatot hirdet 2013-ban. Pályázatunk célja, hogy felkutassuk és egy elektronikus antológiában megjelenési lehetőséget biztosítsunk tehetséges íróknak kedvenc műfajunkon belül.

A dolog elég szabad, azonban néhány feltétel mégis csak adott:

Csakis olyan horror novellákat várunk, melyek még nem jelentek meg semmilyen nyomtatott vagy digitális könyvben, újságban, folyóiratban, e-bookban vagy magazinban.
Csak magyar nyelven íródott pályaműveket fogadunk el.
Nevezési díj nincs.
Csak horror novellákat fogadunk el.
Minden szerző legfeljebb 3 novellát küldhet be.
Egy novella minimum 2, maximum 25 oldal terjedelmű lehet, A/4-es méretben 12-es Times New Roman betűtípussal.
A pályaműveket word-formátumban emailben kell eljuttatni a horrorposta@gmail.com. Az email tárgya Novellapályázat legyen.
Helyesírási és fogalmazási hibákkal teli műveket nem fogadunk el!
A beérkezett írások szerzői maximum egyetlen kiadott könyvvel rendelkezhetnek!


Beküldési határidő: 2013. június 9 (vasárnap) éjfél.

Azon írásművek, melyek publikálásra alkalmasak, értékelést nem kapnak, csak egy értesítést, hogy pályázatunkban nyertes műként szerepel. Amennyiben nem kerül a kiválasztott írások közé, természetesen néhány mondatos indoklást küldünk.

A nyertes műveket szerkesztőségünk egy ingyenesen letölthető e-book formájában kiadja. Szerkesztőségünk semmilyen hasznot nem kíván szerezni a beérkezett művekből!

A legjobbnak ítélt történet írója egy páros belépőt is kap az Underground Fear - Interaktív Horror Labirintusba, akiket ezúton is puszilunk.

Írásra fel!

National Geographic Magyarország jubileumi fotópályázat

2013. április 12. 

A kíiró magazin sárga keretében immár 125 esztendeje csodáljuk világunkat. Most Önöket is arra buzdítja, rámázzák be a természet csodáit, készítsék el sárga keretbe foglalt pillanatfelvételeiket! Pályázatával szeretné kifejezni, milyen nagyra becsüli mindazt, amit bolygónk ad nekünk.

Vegetáriánus receptek - dicsőséges névpályázat

2013. április 10. 

Majd’ egy évesek vagyunk. Indulásunk óta a receptek bemutatásán túl olyan sok mindennel bővült oldalunk, hogy egyre inkább úgy érezzük, nem illik már ránk a Vegetáriánus Receptek név. Döntöttünk.

Névpályázatot hirdetünk. Közösen sikerülni fog találnunk egy olyan nevet, ami:
- kifejező,
- szellemes, de csak a szükséges mértékig,
- frappáns, nem túl hosszú,
- domain névként is jól használható.

Nem kereskedelmi oldal vagyunk, így fizetni nem tudunk. A nyertes neve viszont örök időkre bekerül az oldalunk készítőinek névsorába. (Ezért persze vállalnia kell azt is, hogy erre az időre lemond a névhasználat jogáról.) A beküldött javaslatokat természetesen megversenyeztetjük az oldal közösségének körében is.

Inspirációkat a http://vegetarianusreceptek.hu címen megtekinthető oldal ad.

A javaslatokat az info@vegetarianusreceptek.hu címre várjuk 2013. április 30-ig, „névpályázat” jeligére.

“Testet ölteni vágyom” kabalafigura tervezés

2013. április 9. 

A pályázat célja, a Dekooder Blujzi kabala figurájának megtervezése. A pályázat témája: könnyen legyártható, emberi vagy fantázia figura tervezése. Blujzi jellemzői: anyaga: tetszőlegesen választható (kivéve horgolt) mérete: 20-30cm különleges jellemzője: átöltöztethető jellemző tulajdonságai: elegáns, nőies, tizta, lelkes, vagány, fehér, kényelmes, felnőtt, barátságos,innovatív, minőségi, egyedi, természetes, csinos, boldog, dolgos, smaragzöld, letisztult, imád utazni. A pályaművek benyújtásának [...]

Szebb Kispesti Környezetünkért - 2013

2013. április 8. 

A pályázat célja a kispestiek, az itt élő fiatalok környezetvédelmi nevelése, a gyerekek megismertetése közvetlen környezetük állat- és növényvilágával, ösztönzésük a természetes és épített környezet ápolására, védelmére, fejlesztésére.

Az Év Természetfotósa pályázat 2013

2013. április 8. 

Hazánk, Magyarország, a Kárpát-medencei ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet ritka pillanatainak bemutatásán keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a Magyar Természetfotósok Szövetsége -naturArt, immár huszonegyedik alkalommal névadó támogatójával, a GDF SUEZ-zel meghirdeti Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatát. A pályázat nyilvános, arra [...]

MTA Posztdoktori Kutatói Program - álláshirdetés

2013. április 4. 

A kiíró az MTA kutatóközpontjaiba, kutatóintézeteibe, valamint a magyarországi egyetemeken működő kutatócsoportjaiba (beleértve a Lendület kutatócsoportokat is) 24 hónapnyi határozott idejű foglalkoztatást kínál magyar és külföldi kutatók számára posztdoktori kutatásra a természettudományok, az élettudományok, valamint a humán- és társadalomtudományok területén.

Közösségi portál a természetvédelemért

2013. április 4. 

Az Új Széchényi Terv támogatásával indított internetes oldalt a fenntartható életmód népszerűsítésére a több, mint száz hazai környezet- és természetvédő szervezetet tömörítő Magyar Természetvédők Szövetsége. Az ÖKO Klikk (okoklikk.hu) azonban nem csupán a környezetükben megtalálható természeti csodákat szeretné megmutatni, hanem egy olyan internetes közösségi portál kíván lenni, ahol bárki a saját lehetőségeinek és szándékainak megfelelően tehet kisebb vagy nagyobb lépéseket egy fenntarthatóbb életmód felé. részletek

Mi, az etikus hackerek – fotópályázat

2015. március 11. 

Mi, az etikus hackerek Kerülj be képeiddel a Kongresszusi Központba, gyakorolj hatást a tömegek etikus hackerekről alkotott  véleményére, jelenj meg magas látogatottságú hírportálokon PR-kampányaink során! — A NetAcademia Oktatóközpont fotópályázatot hirdet információbiztonság ábrázolása témakörben, melynek elsődleges célja az etikus hackerekről alkotott kép pozitív irányba mozdítása és a blackhat hackerektől (bűnözőktől) való megkülönböztetése. — A pályázat hátterében: A magyarországi IT-biztonság kutató szakemberek, úgynevezett etikus hackerek világszinten nagy elismertségnek örvendenek. Rengeteg multicég kifejezetten a magyar IT-szakembereket keresi külföldön, ha biztonságtechnikáról van szó. Mondhatjuk, hogy szaktudásunk ezen kiemelkedő mértéke már hungarikumnak számít. Ez a tény azonban elkerüli a legtöbb ember figyelmét, kevesen vannak tisztában vele, hogy kik is azok az etikus hackerek, mivel foglalkoznak és mi különbözteti meg őket a (blackhat) hackerektől (bűnözőktől). Fotópályázatunk és a ráépülő kampányunk célja tehát a tömegek figyelmének felhívása erre a ritka, de annál fontosabb mesterségre, életformára. Több figyelmet és kevesebb negatív sztereotípiát érdemelnek az etikus hackerek. — Díjazás: helyezett: 60.000 Ft pénznyeremény   helyezett: 40.000 Ft pénznyeremény   III. helyezett: 20.000 Ft pénznyeremény   // Az elbírálási folyamat a pályázati kiírás második részében található .   A pályázati anyagok beadásának határideje: 2015.04.01 // részletek a pályázati kiírás második részében találhatóak.   —- Milyen témájú, jellegű képeket várunk:   A pályaműfelvételek nézőkre gyakorolt hatásának egyeznie kell a pályázat céljával. Ezen kívül nem szeretnénk szorosan megkötni a művészek kezét. Minden olyan jellegű kép támogatott tehát, ami az etikus hackerek munkáját érdekesen, izgalmasan mutatja be, utal a gép-ember kapcsolatra, a szoftver-ember kapcsolatra, vagy a virus-gép kapcsolatra (az etikus hackert, mint megoldást, a fertőzést meggátló személyt feltüntetve.) Fontos, hogy a képek ne a blackhat, azaz rosszindulatú hackereket mutassák be, azonban a kontraszt pontosabb bemutatása érdekében a kép egy részlete tartalmazhat rosszindulatú hackert, ha ennek célja a jó-rossz közti kontraszt érzésének megjelenését célozza.   Az etikus hacker munkáját nem feltétlenül a klasszikus gép előtt dolgozó szemüveges informatikus módon kellene értelmezni. Akár a cybervilág lovagjai aspektusban is lehet értelmezni, a vírusok és bűnözők elleni  harcát megjeleníteni.   Az IT-biztonságtechnikai szakemberek hihetetlen tudást  halmoznak fel, ráadálsul naponta frissítik ezt, hogy naprakészek legyenek a behatolók ellen. Agykapacitásuk, problémameglátó és -megoldó képességük kiemelkedő, ezért akár az etikus hacker agyát bemutató műveket is várjuk. Olyan képeket, amik a zsenifaktor felől közelítik meg a szakemberek bemutatását. (A kiemelkedő szakemberek egyébként nagyon gyakran valóban a zseni kategóriába tartoznak.)   Hogyan látja az etikus hacker a hétköznapi tárgyakat/ a világot: Ez is lehet a képek témája. Itt nem magát a az etikus hackert, hanem a szemén átszűrődő tárgyakat lehet bemutatni. Lehet hogy ugyanarra a mindennapi dologra teljesen másként néznek, mint egy hétköznapi ember.   Rólunk: Cégünk Magyarország legnagyobb, IT témakörben, élő online videókon keresztül tanító oktatási intézménye. Az idén nyolcadik évébe lépő, a szakmában legelismertebb rendezvény, az Ethical Hacking konferencia szervezője.   Hol kerülnek kiállításra a képek?   A legjobb képek / képsorozatok (legjobbaknak választás folyamata később.) 40x50cm cm-es printben kerülnek kiállításra a Kongresszusi Központban, május 8.-án. Ezen a napon kerül megrendezésre az éves Ethical Hacking konferencia, 1800 férőhellyel. A konferencia szüneteiben tartott állófogadások során lesz lehetősége a közönségnek a képek megtekintésére, közönségszavazásra. Természetesen minden kép mellett fel lesz tüntetve a fotós neve, a kép/képsorozat címe és igény szerint egy rövid leírás. (A kiállításra cégünk biztosítja a fotók nyomtatását, a papír nagyítását, így a Konferencia után a képeket a NetAcademia oktatóközpontban állítjuk ki, itt a tanfolyamainkon résztvevőknek lesz lehetőségük megtekinteni.)   Online megjelenések:   Továbbá a legjobb képeket feltüntetjük a konferencia weboldalán, közösségi média oldalainkon, kampányaink során. A legjobb képek közül néhány megjelenik a rólunk írt PR-közleményekben. (rendszerint 15-20 magas látogatottságú hírportálra kerülnek ki a konferenciáról szóló közlemények) — Milyen képeket várunk/ technikai paraméterek: A pályázaton részt vehet saját alkotásával minden magyar, vagy Magyarországon élő külföldi állampolgár. Szabadon választott technikával készült felvételeket várunk. A kép készítésének dátumát nem vesszük figyelembe, régebbi, eddig csak szűk körben megjelent képeket is várunk beküldésre. Minden pályázó akár több képsorozattal/ képpel is nevezhet. Nincs minimum képszám megkötés, azaz egyetlen jól sikerült képpel/montázzsal is lehet pályázni, nem csak sorozattal. A fájlméretet/képfelbontást sem alulról sem felülről nem korlátozzuk. (Az arra kiválasztott képek azonban printben, képaránytól függően, de kb 40x50cm-es printben kerülnek megjelenítésre, tehát nem csak webes méretű képeket várunk.) A képarányban sincs megkötés, tehát pl.: 1:1 képarányú képekkel is lehet pályázni. Képmanipuláció: A képeken tetszőleges mennyiségű utómunka végezhető, akár teljesen absztrakt módon eltorzítható az eredeti kép, amennyiben ez segíti az üzenet vizuális átvitelét, a kép megtekintőjére való minél erősebb hatás gyakorlását. Számítógép álltal generált képeket, grafikákat, feliratokat is tartalmazhat a pályamű. Jogi felelősség: A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.   A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi internetes felületen azokat megjelenítsék. - A kiállítás megfelelő propagálása céljából a képeket a rendező szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV). A szerzők a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket. - A pályázónak teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamű fölött. A szervező nem vállal felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban. Az elbírálás módja: A pályázatok elbírálásának két lépése lesz. A printre érdemes képeket a NetAcademia Oktatóközpont Kft. munkatársai és oktatói fogják a cégközpontban kiválasztani. Itt a kiválasztásnál a következő szempontokat fogjuk figyelembe venni: A kép milyen hatást gyakorol a nem etikus hacker kollégákra, milyen érzésük lesz a kép láttán, mennyire itélik meg pozitívan a sugallt összhatást A kép milyen hatást gyakorol az etikus hacker kollégákra, mennyire tartják elfogadhatónak a róluk festett képet, akarnák-e, hogy a tömeg előtt ilyen módon látszódjanak. Egy pályázótól maximum 5 kép kerülhet printbe. Ettől még lehet pályázni több képpel, de a céges zsűri kiválasztja a minimum 0, maximum 5 legjobban sikerültet. Második kör, közönség szavazás: Május 8.-án a kongresszusi központban közönségszavazással dől el a pályázat végkimenetele. Minden néző kap 3 szavazószelvényt a belépőjegy mellé, amit a kiállított képek alatt lévő szavazóládába dobhat. A legtöbb szavazatot gyűjtő képhez tartozó pályázó lesz a nyertes, azonban ugyanazon pályázó bármely más képe a második legtöbb szavazatot éri el, nem kapja meg a második díjat is A szavazás végeredményét másnap tesszük közzé weboldalunkon, a pályázókat emailben értesítjük. Képek beadásának módja: A pályázatra való jelentkezés két lépésből áll. Lépés Amikor a pályázó dönt róla, hogy elindul a pályázaton, szükséges a jelentkezési űrlap kitöltése. Ezen keresztül még nem kell elküldeni a képeket, csupán jelezni, hogy számíthatunk az adott pályázótól későbbi pályamű beadására. Ezzel a pályázó feliratkozik a pályázattal kapcsolatos hírlevelünkre, ahol további tájékoztatásokat nyújtunk, illetve válasz levélként további kérdéseket/ kéréseket szívesen fogadunk. Pályázati Jelentkezési Űrlap itt A jelentkezés határideje: 2015.03.19 11:59   (A jelentkezési és beküldési határidő meghosszabbításának jogát fenntartjuk, nem elégséges számú jelentkező esetén sor kerülhet a határidők változására, amelyről a jelentkezetteket értesítjük. lépés: Pályázat beküldési űrlap A képek beküldésével kapcsolatos minden további információt emailben küldünk el a pályázati jelentkezési ürlap kitöltőinek. A pályázati anyagok beadásának határideje: 2015.04.01 Várunk szeretettel minden pályázati anyagot!   Üdvözlettel: A NetAcademia Oktatóközpont Kft. csapata A Mi, az etikus hackerek – fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Módosult az Iskola a természetben című pályázati felhívás

2015. március 6. 

Több ponton módosult az ,,Iskola a természetben című (TÁMOP-3.3.17-15/1 kódszámú) pályázati felhívás dokumentációja.

Nagy tavaszi színező verseny óvodásoknak

2015. február 14. 

Nagy tavaszi színező verseny óvodásoknak. Pályázaton kizárólag óvodások vehetnek részt (természetesen a szülők tudtával!).

Megjelent az Iskola a természetben című felhívás

2015. február 13. 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az ,,Iskola a természetben című (TÁMOP-3.3.17-15/1 kódszámú) pályázati felhívás.

Docler Holding Új Generáció - Gábor Dénes ösztöndíj 2015

2015. február 10. 

A kíiró kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek, ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék Docler Holding Új Generáció Gábor Dénes Ösztöndíjra azokat az általuk szakmailag ismert, 1979. december 31. után született, magyar állampolgársággal rendelkező, kreatív, az innovációt aktívan művelő (kutató, mérnök, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket.

Ó természet, ő dicső természet - képzőművészeti alkotások

2015. február 5. 

A pályázat témája a természettel, a természet szépségeivel kapcsolatos képzőművészeti alkotások.

Technológiai tudásközpontot építenek Szikszón

2015. február 4. 

Technológiai tudásközpontot épít Szikszón az Exerlon Nonprofit Kft., a megújuló és természetes energiákra alapozó intézmény alapkövét szerdán tették le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város ipari parkjában, a társaság a beruházásra a Darányi Ignác terv pályázatán majdnem 41,5 millió forintot nyert.

Internetes Természetvédelmi Vetélkedő a Nimfea Természetvédelmi Egyesületnél / PTKF/429/2014

2015. január 21. 

A kiíró ebben az évben is több fordulós, internetes vetélkedőt hirdet Tanulj játékosan a Zöld Jeles Napokról címmel általános iskola felső tagozatos diákjai részére.

,,Az ezerarcú Kárpát-medence fotópályázat

2015. január 12. 

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) és a Magyar Földtani Védegylet Egyesület (MFV) közös fotópályázatot hirdet ,,Az ezerarcú Kárpát-medence címmel. A fotópályázat célja: a Kárpát-medence sokoldalú természeti és kulturális értékeinek bemutatása és népszerűsítése. A fotópályázat kategóriái: 1. Ember és környezet 2. Földtudományi érték 3. Tájképi érték A fotópályázat követelményei: - Fotóival pályázhat minden 18. életévét betöltött európai uniós állampolgár, nemtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. - A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni. - Egy pályázókategóriánként 1-1, azaz maximum 3 darab fekete-fehér vagy színes képpel nevezhet (egy példányos nevezési lappal). - A fotóknak kapcsolódniuk kell a feltüntetett kategóriák egyikéhez és a fotópályázat címéhez. - A pályázaton olyan képek nevezhetőek, melyek a szervezők által kiírt korábbi fotópályázatokon még nem kerültek kiállításra. A képeket e- mailben kell beküldeni, JPEG formátumban. - Az e-mailben történő jelentkezéskor fel kell tüntetni a pályázó nevét, címét és telefonszámát, valamint a beküldött fotók címét, specifikációját, készítésének idejét és helyét. A sorozat nem számít egy képnek, tehát a pályázónként maximálisan beküldhető képek száma így sem haladhatja meg a 3 darabot. A sorozatot a zsűri megbonthatja, amennyiben a szerző ezt írásban nem tiltja meg. A pályázó a pályázati anyag beküldésével: - elfogadja a pályázati feltételeket - nyilatkozik, hogy az általa elküldött digitális képek szerzői joga őt illeti - kijelenti, hogy a zsűri döntését elfogadja, az ellen panaszt nem tesz, azt bíróságon és egyéb fórumon meg nem támadja - továbbá kijelenti, hogy képei kiállításra kerülhetnek a pályázat kiíró szervezők által Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek zsűrizésre. A fotókat egy szakmai tagokból álló zsűri fogja elbírálni. A fotók beküldési határideje: 2015. február 15., a fotók érkezési sorrendben kerülnek fel az MFV facebook oldalára (www.facebook.com/vedegylet) és honlapjára. A fotók beküldési címe: 1000arcukarpatmedence@gmail.com Nevezési díj: 2000 Ft, amelyet az alábbi számlaszámra kérünk átutalni: 10102842-09612500-01003001 (Magyar Földtani Védegylet Egyesület). Az átutalás közlemény rovatában kérjük feltüntetni: ,,Fotópályázat 2014. A banki igazolást, illetve a befizetést igazoló csekkszelvény szkennelt másolatát a pályázati képek beküldésével egyazon e-mailben kérjük mellékelni a megadott címre. Díjazás: 1. helyezett: o 2 fő/ 2 éjszaka a Zempléni-hegység szívében lévő, pálházai Megálló Fogadóban (www.megallofogado.hu), teljes ellátással o 2 fő részére belépőjegy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba (Látogató Központ, Skanzen, Nomád Park, Rotunda kiállításai (kivéve: Panoptikum), Feszty-körkép)(http://www.opusztaszer.hu/) o 2 fő részére Segway élménytúra Mórahalmon (www.nedoljhatra.hu) 2. helyezett: o a paksi Fabro Pincészet (http://fabropince.hu/) által felajánlott borcsomag 15.000 Ft értékben o 2 fő részére belépőjegy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba (Látogató Központ, Skanzen, Nomád Park, Rotunda kiállításai (kivéve: Panoptikum), Feszty-körkép)(http://www.opusztaszer.hu/) o 2 fő részére Segway ,,Ökotúra Szegeden (www.nedoljhatra.hu) 3. helyezett: o a Borigo (www.borigo.hu) c. folyóirat által felajánlott vadonatúj kiadású Boratlasz o 2 fő részére belépőjegy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba (Látogató Központ, Skanzen, Nomád Park, Rotunda kiállításai (kivéve: Panoptikum), Feszty-körkép)(http://www.opusztaszer.hu/) o 2 fő részére Segway séta Szegeden (www.nedoljhatra.hu) A különdíjat az MFV facebook oldalán közzétett és legnépszerűbb fotó kapja. Díj: családi belépőjegy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba (Látogató Központ, Skanzen, Nomád Park, Rotunda kiállításai (kivéve: Panoptikum), Feszty-körkép). Kiállítás megnyitó és díjátadó: 2015. április 05. (ÓNTE, Puszta Háza) A díjátadón beszédet mond: Kertész Péter (ügyvezető igazgató, ÓNTE) Richard Toy (fotós, The Royal Photographic Society) Dr. Páll Dávid Gergely (elnök, MFV) Nevezési lap letöltése A ,,Az ezerarcú Kárpát-medence fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

FÉNYképek – Fotópályázat a Vescot rendezésében

2015. január 4. 

Pályázati felhívás a Vescot Kortársművészet Mentorprogramjának keretében megrendezésre kerülő kiállításra. Pályázati kiírás Vescot Kortársművészet Mentorprogram pályázatot hirdet fotográfusok számára! 2015 márciusában, cégünk alapításának 10. évfordulóján, ismét kiállításra készülünk. Idei pályázatunkra pályakezdő fotóművészek munkáit várjuk. Témánk: a fény, a mesterséges fény, a világítás és ezzel együtt az energiatakarékos megoldások. A kiállítás címe ,,FÉNYképek Nyertes művészeket az általuk benyújtott alkotások alapján szakmai zsűri választja ki a kiállításra. A Vescot mérnökiroda a LED világítástechnikával bővíti profilját, éppen ezért felkérjük a pályázó művészeket olyan pályamunkák benyújtására, amelyek témájukban a fény erejét, a mesterséges világítás hatását mutatják be. Célunk rávilágítani, hogy a fény mindennapi életünkben mekkora szerepet foglal el. A fények által irányíthatóvá válik, hogy mit akarunk megmutatni egy adott térben, láthatóvá válik a láthatatlan. Pályázati anyag: Minimum 2 maximum 10 egyedi kép vagy maximum 3 sorozat (maximum 10 kép/sorozat) leadása a megadott témakörben A pályázati anyag képeit 1 darab PDF-be kérjük elküldeni, melyhez ezt az elnevezést kérjük használni: vezetéknévkeresztnév.pdf A PDF-ben kérjük az alábbi adatokat a képek alá írni: cím, év, médium, méret Pályázati feltételek: A pályázaton minden 18-30 év közötti fotóművész indulhat Feltétel, hogy a pályázó valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató legyen vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott Pályázatok benyújtásának határideje: 2015.01.31. A kiállítandó képek alkotóit email-ben értesítjük az eredményről legkésőbb 2015.02.15. éjfélig A kiállítás megnyitója: 2015.03.26. csütörtök 18 óra, az A38 Hajó kiállítóterme A pályázat akkor érvényes ha: Kitölti a jelentkezési lapot: Jelentkezési lap elküldi a pályázati anyagot a megadott email címre sarolta.acs@vescot.hu Nyeremény Kiállítási lehetőség a Vescot Kortársművészet Mentorprogramban I. Helyezett kép díjazása: HUF 300.000 Zsűri tagjai -Auth Attila: Grafikus művész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Adjunktusa -Glázer Attila: Fotográfus, az Év Építészeti Fotója díj nyertese 2014 -Tóth Pál Sándor: Tóth Gyűjteménykezelés alapítója -Vanyúr István: Szobrászművész Képek értékesítésének lehetősége A Vescot Kft. értékesítheti a kiállított képeket a szerző előzetes, írásbeli hozzájárulásával, mellyel kapcsolatban minden anyagi és jogi tartalmat külön szerződésben rögzít a kiállító művésszel. A Pályázat jogi háttere Pályázhat minden természetes személy, aki a pályázati kiírás feltételeit elfogadja. A pályázó kizárólag saját, eredeti alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen. A pályázó a kép beküldésével egyben a pályamunkájáról ki is jelenti, hogy az saját szerzői műve, azzal nem sért más szerzői jogot, valamint tudomásul veszi, és magára nézve elfogadja a szerzői és felhasználói jogokról szóló tájékoztatást. A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből rendezendő kiállítás népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek díjmentes felhasználására minden esetben, a pályázó nevének feltüntetése mellett. A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, továbbá díjmentesen használni az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó reklámok offline és online megjelenéseihez. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót -esetlegesen- könyv alakban, illetve elektronikus formában megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja. A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja. A kiíró a pályaműveket fokozott gondossággal kezeli. A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni. A FÉNYképek – Fotópályázat a Vescot rendezésében bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Natura 2000 Díj

2014. december 21. 

A Natura 2000 hálózat Európa legváltozatosabb élőhelyeit tömöríti magába, megőrizve ezzel kontinensünk biodiverzitását a jövő generációk számára. A Natura 2000 Díjat az Európai Bizottság hozta létre 2014-ben azzal a céllal, hogy szélesebb körben ismertté tegye ezen ökológiai hálózat szerepét és fontosságát a természetvédelemben és társadalmi értékeink megőrzésében.

Az ezerarcú Kárpát-medence

2014. december 11. 

A fotópályázat célja: a Kárpát-medence sokoldalú természeti és kulturális értékeinek bemutatása és népszerűsítése.

Fenntartható fényforrás afrikai otthonoknak

2014. december 2. 

A kiíró csaknem 75 éve dolgozik azon, hogy az ingyen rendelkezésre álló természetes napfénnyel javítsa az emberek lakó- és életkörülményeit. A vállalat a közelgő születésnapját páratlan kezdeményezéssel kívánja emlékezetessé tenni: a Little Sun társadalmi vállalkozással együttműködve nemzetközi versenyt hirdet dizájner hallgatók számára napelemes lámpa tervezésére. Célja, hogy olcsó, fenntartható fényforrást kínáljon a legelmaradottabb afrikai térségekben élőknek.

XX. Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállítás

2014. november 24. 

A kiírók pályázatot hirdetnek 10-19 éves diákok számára tetszőleges természettudományi és műszaki tematikájú, tárgyú, jellegű diákalkotások megvalósítására.

Green-Go Rövidfilmverseny 2014

2014. november 4. 

A Green-Go Rövidfilm Verseny idén is várja a kreatív, sokkoló, vices, de mindenképp különleges és szemléletformáló kisfilmeket az alábbi három kategóriában:

Természet nyújtotta javak és szolgáltatások

Ügyfélszolgálat, autószerviz, ökoszisztéma szolgáltatások? Így van, a természet nekünk dolgozik! Fák nélkül nem tudnánk lélegezni, vizes élőhelyek és fák nélkül nem lenne tiszta vizünk, mikroorganizmusok nélkül nem lenne termékeny talajunk és élelmiszerünk. Alapvető szükségleteinken kívül a természet egészségünkért is felel és boldoggá tesz – a természetben sportolunk, házainkat zöldövezet mellett vesszük, és a természetbe utazunk el kikapcsolódni. A természet gazdaságunk alapja is – munkahelyet teremt és sokunk megélhetését biztosítja: gazdálkodókét, halászokét, kertészekét, természetvédelmi őrökét, idegenvezetőkét, de még a gyárakét is.
Mutasd meg, hogyan dolgozik nekünk a természet, vagy, hogy mi történne a szolgáltatásai nélkül!


Fenntartható családi gazdálkodás

50% az esély arra, hogy a reggeli sonkád tojással és a tej családi gazdálkodásból származik. 500 millió olyan családi gazdaság van a világon, ahol a mezőgazdasági tevékenységeket család végzi. A világ élelmiszertermelésének 70%-át ezek a gazdák és kisüzemi halászok biztosítják, akik megőrzik a biológiai sokféleséget, a hagyományos tudást és technikákat. Sokaknak a megélhetést is biztosítják, hiszen a fejlődő országokban 3 milliárd vidéki közül 2,5 olyan családokban él, ahol családi gazdálkodás folyik.
Mutasd meg a családi gazdaságok, kisüzemi mezőgadaság és hagyományos tudás fontosságát, valamint a fenntartható mezőgazdaság és a felelős fogyasztói választás szükségességét!


A klímaváltozás és annak hatásai

A 2060-as évekre 4°C-os globális hőmérsékletemelkedés történhet, míg a természeti katasztrófák és szélsőséges időjárás helyzetek száma nőni fog, ami több halálesetet és gazdasági hanyatlást hoz magával. Erre fel kell készülünk, alkalmazkodnunk és enyhítenünk kell ezek hatását.
A természet a leghatékonyabb fegyverünk a klímaváltozás és annak hatásai ellen. A Föld szénkészletének 15%-a – 312 gigatonna – védett területeken található szerte a világban. A természet puffer-területként is szolgál a katasztrófák ellen, mely teret biztosít az árvizek eloszlatásához, stabilizálja a talajt földcsuszamlásos területeken és vihardagályokat akadályoz meg. Kiszámolták, hogy az Egyesült Államok évi 23,2 milliárd dollárt takarít meg a tengerparti vizes élőhelyek szolgáltatásain keresztül az árvízvédelemmel szemben. De kisebb léptékben is gondolkodhatunk: csupán egy fa elültetése annyit ér el, mint 10 légkondicionálónak a hatása. Helyi fajták használata a mezőgazdaságban nagyobb termést eredményez, egy pár hektárnyi zöld felület a városban csökkentheti az árvízveszélyt és a hőszigeteket – és ezzel együtt az egészségügyi kockázatokat.
Mutasd meg, hogyan veszélyeztet minket a klímaváltozás, hogyan tudunk a klímaváltozás ellen egyszerű, természetes megoldásokkal küzdeni, vagy, hogy milyen megoldások léteznek már ma.


Követelmények

A kisfilm legyen:

VAGY

maximum 60 másodperces kampányfilm,
VAGY

60 másodperc és 4 perc közötti hosszúságú kisfilm,
A filmek bármilyen műfajban készülhetnek (rajzfilm, animációs film, bábfilm, dokumentumfilm, riportfilm, stb.).

A filmek értékelésénél a témához való illeszkedésen túl előny, ha sokkolóan, meghökkentően, vagy épp pimasz, esetleg vicces, de mindenképp hatásos és szem-felnyitó módon mutatja be a témát.

elentkezési követelmények:

HIÁNYTALANUL

kitöltött online jelentkezési lapAz alábbi fájlküldő weblapok segítségével (2 GB-ig WeTransfer vagy 5 GB-ig My Air Bridge) a contest@greengofest.eu címre eljuttatott nagyfelbontású (minimum 720 pixel széles) eredeti filmfájl, bármilyen lejátszható formátumban
A filmmel együtt kérjük beküldeni:
Időkódolt feliratot angolul .srt formátumban. Akkor is csatolni kell angol feliratot, amennyiben beszéd nem, de feliratok vannak a filmben! Kizárólag angol feliratot tudunk elfogadni.
3 állóképet a filmből (.jpg formátumban)
Határidő: 2014. december 10. 18:00
Egy pályázó maximum három filmmel pályázhat (minden egyes filmhez külön jelentkezési lapot kell kitölteni és külön kell elküldeni a filmeket és a csatolmányokat)
Amennyiben a fent említett követelmények nem teljesülnek, úgy nem áll módunkban elfogadni a pályázatot!


A beküldött pályaműveket az alábbi szempontok szerint értékeljük:

kreativitás
eredetiség
a környezeti és természetvédelmi üzenet erőssége
szakmaiság
Minden kategóriában zsűri értékeli majd a pályaműveket a fenti szempontok alapján. A zsűri tagjai között egy újságíró, egy filmes szakértő és a témafelelős civil szervezet képviselője lesz. A zsűri minden kategóriából 1-1 nyertest választ 2014. december 19-én.

Ezenfelül a beérkezett videókra online is lehet szavazni 2014. december 12. 13:00 órától 2014. december 19. 13:00 óráig. A legtöbb szavazatot kapott videó lesz a Green-Go közönségdíjasa.

Herman Ottó a madarak hasznosságáról - képregényírás és Komárom-Esztergom megye természettudósai - plakáttervezés

2014. október 20. 

A kiírók képregényíró és plakáttervező pályázatokat hirdetnek a XIV. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából.

Erdőket éltető víz természetfotó pályázat

2014. október 10. 

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a fenti címmel természetfotó pályázatot hirdet a Kisalföld természeti szépségeinek bemutatására, kiemelt figyelemmel az erdők és a víz kapcsolatára. A pályázaton életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, aki elfogadja a jelen kiírás feltételeit. A fotóknak a földrajzi értelemben vett Kisalföld területén kell készülniük, beleértve a Szigetköz, Mosoni-síkság, Fertő-Hanság medence, Mátyusföld, […]

A Jancsó Miklós Alkotóműhely forgatókönyveket, treatmenteket vár

2014. október 8. 

Az Alkotóműhely célja, hogy a filmszakma valamennyi alkotójának lehetőséget adjon egy szabad, a magyar, természetszerűen európai filmes hagyományokhoz méltó, műfaji korlátoktól mentes műhelymunkára, hogy ezzel is esélyt teremtsen az alkotók szabad és magas színvonalú tevékenységének támogatására.

Komárom-Esztergom megye természettudósai plakáttervező pályázat

2014. október 8. 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a fenti címen pályázatot hirdet a XIV. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából. A XV. Tatai Vadlúd Sokadalom plakát tervének elkészítése A 2015. évi rendezvény témája Komárom-Esztergom megye természettudósainak élete és munkássága. Dr. Skoflek István, Dr. Sághy […]

Környezeti hatások és ellenszerei! - környezetvédelmi pályázat

2014. szeptember 30. 

Környezetvédelmi rajzpályázat alsó tagozatos általános iskolások részére.

A környezetvédelmi gyermekrajz-pályázat témája:
„Környezeti hatások és ellenszerei!”

A jelentkező kreatív és tettre kész gyerekek rajzban mutathatják be, mit tudnak az egészséges környezetet érő hatásokról és a hatások csökkentésére és megszüntetésére milyen megoldásokat ismernek a környezetük védelme érdekében.
A környezetvédelmi gyermekrajz-pályázaton 6-10 éves, alsó tagozatos általános iskolai tanulók indulhatnak. Egy tanuló csak egy alkotást készíthet. A környezetvédelmi rajzok bármilyen kézi technikával készülhetnek, de A4 méretűnek kell lenniük. A rajz hátoldalán nyomtatott betűkkel, jól olvashatóan, fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, szülő elérhetőségét, továbbá a felkészítője (tanára) nevét.
A rajzpályázat célja a környezeti nevelés és a környezetvédelmi felelősségvállalás elősegítése, környezettudatos gondolkodásra való nevelés.

A rajzok beadási határideje: 2014. október 17.
A pályaműveket a 1157 Budapest, Páskom park 5. 7/45. címre kell postán feladni.

A rajzpályázat részletei az alábbi linken olvashatók:
http://www.kornyezeti-hatasvizsgalat.hu/palyazat/kornyezetvedelmi-rajzpalyazat-2014

A beadás után zsűri választja ki a legjobb alkotásokat. A legjobb három rajz készítőjének jutalma egy-egy érdekes környezetvédelmi és természetvédelmi témájú könyvajándék. A legjobb alkotások a http://www.kornyezeti-hatasvizsgalat.hu oldalára is felkerülnek.
A FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP alkalmából az eredményhirdetés 2014. október 21-én lesz.
Az egy évvel korábbi rajzpályázatra több száz pályamunka érkezett az egész ország területéről, valamint a határon túlról is. Bízom benne, hogy idén is sokan ceruzát ragadnak, hogy megmutassák, tudják mit kell tenniük a Föld érdekében, a Földért.

Fények vakondja - irodalmi verseny

2014. szeptember 23. 

Pályázat célja: Országos irodalmi verseny amatőr írók részére. A pályázatban elsősorban valós élményeken alapuló, esetleg fiktív születésnapi események novellában való megörökítését várjuk, természetesen a Fények Vakondja humoros, ironikus szemével megírva.

Fotópályázat Ember és természet címmel

2014. szeptember 18. 

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás fotópályázatot hirdet Ember és természet címmel. A fejlesztési társulás fő célja hosszú távú együttműködési kapcsolatok kialakítása és fenntartása Hargita megyei önkormányzatokkal, olyan projektek megvalósítása, amelyek fellendítik és népszerűsítik a megyei turizmust, illetve elősegítik a természetvédelmi területek megőrzését. A pályázatra nyári tematikus fényképeket várnak három fő témakörben. Az első a Vissza a természetbe, a városi hétköznapjait a betondzsungelben töltő, hétvégén vagy egyedi alkalommal a természetben néhány órát, napot eltöltő emberek találkozása a lehengerlő tájjal, a tiszta levegővel, a színkavalkáddal. Másik fő témakör A táj szépsége, amikor előtérben van az ember, háttérben a természet. Harmadik témakör a Család a természetben, amelyben a családi pillanatokat megragadó fényképeket kell készíteni, amikor együtt a család, közös program, lehengerlő a környezet, maradandóak az élmények. Mivel emberről és természetről van szó, az eredetiséget, természetességet, emberközelséget, ember és természet kiegészítését bemutató fotókat várnak, úgymint túrázó, sziklamászó emberek vagy bicikliző család, esetleg lehet kaszáló, munkálkodó ember stb. A fotópályázat első helyezettje 400 lejt és egy fotókönyvet kap a beküldött munkákból, a második helyezett 250 lejjel és egy fotókönyvvel gazdagodik a beküldött munkákból, a harmadik helyezett pedig 150 lejt és ugyancsak egy fotókönyvet kap a benevezett alkotásokból. A díjazás nem témánként lesz, hanem összesített formában. A beküldés határideje 2014. szeptember 25., az eredményhirdetés szeptember 30-án lesz. A fotókat az info@adiharghita.ro e-mail címre várják, minden pályázótól maximum 5 darab pályamunkát fogadnak el. Beküldéskor fel kell tüntetni a nevet és telefonszámot, valamint a fénykép készítésének helyszínét. Csak Hargita megye területén készült fotókkal lehet pályázni. Elfogadják, ha a fénykép a verseny kiírása előtt készült, de beleillik a témakörbe. A képeket a következő linken lehet nyomon követni: www.facebook.com/ADI.Harghita vagy a www.adiharghita.ro honlapon. Ugyanakkor a pályázaton részt vevők elfogadják és egyetértenek azzal, hogy a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás bárhol, bármikor felhasználhatja és közzéteheti a beküldött anyagokat a készítő nevének megjelölésével. A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítik. Csíkszereda, 2014. augusztus 27. forrás: http://adiharghita.ro/hu/nd/115/fotopalyazat-ember-es-termeszet-cimmel A Fotópályázat Ember és természet címmel bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Nagy-Családi-Ház - építési pályázat 2015.

2014. szeptember 15. 

A WIENERBERGER Téglaipari Zrt., a TONDACH MAGYARORSZÁG Zrt., a SCHIEDEL Kéménygyár Kft., a Villeroy & Boch Magyarország Kft. mint Támogatók, és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) közös pályázatot írnak ki a NOE tagsággal rendelkező családok lakásépítésének támogatására. A Támogatók természetbeni felajánlásait a Wienerberger Téglaipari Zrt. koordinálja. A Támogatók és a NOE célja, hogy a jövő […]

TÉR+KÉP grafikai pályázat

2014. szeptember 5. 

A Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) pályázatot hirdet ,,TÉR+KÉP címmel. Bármilyen tervezőgrafikai műfajban készült munkával lehet pályázni. Pályázati anyagok beadási határideje: 2014. október 01. Résztvételi feltételek A pályázaton 18. életévüket betöl tött természetes személyek, illetve jogi sze mé lyek vehetnek részt.  A pályázaton való részvétel ingyenes. Mód van csoportos pá lyá zat benyújtására is, de egy […]

Angliai természetvédelmi ösztöndíj 2013-2015 / LdV-HU-13-PLM-2001

2014. augusztus 27. 

Munkavállalók, munkakeresők, pályakezdők és munkanélküliek angol nyelvű szakmai továbbképzése a természetvédelem szakterületén: az elhelyezkedési esélyek növelése szakmai és nyelvi képzésen keresztül.

Hétmérföld 2014 - Képző-, fotó- és filmművészeti pályázati felhívás

2014. augusztus 26. 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum 2014-ben ismét kiírja Hétmérföld című képző-, fotó- és filmművészeti pályázatát, lehetőséget adva a részvételhez kedvet érző diákoknak, hogy képzőművészeti alkotásokkal fejezzék ki, mit jelent számukra a Vajdahunyadvár történelmi épületegyüttese.

A pályaművek témája:
A Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak otthont adó Vajdahunyadvár és környezete, a Városliget, a Széchenyi-sziget, az épület története, szobrai, és bármi, ami a Vajdahunyadvárral kapcsolatba hozható.

A múzeumról és épületéről szóló, pályázatot segítő háttér-információk letölthetőek többek között a www.mmgm.hu, www.wikipedia.hu oldalakról.

Altéma javaslatok:
Értékőrzés, hagyomány, kultúra

• Az évszakok és az ünnepek színei a Vajdahunyadvárban
• A magyar hungarikumok
• Gasztronómiai csodák, mondák, legendák
• A mezőgazdaság sokfélesége – biodiverzitás és fenntarthatóság
• Mezőgazdasági vásárok – kirakodóvásárok
• A Széchenyi-sziget flórája és faunája
• Az erdei és a városi madárdal lá-pentatonjai

Élményemlékek
• Élménygazdaság – Élménygazdagság
• Évszakváró: „a természet vetkezi ruháját, de helyébe újat szőnek már”
• Az ősfák árnyékában
• Naplófirkák
• A pöttyös bögre meséi
• Családi élmények a múzeumban
• Régi fotók a nagymamám sublótjában, fiókos szekrényében

(A pályázati tematikában leírtak csak irányadók, a kreatív megoldásokat szívesen fogadjuk.)

Pályázati feltételek
A pályázók köre:
1. Az általános iskola alsó tagozatos diákjai (betöltött 6–10 éves korig)
2. Az általános iskola felső tagozatos diákjai (betöltött 11–14 éves korig)
3. Középiskolások, főiskolások és egyetemisták (betöltött 15–26 éves korig)
Egyéni és csoportos jelentkezők alkotásait várjuk. Egy személytől, csoporttól kategóriánként egy pályamunkát fogadunk el.

Pályázati kategóriák:
1. rajz, festmény, montázs, kollázs
2. fotók: referenciális - portré, hír, dokumentum, tárgy, művészeti, zsáner
3. filmek: animáció, reklám, dokumentum

Pályázati feltételek a különböző kategóriákban:

1. Rajz, festmény, montázs, kollázs
• méret: A/4-es, A/3-as (álló vagy fekvő)
• technika: vegyes
Használható eszközök: ceruza, zsírkréta, toll, tus, szén, festék (anilin, vízfesték), tempera
Az alkotásokat postai úton vagy személyesen várjuk.
2. Digitális fotó
• méret: minimum 1200 pixel (bármilyen méretarányban), illetve minimum 1 MB
• formátum: jpg
A képeken való utómunkálatok, képszerkesztésre alkalmas szoftverek használata megengedett. A fotót és a hozzá kapcsolódó, legfeljebb 1000 karakteres szöveges történetet CD-re, DVD-re kiírva, postai úton vagy személyesen várjuk.
3. Film, animációk
• időtartam: maximum 10 perc
• választható alkategóriák: pl. riportfilm, reklámfilm (pl. egy adott termékről, hungarikumról), dokumentumfilm
Kérjük, hogy az alkotók – a jogdíjakra való tekintettel – csak szabadon felhasználható zenei aláfestést és irodalmi alkotásokat (saját szerzeményt is beleértve) alkalmazzanak a film készítése során. A filmet CD-re, DVD-re kiírva, postai úton vagy személyesen várjuk.

A beérkezett pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
• az alkotást (rajz, festmény, montázs/kollázs, film és fotó CD-n vagy DVD-n)
• a kitöltött, aláírt jelentkezési lapot
Kérjük, a borítékra minden esetben írják rá: Diákpályázat

Amennyiben egy alkotó több kategóriában pályázik, minden egyes pályamunkához külön jelentkezési lapot kell kitölteni!

A pályázati alkotások beküldésének határideje: 2014. október 13.

A pályamunkák zsűrizése: 2014. október 20.

A pályamunkák díjazása:
• kategóriánként egy-egy nyertes pályázó kerül díjazásra

A pályamunkák jutalmazása:
• az alkotás a nagyközönség számára is látogatható kiállításon való szerepeltetése. (A sikeres pályamunkákat 2014. november 8-tól kiállításon szerepeltetjük.)
• a múzeum honlapján történő megjelenés
• a múzeum hivatalos Facebook oldalán való bemutatkozás
• film esetén a múzeum hivatalos YouTube csatornáján való bemutatkozás
• családi belépőjegyek a múzeumba
• csoportoknak múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések
A pályázó a pályázati dokumentáció elküldésével egyidejűleg a pályázatban foglalt feltételeket elfogadja, továbbá hozzájárul ahhoz, hogy a Magyar Mezőgazdasági Múzeum a pályázati munkámról készült fotókat, audiovizuális műveket és egyéb, ezekről készült promóciós anyagokat a pályázat ajánlása és népszerűsítése céljából szabadon, területi korlátozás nélkül, határozatlan időtartamig kizárólagosan, harmadik személynek átengedhető módon, további díj fizetésének kötelezettsége nélkül felhasználja, így a többi között nyilvánosságra hozhatja, sokszorosíthatja, terjesztheti, nyilvánossághoz közvetítheti (pl. bármely, tetszőleges honlapra felteheti) és kiállíthatja.

A hiányosan kitöltött jelentkezési lapokat és a határidőn túl érkező alkotásokat nem fogadjuk be. A beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban visszaküldeni az alkotónak.

További információ:
Wellisch Maya
múzeumpedagógus, drámatanár, művészeti menedzser
E-mail: wellisch@mmgm.hu
Telefon: 06/1 363-1117/157

GÁBOR DÉNES-DÍJ 2014

2014. augusztus 16. 

A kiíró kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék GÁBOR DÉNES-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik a műszaki szakterületen: - kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak, - jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre, - megvalósult tudományos, kutatási-fejlesztési, innovatív tevékenységükkel hozzájárultak a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez, - személyes közreműködésükkel megalapozták és fenntartották intézményük innovációs készségét és képességét.

Medvesi Fotós Maraton fotópályázat

2014. július 31. 

A Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. meghirdeti az alábbi fotópályázatot: 2014. október 11-12-én kerül megrendezésre a világ első határon átnyúló geoparkjában a Medvesi Fotós Maraton. A szervezők 48 órán keresztül biztosítanak programokat a résztvevőknek annak érdekében, hogy megismerjék, felfedezzék ennek a kevéssé ismert, ugyanakkor változatos, természeti értékekben gazdag tájnak, a Medves-vidékének az értékeit. A program részeként […]

LIFE 2014-2020 - Környezetvédelem alprogram és Éghajlat-politika alprogram

2014. július 22. 

A LIFE program Környezetvédelem elnevezésű alprogramja 2014-ben 238,86 millió eurót biztosít arra a célra, hogy a szakemberek Európa-szerte innovatív megoldásokat dolgozzanak ki és léptessenek életbe a környezetvédelemmel kapcsolatos kihívások kezelésére, különös hangsúlyt fektetve a természet és a biológiai sokféleség megőrzésére, az erőforrás-hatékonyságra, valamint a környezetvédelmi irányításra és tájékoztatásra.

LIFE 2014-2020

2014. július 17. 

Az Európai Bizottság közzétette az első pályázati felhívást a környezetvédelmi projektek támogatására irányuló LIFE finanszírozási program keretében. A LIFE program ,,Környezetvédelem elnevezésű alprogramja 2014-ben 238,86 millió eurót biztosít arra a célra, hogy a szakemberek Európa-szerte innovatív megoldásokat dolgozzanak ki és léptessenek életbe a környezetvédelemmel kapcsolatos kihívások kezelésére, különös hangsúlyt fektetve a természet és a biológiai […]

Pályázat pixelbeton felület éjszakai hasznosítására – Műcsarnok

2014. július 14. 

A Műcsarnok lépcsőjére épült, Losonczi Áron tervezte pixelbeton bejárati pavilont nappal a természetes fény működteti, ilyenkor belülről a fal előtt elhaladó látogatók árnyjátéka látható. Sötétedés után viszont épp fordítva, kívülről nézve válik hatalmas betontévévé a felület, ahogy a videóprojektorral vetített animáció átszűrődik a 8 cm vastag vasbeton paneleken. A Műcsarnok pályázatot hirdet a felület éjszakai […]

Diplomamentő program nyelvvizsgára felkészítő képzések / 14111

2014. július 3. 

A pályázat célja elsődlegesen a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, államvizsgáját hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok (természetes személyek) államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében. A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.

Kiérdemelt Bizalom fotópályázat

2014. június 24. 

A bizalom körülvesz bennünket, életünk minden pillanatában jelen van és többnyire annyira természetes, mint az, hogy lélegzünk. Az emberek kapcsolatainak eme alapköve a témája a Magyar Állampapír által meghirdetett fotópályázatnak. A pályázaton amatőr és profi fotósok külön kategóriában, az amatőrök három, a profik egy témában nevezhetik képeiket. Amatőr kategóriák: Sport és a bizalom Lovak és a bizalom Család/Kultúra/Hagyományok és a bizalom Profi kategória: Lovak/Sport és a bizalom Díjazás A győztesek a fotós karrierjük támogatására alkalmas eszközöket nyerhetnek. Amatőr kategória:  helyezés: fotós felszerelés 150 000 Ft értékben  helyezés: fotós felszerelés 100 000 Ft értékben  helyezés: fotós felszerelés 50 000 Ft értékben Profi kategória helyezés: 200 000 Ft értékű utalvány fotós felszerelésre helyezés: 100 000 Ft értékű utalvány fotós felszerelésre helyezés: 50 000 Ft értékű utalvány fotós felszerelésre Határidők A pályázás első és legfontosabb feltétele, hogy a Magyar Állampapír által megjelölt rendezvények valamelyikén készüljenek a képek. Ezzel párhuzamosan a határidők is rugalmasak: az adott eseménytől számított 7 naptári napon belül pályázhatnak az amatőr, 20 naptári napon belül a professzionális fotósok. Az amatőr munkák között a sorrendet online szavazás, míg a profi képek között az első három helyezetett szakértő zsűri választja meg. A fotózható rendezvények listája ITT, a teljes pályázati kiírás ITT található. A Kiérdemelt Bizalom fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban pályázat ( Észak-alföldi, Észak-magyarországi és Nyugat-dunántúli régiókban)

2014. június 19. 

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban. A pályázat célja a vállalkozásalapítás kezdeti szakaszában, az indulás forrásigényének támogatása és az életképes üzleti ötlettel rendelkező fiatalok támogatása üzleti tervük megvalósítása érdekében.   Kódszám: TÁMOP-2.3.6.B-12/1. A támogatott pályázatok várható száma: 1500 db. Pályázók köre A TÁMOP-2.3.6.A-12/1. konstrukcióban résztvevőfiatal(ok) által létrehozott vállalkozás pályázhat. A pályázás feltétele, hogy a természetes […]

Vadulj fotóverseny, II.

2014. június 16. 

Ünnepeljük az európai természetet és a Natura 2000-t!

II. Vadulj fotópályázat

2014. június 12. 

Ünnepeljük az európai természetet és a Natura 2000-t! Az európaiak még mindig büszkék lehetnek a vén kontinens gazdag természeti értékeire, például a barna medvére, a kerecsensólyomra, a kökörcsinekre vagy a pannon homoksztyeppek enyhe lankáira. Élvezzük szépségüket, elfogadjuk mindazt, amit nyújthatnak nekünk, és magunkra vállaljuk a felelősséget, hogy megőrizzük őket a jövő generációi számára. Az Európai […]

Magyarország lepkéi

2014. június 4. 

Természetfotós pályázat.

Zöld Pixel 2014 - turisztikai és természetfotó pályázat

2014. május 30. 

Turisztikai és természetfotó pályázat.

Titokzatos sün-történetek mese- és képregényíró pályázat

2014. május 16. 

A Vadonleső Program valamint a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság a Vidékfejlesztési Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályával, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a Magyar Természettudományi Múzeummal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve, 2014. A KELETI SÜN ÉVE alkalmából ,,Titokzatos sün-történetek címmel mese- és képregényíró pályázatot hirdet. A keleti sün, hazánk egyetlen őshonos sünfaja, Magyarország majd […]

Lépj fel a Zene Ünnepén a Francia Intézetben! Jelentkezz!

2014. április 30. 

Június 21-én a Budapesti Francia Intézet is részt vesz a Zene Ünnepén! Idén a városi zene az esemény fő témája: az utca ritmusa és dallamai - de természetesen minden egyéb javaslatra nyitottak vagyunk. Ha van zenekara - akár hivatásos, akár amatőr - és szeretne élőben fellépni egy nyárindító rendezvényen, a jelentkezési lap kitöltésével jelentkezhet. Feltételek: A […]

Az Év Természetfotósa pályázat 2014 - GDF SUEZ

2014. április 24. 

Hazánk, Magyarország, a Kárpát-medencei ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet ritka pillanatainak bemutatásán keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a Magyar Természetfotósok Szövetsége - a naturArt, immár huszonkettedik alkalommal hirdeti meg Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatát, melynek névadó támogatója idén is a GDF SUEZ.

Syngenta Nemzetközi Fotópályázat

2014. április 24. 

Újból meghirdette nemzetközi fotópályázatát a Syngenta, amelyre hazánkból is várják szeptember 15-ig professzionális és amatőr fotósok jelentkezését. Az összesen 65 ezer dollár összdíjazású pályázat ismét egy globális kihívás, a hiány és túltermelés súlyos aránytalanságára hívja fel a figyelmet.

A Syngenta Photography Award célja, hogy kiváló fotókon keresztül kulcsfontosságú globális kihívásokra világítson rá, mondta Michael Mack, a cég vezérigazgatója. Az első nemzetközi pályázaton a Vidék – Város témakörben több mint 2500 fotós nevezett, a legjobb fotókból nyílt kiállítást több ezren tekintették meg.

Ebben az évben a hiány és túltermelés súlyos aránytalanságának bemutatására bíztatják a fotósokat. Az elmúlt 50 évben a világ természeti erőforrások iránti igénye megduplázódott. Ha továbbra is ilyen mértékben nő az igény, 2030-ra kicsi lesz a jelenlegi Földünk. A népesség gyarapodása és a gazdasági fejlődés a fogyasztás növekedésével járt, egyre több mezőgazdasági területre, élelmiszerre, vízre van szükség. A világ egyes részein ez súlyos problémákat eredményezett: szűkült a mezőgazdasági terület, az óceánokat túlhalászták, esőerdők tűntek el, folyók zsugorodtak és száradtak ki. Napjainkban egymilliárd ember éhezik és minden harmadik embert vízhiány sújt.

Ezzel szemben vannak olyan országok, ahol óriási túltermelés, pazarlás folyik. Az Egyesült Királyságban a növényi kultúrák harmada kárba vész, mert nem felel meg a keresleti szabványoknak. Indiában az összes gyümölcs és zöldség 40 százaléka tönkremegy a rossz tárolási és közlekedési rendszer miatt. Európa-szerte és az Egyesült Államokban a megvásárolt élelmiszer fele a kukában landol. Csak az Egyesült Államokban évente 100 millió tonna háztartási hulladék kerül a lerakókba. Jakartában a vezetékes ivóvíz 39 százaléka, Londonban a negyede egyszerűen elszivárog a rossz rendszerből.

Ebben a világban hogyan biztosítható a föld, az élelmiszer és a víz mindenki számára? Hogyan őrizhetjük meg a létfontosságú ökoszisztémákat és hogyan segíthetjük a biodiverzitást? Mit tehetünk az innovatív közösségek segítése, újrafelhasználás és újrahasznosítás terén?

A második Syngenta Photography Award ennek a képi megjelenítésére buzdítja a fotósokat, akiknek jelentkezését ebben az évben is két kategóriában várják. A Professzionális kategóriába 10 évnél nem régebben készült 5-10 fotóból álló tematikus sorozattal nevezhetnek, míg a Nyílt kategóriába a szervezők legfeljebb 3 egyedi képet várnak egy szerzőtől.

A fotópályázat részletes kiírása és a nevezés itt található, nevezési díj nincs. A képeket neves szakértőkből álló nemzetközi zsűri bírálja el. A két kategória első három helyezettje több ezer dolláros pénzjutalmat kap, a Professzionális kategória győztese ezen felül egy 25 ezer dolláros, saját ötleten alapuló fotóprojektet is megvalósíthat. A díjakat jövő márciusban egy kiállítás keretében adják át a győzteseknek.

Vadászalkotók - alkotó vadászok ipar- és képzőművészeti pályázat

2014. április 14. 

A Vadászati Kulturális Egyesület idén is meghirdeti nyílt ipar- és képzőművészeti pályázatát ,,Vadászalkotók - alkotó vadászok címmel. A VKE olyan pályamunkákat vár, melyek kötődnek akár az alkotóművész személyesen tapasztalt vagy hallott élményanyagához, illetve az emberi kultúrtörténet bárminemű vadászattal, természettel kapcsolatos világi, kulturális vagy szakrális történéséhez, eseményéhez. A leadott alkotások értékelését a VKE által felkért szakmai zsűri végzi, amely […]

Fekete István gyermekrajz pályázat

2014. április 14. 

A Vadászati Kulturális Egyesület és Várpalota város Önkormányzata hagyományteremtő szándékkal országos gyermekrajz-pályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére, alsó- és felső tagozatos kategóriában. A pályázat névadója nem véletlenül lett Fekete István író, máig is népszerű állatregények és természeti témájú novellák szerzője, a hazai irodalom kimagasló egyénisége, a kiírással ugyanis a szervezők célja - az alkotómunka, azaz […]

Dél-dunántúli/Területi Innovációs Díj

2014. április 9. 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara; a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága; a Pécsi Tudományegyetem; a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség pályázatot hirdet  elnyerésére. a) Természetes személy kategóriában: Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó szellemi alkotással. b) […]

Pályázati útmutató természetes személyek részére

2014. március 27. 

A kiíró a 2014 a külhoni magyar felsősök éve projekt keretében módszertani továbbképző, valamint non-formális és formális pedagógiai együttműködés keretében megvalósuló pályázati felhívást jelentet meg külhoni magánszemélyek részére. A program a 2012-ben meghirdetett 2012 a külhoni magyar óvodák éve, majd a 2013-ban meghirdetett 2013 a külhoni magyar kisiskolások éve program folytatása.

Megszületett a 2014-es Zöld Forrás pályázat eredménye

2014. március 26. 

70 millió forint értékben támogatja a környezet-és természetvédelmi céllal létrejött Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket a Vidékfejlesztési Minisztérium.

IV. Naptárfotó-pályázat

2014. március 20. 

VAN KÉPED HOZZÁ?
Szeretnéd, ha kedvenc fotód több ezer irodát és otthont dekorálna 2015-ben is?
A Naptárshop.hu (Media-Press ‘91 Kft) immár 4. alkalommal is fotópályázatot hirdet 2015-ös asztali naptárainak képanyagára.

A játék háttere:
4 kategóriában várunk fotókat ÁLLÓ formátumban.
A legjobb képeket, amelyek a naptárshop szakmai zsűrijének leginkább tetszenek (kb. 180 db fotó) bekerülnek a 2015-ös asztali naptárainkba. A fotókra szavazni is lehet, hiszen néhány legtöbb szavazatot begyűjtött fotó készítője is nyereményben részesül, továbbá a szavazók között is sorsolunk naptárcsomagokat. Lehetőség van a fotók megosztására is, amivel még több szavazatot be lehet zsebelni! Részletes leírás a játékszabályzatban.

HATÁRIDŐK
A feltöltés ideje: 2014. február 28-április 11
Szavazás a képekre: 2014.április 01-11-ig
A beérkező pályaműveket szakmai stábunk 2014. április 20-ig értékeli.

Jelentkezés menete
1. Töltsd fel a képeket a megfelelő formátumban Facebook oldalunkra.
2. Töltsd ki szükséges mezőket.
3. Értesítsd az ismerősöket a pályázatról vagy invitáld szavazásra őket.

Részletek és feltöltés: https://www.facebook.com/naptarshop.hu/app_222758494580365

DÍJAZÁS
– Minden, a szakmai zsűri által a naptárba kiválasztott kép készítője 2 példányt kap abból a naptárból, amelyben szerepel a képe, valamint egy exkluzív naptár-csomagot.
– A naptár impresszumában megjelenik a pályázó neve, a képen ábrázolt hely neve, ezáltal a nyilvánosság is megismerheti a munkásságát.
– Az 5 legtöbb szavazatot kapott és a mi válogatásunkba be nem került képek készítőit is naptárcsomaggal jutalmazzuk.
– A szavazók között is kisorsolásra kerül összesen 5 db naptárcsomag.
Bármennyi fotóra lehet szavazni, ám egy képre csak egyszer. Mindenki csak egyszer kerül bele a sorsolásba a szavazatai számától függetlenül.

Milyen fotókat várunk?
A következő 4 témakörben tölthetsz fel fotókat (összesen maximum 30 db-ot):
 Magyarország
 Európa
 Színpompás természet
 Budapest

MÉRET:
Kb. 10×12 cm méretű ÁLLÓ fotók kellenek, ami megfelelő (300 dpi) felbontással minimum 1200×1450 pixelt (képpontot) jelent.
Az eredeti kép magasságának legalább 1450 pixelnek (képpontnak) kell lennie.
KICSINYÍTÉS: Az nem probléma, ha lekicsinyíted a képet a feltöltéshez (az álló formátum és az arányok megtartásával), de ha kiválasztásra kerül a fotód, akkor el kell küldened számunkra a megfelelő, teljes felbontású eredeti képet!

ELNEVEZÉS:
A képek leírásánál kérjük feltüntetni, hogy földrajzi téma esetén melyik kép, hol készült.
Európa esetén: ország, város, hely (pl.: Franciaország+Párizs+ Louvre)
Magyarország: város és hely (pl.: Hortobágy+Kilenclyukú híd)
Budapest: helység (pl: a múzeum neve, az utca neve, a szobor neve stb.)


Sikeres pályázást és szavazást kívánunk!

Természet. Szépség. Natures

2014. március 13. 

Magyarország egyik legnagyobb vitamint forgalmazó cége kreatív versenyt ír ki felsőoktatási hallgatók számára egy új termékcsaládjának a piaci bevezetésére. Feladat: a kampány kreatív koncepciójának kidolgozása a Natures számára.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI TERMÉSZET 2014 - TAVASZ Dr. Sterbetz István emlékére kiírt fotópályázat

2014. március 11. 

A hódmezővásárhelyi természetet bemutató képek, amelyek Hódmezővásárhely közigazgatási területén belül , 2014 március hónapban készültek.

Minden pályázó 3 képet kell benyújtson:

egy tájfotót,
egy makrófotót (növényről, vagy állatról),
egy vadfotót (madár vagy emlős).

A digitális képek max. 3 Megapixel méretűek lehetnek, állók, vagy fekvők egyaránt elfogadhatóak. A képek JPEG tömörítésűek lehetnek. A tömörítésen kívül a fotókon SEMMILYEN utólagos módosítást (számítógépes utómunkákat) elvégezni nem szabad. A képnek olyannak kell lenni, ahogy azt a terepen elkészítette a pályázó. Digitális géppel készített fotók esetén a kép EXIF állományát meg kell adni. A képek készítésének helyét pontosan meg kell jelölni térképen, vagy GPS koordinátákkal. A győztes kép esetén, a helyszín ellenőrzésre kerül!

A képeknek a pályázó által elkészítetteknek kell lenniük. A képek tulajdonjoga és minden egyéb joga, csak a pályázóé lehet. Harmadik félnek, a pályázati képekhez fűződően, semmilyen joga nem állhat fenn.

Havi természetfotós pályázat

2014. március 10. 

A kiíró kiírja a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázatát, amelynek alapvető célja, hogy népszerűsítse országunk nemzeti parkjainak csodálatos adottságait, természeti szépségeit, valamint természetfotósok számára folyamatos pályázati lehetőséget biztosítson. Szeretnénk létrehozni és megteremteni egy közösséget, amelynek célja gyönyörű országunk, valamint nemzeti parkjaink természeti szépségeinek, növény- és állatvilágának, valamint a nemzeti parkok által őrzött kulturális örökségnek a bemutatása. Szeretnénk támogatni pályázati lehetőséggel és díjakkal a Varázslatos Magyarország természetfotósait, valamint inspirálni mindazokat, akik vágyat éreznek e csodálatos hivatás, hobbi űzéséhez.

Válassz felfedezést magadnak! - Természettudományos tehetséggondozó nyári tábor

2014. március 6. 

Természettudományos pályázat.

Természetfotó Fotópályázat

2014. március 2. 

A Gyermekekkel a Természetért Egyesület a természeti értékek védelme, a környezettudatosság erősítése és a szemléletformálás jegyében természetfotó kategóriában Fotópályázatot hirdet, 2014. január 1. – 2014. november 30. között.
Várjuk azon természetbarát fotósok – amatőrök és hivatásos fotósok – pályázatait, akiket nemcsak megérintett a természeti környezet szépsége, de a megörökített tájak és életképek fényképfelvételeit szívesen meg is osztanák a nyilvánossággal.

Születésnapi kalandozások

2014. február 10. 

A pályázat célja: Vetítettképes előadás révén bemutatni valamely, a pályázó saját szervezésű utazásán szerzett szakmai tapasztalatait, élményeit. Ezáltal szeretnénk továbbvinni Fábián Tamás tanári-előadói szemléletét, módszereit, szakmai felkészültségét, a földtudományok és a természet sokszínűségének megismertetése iránti elkötelezettségét.

Budapest Bank Budapestért Alapítvány pályázat 2014/I.

2014. február 7. 

A Budapest Bank Budapestért Alapítvány Kuratóriuma pályázatot ír ki olyan közcélú, közérdekű, megvalósítandó tevékenységek, civil kezdeményezések támogatására, amelyek kizárólag a fővároshoz kötődnek,  a főváros szellemi, művészeti, kulturális életének színvonalát emelik,  felkarolják Budapest épített és természeti értékeinek védelmét, a kulturális örökség megóvását, és hozzájárulnak a fővárosban élők esélyegyenlőségének, szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetének, életminőségének javításához.  Pályázatot nyújthatnak […]

Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása - Városi épített örökség megőrzése - EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 PA16 / HU07PA16-A1-2013

2014. február 3. 

A felhívás alapvető célja a városi életforma színtereiként szolgáló leromlott állapotú országos műemléki védelem alatt álló épített kulturális örökségi értékek és kapcsolódó táji környezetük hiteles és fenntartható megújítása, kulturális funkcióiknak megerősítésével és nagyközönség számára elérhetővé tételével, ezáltal enyhítve a társadalmi egyenlőtlenségeket.

Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása - Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése - EGT Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 / HU07PA16-A2-2013

2014. február 3. 

A felhívás keretében támogatott projekteknek illeszkedniük kell az alábbi alcélok valamelyikéhez: 1. A hagyományos vidéki életmódhoz, a természetközeli területhasználathoz és tájgazdálkodáshoz kapcsolódó épített örökségi érték és táji környezet fenntartható módon, a helyi szereplők bevonásával történő helyreállítása, megőrzése és élményszerű bemutatása. 2. A kulturális örökségvédelmi jelentőséggel is rendelkező védett természeti értékek, területek, ezen belül kifejezetten a kunhalmok, földvárak, fülkés sziklák, kulturális örökségi jelentőségű barlangok és környezetük megőrzése, fenntartása, helyreállítása, az eredeti funkció, működés élményszerű bemutatása.

André Kertész fotópályázat 2014.

2014. február 3. 

Szigetbecse Községért Közalapítvány fotópályázatot hirdet felnőtt és ifjúsági (18 éves korig) korcsoportban a következő két kategóriában: Portrék,  események Szigetbecse vonzáskörzetében: a pályázat célja fotóinkkal közelebb kerülni  az  emberábrázoláshoz,  valamint  a  településünk  vonzáskörzetében  zajló  események, rendezvények megörökítése. A Csepel-sziget természeti értékei: a pályázat célja környezetünk állat- és növényvilágának, természeti értékeinek bemutatása. Részvételi feltételek: nevezni lehet mindkét korcsoportban és mindkét kategóriában maximum […]

Erdei iskola programban való részvétel támogatásának igénylése

2014. január 31. 

Támogatás célja: Lehetőséget teremteni a magyar iskoláskorú gyermekek számára, hogy - minél több gyermek legalább egyszer eljuthasson erdei iskolába. - részesüljenek a nevelési-oktatási rendszeren keresztül abban a tanulásszervezési módban/formában, amely lehetőséget biztosít a közvetlen környezet megélésére a folyamatok összefüggésben való látására, és jelentős közösségkovácsoló erővel is bír. - megismerjék a NATURA 2000 programot, területeket, és ezen területek természetvédelmi értékeinek fontosságát.

Kétoldalú partnerségi együttműködések előkészítésének segítése / HU07PA16- 2013

2014. január 30. 

Jelen felhívás célja a Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása program keretében megjelenő kulturális és természeti örökségi infrastruktúra fejlesztését valamint a kétoldalú kulturális és természeti örökségvédelmi együttműködést célzó pályázati felhívások kiegészítéseként, rövidtávú tevékenységek támogatása annak érdekében, hogy segítse a lehetséges donor partnerekkel való kapcsolatfelvételt vagy a már élő kapcsolat megerősítését a projektek előkészítési szakaszában.

Városi épített örökség megőrzése pályázat

2014. január 29. 

Pályázat az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása a Városi épített örökség megőrzése c. intézkedéséhez. Kódszám: HU07PA16-A1-2013 A  programterület  célja  a  városi  épített  és  kulturális  örökség,  valamint  a  kapcsolódó  táji örökség  megőrzése  és  bemutathatóvá tétele,  valamint  a  kulturális  örökséghez  való  hozzáférés  javítása.  Emellett  fontos  szempont  az  is,  hogy  a  különböző  területek gazdaságitársadalmi  fejlettsége […]

A Duna Ismerettár Danube Box 2013/14 tanévi verseny

2014. január 15. 

A verseny célja: a Danube Box Duna Ismerettár program magyarországi folytatása és ezáltal a környezeti neveléssel foglalkozó hazai pedagógusok segítése abban, hogy a tanulókat érdeklődővé tegyék a Duna-térség természeti és kulturális kincsei iránt. Használatával növeljék a hazai tanulók környezettudatosságát, ébresszék fel bennük a Duna-medence értékeinek megvédésére és fenntartható használatára irányuló fogékonyságot és tudatosságot.

Hó alatt a Börzsöny!

2014. január 6. 

A kiíró a fenti címmel természetfotó pályázatot hirdet a Börzsöny természeti szépségeinek bemutatására.

Képzési támogatás szociálisan rászorultak számára

2014. január 6. 

Oktatási Központunk pályázatot hirdet szociálisan rászorulók képzésének támogatására. Programunkban 3 hallgató képzését 100%-osan (2 fő a Transzperszonális művészeti- pszichoszintézis terapeuta, 1 fő pedig az Innovatív parapszichológus képzésben), 8 hallgatóét pedig 50%-osan finanszírozzuk (4-4 hallgató tanulásának támogatása képzésenként). A pályázatok elbírálásában a szociális rászorultság mértéke alapján döntünk.
A pályázatokat a mandalaoktatas@gmail.com e-mail címre várjuk.

Beküldési határidő: 2014. január 25.
Kihirdetés időpontja: 2014. február 01.
Képzés indulásának napja: 2014. február 08.

A Mandala Oktatási Központ egyedülálló módon vonja össze a keleti bölcseletet a nyugati természettudományokkal. Az iskola a keleti filozófiák, a valláslélektan, a thanatológia, az addiktológia, a meditatív módszerek (melyek a módosult tudatállapotok elérésére szolgálnak), a légzéstechnikák és más alternatív terápiás eljárások mentén tanítja a tanulóit.
A kurzusok gyakorlat orientáltak.

A képzésinkről még többet olvashatnak honlapunkon: http://www.mandalaoktatas.hu/

Erdős Pál Kutatói Ösztöndíj 2014

2014. január 5. 

A Társadalmi Megújulás Operatív Program részeként megvalósuló Nemzeti Kiválóság Program (NKP) célja a kimagasló oktatási, kutatási tevékenység ösztönzése a nemzetgazdasági, valamint az európai gazdasági térség szempontjából jelentős eredmények elérése. A Program elsősorban a műszaki és a természettudományok, a matematika és az élettudományok területére kíván anyagi erőforrásokat összpontosítani, elősegítve ezzel az Innovatív Unió kezdeményezésében megfogalmazott tagállami […]

2014. évi Zöld forrás program - környezet- és természetvédelmi támogatás

2013. december 23. 

2014. évi Zöld forrás pályázati felhívás a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek részére, állami feladatok átvállalására, a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítása érdekében.

Magyar építészeti projekt nyert nagydíjat Párizsban

2013. december 18. 

A budapesti Szövetség39 alkotócsoport nyerte el a francia Jacques Rougerie Alapítvány innovációs építészeti pályázatának fődíját a ,,Tengerszint-emelkedés és Építészet kategóriában. A fiatal magyar tervezők CALTROPe nevű projektje természetközpontú módon válaszol a vízszintemelkedéssel járó területvesztés által okozott kihívásra.   A francia Jacques Rougerie Alapítvány idén tavasszal újra meghirdette nemzetközi innovációs építészeti pályázatát három kategóriában. A felhívásra […]

Kemény Bertalan falufejlesztési díj

2013. december 17. 

A Falufejlesztési Társaság 13/2008. (VII.17.) számú határozatával, Kemény Bertalan tiszteletére, mint a Falufejlesztési Társaság megalapítója és a falugondnoki szolgálat létrehozója emlékének megőrzésére, ,,KEMÉNY BERTALAN FALUFEJLESZTÉSI DÍJ -at alapított. A díj alapításának célja, hogy erkölcsi elismerése legyen mindazon természetes személyeknek, országhatáron belül, illetve a Kárpát-medence területén, akik falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon végzik, valamint […]

ICCROM ösztöndíj (Olaszország, Róma)

2013. december 9. 

Az ICCROM ösztöndíj programja intézmények, szervezetek kutatási tevékenységet végző vezető szakemberei számára. Az ösztöndjra az ICCROM tagállamok országainak állampolgárai jelntkezhetnek. Olyan szakemberek, akik a kulturális örökség megőrzésével kapcsolatos diplomával és kapcsolódó szakmai gyakorlattal rendelkeznek vagy az alábbi kapcsolódó szakterületek szakemberei, tanárai: művészettörténet, muzeológia, régészet, mérnök, megőrzés/helyreállítás, természettudomány, várostervezés és könyvtár/levéltár megőrzés. Az ösztöndíj időtartama 1-5 […]

Trafikpályázat – 2013.12.03-i pályázat

2013. december 6. 

Nyilvános koncessziós pályázati felhívás dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére. Pályázók köre Pályázó lehet minden olyan,  18. életévét betöltött  bel-  és külföldi természetes személy,  aki megfelel a Pályázati kiírásban megfogalmazott követelményeknek. A  koncesszió-köteles  tevékenység  folytatásának  feltétele,  hogy  az  eredményhirdetéstől számított 90 napon belül a pályázat nyertesének meg kell szereznie vagy igazolnia kell: az egyéni vállalkozásra való jogosultságot, vagy saját részvételével […]

Miskolc és agglomerációja digitális közösség

2013. november 26. 

A Miskolc és agglomerációja digitális közösség projekt keretében a bejelentett miskolci állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek részére meghirdetett, informatikai eszközök térítésmentes használatának igénylésére benyújtható nyílt pályázat feltételrendszere és lebonyolítási szabályzata.

Az Év Természetfotósa 2013-ban Máté Bence

2013. november 10. 

Az Év Természetfotósa 2013 pályázat legjobb képeiből a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Magyar Természettudományi Múzeumban rendeznek lélegzetelállító kiállítást, amely megnyitó ünnepségén, A Az Év Természetfotósa 2013-ban Máté Bence bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Csizmazia Közhasznú Magánalapítvány pályázat középiskolás és általános iskolás diákoknak

2013. november 5. 

A pályázat célja, hogy a névadó Csizmazia György tanítói munkásságával összhangban, elősegítse természeti környezetünk megismerését és megértését, s ennek érdekében az érdeklődő tanulókat saját munkára serkentse, a legjobbakat díjazza. A   pályázatot  az  alapítvány  általános  és  középiskolásoknak  írja  ki. A  beadás  módja:  a  pályázatokat  gépelve,  vagy  számítógépen  kinyomtatott  formában, egy  példányban  postán  kell  eljuttatni  a [...]

Útravaló Ösztöndíjprogram - Út a tudományhoz alprogram 2013/2014. tanév

2013. november 1. 

A 2005 óta működő Út a tudományhoz alprogram célja a természettudományos érdeklődésű tanulók tehetséggondozása: a középfokú iskolai oktatásban részt vevő tanulók természettudományi és műszaki ismereteinek, a műszaki kompetenciák gyakorlatorientált fejlesztésének támogatása kutatócsoportban, illetve tervező/innovációs csoportban végzett egyéni, de elsősorban a csoportos tevékenység segítségével, mentori támogatással.

"Támogatjuk a családot" országos rajzpályázat óvodák és általános iskolák részére

2013. október 28. 

A „Támogatjuk a Családot” Program a Dr. Oetker Magyarország Kft. társadalmi célú programja, mellyel célja hogy felhívja a közösségek figyelmét a család, mint egység, jelentőségére, és mindazokra, akik számára a család egy kicsit mást jelent.

A Dr. Oetker értékrendjében a család kiemelt szerepet kap. Ez nemcsak a családi otthon melegét édesítő termékeiben jut kifejezésre, hanem áthatja a cég működésének mindennapjait éppúgy, mint azokat a tevékenységeit, amelyekkel a minket körülvevő világ jelenségeire figyel oda.

A Dr. Oetker felelősséget érez, hogy a családok létét és fennmaradását támogassa, ezért indította útjára a „Támogatjuk a családot” programot, mellyel évek óta segíti az SOS Gyermekfalvak lakóit, és melybe meghívja a magyarországi óvodák és általános iskolák tágabb közösségeit is.

2013-ban, harmadik alkalommal, osztja meg a Dr. Oetker gondolatait, értékeit Magyarország közösségeivel, és hív mindenkit összefogásra. Karácsony alkalmából azokra a gyermekekre és családokra szeretné a közösségek figyelmét fordítani, akik számára a család egy kicsit mást is jelent.

A „Támogatjuk a családot” Program keretében, a Dr. Oetker
országos Rajzpályázatot hirdet
óvodák és általános iskolák részére

„Rajzolj karácsonyi ajándékot
az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok számára!”

címmel.

A Rajzpályázat fődíja 1.000.000.- Ft
melyet a Pályázó intézmények egyike nyer meg a Támogatjuk a családot Program zsűrijének véleménye és az online leadott közösségi szavazatok alapján!

A pályázat nemcsak a SOS Gyermekfalvak lakói részére szolgál meglepetéssel, hanem a rajzok beküldői is elismerésben részesülnek! Részletes információk a Pályázati kiírásban, és a www.tamogatjukacsaladot.hu/palyazat oldalon találhatók.

1. Résztvevők köre

A pályázaton kizárólag magyarországi óvodák és általános iskolák, illetve, ezek támogató alapítványai vehetnek részt. Egyéni, azaz természetes személy által készített és beadott, pályázatot nem áll módunkban befogadni.

Amennyiben az Iskola nem rendelkezik alapítvánnyal, úgy kérjük, hogy ezt a pályázat készítésekor a megfelelő rovatban jelezzék.

Jelen pályázat 2 csoportosításban és összesen 4 kategóriában kerül meghirdetésre:
1. Korcsoport szerint
- Óvodás korúak
- Általános iskola alsó tagozatosok
- Általános iskola felső tagozatosok
2. Egyéni és közösségi

Kizáró okok:
Nem intézményen belüli, azaz nem óvoda vagy általános iskola által benyújtott pályázatot nem áll módunkban befogadni.
Olyan intézménytől, ami nem óvoda vagy nem általános iskola, vagy ezek egyikét támogató alapítvány, nem áll módunkban pályázatot befogadni.
Olyan pályázatok, amelyek nem tartalmaznak rajzokat a megadott témában, nem áll módunkban befogadni.


2. A pályázat lebonyolítása
A pályázók egy zárt online pályázati rendszer áll a Pályázók rendelkezésére a pályázat elkészítéséhez, ami a www.tamogatjukacsaladot.hu oldalról regisztrációt követően érhető el.

Figyelem! A rendszer intézményenként 1, azaz egy, beleértve az adott intézmény alapítványát is, érvényes regisztrációnak enged belépést, hogy az adatvédelmi jogszabályoknak maximálisan megfeleljünk.
A korábbi években is pályázatot benyújtó intézmények, kérjük, először próbáljanak meg a korábbi azonosítójukkal és jelszavukkal belépni a rendszerbe, ahol ellenőrizhetik adataikat és szükség esetén módosíthatják azokat.

ÚJDONSÁG!
A korábbi évek tapasztalatai alapján a Dr. Oetker úgy döntött, hogy a kis létszámú közösségek esélyeit kívánja növelni 2013-ban. Így az elbírálás során nemcsak az számít, hogy melyik intézmény szerezte meg a legtöbb közönségszavazatot, hanem az is, hogy az intézmény maga hány fős, valamint az is, hogy mekkora lélekszámú a település, ahol az intézmény működik, továbbá az is, hogy hány darab rajzot töltött fel az online pályázati rendszerbe. Mindezen adatok alapján számolunk átlagot, ami megmutatja a versenyben az adott intézmény helyét.


3. A jelentkezés lépései
1. Az intézményt a kapcsolattartó regisztrálja a www.tamogatjukacsaladot.hu weboldal Pályázat oldalán, a Pályázat gomb, majd a Regisztráció gomb megnyomását követően, a kért adatok megadásával. A kapcsolattartó a regisztrációval elfogadja a Pályázat szabályzatát, melyet a regisztrációkor elolvashat.
- A Fenntartó gombra kattintva kiválaszthatják, hogy milyen fenntartású az intézmény, így elkerülhetőek a hasonló adatokból származó anomáliák a rendszerben.
- FIGYELEM! Amennyiben nem érkezik meg a Pályázati rendszer válasz emailje, kérjük, jelezze a tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu email-címen. (Kérjük, ügyeljenek arra, hogy ennek leggyakoribb oka a gépelési hiba, azaz az email-címet vagy a jelszót gépelték el.)
2. A korábbi években regisztrált intézmények a már meglévő azonosítójuk és jelszavuk használatával a Pályázat gomb, majd a Belépés gombra kattintva léphetnek be az online rendszerbe.
- Kérjük, ellenőrizzék, hogy adataik aktuálisak-e. Amennyiben bármilyen változás történt az intézmény és/vagy az alapítvány adataiban, azokat, kérjük, frissítsék.
- A Fenntartó gombra kattintva kiválaszthatják, hogy milyen fenntartású az intézmény, így elkerülhetőek a hasonló adatokból származó anomáliák a rendszerben.
3. Az óvoda és/vagy általános iskola, és/vagy a támogató alapítványának vezetője, és/vagy ezen intézmények bármelyikének kapcsolattartója, a Pályázati rendszer által kért, az intézményekre vonatkozó adatok feltöltését követően az elkészített pályázati anyagokat, azaz a

„Rajzolj karácsonyi ajándékot
az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!”

témában, az intézmény óvodásai/diákjai által készített, rajzokat online feltölti a rendszerbe.
- A pályázati anyag kizárólag az oktatási intézmény jelenlegi és leendő saját tanítványaira vonatkozhat, más intézményekbe járók a pályázatból kizártak.
- Az elektronikus pályázathoz a Pályázónak, az online rendszeren belül, az ott található útmutatás alapján, csatolnia kell legalább 25db gyermekrajzot, a „Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!” témakörben. A „Támogatjuk a családot” Program működtetője, a Dr. Oetker, fontosnak tartja, hogy a teljes pályázat a közösségek összefogásán alapuljon, továbbá hogy a gyerekek a karácsonyi készülés időszakában gondolkodhassanak el arról, hogy milyen jó érzés családban élni, másokat ajándékkal meglepni.
4. Az online kitöltött pályázatot a rendszeren belül legkésőbb 2013. december 16. éjfélig elkészíti.
5. Legkésőbb 2013. december 16-dikai postai bélyegzővel ellátva 1db eredeti példányban a Pályázati jelentkezési lapot, az online pályázati rendszer tájékoztatása alapján, az összefoglaló pályázati adatlappal együtt a Dr. Oetker Magyarország Kft. részére nyomtatott formában postai úton elküldi a lent megadott postai címre.

FIGYELEM!
Az elkészült rajzokat kizárólag az online rendszerbe kell feltölteni, azokat postán beküldeni nem kell.
A más tárgyban benyújtott rajzokat kizárjuk a Rajzversenyből!
Olyan pályázatok, amelyek nem tartalmaznak legalább 25 db rajzot a megadott témában, nem áll módunkban befogadni. Ugyanakkor szívesen fogadjuk a műhelymunkák során készült fotókat a közösségről, melyeket megosztunk oldalainkon.


4. Rajzverseny díjazása
A „Támogatjuk a családot” program rajzversenyében egyéni és közösségi díjak kerülnek kiosztásra. A versenyben kizárólag rajzok, illetve más grafikai alkotások vehetnek részt. Minden más alkotást szívesen látunk a Galériában, de azok az elbírálásban nem vesznek részt, az azokra leadott szavazatok nem számítanak bele az összesített szavazatszámba.

A beérkezett rajzok egyéni elbírálása korosztályonként történik.
A beérkezett rajzok két úton részesülnek díjazásban:
- a „Támogatjuk a családot” Program zsűrije dönt a díjakról,
- közönségdíjak kerülnek átadásra.


ÚJDONSÁG 2013-ban
A korábbi évek tapasztalatai alapján a Dr. Oetker úgy döntött, hogy a kis létszámú közösségek esélyeit kívánja növelni 2013-ban. Így az elbírálás során nemcsak az számít, hogy melyik intézmény szerezte meg a legtöbb közönségszavazatot, hanem az is, hogy az intézmény maga hány fős, valamint az is, hogy mekkora lélekszámú a település, ahol az intézmény működik, továbbá az is, hogy hány darab rajzot töltött fel az online pályázati rendszerbe. Mindezen adatok alapján számolunk átlagot, ami megmutatja a versenyben az adott intézmény helyét.


A Rajzverseny résztvevői korcsoportonként az alábbi elbírálásban és díjakban részesülnek:

I. helyezett II. helyezett III. helyezett
Óvodás Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján
Általános iskola alsó tagozatos Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján
Általános iskola felső tagozatos Dr. Oetker ajándékcsomag a közönségszavazatok alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján Dr. Oetker ajándékcsomag a szavatok és a „Támogatjuk a családot” Program zsűrijének döntése alapján

Közösségi dí
FŐDÍJ: bruttó 1.000.000.- Ft

További díjak: bruttó 250.000.-Ft
(melyben mindösszesen 4 intézmény részesülhet)5. Online szavazás
A rajzversenyen beküldött munkák a www.tamogatjukacsaladot.hu oldal Galériájában kerülnek kiállításra, ahol regisztrációt követően lehet szavazni 2014. január 15. éjfélig.

A www.tamogatjukacsaladot.hu oldalról elérhető online Galériában a feltöltéstől, valamint a Pályázó jóváhagyásától, kezdve megtekinthetők a beérkezett rajzok.
Szavazni azonban csak 2013. december 17. és 2014. január 15. között lehet azokra, egy egyszerű regisztrációt követően.
Javasoljuk a Pályázóknak, hogy mozgósítsák az iskola diákságát, a szülőket és ismerősöket, hogy mindenki (ne csak a rajzokat készítő gyerekek és családjuk!) szavazzon az iskola pályázati anyagára.

Az oldal lehetővé teszi, hogy a Pályázók és szavazóik napról napra figyelemmel kísérjék a szavazás állását, és aktivizálják a környezetüket is. A tét nagy, ezért érdemes összefogni!


6. A Pályázat leadása
Az online pályázati csomagnak tartalmaznia kell:
Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad
Online rendszerben (www.tamogatjukacsaladot.hu) feltöltött adatok és legalább 25db gyermekrajz

„Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és/vagy családok részére!” témában.

Amennyiben az online rendszer használata bármilyen okból nehézséget jelent, kérjük, jelezze a tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu email-címen.

A postai úton beküldött pályázati csomagnak tartalmaznia kell:
Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad.
A rajzokat nem kell postai úton elküldeni! (Így kiállítást, akár háziversenyt is, rendezhetnek az intézmények a munkákból.)


Formai követelmények:
A Pályázati jelentkezési lap nyomtatott verziójának minden oldalát szignóval és pecséttel kell ellátni!
A pályázati anyag kizárólag a megadott formátumokban érvényes.
A feltöltött rajzoknak legalább közepes, azaz 5 megapixel felbontásúnak, jpg formátumúnak kell lenniük.

Kérjük, figyelmesen olvassák el a Pályázati rendszer instrukcióit és a Pályázati szabályzatot, hogy a pályázat ne kerüljön kizárásra!


7. Pályázati naptár
(figyelembe véve az őszi és a téli szünet időpontját)

Pályázati periódus: 2013. október 22 – december 16.
Beküldési határidő: 2013. december 16. (Az ezt követően postára adott pályázatok érvénytelenek! Az online feltöltés 2013. december 16. 24.00-ig lehetséges)
Hiánypótlás: 2013. december 21 – 2014. január 7. (Azok a pályázók, akiknek 2013. december 16. éjfélig postára adott, és/vagy feltöltött pályázatuk van, de abban az elbírálás során hiányokat tapasztaltunk, ebben az időszakban pótolhatják a hiányokat, de rajzokat ekkor már feltölteni nem lehet a rendszerbe.)
Online szavazás: 2013. december 17 – 2014. január 15.
Elbírálás: 2014. január 16 – február 2.
Eredményhirdetés: 2014. február 3. hétfő
Díjak eljuttatása: 2014. február 5 – március 5.
Fődíj és további intézményi díjak átadása: a Nyertes intézményekkel egyeztetett időpontban és módon.


8. Pályázat elérhetőségei

A Pályázati jelentkezési lapot az alábbi címre kell eljuttatni:
A Pályázati jelentkezési lapot postai úton nyomtatott az alábbi címre kell eljuttatni.
Kérjük, a borítékra írják rá: „Támogatjuk a családot” Program
Cím: Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft., 1016 Budapest, Mészáros utca 58 / b

Figyelem!
Amennyiben a pályázati borítékon nem tüntetik fel a Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. nevét, a Magyar Posta „címzett ismeretlen” küldeményként nem kézbesíti a levelet.

További információ
A Pályázati szabályzat az online rendszerbe történő belépést követően tölthető le. Kérjük, nyomtassák ki és az abban, valamint a Kitöltési útmutatóban foglaltak szerint készítsék el a pályázatot.

www.tamogatjukacsaladot.hu és tamogatjukacsaladot@tamogatjukacsaladot.hu

Technikai támogatás (webmester): help@tamogatjukacsaladot.hu

Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2014 (Új nemzedékek jövőjéért kollégium) / NEA-UN-14-SZ

2013. október 25. 

Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, gyermek és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kábítószer-megelőzés, természet- és környezetvédelem területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

A környezet és energia program keretében a Természeti értékeink jó kezelése című prioritás pályázati kiírásainak lezárása

2013. október 17. 

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ,,Élőhelyvédelem, és -helyreállítás, élettelen természeti értékek védelme, vonalas létesítmények természetkárosító hatásának mérséklése, gyűjteményes növénykertek, védett történeti kertek megőrzése és helyreállítása című (KEOP-3.1.2/09-11 kódszámú) konstrukcióra az utolsó benyújtási határnapig, 2013. szeptember 30-ig beérkezett pályázatok befogadásával a teljes 3. prioritásra (Természeti értékeink jó kezelése) rendelkezésre álló keret várhatóan kimerül. Ezért a KEOP-3. prioritás alábbi, többnyire felfüggesztett konstrukciói, valamint a KEOP-7. prioritás 3. prioritásra benyújtható pályázatok előkészítését támogató korábban felfüggesztett konstrukciói lezárásra kerülnek:

Vadvonal karikatúra- és képregénypályázat

2013. október 3. 

Örüljünk mi is az európai biodiverzitásnak! A CEEweb a Biológiai Sokféleségért karikatúra-pályázatot hirdet két kategóriában. Készíts egy karikatúrát vagy rövid képregényt, amiben bemutatod: (1) Milyen hasznunk származik a természetből, és hogyan hagyhatjuk örökül a gyermekeinknek. Rajzold le, hogyan ad nekünk a természet egy pohár tiszta vizet, élelmet, kikapcsolódási lehetőségeket, stb. VAGY  (2) Mutasd be, milyen katasztrofális következményekkel járhat a társadalomra, [...]

Időutazás a Monarchia idejében az idén 150 éves Cretacolorral rajzpályázat

2013. október 1. 

Az Art-Export Bova Kft. és a Brevillier Urban & Sachs  Gmbh&Co KG (a Cretacolor termékek gyártója) a CRETACOLOR 150 éves jubileumának alkalmából pályázatot hirdet 18 év alatti és 18 év feletti korcsoportokban. A pályázat témája: Időutazás a Monarchia idejében az idén 150 éves Cretacolorral Olyan rajzok megszületését várják a kiírók, melyek bemutatják a két ország közös történelmének egyes emlékeit, a két ország természeti szépségeit, ill. híres [...]

Földhaszonbérletet nyertek a gazdák

2013. szeptember 26. 

A kormányzat célja, hogy minél több fiatal gazda és családi vállalkozás kapjon földet - hangsúlyozta dr. Bitay Márton a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) látogatóközpontjában, ahol ünnepélyes keretek között haszonbérleti szerződéseket adott át a pályázaton nyertes helyi gazdáknak. Az állami földprogramért felelős államtitkár az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén birtoktest használatához jutottaknak is itt nyújtotta át az okiratot. A földeket a természetvédelmi korlátozások betartásával hasznosítják a jövőben.

Vadulj a Vadvonal karikatúra

2013. szeptember 26. 

Az európaiak még mindig büszkék lehetnek a vén kontinens gazdag természeti értékeire, például a barna medvére, a kerecsensólyomra, a kökörcsinekre vagy a pannon homoksztyeppek enyhe lankáira. Élvezzük szépségüket, elfogadjuk mindazt, amit nyújthatnak nekünk, és magunkra vállaljuk a felelősséget, hogy megőrizzük őket a jövő generációi számára. Az Európai Unióban védelmüket az Élőhelyvédelmi Irányelv (valamint a Madárvédelmi Irányelv), és a Natura 2000 élőhelyek hálózata biztosítja. Ezek összesen több mint 1000 állat- és növényfajt és több mint 200 úgynevezett élőhely-típust védenek.

VADULJ! - fotó- és képregénypályázat

2013. szeptember 22. 

Szívesen eltöltenél három napot Bulgáriában egy profi fotós társaságában az ország lélelgzetelállítóan csodás természeti örökségeinél? Ha igen, küldd be kreatív képregényed vagy lenyűgöző fotóid a Wild Click & Wild Line fotó- és képregényversenyre, és sok más nyeremény mellett az utazást is megnyerheted!

Egyre népszerűbbek a Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott termékek

2013. szeptember 20. 

Eddig már 97 pályázó 220 terméke nyerte el a Nemzeti Parki Termék védjegyet, de a pályázati kiírások folyamatosak - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára az OMÉK-on. Rácz András kiemelte: a védjegyrendszer egy közvetett ösztönző a gazdák számára, emellett felhívja a figyelmet a helyi termékekre, hagyományokra és a legeltető állattartásra.

Alkoss, szárnyalj, szalayzz!

2013. szeptember 9. 

Új, diákokat összefogó közösségi oldal jött létre, amely a 10 és 17 éves korosztály számára szól.

A Szalay Diákpályázat Klub létrejöttével olyan sokrétű információs tartalmú platformot kaphatnak a tanulók, ahol az érdekességeken túl játszhatnak, illetve pályázhatnak olyan nyereményekért, mint például ingyenes osztálykirándulás, értékes könyvek, vásárlási utalványok, koncertjegyek. És mindezt egy népszerű közösségi oldalon, a facebook-on tehetik meg.

A folyamatos hírek mellett - illetve kapcsolódva hozzájuk - heti, 2 heti és havi nyereményjátékokat indítanak, ahol a diákok használhatják a képzelőerejüket, kreativitásukat, ügyességüket, illetve meg tudják mutatni, hogy mire képesek egyénileg, vagy akár csoportosan.

Az ország összes iskolájából keresnek egy-egy olyan diákot, aki egyedüli pályázati felelősként képviseli mind magát, mind az iskoláját és természetesen a Szalay Diákpályázati Klubot. A pályázat felelősök számára külön versenyek vannak, melyek megnyerésével könnyen szerezhetnek pozitív hírnevet nem csak maguknak, hanem iskolájuknak, városuknak is.

És hogy mit jelent a szalayzz?
A kifejezés az alkoss-szárnyalj-Szalay Diákpályázat kapcsolatát fejezi ki.

Rátz tanár úr életműdíj

2013. augusztus 30. 

A kiírók közös díjat alapítottak magyarországi tanároknak, melyet a Fasori Gimnázium legendás hírű matematikatanáráról RÁTZ TANÁR ÚR ÉLETMŰDÍJ-nak nevezett el. E díj gondozására létrejött az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért, amely díjazottakként az 1 200 000 forinttal járó elismerést minden évben két-két biológia-, matematika-, fizika- és kémiatanárnak ítéli oda.

Otthon az erdőben pályázat erdőkkel, fákkal kapcsolatos oktatási projekt tervezésére és megvalósítására

2013. augusztus 29. 

Harmadik alkalommal hirdeti a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület  az  ,,Otthon az erdőben című pályázatot budapesti, és Budapest 100 km-es körzetében működő általános és középiskolák részére erdőkkel, fákkal kapcsolatos oktatási projekt tervezése és megvalósítása témában.  A program célja, hogy a csatlakozó iskolák diákjai minél több időt töltsenek erdei környezetben, megszeressék a természetet, felismerjék a természeti értékeket, és [...]

Fotópályázat indult ,,Svájci Hozzájárulás címmel

2013. augusztus 28. 

A Svájci Hozzájárulás Program Hivatala és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ,,Svájci Hozzájárulás címmel fotópályázatot hirdet. Természet, illetve ember és társadalom témakörökben nyújthatnak be pályaművet a résztvevők, valamint a kreatív külön kategóriában egy történetet megjelenítő, három képből álló fotósorozattal lehet nevezni. A szervezők a kezdeményezéssel a fejlesztés szükségességére, vagy éppen a támogatás segítségével megvalósuló pozitív változásokra kívánják felhívni a figyelmet.

,,A Kisalföld gyöngyszemei fotópályázat

2013. augusztus 24. 

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a fenti címmel természetfotó pályázatot hirdet a működési területén található természeti szépségek bemutatására. A pályázaton életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, aki elfogadja a jelen kiírás feltételeit. A fotóknak az alábbi tájegységek valamelyikében kell készülniük: […]A ,,A Kisalföld gyöngyszemei fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Főkert motívumkereső expedíció

2013. augusztus 14. 

Budapesti vízkészletek felkutatására hív minden kedves érdeklődőt a parkokba a FŐKERT Nonprofit Zrt. No, nem a valódi forrásokat, tavakat vagy felszínalatti vizeket kell megkeresniük a vállalkozó szelleműeknek, hanem sok-sok virágot, amivel a víznek, mint elemnek a természetben való előfordulását, felhasználási módját, formavilágát jelenítik meg. 2013 az ENSZ felhívására a Vízügyi együttműködés Éve azzal a céllal, [...]

Az ember is a természet része - fotópályázat

2013. augusztus 12. 

A természetvédők szinte minden élőlényt védenek a természetben, az emberről viszont legtöbbször megfeledkeznek. Sok természetvédelemmel foglalkozó fotópályázat volt már, mi ezt a témát most megfordítjuk.

Flóra és fauna a Kiskunságban fotópályázat

2013. augusztus 4. 

. A Kiskunság nem csak síkság! Fedezd fel! Pályázat célja:  a Kiskunság természeti értékeinek megismerése, az alföldi táj és a puszta szépségeinek felfedezése. Pályázati feltételek/szabályok: pályázni e-mailben, a képek mellé csatolt nevezési űrlap kitöltésével együtt lehet egy pályázó kategóriánként maximum két képet küldhet be csak amatőr fotósok nevezhetnek a fotók készítése [...]

Pályázat környezetvédelmi gyakornoki programra

2013. július 31. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium  Környezetügyért Felelős Államtitkársága  gyakornoki programot hirdet  felsőoktatási tanulmányokat folytató  hallgatók  és diplomás pályakezdők számára. A program célja, hogy a résztvevők  első kézből szerezzenek tapasztalatot  az államigazgatás környezetügyi oldalának  működéséről,  és  betekintést nyerjenek a minisztérium és a felügyelete alá tartozó  környezetvédelmi és  természetvédelmi  szervek munkájába. A program felépítése: A  program keretében hat  fő [...]

Lampl Hugó-emlékplakett adományozásának kezdeményezése

2013. július 30. 

Lampl Hugó emlékplakett elnyerése tervezési, kivitelezési, technológiai, tájesztétikai és környezetvédelmi szempontból kimagasló, gazdaságosan megvalósított, továbbá gazdaságosan üzemeltethető vízi létesítmények (a továbbiakban: létesítmény) tervezéséért, kivitelezéséért felelős természetes személy által, a létesítmény megvalósításában való meghatározó közreműködéséért, illetve az eredményesség érdekében kifejtett munkája elismerésére adható.

Palóczi Antal díj kimagasló település-, területrendezési tevékenységre

2013. július 25. 

A belügyminiszter a településrendezés illetve a területrendezés területén legalább tíz éven át végzett kimagasló tervezői, oktatói, kutatói tevékenység továbbá főépítészi feladatokkal összefüggő és szakterületi igazgatási tevékenység elismeréséül természetes személynek, tervezőcsoportnak vagy szervezetnek az Építészet Világnapja alkalmából évente összesen 3 db Palóczi Antal-díjat adományozhat.

Pályázat zenei, táncművészeti és színházi tervek megvalósításának támogatására (könnyűzene, világzene, népzene, jazz)

2013. július 23. 

Az Előadó-művészet Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet magas művészeti szakmai színvonalú zenei, táncművészeti és színházi tervek megvalósításának támogatására. Téma/cél: Könnyűzenei, világzenei, népzenei és dzsesssz-hangfelvételek megjelentetése. Pályázók köre: A hangfelvétel kiadója (magyarországi önálló jogi, vagy természetes személy, egyéni vállalkozó, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság). A pályázati cél megvalósításának időtartama: Pályázni a 2013. augusztus 1.-2014. augusztus 31. között történő megjelentetésre [...]

Pályázat zenei, táncművészeti és színházi tervek megvalósításának támogatására

2013. július 23. 

Az Előadó-művészet Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet magas művészeti szakmai színvonalú zenei, táncművészeti és színházi tervek megvalósításának támogatására. Téma/cél: Komolyzenei hangfelvételek megjelentetése. Pályázók köre: A hangfelvétel kiadója (magyarországi önálló jogi, vagy természetes személy, egyéni vállalkozó, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság). A pályázati cél megvalósításának időtartama: Pályázni a 2013. augusztus 1.-2014. augusztus 31. között történő megjelentetésre lehet. Nevezési díj [...]

Élmények Európa vadonjában

2013. július 15. 

Utazz Európa vadonjába (akár a travel2wild.com-al), élj át feledhetetlen élményeket, örökítsd meg őket és oszd meg velünk az alábbi linken: http://woobox.com/faq6sm. Feltölthetsz bármit aminek köze van az európai természethez: sportot, vadállatokat, tájképet, barátaid. Tölts fel annyi képet amennyit szeretnél, és növeld esélyeid.

EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 / Energiahatékonyság, a Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés, a Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása, a Megújuló energia, a Népegészségügyi kezdeményezések, a Veszélyez

2013. július 15. 

A támogatások átfogó célja a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, valamint a Magyarország és a donor országok közti kétoldalú kapcsolatok erősítése.

Én és a Római fótópályázat

2013. július 9. 

 ,,Én és a Római” - új fotópályázat a Római-partért. Mutassátok meg még többet, mit jelent nektek a Római. Fontos, hogy minél többen lássák: a part átalakításával kapcsolatos tervek megvalósítása nagy veszteséget okozna a városlakók számára, és visszafordíthatatlan pusztítást vinne véghez a természetben. A legfőbb ideje, hogy még többen megismerjék a Római-part szépségeit, rácsodálkozzanak Budapest mára egyetlen olyan [...]

Vándoriskola tervezési feladat 2013

2013. július 8. 

Tervezz egy hangszert, ami egyben ház is. A hangszerháznak természetesen meg kell szólalnia akár természetes módon akár ember által is. HÁZ - HANG - SZER - FAL SZER - HÁZ - FAL - HANG HANG- FAL - HÁZ - SZER FAL - SZER - HÁZ - HANG. A sort lehet folytatni…… Az emberiség szinte mindig épített [...]

,,Sárvár - Kristálytiszta Élmény - 2013 Fotópályázat

2013. június 28. 

Az elmúlt évek sikeres pályázatai és kiállításai után a Sárvári Média Nonprofit Kft. ,,Sárvár - kristálytiszta élmény - 2013 címmel ismét fotópályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy az elkészült képek révén még többen ismerkedhessenek meg a város kulturális örökségeivel, természeti […]A ,,Sárvár - Kristálytiszta Élmény - 2013 Fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.

Sárvár - Kristálytiszta Élmény - 2013

2013. június 24. 

A pályázat célja, hogy az elkészült képek révén még többen ismerkedhessenek meg a város kulturális örökségeivel, természeti adottságaival, történelmi hagyományaival, rendezvényeivel, fesztiváljaival és azzal a gyógyhellyel, amely évente sok százezer látogató pihenését, kikapcsolódását, gyógyulását segíti.

A gyurgyalag csodálatos élete -Természetvédelmi rajzpályázat gyerekeknek

2013. június 18. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rajzpályázatot hirdet „A gyurgyalag csodálatos élete” címmel. Pályázni gyurgyalagot ábrázoló rajzzal lehet, ahol a madár életének valamely pillanata van bemutatva. Pályázni óvodás, alsó- és felső tagozatos kategóriában lehet.

Kulturált Települési Környezet Díj és a Pest Megye Önkormányzatának Építészeti Nívódíja

2013. június 13. 

A kiíró nagyra becsüli a megyei települések épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések karakterének, építészeti értékeinek megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét.

Ez a vágyam, erre gyűjtők!

2013. június 11. 

A kiíró által szervezett Ez a vágyam, erre gyűjtök! elnevezésű rajzpályázatában (Pályázat) az a 6. életévét már betöltött, de 16. életévét még nem betöltött, Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező, a 6.1 pontban meghatározott személyek körébe nem eső természetes személy (Játékos) vehet részt, aki - törvényes képviselőjének írásbeli hozzájárulásával - jelentkezését postai úton eljuttatja 2013. szeptember 27-ig.

A kiskedvenc fotópályázat

2013. június 10. 

A Kedvencrandi.hu ra invitálja Önt. Jelen Fotópályázat szabályzat vonatkozik a Flip Creative  Kft. által szervezett Kedvencrandi.hu Cuki fotópályázatra. A Nyereményjáték kiírója: Flip Creative Kft. a Kedvencrandi.hu website tulajdonosa. 1. A Fotópályázatban résztvevő személyek A Fotópályázaton részt vehet minden természetes, 14 életévét betöltőtt személy, aki a Kedvencrandi.hu regisztrált tagja és elfogadta a Kedvencrandi.hu valamint [...]

Védjegyet kapnak a nemzeti parkok ízei, termékei

2013. június 5. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium nemzeti park igazgatóságokkal közös célja, hogy a Nemzeti Parki Termék védjegy bevezetésével támogassa a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken működő helyi vállalkozásokat, gazdálkodókat és szervezeteket. A közelmúltban összesen nyolc nemzeti park igazgatóság tett közzé pályázati felhívást a védjegy használati jogának megszerzésére. A pályázatok eredményeként a Nemzeti Parki Termék címet mára 70 pályázó több mint 150 terméke nyerte el. A tanúsító oklevelet a győztes pályázók ünnepélyes keretek között vehetik át pénteken Debrecenben, a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 rendezvénysorozat keretében. Közlemény.

Megjelent a Természettudományi Múzeum főigazgatói pályázata

2013. június 4. 

Megjelent a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatói pályázata, melyet az emberi erőforrások minisztere írt ki június 4-én. Pályázni 2013. július 4-ig lehet.

Pályázat a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy grafikai kidolgozására

2013. május 27. 

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy grafikájának a fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget (természetes alapanyagokon történő tartást) kell megtestesítenie, és szimbolizálnia kell annak jellemzőit. A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt grafikai pályázat benyújtására 2013. június 30-ig van lehetőség.

„Légy Te is láncszem!” - Rajzpályázat általános iskolásoknak

2013. május 27. 

Ne habozz! Gondolkodj, kutakodj és alkoss!

Szerinted hogyan jut el hozzád a kedvenc élelmiszered, és kiknek van szerepe ebben?

Mi is az az élelmiszerlánc? Egy kicsit segítünk Neked!
Az élelmiszerlánc kezdete, hogy a termőföldeken megtermelik a takarmánynövényeket, amelyekkel a gazdasági haszonállatok (szarvasmarha, kecske, tyúk, juh stb.) táplálkoznak, vagy a búzát, amiből kenyér készül. De szintén a termőföld az alapja az általad is kedvelt finom zöldségek, gyümölcsök termesztésének. A termelőtől sokszor a feldolgozók (például konzervgyár vagy húsipari vállalat) veszik meg ezeket a termékeket, s úgynevezett készterméket (például befőttet vagy kolbászt) adnak tovább a kereskedőknek. Más termékeket (mint például gyümölcsöket, zöldségeket) közvetlenül, friss formában lehet értékesíteni a vásárlóknak. A legtöbb alapanyagból többféle élelmiszer is készülhet. Gondoljunk csak például a tejre! A gazda eladja a tehenei által leadott tejet, amiből számtalan terméket előállíthatnak: sajtot, joghurtot, túrót vagy éppen kefirt, de frissen is megihatod. Ám ahhoz, hogy ez a tej valóban frissen kerülhessen a poharadba, rengeteg ember összehangolt munkája szükséges. Nem elég a gondos gazdák igyekezete, hogy jó minőségű takarmányt állítsanak elő, s egészséges állatokat neveljenek, hanem meg kell oldani a termékek biztonságos szállítását az üzemekbe, aztán a feldolgozást, a csomagolást és végül az üzletekbe történő kiszállítást is. A termékek azonban még a boltokban is megromolhatnak, ha a kereskedők nem figyelnek oda a helyes tárolásra. Tudtad, hogy ezt az utat végig ellenőrzik? Ennek az a célja, hogy csak jó minőségű és biztonságos termékek jussanak el a fogyasztókhoz. De miután megvásároltátok és hazavittétek a finom falatokat, már nektek kell odafigyelni arra, hogy megfelelően tároljátok és dolgozzátok fel az élelmiszereket!

MIT VÁRUNK TŐLED?
Gondolj a kedvenc élelmiszeredre, amelyet készen vehettek a boltban! Majd mutasd meg, hogy szerinted hogyan jut el ez a termék a fent leírtak alapján az élelmiszerláncban hozzád! Mit kell tennie ebben a láncban az embereknek, hogy végül finom és biztonságos élelmiszer kerülhessen az otthonokba? Ha a témakörben bármi eszedbe jut, ne habozz, fesd meg, rajzold le vagy használd a számítógépet és nyerd meg a sok nyeremény egyikét! Az alkotáshoz használhatsz hagyományos technikákat (zsírkrétát, színes ceruzát, festéket, temperát vagy akár filctollat is), sőt készíthetsz számítógépes grafikát is, határt csak a fantáziád szabhat.

KIK PÁLYÁZHATNAK?
Sok szeretettel várjuk az alkotókedvű általános iskolás gyermekek műveit, ötleteit, az alábbi korosztályokban:
1. korcsoport: 1-3 osztály (hagyományos technikák)
2. korcsoport: 4-6 osztály (hagyományos technikák)
3. korcsoport: 7-8 osztály (hagyományos technika és számítógépes grafika)
A programban csak egyéni pályázatot tudunk fogadni, közös munkát nem. Az iskolák természetesen összegyűjtve is elküldhetik a tanulóik műveit, ha azok külön-külön azonosíthatók maradnak.

HOGYAN PÁLYÁZHATSZ?
1. Küldd be nekünk alkotásodat 2013. szeptember 30-án 23:59 óráig a NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság, Projektmenedzsment Osztály nevére (címünk: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.) , „LÁNC-LÁNC-ÉTELLÁNC” jeligére a hiánytalanul kitöltött Pályázói adatlappal együtt, amelyet a http://www.nebih.gov.hu oldalról tudsz letölteni (kérheted a szüleid segítségét).
2. A művedet (bármilyen általad választott technikával) A/4-es méretben adhatod le. Számítógépes grafikák esetében CD-t is elfogadunk.
3. Ne feledd, hogy a pályaműveket kizárólag a kitöltött pályázati adatlappal együtt tudjuk elfogadni!
4. A lap hátoldalára feltétlenül írd rá a nevedet és az életkorodat! (Ezek hiányában jelentkezésedet sajnos nem tudjuk elfogadni.)
5. Mivel még nem múltál el 14 éves, ne felejtsd el adatlapodat valamelyik szülővel aláíratni, mert nevezésed csak így lesz érvényes!
6. A pályázat beküldésével egyidejűleg elismered, hogy az elkészített pályamű a Te saját alkotásod, és engedélyezed annak megjelenítését Facebook oldalunkon, honlapunkon, illetve egyéb kiadványainkban.

LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2013. szeptember 30.

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA ÉS DÍJAZÁSA:
Az alkotásokat korcsoportonként külön díjazzuk és értékeljük. A nyerteseket egy 4 tagú zsűri választja ki a 3 korcsoport legjobb alkotói közül.

Díjak:
1. csoport: 1-3 osztályosok
Fődíj: családi (max. 5 fő) belépőjegy a Fővárosi Nagycirkuszba (Budapest), a cirkusz jóvoltából
2. csoport: 4-6 osztályosok
Fődíj: családi (max. 5 fő) belépőjegy a Seholsziget Élményparkba (Nőtincs), az élménypark ajándékaként
3. csoport: 7-8 osztályosok
Fődíj hagyományos technika esetében: családi (max. 4 fő) belépőjegy a Csillebérci Kalandpálya (Budapest), a kalandpálya ajándéka
Fődíj a számítógépes grafikát készítők számára: könyvcsomag és NÉBIH logós pendrive.

Ha nem Te vagy az első, akkor sem kell csüggedned, mert a második és harmadik helyezettjeink sem maradnak üres kézzel!

A 2. helyezett díja korcsoportonként: 1db festő- és rajzcsomag, melynek értéke: 10 000 Ft, a Crayola támogatásával.

A 3. helyezett díja korcsoportonként:1 db rajzkészlet, melynek értéke: 5 000 Ft, a Crayola támogatásával.

A zsűri korcsoporttól függetlenül a legkreatívabbnak ítélt pályázónak különdíjat ad, amely egy könyvcsomag 5000 Ft értékben, a Tessloff-Babilon Kiadó jóvoltából.

Az eredményeket 2013. október 7-én tesszük közzé a NÉBIH hivatalos honlapján (http://www.nebih.gov.hu) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/nebih.hu). Természetesen nyerteseinket e-mailben is értesítjük, és egyeztetjük az adatokat a nyeremények átvételéhez.

Várjuk alkotásaitokat!

Ne felejtsd! Légy Te is láncszem!

A Kisalföld gyöngyszemei

2013. május 21. 

A kiíró a fenti címmel természetfotó pályázatot hirdet a működési területén található természeti szépségek bemutatására.

A Kisalföld gyöngyszemei természetfotó pályázat

2013. május 16. 

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a fenti címmel természetfotó pályázatot hirdet a működési területén található természeti szépségek bemutatására. A pályázaton életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, aki elfogadja a jelen kiírás feltételeit. A fotóknak az alábbi tájegységek valamelyikében kell készülniük:   Hanság,   Szigetköz,   Rábaköz,   Kisalföldi homokvidék,   Sokorói-dombság. Elsősorban tájképeket, élőhelyeket, természeti [...]

Publikációs pályázat az Albanegra Kiadónál

2013. május 15. 

Az Albanegra Kiadó tanulmánykötet megjelentetését tervezi, Beregi tanulmányok néven. Pályázni lehet elsősorban a beregi térséghez kapcsolódó tanulmányokkal, közleményekkel, cikkekkel. A tanulmányoknak vagy a témája vagy a szerzője álljon kapcsolatban a Beregi térséggel, vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével. A tanulmányok kapcsolódhatnak a széles értelemben vett társadalom és természettudományokhoz egyaránt. Helytörténeti, gazdasági, néprajzi, a helyi földrajzhoz, idegenforgalomhoz kapcsolódó tanulmányokat [...]

Ismét tavaszünnep Gyenesdiáson

2013. május 14. 

Megtartották Gyenesdiáson a település hagyományos tavaszköszöntő ünnepét, a Rügyfakadást, amelyre színes programokkal várták az érdeklődőket. A tavaszünnepet a Forrásvíz Természetbarát Egyesület - az önkormányzattal közösen - 15. alkalommal szervezte meg. A kétnapos programra látványos felvonulással hívták fel a figyelmet: az érdeklődők a Gyenesdiási Huszárbandérium és a III. Szegedi Honvéd Zászlóalj tagjaihoz, valamint a Boombatucada zenekar dobosaihoz csatlakozhattak, s velük vonulhattak a Nagymezőre. részletek

Múzeumok Éjszakája rajzpályázat

2013. május 13. 

Rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak a Bakonyi Természettudományi Múzeum. Pályázni 2 témakörben lehet: Zirci Múzeumok Éjszakája - ahogy én láttam,  vagy Múzeumok Éjszakája - ahogy én szeretném. Gondolataidat rajzold le, és küldd el a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RAJZPÁLYÁZATRA 2013. június 14-ig! A/4-es méretű lapon rajzodat bármilyen technikával készítheted. Az alkotásokat díjazva lesznek és kiállítva a múzeum közművelődési termében (Rákóczi tér 3-5.), ahol [...]

Félperces jelenet

2013. május 12. 

A kiíró Félperces jelenet címmel pályázatot hirdet. A pályázatban való részvételnek nincsenek feltételei, bármely természetes személy, illetve cég, szervezet részt vehet - akár több pályamunkával is.

Várhatóan kimerülnek az élőhelyvédelmet, és -helyreállítást, valamint a gyűjteményes kertek és védett történeti kertek megőrzését támogató kiírás keretei

2013. május 9. 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatja az ,,Élőhelyvédelem, és -helyreállítás, élettelen természeti értékek védelme, vonalas létesítmények természetkárosító hatásának mérséklése című, (KEOP-3.1.2/09-11 kódszámú) pályázati felhívás pályázóit, hogy a 2013. április 25-ig beérkezett pályázatok befogadásával a rendelkezésre álló keret várhatóan kimerül.

Félperces jelenet képregény pályázat

2013. május 8. 

A Lapoda Multimédia – BioDigit Kft. ,,Félperces jelenet címmel pályázatot hirdet. A pályázatban való részvételnek nincsenek feltételei, bármely természetes személy, illetve cég, szervezet részt vehet - akár több pályamunkával is. Díjazásban a három legjobb pályamunka részesül (tehát összesen 3 díjazott). Pályázatunk elsődleges célja a tehetségkutatás és tehetséggondozás: a díjazottak közül kiemelkedő munkát benyújtott pályázóval cégünk [...]

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban

2013. május 5. 

Pályázati felhívás a   c. könnyített elbírálású pályázati felhíváshoz. A konstrukció alapvetőcélja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése. A közvetett kedvezményezettek köre a 35 év alatti, más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkező új egyéni vállalkozást, vagy mikrovállalkozást indítani tervezőtermészetes személyek. Kódszám: TÁMOP 2.3.6.B-12/1. A pályázatok benyújtása: 2013. június 3-tól A támogatás formája: [...]

Átadták a Villány-Nagyharsány kerékpárutat

2013. május 3. 

A környék kerékpárosainak nagy örömére elkészült a Villány-Siklós közötti kerékpárút Villány-Nagyharsány közötti szakasza, amelyet 2013. április 20-án adtak át. A kerékpárút ezen szakasza végig az 5701 sz. közút északi oldalán, szőlőültetvények között és mellett halad el nagyon szép természeti környezetben. részletek

Önkéntesek dolgoztak a Szamosnál

2013. május 2. 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által társfinanszírozott Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programban szerepel ,,Az Ember és a Természet környezetvédelmi, környezeti nevelési vetélkedő a térség fiataljainak projekt. Ennek apropóján rendezték meg az Önkéntes Napot Tunyogmatolcson, ahol az illegális hulladéklerakók megszüntetése volt a cél. részletek

Beregi Tanulmányok

2013. április 27. 

Az Albanegra Kiadó tanulmánykötet megjelentetését tervezi. Pályázni lehet elsősorban a beregi térséghez kapcsolódó tanulmányokkal, közleményekkel, cikkekkel. Az egyetemisták, főiskolások számára fontos, hogy publikációkat jelentethessenek meg, ha további tudományos tevékenységre törekednek. Doktori, PhD pályázatok esetén a publikációs lista alapvető fontosságú lehet. Ajánljuk a Beregi Tanulmányokat a térségünkből származó kutatóknak, tudományos munkát végzőknek, tanároknak is. A tanulmányok kapcsolódhatnak a széles értelemben vett társadalom és természettudományokhoz egyaránt. Helytörténeti, gazdasági, néprajzi, a helyi földrajzhoz, idegenforgalomhoz kapcsolódó tanulmányokat ugyan úgy szívesen fogadunk, mint például a helyi természet megfigyeléséből, vizsgálatából született tudományos eredményeket. A kötetet eljuttatjuk a legnagyobb könyvtárakba, így bekerülnek a katalógusokba, a szerzők és a művek is elérhetővé, kutathatóvá válnak. Saját műveikben hivatkozhatnak rá, az adott tudományterület művelői, a szélesebb szakmai közvélemény is megismerheti szerzőink munkáját. A Beregi Tanulmányok nem csak hagyományos papírra nyomtatott formában, hanem modern e-könyvként is elérhetővé válik. A tartalomjegyzéket és cikkenként egy rövid ismertetőt pedig mindenki számára szabadon elérhetővé tesszük online formában. A későbbiekben a teljes kötet is szabadon olvashatóvá válik az Interneten keresztül is. A szerzők egy tiszteletpéldányt kapnak.
A műveket a kiadó email címére kérjük elküldeni:info@albanegra.hu
További információk a kiadó honlapján:www.albanegra.hu

Pályázat terembiztos formaruha tervezésre

2013. április 26. 

Az Országgyűlés Hivatala pályázatot hirdet formaruha tervezésre magyar divattervezők és képzőművészek részére. A pályázat célja az Országházban az országgyűlés munkáját segítő terembiztos szolgálat formaruhájának megterveztetése, fiatal divattervezők ipar- és képzőművészek számára meghirdetett nyilvános pályázat keretében. A pályázat menete A pályázat nyilvános, amelyre – természetes, jogi személyként vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetként – egyének vagy [...]

Jubilált a Lepke túra a Keszthelyi-hegységben

2013. április 25. 

Jubilált a népszerű Lepke túra, a programot huszonötödik alkalommal rendezték meg. A Keszthelyi-hegység megtelt túrázókkal. Idén a Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezte a hagyományos túrát, amelynek résztvevői 15, 25 és 40 kilométeres távokat teljesíthettek. A Keszthelyi-hegységben tizenkét ellenőrzőpont várta a túrázókat. Gálné Németh Ildikó, a szervezet elnöke elmondta, hogy több százan teljesítették a távokat, a rendszeres résztvevők mellett új vendégeket is fogadtak. részletek

André Kertész fotópályázat 2013

2013. április 23. 

André Kertész fotópályázat 2013.

Szigetbecse Községért Közalapítvány, a Sziget-csücske Természetbarátok Egyesülete és a Szigetbecse Község Önkormányzat támogatásával fotópályázatot hirdet felnőtt és ifjúsági (18 éves korig) korcsoportban, a következő két kategóriában:

1. Élet az erdőben, mezőn, vízben: a pályázat célja a természetben élő növények, állatok bemutatása
2. Túrázz, hogy láthass!: a pályázat célja a mozgás örömének és a természet szépségeinek a bemutatása, ezen keresztül a szabadidősport megszerettetése.
Részvételi feltételek: nevezni lehet mindkét korcsoportban és mindkét kategóriában maximum 5-5 db
A4-es színes vagy fekete-fehér papírképpel. A pályázott fotókat digitálisan is kérjük elküldeni email címünkre. Nincs nevezési díj. Bárki pályázhat, nemtől, kortól, lakhelytől függetlenül. Számítógépes utómunkával megváltoztatott tartalmú kép nem vesz részt a versenyben. A pályázott fotók a kiíró tulajdonában maradnak, s azokat kiállítási tárgyként szerepeltethetik.
Pályázat benyújtási határideje: 2013. június 10.
Pályázat benyújtásának címe: Szigetbecse Községért Közalapítvány 2321. Szigetbecse Petőfi S. u. 34.
Email: kerteszandre2013@gmail.com, telefon: 06-30-317-4285, 06-30-391-3325, 24-513-510
A pályázónak jeligét kell választani. Minden fotó hátsó oldalára rá kell írni: a választott korcsoportot (felnőtt vagy ifjúsági), a kategóriát, a fotó címét, készítésének helyét és idejét, valamint a pályázó által választott jeligét. A fotók mellé lezárt borítékban helyezze el a pályázó adatait (nevét, címét, email címét, telefonszámát). A lezárt boríték tetejére írja rá a jeligéjét.
Díjazás: Felnőtt korcsoportban mindkét kategóriában
I. díj: 20.000 Ft értékű ajándékcsomag
II. díj: 10.000 Ft értékű ajándékcsomag
III. díj: 5.000 Ft értékű ajándékcsomag
Ifjúsági korcsoportban mindkét kategóriában
I. díj: 10.000 Ft értékű ajándékcsomag
II. díj: 8.000 Ft értékű ajándékcsomag
III. díj: 5.000 Ft értékű ajándékcsomag

A fenti díjakon kívül a szponzorok különdíjakat oszthatnak.
A pályázott fotókból fotókiállítás nyílik a Petőfi Sándor Művelődési Házban Szigetbecsén.
Az eredményhirdetés és a fotókiállítás megnyitójának várható időpontja június 28-a 18.00 óra.

Országos művészeti társaság, szövetség, továbbá egyéb, jogi személyiséggel rendelkező szervezet, természetes személy részére 2013. évi művészeti szakmai programja megvalósításának támogatása

2013. április 16. 

A kiíró a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló 2011. évi CIX. törvény (MMA tv.) 4. § (2) bekezdésében nevesített a művészeti élethez kapcsolódó közfeladatai ellátása érdekében a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez, művészeti szakmai programok megvalósításához nyújt jelen pályázati kiírás alapján elnyerhető támogatást.

Pályázat művészeti szakmai programok megvalósításának támogatására

2013. április 15. 

A Magyar Művészeti Akadémia  nyílt  pályázatot  hirdet  országos művészeti társaság, szövetség, továbbá egyéb, jogi személyiséggel rendelkező szervezet,  természetes  személy  részére  2013.  évi művészeti szakmai programja megvalósításának támogatására. Pályázat kódja: MMA-13-P A  Magyar Művészeti Akadémia a  Magyar Művészeti Akadémiáról szóló 2011. évi CIX. törvény  (MMA tv.) 4. § (2) bekezdésében nevesített a művészeti élethez kapcsolódó közfeladatai  [...]

Szigetköz Inter-aktívan természetismereti pályázat

2013. április 12. 

Fedezd fel a neten, a FUTURA interaktív kiállításán és aktívan a valóságban is hazánk egyik legszebb vidékét: a Szigetközt!

Keretezze be a világot! fotópályázat

2013. április 10. 

A Samsung NX 300 bemutatja - National Geographic Magyarország jubileumi fotópályázat Keretezze be a világot! A National Geographic magazin sárga keretében immár 125 esztendeje csodáljuk világunkat. Most Önöket is arra buzdítjuk, rámázzák be a természet csodáit, készítsék el sárga keretbe foglalt pillanatfelvételeiket! Pályázatunkkal szeretnénk kifejezni, milyen nagyra becsüljük mindazt, amit bolygónk ad nekünk. Cím: National Geographic Magyarország jubileumi [...]

GDF SUEZ - Az Év Természetfotósa pályázat 2013

2013. április 9. 

Hazánk, Magyarország, a Kárpát-medencei ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet ritka pillanatainak bemutatásán keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a Magyar Természetfotósok Szövetsége - naturArt, immár huszonegyedik alkalommal névadó támogatójával, a GDF SUEZ-zel meghirdeti Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatát.

Csak természetesen!

2013. április 8. 

Csak természetesen! címmel a kiírók fotópályázatot hirdetnek.

Emlékezet

2013. április 8. 

Az Országút Társulat
Emlékezet címmel
visszaemlékezés gyűjtő pályázatot ír ki

Minden ember élete és emlékezete különleges, egyedi, mással nem helyettesíthető, s ezért nagyon fontos mindezeknek a felkutatása, megőrzése. Látszólag jelentéktelen vagy röpke emlékek is fontos dokumentumok lehetnek egy-egy korszak történetéhez. A magyar történelem kiemelkedő időszakairól és hétköznapi pillanatairól szóló emlékek összegyűjtése egyaránt célja a pályázatnak (természetszerűleg s különösen a határon túli magyarságé). Várunk tehát, – mert nélkülözhetetlennek tartunk – minden visszaemlékezést, levelezést, melyek a világháborúk, frontok, hadiesemények, megszállások, diktatúrák, kitelepítések, politikai perek, 1956 eseményeit vagy azok hatásait viselő mindennapokat örökítenek meg.

Három kategóriában várjuk az írásokat:
1. Korabeli feljegyzések (egykori naplók, levelek frontról, emigrációból, börtönből – vagy akár hétköznapokról, ha azok korfestő erejűek stb.).
2. A visszaemlékező későbbi feljegyzése, emlékirata, önéletírása.
3. Mások (családtag, ismerős stb.) által leírt, felvett, rögzített emlékezések vagy riportok.

A visszaemlékezések akár fénymásolatban, akár elektronikus másolatban (fénykép, szkennelés), akár eredetiben is beküldhetők. Hangfelvételt és filmet is szívesen fogadunk. Különös értéket jelentenek a dokumentumot illusztráló fényképfelvételek. Ha a másolatkészítés gondot jelent, kérjük, keressenek minket egyeztetés céljából alábbi címeinken.

A díjazás:
Az emlékezéseket, melyek a kiírási feltételeknek megfelelnek, könyvben jelentetjük meg. A könyvből tiszteletpéldányt adunk minden beküldőnek, reményeink szerint többet. Másfelől a visszaemlékezésekből színházi est készül, melyet a könyvbemutató alkalmával állítunk először színpadra.
Bár minden emlékezés egyedi értéket jelent, s így rangsorolásuk bajos lenne, mégis szeretnénk a kiemelkedőeket külön anyagi jutalomban részesíteni szerény képességeinkhez mérten. Mértékéről a pályázatok beérkezése után tudunk dönteni.

Leadási határidő: 2013. november 30.

A pályázati kiírás részletesen: www.orszagut.comze.com

Levelezési cím (visszaemlékezések leadására):

Kondorosy Szabolcs (Országút Társulat)
Budapest, 1024, Margit körút 5/b.

Email (kérdések esetén vagy a visszaemlékezések beküldésére): orszagut.palyazat@gmail.com

Kirándul a kerámia rajzpályázat

2013. április 8. 

A Pataki Kerámia harmadik alkalommal is megrendezi rajzversenyét, ahol a gyerekek megmutathatják tehetségüket, és képzelőerejüket. A pályázók feladata az elmúlt évek kirándulásaihoz fűződő élményeiket lerajzolni. Jártak-e múzeumban, állatkertben vagy a természetben? Jelentkezés A versenyre 13. életévüket még be nem töltött gyerekek jelentkezhetnek. Lehetőség nyílik egyéni pályázatra, szülői vagy gondviselői jóváhagyással, vagy pedig intézményi pályázatra. Egyéni [...]

MTA Posztdoktori Kutatói Program

2013. április 4. 

A kiíró az MTA kutatóközpontjaiba, kutatóintézeteibe, valamint a magyarországi egyetemeken működő kutatócsoportjaiba (beleértve a Lendület kutatócsoportokat is) 24 hónapnyi határozott idejű foglalkoztatást kínál magyar és külföldi kutatók számára posztdoktori kutatásra a természettudományok, az élettudományok, valamint a humán- és társadalomtudományok területén.


Ajánljuk még ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!Észrevétele van? Küldje el!