Alapvetően változik meg a mezőgazdaság a következő öt évben, de van hova fordulni pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Alapvetően változik meg a mezőgazdaság a következő öt évben, de van hova fordulni

2022. december 22. 

Az Európai Unió utóbbi években zajló, a fenntarthatóság köré szervezett szemléletváltása immár az agrártámogatások szintjén is megjelent. A 2023-2027-es időszakra vonatkozó közös agrárpolitika (KAP) kiemelten támogatja mindazon törekvéseket, lépéseket és gazdálkodási formákat, melyek a fenntartható(bb) agrárium, a minél kevesebb vegyszerhasználat és a biodiverzitás megőrzésének irányában hatnak. Új elemként a területalapú támogatások már nemcsak a művelés alá vont hektárok, hanem az ökológiailag fontos vizes élőhelyek, fás sávok és más, a biodiverzitás szempontjából értékes élőhelyekre is adhatóak. Emellett meghatározó elemként fenntartják azt is, hogy a ciklus végére a teljes termőterület 25%-án ökológiai gazdálkodást kell folytatni. Tovább >> palyazatmenedzser.hu tovább » 

« Módosult a ,,Borszőlőültetvény telepítés támogatása című (VP2-4.1.3.6-17 kódszámú) felhívás Folytatódik a precíziós átállást ösztönző mezőgazdasági támogatás »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!