Egészségügyi kutatási pályázat a cerebrovaszkuláris betegségek területén pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Egészségügyi kutatási pályázat a cerebrovaszkuláris betegségek területén

2022. január 26. 

Kutatási pályázati felhívás a cerebrovaszkuláris betegségekkel, köztük a kis erek és az agyi gátak működési zavarával kapcsolatos multinacionális és transzlációs projektek támogatására. A pályázat célja a stroke és más agyi érrendszeri betegségek patofiziológiájával és a terápiás fejlesztéssel foglalkozó preklinikai és klinikai kutatások finanszírozása. Pályázatot az alábbi két témában lehet benyújtani: a cerebrovaszkuláris betegségek patogenezisével, etiológiájával, progressziójával, kezelésével és megelőzésével foglalkozó alapkutatás, az agyi gátak cerebrovaszkuláris betegségekben betöltött szerepének tisztázására irányuló alapkutatás; valamint a cerebrovaszkuláris betegségek megelőzésére, diagnosztizálására, a betegek rétegzésére, terápiájára és/vagy rehabilitációjára irányuló klinikai kutatás új stratégiáinak kidolgozása. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van. A pályázati kiírás nyelve angol. tovább » 

« Pályázat környezet és természetvédelmi civil szervezetek 2022. évi támogatására Közös KINCSeink család, közösség, lelki egészség – Szépirodalmi és tudományos pályázat »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!