Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a biztonságos kvantumkommunikációs infrastruktúra fejlesztése céljából pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a biztonságos kvantumkommunikációs infrastruktúra fejlesztése céljából

2021. november 23. 

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a biztonságos kvantumkommunikációs infrastruktúra fejlesztése terén, Európa globális vezető szerepének elérése érdekében. A pályázatok célja többek közt a jobb teljesítményű európai kvantumkulcs-elosztó (KKE) rendszerek iparosításának előkészítése, valamint a kvantumkommunikációs technológiák és rendszerek európai ipari ökoszisztémájának fejlesztéséhez való hozzájárulás; a fejlett kvantumhálózatok korai kiépítése; páneurópai tesztelési és tanúsítási infrastruktúra kiépítése a különböző európai technológiák megfelelőségének értékelése, a megoldások fejlesztésének felgyorsítása és a kvantumkommunikációs infrastruktúrába (KKI) vetett bizalom biztosítása érdekében; továbbá a KKI nagyszabású kiépítésének előkészítése és koordinálása. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 24-30 hónap. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2-15 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol. tovább » 

« Százmilliárd forint a záruló ollóért – Essősy Zsombor nyilatkozott a Világgazdaságnak A Táncművészet Kollégiuma meghívásos pályázati felhívása »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!