Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a klímatudomány és a klímaváltozásra adandó válaszok területén pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a klímatudomány és a klímaváltozásra adandó válaszok területén

2022. május 17. 

Az összes aktuális pályázat a palyazatmenedzser.hu oldalon található. Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások a klímatudomány és a klímaváltozásra adandó válaszok területén, az éghajlat-semleges környezetre, valamint ellenálló társadalomra és gazdaságra való áttérés érdekében a földrendszerekre vonatkozó ismeretek bővítésével. A pályázatok célja többek között a földrendszertudomány, az éghajlatsemlegességhez vezető utak, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, az éghajlat és az ökoszisztémák közötti kölcsönhatások jobb megértése; az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi munkacsoport és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség értékeléseihez való hozzájárulás; az éghajlatváltozással kapcsolatos európai kutatási térség megerősítése; valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos tudásbázis átláthatóságának, szilárdságának, megbízhatóságának és gyakorlati használhatóságának növelése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 5-7 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol. tovább » 

« Pályázat vállalkozóknak úttörő termék-innovációk támogatására Pályázat magyar-koreai alkalmazott kutatás-fejlesztési együttműködési programban való magyar részvétel támogatására »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!