Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok ágazatközi megoldások kifejlesztésére a klímaátmenet érdekében pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok ágazatközi megoldások kifejlesztésére a klímaátmenet érdekében

2022. február 6. 

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások ágazatközi megoldások kifejlesztésére a klímaátmenet érdekében a feltörekvő technológiák, a megfizethető és tiszta energia, valamint az okos és fenntartható közlekedés területén. A pályázatok célja többek között az akkumulátorokkal kapcsolatos európai kutatási és innovációs ökoszisztéma világszínvonalú mivoltjának fenntartása, az európai városok és közösségek energia-, erőforrás-felhasználási és mobilitási szokásai, valamint a városok és közösségek általános fenntarthatósági hatékonyságának fokozása, az éghajlat-semleges társadalommá válás megkönnyítése az EU 2050-es éghajlati célkitűzéseivel összhangban, valamint olyan feltörekvő technológiák fejlesztésének támogatása, amelyek lehetővé teszik a zéró üvegházhatású gázkibocsátást és a negatív emissziót az energiaiparban és a közlekedésben. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2-37 millió EUR között lehet. A pályázati kiírások nyelve angol. tovább » 

« Pályázat könnyűzenei, világzenei és jazzprodukciók létrehozásának támogatására Pályázat az energiaátmenetet elősegítő megoldások díjazására »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!