EUs pályázatok a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás terén pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

EUs pályázatok a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás terén

2022. augusztus 14. 

K+F+I pályázatok a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás terén, a megfizethető és fenntartható megújuló energiaforrások használata érdekében. A pályázatok célja többek között Európa globális vezető szerepének előmozdítása megújulóenergia-technológiák és -szolgáltatások terén; a háztartások és az ipar költséghatékony, zavartalan és megfizethető energiaellátásának biztosítása; valamint a szén-dioxid-leválasztás, -felhasználás, -tárolás biztosítása és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2-15 millió EUR lehet. Pályázati témák: - Digitális megoldások a szinergiák meghatározására a nemzetközi megújulóenergia-értékláncokban - Afrikai Unió-Európai Unió energiarendszer-modellezés - Megújuló energiákból történő fűtéshez használható, innovatív megújuló energiahordozó-előállítás fejlesztésének támogatása - Technológiai kapcsolódási pontok a napenergiaát felhasználó tüzelőanyag-technológiák és más megújuló energiaforrások között - A változó megújuló villamosenergia-többletből és az energiafogyasztó ágazatok szén-dioxid-kibocsátásaiból származó megújuló energiahordozók fejlesztésének támogatása - A megújuló energiaforrások közvetlen integrálása a vegyipar energiaigényének kielégítésébe - Megújuló energiaforrások beépítése a mezőgazdaságba és az erdőgazdálkodásba - A fejlett bioüzemanyag- és nem biológiai megújuló üzemanyag-előállítás teljes értékláncának bemutatása  További információk a pályázatfigyelőn tovább » 

« Kreatív BTL-megoldások és kapcsolódó kommunikációs kampányok versenye Pályázat hangjátékok és hangjátéksorozatok gyártásának támogatására »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!