összes gasztronómia pályázat - pályázatok - pályázati hírek - forrásfigyelés

Hol vannak a menüpontok? Ha menüpontokat hiányol, húzza az egeret a „Pályázati hírek” menüpontra!


Kiemelt pályázatok

Kubinyi András-Díj és Kubinyi András Ifjúsági Díj 2018 – Pályázatok középkori történelemmel foglalkozó fiatal kutatók, hallgatók és doktoranduszok számára

Rósánékötéka pályázat










MProjectPályázat nyilvántartás:


Pályázat hírek

gasztronómia pályázatok

Skanzen múzeumi bolt új ajándéktárgyainak megtervezése

2018. augusztus 13. 

Magyar Formatervezési Tanács, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Skanzenért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet, melynek célja a Skanzen élményt megtestesítő, a Skanzen arculatához illeszkedő ajándék- és használati tárgyak arculatának tervezése a Skanzen múzeumi boltja számára. A látogatók térjenek haza egy csöppnyi Skanzen élménnyel. Ez lehet egy a Múzeumban ellesett gasztronómiai praktikákhoz kapcsolódó egyedi fakanál, a Sárközi motívumokat alapul vevő okostelefon tok, vagy a Múzeum területén felbukkanó karakterek újragondolt kalapja, vagy éppen fülbevalója.

Pályázat civil szervezetek támogatására működési céljaik megvalósítása érdekében

2018. március 20. 

A Duna Összeköt Egyesület illetékességi területén működő civil szervezetek, egyházak pályázhatnak 200 ezer - 1 millió forint támogatás elnyerésére, a közösségi gondolkodás, a helyi identitástudat erősítése érdekében a szervezetek működéséhez szükséges berendezési tárgyak, gépek, eszközök beszerzése és a szervezeteknek helyet adó épületek, helyiségek felújítása, korszerűsítése, új épület, építmény építése, szemléletformáló rendezvények, előadások tartása érdekében. Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek: települést, térséget, kulturális, gasztronómiai hagyományokat bemutató kiadványok, könyvek elkészítése, megjelentetése; új épület, építmény építése; épület, építmény felújítása; épület, építmény bővítése; eszközbeszerzés és gépbeszerzés. Határidő: 2019. december 31.

Pályázat kulturális és gasztronómiai rendezvények támogatására

2018. március 19. 

A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület tervezési területén működő települési önkormányzatok és egyházi jogi személyek pályázhatnak 500 ezer - 1,5 millió forint támogatásra, új programok létrehozásával a meglévő turisztikai kínálat bővítése, ezáltal a kínálat vonzóbbá tétele, szatmári térség gasztronómiai örökségének megismertetése érdekében. Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek: turisztikai célú rendezvény szervezése, lebonyolítása, biztosítása.

Még három hétig lehet pályázni a gasztronómia népszerűsítésére

2018. január 11. 

Január 31-ig 2 pályázati ablakban, 85 millió forintos keretösszegből, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a rendezvényeket szervező, magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci megjelenését erősítő, az agrárágazatunkat, avagy annak valamely szegmensét bemutató, fejlesztő, gazdasági társaságok, köztestületek, szövetségek, egyesületek, alapítványok és szakmai szervezetek, terméktanácsok.

A belföldön megvalósuló, elsősorban tudástranszfer célú rendezvények támogatása / AMC-P-17-6

2017. december 22. 

Cél: A 2018. január 1. és 2018. március 31. között Magyarországon megvalósuló, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó, az agrárágazat vagy annak egy szegmensének bemutatását, fejlesztését, az ágazat szereplőinek együttműködését elősegíteni kívánó, elsősorban szakmai közönségnek szóló rendezvények, ún. konferenciák és a hozzá kapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatása.

Pályázat helyi termelők és kézművesek piacra jutásának támogatására

2017. december 14. 

A Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület élő/működő természetes személyek, települési- és kisebbségi önkormányzatok, civil és nonprofit szervezetek és mikrovállalkozások pályázhatnak 1-5 millió forint elnyerésére, olyan, a kultúra és az egészséges életmód ápolása érdekében történő helyi termékek és szolgáltatások fejlesztése - a hagyományok megőrzését és az egészséges táplálkozás biztosítását előtérbe helyező aktív szervezetek, amelyek közösségszervező erejének köszönhetően eszközbeszerzéseik, programjaik, rendezvényeik által jelentős társadalom-formáló hatással bírnak. Választható önállóan támogatható tevékenységek: marketing (online); oktatás, képzés, rendezvény szervezése; együttműködések, kommunikáció javítása; kismesterség képzés; helyi termék piacok közötti kommunikáció javítása; eszközbeszerzés (piacra jutáshoz); gasztronómiai programcsomagok kialakítása.

Pályázat a magyar agrárágazatot, élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő tudástranszfer célú rendezvények, konferenciák megvalósításának támogatására

2017. szeptember 5. 

Mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával, értékesítésével vagy termékek promóciójával (népszerűsítésével) foglalkozó jogi személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, köztestületek, szövetségek, alapítványok, egyesületek, szakmai szervezetek, terméktanácsok nyújthatnak be pályázatot belföldön megvalósuló, elsősorban tudástranszfer célú rendezvények, konferenciák támogatására. Egy pályázatra igényelhető támogatás 500 ezer - 1 millió forint.

Pályázat nemzetközi és országos turisztikai vonzerővel bíró kulturális, gasztronómiai rendezvények kulturális programjainak támogatására

2017. május 22. 

Jogi személyek és egyéni pályázók nyújthatnak be pályázatot nemzetközi és/vagy országos turisztikai vonzerővel bíró kulturális, gasztronómiai rendezvények kulturális programok (programsorozatok/fesztiválok) támogatására.

A belföldön megvalósuló, elsősorban tudástranszfer célú rendezvények / AMC-P-17-1

2017. május 10. 

A 2017. szeptember 15. napjáig Magyarországon megvalósuló, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó, az agrárágazat vagy annak egy szegmensének bemutatását, fejlesztését, az ágazat szereplőinek együttműködését elősegíteni kívánó, elsősorban szakmai közönségnek szóló rendezvények, ún. konferenciák és a hozzá kapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatása.

A belföldön megvalósuló, elsősorban országos jelentőségű rendezvények, kiállítások, vagy vásárok keretében hazai termelők, illetve termékeinek promócióját szolgáló program / AMC-P-17-3

2017. május 10. 

A 2017. szeptember 15. napjáig Magyarországon megvalósuló, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó, nagyközönségnek szóló rendezvények ún. vásárok, úgymint elsősorban országos jelentőségű rendezvények, kiállítások, vásárok, azok szervezésének, társkiállítóként való megjelenések és a hozzákapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatására.

A belföldön megvalósuló, elsősorban kisméretű helyi vagy regionális rendezvények, illetve fesztiválok keretében hazai termelők és termékeinek promócióját szolgáló program / AMC-P-17-2

2017. május 10. 

A 2017. szeptember 15. napjáig Magyarországon megvalósuló, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó, nagyközönségnek szóló rendezvények ún. fesztiválok, úgymint helyi, regionális rendezvények, fesztiválok, vásárok, valamint országos rendezvények, azok szervezésének, társkiállítóként való megjelenések és a hozzákapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatása.

Pályázat rendezvények, fesztiválok keretében hazai termelők és termékeinek promócióját szolgáló programok megvalósításának támogatására

2017. május 3. 

Gazdasági társaságok, köztestületek, szövetségek, alapítványok, egyesületek, szakmai szervezetek, terméktanácsok nyújthatnak be pályázatot 500 ezer - 2 millió forint támogatás elnyerésére, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó, nagyközönségnek szóló rendezvények ún. ,,fesztiválok, úgymint helyi, regionális rendezvények, fesztiválok, vásárok, valamint országos rendezvények, azok szervezésének, társkiállítóként való megjelenések és a hozzákapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatása céljából.

Pályázat turisztikai és helyi rendezvények, táborok támogatására

2018. január 9. 

A Cserhátalja Vidékfejlesztési Egyesület LEADER HACS településein működő egyházi jogi személyek, önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, nonprofit szervezetek pályázhatnak 160 - 800 ezer forint elnyerésére, kulturális, hagyományőrző rendezvények, fesztiválok, gyermek és ifjúsági közösségek erősítését célzó táborok megrendezése a kulturális identitástudat, a közösség összetartó erejének növelése, a térség turisztikai kínálatának bővítése, továbbá színvonalas szabadidős programok biztosítása érdekében. Választható önállóan támogatható tevékenységek: táborok (kulturális, sport, polgárőr, továbbá a néphagyományokat, kézműves, és hagyományőrző tevékenységek megismertetését, az egészséges életvitel kialakítását célzó táborok megrendezése a gyermek és ifjúsági közösségek erősítése, a szabadidő hasznos eltöltése érdekében) és rendezvények, fesztiválok: (önálló turisztikai vonzerőként megjelenni képes közösségi, művészeti, kulturális, hagyományőrző, gasztronómiai, sportrendezvények, fesztiválok megvalósítása).

A belföldön megvalósuló rendezvények: fesztiválok, illetve vásárok keretében hazai termelők, illetve termékeinek promócióját szolgáló tevékenységek támogatása / AMC-P-17-7

2017. december 22. 

Cél: A 2018. január 1. és 2018. március 31. között Magyarországon megvalósuló, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó - nagyközönségnek szóló rendezvények, úgymint helyi, regionális, országos rendezvények, fesztiválok, vásárok szervezésének, - társkiállítóként való megjelenések, - és a hozzákapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatása.

A belföldön megvalósuló rendezvények: fesztiválok, illetve vásárok keretében hazai termelők, illetve termékeinek promócióját szolgáló tevékenységek / AMC-P-17-5

2017. szeptember 17. 

A 2017. október 1. és 2017. december 31. között Magyarországon megvalósuló, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó - nagyközönségnek szóló rendezvények, úgymint helyi, regionális, országos rendezvények, fesztiválok, vásárok szervezésének, - társkiállítóként való megjelenések, - és a hozzákapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatása.

Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma kulturális, gasztronómiai rendezvények programtámogatása

2017. május 23. 

Pályázati cél: Magyarországon megrendezendő nemzetközi és/vagy országos hatókörű turisztikai vonzerőt jelentő kulturális, gasztronómiai rendezvények kulturális programjainak (programsorozatok/fesztiválok) támogatása.

Agrár tudástranszfer célú rendezvények belföldön / AMC-P-17-1

2017. május 10. 

A 2017. szeptember 15. napjáig Magyarországon megvalósuló, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó, az agrárágazat vagy annak egy szegmensének bemutatását, fejlesztését, az ágazat szereplőinek együttműködését elősegíteni kívánó, elsősorban szakmai közönségnek szóló rendezvények, ún. konferenciák és a hozzá kapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatása.

Agrár-rendezvények, kiállítások, vagy vásárok keretében hazai termelők, illetve termékeinek promócióját szolgáló programok támogatása belföldön / AMC-P-17-3

2017. május 10. 

A 2017. szeptember 15. napjáig Magyarországon megvalósuló, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó, nagyközönségnek szóló rendezvények ún. vásárok, úgymint elsősorban országos jelentőségű rendezvények, kiállítások, vásárok, azok szervezésének, társkiállítóként való megjelenések és a hozzákapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatására.

Helyi vagy regionális agrár-rendezvények, illetve fesztiválok keretében hazai termelők és termékeinek promócióját szolgáló program / AMC-P-17-2

2017. május 10. 

A 2017. szeptember 15. napjáig Magyarországon megvalósuló, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó, nagyközönségnek szóló rendezvények ún. fesztiválok, úgymint helyi, regionális rendezvények, fesztiválok, vásárok, valamint országos rendezvények, azok szervezésének, társkiállítóként való megjelenések és a hozzákapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatása.

Pályázat országos jelentőségű rendezvények, kiállítások, vásárok keretében hazai termelők, illetve termékeinek promócióját szolgáló programok támogatására

2017. május 3. 

Gazdasági társaságok, köztestületek, szövetségek, alapítványok, egyesületek, szakmai szervezetek, terméktanácsok nyújthatnak be pályázatot 2-5 millió forint támogatás elnyerésére, a magyar élelmiszergazdaságot, gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci pozícióját erősíteni kívánó, nagyközönségnek szóló rendezvények ún. ,,vásárok, úgymint elsősorban országos jelentőségű rendezvények, kiállítások, vásárok, azok szervezésének, társkiállítóként való megjelenések és a hozzákapcsolódó marketingkommunikációs feladatok támogatására.

The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázat

2017. március 29. 

Oszd meg méltán híres gourmet pillanatodat! Gasztrofotó pályázatot indított Skócia kedvenc whiskyje Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky - téged is fotózásra csábít a pillanat? Most Skócia kedvenc whiskyje is kíváncsi legszebb gasztronómiai élményeidre: a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó kedvű gasztrofotósai. Ma már több mint 600 millió felhasználó osztja meg naponta értékes pillanatait a világ egyik legnépszerűbb közösségi hálóján. A trendek és a népszerű témák folyamatosan változnak, de a #food, #foodporn a legtöbb felmérés szerint nem húzható ki a húsz leggyakrabban használt hashtag listájáról. A laikus számára egyszerűnek tűnő ételfotózást egyre növekvő profizmussal űzik az Instagram művészei: beköszöntött a food stylistok kora. Az online tippek és útmutatók mellett kifejezetten gasztrofotózásra specalizálódott kurzusokon is csiszolhatjuk technikánkat. Egy igazán ínyenc fogásnak vagy különleges desszertnek a borhoz hasonlóan tökéletes kísérője és alapanyaga lehet a whisky. A The Famous Grouse a kulináris élvezetek méltán híres szakértőjeként hirdette meg a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok kampányát, amelyre whisky inspirálta gasztronómiai kalandokat megörökítő fotókat várnak. Az Instagramon megosztott képeket a Bánhalmi Norbert profi fotósból és Péter Anna (Malackaraj) gasztrobloggerből álló szakmai zsűri értékeli. Az általuk kiválasztott húsz legjobb kompozíció közül a közönség szavazza meg a kampány 1., 2. és 3. helyezettjét. A nyertesek stílusosan belépőt kapnak a Gourmet Fesztiválra, az első helyezett pedig egy értékes fényképezőgéppel is gazdagodik. A gasztrofotózás valósággal szárnyal napjainkban. Szerintem az igazán jó kép alternatív és különleges nézőpontból készül, ami hatással van a nézőre. Azt a vágyat váltja ki belőle, hogy bárcsak részesévé válhatna ennek az étel és ital kombinációnak. Kiemelném a színek harmóniáját és játékát. A kép legyen egyedi. Nem baj, ha innovatív, csak értsük, és érezzük, hogy mit szeretne közölni az alkotó. - osztotta meg tippjeit a két fős szakmai zsűri profi fotós tagja, Bánhalmi Norbert. A zsűri másik tagja, a Malackaraj blog szerzője maga is gyakran alkot whisky segítségével. Nagyon örültem a felkérésnek, mert sokat főzök kiváló minőségű alkoholos italokkal, remekül működnek fűszerként is. A versenyzőket is ilyen fogások készítésére bíztatnám, és a kampány során ebben fogok nekik segíteni ötletek, ízpárok bemutatásával. De a lelkes amatőröknek sem kell aggódni, a humort és ötletességet is abszolút értékelem. A kampány szabályzata és további részletek elérhetőek itt, a The Famous Grouse hivatalos Facebook oldalán. A The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázat bejegyzés először a Fotópályázat figyelő jelent meg.


Ajánljuk még ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!