Kutatási pályázat a neurodegeneratív betegségek nem gyógyszeres beavatkozások mechanizmusai területén pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Kutatási pályázat a neurodegeneratív betegségek nem gyógyszeres beavatkozások mechanizmusai területén

2022. január 22. 

Pályázati felhívás a neurodegeneratív betegségekkel kapcsolatos nem gyógyszeres beavatkozások hátterében álló mechanizmusok és biológiai szubsztrátumok megértése, valamint a holisztikus, személyre szabott kezelési megközelítés kialakítása érdekében. A felhívás célja olyan ambiciózus, innovatív, multidiszciplináris és multinacionális együttműködési kutatási projektek létrehozása, amelyek a nem gyógyszeres beavatkozások orvosbiológiai, pszichológiai, biológiai és pszichológiai összefüggéseire és a kapcsolódó társadalmi mechanizmusok megértésre irányulnak. A projekteknek az alábbi betegségegre kell fókuszálniuk: Alzheimer-kór és egyéb demenciák; Parkinson-kór és a Parkinson-kórhoz kapcsolódó rendellenességek; prion betegségek; motoros neuronbetegségek; Huntington-kór; spinocerebelláris ataxia; illetve gerincvelői izomsorvadás. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább három tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam legfeljebb 3 év. A pályázati kiírás nyelve angol. tovább » 

« Pályázat környezettudatos nevelési és zöldprogramban való részvételre Pályázat külhoni ifjúsági közösségek tevékenységének támogatására 2019 »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!