Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a “Termőföldtől az asztalig” témakörhöz kapcsolódóan
Pályázati felhívások a Termőföldtől az asztalig témakörhöz kapcsolódó tevékenységek támogatására, a méltányos, egészséges, biztonságos, éghajlat- és környezetbarát, rugalmas élelmezési rendszerek fejlesztése érdekében az elsődleges termeléstől a fogyasztásig, biztosítva az élelmiszer- és táplálkozásbiztonságot mindenki számára. A pályázatok célja többek között a megfizethető, biztonságos, nyomon követhető, egészséges és fenntartható élelmiszereket biztosító, termelékeny, klímasemleges és rugalmas mezőgazdasági rendszerek fejlesztése; a fenntartható halászat és akvakultúra fejlesztése; valamint az éghajlatváltozás mérséklését és az ahhoz való alkalmazkodást, továbbá a környezeti fenntarthatóságot és a körforgást elősegítő, egészséges és inkluzív élelmiszerrendszerek fejlesztése. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 4-12 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol.
tovább »
« A tettenérés kamerája – Pályázat amatőr filmkészítőknek | Pályázat az akusztika vagy az elektroakusztika területén tevékenykedő fiatal akusztikusok kiemelkedő eredményeinek jutalmazására » |