Napelemes pályázat: két szék között a pad alá estek a nyertesek, de remélhetőleg van kiút pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Napelemes pályázat: két szék között a pad alá estek a nyertesek, de remélhetőleg van kiút

2022. december 2. 

Közel egy évvel a lakossági napelemes pályázatok beadása után még mindig 17 ezren várják, hogy elbírálják a támogatási kérelmüket, a minap pedig betiltotta a kormány a hálózatba való betáplálás lehetőségét, így elvileg csak sziget üzemmódú napelemes fejlesztések valósulhatnak meg, azt viszont a felhívás kizárta. A sokhavi várakozás alatt a kivitelezői költségek elszálltak, így a 100%-os támogatást ígérő pályázatból sokaknál 60-70%-os támogatású konstrukció lett, azaz akár milliós méretű önerőt is hozzá kell tenniük. A pályázatot egyébként az uniós helyreállítási alapból tervezné finanszírozni a kormány, de egyetlen tagállamként még azt se hagyta jóvá nekünk Brüsszel, így ezzel is összefügghet, hogy a hivatalos adatbázis szerint még a kivitelezők szállítói előlegére se fizettek ki egyetlen fillért se. A rezsicsökkentés augusztusi módosítása után tehát a bizonytalanságok halmozódtak és most az érintettek csak reménykedhetnek abban, hogy lesz valamilyen jogszabályi lehetőség például az áramszolgáltatókhoz október 31-ig beadott igényre tekintettel, hogy a tervezett fejlesztésüket tényleg meg is tudják csinálni. Tovább >> palyazatmenedzser.hu tovább » 

« Ifjúsági pályázatokhoz kapcsolódó információs alkalmak, műhelymunkák és rendezvények Módosult az ,,Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című (TOP-6.5.1-15 kódszámú) felhívás »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!