Napelemesek: tiszták végre a szaldó elszámolás keretei, piaci mechanizmus jöhet a bruttó elszámolásban pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Napelemesek: tiszták végre a szaldó elszámolás keretei, piaci mechanizmus jöhet a bruttó elszámolásban

2023. szeptember 20. 

A minapi energiaügyi minisztériumi egyeztetésen tisztázódtak végre a szaldó elszámolás keretei, így eldőlt, hogy minden HMKE-tulajdonosra érvényesek a szabályok, nemcsak a lakosságra, a rendszerhasználati díjfizetés kérdése is kitisztult, az uniós napelemes pályázaton részt vevők is fontos jelzést kaptak - mutatott rá az egyeztetésen részt vevő MANAP Iparági Egyesület elnöke a ma kiadott közleményben. Szolnoki Ádám ebben azt is jelezte, hogy a bruttó elszámolás kialakításáról is egyeztetést folytattak, és ennek, illetve az esetleges kapcsolódó egyéb támogatásoknak a bejelentése szeptember vége körül várható, amelyet megelőzően a felek újabb egyeztetéseket fognak folytatni. Különösen fontos üzenet a rezsicsökkentés keretei tükrében, hogy Szolnoki Ádám szerint ,,a minisztériummal egyetértettünk abban, hogy valamilyen piaci mechanizmus szerepet kell, hogy kapjon az új rendszerben. tovább » 

« Módosult a ,,Bemutató üzemek támogatása című (VP1-1.2.1-23 kódszámú) felhívás Uniós források: hosszú lajstromot kap a kormány Brüsszelből »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!