Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a körkörös gazdaság és biogazdaság területén 1. pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok a körkörös gazdaság és biogazdaság területén 1.

2021. november 17. 

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívások az éghajlatsemleges körforgásos gazdaság és biogazdaság területén, a fontos alapanyag áramlás, a termékértékláncok, valamint a különböző biogazdasági ágazatok fejlesztése érdekében. A pályázatok célja többek között a fenntartható, regeneratív, inkluzív és igazságos körforgásos gazdaság és biogazdaság felé történő regionális, vidéki, helyi/városi és fogyasztói alapú átmenet biztosítása; az európai ipari fenntarthatóság, versenyképesség és erőforrás-függetlenség elérése a nem megújuló nyersanyagok használatának csökkentése és a nagyobb erőforrás-hatékonyság lehetővé tétele révén; az európai erdők multifunkcionalitásának megtartása és kezelése; valamint a tengeri és édesvízi biológiai erőforrások és a kék biotechnológia potenciáljának növelése a környezetbarátabb ipari termékek és folyamatok előállítása érdekében. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani. A tagok száma az egyes felhívásokban eltérő lehet, de legalább három taggal kell rendelkezniük, amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A támogatás összege témánként eltérő, de a maximális összeg 2-9 millió EUR lehet. A pályázati kiírások nyelve angol. tovább » 

« Pályázat civil szervezetek vezetőinek nemzetközi fejlesztőprogramban való részvételre Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatok egy digitalizált, erőforráshatékony és reziliens ipar kialakítása érdekében 2022 »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!