Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat a feldolgozóipari innovációkba történő befektetések növelése érdekében pályázat, pályázatok, pályázati hírek, forrásfigyelés

Európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat a feldolgozóipari innovációkba történő befektetések növelése érdekében

2022. január 19. 

Kutatás-fejlesztési pályázati felhívás a feldolgozóipari innovációkba történő befektetések növelése érdekében, a kereskedelmi hasznosítás és a méretnövelés céljából. A pályázat célja az új vagy továbbfejlesztett termékek, eljárások vagy szolgáltatások szállításának javítása a hulladék, a szennyezés, az anyagfelhasználás és az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Pályázatot az alábbi témákban lehet benyújtani: új termékek gyorsabb piacra jutásának elősegítése, hatékonyabb és fenntarthatóbb folyamatok átvétele az iparban; kutatási eredmények és a gyakorlati alkalmazások hasznosítása; tesztelési és demonstrációs létesítmények összekapcsolása vagy kiegészítő használata interregionális szinten; természeti erőforrások felhasználásának és az anyagok újrafelhasználásának javítása, a körforgásos modellek és a szén-dioxid-semlegességre irányuló beruházások előmozdítása; interregionális demonstrációs esetek végrehajtása az eredmények tesztelése és megismétlése érdekében; valamint az innováció terjesztése és a kkv-k bevonása az uniós értékláncokba. Pályázatot konzorciumi formában lehet benyújtani, melynek legalább öt tagja van amelyek három különböző programországban vannak bejegyezve. A projektek végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 30-36 hónap, amely indokolt esetben meghosszabbítható. A kiíró úgy véli, hogy 4-10 millió EUR támogatási összeg megfelelő lehet a projektek végrehajtásához, de ettől eltérő összeg is igényelhető. A pályázati kiírás nyelve angol. tovább » 

« Pályázat művészeknek, művészeti csoportoknak kiállításon való részvételre Pályázat innovatív “közösségi tudományi” pilot projektek megvalósításának támogatására »



Ajánljuk még ...



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!